Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 17:38   #4921
carpaibex
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Napisane przez mm111111 Pokaż wiadomość
Że im się to podoba, więc sobie kupią. Niby im to nie przeszkadza, bo przecież większość z nich mieszka daleko od siebie, ale jednak jakiś tam niesmak jest, że każda chodzi w tym samym.
Dziewczyny są naprawdę ładne, zadbane, mają mnóstwo, mnóstwo pieniędzy i szkoda, że nie mają trochę własnego pomysłu na siebie. Nikogo jednak nie oceniam, nie neguje, niech każdy robi to co mu się podoba, tylko ja zmieniłam do tego podejście i tak jest dobrze
Od siebie dodałabym jeszcze nadinterpretacje wyrażenia "nie zaglądaj komuś do portfela" na instagramie Czasami odzywa się tam ktoś (w komentarzach) przez kogo przemawia zdrowy rozsądek, a nie zazdrość czy zawiść a i tak jest natychmiast gaszony
carpaibex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:45   #4922
Forget_me
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV

Cytat:
Dziewczyny co do instagramu, to zapewniam, że wiele nie tracicie. Już ostatnio debatowałam o tym z paroma osobami z tamtych kręgów i to wszystko nie jest takie fajne jak się wydaje. Trochę takie targowisko "próżności". Mały zgrzyt z Polską rzeczywistością, jakoby wszyscy zarabiali miliony...:/ Oczywiście nie jest to miejsce na uzewnętrznianie swojego prywatnego życia, poglądów i ciężkich tematów, ale to poszło raczej w kiepskim kierunku....konsupcjonizm pełną parą: "skoro ty to masz, to ja to muszę mieć". Chociaż czasami można wyłapać jakieś perełki, fajne zdjęcia.
Wszyscy wydają się mili, ale w rzeczywistości może się okazać, że tacy nie są. (O czym sama się przekonałam, na żywo). Dużo osób nagaduje na siebie wzajemnie, a to nie jest ani fajne, ani miłe.
Szczerze? Wolę pinterest
Zgodzę się, że w niektórych przypadkach rzeczywiście idzie to w dziwnym kierunku. Jednak jeśli ktoś potrafi zachować umiar w tym wszystkim, to ja jestem na tak
Sama rzadko kiedy cokolwiek komentuję, bardziej lajkuję zdjęcia, które rzeczywiście mi się podobają. Choć nie ukrywam, że czasami dziwię się zachwytami nad zdjęciem, gdzie ja w nim nie widzę nic, co jest warte uwagi A tam, w komentarzach "ochom" i "achom" nie ma końca. Troszkę nieszczere, ale cóż...Najważniejsze, to w tym wszystkim pozostać sobą A nie ukrywam, że fajne inspiracje też można tam wyhaczyć Sporo fajnych inspiracji

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
[/B]
Zgadzam się. Ludzie bardzo sobie zazdroszczą.
Wystarczy czasem poczytać komentarze na blogu Kasi Tusk.
Poza tym po ostatniej aferze... z Pieńkowską http://www.pudelek.pl/artykul/59977/...za_47_tysiecy/
Nie rozumiem tego szumu. Bardzo dobrze,że ją stać na taką torebkę!
Cieszę się,że ludzi na innych stać!
Albo drugi tekst http://www.pudelek.pl/artykul/59938/...a_700_zlotych/
Co to ma być?
Poruszyło mnie to bardzo
Negatywnych doświadczeń z Insta nie mam.
Taka jest niestety Polska rzeczywistość, smutna rzeczywistość. Ludzie są strasznie zazdrośni o to, że komuś się powodzi, ktoś ma lepiej. Nikt nie pomyśli o tym, że na te pieniądze ktoś musiał ciężko pracować.
Sama doświadczyłam ostatnio, jak ludzie potrafią być potwornie zazdrośni. Kiedy powiedziałam w pracy, że niestety nie uda się nam odliczyć VAT'u za materiały budowlane, bo byśmy w tym roku musieli zakupić już wszystkie potrzebne materiały, to usłyszałam, że dobrze nam tak, bo chcieliśmy państwo okradać, a skoro nas stać na budowę, to nie powinno nam robić różnicy, czy uda nam się odliczyć VAT czy nie I najlepsze w tym jest to, że powiedziała mi to osób, która sama pobiera emeryturę i pracuje Docinki dotyczące rzeczy, zakupów, czy wakacji są na porządku dziennym Dlatego jestem bardzo wyczulona na zaglądanie komuś do portfela. Jeśli kogoś stać, niech kupuje. Docinków zupełnie nie rozumiem, ale taka jest właśnie Polska, równo ścina się wszystkie głowy wystające zza połowy
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 17:48   #4923
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carpaibex Pokaż wiadomość
Od siebie dodałabym jeszcze nadinterpretacje wyrażenia "nie zaglądaj komuś do portfela" na instagramie Czasami odzywa się tam ktoś (w komentarzach) przez kogo przemawia zdrowy rozsądek, a nie zazdrość czy zawiść a i tak jest natychmiast gaszony
Ja też uważam, że sumy jakimi się tam operuje to "przegięcie", a zwykle jestem tolerancyjna. Ale co mi to da, że komuś coś takiego napiszę? Nagle przestanie kupować? Wspomoże głodujące dzieci w Afryce? No pewnie nie, więc nie komentuję tego, zachowuję dla siebie. Jak ktoś ma to niech wydaje. Pieniądze raz są, a zaraz może ich nie być. Do luksusów również człowiek łatwo się przyzwyczaja, do spartańskich warunków już gorzej....Trzeba o tym pamiętać.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 20:48   #4924
Olcia
Zakorzenienie

Powrócę trochę do tematu modowego byłam dziś w CCC i wyszłam z butami, z tyłu mają złoty zamek
nieprzewidziany wydatek, ale pomyślałam sobie, że skoro w Polsce tak długo jest zimno to się przydadzą
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:41   #4925
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ag4 Pokaż wiadomość

Jestem zła :/ Zamówiłam TT dla siebie i dla koleżanki. Umówiłam się na odbiór osobisty. Pan powiedział, że mogę przyjść w piątek, ale jechałam do Poznania więc poprosiłam żeby koleżanka odebrała jeśli ma czas. Zgodziła się bardzo chętnie. No i odebrała... Tylko dla siebie Dziś firma chyba nie czynna, za nic w świecie nie mogę się tam dodzwonić więc nie idę bo pewnie pocałuję klamkę. Spróbuję jutro. Oczywiście nie wzięła od nich żadnego potwierdzenia, że jedna została odebrana a druga jeszcze do odbioru. Mam nadzieję, że nie będę miała problemów z odebranie. Jestem zła bo mi nawet do głowy nie przyszło, że ona odbierze ją tylko ja siebie
Nie pojmuję, jak można tak się zachować

Cytat:
Napisane przez OnaZakupoholik Pokaż wiadomość
[/B]

Zgadzam się. Ludzie bardzo sobie zazdroszczą.
Wystarczy czasem poczytać komentarze na blogu Kasi Tusk.
Poza tym po ostatniej aferze... z Pieńkowską http://www.pudelek.pl/artykul/59977/...za_47_tysiecy/
Nie rozumiem tego szumu. Bardzo dobrze,że ją stać na taką torebkę!
Cieszę się,że ludzi na innych stać!
Albo drugi tekst http://www.pudelek.pl/artykul/59938/...a_700_zlotych/
Co to ma być?
Poruszyło mnie to bardzo
Negatywnych doświadczeń z Insta nie mam.
Czasem wchodzę na bloga Kasi tylko po to, żeby poczytać komentarze, które niezmiernie mnie bawią i zadziwiają jednocześnie Bo okazuje się, że każdy wydatek powyżej kilkuset złotych wylewa falę goryczy i zawiści. Ogólnie nie chwytam tekstów w stylu "Ileeee, 500 zł??? W życiu bym tyle nie dała za...coś tam" No a ja dałam. I co?
Dyskusja Pieńkowskiej była na bardzo kiepskim poziomie, ale cóż.
Cytat:
Uczucie zazdrości jest bardzo przykre. Każdy ma to, na co sobie zapracował. Łatwo, czy trudno, legalnie czy nielegalnie. Zazdrość, że ktoś ma coś czego my nie mamy, w niczym nie pomoże.
W każdym razie, widziałam ten odcinek DDTV i słyszałam tą rozmowę Pieńkowskiej i drugiego prowadzącego. Zachowywała się moim zdaniem śmiesznie. Nie interesuje mnie ile kto zarabia, ale pytanie do niej skierowane: "co twój mąż na to, gdy przynosisz zakupy do domu? ", kiedy wiadomo, że jej mąż jest jednym z najbogatszych polaków, jest dużym niewypałem. Skarcenie kolegi, że nie kupił torebki za 700, tylko za 150 zł - nietakt. Jakoś mi ta cała rozmowa nie pasowała. Niech ją będzie stać nawet na jumbojeta, ale niech nie wygłasza takich opinii w TV.
Oczywiście, że zazdrość i zawiść wymierzona personalnie jest bardzo przykra Szkoda, że tak ciężko przekuć to na motywację i szansę poprawienia sytuacji własnej.

Cytat:
Ja też uważam, że sumy jakimi się tam operuje to "przegięcie", a zwykle jestem tolerancyjna. Ale co mi to da, że komuś coś takiego napiszę? Nagle przestanie kupować? Wspomoże głodujące dzieci w Afryce? No pewnie nie, więc nie komentuję tego, zachowuję dla siebie. Jak ktoś ma to niech wydaje. Pieniądze raz są, a zaraz może ich nie być. Do luksusów również człowiek łatwo się przyzwyczaja, do spartańskich warunków już gorzej....Trzeba o tym pamiętać.
Ja jestem zdania, że kobiety są kołem napędowym gospodarki - kupujemy, dajemy komuś zarobić, przedsiębiorca się rozwija, otwiera kolejne sklepy, zatrudnia ludzi i jakoś się toczy Kasa dziś jest, jutro może jej nie być. Zawsze warto mieć jakąś rezerwę, ale rezygnować z rzeczy dobrej jakości, która sprawdza się i nawet starzeje się lepiej nie widzę potrzeby. Jesteśmy na modzie więc mówię tu o np. skórzanych torebkach, butach czy kurtkach chociażby. Chyba że z przyczyn ideologicznych ktoś rezygnuje z takich materiałów to już nie wnikam.

Nie dziwi mnie, że ktoś dużo zarabia i dużo wydaje. Jego sprawa. Każdy się przyrównuje do swojego wynagrodzenia, więc często są to bajońskie sumy, ale nie oczekuję, że ktoś z pięcio- czy sześciocyfrowym wynagrodzeniem będzie (jak ja) czaił na wyprz w Inditeksie, żeby się obkupić, np w skórzane kurtki. Nie miałyby wtedy racji bytu sklepy typu MaxMara i wyżej. Jest popyt, jest podaż.
Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
Powrócę trochę do tematu modowego byłam dziś w CCC i wyszłam z butami, z tyłu mają złoty zamek
nieprzewidziany wydatek, ale pomyślałam sobie, że skoro w Polsce tak długo jest zimno to się przydadzą
A pokażesz?
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:48   #4926
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Jestem zła :/ Zamówiłam TT dla siebie i dla koleżanki. Umówiłam się na odbiór osobisty. Pan powiedział, że mogę przyjść w piątek, ale jechałam do Poznania więc poprosiłam żeby koleżanka odebrała jeśli ma czas. Zgodziła się bardzo chętnie. No i odebrała... Tylko dla siebie Dziś firma chyba nie czynna, za nic w świecie nie mogę się tam dodzwonić więc nie idę bo pewnie pocałuję klamkę. Spróbuję jutro. Oczywiście nie wzięła od nich żadnego potwierdzenia, że jedna została odebrana a druga jeszcze do odbioru. Mam nadzieję, że nie będę miała problemów z odebranie. Jestem zła bo mi nawet do głowy nie przyszło, że ona odbierze ją tylko ja siebie
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 21:59   #4927
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
Nie pojmuję, jak można tak się zachować

Czasem wchodzę na bloga Kasi tylko po to, żeby poczytać komentarze, które niezmiernie mnie bawią i zadziwiają jednocześnie Bo okazuje się, że każdy wydatek powyżej kilkuset złotych wylewa falę goryczy i zawiści. Ogólnie nie chwytam tekstów w stylu "Ileeee, 500 zł??? W życiu bym tyle nie dała za...coś tam" No a ja dałam. I co?
Dyskusja Pieńkowskiej była na bardzo kiepskim poziomie, ale cóż.

Oczywiście, że zazdrość i zawiść wymierzona personalnie jest bardzo przykra Szkoda, że tak ciężko przekuć to na motywację i szansę poprawienia sytuacji własnej.

Ja jestem zdania, że kobiety są kołem napędowym gospodarki - kupujemy, dajemy komuś zarobić, przedsiębiorca się rozwija, otwiera kolejne sklepy, zatrudnia ludzi i jakoś się toczy Kasa dziś jest, jutro może jej nie być. Zawsze warto mieć jakąś rezerwę, ale rezygnować z rzeczy dobrej jakości, która sprawdza się i nawet starzeje się lepiej nie widzę potrzeby. Jesteśmy na modzie więc mówię tu o np. skórzanych torebkach, butach czy kurtkach chociażby. Chyba że z przyczyn ideologicznych ktoś rezygnuje z takich materiałów to już nie wnikam.

Nie dziwi mnie, że ktoś dużo zarabia i dużo wydaje. Jego sprawa. Każdy się przyrównuje do swojego wynagrodzenia, więc często są to bajońskie sumy, ale nie oczekuję, że ktoś z pięcio- czy sześciocyfrowym wynagrodzeniem będzie (jak ja) czaił na wyprz w Inditeksie, żeby się obkupić, np w skórzane kurtki. Nie miałyby wtedy racji bytu sklepy typu MaxMara i wyżej. Jest popyt, jest podaż.

A pokażesz?
Nie zauważyłam, że nie dodał się załącznik

Z całą resztą Twojego posta się zgadzam.

W ogóle konsumpcjonizm jest dla mnie bardzo ciekawy i myślę czy nie pisać o tym pracy mgr musiałabym tylko sprecyzować temat.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kozaki.jpg (53,0 KB, 64 załadowań)
Stary 2013-10-21, 23:48   #4928
lleenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marylinda Pokaż wiadomość
Ile zapłaciłaś za te pierwsze lleenko?
Ja je upolowałam podczas wyprzedaży, początkowo sądziłam, że nie są do końca w moim stylu, ale uwielbiam je! Super wyglądają z parką khaki.
169. Przegapiłam mój rozmiar w sierpniu, jak cena spadła do 99. Potem ktoś szybciej zdecydował się kliknąć aukcję z nimi na allegro za 160.Postanowiłam, że mogę przepłacić te 50 i maksymalnie zapłacić za nie 150. Ale mój rozmiar widywałam i dalej widuję najczęściej za 389, 249 Więc, jak tylko dostrzegłam aukcję z tymi butami za 169, jeszcze z metką i darmową dostawą- nie wahałam się ani chwili Miały już swoją premierę wczoraj i są bardzo wygodne Fakt- szeeeeerokie w łydkach! Te ćwieki nadają charakteru stylizacji A Ty ile za nie zapłaciłaś?

Cytat:
Nie jestem fachowcem ani też nigdy nie miałam takich problemów, ale myślę, że gdybym była na Twoim miejscu najpierw spróbowałabym z psychologiem.

Panterkowe zupełnie nie w moim stylu natomiast te pierwsze bardzo fajne!

Dziękuję

Co za koleżanka Współczuję!

Cytat:
Ileenka, niestety z psychologiem jak z każdym innym specjalistą może się trafić lepszy albo gorszy... ale i tak super, że się już zmotywowałaś i poszłaś na wizytę ja jeszcze nie
Dziękuję Kochana Trzymam kciuki też i za Ciebie Daj znać, jeśli się zdecydujesz!

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Instagram strasznie wciąga Choć ja zbyt często fotek nie wrzucam, nie mam jak ich robić niestety

Jak masz jeszcze tak rozrywkowego partnera, to impreza musi się udać Najważniejsze to siedzieć w fajnym towarzystwie Nas teraz usadzono w tak beznadziejnym miejscu, że gdy już wyjeżdżaliśmy z wesela, to dziękowałam niebiosom, że tak wykupiliśmy wakacje, że musieliśmy wyjść z wesela wcześniej z powodu wyjazdu

Świetne te panterkowe
I generuje nowe potrzeby

Szkoda, że Wasze towarzystwo nie dopisało Mi kolega już zapowiedział, że będą jego znajomi i będzie się działo Aż się boję

Dziękuję

Cytat:
Buty świetne, moim zdaniem uniwersalne, będą pasować do wielu rzeczy.

Podziwiam Twoją odwagę, sama biję się z myślami czy się udać do poradni. Czuję, że stres zżera mnie od środka czasami i sama już nie wiem jak sobie z tym radzić

Dziewczyny co do instagramu, to zapewniam, że wiele nie tracicie. Już ostatnio debatowałam o tym z paroma osobami z tamtych kręgów i to wszystko nie jest takie fajne jak się wydaje. Trochę takie targowisko "próżności". Mały zgrzyt z Polską rzeczywistością, jakoby wszyscy zarabiali miliony...:/ Oczywiście nie jest to miejsce na uzewnętrznianie swojego prywatnego życia, poglądów i ciężkich tematów, ale to poszło raczej w kiepskim kierunku....konsupcjonizm pełną parą: "skoro ty to masz, to ja to muszę mieć". Chociaż czasami można wyłapać jakieś perełki, fajne zdjęcia.
Wszyscy wydają się mili, ale w rzeczywistości może się okazać, że tacy nie są. (O czym sama się przekonałam, na żywo). Dużo osób nagaduje na siebie wzajemnie, a to nie jest ani fajne, ani miłe.
Szczerze? Wolę pinterest
Dziękuję
Przyznaję, że Twoje zdjęcia w sneakersach kusiły mnie bardzo do zakupu podobnych

Jeśli czujesz potrzebę to jak najbardziej skorzystaj z porady specjalisty

Hmm nie pomyślałam o tej stronie Instagramu...

Cytat:

W ogóle konsumpcjonizm jest dla mnie bardzo ciekawy i myślę czy nie pisać o tym pracy mgr musiałabym tylko sprecyzować temat.
Wyglądają fajnie Skórzane?

Jaki kierunek mgr wybrałaś?

Schudłam
69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg

APARATKA w połowie
29.04.2011r. - góra metalowa
18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy

https://www.instagram.com/lena.m.lena/

lleenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 00:24   #4929
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Dziewczyny, co do Instagramu, bardzo go lubie, nie wciągnął mnie za bardzo - dodaje zdjecia, ale rzadko komentuje i lajkuje. Jednak najbardziej mnie zadziwia, ze dziewczyny sa w stanie wyspowiadać sie ze wszystkiego w komentarzach, naprawde bardzo duzo prywaty pod zdjęciami.. I mowie o kontach otwartych. Zero intymności, zwłaszcza gdy widze zdjecia dzieci :/ to samo z fb, dzien w dzien..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-22, 06:36   #4930
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Fajne kozaki Mam bardzo podobne i też ze złotym zameczkiem z tyłu

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
I generuje nowe potrzeby

Szkoda, że Wasze towarzystwo nie dopisało Mi kolega już zapowiedział, że będą jego znajomi i będzie się działo Aż się boję
U mnie potrzeby bardziej generuje forum Tutaj zawsze wypatrzę cosik, co mieć muszę

Niestety, ale jest to wina pary młodej, bo były na stołach winietki i to oni nas tak rozsadzili Nie wiem, jak można usadzić młode osoby ze starymi Nawet nie było z kim pogadać
Czyli będziesz miała wesoło

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co do Instagramu, bardzo go lubie, nie wciągnął mnie za bardzo - dodaje zdjecia, ale rzadko komentuje i lajkuje. Jednak najbardziej mnie zadziwia, ze dziewczyny sa w stanie wyspowiadać sie ze wszystkiego w komentarzach, naprawde bardzo duzo prywaty pod zdjęciami.. I mowie o kontach otwartych. Zero intymności, zwłaszcza gdy widze zdjecia dzieci :/ to samo z fb, dzien w dzien..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Powiem szczerze, że nie czytuję komentarzy pod zdjęciami. Czasami mi się zdarzy, jak przechodzę do kolejnego zdjęcia przeczytać jakiś komentarz, ale rzadko. Jedyne, co zaobserwowałam, to straszne słodzenie, tak, że aż się chce
Stary 2013-10-22, 08:26   #4931
marylinda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
169. Przegapiłam mój rozmiar w sierpniu, jak cena spadła do 99. Potem ktoś szybciej zdecydował się kliknąć aukcję z nimi na allegro za 160.Postanowiłam, że mogę przepłacić te 50 i maksymalnie zapłacić za nie 150. Ale mój rozmiar widywałam i dalej widuję najczęściej za 389, 249 Więc, jak tylko dostrzegłam aukcję z tymi butami za 169, jeszcze z metką i darmową dostawą- nie wahałam się ani chwili Miały już swoją premierę wczoraj i są bardzo wygodne Fakt- szeeeeerokie w łydkach! Te ćwieki nadają charakteru stylizacji A Ty ile za nie zapłaciłaś?
Też 169 i to chyba w II czy nawet III turze obniżki cen, więc nie przepłaciłaś
Mnie po długim chodzeniu nieco boli pięta, ale i tak są o niebo wygodniejsze, niż jakiekolwiek obcasy tej wysokości
marylinda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 09:23   #4932
Ag4
AGA :)

Olcia super buty! Muszę je przymierzyć!
To lasocki?
ile zapłaciłaś?

Cytat:

U mnie potrzeby bardziej generuje forum Tutaj zawsze wypatrzę cosik, co mieć muszę
U mnie też choć ostatnio i tak staram się ograniczać i wprowadzać minimalizm

Odebrałam swoją TT. Na szczęście nie było problemu. Dziś mam zaplecione warkocze dookoła głowy więc w pracy nie wybpróbuję, ale w domu od razu sprawdzę Jestem bardzo ciekawa

Aga
Ag4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 09:27   #4933
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też choć ostatnio i tak staram się ograniczać i wprowadzać minimalizm
Ja też, ale i tak sporo rzeczy po zobaczeniu na forum chcę Muszę chyba wnioskować o podwyżkę, bo moje potrzeby zakupowe przewyższają moją pensję
Stary 2013-10-22, 10:55   #4934
Olcia
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
Niestety nie są skórzane, zapłaciłam 129zł. Ale Lasocki miał kilka fajnych modeli, które bym wybrała zapisałam się do klubu ccc i będą informować o promocjach, m.in. na Lasockiego więc może i skórzanych się dorobię

Muszę się Was poradzić ostatnio nieważne ile śpię, zawsze jestem niewyspana, oczy podpuchnięte... zaczęły strasznie wypadać mi włosy i okropnie się przesuszyły (nie mam pojęcia dlaczego, jeszcze miesiąc temu przy tej samej pielęgnacji były super ) Muszę wybrać się do lekarza rodzinnego, zrobić badania krwi, bo z resztą dawno ich nie miałam, ale na to potrzebuję wolnego dnia
Dzisiaj zaspałam na uczelnię, nie słyszałam trzech! budzików o 6 rano, a ostatecznie spałam do 11... i spałabym jeszcze! (no chyba, że telefon zrobił mnie w konia i nie zadzwonił) czym mogę się doraźnie wspomóc?
Stary 2013-10-22, 11:05   #4935
sskers
batonik

Cytat:
Muszę się Was poradzić ostatnio nieważne ile śpię, zawsze jestem niewyspana, oczy podpuchnięte... zaczęły strasznie wypadać mi włosy i okropnie się przesuszyły (nie mam pojęcia dlaczego, jeszcze miesiąc temu przy tej samej pielęgnacji były super ) Muszę wybrać się do lekarza rodzinnego, zrobić badania krwi, bo z resztą dawno ich nie miałam, ale na to potrzebuję wolnego dnia
Dzisiaj zaspałam na uczelnię, nie słyszałam trzech! budzików o 6 rano, a ostatecznie spałam do 11... i spałabym jeszcze! (no chyba, że telefon zrobił mnie w konia i nie zadzwonił) czym mogę się doraźnie wspomóc?
Zrób sobie badania tarczycy, tsh, anty-tpo. Brzmi to trochę jak niedoczynność tarczycy

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 11:09   #4936
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
[/I]Muszę się Was poradzić ostatnio nieważne ile śpię, zawsze jestem niewyspana, oczy podpuchnięte... zaczęły strasznie wypadać mi włosy i okropnie się przesuszyły (nie mam pojęcia dlaczego, jeszcze miesiąc temu przy tej samej pielęgnacji były super ) Muszę wybrać się do lekarza rodzinnego, zrobić badania krwi, bo z resztą dawno ich nie miałam, ale na to potrzebuję wolnego dnia
Miałam to samo!!! Też wiecznie chodziłam niewyspana, o 20:00 już leżałam w łóżku i mogłam iść spać, obojętnie ile godzin bym nie poświęciła na sen i tak rano byłam wiecznie niewyspana. Miałam iść na badania, ale to też wiecznie odkładałam w czasie. Aż pewnego pięknego dnia kupiłam sobie żelazo. Zaczęłam codziennie brać po jednej tabletce i zaczęłam odczuwać poprawę. Nawet małżon się śmiał, że o 23:00 ja jeszcze książkę czytam, a nie śpię w najlepsze
Może też Ci brakuje żelaza? Choć wiadomo, najlepiej iść z tym do lekarza.
Stary 2013-10-22, 11:11   #4937
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Madzia_M77 Pokaż wiadomość
o to, to właśnie kocham ludzi, którzy zazdroszczą innym, są zawistni i ciągle narzekają, zamiast coś z tym zrobić i odmienić swój los

Cytat:

nie wiem jaki kierunek studiujesz, ale ja swoją mgr z socjologii pisałam też o konsumpcjoniźmie w kontekście kart kredytowych (miałam temat: "Między strachem a pożądaniem czyli znaczenie karty kredytowej w społeczności małomiasteczkowej") i naprawdę dobrze mi się ją pisało bo raz temat ciekawy a dwa sporo literatury do niego, natomiast jest to dość chwytliwa tematyka, dużo prac powstaje na ten temat i np. mój promotor powiedział, że nie chce więcej niż 1 max 2 prace w grupie z tego tematu
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 11:55   #4938
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Zrób sobie badania tarczycy, tsh, anty-tpo. Brzmi to trochę jak niedoczynność tarczycy
dzięki za wskazówkę... oby to był tylko niedobór takiego żelaza i oby przeszło, bo to niewyspanie jest okropne no i włosy...właśnie przeczesałam je palcami i od razu kila zostało na dłoni
Cytat:
Miałam to samo!!! Też wiecznie chodziłam niewyspana, o 20:00 już leżałam w łóżku i mogłam iść spać, obojętnie ile godzin bym nie poświęciła na sen i tak rano byłam wiecznie niewyspana. Miałam iść na badania, ale to też wiecznie odkładałam w czasie. Aż pewnego pięknego dnia kupiłam sobie żelazo. Zaczęłam codziennie brać po jednej tabletce i zaczęłam odczuwać poprawę. Nawet małżon się śmiał, że o 23:00 ja jeszcze książkę czytam, a nie śpię w najlepsze
Może też Ci brakuje żelaza? Choć wiadomo, najlepiej iść z tym do lekarza.
Kto wie, w sumie objawy niedoboru żelaza by do mnie pasowały... Nie wiem w sumie czy jest sens kupić sobie żelazo przed wizytą u lekarza?
Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość
o to, to właśnie kocham ludzi, którzy zazdroszczą innym, są zawistni i ciągle narzekają, zamiast coś z tym zrobić i odmienić swój los

nie wiem jaki kierunek studiujesz, ale ja swoją mgr z socjologii pisałam też o konsumpcjoniźmie w kontekście kart kredytowych (miałam temat: "Między strachem a pożądaniem czyli znaczenie karty kredytowej w społeczności małomiasteczkowej") i naprawdę dobrze mi się ją pisało bo raz temat ciekawy a dwa sporo literatury do niego, natomiast jest to dość chwytliwa tematyka, dużo prac powstaje na ten temat i np. mój promotor powiedział, że nie chce więcej niż 1 max 2 prace w grupie z tego tematu
U nas jest 6 osób w grupie u mojego promotora, raczej nie będziemy powielać tematów właśnie dlatego chciałabym o tym pisać, bo jest to ciekawe, a męczyć się z mało interesującym tematem nie chcę... zobaczymy, do końca semestru mamy czas na sprecyzowanie tematu studiowałaś na uam?
Stary 2013-10-22, 12:26   #4939
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
U nas jest 6 osób w grupie u mojego promotora, raczej nie będziemy powielać tematów właśnie dlatego chciałabym o tym pisać, bo jest to ciekawe, a męczyć się z mało interesującym tematem nie chcę... zobaczymy, do końca semestru mamy czas na sprecyzowanie tematu studiowałaś na uam?
Stary 2013-10-22, 12:37   #4940
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:

Kto wie, w sumie objawy niedoboru żelaza by do mnie pasowały... Nie wiem w sumie czy jest sens kupić sobie żelazo przed wizytą u lekarza?
Lepiej zaczekaj, co Ci wyjdzie w badaniach
Ja tak się do lekarza wybierałam, że do niego dotrzeć nie mogłam, dlatego jak zobaczyłam żelazo na półce w aptece, to wzięłam W moim przypadku pomogło
Ale badania tak czy siak zrobić muszę
Stary 2013-10-22, 14:18   #4941
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Cytat:
dzięki za wskazówkę... oby to był tylko niedobór takiego żelaza i oby przeszło, bo to niewyspanie jest okropne no i włosy...właśnie przeczesałam je palcami i od razu kila zostało na dłoni

Ja w zeszłą środę zmieniłam kompletnie temat mojej pracy, więc cała praca nad pierwszym rozdziałem poszła w diabły No i na jutro mam przynieść nowy plan do nowego tematu i trzeba się zabrać znowu za zbieranie materiałów oraz pisanie

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 17:31   #4942
PaulinaMigotka
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam je fajne są

Co do instagramu, to bardzo go lubię, bo tutaj mam wszystkie fajne zdjęcia, inspiracje w jednym miejscu, nie muszę zaglądać na wszystkie blogi, które mam w ulubionych. Niektórych blogów już nie odwiedzam, bo oglądam ich użytkowniczki wyłącznie na insta. Niestety też zauważyłam pewne prawidłowości, takie jak kółeczka wzajemnej adoracji, wychwalanie konkretnych rzeczy typu słynne maddeny, majdan, lv, prada, kupisz, la mania, itd. Nie przeszkadza mi to, ale czuć taki mały owczy pęd, że coś trzeba mieć, żeby być cool i żeby się liczyć w tym światku. Wadą insta jest, to, że ja też zaczynam nabierać ochoty na daną rzecz, bo inni mają, bo to fajne, ładne. Na szczęście staram się podchodzić do tego rozsądnie i nie kupować pod wpływem chwili. Zaletą jest codzienna dawka inspiracji, pięknych zdjęć, itd. Dzięki insta poznaję nowe sklepy, a nie tylko w kółko zara, h&m, reserved, np. przez instagram poznałam firmę fifi i bardzo się z tego cieszę! Wszystko ma swoje zalety i wady, trzeba umiejętnie korzystać z takich aplikacji.

Instagram http://instagram.com/paulinamigotka
PaulinaMigotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:42   #4943
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Buty świetne, moim zdaniem uniwersalne, będą pasować do wielu rzeczy.

Podziwiam Twoją odwagę, sama biję się z myślami czy się udać do poradni. Czuję, że stres zżera mnie od środka czasami i sama już nie wiem jak sobie z tym radzić

Ręcę opadają.....bardzo miła koleżanka, nie ma co!

Szczerze? Wolę pinterest
Ja też. Tam najłatwiej znaleźć inspiracje, dobre zdjęcia, ciekawych użytkowników z podobnym gustem i baardzo różnorodną tematykę zdjęć, nie wykonane przez użytkowników. Na instagramie obserwuję tylko znajomych, którzy na szczęście nie wrzucają muffinów i kaw
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:44   #4944
Forget_me
Zakorzenienie

Właśnie zakończyłam trening z Chodakowską i padam na pysk
Stary 2013-10-22, 18:47   #4945
andzioch
Zadomowienie

Dziewczyny, poszukuje białą, dopasowana klasyczna koszulę. Gdzie taką znajdę? Ostatnio w każdej sieciówce widzę długie i luźne, do tego rękawy szerokie ;/
andzioch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 18:51   #4946
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zakończyłam trening z Chodakowską i padam na pysk
Nie chcę Cię urazić, ale obiło mi się o uszy, że sposób, w jaki ona wykonuje ćwiczenia, jest nie do końca profesjonalny i może się to skończyć kontuzją. Czytałaś/słyszałaś o tym? Wiem, że jest na nią wielki boom, a z takimi ćwiczeniami mi nie po drodze, więc nie zgłębiałam tematu i nie mam pojęcia, ile jest w tym prawdy.
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 19:48   #4947
mm111111
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię urazić, ale obiło mi się o uszy, że sposób, w jaki ona wykonuje ćwiczenia, jest nie do końca profesjonalny i może się to skończyć kontuzją. Czytałaś/słyszałaś o tym? Wiem, że jest na nią wielki boom, a z takimi ćwiczeniami mi nie po drodze, więc nie zgłębiałam tematu i nie mam pojęcia, ile jest w tym prawdy.
Chodzi o to, że Ewa czasami zrobi ćwiczenia polegające na przysiadach i sama tłumaczy, że kolano nie może wyjść poza linię stopy, po czym właśnie robi to źle ja nie mam nic przeciwko jej ćwiczeniom, ale warto je robić we własnym tempie, prawidłowo, bo mozna sobie kolana uszkodzić. To fakt.
mm111111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 21:45   #4948
weronika7
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez andzioch Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poszukuje białą, dopasowana klasyczna koszulę. Gdzie taką znajdę? Ostatnio w każdej sieciówce widzę długie i luźne, do tego rękawy szerokie ;/
Może h&m? http://www.hm.com/pl/product/93004?article=93004-A sama mam tę i bardzo dobrze mi się nosi
weronika7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:08   #4949
Kociaak
Wielce Szanowna Pani

Byłam dziś z przyjaciółką w fashion house i dziewczyny przepadłam! W Outlecie Solara znalazłam cudną, jasnoszarą rozkloszowaną spódnicę... Cud nad cudami, tylko za 250zł.... A tyle to ja teraz w motocykl muszę włożyć i nie ma zmiłuj.... Niech się pracodawcy odzywają, tyle się narozsyłałam tych cv i co

Nie palę od 15.03.2015

"Traciliśmy czas bez siebie"
19.02.2016 17.02.2017 1.09.2018

Nick pochodzi z komiksu KokoArt "Wiśnia"
Kociaak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 07:33   #4950
201604250957
Konto usunięte

a mnie się wczoraj udało kupić płaszcz na zimę i cieszę się, że mam ten temat już z głowy dopiero w domu się zorientowałam, że to ten sam, który kiedyś pokazywała Madzia_M77 tyle, że mój jest czarny jestem bardzo zadowolona z zakupu i zachwycona faktem, że kaptur w środku jest pluszowy więc nawet bez czapki będzie w nim ciepło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg X3488-99X-001.jpg (64,1 KB, 142 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości