|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Też już zmykam Dobranoc ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
![]() Taki urok naszych dzieciaków.Niech im tak zostanie po porodzie ![]() Podglądnę jeszcze później z telefonu czy nikt nie urodził ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#632 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Jak mały nie je, a czujesz że piersi Ci nie wytrzymują to albo wybudzić małego i nakarmić albo odciągnąć laktatorem do poczucia ulgi. Cytat:
A ja też dostałam dwa lwy z FP, wczoraj właśnie przyszedł drugi
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
Też uciekam i też podglądnę z telefonu, jak będę przekręcać się z boku na bok wkurzona
![]() Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomagaja mi te Wasze posty wiecie? Moze pierwsza sytuacja w ktorej będę musiala Majke nakarmic w miejscu publicznym przekona mnie ze nie jest tak zle . Pierwszy raz najgorszy Cytat:
Pojedziesz do parku I nagle dziecko sie rozplacze ![]() Poczytalam troche I kupie ta Medele Calm. Moja nadzieja ![]() Ja chyba czasami za duzo mysle Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#635 |
Rozeznanie
|
Nie martwcie sie, nie rodze
![]() Jestem w domu, Leo chyba sobie jaja ze mnie robil ![]() ![]() Wiec zjadlam kebab, popilam pepsi i czekam na rozwoj wydarzen ![]()
#636 |
Zakorzenienie
|
Taszanta do cc robi sie jreatynine i poziom przesaczania klebuszkowego jeśli dobrze pamiętam.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#637 |
Zadomowienie
|
Och matko ale naskrobalyscie. Ledwo nadrobilam!
Anulka gratulacje :-* Kyte ja doskonale wiem co czujesz. Juz mi dietowanie bokami wychodzi. Dzis mialam lekkiego dola i siedzac z Zuzia przed telewizorem w porze jej bajeczek, zamarzylam o duzym, kalorycznym posilku, popitym wielka lampa czerwonego wina... Az sie poryczalam. Mala wtedy do mnie podbiegla i dajac buziaka i przytulajac zapytala: mamusiu czemu placzesz? Coscie boli? Nie placz... Och moj kurczaczek kochany... Sorento nie jest mi trudno piec i wymyslac smakolyki dla rodziny. Choc uwielbiam slodkosci, wiem, ze to dla dobra mojej kruszynki i mojego wiec nawy nie probuje mas, tylko prosze tza, żeby sprobowal. Gorzej np. Z plackami ziemniaczanymi, nalesnikami, jajecznica teza, pysznym beef bourguignon...itp itd...za normalńym jedzeniem tesknie. No coz...jeszcze chwilke. A imie Aleksandra nas urzeklo tak samo jak Zuzanna trzy lata temu ![]() Niunia fajne fotki. Corcia wymiata :-D A ja dzis jestem wykonczona. Caly dzien samiutenka w domu. Plus zeobilam bardzo duzo roboty. Okna na dole pomyte (na gorze nie dam rady, bo otwieraja sie tak beznadziejnie, ze sie nie przecisne, zeby to umyc. No i zawsze jak je mylam to widialam na parapecie - teraz raczej malo wykonalne), kuchnia wysprzatana swiatecznie, cala chatka ogarnieta, obiad zeobiony i pigwa w sloikach. Tz mial dzis na rano, wrocil ok 16:00, szybkie zakupy w aptece (paski do pomiaru krwi mi sie skonczyly) i u rzeznika, przyjechalismy, walnal sie na chwile. Ok 17:30 wyszedl bo mieli kolacje z pracy na 18:00. Wrocil o 22:00. Sis wrocila z pracy po 22:30. Ja calusienki dzien, od 6:00 do 22:00 sama :-( az zalapalam dola wiec tylko so ie dokladalam pracy, zeby za duzo nie myslec, a teraz rekami ledwo ruszam. Blondynka |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Zadomowienie
|
De kochana mam nadzieje, ze u ciebie wszystko ok.
Trzymam kciuki. Ja jestem przeszczesliwa, ze nie przepadam za napojami gazowanymi (no, oprocz wody gazwanej, ktora zalewam truskawki lub pomarancze lub cytryny - yumm), coli to nie znosze, nie pijam pepsi ani innych spritow. Nawet jak racze sie rumem lub whisky (a raczej raczylam przed ciaza) to tylko z lodem, zadnej coli bo tylko mi smak psuje. Na czipsy i popcorn ochoty nie mam. Zachcianek nie mam. Az sama sie dziwie ![]() Ale, ze tak czesto i gesto wy mi tu o owocach i ciastkach i czekoladach to sie mszcze :-P takie robilam w niedziele image.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Zadomowienie
|
Acha - jutro mam wizyte kontrolna u lekarza prowadzacego.
W przyszly wtorek 29/10 wizyta w klinice dietetycznej plus lekarz w szpitalu. |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Raczkowanie
|
hej Mamuśki
![]() ![]() ![]() ![]() U mnie na trzy tygodnie przed terminem porodu TŻ zaczął na nowo poszukiwać imienia dla córki... przez całą ciążę była Marcelina, a teraz im bliżej tym więcej ma imion hehe i tak doszło jeszcze Aleksandra, Julia, Zuzanna i Zosia ![]() ![]() Jak Mamusie macie już wszystko dla dzidziusiów?my wczoraj odebraliśmy wózek Tutek Grander black(bałam się, że będzie zbyt ciemny jak dla dziewczynki, bo jest czarny z dodatkami czerwonego i powiem Wam, że sprawia dużo lepsze wrażenie niż w katalogu) jest śliczny jestem na prawdę zadowolona... i polecam. Za to dziś znowu przyszło łóżeczko, także mój TŻ szalał składał, ustawiał, montował baldachim i chciał zrobić przyjemność mojemu teściowi, pozwalając mu zamontować nowe oświetlenie w pokoju Malej... skończyło się to awarią dwugodzinnym siedzeniem przy świeczkach i wizytą elektryka... jak się okazało elektryk, który robił nam instalację tak pomieszał te kabelki (coś tam z zerem), że teścia o mało nie zabiło...tak by się ta przyjemność dla przyszłego dziadka skończyła... ![]() A odchodząc od tego zwariowanego dnia to mam pytanie jak jest u Was ze znieczuleniem przy porodzie SN?u nas w szpitalu tylko dolargan chyba jest, nie ma znieczulenia wziewnego ani zewnątrzoponowego... także chyba przyjdzie mi rodzić jak naszym babciom ![]()
#641 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Duży chłopak ![]() ![]() Cytat:
![]() Chyba kilogram tej kapuchy sobie rano nałoze ![]() czekam aż mały mi zaśnie, a ma dzisiaj chyba złe sny, bo ciągle sie budzi z płaczem.. no moze nie z płaczem ale z takim popiskiwaniem i sama se w końcu położę. Pranie zrobione, naczynia pozmywane. Przez tą gorączke nic nie mogłam zrobić dzisiaj, tak sie źle czułam, wieczorem wypiłam gorące mleko z odrobiną miodu, wzięłam jescze apap i sie wygrzałam do 23 i temp mi spadła do 38,4 ![]() Dziewczyny- u mnie w szpitalu nie ma ZZO, ale jeżeli ktoś zapłaci to było. Warto wiec jak ktoś chciałby a nie ma oficjalnie ze jest dostępne podpytać czy nie mozna 'kupić' ![]() Anulka- jestem pełna podziwu, spokój i opanowanie do pozazdroszczenia! Domii,Dzidzia,Beatka - do ilu dni po cc krwawiłyscie? bo mi sie już znudziło te kilka kropel dziennie. Chyba sie odzwyczaiłam od 'okresu' ![]()
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Rynko typowej krwi to krotko, koło 2 tygodni. Ale ja chodziłam w cienkich podpaskach a potem we wkladkach.. potem jakis pomaranczowy śluz i potem już niemal nic. Tylko sluz.
Wczoraj zrobiłam mały test-kazda piers sciagalam do osobnej butli. I lewa ma znacznie mniej pokarmu heh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#643 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry! obudził mnie dzisiaj taki ból krzyża że myślałam że się poryczę ![]() i śniło mi się że urodziłam małą, ale oczywiście śniło mi się od momentu wyjścia ze szpitala i przyjechania do domu, dostałam przy wyjściu książeczkę zdrowia i tam było napisane Amelia Paulina że się nazywa i moje nazwisko panieńskie :O karmić piersią nie potrafiłam więc moja bratowa wyciągnęła cycka i ją nakarmiła ![]() teściowa siedzi teraz w Londynie i mi kupiła torbę taką jak chciałam ![]() ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Rozeznanie
|
Witam po dosyc ciezkiej nocy
![]() ![]() I witamy w 40 tygodniu!! ![]() Dzis przychodzi do mnie mamuska i caly dzien bedziemy ogarniac resztki poremontowego balaganu ![]()
#645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#646 | ||||
Zakorzenienie
|
ola_k11, babku, nemosek, rusalka12 dzięki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam też czarny, ale w białe kwiaty ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() zmykam zaraz zamówić brakujące drzwi. mogę się już przenosić do szafy ![]() ![]() Ciekawe jak tem De |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() teraz mam ślinotok... ciekawe co u De a ja dziś z rana zjadłam 2 kromki z serem żółtym i ketchupem i od razu mnei zmuliło i leciałam do łazienki. wymiotowałam i sikałam pod siebie jednocześnie ![]() jutro zaczynam 36 tc i takie akcje! zaraz muszę jechać do Obi po silikon i podstawkę pod kwiatek. dziś mąż planuje skończyć malowanie i zacznie rozklejać taśmy, więc jutro sprzątanie i na sobotę mam nadzieję będzie czysto... ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Trele nie przejmuj się karmieniem w msc publicznych. Moim zdaniem to jest piękne o tyle o ile jest robione dyskretnie. Ja zawsze starałam się to zrobić albo w parku albo w aptece czy sklepie ale jak karmiłam to pierś i buźkę synka lekko nakrywałam pieluszką tetrową co by się ktoś nie gapił ![]() nie raz słyszałam opinie, że mamuśki są bezwstydne... ale zdarzylo mi się raz widzieć sytuację jak dziewczyna wsiadła do autobusu z dzieckiem na ręku przystawionym do piersi i jechała na stojąco mimo że ludzie ustępowali jej miejsca. Ona na to "ze tylko 3 przystanki" ale efekt był taki ze jedna reka sie trzymala a na drugiej dziecko i jak autobus hamował, to dzieciątku się pierś wysuwała z buźki i ona ze skaczącym cycem byla i znowu przystawiała. Po pierwsze, że to mało estetyczne a po drugie dziecko powinno jeść w spokoju. Nie mówiąc już o bezpieczeństwie... ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- ale tu spokój ostatnio ![]() Edytowane przez ola_k11 Czas edycji: 2013-10-23 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Zadomowienie
|
A dzien dobry
![]() Ja w miare wyspana. Spalam prawie 7g z przerwa na siusiu (ale pewnie gdyby Zuzolina sie nie wiercila i nie uslyszalabym jej przez sciane to spalabym z pelnym pecherzem ![]() No i dzis w miare byla super bo spala do 7:00, ale jak sie obudzila i tz do niej poszedl to sie zaczelo - ryki, placze i kombinowanie. Mialam do nich nie isc, a co, niech mlody sie pomeczy, ale tak mnie boli lepetynka, ze w koncu poszlam. Cisza nastala po minucie od mojego wejscia. Nestety ja juz zasnac nie potrafie, mala tez nie spi, wiec siedzimy na dole na kanapie pod kolderka, ona rysuje na swojej gierce edukacyjnej literki a ja pisze do Was... Ciekawe jak tam De... |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
Wiatm
![]() Spóźnione gratulacje dla Aaby i Anulki ![]() Dzś postaram sie nadrobić, oby się udało. I niestety mam też złą wiadomość, straciłam pokarm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Ja karmilam publicznie Zuzanne ze trzy razy - raz w szpitalu jak bardzo dlugo czekalysmy na wizyte. Tak to zawsze mialam odciagniety pokarm i dawalam butle. Jakos krepowaly mnie spojrzenia innych.
Ale w domu, jak mielismy gosci - rodzina czy przyjaciele - karmilam normalnie. Wychodzilam z zalozenia, ze wiexza, ze mam male dziecko, prnychodza w odwiedziny, dziecko musi jesc i jak nie chca patrzec, to moga przyjsc innym razem. Jak Zuza nie bedzie przy cycusiu. Nie chcialm sie ulrywac we wlasńym domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
Beatka szkoda, ze pokarm zanikl.
Zazdroszcze - ja krwawilam przez miesiac. Zobaczymy jak bedzie tym razem. A snilo mi sie, ze urodzilam Olenke przez cc. I byla jakas taka spokojna i duza... |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dobry, dobry!
Dzisiaj zaczynamy 36 tydzień i wkraczamy w 9 miesiąc - ależ to zleciało! Z drugiej strony jak sobie pomyślę, że jeszcze prawie 5 tyg do terminu to chciałabym żeby ten czas jeszcze szybciej leciał ![]() ![]() ![]() Miałam dzisiaj przeokropny sen, nawet nie będę pisać o czym. Taka zlękniona się obudziłam i odrazu ulgę odczułam, że to tylko sen, a Miki kopie mamusię, żeby wstała zjeść śniadanie. Mimo wszystko nadal jestem taka roztrzęsiona i rozkojarzona jakaś, straszne to było ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale to co Ola opisała w tym tramwaju to przesada... ![]() Lecę rozmrażać lodówę, żeby później się móc zabrać za szykowanie jedzeniowego koła ratunkowego na " po porodzie". Dzisiaj będą u mnie nadal robić barierkę i syfić i hałasować - ciekawe czy w ogóle skończą do końca tygodnia bo jacyć tacy niewydarzeni Ci faceci.... Acha - zastanawiam się czy jednak nie wymienić tego biustonosza z Intymnej na większy... cały wieczór mi to wczoraj po głowie chodziło. Teraz jest dobry, ale myślę, że choć troszkę piersi urosną jak się mleko pojawi + do tego wkładki laktacyjne i się zrobi ciasno... szkoda mi moich piersi :P Wymieniala któraś z Was?????
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Była u mnie położna. Kazała karmić do 39stopni ![]() Otworzylam wkońcu te kartony ze szpitala- niebieski i różowy ![]() ![]() Ogólnie nawet całkiem te kartony . Próbki kremów, płynów, kilka pampersów, woda niegazowana ![]() ![]() no i od położnej dostałam sporo próbek ziajki, ziaji, dady, loveli i lenora, sudocrem ;P ![]() ![]()
![]() |
#655 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co zaobserwowałam w szpitalu, to w miarę szybko dziewczyny po porodzie traciły objętość brzucha ciążowego. Wiadomo że coś tam zostanie, ale tragedii na na oddziale nie wiedziałam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Rozeznanie
|
Wczorajszym mamusiom serdecznie gratulujemy!!
Co do karmienia, to spokojnie ![]() ![]() Podczytywałam Was nieco, ale chyba zaczynam ostatni etap tej ciąży, bo wzięło mnie na sprzątanie, przetwory itd. ![]() Któraś z Was pisała o zwrocie Vat za materiały bud. (przepraszam, ale nie pamiętam która). Udało Ci się coś zrobić? Straszne to? Ja sobie właśnie uświadomiłam, że też muszę to załatwić, bo z maluchem będzie ciężej, a szkoda czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Te pudełka ciekawe są ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Wtajemniczenie
|
lineczka ja zagladam z mysla ze juz urodzilas a tu lipa
![]()
#659 |
Wtajemniczenie
|
Trele jeszcze nie znalazłam twojego posta odnośnie karmienia w miejscach publicznych , ale co się przwejmujesz, twoje dziecko i twoje piersi
![]() ![]() a tak serio wczoraj byłam dowiedzieć się o becikowe i resztę tych papierzysk i była tam pani z niemowlakiem i normalnie wyciągneła pierś i ja karmiła, myślisz że ktoś był zainteresowany? Tyle golizny wszedzie że znieczulica jest ![]() Także wyciągaj sprzęt i do dzieła |
![]() ![]() |
![]() |
#660 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to już nic się z tym nie da zrobić, żeby się jeszcze pojawił? Trele, co do karmienia w miejscach publicznych - wydaje mi się, że będę miała ten sam problem, ale ja planuję w razie czego zawsze mieć przy sobie pieluchę tetrową żeby tak delikatnie przykryć cycka i dziecko jak będę karmić. Ale generalnie będę unikać takich sytuacji, ale wiadomo - nie zawsze się uda. Angie mi odpisała - u nich Maja miała problemy z cukrami, ale już sytuacja opanowana i zapowiedziała, że dzisiaj wpadnie na forum ![]() U mnie wyniki moczu i krwi śliczne. Nic się nie dzieje, hemoglobina po żelazie ładnie wzrosła. Zaczyna mi się pojawiać na brzuchu krecha, ale na razie od pępka w górę tylko i jest taka prawie niewidoczna. Ciekawe czy wyjdzie bardziej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.