Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 20:21   #601
slimaczek19
Raczkowanie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wcale nie durne
Tak, usiadłam na uboczu i dałam mu cyca, zrobiłam to tak sprytnie żeby nikt nie widział jak cyckiem świece
Już 3 raz mi się taka sytuacja zdarzyła że musiałam nakarmić Jaśka w przychodni, jak z nim 2 razy na wizycie byłam to też go karmiłam na korytarzu. On w najmniej odpowiednich momentach zawsze głodny jest
ja polecam dawanie cyca w przychodni przy okazji szczepień działa przeciwbólowo i najlepiej się dzieciaczek uspokaja
tak radzą sobie wszystkie mamy, więc nikt nie patrzy. No ewentualnie starsze dzieci czekające na szczepienie
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:23   #602
lineczka1989
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
A i jeszcze chciałam się z Wami podzielić faktem iż dostała dziś drugiego lewka z FP. Nie wiem dlaczego. Raz się rejestrowałam.
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Ja też dostałam drugiego. Chyba im się coś pomyliło.
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
i ja też
Cytat:
i ja również
zachłanne jesteście
ja dostałam jak na razie jednego tylko
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:23   #603
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
A ja nie dostałam wcale!! A rejestrowałam się dwa razy, od razu jak Aaby o tym napisała i w zeszłym tygodniu. Wrrr
Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Tez nie dostałam lewka jeszcze
Może zamiast do Was, wysłali do innych podwójnie?

Cytat:
Nawet nie miałam kiedy napisać że byłam dzisiaj u lekarza i wszystko ze mną w porządku Powiem Wam że jakoś dziwnie się poczułam idąc na tą wizytę, wcześniej chodziłam żeby podglądnąć maluszka, posłuchać jego tętna a teraz te wizyty wydają mi się bez sensu
Jaśka wzięłam ze sobą bo mój brat stwierdził że pójdzie ze mną do lekarza, poczeka na korytarzu i go przypilnuje.
Antek (znaczy mój lekarz ) był zdziwiony że przyszłam do niego bez brzuszka, a młody dał taki popis na korytarzu że aż lekarz stwierdził że szybko mnie zbada bo dziecko chyba głodne
To dobrze ze wszystko ok
ja sie włąsnie zastanawiam jak bedzie wyglądać moja pierwsza wizyta po ciąży......
i kiedy bede mogła już ćwiczyć itd. ;P w ogóle to mam taką ochotę na seks że masakra...
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
hej
Nie miałam jak dzisiaj napisać dalszej części wiadomości telefonu bo cały dzień poza domem prawie i komórka rozładowała mi się:/

Anoulka Urodziła o 10.05.Hania jest przekochana albo wisi na cycu albo się drze (część dalsza smsa)

Dzastin Wyszła dzisiaj do domku,czują się ok.Mały tylko śpi i je
Jak się ogarnie ze wszystkim to wpadnie na wątek.Pozdrawia Was i zdziwiona że tyle urodziło

Rybko Możesz dopisać wzrost Kamilka Dzastin 54 cm bo wcześniej nie podałam.

Idę poczytać
tak czytam i czytam.. i sie zastanawiam jak oni jej Go wymierzyli na tym USG, że mają zaje.bisty sprzęt a przecież Dzastin urodziła.
Stary 2013-10-22, 20:31   #604
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Mój TŻ dzisiaj po raz pierwszy zrobił dziś "babskie zakupy" Kazałam mu kupić wkładki dla mnie Biedak jak wrócił to od razu przybiegł mi pokazać, czy dobre I, że jak złe, to on pojedzie po nowe, ale, że muszę mu pokazać jakie dokładnie, bo strasznie dużo tych rodzajów
hehe ale się zestresował biedny za ten pierwszy raz!
Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Zakryłaś się jakoś tetrą czy coś ?
Trele wcale nie jesteś dziwna, ja już chyba z 10 razy mówiłam mojemu tż że jak będę karmić piersią to ma pilnować żeby nikt do mnie nie właził bo nie chcę żeby ktoś moje cyce oglądał. Póki co wiadomo jeszcze młody w brzuchu, ale na dzień dzisiejszy wydaje mi się że będę się krępowała jak ktoś się będzie patrzył i nie chcę żeby ktokolwiek się lampił poza mężem
Dokładnie tak samo się wstydzę..
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:36   #605
iguana333
Rozeznanie

Wczoraj byłam na ktg i dzidzi trochę tętno skacze ale lekarz był zadowolony powiedzał że ok. Ale czasem było ponad 160 puls ale ogólnie to 140 przeważnie. A skurcze miałam przy zakładaniu pasów takie dwa dłuższe od pępka przez podbrzusze o dołu ale potem się uspokoiło, nie wiem czy to w ogóle mierzyło mi skurcze? Bo w sumie skupiliśmy się na tętnie dziecka, potem już skurczów nie miałam. Mam to ktg w domu, tam na nim są jakoś oznaczone te skurcze?

Z tego względu że raz się zdarzyło w sobotę na usg że tętno dziecko miało 190 do lekarz kazał zrobić CRP no i dziś odebrałam wyniki badań i CRP mam podwyższone do 5,1, przy normie do 3. Oznacza to że jest lub był jakiś stan zapalny w organizmie, fakt że w tamtym tyg mnie bolało gardło przez jeden dzień ale poza tym to ok, miałam też z miesiąc temu problem z dziąsłem hmmm może to przez to? Morfologia ogólnie ok, jedno mam tylko odstępstwo od normy PDW 17,61, gdzie norma jest o 17.

Od wczoraj mnie boli krzyż ale to tak konkretnie tak jakby rozwierająco, jakby mi sie rozszerzał...

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM

Edytowane przez iguana333
Czas edycji: 2013-10-22 o 20:38
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:43   #606
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Wczoraj byłam na ktg i dzidzi trochę tętno skacze ale lekarz był zadowolony powiedzał że ok. Ale czasem było ponad 160 puls ale ogólnie to 140 przeważnie. A skurcze miałam przy zakładaniu pasów takie dwa dłuższe od pępka przez podbrzusze o dołu ale potem się uspokoiło, nie wiem czy to w ogóle mierzyło mi skurcze? Bo w sumie skupiliśmy się na tętnie dziecka, potem już skurczów nie miałam. Mam to ktg w domu, tam na nim są jakoś oznaczone te skurcze?

Z tego względu że raz się zdarzyło w sobotę na usg że tętno dziecko miało 190 do lekarz kazał zrobić CRP no i dziś odebrałam wyniki badań i CRP mam podwyższone do 5,1, przy normie do 3. Oznacza to że jest lub był jakiś stan zapalny w organizmie, fakt że w tamtym tyg mnie bolało gardło przez jeden dzień ale poza tym to ok, miałam też z miesiąc temu problem z dziąsłem hmmm może to przez to? Morfologia ogólnie ok, jedno mam tylko odstępstwo od normy PDW 17,61, gdzie norma jest o 17.

Od wczoraj mnie boli krzyż ale to tak konkretnie tak jakby rozwierająco, jakby mi sie rozszerzał...
Ale z tego co piszesz to generalnie wszystko w porządku jest
Coś udało Ci się załatwić w sprawie tego buca co to 4d robił?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:46   #607
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Trele wcale nie jesteś dziwna, ja już chyba z 10 razy mówiłam mojemu tż że jak będę karmić piersią to ma pilnować żeby nikt do mnie nie właził bo nie chcę żeby ktoś moje cyce oglądał. Póki co wiadomo jeszcze młody w brzuchu, ale na dzień dzisiejszy wydaje mi się że będę się krępowała jak ktoś się będzie patrzył i nie chcę żeby ktokolwiek się lampił poza mężem
Wyciągnęłam go tylko tak żeby młody mógł złapać, większość zakryłam bluzką i sweterkiem a resztę zakrył młody jak się przyssał
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 20:48   #608
motylek85
Zakorzenienie

Hej mamusie
Przede wszystkim gratuluję świeżo upieczonym mamusiom!

Przepraszam, że tak od progu o sobie ale miałam dziś usg i martwi mnie parę rzeczy
Lekarz na usg zobaczył, że mały ma zastój moczu w obu nerkach i są sporo powiększone (NL 6,2mm. NP 6,5mm) i, że trzeba będzie małego przebadać jak już się urodzi pod kątem tych nereczek a druga sprawa, że napisał tak: przepływy W AU prawidłowy. Przebieg pępowiny do kontroli. I tak właśnie mnie zastanawia o co chodzi z tym przebiegiem??? miała tak któraś? Bo dopiero po wyjściu z gabinetu to doczytałam a podczas usg nic nie mówił

Rybko proszę też o zmianę wagi Julka: 37t - 3480g (mały klusek)

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:48   #609
Kociak85
Zadomowienie

Anulka, gratulacje!!
nasturcja, nie mam słów do tych Twoich bóli... strasznie współczuję.

Basia, ale duże te Twoje maluchy jak na bliźniaki to ja mam w brzuchu jedną sztukę i mniejsza jest w tym samym okresie niż Twoje szkraby

Cytat:
ja sobie zaplanowałam ze urodzę 7-8.11 najwięcej mam do powiedzenia pewnie w tym temacie
Ja sobie planuję na 15.11 a że wyczytałam już, że 17.11 jest pełnia, więc może...
ktosiula, może się skusisz jednak na 2 dni przed pełnią urodzić, razem ze mną?

czekam na wieści od De i serduszka.
Stary 2013-10-22, 20:48   #610
ola_k11
Zadomowienie

Anulka gratulacje!!!

niunia córa rządzi!

Ja też nie dostałam lewka FP
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:50   #611
babku
Zadomowienie

Cytat:
Dostalam smsa od Anoulki,nie wiem czy wiecie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hania jest juz na swiecie 56 cm 3480 g
W takim razie zamieniam na . Gratulacje!!!
Bardzo jestem ciekawa opisu porodu

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Postanowiliśmy z nią i po rozmowie z mężem, że jednak rodzimy przez CC i bedziemy przewozic maluchy, nie bede ryzykować SN.
Też bym chyba tak zrobiła na Twoim miejscu. Jakoś przeraża mnie fakt rodzenia SN bliźniaków.
za wizytę.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
W ogóle nie uwierzycie jaka kartka wisi u nie na tablicy ogłoszeń na klatce schodowej

"Szanowni ludzie (?) mieszkający pod nr 8, idźcie sobie jęczęć gdzie indziej, puknijcie się w głowę, mieszkacie w bloku a nie na pustyni"
O matko dobrze, że u mnie grube ściany. Ale siara jakby tak na nas napisali Mąż to by chyba w ogóle zrezygnował z seksu, bo on przeżywa jak głośniej krzyknę w nerwach, a co dopiero jakby seksior nasz słyszeli

Cytat:
Napisane przez slimaczek19 Pokaż wiadomość
ja często słyszę, że jak pełnia to dużo porodów jest i kto bliżej tp niech się pakuje
coś w tym jest

edit 17.11 będzie pełnia
O kurcze to dzień przed terminem moim

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
wrzucam mój brzuchol i córcie :P
Córcia
A brzuchol fajny, okrąglutki

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
To ja w sumie mogę w tą listopadową pełnię urodzić, tylko że to niedziela wypada :P Więc może się zacząć w niedzielę a po północy niech młody wyskoczy. Zatem szukam pary na pełnie
Jak się jeszcze nikt nie zgłosił, to ja mogę być do pary, tylko też wolałabym poniedziałek

zwariowane-serduszko, issia88
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:52   #612
lusesita23
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku

i 34 tygodniu

chyba jak zwykle ostatnia
Stary 2013-10-22, 20:53   #613
nemosek
Zakorzenienie

Pisałyście o lewatywie,też chcę mieć.Dla dziecka i własnego komfortu.
Przecież dziecko rodzi się buźką w kierunku odbytu więc można sobie wyobrazić co by było gdyby...... przecież to taki krótki odcinek od do
A poza tym podobno rodzi się lżej i szybciej idzie.

Ktosiula,Lineczka,Kociak
Rzeczywiście to liczenie ruchów to jak wiatr zawieje,każdy mówi co innego.Ale trzeba być czujnym po prostu,myślę że już trochę znamy nasze dzieciaki

Sorento
Zapomniałam napisać specjalnie dla ciebie fotka była bo się domagałaś Gdzie na tyle zniknęłaś ? I nie opuszczaj nas ,masz rację bo potem ciężko nadgonić

Niunia Oba imiona mi się podobają ale Hania to mój faworyt
Za brzuszek i piękna blondaskę

Mya Za wizytę i nie "pitol" że sobie rady nie dasz.Musisz!

Kasiula Wybrałabym pierwszy zestaw bo wygodniejszy

Slimaczek 17 .11 .2013 podoba mi się aczkolwiek dalej w głowie mam koniec października

Ktosiula Chcesz urodzić po północy w ndz żeby leniwego dziecka nie mieć?

Acelinka A to ci dopiero kawał

Dizi,Babku ,Domi Za wizytę

Ryba Padłam jak przeczytałam żeś nie zajarzyła że Dzastin urodziła
Zakręcona

Trele Wstydzisz się karmić Małą publicznie?

Uff to chyba na tyle szybkiego przeglądu

Też chcę drugiego lwa,przydałby mi się na prezent

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:53   #614
Olenka_24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Przepraszam, że tak od progu o sobie ale miałam dziś usg i martwi mnie parę rzeczy
Lekarz na usg zobaczył, że mały ma zastój moczu w obu nerkach i są sporo powiększone (NL 6,2mm. NP 6,5mm) i, że trzeba będzie małego przebadać jak już się urodzi pod kątem tych nereczek a druga sprawa, że napisał tak: przepływy W AU prawidłowy. Przebieg pępowiny do kontroli. I tak właśnie mnie zastanawia o co chodzi z tym przebiegiem??? miała tak któraś? Bo dopiero po wyjściu z gabinetu to doczytałam a podczas usg nic nie mówił

hmm nie mam pojęcia o co chodzi z tym przebiegiem A nie możesz np. jutro do niego zadzwonić i zapytać? To naturalne że jesteś zaniepokojona.
Nereczkami na razie się nie zamartwiaj , bo nie masz na to wpływu na pewno po porodzie lekarze zrobią wszystko żeby było dobrze
A co do wagi - to moj Leoś ma w końcu kumpla w swojej kategorii wagowej mój Mały w 36 tyg miał prawie 3300 g.
Będziesz rodzić SN Motylek ?
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 20:58   #615
Trele_Morele
Zakorzenienie

DOMI - Dzieki takie male cos, a dodaje mi odwagi .
Cytat:
Czyli nie jestem sama.
Chociaz mi bardziej chodzi o to ze ludzie beda burczec, beda sie czuc zgodszeni ze jakas baba, gdzies tam w kacie , dziecko cycem karmi mimo tego ze będę zakamuflowana najbardziej jak to mozliwe.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:03   #616
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie

Zadzwoń jutro i zapytaj.Uspokoisz się.
Ja niestety nie pomogę.
wow duży chłopaczek

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Hej mamusie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Anulka, gratulacje!!
nasturcja, nie mam słów do tych Twoich bóli... strasznie współczuję.

Basia, ale duże te Twoje maluchy jak na bliźniaki to ja mam w brzuchu jedną sztukę i mniejsza jest w tym samym okresie niż Twoje szkraby

Ja sobie planuję na 15.11 a że wyczytałam już, że 17.11 jest pełnia, więc może...
ktosiula, może się skusisz jednak na 2 dni przed pełnią urodzić, razem ze mną?

czekam na wieści od De i serduszka.
Też jestem ciekawa co tam u nich

Pisałam do Anoulki,cytuję:

Hanię zabrali już na noc,jest słodka.Ja lekko obolała,ale jakby dziecko urodziłam.

Wariatka

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-22, 21:13   #617
motylek85
Zakorzenienie

Cytat:
hmm nie mam pojęcia o co chodzi z tym przebiegiem A nie możesz np. jutro do niego zadzwonić i zapytać? To naturalne że jesteś zaniepokojona.
Nereczkami na razie się nie zamartwiaj , bo nie masz na to wpływu na pewno po porodzie lekarze zrobią wszystko żeby było dobrze
A co do wagi - to moj Leoś ma w końcu kumpla w swojej kategorii wagowej mój Mały w 36 tyg miał prawie 3300 g.
Będziesz rodzić SN Motylek ?
Może macie rację i zadzwonię jutro do niego i dopytam... Kurcze, że też to przegapiłam jak tam siedziałam ale z drugiej strony pocieszam się, że może gdyby to było coś poważnego to sam by powiedział ? ja pomyślałam oczywiście już, że może jest pępowiną owinięty albo jest takie prawdopodobieństwo... chciałabym sn ale jestem po cc więc w sumie niewiem czego się spodziewać jak już zacznę rodzić bo cc on mi nie zleci z samego tego, że już jedna była...
Cytat:
Ja niestety nie pomogę.
wow duży chłopaczek

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Hanię zabrali już na noc,jest słodka.Ja lekko obolała,ale jakby dziecko urodziłam.

Wariatka
Dziękuję również no mały nie taki mały dlatego czym prędzej chciałabym urodzić

Anulka podziwiam babeczko

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:13   #618
nemosek
Zakorzenienie

Wsunęłam masę popcornu a teraz usta mnie pieką.Mam za swoje

Ale Tymek się ostatnimi czasy pięknie wypycha.Zadziwia mnie moje dziecko normalnie.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-22, 21:17   #619
babku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
Lewkowa kumulacja!!! Aż sprawdzę skrzynkę jutro

heh, za wizytę A masz opcję rodzenia w wodzie?
Też jutro sprawdzę, może i ja mam drugiego

A opcja rodzenia w wodzie niby u mnie jest już od paru lat, ale zrobiłam wywiad i podobno odbył się cały jeden taki poród

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Babku u mnie nie było opcji ZZo w wodzie. Nie wiem czy to norma.
Jak jest w Twoim szpitalu?
A wiesz nawet o tym nie pomyślałam. Nigdzie raczej nie można zastosować zzo w wodzie. No nic i tak nie skorzystam z porodu w wodzie, więc nawet się nie wczytuje co z tym znieczuleniem w takim przypadku.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Bo prywatnie masz przyjść na kontrole i zapłacić a panstwiwo im du.py nie zawracac
Bardzo trafna interpretacja sytuacji
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Może zamiast do Was, wysłali do innych podwójnie?
Ups to ja się nie przyznam jak znajdę drugiego, bo jeszcze karzecie mi przesyłać

Cytat:
Niestety nie odpowiem na pytanie, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Takie wiadomości potrafią zestresować, ale na szczęście bardzo często po porodzie okazuję się, że wszystko samo się unormowało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 21:28   #620
sorento
Rozeznanie

lusesita23 za tydzień!

Cytat:
Sorento[/B] Zapomniałam napisać specjalnie dla ciebie fotka była bo się domagałaś Gdzie na tyle zniknęłaś ? I nie opuszczaj nas ,masz rację bo potem ciężko nadgonić
Dałam radę nadrobić Się domagałam bo się przyznałaś, że robiliście fotki , a ja w ogóle zdjęcia uwielbiam i robić i oglądać(znajomi się zawsze śmieją, że lubią mi o wakacjach opowiadać, bo czy zdjęć 200 czy 1000 ja wszystkie chętnie przepatrzę, gdzie reszta towarzystwa już dyskretnie ziewa ). A w ogóle odkąd napisałaś, że idziesz do parku to mi chodziło po głowie "Nemosek buszujący w liściach "
A gdzie zniknęłam pisałam rano jak chcesz to sobie kuknij na str 14, bo dziś mnie się już troszkę ziewa a cytować samą siebie jakoś głupio
dla Tymusia za wypychanie Grzeczne dziecko się Wam szykuje, miał przykazane, żeby rodziców nie straszyć i proszę

Cytat:
Motylku, ja nie pomogę, zadzwoń do lekarza, niech wyjaśni czarno na białym, co tam naskrobał na tym wyniku. Oby z nereczkami było wszystko ok A za wagę synka

Cytat:

Wariatka
Super podejście

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:29   #621
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku

i 34 tygodniu

chyba jak zwykle ostatnia
za tydzień
Cytat:

Czyli nie jestem sama.
Chociaz mi bardziej chodzi o to ze ludzie beda burczec, beda sie czuc zgodszeni ze jakas baba, gdzies tam w kacie , dziecko cycem karmi mimo tego ze będę zakamuflowana najbardziej jak to mozliwe.

Coś ty przecież to tak naturalna rzecz..
Cytat:
Ja niestety nie pomogę.
wow duży chłopaczek

Wariatka
Szalona nie wytrzymam z niej Normalnie oaza spokoju i pozytywnej energii
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:30   #622
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Czyli nie jestem sama.

E co Ty się będziesz ludziskami przejmować ?
Tylko głupi zwróci uwagę, a mądry jeszcze pochwali.
Też jestem wstydliwa i trudno będzie mi wyjąć cyca gdzieś np w sklepie ale myślę że się przekonam jak mnie dziecko zmusi

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-22, 21:30   #623
sorento
Rozeznanie

Idziemy spać, dobrej nocki wszystkim!!!
Ciekawe jak tam De...

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:36   #624
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
lusesita23 za tydzień!

Dałam radę nadrobić Się domagałam bo się przyznałaś, że robiliście fotki , a ja w ogóle zdjęcia uwielbiam i robić i oglądać(znajomi się zawsze śmieją, że lubią mi o wakacjach opowiadać, bo czy zdjęć 200 czy 1000 ja wszystkie chętnie przepatrzę, gdzie reszta towarzystwa już dyskretnie ziewa ). A w ogóle odkąd napisałaś, że idziesz do parku to mi chodziło po głowie "Nemosek buszujący w liściach "
A gdzie zniknęłam pisałam rano jak chcesz to sobie kuknij na str 14, bo dziś mnie się już troszkę ziewa a cytować samą siebie jakoś głupio
dla Tymusia za wypychanie Grzeczne dziecko się Wam szykuje, miał przykazane, żeby rodziców nie straszyć i proszę

Motylku, ja nie pomogę, zadzwoń do lekarza, niech wyjaśni czarno na białym, co tam naskrobał na tym wyniku. Oby z nereczkami było wszystko ok A za wagę synka

Super podejście
Doczytałam już

Też lubię oglądać fotki i nagrania wesel chyba jak mało kto Nigdy mi się to nie znudzi Swoje już z 10 razy przerobiłam
To teraz czas na Twoje zdjęcia,ujawnij się i pokaż brzucho

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
za tydzień

Coś ty przecież to tak naturalna rzecz..

Szalona nie wytrzymam z niej Normalnie oaza spokoju i pozytywnej energii
Chciałabym być taka spooooookojna jak Anulka

W ogóle to szybko jej poszło.Pisała po 7 rano jak dobrze pamiętam, a 10.05 Hania była juz na świecie.Z Ania też miała szybki poród.Szczęściara

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-22, 21:38   #625
babku
Zadomowienie

Cytat:

Wariatka
Agentka Co raz bardziej nie mogę tego opisu się doczekać.
Stary 2013-10-22, 21:38   #626
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Jakoś mi ciężko. Idę spać. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej.

Dobranoc

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

A i jeszcze chciałam się z Wami podzielić faktem iż dostała dziś drugiego lewka z FP. Nie wiem dlaczego. Raz się rejestrowałam.
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Ja też dostałam drugiego. Chyba im się coś pomyliło.
Cytat:
i ja też
Ale to nie sprawiedliwe, ja nie dostałam ani jednego

Nemosku mój mały też ostatnio strasznie się wypycha

Trele u nas w sumie bym mogła pomyśleć że ktoś zwróci uwagę karmiacej mamie, ale u was to myślałam że nie, że wieksza tolerancja w każdym razie to boję się jak to będzie zimą jak gdzieś wyjdziemy i akurat młodemu zachce się cyca
Sylwiaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:41   #627
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Agentka Co raz bardziej nie mogę tego opisu się doczekać.
Ja też

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Sylwiaaa88 Pokaż wiadomość
Ale to nie sprawiedliwe, ja nie dostałam ani jednego

Nemosku mój mały też ostatnio strasznie się wypycha

Trele u nas w sumie bym mogła pomyśleć że ktoś zwróci uwagę karmiacej mamie, ale u was to myślałam że nie, że wieksza tolerancja w każdym razie to boję się jak to będzie zimą jak gdzieś wyjdziemy i akurat młodemu zachce się cyca
No widzisz teraz nadrabia bo pamiętam że jeszcze do niedawna to napędzał Ci strachu.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-10-22, 21:43   #628
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Doczytałam już

Też lubię oglądać fotki i nagrania wesel chyba jak mało kto Nigdy mi się to nie znudzi Swoje już z 10 razy przerobiłam
To teraz czas na Twoje zdjęcia,ujawnij się i pokaż brzucho

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Chciałabym być taka spooooookojna jak Anulka

W ogóle to szybko jej poszło.Pisała po 7 rano jak dobrze pamiętam, a 10.05 Hania była juz na świecie.Z Ania też miała szybki poród.Szczęściara
No to rzeczywiście, poród marzenie jeszcze przed kisiel zdążyła zjeść
Stary 2013-10-22, 21:45   #629
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie

co do nerek mój też ma powiększone,, ale lekarz kazał się nie martwić, zbadać po porodzie, bo często to samo wraca do normy z pępowiną nie pomogę

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:47   #630
Sylwiaaa88
Rozeznanie

Cytat:
Ja też

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

No widzisz teraz nadrabia bo pamiętam że jeszcze do niedawna to napędzał Ci strachu.
Troszkę tak, bo on ogólnie jakiś spokojny jest, nie dość że późno zaczęłam czuć ruchy to też wydaje mi się że średnio mocne. W sumie cały czas w głowie mam że może coś jest nie tak no ale jakby było to chyba gin by powiedział, więc odpedzam te czarne myśli.

Ciekawe jak tam De, czy ma już małego?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości