Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 21:30   #3181
Elusiek85
Raczkowanie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Aaaaa dwóch facetów w domu chorych to jedna wielka masakraaaaaaaaaaaaaaaa:br zydal: , młody zwalczył biegunkę i przestał marudzić, tż zwalczył katar i też przestał marudzić i wziął 2 tygodnie urlopu pod koniec choroby
zaczynam nadrabiać 3 dni nieobecności

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
my też oglądaliśmy film - dorwać gringo

spadam spać proszę mi koniecznie polecić jakiś dobry blender

http://www.payback.pl/pb/tab/1/id/42974/index.html mam ten z punktów nazbierałam i jest super

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:30   #3182
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Alez sie rozgadalyscie na wieczor
Motylek no po polsku w zlosci tez mi nie wychodzi
Lonely jak chcesz sobie przypomniec jezyk to ja szczerze polecam ogladanie seriali jesli.nie zalezy Ci szczegolnie na brytyjskim akcencie to amerykanskie. Odcinki wiekszosi sa 20 minutowe wiec da rade przy dziecku tyle wygospodarowac How I met your mother jest super do nauki, a moj ulubiony to the big bang theory (nie.moge sie nowego odcinka doczekac!) ale jest jeszcze mnostwo innych. Mozesz na poczatek ogladac z angielskimi napisami a po.jakims czasie.juz.nie bedziesz ich potrzebowac.
Polecan tez serie BBC planet earth ze wspaniala narracja Davida Attenburgh, swietne dokumenty przyrodnicze. ja ogladalam je wielokrotnie

A TZ ma dwie rozmowy w Edim w czwartek Zobaczcie jak szybciutko Wasze kciuki podzialaly A i dodatkowo na maila otrzymal propozycje pracy w... Zakopanem Szkoda, ze dopiero teraz. Chetnie przeprowadzilabym sie w Tatry
Diabli no mieszkanie cieplejsze to priorytet. W Edynburgu nie bedzie w tej kwestii problemu. Ach, mam nadzieje, ze sie uda

Magiczne kciuki! Zaciskamy dalej
Mi się marzy mieszkać nad morzem, jezoooooo ile bym dała...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:30   #3183
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
kurcze, musze go zrobić i ocenic. opinia znajomej była zupełnie inna niż Twoja.
a ja beztalencie cukiernicze dostałam tzw. chleb watykański, hehe ciasto przyjazni, czy jak to się zwie. mama koleżanki poslala porcje i powiem Wam, ze to najłatwiejsze ciasto na swiecie takie idealne dla wiecznie zakręconych młodych mamusiek...które ciagle o czyms zapominają, wiecznie odrywają się od zadania...no takie dla mnie

dostałam zaczyn w kubku i wygląda to tak:
w pon. miałam tylko przelozyc go do miski, przykryc scierka, dodac szklanke cukru (nie mieszac) i już.
dzisiaj we wtorek dolałam szklanke mleka i znow nie mogłam mieszac
jutro poltorej szklanki maki
w czwartek przemieszać rani, w południe i wieczorem (drewniana lub plastikowa lyzka)
w piątek dodac szklanke cukru i nie mieszac.
w sobote pomieszać, rozdzielić ciasto na 4 części, jedna dla siebie, a 3 pozostale rozdac dobrym ludziom :P
i w niedziele: dodac pozostale składniki, upiec i już. bawi mnie to, bo np. dzisiaj wychodzę z mala na spacer, znajoma już czeka ze swoim synkiem (zawsze jesteśmy spóźnione), wiec moja wymowka było: dalas mi ciasto? to teraz musze o nie dbac, dodatkowy obowiązek... ciekawe jak będzie smakować jabłka, cynamon, czekolada, rodzynki - brzmi niezle.
ja dostałam i nie upiekłam, jestem zua nie lubię takiego pierdu pierdu

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
zaczynam zmieniać zdanie o tym ciastku, po 4 godzinach od upieczenia smakuje lepiej- robi się coraz bardziej mokre, no i ta polewa jest superancka.. czytałam w komentarzach ze z każdym dniem lepiej smakuje to mozę poczekam
jaka polewa?

Cytat:
hmm, nie wiem jak inne firmy, ale np. graco miał z boku taki jakby kompas. plyn w srodku i on wskazywal jak poziomica jak fotelik ma być ulozony. to wcale nie jest takie obojętne jak go sobie ustawisz. teraz mamy MC z baza, wiec już w ogole opcji kombinowania nie ma
dla noworodka fotelik ma być ułożony w stosunku do podłoża pod kątem 45 stopni do podłoża a dla starszego 60 stopni

Vil dziękuję, jest lepiej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:32   #3184
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Nelusia konczy 5 miesięcy zatem kolejna imprezka
cioteczki dzisiaj robimy tak:

1) dziubek i spiewamy stooo lat, stooooo laaaaat niech zyje zyje nam
2) i glosniej! stooo lat...
3) jeszcze raz, jeszcze raz (kiwamy się na boczki) niech zyje, zyje nam
4) niech zyje nam - możemy porapowac

kolejna imprezka za miesiąc, wtedy obiecujemy lepsza zabawe

sto lat śliczne foty

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-22, 21:33   #3185
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Byliśmy na USG bioder dalej 1b, klinicznie ok, ale mogłoby być lepiej, widocznie taki jej urok i nosić ją na biodrze mamy, kolejna za 17 tyg.

No i zrobiło nam się odparzenie na szyjce, które dziś już krwawiło i miała strasznie tyłek obszczypany. Lekarka miała już komplet i wydębiłam by nas przyjęla, ale musiałyśmy czekać do końca, bo od 1,5 tygdonia nie mogłam sobie z tym tyłkiem poradzić. Okazało się, że lekko grzybiczne :| a ta e.coli, ten szczep co jej wyszedł w badaniach odpowiedzialny był za biegunki i pyta się nas czy nie miała, a ja, że i owszem przez 1,5 tygodnia. A ona no to prawdopodobnie przez tą bakterię a ewentualnie przez tą witaminę C. bo mowi, że niektóre dzieci tak reagują. No i stwierdziła, że jak kupy mamy teraz ładne, to nie będzie włączała leczenia, ale i nas nie zaszczepi i mamy powtórzyć My z tymi szczepieniami to się chyba nigdy nie wyrobimy

Czyli podsumowując jak nie urok to sraczka albo dziecięca choroba
a coz tym odparzeniem? jakas masc, talk? biedna Macia - dupcia piecze, szyjka boli.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:34   #3186
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
No to niezy macie arsenał ...

No w niewielkiej gotowałam ale top chyba pojęcie względne
no sporo tego ale lepiej to zadusić w zarodku na szczęście nic takiego bardzo agresywnego

Ash dla męża! No i Diabli! Dla Ciebie też!

Stary 2013-10-22, 21:37   #3187
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
muszę się pochwalić bo aż mnie skręca ... w czwartek już zaczynają malować ściany w domu a to nasza wanna
pochwal się efektem końcowym. magiczna ta wanna piękne nogi. tez będzie stala na srodku? bo zawsze zastanawialo mnie jak to wtedy jest z odpływami, kranem itd.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
no i miałam Wam pisać, że wyjęłam dziś piżamki na 74cm jest mi przykro, że tak rośnie szybko chciałabym mu założyć pierwsze pajace, dinusie moje ulubione na 56
dinusie to sobie na razie opraw w ramke a później pomysl o rodzeństwie to jeszcze je zalozysz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 21:39   #3188
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
co sądzicie o takich naklejkach w pokoju małego ? oczywiście tych leśnych
http://allegro.pl/naklejki-scienne-d...617138169.html
chyba sama je kupię bo są super

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Zdrówka bąble

My też trzymamy kciuki za Was A rozmowy kwa są bardzo potrzebne nie ma co Człowiek się z nimi obywa. A tu mu jeszcze testy sprawnościowe dochodzą, no jak nie uda mu się teraz to może kiedy indziej

U nas też nie było jabłek, a w tamtym roku aż gniły dokładnie.

Niestety mózg średnio wrócił mi do normy i zapominam słów i np. wchodzę do kwiaciarni i mówię "eeeeee nooo yyyy no no poproszę to co wsadza się w to kwiatki" "doniczkę?" "nie no to co wlewa się wodę" :aaaa wazon?"

u uuuu czytelnik

Byliśmy na USG bioder dalej 1b, klinicznie ok, ale mogłoby być lepiej, widocznie taki jej urok i nosić ją na biodrze mamy, kolejna za 17 tyg.

No i zrobiło nam się odparzenie na szyjce, które dziś już krwawiło i miała strasznie tyłek obszczypany. Lekarka miała już komplet i wydębiłam by nas przyjęla, ale musiałyśmy czekać do końca, bo od 1,5 tygdonia nie mogłam sobie z tym tyłkiem poradzić. Okazało się, że lekko grzybiczne :| a ta e.coli, ten szczep co jej wyszedł w badaniach odpowiedzialny był za biegunki i pyta się nas czy nie miała, a ja, że i owszem przez 1,5 tygodnia. A ona no to prawdopodobnie przez tą bakterię a ewentualnie przez tą witaminę C. bo mowi, że niektóre dzieci tak reagują. No i stwierdziła, że jak kupy mamy teraz ładne, to nie będzie włączała leczenia, ale i nas nie zaszczepi i mamy powtórzyć My z tymi szczepieniami to się chyba nigdy nie wyrobimy

Czyli podsumowując jak nie urok to sraczka albo dziecięca choroba

a od czego to odparzenie?

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-22, 21:43   #3189
Ashyshqa
Zakorzenienie

Motyl to zapraszam do Szkocji - tu wszedzie jest "nad morzem"

Diabli tez kiedys pieklam ten chlebek. Przyszniutki

Justi rzeczywiscie dostaliscie.niezly arsenal. I jak wchodza Bartusiowi lekarstwa? Sofia w odroznieniu od Nelki nie polubila witaminy C. Krzywila sie pociesznie to fakt, ale zaciskala usta i odwracala glowke. Za to uwielbiala syrop na alergie slodki jak ulepek... Coreczka mamusi rosnie. Oby tylko nie.musiala sie cale zycie odchudzac jak mama
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:43   #3190
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
taa królowa... haha chyba krowa
Stary 2013-10-22, 21:44   #3191
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Sweterki oba z H&M (każdy po 4zł), bluzka w pomarańczowe paski też H&M i też jakoś po 4zł i ta brązowa za 2zł z TU. Kocham te kolorki I jeszcze sobie śpiczną koszulę z Marks&Spencer kupiłam w kwiateczki, ale się pierze

super, ja mam jakiegoś bzika na punkcie sweterków w paski, mały ma już ich chyba z 10

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Motyl to zapraszam do Szkocji - tu wszedzie jest "nad morzem"

Diabli tez kiedys pieklam ten chlebek. Przyszniutki

Justi rzeczywiscie dostaliscie.niezly arsenal. I jak wchodza Bartusiowi lekarstwa? Sofia w odroznieniu od Nelki nie polubila witaminy C. Krzywila sie pociesznie to fakt, ale zaciskala usta i odwracala glowke. Za to uwielbiala syrop na alergie slodki jak ulepek... Coreczka mamusi rosnie. Oby tylko nie.musiala sie cale zycie odchudzac jak mama
a jaką masz witaminę c? my mamy cebion i mały bardziej się krzywi niż po marchewce z gerbera

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-22, 21:47   #3192
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
fajne

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
niezła myśl z tą ramą
ja już od dawna planuje cos takiego tylko zrealizować nie mogę, hehe.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg untitled 1.jpg (35,6 KB, 29 załadowań)

Edytowane przez diabli
Czas edycji: 2013-10-22 o 21:48
Stary 2013-10-22, 21:48   #3193
Veronic
Wtajemniczenie

hello

Motyl szukałaś mnie??

---

marchewka to cudowny "lek" na Wojtusia !! zrobił dzisiaj 2 kupy

w ogóle dzisiaj mieliśmy dobry dzień
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:48   #3194
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam i nie upiekłam, jestem zua nie lubię takiego pierdu pierdu

jaka polewa?
bardzo prosta z tego przepisu:
http://www.mojewypieki.com/przepis/c...dowe-z-cukinia

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:52   #3195
diabli
Zakorzenienie

Red face Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
my też mamy MC i bazę familyfix.. i myślałam o kolejnym pearl.. co z nim nie tak ?
według nowych unijnych standardow dzieci powinny być przewozone tylem. ogolnie pozycja tylem jest bezpieczniejsza. dlatego MC wypuscilo na rynek nowy pearl 2waypearl z baza 2wayfix...
wcześniej wrzucałam fajne artykuly, jak cos to poszukam. na szybko podam Ci ten od MC
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/bezpi...ch/i-size.aspx

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 21:54   #3196
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
syropek wypił z kubeczka, dobrze mu poszło kupujemy doidy spray na gardło nie robi na nim wrażenia, kropelki też nie (choć nie chce otwierać paszczy tylko łapie mi za buteleczkę ) nie lubi jedynie gmerania przy nosku
Cytat:
w zasadzie nie wiem gdzie miałabym coś takiego powiesić mamy skrzynkę na pamiątki i to mi wystarczy
Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

Stary 2013-10-22, 21:54   #3197
Veronic
Wtajemniczenie

dzisiaj Wojti był taki zadowolony , we wiaderku szalal jak taki mały dziczek uwieszał się na nim, podnosił się na rączkach, a potem klęczał na kolanach, a ostatecznie w nim ustał na chwilę ;p szaleniec mały , oczywiście cały czas go asekurowałam

puchatkowa- zaczekaj jeszcze z tą kaszką, najpierw warzywka, potem owocki a potem kaszki (tak jak to napisała diabli)
Stary 2013-10-22, 21:55   #3198
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Macia szaleje.. To jaka ona jest długa ? wozicie się jeszcze gondolą >?
podnosisz Wiktorkowi zaglowek w gondoli?
Stary 2013-10-22, 21:56   #3199
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
fajne

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

http://allegro.pl/zestaw-ramka-zdjec...636245888.html ja planuję zakupić taką ramkę i powkładać pamiątki

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-22, 21:56   #3200
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
według nowych unijnych standardow dzieci powinny być przewozone tylem. ogolnie pozycja tylem jest bezpieczniejsza. dlatego MC wypuscilo na rynek nowy pearl 2waypearl z baza 2wayfix...
wcześniej wrzucałam fajne artykuly, jak cos to poszukam. na szybko podam Ci ten od MC
http://www.maxi-cosi.com/pl-pl/bezpi...ch/i-size.aspx
szkoda, że to takie drogie nie wiem co kupimy ostatecznie

Stary 2013-10-22, 22:00   #3201
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
szkoda, że to takie drogie nie wiem co kupimy ostatecznie
no dokładnie za drogie...

ciężka sprawa z tymi fotelikami

teraz mam na oku romer king plus
pewnie jakoś w grudniu przejedziemy się do sklepu z Wojtusiem i się "poprzymierzamy"
Stary 2013-10-22, 22:00   #3202
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Hahaha to Ty gapula jestes
Ale pamiętam jak kiedyś napisałam, żew chciałabym tak żeby miała na iomię córa i Ty tez tak napisałaś i we dwie się dziwiłyśmy, że jest ktoś drugi komu się podoba to imię, bo zawsze się dziwnie patrzą i reagują na to imię inni ludzie.
ahh pamiętam, pamiętam TO BYLY CZASY u nas Nela pewnie bylaby Zoja, gdyby nie fakt, ze mój brat chwile wcześniej dorobil się psa...i młodzi nazwali go Zoe widocznie maja gust po ciotce hehe. w każdym razie teraz kudlata Zoska już nie jest number one, wiec kto wie... aaa i tz chyba tez "dojrzal" do tego, ze nietypowe imie jest fajne. pamiętam jak wrocil z pracy i pol dnia przezywal, ze wszystkie koleżanki zachwycone jak ladnie ma jego coreczka na imie i ten blysk w oku, kiedy ktoś mowi, ze "ladnie, nietypowo" - wyjatkowa córunia tatunia także teraz już może będzie mu latwiej hehe.
Stary 2013-10-22, 22:02   #3203
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
no dokładnie za drogie...

ciężka sprawa z tymi fotelikami

teraz mam na oku romer king plus
pewnie jakoś w grudniu przejedziemy się do sklepu z Wojtusiem i się "poprzymierzamy"
znajomi go mają
a Wy już w grudniu chcecie się przesiadać?
Cytat:
ahh pamiętam, pamiętam TO BYLY CZASY u nas Nela pewnie bylaby Zoja, gdyby nie fakt, ze mój brat chwile wcześniej dorobil się psa...i młodzi nazwali go Zoe widocznie maja gust po ciotce hehe. w każdym razie teraz kudlata Zoska już nie jest number one, wiec kto wie... aaa i tz chyba tez "dojrzal" do tego, ze nietypowe imie jest fajne. pamiętam jak wrocil z pracy i pol dnia przezywal, ze wszystkie koleżanki zachwycone jak ladnie ma jego coreczka na imie i ten blysk w oku, kiedy ktoś mowi, ze "ladnie, nietypowo" - wyjatkowa córunia tatunia także teraz już może będzie mu latwiej hehe.
jak ja słyszę coś takiego to od razu mam myśl "aha, nie podoba Ci się ale nie chcesz mi sprawić przykrości"

Stary 2013-10-22, 22:02   #3204
Ashyshqa
Zakorzenienie

Elusiek tez mamy cebion. Mnie sama wykrecilo jak sprobowalam wiec sie dzieciaczkom nie dziwie, ze im nie wchodzi.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:04   #3205
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawe jaka będzie te nocka może w końcu się wyśpię
ze mnie zrobil się jakiś cyborg, bo spie kilka godzin i jestem nawet wyspana...co prawda rano obiecuje sobie, ze pojde spac wcześniej, ale jakos nie wychodzi.
Nela uwielbia robic mnie w jajo! rano jeczy, steka, gada, pieje, ciagnie mnie za wlosy. a jak już otworze oczy to zabawa na całego. dzisiaj wręcz sila wygnala mnie z lozka...poszlam do łazienki, polknelam prochy, wracam i co? SPI! już ktorys raz robi mi taki numer
Stary 2013-10-22, 22:04   #3206
karota11
Zadomowienie

Cytat:
fajne, tylko chyba ich mało nie?

ja kupiłam tez na all i super są, nic się nei dzieje, a robiliśmy pokój w ostatnich moich tygodniach przed porodem

My mamy ocean, rybki, statki, bąbelki, rozgwiazdy itp. i też zrobiliśmy na jednej ścianie jasnoniebieskiej i ciemno niebieskie fale malowaliśmy fajnei wyszło , więc tez dasz radę

Cytat:
myślę, że minie

No właśnie Może wszyscy powinniście się przebadać?

niezła myśl z tą ramą

Body to akurat 68 zakładamy ale nawet 62 pasują i z hm 74, ciut luźne ale dają radę. Dziś przeglądałam co mam i same na krótki z tych większych, eh

często dziś jak spał mi na klacie i całowałam go w czółko to mi się przypomniał nasz pierwszy raz zaraz po porodzie
Mleko rzaaaaadko kiedy kończy się ot tak

Mam przykłady koleżanek, które karmiły i 10m samą piersią bo dziecko nie chciało innego jedzonka i niczego mu nie brakowało ale oczywiście, że wiecznie się nie da
ja jakoś nie mogę się pogodzić z tym,z e bede musiała przestac karmić, a jednocześnie nie chcę karmić Małego jak już bedzie sam wyjmował sobei cyca ;/ I tak czasami się boję,ze nie rozpoznam znaków, ze coś się dzieje i zanika pokarm ;(

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Hej, znalazłam w takich dokumentach różnych które dała mi położne schemat żywienia niemowląt karmionych piersią. Wklejam, może którejś się przyda

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
na all wyhaczyłam, gościu wstawił godzinę temu aukcję

maluch śpi i ja też zmykam
no i co do imienia dla drugiego to dziewczynka - Nina a co do chłopca to nie mam pojęcia, chcę mieć córeczkę!

tak czytam i czytam i widzę że dużo z Was co chwile zabawki kupuje, szczeniaczki i inne, Wasze maluchy się nimi bawią? one są przecież dla starszaków no nie?
myśmy kupili małemu zabawki z ikea ale dostanie dopiero na mikolaja wieże i kubeczki a na gwiazdkę dostanie coś grającego u nas cały czas hitem jest butelka z kaszą, z wodą, papierki i szeleszczące książeczki inne super zabawki grająco śpiewające nudza go w minute

dostałam 3 przesyłkę z hippa - chyba im się coś walneło, znowu mam kupony do rossmana
ja kupuję, ale magazynuje, bo później pędzie cieżko wydać tyle na raz, a tych edukacyjnych to chciałabym troszkę mieć
Cytat:
fajne

oooł ja też, też bardzo chce
Stary 2013-10-22, 22:05   #3207
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem.. mnie też bodziaki wkurzają, zwłaszcza jak w pampersa nasika to mu się nie mieści.. i nie mogę się przyzwyczaić że powinnam kupować jeszcze większe..
To W. tylko 1kg lżejszy od Maci
7kg? jak Nelcia!

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To masz zabawę Moja jak tylko się bawi firanką a ja idę to mąż mówi "zostaw na chwilę bo mama idzie"
nieładnie, już straszy mama
Stary 2013-10-22, 22:08   #3208
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Elusiek tez mamy cebion. Mnie sama wykrecilo jak sprobowalam wiec sie dzieciaczkom nie dziwie, ze im nie wchodzi.

jest tragiczny..... zastanawiam się czy inny nie byłby lepszy przynajmniej w smaku, swojemu daję najpierw mleko do picia, wyjmuję butelkę łyżeczkę witaminy i dalej mleko żeby zapił ale potem nawet nie chce nic zjeść ......

Czy wy też spróbujecie same (albo zjecie większość) dania czy leków swojego dziecka Ja zajadam się kaszką nestlle Adiego jak nie zje całej i razem mamy wariacje w żołądku

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-22, 22:09   #3209
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze, musze go zrobić i ocenic. opinia znajomej była zupełnie inna niż Twoja.
a ja beztalencie cukiernicze dostałam tzw. chleb watykański, hehe ciasto przyjazni, czy jak to się zwie. mama koleżanki poslala porcje i powiem Wam, ze to najłatwiejsze ciasto na swiecie takie idealne dla wiecznie zakręconych młodych mamusiek...które ciagle o czyms zapominają, wiecznie odrywają się od zadania...no takie dla mnie

dostałam zaczyn w kubku i wygląda to tak:
w pon. miałam tylko przelozyc go do miski, przykryc scierka, dodac szklanke cukru (nie mieszac) i już.
dzisiaj we wtorek dolałam szklanke mleka i znow nie mogłam mieszac
jutro poltorej szklanki maki
w czwartek przemieszać rani, w południe i wieczorem (drewniana lub plastikowa lyzka)
w piątek dodac szklanke cukru i nie mieszac.
w sobote pomieszać, rozdzielić ciasto na 4 części, jedna dla siebie, a 3 pozostale rozdac dobrym ludziom :P
i w niedziele: dodac pozostale składniki, upiec i już. bawi mnie to, bo np. dzisiaj wychodzę z mala na spacer, znajoma już czeka ze swoim synkiem (zawsze jesteśmy spóźnione), wiec moja wymowka było: dalas mi ciasto? to teraz musze o nie dbac, dodatkowy obowiązek... ciekawe jak będzie smakować jabłka, cynamon, czekolada, rodzynki - brzmi niezle.

aaa i tak w temacie, (juz pisalyscie, ale zeby nie umknelo!) w faktach był reportaż o Oliwce, która konczy 27 pazdziernika 6 lat, walczy z rakiem i czeka na urodzinowe kartki...

https://www.facebook.com/PomocIWspar...iwkiGandeckiej profil na fejsie. i wylam jak bobr, jakie to jest wspaniale dziecko!!! sprężcie poślady i poślijcie jej urodzinowe zyczenia zapytana o to co chciałaby dostać w prezencie mowila, ze kolejnego konika (chyba pony) - może ktoras ma swoja kolekcje z dzieciństwa? wygrzebałam z Nelkowej kolekcji torebek jedna "konikowa" i dolaczymy do kartki. mam nadzieje, ze się spodoba.
aaa i mala cudnie opowiadala o tym, ze dostala kartke od Harrego Pottera ciekawe skad on wiedział, gdzie ona mieszka, hehe.

ale sie wzruszylam..

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
na all wyhaczyłam, gościu wstawił godzinę temu aukcję

maluch śpi i ja też zmykam
no i co do imienia dla drugiego to dziewczynka - Nina a co do chłopca to nie mam pojęcia, chcę mieć córeczkę!

tak czytam i czytam i widzę że dużo z Was co chwile zabawki kupuje, szczeniaczki i inne, Wasze maluchy się nimi bawią? one są przecież dla starszaków no nie?
myśmy kupili małemu zabawki z ikea ale dostanie dopiero na mikolaja wieże i kubeczki a na gwiazdkę dostanie coś grającego u nas cały czas hitem jest butelka z kaszą, z wodą, papierki i szeleszczące książeczki inne super zabawki grająco śpiewające nudza go w minute

dostałam 3 przesyłkę z hippa - chyba im się coś walneło, znowu mam kupony do rossmana
O prosze heee

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:10   #3210
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
znajomi go mają
a Wy już w grudniu chcecie się przesiadać?
a no nie wiem jeszcze kiedy
tak sobie napisałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości