Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 22:10   #3211
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a coz tym odparzeniem? jakas masc, talk? biedna Macia - dupcia piecze, szyjka boli.
A od talku chyba się zaczęło właśnie. Po tym jej sraniu takim dużym miała ładną dupę, ale mówię na wszelki wypadek zasypię jej i rano obudziła się z obszczypaną dupą.
baneocin i tormentiol po 1/3 tubki zmieszane 3 razy dziennie i raz dziennie clotrimazolum. A na szyjce jej się zrobiło od ulewania i od mleka jak jej wypływa podczas jedzenia i tam się osadza i narobiło szkód, bo no o ile jej wycieram, tak niestety moje dziecko ma podwójną brodę i no takie zakamarki, że no coś tam zostaje.
Dupa raczej jej nie boli na szczęście, ale szyjka owszem

Cytat:
Napisane przez Elusiek85 Pokaż wiadomość
chyba sama je kupię bo są super

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

a od czego to odparzenie?
Mi się wydaje, że od tego, że głupia matka zasypała zdrową dupę pudrem.

Cytat:
fajne

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

ja już od dawna planuje cos takiego tylko zrealizować nie mogę, hehe.
ooo fajneee

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hello

Motyl szukałaś mnie??

---

marchewka to cudowny "lek" na Wojtusia !! zrobił dzisiaj 2 kupy

w ogóle dzisiaj mieliśmy dobry dzień
No ja ja!!!
Nie wiem o której będziemy wyjeżdzać, ale jak byśmy się wyrobili do 19 to możemy wpaść na herbatę do Wojtusia?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:11   #3212
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
tak czytam i czytam i widzę że dużo z Was co chwile zabawki kupuje, szczeniaczki i inne, Wasze maluchy się nimi bawią? one są przecież dla starszaków no nie?
Nelka dostala od kuzynow misia z FP
http://allegro.pl/mis-fisher-price-m...638805286.html cos jak szczeniaczek uczniaczek. lezy kolo niej na macie. nauczyla się, ze musi go przygnieść to czasem się wlaczy i jak zaczyna grac to uśmiech od ucha do ucha czasem marudna lezy na macie i się z nim kloci...na pewno nie korzysta jesczze z jego walorow edukacyjnych (bo wlaczylam tryb muzyczny), ale ma fajnego kumpla

Cytat:
dostałam 3 przesyłkę z hippa - chyba im się coś walneło, znowu mam kupony do rossmana
znajoma tez dostala 2x te rabatowe ( z lyzeczka) i nie wiem czy wysylaja wszystkim czy się pomylili w sumie mogliby podeslac, bo hippowe jedzenie na razie bardzo nam pasuje. te pierwsze kupony sa ważne do końca października - nie przegapcie!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:14   #3213
Veronic
Wtajemniczenie

Motylek a jedziecie jutro gdzieś w trasę?

nooo pewnie --wpadajcie !

a pijecie earl grey? bo u nas tylko taka w domu:P ale jakby co to mogę kupić inną hehe
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:18   #3214
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
dzisiaj Wojti był taki zadowolony , we wiaderku szalal jak taki mały dziczek uwieszał się na nim, podnosił się na rączkach, a potem klęczał na kolanach, a ostatecznie w nim ustał na chwilę ;p szaleniec mały , oczywiście cały czas go asekurowałam

puchatkowa- zaczekaj jeszcze z tą kaszką, najpierw warzywka, potem owocki a potem kaszki (tak jak to napisała diabli)
O ludzie ale siłacz

Cytat:
ahh pamiętam, pamiętam TO BYLY CZASY u nas Nela pewnie bylaby Zoja, gdyby nie fakt, ze mój brat chwile wcześniej dorobil się psa...i młodzi nazwali go Zoe widocznie maja gust po ciotce hehe. w każdym razie teraz kudlata Zoska już nie jest number one, wiec kto wie... aaa i tz chyba tez "dojrzal" do tego, ze nietypowe imie jest fajne. pamiętam jak wrocil z pracy i pol dnia przezywal, ze wszystkie koleżanki zachwycone jak ladnie ma jego coreczka na imie i ten blysk w oku, kiedy ktoś mowi, ze "ladnie, nietypowo" - wyjatkowa córunia tatunia także teraz już może będzie mu latwiej hehe.

hahaha my nawet nie rozmawiamy o innych imieniach, bo już Macia jest naj naj ale podobnie jak Justii jak ktoś mówi ooo ładnie nietypowo to mam wrażenie, że wcale nie tak ładnie
Cytat:
ze mnie zrobil się jakiś cyborg, bo spie kilka godzin i jestem nawet wyspana...co prawda rano obiecuje sobie, ze pojde spac wcześniej, ale jakos nie wychodzi.
Nela uwielbia robic mnie w jajo! rano jeczy, steka, gada, pieje, ciagnie mnie za wlosy. a jak już otworze oczy to zabawa na całego. dzisiaj wręcz sila wygnala mnie z lozka...poszlam do łazienki, polknelam prochy, wracam i co? SPI! już ktorys raz robi mi taki numer
Cwaniara Chyba po mamie

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Motylek a jedziecie jutro gdzieś w trasę?

nooo pewnie --wpadajcie !

a pijecie earl grey? bo u nas tylko taka w domu:P ale jakby co to mogę kupić inną hehe

Jedziemy do Wałcza na tydzień. Dam Ci jutro znać (nałąduję telefon by nie było wtopy jak ostatnio) o której wyjechaliśmy i o której ewentualnie byśmy byli o ile to będzie ludzka dzieciowa godzina.

Oczywiście, że pijemy earl gray, ja tylko taką choć w gościach nie wybrzydzam

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-22, 22:18   #3215
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I jeszcze coś. Mama jej ma okulary plusy i młodej zaczęło oczko uciekać i się okazało, że mała ma bagatela na jednym oku +9 na drugim +8 czyli prawie ślepa była i lekarka powiedziała jej, że takie wady wzroku plusowe sa genetyczne, takze te mamy co mają plusy niech tam pilnują skrzatów
niezla wada. i wcześniej to nie wyszlo? chyba faktycznie okulista powinien tak jak bioderka być obowiązkowy na szczęście mam tylko astygmatyzm, z którym na razie robic nic nie musze
Stary 2013-10-22, 22:18   #3216
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

dostałam 3 przesyłkę z hippa - chyba im się coś walneło, znowu mam kupony do rossmana
u nas wczoraj przyszła druga przesyłka z hippa z kuponami jutro jadę po zestaw i coś dla młodego kupię

A mam takie pytanie, czy podajecie soki maluszkom? Ja narazie byłam zwolenniczką samej wody, ale tydzień temu dostałam ochrzan od lekaza w szpitalu że młody powinien juz soki pić od 2 miesięcy

Adisiek ur. 30.04.2013
Elusiek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:22   #3217
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ja jakoś nie mogę się pogodzić z tym,z e bede musiała przestac karmić, a jednocześnie nie chcę karmić Małego jak już bedzie sam wyjmował sobei cyca ;/ I tak czasami się boję,ze nie rozpoznam znaków, ze coś się dzieje i zanika pokarm ;(
ale tak wcale nie musi być, myślę, że jakoś go możesz nauczyć nawet tego, że cycuś to tylko w domu, wiele mam karmi tylko rano, wieczorem i w nocy, może i Wam się uda, warto jakoś popracować nad tym skoro nie możesz się pogodzić z myślą o odstawieniu ja też nie mogę dlatego nie mam zamiaru jeszcze dłuuugo odstawiać

nie stresuj się tym zanikaniem bo Ci mleko skiśnie serio, póki przystawiasz, nie masz żadnych długotrwałych stresów to nie masz się czym martwić!
Cytat:
Czy wy też spróbujecie same (albo zjecie większość) dania czy leków swojego dziecka Ja zajadam się kaszką nestlle Adiego jak nie zje całej i razem mamy wariacje w żołądku
próbowałam dziś spray na gradło, syropek a M. psikał sobie wodą morską
słoiczków dojadać raczej nie będę, chyba, że deserki

Cytat:
a no nie wiem jeszcze kiedy
tak sobie napisałam
powinien jeździć póki wagowo się mieści i główka nie wystaje (oba czynniki muszą występować) im dłużej, tym bezpieczniej

Ja też pijam earl grey

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 22:22   #3218
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
dostaliśmy:
1. dla mamy cerutin
2. Fenistil w kropelkach (7 kropli 3x dziennie)
3. Prospan, syrop na kaszel (nie później niż 2 godz, przed spaniem) (1ml 3x dziennie)
4. Glosal, spray na gardełko po ataku kaszlu
niech maly szybko zdrowieje
Stary 2013-10-22, 22:23   #3219
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jak byście dały na imię gdybyście miały drugie dziecko?
Po pierwsze cześć wpadłam na moment przed snem. Cosik poczytam i spadam

Mi się podoba Przemuś ale jak byłam w ciąży to dla chłopca 'ustaliliśmy' Radosław, a dla dziewczynki Helenka no i mamy Helcię jakby druga córa była to Wanda mi się podoba ale wiem, że to by nie przeszło
Stary 2013-10-22, 22:23   #3220
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:

Jedziemy do Wałcza na tydzień. Dam Ci jutro znać (nałąduję telefon by nie było wtopy jak ostatnio) o której wyjechaliśmy i o której ewentualnie byśmy byli o ile to będzie ludzka dzieciowa godzina.

Oczywiście, że pijemy earl gray, ja tylko taką choć w gościach nie wybrzydzam
okk to będę czekać na info
my jakoś od ok 16-17 będziemy w domu, bo wcześniej jedziemy do torunia

Cytat:
u nas wczoraj przyszła druga przesyłka z hippa z kuponami jutro jadę po zestaw i coś dla młodego kupię

A mam takie pytanie, czy podajecie soki maluszkom? Ja narazie byłam zwolenniczką samej wody, ale tydzień temu dostałam ochrzan od lekaza w szpitalu że młody powinien juz soki pić od 2 miesięcy
to co to za lekarz był
Stary 2013-10-22, 22:27   #3221
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:

Mi się wydaje, że od tego, że głupia matka zasypała zdrową dupę pudrem.

wiesz co ja stosowałam przez kilka miesięcy cudowne naście/pudry na odparzenia i Adi miał zawsze prawie czerwoną ranę na szyi, w ostateczności wzięliśmy mąkę ziemniaczaną i to jest wybawienie! Wygląda w tej mące jak syn piekarza bo zawsze po kąpieli całego go upudrujemy ale skończyły się odparzenia

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:

to co to za lekarz był

niby w szpitalu to tacy są super lekarze ale ja wolę jak młody wypija wodę niż soki, nigdy nie wiadomo ile w nich cukrów jest

Adisiek ur. 30.04.2013

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 22:28   #3222
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hahah wrócił i tak komentuje "no to wieczorem seks i będzie git" a ja na niego jak na wariata "posprzątałam, odkurzyłam, ugotowałam, upiekłam, zakupy zrobiłam, kotu posprzątałam, młody wybawiony, badania zrobiliśmy ..." a mąż kończy "no i piwo mi kupiłaś ... za to wszystko masz prawo do godziny relaksu wieczorem z ksiązką"
g odzine to on teraz powinien zmywac!

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Diabli, super że spełniasz marzenia, mam nadzieję że się wszystko ułoży ... chociaż etat nauczycielski to niekoniecznie tylko te 18 h !!!
to jest malenka szkola, 6 klas, wiec kazda nauczycielka ma swoja klase w zamian np. za oddana koleżance muzyke dostaje się godziny na swietlicy itd. gdyby w bb było jeszcze gimnazjum to pewnie masz racje, moznaby sobie spokojnie podpiac 2 etacik :P
Stary 2013-10-22, 22:31   #3223
Veronic
Wtajemniczenie

[QUOTE=XxXJuSstiii;4338753 8

powinien jeździć póki wagowo się mieści i główka nie wystaje (oba czynniki muszą występować) im dłużej, tym bezpieczniej

Ja też pijam earl grey [/QUOTE]

no to w takim razie chyba sobie jeszcze tak pojeździ

znalazłam maxi cosi na all co można montować tyłem do kierunku jazdy

http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...614123184.html

no ale on ma o 1 gwiazdkę mniej niż np ten romer...

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:

niby w szpitalu to tacy są super lekarze ale ja wolę jak młody wypija wodę niż soki, nigdy nie wiadomo ile w nich cukrów jest
woda zdrowia doda

a zamiast soków to lepiej żeby jakiś przecier z owocków zjadł
Stary 2013-10-22, 22:31   #3224
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ale tak wcale nie musi być, myślę, że jakoś go możesz nauczyć nawet tego, że cycuś to tylko w domu, wiele mam karmi tylko rano, wieczorem i w nocy, może i Wam się uda, warto jakoś popracować nad tym skoro nie możesz się pogodzić z myślą o odstawieniu ja też nie mogę dlatego nie mam zamiaru jeszcze dłuuugo odstawiać

nie stresuj się tym zanikaniem bo Ci mleko skiśnie serio, póki przystawiasz, nie masz żadnych długotrwałych stresów to nie masz się czym martwić!
próbowałam dziś spray na gradło, syropek a M. psikał sobie wodą morską
słoiczków dojadać raczej nie będę, chyba, że deserki

Ja też pijam earl grey
włąśnie się obawiam,ze skiśnie
A jeszcze Cieei zapytam, czy nie sądzisz,ze to,że Mały je cyca, je, je, w końcu bierze i puszcza, łyk, puszcza is ię wkurza, to daje drugiego cyca, to samo, intenywne ssanie i zaczyna się szarpanie. To nie oznaka,z e za mało mam mleka?
Stary 2013-10-22, 22:36   #3225
Elusiek85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Jak byście dały na imię gdybyście miały drugie dziecko?

nie wiem.... u nas imię Adrian był wybrany 3 lata temu i chcieliśmy chłopca, dziewczynka to może Agnieszka, ale też mało przekonywujące

Adisiek ur. 30.04.2013
Stary 2013-10-22, 22:36   #3226
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
biedna Macia, jeszcze by zostala ujezdzona!
co do oczek -czwarta corcia mojej cioci dlugo nie mowila, byla taka niesmiala, trzymala sie mamusinej spodnicy wiecznie. i w wieku 4 lat dopiero sie lekarz zorientowal, zeby oczka zbadac. wyszlo +6 na jednym i -2 na drugim dali mlodej okulary i sie z dnia na dzien rozbrykala .
o mamooo, biedna, 4 lata błądzenia
Stary 2013-10-22, 22:37   #3227
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no to w takim razie chyba sobie jeszcze tak pojeździ

znalazłam maxi cosi na all co można montować tyłem do kierunku jazdy

http://allegro.pl/fotelik-maxi-cosi-...614123184.html

no ale on ma o 1 gwiazdkę mniej niż np ten romer...
czyli ile? 4 czy 3?
Cytat:
włąśnie się obawiam,ze skiśnie
A jeszcze Cieei zapytam, czy nie sądzisz,ze to,że Mały je cyca, je, je, w końcu bierze i puszcza, łyk, puszcza is ię wkurza, to daje drugiego cyca, to samo, intenywne ssanie i zaczyna się szarpanie. To nie oznaka,z e za mało mam mleka?
wariatka poczytaj wątek o kp, tak ku pokrzepieniu
nie, nie uważam, że masz mało mleka uważam, że masz leniuszka który chętnie pije jak leci ciurkiem a jak trzeba trochę bardziej się pomęczyć to woli drugiego cwaniaczek

Stary 2013-10-22, 22:38   #3228
Veronic
Wtajemniczenie

ale już późno

lecę sie myć i spać

dobranoc
Stary 2013-10-22, 22:38   #3229
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
zaczynam zmieniać zdanie o tym ciastku, po 4 godzinach od upieczenia smakuje lepiej- robi się coraz bardziej mokre, no i ta polewa jest superancka.. czytałam w komentarzach ze z każdym dniem lepiej smakuje to mozę poczekam
schowaj, żeby maz nie zjadł zanim stanie się diabelsko dobre
Stary 2013-10-22, 22:39   #3230
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
pochwal się efektem końcowym. magiczna ta wanna piękne nogi. tez będzie stala na srodku? bo zawsze zastanawialo mnie jak to wtedy jest z odpływami, kranem itd.

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

taka chwalipięta jak ja na pewno się pochwali
będzie stała przy ścianie, bo łazienka nie jest za duża

Cytat:
ahh pamiętam, pamiętam TO BYLY CZASY u nas Nela pewnie bylaby Zoja, gdyby nie fakt, ze mój brat chwile wcześniej dorobil się psa...i młodzi nazwali go Zoe widocznie maja gust po ciotce hehe. w każdym razie teraz kudlata Zoska już nie jest number one, wiec kto wie... aaa i tz chyba tez "dojrzal" do tego, ze nietypowe imie jest fajne. pamiętam jak wrocil z pracy i pol dnia przezywal, ze wszystkie koleżanki zachwycone jak ladnie ma jego coreczka na imie i ten blysk w oku, kiedy ktoś mowi, ze "ladnie, nietypowo" - wyjatkowa córunia tatunia także teraz już może będzie mu latwiej hehe.

hehe nie chciałam nic pisać, ale moi rodzice swojego psa nazwali Nela ... a mojego kota nazwałam Franek i moja siostra się wściekła, bo chciała tak nazwać swojego syna
Cytat:
jak ja słyszę coś takiego to od razu mam myśl "aha, nie podoba Ci się ale nie chcesz mi sprawić przykrości"
dokładnie ja też Antek? no tak oryginalnie

Cytat:
fajne, tylko chyba ich mało nie?

ja kupiłam tez na all i super są, nic się nei dzieje, a robiliśmy pokój w ostatnich moich tygodniach przed porodem

My mamy ocean, rybki, statki, bąbelki, rozgwiazdy itp. i też zrobiliśmy na jednej ścianie jasnoniebieskiej i ciemno niebieskie fale malowaliśmy fajnei wyszło , więc tez dasz radę

czy mało? mi wystarczy jakieś drzewo z sowami, na pewno lis, jeżyk, wiewiórka i grzybki nie chce żeby było zbyt pstrokato

Cytat:

Ja też pijam earl grey
ja też uwielbiam taką mocną herbatę, w ogóle torebki nie wyjmuje i nie słodzę
Stary 2013-10-22, 22:39   #3231
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
czyli ile? 4 czy 3?
nie, nie uważam, że masz mało mleka uważam, że masz leniuszka który chętnie pije jak leci ciurkiem a jak trzeba trochę bardziej się pomęczyć to woli drugiego cwaniaczek
romer 4 a maxi cosi 3 gwiazdki

--
mój też tak czasami się zachowuje przy cycku;p a mleka mam full
Stary 2013-10-22, 22:40   #3232
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Diabli nie wiem czy się wpisuję w kanon dobrych ludzi ale może można to ciasto przesyłać dalej pocztą? I może mogłabym je dostać od Ciebie?
Kiedyś jadłam było bardzo dobre.

ee...juz doczytalam ze te czesci co bedziesz miala to nie zaczyn...a szkoda, tez bym tak porobila
hmm, to chyba wlasnie zaczyn 3 części rozdaje dalej, a jedna sobie zostawiam i z niej robie ciacho. jeśli chcesz to wysle tylko musi dojść przed poniedziałkiem zebys zachowala ten tygodniowy cykl
ten zaczyn który ja dostałam tez był 1/4 czegosc co urosło mamie koleżanki.
Stary 2013-10-22, 22:44   #3233
karota11
Zadomowienie

Cytat:
czyli ile? 4 czy 3?

a wąłsnie widzialam,z e jest wątek, zerknę sobie wkręcam sobie,z e Mały się nei najada ;/
Cytat:

--
mój też tak czasami się zachowuje przy cycku;p a mleka mam full
ale mój tak ciągle kwęka przy tym cycu, odbiera mi to radość trochę szczerze mówiąc ;/
Stary 2013-10-22, 22:46   #3234
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
3 to już całkiem minimum
trzeba będzie pomyśleć

też lecę, dobranoc

Stary 2013-10-22, 22:47   #3235
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
a wlasnie, w niedziele przestawiamy zegarki. przygotowujecie jakos dzieciaki? klasc codziennie trochę później żeby jednak dotrwala do tej 20...

---------- Dopisano o 01:23 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ----------

hehe, ktoś ze znajomych podeslal mi kiedyś filmik o dorosłym mezczyznie, który w domu wciela się w niemowlę. wynajal sobie opiekunke i ma swój dziecięcy swiat
http://mylilefeluke.blogspot.com/201...ali-zycie.html

http://deser.pl/deser/1,111857,95490...mozna_tak.html

http://www.zwala.pl/lGTR-poznaj-stan...ieci-doroslych tu masz w spiochach hehehe

http://zagadkowe-zjawiska-swiata.blo...iemowlaka.html

nie dotrwałam do końca 6 miesiąca, ale prawie do 5, wiec nie jest zle doktorek stwierdził, ze Nela jest blada, wiec postanowiłam dodac jej koloru a tak poważnie, to wprowadzam na razie warzywa, po nich zupki i miesko. następnie owoce, przemycimy gluten i na końcu chyba kaszki.

szkola funkcjonuje normalnie, od pon do pt. 18 godz. tygodniowo to etat nauczyciela.
3 dni raz w miesiącu to zjazdy na podyplomowce dwuletniej.

teoretycznie możesz tak przesuwać w praktyce pewnie szybciej to pojdzie albo podobnie. zaczynam od tych po 4, pewnie z miesiąc nam zejdzie. później te po 5, a ona skończy 6.

---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...582367229.html ekstraaaaa nebulizator ze smoczkiem idealny na katarek!

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...590785114.html

http://allegro.pl/inhalator-pingwin-...636561497.html

http://allegro.pl/inhalator-nebuliza...612245625.html
właśnie się zastanawiam, czym się właściwie różni zupka np. od zblendowanej dyni z ziemniaczkiem? Liczbą składników, czy konsystencją?

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość

Odpisałam jeszcze Diabli ale nie załadowało się - super że Nelcia tak pięknie wcina, mam nadzieję że i Heli zabraknie słoika na 3 dzień

I w ogóle się nie pochwaliłyśmy - Helcia skończyła 5 miesięcy
za 5

Julka też ostro wcina, chyba nadrabia braki wagowe - dziś zjadła z obu cyców, a potem pożarła jeszcze 150 ml zblendowanej marchewki i pokrzykiwała z niecierpliwością, żeby matka się tak nie ociągała z tą łyżeczką przy jej obecnym apetycie nie opłaca mi się kupować słoiczków, tylko od razu gotować pół garnuszka warzywek na 3 dni
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:47   #3236
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

a wąłsnie widzialam,z e jest wątek, zerknę sobie wkręcam sobie,z e Mały się nei najada ;/

ale mój tak ciągle kwęka przy tym cycu, odbiera mi to radość trochę szczerze mówiąc ;/
gdyby się nie najadał to by nie przybierał, nie moczył pieluszek i ciągle płakał z głodu

może spróbujcie innej pozycji karmienia? od dawna tak się zachowuje?

Stary 2013-10-22, 22:51   #3237
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
okk to będę czekać na info
my jakoś od ok 16-17 będziemy w domu, bo wcześniej jedziemy do torunia

to co to za lekarz był
Ok ok, damy znać

Cytat:
niezla wada. i wcześniej to nie wyszlo? chyba faktycznie okulista powinien tak jak bioderka być obowiązkowy na szczęście mam tylko astygmatyzm, z którym na razie robic nic nie musze
Nie wyszło, ona też się nie zorietnowała, a dziecko wiesz też nie poowiedziało, bo myślało, że tak ma być bo innego świata nie znało. Dobrze, że teraz wyszło bo u niej to odkryli dopiero w 1 klasie pdst.
Cytat:
wiesz co ja stosowałam przez kilka miesięcy cudowne naście/pudry na odparzenia i Adi miał zawsze prawie czerwoną ranę na szyi, w ostateczności wzięliśmy mąkę ziemniaczaną i to jest wybawienie! Wygląda w tej mące jak syn piekarza bo zawsze po kąpieli całego go upudrujemy ale skończyły się odparzenia

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Ratowaliśmy się też mąką ziemniaczaną. TAK SIĘ ratowaliśmy czym się dało bo już mi jest głupio chodzić do lekarza, ale no jak już dziś zaczęło krwawić, no to szala goryczy się przelała i trzeba było schować dumę i iść kolejny raz Wiesz tak dziwnie się chodzi do przychodni gdzie już wiedzą jak się zwiesz i ścigają Cię piguły o szczepienie bo ciagle mamy spóźnienia z nimi. Nie wiem czy nie jestem gdzieś na jakiejś czarnej liście Bo jak nie do lekarza, to po wyniki badań, albo wydzwaniają o szczepienie

Cytat:
hmm, to chyba wlasnie zaczyn 3 części rozdaje dalej, a jedna sobie zostawiam i z niej robie ciacho. jeśli chcesz to wysle tylko musi dojść przed poniedziałkiem zebys zachowala ten tygodniowy cykl
ten zaczyn który ja dostałam tez był 1/4 czegosc co urosło mamie koleżanki.
To jakieś szczęście przynosi

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-10-22, 22:54   #3238
karota11
Zadomowienie

Cytat:
gdyby się nie najadał to by nie przybierał, nie moczył pieluszek i ciągle płakał z głodu

może spróbujcie innej pozycji karmienia? od dawna tak się zachowuje?
własnie mało przybrał ostatnio pewnie gdzies ze 2-3 tyg. już tak ma ;/
Stary 2013-10-22, 23:02   #3239
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
własnie mało przybrał ostatnio pewnie gdzies ze 2-3 tyg. już tak ma ;/
mój mały też zwolnił... baaaaardzo... ale się nie martwię... u Was to może taki okres

Stary 2013-10-22, 23:06   #3240
karota11
Zadomowienie

Cytat:
mój mały też zwolnił... baaaaardzo... ale się nie martwię... u Was to może taki okres
ale wąłśnie dużo osób jak rozmawiam, to mówi,z e w tym okresie dzieci tak zwalniają z wagą, nie wszystkei oczywiscie ale tak jest, znajomej przez zęby jeszcze schudł , a zaraz juz znowu przybierał.

mój Mały zaczął strasznie rączki do buzi pchać i od tego czasu przy piersi też tak skrzeczy, jutro idę do pediatry, będziemy się ważyć, zobaczymy co powie ;/
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości