Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-22, 21:45   #931
Katerine2
Raczkowanie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Witam
Pomyślcie o nas mocno w wolnej chwili i prześlijcie dobrą energię-wczoraj wieczorem dowiedziałam się,że jutro moje dziecię ma operację.
Zaraz jedziemy do szpitala,tylko najpierw muszę się spakować,a wszystko z rąk mi leci,więc łatwo nie jest.
Buziaki,trzymajcie się,dam znać,jak tylko coś będzie wiadomo.
Trzymamy kciuki

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Ale mieliście przygodę ja tam bym już dawno ryczała, była złą na wszystkich i poszła w chol.erę
Franek też nie zasypia w samochodzie i jak jedziemy to męczę się z nim okropnie
Moja Justysia także nie chce spac podczas jazdy autem

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
wiesz co, taka kaszka, ale to też nie każda krostka odstaje

kąpałam, też w nadmanganianie i nic...
Na brzuszku moja niunia tez takie miała zanim ja tak ostro zsypalo mysle ze to alergia ale ciężko będzie stwierdzić na co

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wczoraj na spacerze spotkałam znajomą:
Ona: karmisz?
Ja: No pewnie że tak, a co mam dziecko głodzić?
Ona: No wiesz nie kazdy ma mleko
Ja: (nie załapała ironi...)

Idę dalej. Spotykam koleżankę:
Ona: słyszałam że nie karmisz piersią
Ja: (lekkie zdziwienie że sie rozeszło po mieście )
Ona: moja siostra karmi tylko piersią i ten mały taaaaki fajny i taki pulchniutki na tym mleczku.
Ja: cieszę się że się dobrze rozwija
Ona: nie chce ci nic mówić ale będzie ci chorować, zobaczysz
Ja: jak narazie nie choruje i świetnie się rozwija
Ona: bo trzymacie ją w domu
Ja: gdybym ja trzymała w domu to byśmy się nie spotkały nie sądzisz
Ona: No właśnie nie choruje ci bo nie zapraszacie nikogo żeby obejrzec Maje
Ja: bo Maja nie jest małpką w zoo, zapraszamy naszych przyjaciół
Ona: No jak tam chcesz, ale moja siostra (bla bla bla )
Idiotka. Moja szwagierka i bratowa tez tak się madrzyly jak dzieci nie miały jeszcze ale wiecznie wszystko wiedziały najlepiej.

A teraz wam powiem jaka jazde mamy przed chrzcinami. Chrzestnym niuni będzie mój brat a chrzestna siostra meza i wyobrazcie sobie ze dziś przychodzi do mnie tesciowa i mowi ze chyba musimy sobie innej chrzestnej szukac. Powod: bo chyba idzie z młodszym dzieckiem do szpitala bo cos jest z nim nie tak bo nie chce jesc. A on ma już 11 miesięcy i to samo slysze od samego początku. Mysle sobie ok jeszcze lepiej dla mnie bo jej nie lubie a maz chciał żeby była bo wkoncu to jego siostra. I powiem wam tak: ja wiem ze dziecko jest najważniejsze ze przecież się swiat nie zawali ale ja wiem ze to takie sranie po scianie w jej przypadku. Ja wiedziałam ze wykreci jakas akcje w ostatnim tygodniu bo już tydzień temu jak ja poinformowaam ze zdjęcia mamy w niedziele na 9:30 to już się pytala czy koniecznie musimy te zdecia robic i poinformowala mnie ze na razie nie da niuni zadnego prezentu, ok ja to rozumiem. To nie jest tak ze jej dziecko choruje bo moim zdaniem to normalnie rozwijający się dzieciak ale rozpiescili go i musza cyrki odstawiać żeby skupil się na jedzeniu. A ona to taka cierpietnica i wiecznie mowi jak to ona ma ciężko itp. a tesciowa mnie dobija bo co z nia się nie spotkam to o córeczce mowi jakie to ona ma problemy.
I ta akcja teraz to po to żeby znowu zwrocic na siebie uwagę. Jezdzila po lekarzach i wyobrazcie sobie ze wszyscy się nie znaja a w szpitalu to ich już dosyć maja. Maz jej powiedział mi kiedyś ze lekarze to najpierw kaza wyleczyć mame.
A wogole to temat na napisanie książki.
Nienawidze jej bo wpierdalala się do mnie non stop.

A i jeszcze tak ze to nie jest pewne czy ida do tego szpitala i mamy sobie znaleźć zastepcza chrzestna jakby poszli. I teraz będziemy z geby dupe robic pytac innej osoby czy by chrzestna nie została a ta mi wkoncu oznajmi ze jednak będzie i tamtej mamy powiedzieć - ej no sorry jednak nie będziesz chrzestna?????

Maz w☠☠☠☠iony na maksa. A jak ja mu mowilam ze może kogo innego weźmiemy to nie bo to siostra. Jeszcze zobaczycie ze teście moi nie przyjdą bo przecież jak jak cierpietnica sama wysrac się nie może i musza się na nia patrzeć.

Jak ja dziekuje bogu ze nie jestem taka po☠☠☠ana jak ta cala rodzinka.

Uffff wyzalilam się i mi ciut lzej.
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 21:46   #932
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejo,

Masakra jak sie zaniedbalam wątkowo normalnie nie mam na nic czasu

Dziś dopiero zaszczepilysmy druga dawke skojarzonych, ufffffffffff. Bo przez caly zeszly tydzien umieralam na zatoki i krtan - na szczescie Lilo tylko lekko posmarkala jeden dzien i zdrowa poza tym

Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250

A myslalam ze z osiem, taka jest tlusciutka na udkach ostatnio.

Apetyt ma jak roczne dziecko, wiec zaprawiam standardowo mleczko kaszką ryżową, poza tym raz dziennie pol sloiczka jabluszka lub marchewki, ale nie lyzeczka (foch ), tylko z kaszka z butli no i odwazylysmy sie sprobowac mleka 0%, krowiego z kartonika - raz dziennie na noc gesta kaszka manna na normalnym mleku od mućki, leciutko slodkawa - no i Lilo jest w niebie zadnych skaz, kolek ani brzydkich kupek nie zaobserwowano wiec dziecko najmlodsze wdalo sie w tym wzgledzie w rodzenstwo

Podczytuje Was czasem, ale jakos tak wypadlam z tematu i ciezko sie wbic z powrotem

Acha, i schudlam strasznie, waze 48 kg i wygladam jak zombiak :/ nie wiem, czemu, wlasnie zjadlam pol kilo pizzy na kolacje sama wszystkie spodnie sciagam bez rozpinania, nosz qva, przeciez nie bede znowu wracac do XS

Sciskam Was wszystkie mocno razem i kazda z osobna tez
Czy zarazilas sie ode mnie z zatokami?

Oliath pochwal sie jaki biznes rozkrecasz?
Szkoda ze ze w apce nie da sie zdjec ogladac.

Ide spac Dobranoc.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

No i mam I karmienie + kaszel u Malgosi.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-22 o 22:47
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 22:50   #933
czerwony_balonik
Zadomowienie

Bry
Przepraszam,że nadrabiam tylko ostatnią stronę,ale nie mam już sił dziś. Miałam fajny dzionek,bardzo ciepło u nas i byłam z małą na spacerze od 11 do 15 Załatwiłam kilka spraw na mieście,potem zakupy a potem do lasu. Wieczorem odwiedził nas mój kumpel,z kórym się dawno nie widziałam i przy piwku długo gadaliśmy,a Gabi grzecznie spała po kąpaniu,zresztą nadal śpi

Katerine głupia sytuacja, ja bym podziękowała na waszym miejscu i znalazła kogoś innego bo widać że ona poprostu nie chce być chrzestną. Powiem wam,że u nas też się zaczynają siupy ze str tż rodziny odnośnie chrzcin, miał już kilka kłótni ze swoją mamą,bo jej się nie podoba że wybraliśmy mojego brata i żonę brata tż na chrzestnych, ja pierdziu,ale co jej do tego,co jej do naszych wyborów?? To nasze dziecko i my wybieramy chrzestych,a nie szanowna mamusia. Ona mu jeszcze zapowiedziała,że na chrzcinach się nie zjawi bo jej się nie podoba,że jej drugi syn nie będzie chrzestnym,tylko mój brat. Mi łaski nie robi,nie to nie Tylko podejrzewam,że jeśli nie przyjdzie to zrobi tż mega przykrość i nieprędko jej to wybaczy. Dobrze,że chrzcimy dopiero na lato,może się jeszcze wynormuje do tego czasu wszystko.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Zapomniałam napisać,że byłyśmy na ważeniu dziś w przychodni-chciałam kontrolnie,bo nie wiem czy nie zwiększać Gabrysi już porcji mleczka-i waży 6,340,czyli ładnie przybiera mój pączuszek
Stary 2013-10-22, 22:54   #934
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejo,

Masakra jak sie zaniedbalam wątkowo normalnie nie mam na nic czasu

Dziś dopiero zaszczepilysmy druga dawke skojarzonych, ufffffffffff. Bo przez caly zeszly tydzien umieralam na zatoki i krtan - na szczescie Lilo tylko lekko posmarkala jeden dzien i zdrowa poza tym

Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250

A myslalam ze z osiem, taka jest tlusciutka na udkach ostatnio.

Apetyt ma jak roczne dziecko, wiec zaprawiam standardowo mleczko kaszką ryżową, poza tym raz dziennie pol sloiczka jabluszka lub marchewki, ale nie lyzeczka (foch ), tylko z kaszka z butli no i odwazylysmy sie sprobowac mleka 0%, krowiego z kartonika - raz dziennie na noc gesta kaszka manna na normalnym mleku od mućki, leciutko slodkawa - no i Lilo jest w niebie zadnych skaz, kolek ani brzydkich kupek nie zaobserwowano wiec dziecko najmlodsze wdalo sie w tym wzgledzie w rodzenstwo

Podczytuje Was czasem, ale jakos tak wypadlam z tematu i ciezko sie wbic z powrotem

Acha, i schudlam strasznie, waze 48 kg i wygladam jak zombiak :/ nie wiem, czemu, wlasnie zjadlam pol kilo pizzy na kolacje sama wszystkie spodnie sciagam bez rozpinania, nosz qva, przeciez nie bede znowu wracac do XS

Sciskam Was wszystkie mocno razem i kazda z osobna tez
jak chcesz to odstapie nawet i 10kg

matkioo co oprocz paracetamolu moge brac?

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Bry
Przepraszam,że nadrabiam tylko ostatnią stronę,ale nie mam już sił dziś. Miałam fajny dzionek,bardzo ciepło u nas i byłam z małą na spacerze od 11 do 15 Załatwiłam kilka spraw na mieście,potem zakupy a potem do lasu. Wieczorem odwiedził nas mój kumpel,z kórym się dawno nie widziałam i przy piwku długo gadaliśmy,a Gabi grzecznie spała po kąpaniu,zresztą nadal śpi

Katerine głupia sytuacja, ja bym podziękowała na waszym miejscu i znalazła kogoś innego bo widać że ona poprostu nie chce być chrzestną. Powiem wam,że u nas też się zaczynają siupy ze str tż rodziny odnośnie chrzcin, miał już kilka kłótni ze swoją mamą,bo jej się nie podoba że wybraliśmy mojego brata i żonę brata tż na chrzestnych, ja pierdziu,ale co jej do tego,co jej do naszych wyborów?? To nasze dziecko i my wybieramy chrzestych,a nie szanowna mamusia. Ona mu jeszcze zapowiedziała,że na chrzcinach się nie zjawi bo jej się nie podoba,że jej drugi syn nie będzie chrzestnym,tylko mój brat. Mi łaski nie robi,nie to nie Tylko podejrzewam,że jeśli nie przyjdzie to zrobi tż mega przykrość i nieprędko jej to wybaczy. Dobrze,że chrzcimy dopiero na lato,może się jeszcze wynormuje do tego czasu wszystko.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

Zapomniałam napisać,że byłyśmy na ważeniu dziś w przychodni-chciałam kontrolnie,bo nie wiem czy nie zwiększać Gabrysi już porcji mleczka-i waży 6,340,czyli ładnie przybiera mój pączuszek

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

nie wiem cZemu za zwcytowlo mi post balonika....

Stary 2013-10-22, 23:13   #935
misiaczka555
Wtajemniczenie

Ale jestem nabimbana po lampce wina....No dobra dużej lampce wina

Fajny dzień spędziłam z moja córką. Nawet sprzątala ze mną przez 2 godziny tzn ja zasuwalam równo żeby sie szybko uwinąć a księżna w huśtawce uśmiechy rozsyłała do....lodówki
Dzisiaj sama ją kąpałam bo TZ był dłużej w pracy i super mi poszło. Misiolinka zaraz po kąpieli czyli o 20 poszła spać

Włączyłam do prasowania Prawo Agaty i się normalnie wciągnęłam w ten film. Pierwszy odcinek mnie powalił na łopatki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 23:32   #936
mela1234
Zakorzenienie

A ja stawiam dzis urodzinowe soczki
Jeszcze nigdy nie mialam urodzin wiosna hahahaha

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 23:43   #937
misiaczka555
Wtajemniczenie

Aga właśnie doczytalam o torbieli kurcze współczuje stresów...

Dobranoc......

---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:41 ----------

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość

Hahaha przez chwile musiałam się zastanowić jaką porę roku teraz mamy
Ile lat kończysz? Ja przeżywam ostatnio kryzys dobiegającej 30-stki

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-22, 23:50   #938
Katerine2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam,
przepraszam ze sie ostatnio nie udzielam ale miam małego doła.
Mała była na kontrolnym usg i ma nadal zastój moczu wiec raczej jest to wada wrodzna i do tego wyszło ze ma torbiel na jajniku
podobno to genetyczne ale u mni w rodzinie nikt nie miał i dlatego sie martwie.
Musze teraz załatwic wizyte u nefrologa i zobaczyc co dalej.
poztaram sie was ponadrabiac.
Ojejku no to mam nadzieje ze znajdziecie dr który podejmie się wyleczenia malutkiej tego torbiela i niedługo już go nie będzie. Trzymam kciuki kochana i nie doluj się bo malutka to wyczuwa u ciebie i będzie miała zepsuty humorek

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Biedna . Najważniejsze, że wiecie już o tym. Trzymamy kciuki za Córeczkę

Chyba tak Ewidentnie było widać, że to taki skurczowy ból, bo był wisk- lekkie uspokojenie- znowu wisk... i tak w kółko przez godzinę... Nigdy więcej!

Aż mi się przypomniało jak ja znajdowałam pieniążki od wróżki zębuszki
A do mnie nie przychodzila, widocznie bylam niegrzeczna

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Bry

Najgorsze jak inni ingerują w nieswoje sprawy. Mi się wydaje ze niech tesciowa się focha a wy robcie tak jak wam pasuje.

Już powiedziałam mezowi ze nie chce żeby ona była i zadzwonil do zony swojego brata ciotecznego i dzięki Bogu ich tez zaprosiliśmy na chrzciny to teraz nie jest az tak głupio prosić ja żeby była chrzestna. Ja w to się nie mieszam niech maz się wstydzi za swoja rodzine.
Ale wiem ze jak podziękujemy jego siostrze to będzie gadane ze to ja nie chciałam jej za chrzestnej bo odwroca kota ogonem. Taki po☠☠☠any narod. A jak nie przyjdą na chrzest niuni chociaż jedno z nich to tak się w☠☠☠☠ie ze koniec będzie z wysłuchiwaniem jaka to Agniesia biedna. Tesciowa moja wstydzila by się wogole tak gadac do mnie bo widzi jak jest ze od samego początku daje sobie rade ze wszystkim sama i nawet z ta noga w gipsie to pierwszy dzień mama moja byla tylko a potem ja już nie chciałam pomocy chociaż padałam na twarz czasem.
A jej coreczka ma już rok czasu meza w domu i mamusia non stop jezdzila bo dzwonila do niej. Mowie wam jak ja jej nienawidzę ze bym ja golymi rekoma udusila.

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

Skonczylam gotowac obiad
Ide się kapac
Dobranoc

---------- Dopisano o 00:50 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:

Mela wszystkiego najlepszego zdrowka spełnienia marzen i pociechy z pociech oraz żeby wasze kontakty z mezem się polepszyly i terapia przyniosła efekty
Katerine2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-22, 23:54   #939
jakierka
Zadomowienie

Kathe, dziwna sytuacja, obyscie szybko znalezli kogos innego.

Baloniku, za wage i oby u Was bylo jak najmniej konfliktow w zwiazku z chrzcinami.
W ogole jestem w szoku jak czytam o klotniach zwiazanych z chrzcinami. Przeciez dla osob wierzacych istotnym powinien byc fakt, ze dziecko zostanie ochrzczone, a widac ze wielu zapomina o co w tej ceremonii chodzi skoro obrazaja sie o wybor chrzestnych czy tez nie przychodza z blachych powodow..

Oliath, fajnie ze sie odzywasz Widac, ze Lila juz na calego sie przestawia na pokarmy stale. Super, ze dobrze na nie reaguje. A Twojej wagi zazdroszcze, chyba moj ideal przy moim wzroscie, ja niestety mam o 12kg wiecej Zdradz tajemnice jak to robisz, chyba ze sekretem jest 'trojka dzieci i pies' to wtedy pomysle czy nie latwiej mi byloby zwyczajnie zrec mniej

Mela, sto lat!!

U nas juz karmienie, pospalam godzine Edziu zasnal bez odbijania i jeczy w blogostanie na myn ramieniu, a ja musze go jakos odbic. Noc zapowiada sie interesujaco

Edytowane przez jakierka
Czas edycji: 2013-10-22 o 23:59
jakierka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 00:27   #940
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U mnie po pierwszym karmieniu i nie umiem sary odbić buuuu

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 00:32   #941
Samantha7
Zakorzenienie

Hejo

Ja cała noc i dzien chciałam nadrobić,ale nie dało rady. Ciagle cos. Mam taki burdel, ze makabra.

Mam pytanie na początek - czy pralyscie kurtki dla dzieci? Nie wiem czy przepierac czy nie? Bo w sumie to nie dotyka do cialka

Mela - WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO

No i juz sie kuzwa napisałam. Tesciowa do mnie jedzie

dla potrzebujących i dla naszych chorowitkow malutkich

za tygodnie i za przybieranie na wadze.

Baloniku- słabo, ze sie tesciowa wtrąca. Co to ja obchodzi i żal, ze z takiego powodu by nie chrzciny nie przyszła

Katerine- No poprostu jakas porażka szok kufa
Ludzie to maja nasrano w bani

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 02:06   #942
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Sam ja prałam kurtkę. Bo moja lizr wszystko o wszystko wkłada do buzi. Rękawy lize i materiał koło szyjki

Stary 2013-10-23, 02:39   #943
Agrafka86
Wtajemniczenie

Katerin co za chora sytuacja. Nienawidzę takich ludzi. Ja też radzę sobie świetnie sama i nie zamierzam prosić nikogo o pomoc.
Ja uważam, że karma istnieje. Ile zrobimy tyle dostaniemy.

My po karmieniu i odbiciu. Teraz dalej idziemy spać
Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 02:58   #944
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:

sto lat spelnienia marzen

ja nie spie od 1:30 bo maly co chwile poplakuje obecnie spi na mnie wiec i ja sie postaram przespac

Stary 2013-10-23, 03:05   #945
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

A u nas znow wiercenie i nie umiem odbić jej buuuu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 03:20   #946
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Sam ja prałam kurtkę. Bo moja lizr wszystko o wszystko wkłada do buzi. Rękawy lize i materiał koło szyjki

No moj tez wlasnie wszystko do buzi pcha niedlugo taki cotton ball wykupczy od pieluszek tetr.i rekawow. Potrafi nawet kocyk se zaciagnac i go zajadac

Chyba przepiore w zimnej wodzie na delikatne nastawie.

Agrafka- ja tez uwazam ze energie sie zwracaja. Ile dobrego zrobisz tyle masz w zamian

Czy u Was tez tyle takich kumlaczkow sie wala od pieluch tetr i ubranek? No ja to mam masakre w domu

Jest 21 i usypiam gnoma i modle sie zeby usnal.
Gadalam z mama wczoraj i mi mowila ze ja juz o 17 bylam kapana bo inaczej to zasypialam brudna. Potrafilam nawet byc glodna i jak byla 17 to mi jakby ktos wtyczke wyciagnal. Mama mowila ze przewijala mnie na spiaco , ze czasem na spiocha mnie kapala nawet a ja nic zero reakcji. Potrafilam spac do 10rano jak juz bylam wieksza. Kupa byla mi niegrozna. Jak juz umialam trzymac butelke sama to mama czesto wychodzila stanac w kolejke za komuny i tylko mi w lozku zostawila kasze i samoobsluga. Kurde jacy my bylismy w tamtych czasach zaradni : D
Dzis jak popatrze na te dzieci na nastolatkow to oni bez papieru toaletowego by zgineli i osrali sie w majtki bo w zyciu by nie pomysleli ze mozna gazeta czy lisciem- to taka przenosnia
Dziewczyny ja mialam 7lat jak urodzila sie moja srednia sis i umialam jej pieluszki zmieniac

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Stary 2013-10-23, 03:23   #947
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Sam przepierz kurtkę normalnie jak ja metce jest. Nic sie nie powinno stać

Ja kapie zwykle o 19 ale ona mo noe zasypia od razu. Dzis dopiero o 9. Czyli dwie godziny usypianie

Stary 2013-10-23, 03:23   #948
Samantha7
Zakorzenienie

Aha. Ja w nocy nigdy nie odbijam. Gdybym to robila to bym chyba snu nie miala. Wspolczuje

A dzis przy kp na lozku wypadl mi tel z reki i uderzyl malego w glowe
Wkurzylam sie, a maly zero reakcji dzieki Bogu twarda z niego sztuka. Wiecej nie pisze nad glowa. Nie wiem czemu tak wyszlo zawsze uwazam :/

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Stary 2013-10-23, 03:26   #949
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Samanta ales mnie rozwalila ta gazeta i lisciem Haha
Aż mi lepiej w nocy

---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ----------

Poza tym co wszystkie śpią? Nikt nie karmi?
Boże tylko moje dziecko takie okropne i marudzi a reszta śpi.
No za jakie grzechy taka kara

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 03:29   #950
ita83
Wtajemniczenie

u nas dalej placz od 2godzin z przerwami chyba zaraz na rzesach stane

---------- Dopisano o 04:29 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Cytat:
Samanta ales mnie rozwalila ta gazeta i lisciem Haha
Aż mi lepiej w nocy

---------- Dopisano o 03:26 ---------- Poprzedni post napisano o 03:25 ----------

Poza tym co wszystkie śpią? Nikt nie karmi?
Boże tylko moje dziecko takie okropne i marudzi a reszta śpi.
No za jakie grzechy taka kara

jest nas dwie

Stary 2013-10-23, 03:30   #951
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Ita no i nas to samo
I to kolejna z setek nocy taka

Jakie są konsekwencje nie spania?
Umrę szybciej czy jakis zawał mnie czeka? Ktoś wie?

Stary 2013-10-23, 04:09   #952
ita83
Wtajemniczenie

ja nie wiem...kiedys moze sie ida odespac a u ciebie nie ma opcji zeby choc raz w tyg tz bral mala po karmieniu do innego pokoju na odbicie i cie budzil po 2h na nastepne karmienie?

---------- Dopisano o 04:38 ---------- Poprzedni post napisano o 04:35 ----------

a inne watkowe dzieci grzecznie spia

mam dreszcze bajer....ledwo widze na oczy,katar leci, gardlo odpada...moze do rana dozyje

---------- Dopisano o 04:42 ---------- Poprzedni post napisano o 04:38 ----------

proba odlozenia do lozeczka nr 3857

---------- Dopisano o 04:46 ---------- Poprzedni post napisano o 04:42 ----------

zaraz chyba sie jakiegos alkoholu napije bede przynaniej miala powod bolu glowy bo opieki nad niemowlakiem chyba za powod sie nie liczy

---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:46 ----------

chyba Sara padla w koncu i prowadze monlog....ciekawe czy ktoras te glupoty doczta

---------- Dopisano o 05:09 ---------- Poprzedni post napisano o 04:52 ----------

za 50min karmienie -jest sens sie klasc?

Stary 2013-10-23, 04:15   #953
strawberry162
Rozeznanie

Pierwsze To chyba rekompensata za wczorajszy okropny wieczorem

Antonisia
strawberry162 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 04:24   #954
ita83
Wtajemniczenie

pytanie bylo retoryczne maly juz placze - co ja chce udowodnic ?na mnie spi to po jaka cholere ja go do tego lozeczka odkladam ? spala bym juz 3godz

Stary 2013-10-23, 04:41   #955
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

U mnie poszła kupa i bączki i płacz.
Dałam cyca
Moze teraz zasnie choć na 2 godzinki

---------- Dopisano o 04:31 ---------- Poprzedni post napisano o 04:29 ----------

Ita ja padlam na godzinę a sara wiercila sie chyba ciszej bo nie słyszałam jej.

---------- Dopisano o 04:36 ---------- Poprzedni post napisano o 04:31 ----------

Ita mój tz to dupek. Ham sie z niego zrobił juz nie proszę o pomoc.

Była godzina 8, on na nocki idzie na 10 i go pytam potrzymasz mała, pochodzisz z nią, a on do mnie : a ty do pracy chodzisz?
Odpowiedzialam tylko : po co ja w ogóle pytam

Także on wróci z nocki o 6 rano i idzie spac do 15, 16
A ja sama z dzieckiem.
I tak cały tydzień na nockach sama.
Ale juz mnie wali, dam rade jakos, muszę

---------- Dopisano o 04:41 ---------- Poprzedni post napisano o 04:36 ----------

Liczę że po tej kupie zasnie.
Chociaż godzinę.

A jeszcze wam napisze se u mnie huragan. Leje wieje, aż mi okna sie ruszają. Dobrze że nie śpię, bo bym sie napewno obudziła

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-10-23 o 04:43
Stary 2013-10-23, 04:45   #956
strawberry162
Rozeznanie

domi dasz rade! Jestes silna kobieta kto inny jak nie Ty? Jest ciezko teraz nie ma co ukrywac ale to minie zobaczysz Sara zacznie przesypiac cale noce a tz sie opamieta, zobaczysz

Antonisia
Stary 2013-10-23, 04:47   #957
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Sara zjadła z cyca wlasnie. Trzymam ją na ramieniu do odbicia. I nic, nie beka, moze za chwilę a jak nie to znow wiercenie pewnie do wschodu słońca

Stary 2013-10-23, 04:55   #958
strawberry162
Rozeznanie

Cytat:
Sara zjadła z cyca wlasnie. Trzymam ją na ramieniu do odbicia. I nic, nie beka, moze za chwilę a jak nie to znow wiercenie pewnie do wschodu słońca

A moze sprobuj w innej pozycji? Posadz ja bokiem do siebie na swoich kolanach pochyl do przodu jedna reka pidtrzymuj pod broda a druga klep po pleckach, u nas sie sprawdza

Antonisia
Stary 2013-10-23, 05:01   #959
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Sttawbery
Zmieniam pozycje nawet na brzuszek kładę. Zastanawia mnie jednak dlaczego w dzień odbija jej sie bez problemu i sie nie wierci a w nocy masakra i odbić nie umie

---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:58 ----------

A co do mojego tz to był to kochany facet, uczynny, kochający, w domu sprząta, a od kiedy sara jest to taki Ham i prostak, o samolubmy bo on musi spać, bo musi sie wyspać i odpocząć, on musi tb oglądać, on musi. A na spacer z nią nie pójdzie abym ja mogła pospać bo go nogi kuzwa bola
Zaczynam go nienawidziec od 3 miesięcy że sie taki zrobił

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-10-23 o 05:02
Stary 2013-10-23, 05:02   #960
strawberry162
Rozeznanie

Ja mojej malej w nocy tez nie odbijam bo je bardzo spokojnie i jak samo jej sie nie odbije w trakcie karmienia to nic nie robue. Zreszta nie chce jej wybudzac. Moze Sara nie nalyka sie powietrza a kreci sie bo ma zbyt pelny brzuszek i moze zle jej die spi. My tez nie zawsze bekniemy po jedzeniu i niektorzy tez niemoga zasnac po kolacji.

Antonisia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości