|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
co do mdłości to właśnie magnez chyba powinien pomoc z witB, ja mam tabletki na mdłosci, wymioty i pelno tam tej wit B.
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- nie chcę zapeszać ale ja też mam wporzo teściówkę. Wiadomo czasem też mnie wkurzy jak każdy, chyba nie ma takich osób ale ogólnie jest dobrze. Może troszkę nadopiekuńcza ale wybaczam jej to bo mam to tylko z jednej strony, ja swoich rodziców już nie mam.
#872 |
BAN stały
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
madziuuula ja też się z Milcią dowiedziałam jakoś koło 17 tyg. Ehh teraz już tak bardzo chciałabym wiedzieć
![]() ![]() Magdi555 , janeczka7891 czyli z tymi teściowymi zdarzają się wyjątki ![]() Edytowane przez ilkas Czas edycji: 2013-10-22 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Rozeznanie
|
Hej, koleżanka dowiedziała się w 14 tyg ze chłopiec, teraz jest w 7 mies i się potwierdziło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#874 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Przepraszam że tak rzadko, ale nie daję rady. Zakładam działalność - od 4 listopada, może akurat uda mi się wygrać przetarg i będę mieć jakieś fajne wpływy ![]() ![]() ![]() Nie wiem co u was i tak mi szkoda, nic nie nadążam nadrabiać. Powiem wam że czuję się coraz gorzej, ale chociaż może zleceń będę mieć sporo to będę szczęśliwa. No i w przyszły wtorek do lekarza, pewnie będzie genetyczne ![]() Wkurzyłam się na teściów, mieli nikomu oprócz jednej babci nie mówić i co? I wczoraj dostałam telefon od kuzynki TŻa z gratulacjami! Dowiedziała się oczywiście od teściów, zadzownili i się chwalili. Tyle jeśli chodzi o dotrzymanie słowa, a moi rodzice się do prośby stosują i teraz mi przykro że z mojej strony nikt nie wie, a tam wszystkim wygadali! No ale chcę poczekać do genetycznego, jakoś tak wolę. Nadal nie wiem jaka płeć, nie mam żadnych przeczuć a z Matim zwyczajnie wiedziałam i teraz mi dziwnie ![]() Co do spoko teściów. Moi niby spoko, ale mam uraz, po tym jak dzięki teściówce prawie ślub odwołany był i po zachowaniu na i po weselu. No i parę innych urazów też mam ![]() A i z pracą się tak nie przejmujcie, jak nie ta to inna. Ja w pierwszej ciąży czułam się tak źle że w drugim miesiąc już na L4 byłam, nie było mowy o pracy. Ale ja ich nie cierpiałam i nie miałam wyrzutów, z resztą, wiedziałam że przez obłudne machinacje co niektórych to już dla mnie tam miejsca nie będzie ![]() ![]() Chciałabym już urodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no widocznie się zdarzają ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- DarkLady a czym Ty się zajmujesz? chodzi mi w czym teraz pracujesz? a z jaką działalnością startujesz?
![]() |
#876 |
BAN stały
|
Dark lady ojej..to co ta teściowa nawywijała, że prawie ślub odwołaliście?
![]() No a z tą firmą to fajnie, że startujesz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zmiany mają dot. tylko tych z DG i nie wiadomo jeszcze jakie, bo pytałam w ZUS to jeszcze wytycznych nie mają ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Idę spać, Dobranoc ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Zapomniałam napisać ze w końcu się wydepilowałam, moim nowym depilatorem, który dziś przyszedł w prezencie urodzinowym, a tak na marginesie ginekolog mobilizuje do gładkich nóg i bikini ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
magdi, janeczko, pomaranczo, niki - dziekuję
![]() ciaza jest 2 tygodnie młodsza niż om, 8 tydzien, ale mnie to nie dziwi. wiem kiedy była noc poślubna ![]() dopytałam tez gina o opryszczke i powiedział, ze musialabym miec strasznego pecha by cos sie stało, ale zapytał o date i zanotował w karcie ciąży, która mi założył. wiec w razie czego dziewczyny pamietajcie o tym, może ma to znaczenie.... strasznie mecza mnie zaparcia.. juz nie wiem co mam robic. szefowa mnie dzis po brzuchu głaskała że urósł. no urósł, ale obawiam sie że to nie za sprawą naszego bubika... ![]() ![]() prosze 0 wpisanie daty nastepnej wizyty na 14 listopad czy na kazdej wizycie robia usg?
#882 |
Zadomowienie
|
chyba nie, tzn ja nie miałam na każdej w pierwszej ciąży a teraz nie wiem jak będzie na nast. wizycie
#883 |
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny!
U nas dalej ciche dni, znowu jest zle... Nie mam juz sily... U nas zaczelo sie psuc w wakacje... chcialam wrocic do Pl, bo tutaj jestem tylko ze wzgledu na tz. W zasadzie mialam sie tylko spakowac i wracac i nagle wyskoczyly te dwie kreseczki... troche sie zmienilo ale jak widac na krotko :-( Po za tym tz chcialby zebym pracowala bo to zawsze dodatkowy grosz, a bez pracy nie ma tutaj zadnych zasilkow czy L4 pracujesz to masz kase, nie pracujesz nie masz, a poniewaz sprzatam biuro wieczorem prosilam zeby troche mi pomogl, to pomogl kilka razy ale juz mu sie odechcialo, a dzis stwierdzil ze jak chce do pracy jechac to zeby znajomi mnie zawiezli, bo do tej pory to on mnie wozil... juz sie rano zdazylam poplakac... nie wiem co mam robic :-( prawda jest taka ze on jest najblizsza osoba mi tutaj a jakos na pomoc i wsparcie liczyc nie moge :-( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#884 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jak nie będziesz w stanie tam pracować to się utrzymacie? Lecę do roboty, ale w nocy mnie podbrzusze bolało, a może ciągnęło... Chyba znowu macica się powiększa. Na usg to płód zajmował już prawie całe pomieszczenie ![]()
Edytowane przez Light Limara Czas edycji: 2013-10-23 o 06:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#885 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co masz za depilator? Polecasz asia na zaparcia to musisz wiecej plynow przyjmowac , pij duzo wody i wiecej blonnika w pokarmie. Inaczej to normalka w ciazy. Cytat:
Faktycznie nie dzywaj sie do niego i tyle. On tez gdy planowalas powrot do Pl byl obijetny??? Mysle ze jeszcze sie pogodzicie, ale on musi zrozumiec. A Ty jak cos do pl zawsze mozesz wrocic. Wiadomo ze nie jest to latwa decyzja ale zycie toczy sie tu moze nieco biedniej ale tez szczesliwie. Buziaki;* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-10-23 o 06:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
Zakorzenienie
|
Seksta bo to wszystko zależy od lekarza, sprzętu i chęci dzidziusia na ujawnienie
![]() Dark Lady Co do teściów to nie zachowali się fajnie. Ale skądś to znam , ja trafiając do szpitala też poprosiłam moją mamę aby nikomu nie mówiła i teściową tak samo. Pozwoliłam tylko aby powiedziały mężą. Moja mama się zastosowała , ale teściowa od razu wypaplała swojej drugiej synowej. A tym bardziej mnie wkurzyła bo jak ta druga synowa poprosiła ją o nie mówienie Nam to trzymała język na kłódkę i dowiedzieliśmy się dopiero jak była w 4mc od niej samej. A wiem o czym piszesz bo ja też mam kilka urazów i doszło już do tego że powiedziałam koniec i od miesiąca z nią nie gadam (a mieszkamy razem) Ilkas to uważaj ![]() ![]() Pomarańcza a co to masz za depilator?? Asia u mnie nie na każdej jest USG Kashha współczuję sytuacji z mężem ![]() Dzień dobry w 11tygodniu ![]() Syn dziś postanowił o 6.30 wstać , trochę mi to nie na rękę była ale co tam jak mus to mus ![]() Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2013-10-23 o 06:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewuszki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niki i hope kupiłam sobie, tzn mąż mi kupił ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#890 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#891 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kashha trudna sytuacja, faceci często tacy nieczuli ![]() ![]() Cytat:
![]() Potem się rozpiszę, bo mam big dylemata w sumie mamy i rad mi potrzeba ![]() ![]() ![]() A Seliniti sie wczoraj nie odezwała czy ja ślepa? Może się godzą z Tżtem? ![]()
[COLOR=blue]Za Tobą szaleje ![]() [COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach ![]() Marianek ![]() ![]() Edytowane przez madziuuula Czas edycji: 2013-10-23 o 07:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przed ciążą chodziłam na depilację laserową, niestety nie zdążylam wykonać wszystich wymaganych zabiegów, a teraz juz nie wolno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | ||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wiecie, wczoraj teściowa głupot mi nakładła do głowy i cały czas martwię się o moją dzidzię, pomimo tego, że po USG wszystko jest super ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zostałam z gołym, ale zrobił mi już dowcipnie, żeby mi mniej głupio było ![]() Kasha, współczuję tej sytuacji z TŻ ![]() Dziwna jest ta polityka, że w USA nie ma żadnych zasiłków... człowiek chory, to najlepiej dobić... bo nawet leczyć nie chcą jak się sam nie ubezpieczy... wiadomo, że jak ktoś pracuje, to powinien żyć lepiej, ale by tak pozostałych zostawiać na pastwę losu bez żadnej pomocy... ![]() ![]() A jak jest tam po urodzeniu dziecka? Matki muszą zostawiać takie malutkie oseski i śmigać do roboty? Bo nie mają wyjścia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No bo ja właśnie jestem w dylemacie. Najchętniej zrezygnowałabym już ze żłobka – małego daliśmy bo miałam wracać do pracy no ale udało nam się z ciażą za pierwszym razem więc szefo mnie nie chce i nie wracam. Fakt Olaf ruszył do przodu przy kontakcie z dziećmi, ale jednak nadal jest mocno mamowy i na tym etapie dziecku chyba bardziej potrzeba bliskości miłości rodziców nie dzieci. No i choroby, ja nie miałam różyczki, kasa też. Tż jest nadal za żłobkiem, bo ja mam odpoczywać, no i mały się rozwija. Ale przy obecnym systemie w naszym żłobku musiałby być tam 6 godzin co mi absolutnie nie odpowiada. Poza tym teraz mam już wiecej energii, mdłości przechodza i jest oki wiec dam rade ![]() ![]() I dla mnie jedynym dylematem by zostawić Olafa w żłobku jest obawa przed powtórką problemów z szyjką z pierwszej ciaży. Jak bym teraz musiała leżeć to nie wiem co zrobimy z Olafem … On jest bardzo żywotny, potrzebuje dużo uwagi. I to jest jedyny argiment, który mnie teraz trzyma przy żłobku ![]()
![]() |
#895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a co do usg - to już zależy od gina ![]() w ogóle to gratuluję kolejnych dobrych wieści z wizyt ![]() ![]()
![]() |
#896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |||||
Wtajemniczenie
|
dzień dobry i znowu kilka stron nadrabiania
![]() miałam wczoraj zachciankę na mcflurry lion z polewą karmelową i mąż spełnił moje życzenie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nadrabiam dalej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#898 | ||
Zakorzenienie
|
Z tą depilacją to ja też ostatnio tylko dla gina
![]() On na pewno już wszystko widział, ale mimo wszystko głupio mi przyjść zarośnięta... Nie wiem, jak dam radę już z brzuchem... nogi i paszki dam radę depilatorem (chociaż ostatnio znowu zaczęłam maszynką i bym musiała poczekać aż odrosną a zbyt często chodzę na badania), ale bikini to niestety tylko maszynką... Madziula, a czy Olaf poza przedszkolem ma możliwość pobawić się z dziećmi? Jeśli mieszkacie niedaleko jakiegoś uczęszczanego placu zabaw, macie w pobliżu zaprzyjaźnionych sąsiadów z maluszkiem, to możnaby się zastanowić nad tym przedszkolem... Ja jednak myślę, że dziecko powinno bawić się z rówieśnikami, no i jak teraz dostanie więcej Twojej miłości, to może się do niej za bardzo przyzwyczaić... No i skoro jest ryzyko, że będziesz musiała leżeć...
![]() ![]() |
![]() |
#899 |
Wtajemniczenie
|
Witam się kochane z rana
![]() Byłam na badaniach, dobrze że mąż poszedł ze mną bo bym padła tyle mi krewki pobrali. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() i miłego dzionka
#900 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli Ci mocno włosy wyrastają polecam co druga kąpiel peeling. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:01.