Jaka wódka\alkohol na wesele? - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-07, 12:11   #1801
nekta
Raczkowanie

Dot.: Jaka wódka\alkohol na wesele?

Jak chcecie dać jakieś inne alkohole na dodatkowy stół, to polecam dobrać je jakoś tak, żeby dało się z nich jakieś drinki zrobić. Jak postawi się wermuta i whisky, to nie za wiele goście skorzystają.
Byłam ostatnio na weselu z takim samoobsługowym barkiem - kilka przepisów na drinki, do tego kilka butelek różnych alkoholi (gin, rum) i kolorowe soki i już można fajne drinki na weselu wypić.
Stary 2013-05-07, 17:45   #1802
kropelka3888
Przyczajenie

My mamy stocka 0,5
kropelka3888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-09, 17:30   #1803
landyna
Raczkowanie

Ja tak napisałam bierzemy jednak stumbrasa...i jesteśmy zadowoleni..;-). w sumie my dostaliśmy tą wódkę za super cenę od znajomych ktorzy prowadzą sklep z alkoholami.. co do osobnego stołu z trunkami my zdecydowaliśmy się się jednak na mini bar..fakt płacimy za całą noc 1200zł w tym jest szkło i mini bar..plus 1 barman i pomoc. bedą serwowac 15 rodzajow drinkow alkoholowoch plus 5 bezalkoholowych..też zastanwialismy sie na zrobieniu tylko stolu z alkohlami ale stwierdzilśmy że za dużo butelek z dobrym trunkiem może zniknąć z mini baru a tak my dajemy alkohol a pozniej barman na koniec rozlicza z pustych butelek..;-)..
co do trunków planujemy przy stole wiejskim postawić biber, piwka smakowe, naleweczki plus orezande kapslowaną;-)...
co do mamusiek które fundują wesele.. kochana współczuję ,że musicie kombinować w celu załatwienia kilku flaszek wiecej wódki.. Słuchaj pogadaj szczerze z mamą. a najlepiej z osobą od której kupuje alkohol. Przecież można się dogadać ,że bierzecie więcej ale z możliwością zwrotu jeśli zostanie alkohol...
pozdrawiam wszystkie
landyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 10:54   #1804
Visez
Zakorzenienie

My wczoraj kupiliśmy sobieskiego bo w promocji był
Stary 2013-05-23, 10:56   #1805
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
tez niektorzy doradzają nam sobieski, ale mam z nim zbyt kolorowe wspomnienia z akademika

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 15:57   #1806
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
A można zapytać gdzie i po ile?

Szukamy czegoś z ceną w miarę tak do 20zł za 0,5 l. Wiem, że Żubrówka Biała oraz Żołądkowa gorzka są ok i zmieścimy się w tej kwocie (przynajmniej kilka miesięcy temu w Netto, Biedronce i Lidlu ...)

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-23, 21:48   #1807
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość

Szukamy czegoś z ceną w miarę tak do 20zł za 0,5 l. Wiem, że Żubrówka Biała oraz Żołądkowa gorzka są ok i zmieścimy się w tej kwocie (przynajmniej kilka miesięcy temu w Netto, Biedronce i Lidlu ...)
W makro za 19,49 jakoś wyszło. Z tymi groszami mogłam się pomylić bo tam mają takie dziwne końcówki, na paragon zerknęłam mam pomnożone razy karton -233,95zł a w kartonie 12 butelek
Stary 2013-05-30, 14:34   #1808
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość

warto polowac na promocje, my żubrówkę kupiliśmy za ok. 16,35 w selgrosie

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 09:40   #1809
squirel
Raczkowanie

A ja polecam dziewczynom, które nie kupiły jeszcze alkoholu nowego Bolsa. Wcześniej przymierzaliśmy się do Pana Tadeusza, ale siostra TŻ pwoiedziała, że wyszła nowa wódka z Bolsa, chyba jakaś edycja limitowana w nowej butelce. Wzięliśmy jedną na spróbowanie i dośc ładnie nam to poszło. Nawet ciepłą bardzo dobrze się pije. Wiem, że w sklepach powoli się pojawiają, więc można wziąc jedną butelkę na degustację a potem szukać w hurtowni (cena w sklepie to ok.25zł). My w makro kupiliśmy za 19.

squirel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 14:20   #1810
furion99
Przyczajenie

Ja był polecał wódkę Joker. Dobra i nie za droga
furion99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 22:11   #1811
201605100
Konto usunięte

Krupnik!
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-15, 19:59   #1812
monitka3
Przyczajenie

zostały mi 3 kartony wyborowej...
monitka3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-17, 11:48   #1813
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dot.: alkohol na weselu

Proszę korzystać z wyszukiwarki, takie wątki były poruszane wielokrotnie. Wątek łączę z już istniejącym .
Stary 2013-07-21, 00:33   #1814
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landyna Pokaż wiadomość
Ja tak napisałam bierzemy jednak stumbrasa...i jesteśmy zadowoleni..;-). w sumie my dostaliśmy tą wódkę za super cenę od znajomych ktorzy prowadzą sklep z alkoholami.. co do osobnego stołu z trunkami my zdecydowaliśmy się się jednak na mini bar..fakt płacimy za całą noc 1200zł w tym jest szkło i mini bar..plus 1 barman i pomoc. bedą serwowac 15 rodzajow drinkow alkoholowoch plus 5 bezalkoholowych..też zastanwialismy sie na zrobieniu tylko stolu z alkohlami ale stwierdzilśmy że za dużo butelek z dobrym trunkiem może zniknąć z mini baru a tak my dajemy alkohol a pozniej barman na koniec rozlicza z pustych butelek..;-)..
co do trunków planujemy przy stole wiejskim postawić biber, piwka smakowe, naleweczki plus orezande kapslowaną;-)...
co do mamusiek które fundują wesele.. kochana współczuję ,że musicie kombinować w celu załatwienia kilku flaszek wiecej wódki.. Słuchaj pogadaj szczerze z mamą. a najlepiej z osobą od której kupuje alkohol. Przecież można się dogadać ,że bierzecie więcej ale z możliwością zwrotu jeśli zostanie alkohol...
pozdrawiam wszystkie
Jaką macie cenę? My narazie tylko rozmyślamy, jaka wódka byłaby dobra. Początkowo myśleliśmy o Żubrówce Białej, bo miała dobre opinie, ale ostatnio przypadkiem po butelce spodobał nam się Stumbras i teraz jego najbardziej rozważamy .
Stary 2013-07-22, 08:40   #1815
Elrosa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_czapla Pokaż wiadomość
Pod koniec wakacji mam ślub no i oczywiście wesele i mamy małe nieporozumienie z narzeczonym w temacie alkoholu. Co wybrać poza wódką? Wino, bimber czy może piwo?
Ja też jestem za piwem - szczególnie, jeśli macie wesele z poprawinami. Z moich obserwacji na poprawinach wszyscy domagają się piwa

Za winem ani ja, ani większość mojej rodziny nie przepadamy - z mojej strony wiem tylko o jednej rodzinie, która ma w zwyczaju pijać wino (do tego są jego koneserami, więc to pewnie do nich zgłoszę się po radę, co wybrać). Raczej nie będziemy mieć więcej, niż 5-6 butelek wina. Wszystkich gości będzie 80.

Wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłby też "mini-barek" - przygotowana lista koktajli i składniki, z których można je zrobić.
Stary 2013-07-22, 12:09   #1816
cukraktywna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elrosa Pokaż wiadomość
Ja też jestem za piwem - szczególnie, jeśli macie wesele z poprawinami. Z moich obserwacji na poprawinach wszyscy domagają się piwa

Za winem ani ja, ani większość mojej rodziny nie przepadamy - z mojej strony wiem tylko o jednej rodzinie, która ma w zwyczaju pijać wino (do tego są jego koneserami, więc to pewnie do nich zgłoszę się po radę, co wybrać). Raczej nie będziemy mieć więcej, niż 5-6 butelek wina. Wszystkich gości będzie 80.

Wydaje mi się, że dobrym pomysłem byłby też "mini-barek" - przygotowana lista koktajli i składniki, z których można je zrobić.
To kiepsko Ja rozważam winko na weselu, ale jakieś do 18 zł - Fresco, El Sol lub inne tanie i smakujące większości osób, ale domyślam się, że koneserzy wolą butelki po 50 zł i droższe...

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Co do piwa - postawimy na wiejskim stole, zastanawiamy się tylko czy kupić takie piwka w mini-buteleczkach (sprawdzone, smaczne i wyglądają bardziej elegancko) czy kupić małą beczułkę i pozwolić im sobie nalewać. Gdzieś czytałam, że na jakimś weselu wszystko się lało i kleiło od piwa z beczułki, które goście wszędzie rozlewali, ale nie chce mi się w to wierzyć... Zapraszam na wesele ludzi, a nie zwierzęta ;p

cukraktywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-23, 13:42   #1817
landyna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
Jaką macie cenę? My narazie tylko rozmyślamy, jaka wódka byłaby dobra. Początkowo myśleliśmy o Żubrówce Białej, bo miała dobre opinie, ale ostatnio przypadkiem po butelce spodobał nam się Stumbras i teraz jego najbardziej rozważamy .
Nio cóż my dostaniemy ją po jakieś 22-23zł za połówkę. Ale jak dobrze poszukacie to po 25-26zł za połówkę zapłacicie. W Legionowie w sklepie u Kuzki (alkohole) za taką cenę możecie dostać kupując większą ilość. My tam nie bierzemy, bo mamy taniej ale znajomy sprzedający tam powiedział że w takiej cenie może nam sprzedać ale to było zapytanie skierowane w maju.
Ja osobiście nie lubię wódki ,ale ta naprawdę lekko wchodzi w porównaniu z innymi.. Jeden duży minus ta cena...Ale my stwierdziliśmy że jak kupimy tańszą będzie słaba ludzie później powiedzą goście że słaba wódka. A raptem na całości to 1200zł na 200 butelkach, przy tych wydatkach to nic a później nie smak może być że niedobra wódka była...Co zrobicie to już wasza sprawa;-)
landyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-24, 15:13   #1818
Visez
Zakorzenienie

Moim zdaniem żołądkowa gorzka najgorzej prezentuje się na stołach Ma okropną butelkę
Stary 2013-07-24, 19:16   #1819
21kasia21
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem żołądkowa gorzka najgorzej prezentuje się na stołach Ma okropną butelkę
Rozumiem, że masz na myśli stare butelki, bo nowe są już od jakiegoś czasu i 3/4 wódek ma podobne...
Grunt, żeby przede wszystkim smakowało, a dopiero potem wyglądało
Stary 2013-07-25, 12:05   #1820
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez squirel Pokaż wiadomość
A ja polecam dziewczynom, które nie kupiły jeszcze alkoholu nowego Bolsa. Wcześniej przymierzaliśmy się do Pana Tadeusza, ale siostra TŻ pwoiedziała, że wyszła nowa wódka z Bolsa, chyba jakaś edycja limitowana w nowej butelce. Wzięliśmy jedną na spróbowanie i dośc ładnie nam to poszło. Nawet ciepłą bardzo dobrze się pije. Wiem, że w sklepach powoli się pojawiają, więc można wziąc jedną butelkę na degustację a potem szukać w hurtowni (cena w sklepie to ok.25zł). My w makro kupiliśmy za 19.

też kupiłam Bolsa w Makro będziemy pić ta samą wódkę z tej samej butelki
butelka bardzo ładna i stylowa
Stary 2013-07-25, 15:56   #1821
Vegetka
Zakorzenienie

i my też będziemy mieli nowego bolsa Tato Tż-ta nam ją podsunął, wyznajemy też zasadę że jak jest nowa wódka to mocno się starają żeby kupić klientów i wódka jest dobra !
Vegetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-26, 21:46   #1822
LadyBeatta
Zadomowienie

my mielismy palace dla mnie kazda wodka smakuje tak samo, ale podobno byla dobra- jak to schlodzona
Stary 2013-10-15, 14:09   #1823
niulka_1985
Zadomowienie

U nas Pan Tadeusz lub Stock. Jeszcze się zastanawiamy
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 08:03   #1824
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
U nas Pan Tadeusz lub Stock. Jeszcze się zastanawiamy
My mamy stocka Pan Tadeusz nie ma lejka co niestety jest utrudnieniem A smakowo stock tez jest lepszy.

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Jak czytam opinie dziewczyn, ze kupują Żołądkową, żubrówke albo absolwent to nie moge wyjść z podziwu) Przecież to ma być wódka weselna???
Stary 2013-10-23, 08:58   #1825
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loneliness18 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Jak czytam opinie dziewczyn, ze kupują Żołądkową, żubrówke albo absolwent to nie moge wyjść z podziwu) Przecież to ma być wódka weselna???
A Żołądkowa, Wyborowa, czy Absolwent nie mogą być wódką weselną Czy może przy wyborze trzeba patrzeć na cenę, im wyższa, tym lepsza wódka??
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-23, 09:15   #1826
loneliness18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
A Żołądkowa, Wyborowa, czy Absolwent nie mogą być wódką weselną Czy może przy wyborze trzeba patrzeć na cenę, im wyższa, tym lepsza wódka??
Nie chodzi o cene! Wymieniłaś wyborową - to juz jest inna bajka, nie można jej porównywać do absolwentu czy zołądkowej. Na weselu jestem praktycznie co tydzień ( zespol) i słyszę co ludzie mówią: " o nieee co za wódka, jak można na wesele kupić coś takiego". To nie ejst moja opinia.... Skończyły się czasy, ze ludzie w remizach cieszyli się z byle wódki i pili je hektolitrami A dać złotówkę więcej na wódce to przecież nie majątek.
Stary 2013-10-23, 09:25   #1827
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chodzi o cene! Wymieniłaś wyborową - to juz jest inna bajka, nie można jej porównywać do absolwentu czy zołądkowej. Na weselu jestem praktycznie co tydzień ( zespol) i słyszę co ludzie mówią: " o nieee co za wódka, jak można na wesele kupić coś takiego". To nie ejst moja opinia.... Skończyły się czasy, ze ludzie w remizach cieszyli się z byle wódki i pili je hektolitrami A dać złotówkę więcej na wódce to przecież nie majątek.
Wiesz, na weselach, na których bywałam goście jakoś na wódkę nie narzekali, choć zdarzał się na stole np. Bols (zaznaczę może od razu, że nigdy w życiu nie byłam na weselu w remizie ). Jedyne, co słyszałam na temat wódki, to narzekania, że była za ciepła, a jej rodzaj schodził na dalszy plan.
Od siebie powiem Ci, że strasznie denerwują mnie takie komentarze: "jak można na wesele kupić cosik takiego" Niech taka osoba, która tak narzeka sama wyprawi wesele i zobaczy, jakie to są ogromne koszta, a potem niech zacznie narzekać i dawać dobre rady dotyczące wódki!!! Wiele osób sama zbiera na wesele i najnormalniej w świecie nie stać ich na to, żeby wydawać 30 zł na butelkę wódki. Łatwo się mówi, złotówka więcej na butelce, ale przy takiej ilości alkoholu, jaki trzeba zakupić na wesele robi się z tego konkretna kwota.
Może zamiast narzekać na alkohol, jaki zakupiła para młoda lepiej byłoby się cieszyć, że w ogóle zostało się zaproszonym?
Stary 2013-10-23, 09:29   #1828
loneliness18
Rozeznanie

Sami organizujemy i sami za wszystko płacimy w związku z tym mam prawo poruszyć ten temat Kto mówi o 30 zł? Za naszą wódkę płacilismy dokładnie 20.35 zł Jak na wódkę to niwe jest dużo moim zdaniem, wystarczy poszukać Co do gości o których pisałam we wczesniejszym wątku - zgodze sie z tobą ale moze ich opinia wynikała też ze stanu zdrowia po danej wódce? Nie oszukujmy się ale niektóre wódki niestety nie wpływają dobrze na organizm. Lepiej kupić coś sprawdzonego.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Z resztą każdy chwali swoje, zawsze tak było jest i będzie
Stary 2013-10-23, 09:46   #1829
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Sami organizujemy i sami za wszystko płacimy w związku z tym mam prawo poruszyć ten temat Kto mówi o 30 zł? Za naszą wódkę płacilismy dokładnie 20.35 zł Jak na wódkę to niwe jest dużo moim zdaniem, wystarczy poszukać Co do gości o których pisałam we wczesniejszym wątku - zgodze sie z tobą ale moze ich opinia wynikała też ze stanu zdrowia po danej wódce? Nie oszukujmy się ale niektóre wódki niestety nie wpływają dobrze na organizm. Lepiej kupić coś sprawdzonego.

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Z resztą każdy chwali swoje, zawsze tak było jest i będzie
Ślub brałam kilka lat temu, dlatego nie orientuje się, jaka jest teraz cena wódki, jeśli się ją kupuje w większych ilościach. Niemniej te kilka lat temu za butelkę wódki płaciliśmy więcej niż Ty
Jednak trzeba patrzeć realnie, nie każdemu uda się uzyskać przy zakupie tak dobrą ceną, jaką udało się Tobie wynegocjować.
Wiesz, jednym na wesele uda się uzbierać więcej, innym mniej. Zaciąganie kredytu, żeby dogodzić gościom z wódkom chyba sensu nie ma
A co do pochorowania się po wódce...Cóż, przecież nikt nikogo do picia nie zmusza. Jeśli ktoś się pochorował, to może najnormalniej w świecie odmówić picia, a nie od razu krytykować, że "jak można na wesele kupić cosik takiego?". Poza tym jeśli para młoda decyduje się na zakup wódki, to w 99% jest to wódka przez nich sprawdzona A że komuś innemu jej picie zaszkodziło? Idąc tym tokiem rozumowania para młoda przed zakupem wódki powinna wystosować pismo do gości, żeby się dowiedzieć, czy dana wódka komuś nie zaszkodziła
Paranoja
Stary 2013-10-24, 19:15   #1830
turkusowa_poziomka
Raczkowanie

No to ja się też dołącze do dyskusji My zastanawiamy się nad Panem Tadeuszem. Natomiast Stock - no cóż... Są gusta i guściki aczkolwiek ostatnio stock się bardzo pogorszył. Nam i prawie wszystkim z kim rozmawialismy ostatnio na weselu nie smakowal.

06.06.2008

26.07.2014
turkusowa_poziomka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości