|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
Ja tez mam dyszke ![]() Tari- milo mi. Moze chcesz autograf ![]() za wizyte.Czy Ty jestes z Lodzi? Cos mi sie kojarzy? Bo Lodz to moje ulubione miasto. Od lat kibicuje jednej z lodzkich druzyn pilkarskich ![]() Mela- zazdroszcze Malgosi takiej gabki z Klapuszkiem bo go kocham poprostu. Kiedys mialam nawet torebke z nim i zebyscie wiedzialy, ze z nia chodzilam ![]() No i za zabka. Ja spylam spac. Ledwo juz na oczy widze. Maly spi od 1,5h ale ja mialam pranie do zlozenia, a nie chcialam zostawiac na potem zeby mi kot sie nie wtrynil. No to milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Witamy sie
![]() Lemurki wielkie kciukasy Mela 100 lat wszystkiego co najlepsze![]() Dzięki dziewczyny za słowa otuchy . Ten torbiel to tak mnie nie martwi jak nerka bo to ważniejszy narząd.My tradycyjnie nie spimy od 4 tylko dzisiaj brak także drzemki porannej :/ Za godz. na spacerek to mała znowu pospi ze 3 godz. a ja w tym czsie ogarne chate bo burdel straszny. A niby nie ma nikogo w domu cały dzien ![]() Wczoraj tez miałam mega mało pokarmu. Pewnie stres zrobił swoje i cały dzien wisiałam na laktatorze jak tylko mała nie piła i dzisiaj bola suciory okropnie. Dziewczyny współczuje przejsc z TZ . Mój na szczescie sie ogarnoł i sam bierze sie za mała bo widzi ze czasami padam na twarz. Potrafi juz nawet kupe przewinąc . Sam mi nawet zaproponował zebym w weekend odciagneła mleko na 2 butle i poszła spac do innego pokoju. Doceniam ale bez małej nie zasne Wystarczy ze zrobi zakupy posiedzi z nia czasami pójdzie na spacer itd ![]() No i niezłe przeboje macie z chrzcinami:/ |
|
|
|
#993 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co oni się z Ptysiem tak dziś zgadali? On identycznie Cytat:
Tak z Łodzi Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#994 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
EWEEVE chrzciny robimy w Winnicy a kościół katedra chyba odwrotnie powinnam napisać ![]() ARRABIATA przykro mi z powodu pieska. A co mu się stało? TARI no to u nas nie napięcie jest problemem bo mały się nie pręży tylko nie chce stać czyli u nas chyba refluks jest problemem MAGOLINA to ta babka chyba bliżej Kielc mieszka a powiedz coś więcej jak wygląda zabieg bo u tej to ponoć bolesny bardzo U nas noc spokojna ale standardowo pobudka o 4 rano i znowu zwłoki jestem ale po śniadaniu Antonio usunął więc śmigam i ja Dobranoc ![]() Mamusia Antosia Edytowane przez Ghia Czas edycji: 2013-10-23 o 08:31 |
|
|
|
#995 | ||
|
Rozeznanie
|
Mela - wszystkiego najlepszego
Cytat:
![]() Cytat:
Ja to nie umię się tym ebay-em obsłużyć :/ |
||
|
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nocka nawet w miarę.. Mały początkowo super spał..4h 2,4h, no a później już po 1h25min. i 1h.. próbowałam smoczka wcisnąć, na rękach uśpić..tylko się rozbudzał..musi być cyc i już Powiem Wam, że gdybym miała wstać po tych dwóch pierwszych drzemkach, byłabym wyspana.. ale te godzinne bliżej rana- one mnie rozwalają po prostu. Dzisiaj znowu pobudka po 7..guganie w łóżeczku, rozciąganie się i uśmiechy.. nie dałoby się Małego uśpić ![]() Wczoraj był tak piękny i ciepły dzień, że 3 razy na spacerek wychodziliśmy.. Olek krótko spał..wracaliśmy na cyca, zabawa do upadłego i znowu spacerek z drzemką.. na ostatni wieczorny nawet mąż chciał iść i sam o dziwo zaproponował Co prawda 15 min spędziliśmy w Kauflandzie na zakupach, a później przeszliśmy się już po ciemku w spokojne miejsce na domkach.. ale fajnie było Pewnie dlatego Mały padł aż na te 4 godz. Tylko ile usypiania było..już nie dawałam rady z nachylaniem się do łóżeczka i podawaniem smoka Ciągle czuję się obolała, na wieczór i po nocy zwłaszcza.. Dzisiaj popołudniu jedziemy z Olkiem na basen.. przyjaciele zabierają swoją córę i będziemy się pluskać Trzymajcie kciuki by się Małemu podobało ![]() Aaaa i Oluś coraz więcej śmieje się na głos.. wczoraj pod blokiem, gdy się obudził usiadłam na ławce przy wózku i mówiłam zmieniając intonację i pokazując głową 'mama mówi taaaak' Oluś mówie nieeeee!'.. nie wiem co w tym śmiesznego, ale Mały miał niezłą podzierkę ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Chciałam nadrobić wczorajszy dzień i dzisiejszy ranek, ale Mały się obudził już..eh
|
|
|
|
#997 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Katerine2 ogólnie to całą tą sytuację z tż rodziną uważam za chorą, dobrze, że udało wam się znaleźć chrzestną dla Justynki. A szwagierkę trzeba olewać, niech rodzina sama dojdzie do tego, że przydałaby się jej terapia.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nudzi ci się o tej godzinie Cytat:
![]() Cytat:
A tak na serio to trochę dziwne, że teraz przestał pomagać Cytat:
|
|||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
Tari gdzie ten bobotic moge dostać i co to jest?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-23 o 08:47 |
|
|
|
#1000 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Ja bede zamawiac starannie wyselekcjonowane ciuszki, bo to jednak nielicha inwestycja i shipment raz na powiedzmy pol roku, i raczej z chin niz korei. Ale jeszcze nie teraz, choc... kupilabym prywatnie takie buciki dla dziewczynek, CZEMU W EUROPIE TAKICH NIE PRODUKUJĄ, hmmmmmmmmm?!?!?!
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jeszcze nie teraz, wszystko w swoim czasie - na razie bede sie bawic w europejskie ciuszynki
|
|
#1002 |
|
Zadomowienie
|
She, ja osobiscie lubie ebay, ale to tylko dlatego, ze korzystam z angielskiego. Polski ebay nie jest tak popularny jak allegro, wiec jezeli masz konto ba allegro to chyba lepiej
Czy ktos sie orientuje czy na allegro mozna placic przez paypal? Mela, Ty kiedys wspominalas, ze nie widzisz zdjec w aplikacji. Ja jakos w swojej moge wchodzic na strone www, ale bezpisrednio z aplikacji. Chyba ze to tylko w iPhone. W kazdym razie tam gdzie sie robi update na dole jest tez srodkowa ikonka i wlasnie ona prowadzi do www Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fajne rzęski
Moje niestety po takim zabiegu trochę się osłabiły, mam nadzieję, że u ciebie nie będzie podobnie ![]() [QUOTE=Oliath;43386507 Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250 ![]() [/QUOTE] ![]() Cytat:
Ja jak kupuje to różnie czasem chiny czasem korea ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Z pl nigdy nie korzystałamm
|
||
|
|
|
#1004 |
|
Zakorzenienie
|
Tari- Widzew
![]() Dzoan- ![]() Ja uwielbiam ebay. Karmie wiec nie spie ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
byczyliśmy sie w łóżku do 9 ![]() dziś idziemy na szczepienie a pogoda słoneczna tylko wieje zimny wiatr |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1006 |
|
Wtajemniczenie
|
Michał wszystko dobrze u okulisty
Ghia jak u Was z refluksem? Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1007 |
|
Zadomowienie
|
dzwoniłam do poradni nefrologicznej i mam termin na sierpien 2014!!!!!!!!!
ciekawe jak ginekolog ma terminy. |
|
|
|
#1008 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nawet nie wiedziałam, że jest dziecięcy gin
![]() Cytat:
![]() Cytat:
, żeby wszystko było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1009 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
chcialam ująć nas we dwójke nie wyciagajac malego z wozka Cytat:
Cytat:
po jakimś czasie zaczynasz mieć halucynacje i łapiesz kontakt z jimmem morissonem ja juz jestem blisko tego stanu Cytat:
Moze jeszcze sie ogarnie, a jak nie to daj mu w łep i sama go nastaw! Cytat:
Trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
Moj tez sie zajal starszakiem i teraz mają super kontakt, ale nie wyobrazam sobie zeby nic nie robil przy maluchu... A wiecie co, dzisiaj nie spie od 4 rano, najpierw kupa i przebieranie, potem stękanie i krecenie sie w lozeczku, potem okazalo sie ze sie zlal i wszystko mokre, wiec przebieranie, w miedzy czasie sie wybudzil i nie mogl juz zasnac, potem karmienie, potem znow krecenie sie... I kupa... I w trakcie przebierania slysze ze Ignas strasznie placze w swoim pokoju... No i pierwszy raz bylam w takiej sytuacji ze nie wiem ktoremu dziecku pomoc... Tu kupa, tam placz... Myslalam ze tz do niego pojdzie i przytuli ale cisza a spal na dole po pozno wrocil wiec nie moglam go huknac.. Wiec przebralam malego zostawilam na moim lozku i poszlam do starszaka, mial zly sen wiec przytulilam mocno, przykrylam kolderka dalam misia i polezalam z nim chwile zeby spokojnie zasnal... No i powrot do malego ktory ciamkal na szczescie spokojnie piastki ... I potem znow proba uspienia, ale nic z tego.. Na koncu a byla juz 7 rano wzielam go na rece chwile pobujalam zasnal, odlozylam do lozeczka i spal godzinke do momentu kiedy tz nie wszedl do pokoju z pytaniem czy te ciuszki przygotowane dla starszaka na pantonime to ciuszki na pantonime. ![]() ![]() nosz powiesic za jaja głąba to czasami mało... I tak oto jestem po kawie, maly spi pol godzinki w wozku.. Ale cos sie wierci wiec zaraz pewnie koniec drzemki.. Ehhhh Łącze sie w bólu z pozostałymi zombie...
|
|||||||
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka- mozesz mi podac przepis na to jak robisz dynie
Bo u mnie sezon dyniowy to bym se jakas organic kupila dla synusia. A ja dostalam od jednej ciotki taki mikserek z pojemniczkami do robienia tych marchewek i innych sloiczkow i tam jest ciekawa rozpiska jak karmic dziecko na dobe i jest dla kp i mm taka sama. Jest podzial na od 4-6 na 7mc , 8mc i potem chyba na juz wiekszego dzidziolka. Jak sie wyspie to Wam wrzuce ![]() Maly cos swiruje lekko cos baczki go mecza. Ide zasnac moze sie uda ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1011 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jej mina bedzie pewnie bezcenna Cytat:
Cytat:
a co ja to obchodzi?Cytat:
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
Bosz jak czytam ze Wy wstalyscie o 4 to ja sie zastanawiam, o ktorej Wy spac chodzicie? Z kurami chyba.
U mnie 3:30 i ja jeszcze oka nie zmrozylam Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1013 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Wczoraj młody poszedl spać z Tż o 21.30, wstał na jedzenie po 3, poszedł od razu spać, wstał po 7, zjadł, poszedł spać i śpi nadal Ja po sniadaniu, umalowana, czekam jak wstanie, zje, przebieranko, ubieranko i lecimy na spacerek. Katerine, Czerwony Balonik współczuje problemów z chrzestnymi i chrzcinami Cytat:
za wagęCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ok 10 minut trwał ten masaż i za dwa dni następny. I tak jak pisałam, już po pierwszym Adaś przekręcał głowę na lewą strone i trzymal prosto czego wcześniej nie robił. Na drugi dzień był marudny ale ona mówiła, że może go to boleć. W każdym bądź razie dziecko ma się dobrze![]() Cytat:
za wspólny spacer we trójkę za basenCytat:
![]() Cytat:
nawet szkoda komentować.
|
|||||||
|
|
|
#1014 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Mela, wszystkiego najlepszego okazji 18stki
![]() Domcia, przykro, że tż zachowuje się jak burak Rozmowy nie pomagają?Samanta, zadławię się kiedyś przez ciebie ze śmiechu Teso, współczuję nocki... Musieliśmy go wykastrować bo zrobił się agresywny i złośliwy. Pogryzł naszą suczkę i pooblewał wszystkie drzwi w domu. Bałam się o dziecko. Pies jest ze schroniska i niewiadomo, co mu w głowie siedzi. U nas w końcu normalna nocka. Od 1 karmienie co 3h. Chociaż o 4 Kuba rozbudził się na maxa, zaczął gadać i się śmiać...ale go zignorowałam, to się uspokoił i zasnął Teraz go położyłam na macie ale zaczął ryczeć to przełożyłam do huśtawki. Nie spodobał mu się prezent od babci za 'dwieście dwadzieścia' Edytowane przez arrabbiata Czas edycji: 2013-10-23 o 09:56 |
|
|
|
#1016 |
|
Zakorzenienie
|
Oliath ratuje dlatego terapia w pt.
Dzis tak sobie mysle ze Alicja jest totalnym przypadkiem, wpadka i chyba jako znak dla nas sie urodzila, ze mamy byc razem. Bo kompletnie nie byla planowana. Chcialam drugie dziecko ale jeszcze odkladalam to w czasie bo malzenstwo, bo praca itd. A teraz ze zdwojona sila musimy o nas walczyc. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1017 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Hej!
Od wczoraj miałam chyba z 15 stron nadrabiania, ale nadrobiłam, jednak mało co pamiętam i lecę jedynie na cytatach. Cytat:
Super ptyś dres Cytat:
Całą ciążę Nospę (ale o wpływie Nospy już tu rozmawiałyśmy), Dupka, Euthyrox, Clexane, 2 ostatnie tygodnie Fenoterol, no sporo tego było, ale pewnie części z tych leków zawdzięczam to, że Mały jest na świecie. Cytat:
Cytat:
![]() Nie, nie, Smily Play Słodkich snów, genialny produkt - gdyby się nie zepsuł :/ Cytat:
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że to zależy od sprzedawcy. Cytat:
Nieźle... Trzymam kciuki, żeby z nerką i jajnikiem się wszystko wyprostowało!!!!Mela STO LAAAAT Ja ostatnio chodzę na spacerki, mój tata aktualnie nie może do mnie przyjechać, to wszystko ogarniam sama, więc na kompa pozostaje mniej czasu. Arturek waży 5600 g, przybrał w tydzień niecałe 90 gramów, trochę mało, ale może odbija się ten brak apetytu - bo teraz je już ociupinkę ociupinkę lepiej. Ale chyba grunt, że przybiera, no nie? Poza tym nocki u nas OK, dzisiaj w nocy (tak, można się popukać w głowę:P) sama obudziłam dziecko na jedzenie... Bo mi się wiercił od 1 i myślałam, że zaraz będzie ryk, poleciałam do kuchni, zrobiłam mleko, wracam, a ten śpi w najlepsze. No to poczekałam chwilę, nic. Delikatnie przewinęłam, trochę się rozbudził, zjadł i kima. Potem jeszcze pobudka ok. 5. Do 8 spaliśmy, częściowo na mnie, ale ja już czasami nie mam siły na usypianie i biorę dziecko na siebie i śpimy... Teraz jeszcze trochę odciągnę, potem ogarnę chatę, siebie i spacerek. Jest taka cudowna pogoda, wczoraj chodziłam w krótkim rękawku. Jak Mały śpi, to ja sobie zakładam słuchawki (jak chodzę po takiej ścieżce, żadnych samochodów ani nic) i ludzie się na mnie dziwnie patrzą, czy to naprawdę coś strasznego? I nie pamiętam, co miałam więcej pisać, jak mi się przypomni, to napiszę. Karuzelka spakowana, mama weźmie i odda ją do sklepu do reklamacji, nie wiem, co ja zrobię do czasu rozpatrzenia... Na razie mam taki pałąk z zabawkami, nieruchomy, ale nie interesuje to zbytnio Arturka. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A, jeszcze: wczoraj widziałam na tej ścieżce ludzi z takim totalnie oldschoolowym wózkiem kwadratowym, granatowym, zgadnijcie, o kim od razu pomyślałam? ![]() Podobny do tego: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...OIDnn6Re1tZUuB tylko większe i białe koła, a to obicie takie jakby zamszowe, ale też granatowy. |
|||||||
|
|
|
#1018 | |
|
Zakorzenienie
|
chciałam Was nadrobić i zamiast tego zasiedziałam się na youtube
![]() ale już się biorę Cytat:
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka konkretnie herbatkę rumiankowa podajecie dzieciom?? chodzi mi o firmę.
|
|
|
|
#1020 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u nas podobnie z kardiologiem tylko u nas kolejna wizyta w grudniu, ale to ze wzg na wcześniactwoCytat:
mały mi płacze spać chce, a sam nie umie zasnąć więc jęk |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:56.

za wizyte.
za zabka. 

2,4h, no a później już po 1h25min. i 1h.. próbowałam smoczka wcisnąć, na rękach uśpić..tylko się rozbudzał..musi być cyc i już

Ciągle czuję się obolała, na wieczór i po nocy zwłaszcza..

. Biedna Kryszynka padła mi na rękach. TŻ był przerażony, ale stanął na wysokości zadania i razem ogarnęliśmy sytuację. Oby to się nie powtórzyło, bo serce mi pęknie ... 
czytam Twojego bloga i widze, ze sie nieziemsko wszyscy kochacie i szczescie od Was bije na kilometry, wszystko sie ulozy i wroci do normy niedlugo, zobaczysz 

Nieźle... Trzymam kciuki, żeby z nerką i jajnikiem się wszystko wyprostowało!!!!