![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to ![]() rzeczywiście ![]() ![]() od razu pisz jak
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Wiecie jedna z mamuś styczniowych 2014 już urodziła przez cc . Słabo czuła ruchu i pojechała na ip . Niecałe 1200 g waży.
Dzidziuś sam oddycha. Stan po cc ok. mam nadzieję że będzie ok wszystko Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Konto usunięte
|
No to dziewczyny, trzymamy kciuki z całych sił!
---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723621 a propos wątków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 |
Zakorzenienie
|
wiatr tu dzisiaj po kątach hula normalnie
![]() dobranocki ![]()
#4355 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386062]Ifwka, zabawa zdecydowanie nie dla 8miesięczniaka ![]() Ewik, aleś temacik znalazła, cudo ![]() Fewciu, absolutnie nie jestem w stanie `100% czasu poświęcić ![]() ![]() Misiu, to nosidło to chyba jedyne womara niewisiadłowe właśnie. Hje, strasznie współczuję sytuacji ![]() Yellow, nie strzymałabym z takim gadem ![]() Silver, kciuki! i buziaki w czółko dla dzielnej dziewczynki ![]() Ezzo, jak to cię wywieźli z domu ![]() No, też ostatnio mam z tym problem. ![]() Cytat:
Spać mi się chce! O tej porze ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4356 |
Zadomowienie
|
Buziaki laseczki. troszke was podczytalam.
trzymam kciuki za wyniki. Darusi ... z calych sil ...
#4357 |
Zakorzenienie
|
Czesc!
mala szpinak gotuje, hartuje, osuszam papierowym recznikiem i siekam. Smakuje calkiem przyzwoicie; jesli dodasz masla, to juz w ogole. debrah Najwazniejsze, ze Amelka probuje. Predzej czy pozniej zaskoczy. Cierpliwosci kochana! Pewnie odnosnie rozszerzania masz powyzej dziurek od nosa dobrych rad, ale dzis przy sniadaniu myslalam o Was i mam pewien pomysl. Mianowicie, zebys zrobila Amelce kisiel, budyn lub zagescila zupke maka ziemniaczana. Yae jadla budyn i wchodzil jak nic innego. W Japonii taka glutowata konsystencja jest zalecana niejadkom wlasnie. fewciu nie poswiecam 100% czasu Yae i absolutnie nie mam z tego powodu wyrzutow sumienia. Yae jest w poblizu, widzi mnie, slyszy, sama od czasu do czasu podejdzie, przeciez zajecie dziecka jakas zabawa to tez forma opieki. Jesli ma zly humor a ja chce cos zrobic, to biore ja do nosidelka, na plecy i zerka sobie, co robimy. Jestem zdania, ze trzeba dbac o komfort dziecka, ale nie mozna mu sie podporzadkowywac. Poza tym nie widze plusow poswiecania calej swojej uwagi dziecku, jesli sama sie bawi, to nie bede sie wtracac i jej ograniczac. Jestem i czuwam, ale czasami jej inicjatywe do zabawy oddaje. hje brawo za "mama"! U nas jest "manma", co oznacza w mowie dzieciecej jedzenie i o dziwo pojawia sie wlasnie w sytuacjach, kiedy Yae dreczy glod. Jest juz "tata" i "papa", ale na "mama" razem z pstryczkiem czekam. lady doskonale sobie Piotrus radzi. Jak go nauczyliscie schodzenia tylem. Ucze Yae i ucze, ale ona uparcie glowa w dol schodzi. szaja sobowtor Dorotki!! A moze zestawilybysmy nasze zdjecia z dziecinstwa ze zdjeciami naszych dzieci? ezzo po takim czasie podziwiam, ze az rok wytrzymalas w domu rodzinnym. Ja tylko z mama miesiaca nie dalam rady. nawijko, laurko jak namoczyc morele? silver pisz, jak tylko dostaniesz wyniki. Czekamy z niecierpliwoscia. marsi mysle, ze chusta moglaby dac rade. Napisz, jesli sprobujesz. bokeh cudne zdjecia z wyprawy! ... i wiecej nie pamietam. Wczoraj zrobilam czekoladowe muffinki - pyszne byly oraz fasolke szparagowa, szpinak, kalafiora i rzepe dla Yae na obiadki, i na koniec dnia przeprowadzilam konstruktywna rozmowe z tz. Przekonalam go do oddania Yae pod opieke t. Kiedy przyjedzie moj bracik, to tez go poprosimy o pomoc. Moj tz jest wlasnie na etapie szukania kolejnego miejsca pracy i wybierania specjalizacji. O kciuki prosze! Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-10-23 o 02:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 |
Zakorzenienie
|
marsi wlasnie mnie olsnilo. Pytalas kiedys o zupe z makaronem i m. in. wieprzowina. Pamietasz? Wiem chyba o co Ci chodzilo... O chanpon? Nagasaki chanpon?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Zakorzenienie
|
Hejs!
a co tu takie pustki? ![]() my wstalismy dzis po 6ej ![]() juz nie pamitam kiedy ostatnio mialam takie atrakcje ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to ![]() ale fajnie... tez musze poszukac swojego "starego" zdjecia Cytat:
Cytat:
no i kciuki of kors! a nad jakimi specjaliz. mysli tz? Silver - co u Was???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Rozeznanie
|
![]() Witam się z rana ![]() Jak wy to robicie że śpicie z dziećmi? Ja ostatnio chciałam się poprzytulać do tej mojej żaby ale moje dziecie wyrywało mi nos, packało po twarzy, potem skopało mi brzuch i poszło se ![]() Oli chce wszędzie pełzać, nawet jak na spacerze jesteśmy to mi się wyrywa z rąk ![]() ![]() Nawijko miałam się zapytać już wcześniej. Dlaczego reh nie pozwolił nosić Kubusia w tuli i jak przodem macie go nosić? Nie ukrywam że przyszło mi do głowy ostatnio że Oli może nie siedzi przez noszenie w Tuli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Hej hej!
Meneq uczylismy mlodego caly czas mowiac jak sie schodzi z kanapy? No jak sie schodzi? Jak sie schodzi z kanapy? Juz mialam dosc tego pytania :P i obracalismy go wlasnie tylem, poprzedniego dnia lecial na glowke, a nastepnego juz ladnie zaczal schodzic :P Dobrze, ze sie dogadaliscie z malzem ![]() Yellow, ale masz dziada tzt!!!!!!! Rany dziewczyny inwazja komarow normalnie ![]() ![]() Taka piekna pogoda a ja dolka zalapalam jakiegos ![]() Moja siostra na stale sie przenosi nad morze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#4363 | |
Zakorzenienie
|
![]() Wybieram się dziś z Domcią do chirurga na kontrolę bioderek - mam nadzieję, że nic się nie zmieniło i będzie ok. Cytat:
![]() To trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny planujące się wyprowadzić/budować ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to ![]() Faktycznie, identycznie ![]() Silver trzymajcie sie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4364 |
Zakorzenienie
|
lady - sciskam
![]() ![]() ewik - kciuki za bioderka dziec spi, a ja powinnam isc se szczelic jakiegos mejkapa, a tak mi sie nieeeeeee chceeeee ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Witam Was.wczoraj nie miałam czasu na nic , bo miałam pranie dywanow-a że teraz tylko ja mogę prac.....nadrabiam Was..jeszcze 3 strony..
Marsi my mamy takie przenośne siedzisko, dostaliśmy w prezencie. lece Nadrabiać...i i zaspany Antonio (pszczolke dostał w prezencie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/k...tm_campaign=wd
![]() nic, tylko rodzic dzieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To jest właśnie porażka naszego państwa, że rodziców nie stać na dzieci i mimo, że je kochają muszę je oddać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Wtajemniczenie
|
![]() Przeleciałam Was wczoraj, ale nie cytowałam, bo od razu sie położyłam. Taka rzecz mnie spotkała, że myślałam, że zejde na zawał. Julka zasnęła na łózku więc ją przykryłam i tak sobie leżymy, a ona nagle zaczeła jakby kaszleć i sie dusić. Oczy jej na wierzch wyszły, taka sztywna sie zrobiła nie mogła złapać oddechu, więc szybko ją wziełam na kolano głową do dołu i próbowałam ją odetkać takim ruchem jakiego mnie położna uczyła, żeby dziecku pomocy udzielić jak sie zakrztusi. Po tym wziełam ją na ręce, tak do góry przed siebie, żeby sprawdzić czy oddycha normalnie, to aż jej się rączki trzęsły, bo sie chyba wsytraszyła co sie działo, bo taka ze snu wyrwana. Boże... nogi miałam jak z waty i sie cała telepałam. A małż, akurat pojechał na zakupy... masakra ![]() ![]() ![]() mam nadzieje, że to już się nie powtórzy,... nie wiem czy za dużo powietrza załapała, czy ślinę źle połknęła, ale myślałam, że jej nie uratuje ![]() ewik, ![]() ![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Kciuki za wizyte szajkowej Dorci!!!!!
spylam do pracy, milego dnia! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4372 | |||||||
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Hania chodzi po pokoju i krzyczy mama ![]() potrzebuje inspiracji na obiad bo nie mam pomysłu żadnego ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to ![]() klony! ![]() Cytat:
![]() poproszę przepis na zupkę z soczewicą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kciuki za poszukiwana! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wyobrażam sobie jak Ty się wystaszyłaś ![]()
![]() |
#4373 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Ocytowałam się jak głupia i wygasł mi czas logowania L
Cytat:
Co do czasu z dzieckiem: wracam z pracy, jak zdążę przed 16 to daję jej obiad, sama jem, przebieram się ( w tym czasie z Małą mama/Tż) i siup na spacer, i w zależnośći od humoru Młodej jeździmy przeważnie do 18, potem jakieś jabłuszko, bawimy się itp., o 19 kąpanie, jedzenie, usypianie. I po 20 biorę się za około domowe rzeczy chociaż tutaj dużo mi pomaga mama, ugotuje, sprzątnie coś, wyprasuje itp. Bez niej to bym do 23 ogarniała wszystko. Cytat:
No, na tej stronie to wiele takich zabaw opisanych że 8-mio miesięczniak nie podoła, przynajmniej mój. Cytat:
No i trzymam kciuki żeby Tż dał się przekonać. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A do baniek to się już od jakiegoś czasu przymierzam J Cytat:
Tak, a do tego to co oni robią to jest wielkie, ważne i w ogóle, a to co my robimy to takie błahe i w gruncie rzeczy niepotrzebne ![]() Cytat:
U nas wczoraj wielki marud, w południe mało spała i chociaż miałam nie kłaść już na trzecią drzemkę ale odpuściłam bo na siedząco usypiała. Mimo tego usnęła przed 20 bez problemu. O 5:10 jak wychodziłam to jeszcze spała….tylko ciekawe jak długo….
![]() |
#4374 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio właśnie myślałam o takiej sytuacji, tzn. co robić jeśli dziecko się zakrztusi, a oklepywanie nie pomaga? Co wtedy, gdy już zaczyna się robić sine i nie może złapać oddechu? Czytałam w pracy historię dziecka, które właśnie tak się zakrztusiło i już było sine, na szczęście dobrze się skończyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Konto usunięte
|
Na 16:30 wizyta jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | |
Zakorzenienie
|
Ja robie tak, ze najpierw przelewam je wrzatkiem, potem wrzucam do garnka i zalewam ciepla woda na noc. Rano odlewam wode i morele dodaje do kaszy, a potem blenduje.
A Ty jak chcesz je wykorzystac? Co wymyslilas w koncu na sniadanko? Cytat:
Tylko tak: http://bi.gazeta.pl/im/dd/20/c8/z13115613Q.jpg W noszeniu przodem chodzi o to, zeby dzwigal glowke - u nas jest ten problem, ze jak Kubus lezy na plecach to nie ciagnie jej do gory. A ja myslalam, ze kazde obnizone napiecie trzeba rehabilitowac ![]() To chyba jest tak, jak pisalysmy w k. - kiedys tez dzieci to mialy, ale nikt tego nie diagnozowal. Po prostu mowilo sie, ze kazde dziecko zacznie robic to i owo w swoim czasie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Zakorzenienie
|
Hej. Byla lekarka. Mamy wypis i wychodzimy dziś do domu. Tylko czekam na Tż. A co do wyników to chyba nie za dobrze
![]() ![]() ![]() ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-10-23 o 09:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4378 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Nasza noc lepsza,dwie pobudki,jedna na jedzenie. ![]() cała to są właśnie sytuację których się boję ![]() Szaja kciuki ! Silver ![]() Meneq miałam pytać-jak u Was wygląda macierzyński? Teraz jesteś na urlopie czy jak? Przepraszam jak przegapiłam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas chodzi o zasypianie. Dziec jest spiacy, ale odwidzialo mu sie zasypianie w wozku. Najchetniej by zasypial przy uu :/ ellmi, tez pytalas o przepis Wyplukalam soczewice na sitku (ciezko powiedziec ile, na oko wsypalam, ale raczej niewiele, bo w gotowaniu zwieksza swoja objetosc), zalalam woda i gotowalam ok 10-15min. Potem wrzucilam pokrojona marchewke, pietruszke, ziemniaka i pora. Pogotowalam do miekkosci warzyw. Po wylaczeniu dodalam natke pietruszki i selera. Na koniec kapka oleju, blender i voila. W necie widzialam tez przepisy z burakiem albo dynia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43389667]Na 16:30 wizyta jest
![]() Kciuki!! Rozpracowuje basza mikrofalowke. Wlasnie padlam. Jest full wypas. I ma rozne funkcje, niektore, to srednio wiem do czego, m.in. podgrzewania do wybranej temperatury co 5st. Zakres to 40 do -10. Mozna sobie podgrzac lody, zeby tak w gebe nie mrozilo!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.