Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 09:18   #4381
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X

Kurde znowu mnie wizaż wylogował, nigdy wczesniej mi się tak nie zdarzało
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Jak wy to robicie że śpicie z dziećmi? Ja ostatnio chciałam się poprzytulać do tej mojej żaby ale moje dziecie wyrywało mi nos, packało po twarzy, potem skopało mi brzuch i poszło se
Ja właśnie tez nie wiem Moja sie rozpycha, ręce rozłożone na boki, łapie za włosy, dla mnie to ciężkie przeżycie jak z nią śpię np. Jakie przytulanie, ona nie chce odpycha mnie
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Rany dziewczyny inwazja komarow normalnie tak nas w nocy pogryzly ze o rany, mlody przez to buszowal w nocy poltorej godz, drapal sie i wkurzal, tyle, ze spalismy ladnie do 8 praiwe, ale i tak zombie jestem

Taka piekna pogoda a ja dolka zalapalam jakiegos

Moja siostra na stale sie przenosi nad morze
Komary????teraz???? masakra

No przykre ale przynajmniej będziesz do niej jeździć na wakacje
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość

Julka zasnęła na łózku więc ją przykryłam i tak sobie leżymy, a ona nagle zaczeła jakby kaszleć i sie dusić. Oczy jej na wierzch wyszły, taka sztywna sie zrobiła nie mogła złapać oddechu, więc szybko ją wziełam na kolano głową do dołu i próbowałam ją odetkać takim ruchem jakiego mnie położna uczyła, żeby dziecku pomocy udzielić jak sie zakrztusi. Po tym wziełam ją na ręce, tak do góry przed siebie, żeby sprawdzić czy oddycha normalnie, to aż jej się rączki trzęsły, bo sie chyba wsytraszyła co sie działo, bo taka ze snu wyrwana.

Boże... nogi miałam jak z waty i sie cała telepałam. A małż, akurat pojechał na zakupy...
Straszne to, mi tak się raz śłiną zakrztusiła że aż sina się zrobiła, po pleckach ją klepałam, i dmuchałam w buzię, ja się bardziej wystraszyłam niż ona.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:28   #4382
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Przeleciałam Was wczoraj, ale nie cytowałam, bo od razu sie położyłam. Taka rzecz mnie spotkała, że myślałam, że zejde na zawał.

Julka zasnęła na łózku więc ją przykryłam i tak sobie leżymy, a ona nagle zaczeła jakby kaszleć i sie dusić. Oczy jej na wierzch wyszły, taka sztywna sie zrobiła nie mogła złapać oddechu, więc szybko ją wziełam na kolano głową do dołu i próbowałam ją odetkać takim ruchem jakiego mnie położna uczyła, żeby dziecku pomocy udzielić jak sie zakrztusi. Po tym wziełam ją na ręce, tak do góry przed siebie, żeby sprawdzić czy oddycha normalnie, to aż jej się rączki trzęsły, bo sie chyba wsytraszyła co sie działo, bo taka ze snu wyrwana.

Boże... nogi miałam jak z waty i sie cała telepałam. A małż, akurat pojechał na zakupy...

masakra
mam nadzieje, że to już się nie powtórzy,... nie wiem czy za dużo powietrza załapała, czy ślinę źle połknęła, ale myślałam, że jej nie uratuje (((((((((((

ewik
, za wizytę i silver za wynik Darii
Współczuję przezyć. Dobrze, że nic się nie stało i oby się nie powtórzyło.

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja robie tak, ze najpierw przelewam je wrzatkiem, potem wrzucam do garnka i zalewam ciepla woda na noc. Rano odlewam wode i morele dodaje do kaszy, a potem blenduje.

A Ty jak chcesz je wykorzystac? Co wymyslilas w koncu na sniadanko?

Nie mozemy nosic tak: http://www.mp.pl/img/articles/prawid...woj/stawy2.jpg ani w Tuli ani bez.
Tylko tak: http://bi.gazeta.pl/im/dd/20/c8/z13115613Q.jpg
W noszeniu przodem chodzi o to, zeby dzwigal glowke - u nas jest ten problem, ze jak Kubus lezy na plecach to nie ciagnie jej do gory.

A ja myslalam, ze kazde obnizone napiecie trzeba rehabilitowac

To chyba jest tak, jak pisalysmy w k. - kiedys tez dzieci to mialy, ale nikt tego nie diagnozowal. Po prostu mowilo sie, ze kazde dziecko zacznie robic to i owo w swoim czasie...

Kurcze a ja ostatnio często tak Zuzkę noszę, tak jak Ty pokazałaś że nie wolno. Ale nie cały czas, tylko jak ją wnoszę po schodach, czasami po domu.
W tej prawidłowej pozycji jest mi ciężko bo ona ciężka już jest

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. Byla lekarka. Mamy wypis i wychodzimy dziś do domu. Tylko czekam na Tż. A co do wyników to chyba nie za dobrze Prawdopodobnie Daria ma refluks, czyli cofa jej sie mocz.... Na 100% ma wodonercze (co już stwierdzono po urodzeniu). Trzeba to kontrolować. Muszę Darie od razu zapisać do poradni nefrologicznej. Jak bedzie sie to pogarszać to wtedy operacja......

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2013-10-23 o 09:32
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:29   #4383
nafiyqa
Zakorzenienie

silver, czytalam, ze wodonercze w znakomitej wiekszosci przypadkow mija samoistnie, takze glowa do gory

cala, wspolczuje przezyc

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja ostatnio często tak Zuzkę noszę, tak jak Ty pokazałaś że nie wolno. Ale nie cały czas, tlyko jak ją wnoszę po schidach, czasami po domy.
W tej prawidłowej pozycji jest mi ciężko bo ona ciężka już jest
Kochana, ale dzieci bez problemow z napieciem mozna tak nosic, takze nic sobie nie wyrzucaj

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:34   #4384
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Zuzka już coraz lepiej. Kaszle jeszce , ale przynajmniej nie płacze przy tym. Nosek ma lekko zatkany, ale nic jej nie cieknie.
Wczoraj ją za grubo ubrałam, nie spociła się, ale była bardzo gorąca U nas po 20 st jest, słonko świeci, a ja nie wiem jak ją ubierać przez tą chorobę. I czapkę miała tak normalnie to bym jej czapki nie założyła. ehhhhh

Dziś znowu pięknie. Jak się obudzi to wybywamy na jakiś spacer. OBiad muszę ugotowac, a tak mi się nie chce. Chyba pomidorówka bedzie na szybko

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:

Kochana, ale dzieci bez problemow z napieciem mozna tak nosic, takze nic sobie nie wyrzucaj

Aaa Zrozumiałam, że to w ogóle tak nie wolno

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dziecko mi śpi już godzinę, a ja zamiast coś zrobić w domu to się obijam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:34   #4385
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja robie tak, ze najpierw przelewam je wrzatkiem, potem wrzucam do garnka i zalewam ciepla woda na noc. Rano odlewam wode i morele dodaje do kaszy, a potem blenduje.

Nie mozemy nosic tak: http://www.mp.pl/img/articles/prawid...woj/stawy2.jpg ani w Tuli ani bez.
W noszeniu przodem chodzi o to, zeby dzwigal glowke - u nas jest ten problem, ze jak Kubus lezy na plecach to nie ciagnie jej do gory.

To chyba jest tak, jak pisalysmy w k. - kiedys tez dzieci to mialy, ale nikt tego nie diagnozowal. Po prostu mowilo sie, ze kazde dziecko zacznie robic to i owo w swoim czasie...
Dzieki!
Radosna tworczosc uprawiam ze sniadaniami: jogurt z owocami, kisiele, budynie. Jutro zrobie cos a la kleik z chleba na mm z bananem i morelami.

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Nasza noc lepsza,dwie pobudki,jedna na jedzenie.

cała to są właśnie sytuację których się boję współczuję Ci bardzo.

Szaja kciuki !

Silver

Meneq miałam pytać-jak u Was wygląda macierzyński? Teraz jesteś na urlopie czy jak? Przepraszam jak przegapiłam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zupelnie nie orientuje sie w temacie. Jesli Ciebie to interesuje, to doczytam. U mnie bylo tak, ze zanim skompletowalam wszystkie dokumenty potrzebne do ubiegania sie o prace, okazalo sie, ze w ciazy jestem. Proces rekrutacyjny trwa bardzo dlugo, to odpuscilam. Oficjalnie w dokumentach mam wpisane, ze jestem na utrzymaniu tz. Pracowac chce, ale jako freelancer przy tlumaczeniach.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:36   #4386
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć mamusie

Cała-wiem co przeżyłaś,pisałam wam nie raz jak Oskar mi się dusił flegmą. Boję się tych chwil jak cholera-ale wtedy trzeba zachować zimną krew i przede wszystkim zdrowy umysł. Tylko tak możemy pomóc dziecku.

Ewik- (w słowniku zawsze wychodzi mi dzik ) ja też często myślę o doszkoleniu się w kwestii pierwszej pomocy dla tak małego dziecka. Tu metody są inne jak u dorosłego człowieka więc warto byłoby wiedzieć jak postąpić w razie wypadku. Przeraża mnie to że może coś się stać (bo przecież może) a ja nie będę wiedziała jak działać.
Dla Was za bioderka.

Silver- będzie wszystko dobrze. Nie nastawiaj się od razu na najgorsze. Dobrze że wychodzicie do domu
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:39   #4387
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Hej. Byla lekarka. Mamy wypis i wychodzimy dziś do domu. Tylko czekam na Tż. A co do wyników to chyba nie za dobrze Prawdopodobnie Daria ma refluks, czyli cofa jej sie mocz.... Na 100% ma wodonercze (co już stwierdzono po urodzeniu). Trzeba to kontrolować. Muszę Darie od razu zapisać do poradni nefrologicznej. Jak bedzie sie to pogarszać to wtedy operacja......
Kurcze, trzeba byc dobrej myśli na pewno będzie dobrze! Sciskam Darusie

U nas siostra tz, wiec będzie mnie mało

Meneq fajny pomysł z zestawieniem zdjęć naszych z dziećmi

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 09:41   #4388
marsi11
Zakorzenienie

hej dziewczyny,
jeju pierwsza noc w życiu, gdzie nie spałam ani minuty
nie wiem chyba go brzuch bolał , jęczał, nic nie pomagało
a rano zrobił 3 smierdzace zielone kupy
dobrze,ze TZ po 5 wzial malego to pospałam chwilke

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
dzieki za odpowiedź; ja myślałam, żeby je może poddusić, tylko bez czosnku średnio mi się widzi, ale w sumie młody nie takie paskudztwa jadł[COLOR="Silver"]
czosneczek nie paskudztwo
ja dawałam troszkę, oddech niemowlaka ziejącego czosnkiem- bezcenne
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
marsi wlasnie mnie olsnilo. Pytalas kiedys o zupe z makaronem i m. in. wieprzowina. Pamietasz? Wiem chyba o co Ci chodzilo... O chanpon? Nagasaki chanpon?
ale numer, meneq miałam pisać do Ciebie pw w te sprawie bo potrzebuję przepis
to chyba jednak chodziło o ramen
chcę zrobić przy najbliższej okazji, myślałąm,żeby wywar był głównie drobiowy (czy indyk też może być? ) z dodatkiem wieprzowiny ale nie za dużo
już Ci mówię co mam z dodatków, które chciałabym wykorzystać
makaron soba
pasta miso
grzyby shitake
tofu
czy mogę wykorzystać wszyztko z tych dodatkow poza mięsem i typowymi warzywami na wywar?
mogłabyś wrzucić przepis do klubu?

i jeszcze jedno wyzwanie- kaczka, mam kaczkę i mam ochotę ją zluzować- czyli wycągnąć szkielet, znudziła mi się już taka klasyczna z jabłkami, chciałąbym zjeść ją wg orientalnego przepisu

Cytat:
jeju, ściskam mocno, mam nadzieję,że operacja nie będzie potrzebna
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43386081]Ale patrzcie na to mama znalazła, normalnie... xero Dorotki byłam:[/QUOTE]

ja już to dawno mówiłam

Całą bidulko ale się stracha najadłaś, mój TZ kiedyś tak we śnie zrobił, też myslałam,że ze strachu się przekręce
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 09:42   #4389
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-bo Ty pisałaś że zarobiłaś na sprzedaży ciuchów 600 zł. Zdradzisz mi sekret jak?
Albo ja mam jakieś ubrania nie teges albo brak talentu do sprzedaży. Póki co miałam tylko kilka wymian i parę propozycji wymian (ale nie doszły do skutku).

No i POMÓŻCIE MI PRZY WYMYŚLENIU PREZENTU DLA MĘŻULA

Aha mój syn dziś kończy 9 miesięcy
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-23, 09:53   #4390
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja często nosze tak do siebie, a jakleży to tez nie dxiwga główki i już sama nie wiem co o tym myśleć. no i tak jak piszesz wszyuscy mi mówią że każde dziecko w swoim czasie się rozwija.
Cytat:
Może nie dojdzie do opercji. Trzymam kciuki. No i super że wychodzicie
Cytat:
Rozpracowuje basza mikrofalowke. Wlasnie padlam. Jest full wypas. I ma rozne funkcje, niektore, to srednio wiem do czego, m.in. podgrzewania do wybranej temperatury co 5st. Zakres to 40 do -10. Mozna sobie podgrzac lody, zeby tak w gebe nie mrozilo!!
Podgrzewanie na temperature super, przydałoby mi się do podgrzewania mleka w nocy
Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ewik- (w słowniku zawsze wychodzi mi dzik ) ja też często myślę o doszkoleniu się w kwestii pierwszej pomocy dla tak małego dziecka. Tu metody są inne jak u dorosłego człowieka więc warto byłoby wiedzieć jak postąpić w razie wypadku. Przeraża mnie to że może coś się stać (bo przecież może) a ja nie będę wiedziała jak działać.
Ja jak bylam na bezpiecznym maluchu to tam właśnie były takie rzeczy odnośnie pierwszej pomocy

Szajka za wizytę.

Kurcze robię brzuszki, jak pogoda jest to skakanka, myślę o bieganiu, a wczoraj po 21 szarlotka na ciepło z lodami

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny,
U bidulko, współczuję

Cytat:
GRATULACJE
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-10-23, 10:04   #4391
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki!
Radosna tworczosc uprawiam ze sniadaniami: jogurt z owocami, kisiele, budynie. Jutro zrobie cos a la kleik z chleba na mm z bananem i morelami.
To miejsce na Twoja kreatywnosc
A tak na serio - nie zazdroszcze kombinowania.

Cytat:
Nawijko-bo Ty pisałaś że zarobiłaś na sprzedaży ciuchów 600 zł. Zdradzisz mi sekret jak?
Albo ja mam jakieś ubrania nie teges albo brak talentu do sprzedaży. Póki co miałam tylko kilka wymian i parę propozycji wymian (ale nie doszły do skutku).

Tak, pisalam
Po 1 rzeczywiscie, teraz juz ponad 600zl, ale hmm w przeciagu roku??? Takze nie jest to jakis kosmiczny wynik

Hmm a w jaki sposob wystawiasz ubrania i robisz zdjecia?
Ja staram sie robic je w dobrym swietle (czasem jak widze niektore fotki na tablicy to porazka :/), najpierw sama rzecz, a potem ewentualnie na mnie. Podaje tez wymiary.
I ceny nie sa jakies wygorowane, kilkanascie zl biore za rzecz.

Propozycje wymian to plaga na tablicy niestety...

Buziaczki dla Oskarka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 10:07   #4392
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny,

czosneczek nie paskudztwo
ja dawałam troszkę, oddech niemowlaka ziejącego czosnkiem- bezcenne

ale numer, meneq miałam pisać do Ciebie pw w te sprawie bo potrzebuję przepis
to chyba jednak chodziło o ramen
chcę zrobić przy najbliższej okazji, myślałąm,żeby wywar był głównie drobiowy (czy indyk też może być? ) z dodatkiem wieprzowiny ale nie za dużo
już Ci mówię co mam z dodatków, które chciałabym wykorzystać
makaron soba
pasta miso
grzyby shitake
tofu
czy mogę wykorzystać wszyztko z tych dodatkow poza mięsem i typowymi warzywami na wywar?
mogłabyś wrzucić przepis do klubu?

i jeszcze jedno wyzwanie- kaczka, mam kaczkę i mam ochotę ją zluzować- czyli wycągnąć szkielet, znudziła mi się już taka klasyczna z jabłkami, chciałąbym zjeść ją wg orientalnego przepisu

jeju, ściskam mocno, mam nadzieję,że operacja nie będzie potrzebna

ja już to dawno mówiłam

Całą bidulko ale się stracha najadłaś, mój TZ kiedyś tak we śnie zrobił, też myslałam,że ze strachu się przekręce
Zupe jak najbardziej mozesz zrobic drobiowa a kawalki wieprzowiny jako dodatek do zupy. Fajnie tez sie nadaja kielki sojowe i jajko na twardo. Grzyby shiitake, tofu i miso srednio pasuja. Natomiast wywar mozesz przyprawic sosem sojowym. Srednio mi pasuje soba do tego. Moze mialabys dojscia do chibskiego "makaronu"? Albo juz nawet lepiej zwykly makaron.
Przyznam sie szczerze, ze od zera ramenu nigdy nie robilam - zawsze albo w knajpie albo do instatnt dodaje troche dodatkow i gotowe.
A z kaczka chyba moje sily przeceniasz, szukalam, czegos, ale specjalnie kaczki sie nie jada a tym bardziej nadziewanej.
A zbieg okolicznosci niesamowity

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-10-23 o 10:10
Stary 2013-10-23, 10:13   #4393
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Zupe jak najbardziej mozesz zrobic drobiowa a kawalki wieprzowiny jako dodatek do zupy. Fajnie tez sie nadaja kielki sojowe i jajko na twardo. Grzyby shiitake, tofu i miso srednio pasuja. Natomiast wywar mozesz przyprawic sosem sojowym. Srednio mi pasuje soba do tego. Moze mialabys dojscia do chibskiego "makaronu"? Albo juz nawet lepiej zwykly makaron.
Przyznam sie szczerze, ze od zera ramenu nigdy nie robilam - zawsze albo w knajpie albo do instatnt dodaje troche dodatkow i gotowe.
A z kaczka chyba moje sily przeceniasz, szukalam, czegos, ale specjalnie kaczki sie nie jada a tym bardziej nadziewanej.
A zbieg okolicznosci niesamowity
to może zamiast ramenu podrzuć przepis żebym mogła wyłaśnie wykorzystać sobę i miso i tofu
wiem właśnie,że jajo fajnie pasuje do ramenu, widziałam ostatnio w książce jeszcze kawalek takie zarumionego boczusiu

ano i za skończone miesiące
Stary 2013-10-23, 10:14   #4394
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
To miejsce na Twoja kreatywnosc
A tak na serio - nie zazdroszcze kombinowania.

Tak, pisalam
Po 1 rzeczywiscie, teraz juz ponad 600zl, ale hmm w przeciagu roku??? Takze nie jest to jakis kosmiczny wynik

Hmm a w jaki sposob wystawiasz ubrania i robisz zdjecia?
Ja staram sie robic je w dobrym swietle (czasem jak widze niektore fotki na tablicy to porazka :/), najpierw sama rzecz, a potem ewentualnie na mnie. Podaje tez wymiary.
I ceny nie sa jakies wygorowane, kilkanascie zl biore za rzecz.

Propozycje wymian to plaga na tablicy niestety...

Buziaczki dla Oskarka
Nie jest zle, jogurt, kisiel, budyn i kleik z chleba plus dodatki truskawki, jablko, banan, sliwka, morele, gruszka, sezam, proszek z soi, kisiel z kazdego soku, robilam tez ze szpinaku. Jeszcze na dniach wprowadze takie sucharki do rozmaczania, to naprawde moge rozne menu kombinowac a robota zadna
Stary 2013-10-23, 10:45   #4395
Debrah
Zakorzenienie

Dziś weszło 40ml kaszy. Może zjadłaby do końca (zrobiłam 60) ale spać się zachciało i teraz śpi. Słucham Waszych rad, w tym tej Nancy, żeby nawet jeśli nie zje - zachowywać schemat posiłków, i względnie się trzymam godzin, że np między 11-12 jest kaszka, nawet jak zje jedną łyżeczkę..

Między posiłkami pierś of course i do spróbowania różności BLW..

Szaja: kciuki!
Cała: o boże, tego się boję najbardziej, zakrztuszenia...
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:48   #4396
marsi11
Zakorzenienie

Debrah, progres jest

Meduzza kochanie, dziękuję za przesyłkę, właśnie dostałam laktator
uratowałaś moją laktację jestem Ci bardzo wdzięczna a Leoś na pewno jeszcze bardziej
Stary 2013-10-23, 10:52   #4397
Debrah
Zakorzenienie

Meduza: brawo za postawę i pomoc dla Naszej Marsi!

Ehh, mama mi przyniosła krokiety z pieczarkami i barszcz i zamiast to zostawić na potem na obiad to ja jem teraz... o 11:51 - no ale ślinotoku dostałam a Mała śpi to chociaż raz zjem nie w biegu - tak to sobie tłumaczę:P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:55   #4398
YellowSheep
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43389667]Na 16:30 wizyta jest [/QUOTE]

trzymam!

Cytat:

Oli od 4 miesiąca chyba podnosi głowę w leżeniu na plecach - jak jesteśmy na spacerze w wózku to non stop praktycznie ma ja w górze. Niby osłabione napięcie jest w nogach i niewielkie ale ja już sama nie wiem. Lekarz ze 3 razy powtarzał że zdrowy jest, tylko duży. Ale pójdę gdzieś prywatnie bo sama nie wiem. Ja tego nie rozumiem - z Olim wszystko ok a dopiero zaczął pełzać, a Leoś Marsii taki superman rozwojowy i niby cos jest nie tak. To od czego to zależy, nie ufam tym lekarzom w ogóle. Żeby się nie okazało że nasz lekarz to zbagatelizował...

Cytat:
Kochana na pewno będzie ok, zobaczysz, minie samoistnie no i dobrze że do domku idziecie.

Cytat:
Kciuki!!

Rozpracowuje basza mikrofalowke. Wlasnie padlam. Jest full wypas. I ma rozne funkcje, niektore, to srednio wiem do czego, m.in. podgrzewania do wybranej temperatury co 5st. Zakres to 40 do -10. Mozna sobie podgrzac lody, zeby tak w gebe nie mrozilo!!
Łał, wy tam macie szmery-bajery!

Cytat:

Buziaki za 9 miesięcy

Ja sprzedaję z różnym skutkiem - przede wszystkim na all. Jakbym pozbierała do kupy to może tez by się jakaś większa kwota uzbierała, bo wpada po 20-30 zł. Najczęściej jest tak że jak sądzę że się nie sprzeda to się sprzedaje i odwrotnie, no i ja też wystawiam za grosze.

Lecę się ubierać, dziś na pewno nie wrócimy do domu przed zachodem słońca pieeeeeeknie tam
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:25   #4399
gojka24
Zakorzenienie

kurde nie zaznaczyło mi cytatów

Sliver trzymam kciuki za córeczkę...

Zrobiłyśmy wczoraj mnóstwo ładnych zdjęć, tzn daleko im do zdjęć Bokeh, ale i tak mi się podobają. Wstawię jakieś ale to dopiero jak przyjedzie mi transfer, bo na tym necie teraz nie mogę nic zrobić...

AAAA I muszę pochwalić tź, wczoraj siedział całe popołudnie z małą no i wogle jakoś lepiej między nami... Chyba troche zrozumiał...

Zmykamy na spacerek... Miłego....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 11:46   #4400
mala_19kw
Zakorzenienie

Nawijko-staram się robić zdjęcia przy dobrym naturalnym świetle. Wydaje mi się że zdjęcia wychodzą w porządku. Ceny też nie są wysokie bo dużo rzeczy mam po 3,5,7 złotych-to ceny za koszulki,bluzki na długi rękaw,spodnie,jedyne co mam droższe to suknia ślubna i suknia balowa-ale to wiadomo że nie sprzedam za 10 zł. Co do opisów-no może tu pies pogrzebany... Zawsze pisze tylko jaki jest rozmiar z metki. Jak mam czas to pisze firmę danej rzeczy i tyle. Nie mam czasu na szczegółowe informacje dlatego zawsze pisze że więcej informacji udziele na pw. Może faktycznie trzeba lepszego opisu na zachętę
i zdjęcia na "modelu"
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-10-23, 11:55   #4401
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Oli od 4 miesiąca chyba podnosi głowę w leżeniu na plecach - jak jesteśmy na spacerze w wózku to non stop praktycznie ma ja w górze. Niby osłabione napięcie jest w nogach i niewielkie ale ja już sama nie wiem. Lekarz ze 3 razy powtarzał że zdrowy jest, tylko duży. Ale pójdę gdzieś prywatnie bo sama nie wiem. Ja tego nie rozumiem - z Olim wszystko ok a dopiero zaczął pełzać, a Leoś Marsii taki superman rozwojowy i niby cos jest nie tak. To od czego to zależy, nie ufam tym lekarzom w ogóle. Żeby się nie okazało że nasz lekarz to zbagatelizował...
Kurde u mnie Oliwka np w łóżeczku nie podnosi głóki no ale w wózku to faktycznie drze do góry jak nie wiem, nawet w wózku z leżenia się do siadu podniesie jak się boków przytrzyma. Nóżkami oboma też zywa macha, no i kazdy lekarz powtarza że zdrowo wygląda w sensie że duża jest. Chyba też pójde prywatnie dla spokoju sumienia.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2013-10-23, 12:12   #4402
hje
Zakorzenienie

Cała, o matkozcórką :strach-drzwi: Jak dobrze, że wiedziałaś, co robić

Fewciu, super, że nocka lepsza

Mała, dla Oskarka za 9tkę.
I jeszcze dla Piotrusia Insolito!

------------------------------

Bożesz, jak jest cudnie Poszłyśmy z młodą na spacer przed 10, a już było 20 stopni. Spociłam się jak świnia
I ogłaszam, że moje dziecko spało dzisiaj w wózku Jak już wracałyśmy, to zasnęła i ją zostawiłam koło domu. Spała chyba godzinę.

Trochę pizga, ale to chyba nawet lepiej, bo tak to by nie było czym oddychać

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Yellow, Pola też szybko zaczęła podnosić główkę w leżeniu na brzuszku. Nie wiem kiedy dokładnie, ale chrzciny miała w Wielkanoc, i wtedy już podnosiła.
No a jak z pełzaniem Oliego? On ciągnie bezwładnie nogi przy tym podciąganiu się, czy jakoś ich tam "używa"? Bo jeśli cokolwiek z nimi robi, to nie jest tak źle
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:17   #4403
charlizz
Zadomowienie

Hej!
Trochę przepadłam, no ale od pon na uczelni bywałam no i dziś miałam wejściowkę to trza było się pouczyć wszystko napisałam
No i oczywiście moje bole głowy... no masakra jakaś, jak zaboli to ja nie mogę patrzeć na telefon, bo od tego światła, które on daje jest jeszcze gorzej

Właśnie wracam do domu, pewnie wskocze w dresy i pójdę z Ola na spacer. I syf armagedoński muszę ogarnąć, jeju tak mnie to wkurza, że jak ja mam szkole i nie sprzątam w tym czasie w domu to ten brud narasta, nikt nawet palcem nie kiwnie! I ja bym tego nie sprzątała,no ale jak pomyśle, że Ola te brudy wyciera, a czasem zjada...

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 12:18   #4404
Lenova
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny

Przyznaję , że trochę się opuściłam w łajzarzowaniu -wybaczcie
Powoli normują nam si e sprawy życiowe także planuje dołączyć jak dawniej. Tylko nie umiem się wbić ;/
Streści mi któraś ostatnie 20 stron ? ( Meduzza, Charlizz?)

Dzisiaj Blanka pięknie sygnalizuje że śpiąca - podchodzi do mnie wspina się się i przytula, biorę ją na ręce ona mnie ściska za szyje i chwile ją nosze i zasypia , cudowny widok

Wpadnę później
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:33   #4405
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość

To jest właśnie porażka naszego państwa, że rodziców nie stać na dzieci i mimo, że je kochają muszę je oddać
a ja mam mieszane uczucia w tym wypadku - mama zostawiła dzieci, poszła w świat i słuch o niej zaginął. Wydaje mi się, że w normalnym wypadku, jeśli się dzieci kocha ale musi się je oddać (pomijam, że to nie jest NORMALNY wypadek) to się za wszelką cenę kontakt chce utrzymać

Cytat:

Przeleciałam Was wczoraj, ale nie cytowałam, bo od razu sie położyłam. Taka rzecz mnie spotkała, że myślałam, że zejde na zawał.

masakra
mam nadzieje, że to już się nie powtórzy,... nie wiem czy za dużo powietrza załapała, czy ślinę źle połknęła, ale myślałam, że jej nie uratuje (((((((((((

ewik
, za wizytę i silver za wynik Darii

współczuję strachu

Cytat:

u nas identycznie - NIGDY leżąc na plecach nie podniosła głowy
jedynie nogami fika i ręce normalnie wg mnie pracują, no dokładnie tak jakby było za niskie napięcie tułowia i obręczy barkowej

Cytat:
Agata, pracuję w bibliotece (bo ja mam same indywidualne zajęcia i robię je w szkolnej biblio) z taką Agą, i ona ma co prawda 9latka ale chorego na coś tam moczowego i od 2rż z nim pod kontrolą lekarzy w szpitalu na ligocie jest, ma wszelkie namiary na specjalistów, chcesz? to jutro ci z pracy wrzucę!

Cytat:
Kciuki!!

łoooo nie obsłużyłabym

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Komary????teraz???? masakra

No przykre ale przynajmniej będziesz do niej jeździć na wakacje
u nas też plaga :/ rok temu do listopada nam latały!

Cytat:

a może np.jazda na gokartach? jeśli lubi?

Cytat:
Ja często nosze tak do siebie, a jakleży to tez nie dxiwga główki i już sama nie wiem co o tym myśleć. no i tak jak piszesz wszyuscy mi mówią że każde dziecko w swoim czasie się rozwija.
Tak,w swoim czasie, ale to nie znaczy że może wszystko robić dowolnie. Niestety, ja tam się nie chcę oszukiwać, że jeśli moja córa nie podnosi głowy to jest ok albo że jeśli ogólnie jest mało ruchliwa (mimo czynionych jakiś tam postępów), to po prostu jest leniuszkiem. Zwyczajnie, są pewne rzeczy które dziecko mając 9mcy MUSI robić. Idź to sprawdzić po prostu.

Nie dziękuję za kciuki jeszcze
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:33   #4406
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
to może zamiast ramenu podrzuć przepis żebym mogła wyłaśnie wykorzystać sobę i miso i tofu
wiem właśnie,że jajo fajnie pasuje do ramenu, widziałam ostatnio w książce jeszcze kawalek takie zarumionego boczusiu

ano i za skończone miesiące
Miso i tofu to tylko misoshiru mi na mysl przychodzi.
Soba ugotowac a pozniej podsmazyc razem ze szczypiorem, paluszkami krabowymi i grzybami shiitake. Doprawic sola i pieprzem oraz sosem sojowym i bialym winem w proporcji 6:1
Stary 2013-10-23, 12:33   #4407
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Dzieki!

Zupelnie nie orientuje sie w temacie. Jesli Ciebie to interesuje, to doczytam. U mnie bylo tak, ze zanim skompletowalam wszystkie dokumenty potrzebne do ubiegania sie o prace, okazalo sie, ze w ciazy jestem. Proces rekrutacyjny trwa bardzo dlugo, to odpuscilam. Oficjalnie w dokumentach mam wpisane, ze jestem na utrzymaniu tz. Pracowac chce, ale jako freelancer przy tlumaczeniach.
Jak byś mogła

Cytat:

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
kurde nie zaznaczyło mi cytatów

Sliver trzymam kciuki za córeczkę...

Zrobiłyśmy wczoraj mnóstwo ładnych zdjęć, tzn daleko im do zdjęć Bokeh, ale i tak mi się podobają. Wstawię jakieś ale to dopiero jak przyjedzie mi transfer, bo na tym necie teraz nie mogę nic zrobić...

AAAA I muszę pochwalić tź, wczoraj siedział całe popołudnie z małą no i wogle jakoś lepiej między nami... Chyba troche zrozumiał...

Zmykamy na spacerek... Miłego....
Super że w TZ już lepiej

Lenova no w końcu! Cieszę się że wszystko idzie ku lepszemu!

Charliz brawa za wejściówke!

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 12:41   #4408
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym pewnie poszla gdzies skonsultowac, zeby nie ocipiec.
Ale to ja

Cytat:
Nie jest zle, jogurt, kisiel, budyn i kleik z chleba plus dodatki truskawki, jablko, banan, sliwka, morele, gruszka, sezam, proszek z soi, kisiel z kazdego soku, robilam tez ze szpinaku. Jeszcze na dniach wprowadze takie sucharki do rozmaczania, to naprawde moge rozne menu kombinowac a robota zadna
Budyn? Jak robisz?

Powiedz mi - japonska zywnosc tez jest tak konserwowana jak w PL?

Cytat:
Ja tez juz sie calkiem w tym pogubilam...

Cytat:
Nawijko-staram się robić zdjęcia przy dobrym naturalnym świetle. Wydaje mi się że zdjęcia wychodzą w porządku. Ceny też nie są wysokie bo dużo rzeczy mam po 3,5,7 złotych-to ceny za koszulki,bluzki na długi rękaw,spodnie,jedyne co mam droższe to suknia ślubna i suknia balowa-ale to wiadomo że nie sprzedam za 10 zł. Co do opisów-no może tu pies pogrzebany... Zawsze pisze tylko jaki jest rozmiar z metki. Jak mam czas to pisze firmę danej rzeczy i tyle. Nie mam czasu na szczegółowe informacje dlatego zawsze pisze że więcej informacji udziele na pw. Może faktycznie trzeba lepszego opisu na zachętę
i zdjęcia na "modelu"
Powiem Ci z wlasnego doswiadczenia - jak widze ogloszenie z 1 zdjeciem, a w opisie tylko rozmiar i firma to dlugo oka nie zawiesze.

Niestety wystawianie wymaga czasu, dlatego ja zwykle fotki robie w dzien, a wystawiam wieczorem jak Kubus spi.
W opisie krotko charakteryzuje rzecz (kolor, material, fason, itp), podaje rozmiar, firme, stan, czasem wymiary, zawsze pisze o kosztach wysylki lub mozliwosci odbioru osobistego.
Podalam tez swoj tel.kom i powiem Ci, ze sporo osob sie tak kontaktuje (sms lub rozmowa).

Zauwazylam, ze najlatwiej sprzedac bielizne (ale nie zuzyte majciochy :P) - jakies body, koszulki nocne, gorsety, legginsy, staniki nieuzywane, itp. Oprocz tego tuniki, szale, spodniczki, sukienki, torebki.

Koszulki z krotkim czy dlugim rekawem, spodnie rzadko schodza.

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;43393409]
u nas identycznie - NIGDY leżąc na plecach nie podniosła głowy

jedynie nogami fika i ręce normalnie wg mnie pracują, no dokładnie tak jakby było za niskie napięcie tułowia i obręczy barkowej
[/QUOTE]
No to piatka!

U nas tez nozki i łapki szalone, podobno problem tkwi w wiotkosci brzucha.
Moze u Was tez cos w ten desen?

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-10-23 o 12:39
Stary 2013-10-23, 12:47   #4409
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jak byś mogła

Super że w TZ już lepiej

Lenova no w końcu! Cieszę się że wszystko idzie ku lepszemu!

Charliz brawa za wejściówke!

Sprawdze zatem

Cytat:
Ja bym pewnie poszla gdzies skonsultowac, zeby nie ocipiec.
Ale to ja

Budyn? Jak robisz?

Powiedz mi - japonska zywnosc tez jest tak konserwowana jak w PL?

Ja tez juz sie calkiem w tym pogubilam...

Powiem Ci z wlasnego doswiadczenia - jak widze ogloszenie z 1 zdjeciem, a w opisie tylko rozmiar i firma to dlugo oka nie zawiesze.

Niestety wystawianie wymaga czasu, dlatego ja zwykle fotki robie w dzien, a wystawiam wieczorem jak Kubus spi.
W opisie krotko charakteryzuje rzecz (kolor, material, fason, itp), podaje rozmiar, firme, stan, czasem wymiary, zawsze pisze o kosztach wysylki lub mozliwosci odbioru osobistego.
Podalam tez swoj tel.kom i powiem Ci, ze sporo osob sie tak kontaktuje (sms lub rozmowa).

Zauwazylam, ze najlatwiej sprzedac bielizne (ale nie zuzyte majciochy :P) - jakies body, koszulki nocne, gorsety, legginsy, staniki nieuzywane, itp. Oprocz tego tuniki, szale, spodniczki, sukienki, torebki.

Koszulki z krotkim czy dlugim rekawem, spodnie rzadko schodza.
Wnioskuje, ze jest mniej konserwantow, jogurty, mleko, soki, mieso, wedliny maja krotki termin przydatnosci do spozycia. Czesc rzeczy, np. ryby, grzyby, wodorosty sa suszone, co naturalnie wydluza zdatnosc do spozycia.
Dzis zrobilam 160ml mm, zoltko i lyzke skrobi, wszystko wymieszalam, ciagle mieszajac zagotowalam na malym ogniu az do otrzymania odpowiedniej konsystencji.
Stary 2013-10-23, 12:52   #4410
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nawijko, też możliwe, bo u nas brzuszek spory, rozlany

Dziewczyny, dorwałam w pracowniczej bibliotece GENIALNĄ książkę "Zabawy, zabawki, dzieci" Idy Merżan. Ona taka pro-korczakowska, a książka jest z 1967 roku - i tym bardziej mnie szokuje (pozytywnie!). http://allegro.pl/zabawy-zabawki-dzi...459669189.html ta pozycja. Ja ogólnie uważam, że Korczak jest bardzo AP a ta książka musiała być kolosalną rewolucją w tamtych czasach pani opisuje np. w jak głupi sposób rodzice psują dzieciom zabawę, jak ważne jest pozwalanie na samodzielne rozwiązywanie dziecięcych konfliktów, ba - opisuje 2 niemowląt, jedno w wózku swobodne, bawi się nogami, cieszy słońcem, uśmiecha do dzieci (bla bla bla) a drugie opatulone ciasno przez "nierozsądną mamę" ciche, potulne, bez możliwości - uwaga! swobodnego ruchu. Takie teksty w czasach, gdy dzieci ciasno owijało się niemalże pierwszy rok ale jestem pod mega wrażeniem i muszę inne książki tej pani dorwać.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości