|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Chłopcy już słodko śpią,zrobiłam sobie popcorn,mam soczek i wciągam tv
|
|
|
|
#4023 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
biedny jak usłyszał że idziemy na dwór to już pod drzwiami siedział flegaminę daję od piątku kazała mi niby 7 dni podawać i potem jakby nie przeszło to przyjść. Dodatkowo oprócz flegaminy podaję jeszcze Lipomal nie wiem czy któreś dziecko już brało ten syropek? Mam w domku Pulneo może to zamiast tej flegaminy dawać? keidyś mały brał i wtedy mu raz dwa przeszło. A w piątek idziemy do alergologa jestem ciekawa co powie... i jeszcze jak na złość wszystko co miał na skórze akurat pozłaziło ![]() niestety u nad tylko butla, nic innego nie chce :/ ani ze słomki ani z niekapka Cytat:
u nas jak idziemy bez wózka to jest niezła bieganina, Jaśko szaleje jak dzik, chodzi wszędzie tylko nie na chodniku wchodzi w krzaki, ucieka na ulice... Cytat:
|
|
#4024 |
|
Zakorzenienie
|
Na stronie internetowej głownej filli przychodni pisze,że szczepią priorixem za 60 zł. Jutro musze zadzwnić do tej do której my należymy(to ta sama tylko siedziba na innej ulicy) i zapytać jak to jest tam bo szczepienie już w połowie listopada a ja nie miałam do tego coś głowy.
|
|
|
|
#4025 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I współczuję tych zmartwień z Krystiankiem, oby się w końcu znalazł jakiś kompetentny lekarz i pomógł. Misiek pije z niekapka, choć czasem dam mu z kubka, tylko wówczas to się pozalewa od stóp do głów, ale wszelkie kubki, a już moje w szczególności uwielbia. Cytat:
Po urodzinach Miśka jak i teraz po weselu ciągle mam tyle jedzenia że boję się wchodzić na wagę... Niech już będzie ten kwiecień, nooo.. |
|||
|
|
|
#4026 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Oooooo jaki macie?? Oti też lubi pić z bidonu a ten co mamy zaszedł już jakimś dziwnym nalotem i boję się jej go dawać a mamy taki z tesco z myszką miki bardzo podobny do tego ze skip hop i już go nie ma w tesco i nie wiem jaki jej teraz kupić Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
podobno warto naciskać lekarza żeby wpisywał wszystkie nopy do książeczki zdrowia dziecka ![]() Może to też być spowodowane tym, że dziecko po szczepieniu jednak jest osłabione i szybciej może coś złapać ![]() A co do tych przepisów to Cytat:
![]() A co do wózka to Oti raczej normalnie siedzi ale jak za długo spacerujemy albo nie ma nic ciekawego do oglądania to odwraca się i wstaje ![]() Dzięki dziewczyny za wszytskie odpowiedzi co do tego z czego piją wasze dzieci i że moja mała sto lat za murzynami ale nie na szczęście
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-22 o 21:13 |
||||
|
|
|
#4027 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zosia jak tylko zamykają się za nami drzwi zaczyna koncert ![]() Cytat:
a lubiłam te harce! ![]() Cytat:
Zosia Summamed też ciężko przyjmowała :/Co prawda bez wymiotów ale widziałam, że się jej zbiera...Z bidonu z rurką albo z butelki. Niekapek się u nas nie sprawdził, a o co chodzi z rurką zczaiła niedawno, kiedy mąż wciągał koktail truskawkowy pociągnęła trochę i już nie chciała przestać. |
|||||
|
|
|
#4028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja Otylkę nauczyłam pić z rurki jak kupiłam jej raz jak byliśmy na zakupach i zapomniałam jej wziąć picia taki soczek z rurką w kartoniku... brała rurkę do buzi ale nie ciągnęła więc ja jej ten kartonik naciskałam i jej leciało a jak jej przestałam naciskać to zaczaiła, że coś tam jest dobrego i zaczęła ciągnąć sama i od tamtej pory pięknie sama z rurki pije
|
|
|
|
|
#4029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o mycie to szczeliny i zakamarki doczyszczam patyczkiem do uszu. Jak pije przecierowy sok to na rurce wewnątrz robi się osad, ale i na to znalazłam sposób - mąż przyciął mi taki sztywniejszy drut ok 25 cm, przelewam rurkę wodą, na drucik zakładam wacik z płynem do naczyń i takim "wyciorem" szoruję, potem porządnie wypłukuję. A te rurki można też dokupić na zmianę. Ale w żłobku nadal pije z butelki, bałam się dawać jej bidon właśnie dlatego że nie miałam pewności czy go doczyszczą tak jak ja. Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2013-10-22 o 21:38 |
|
|
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Mati pije najczęściej z butelki, z niekapków nagminnie wykapuje picie
Ale ma taki z Biedronki i z tego pije.Bidon kupiłam taki http://canpolbabies.com/pl/produkty/...iekapek/page:1 ale na razie nie może się oduczyć podnoszenia go do góry jak butelkę i się wścieka i rzuca nim. |
|
|
|
#4031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiłam w jakimś markecie nie zastanawiając się za długo. Nie jest przeźroczysty, co jest dla mnie wadą (a chyba mnie zamroczyło podczas zakupów).http://canpolbabies.com/pl/produkty/...m:bidon/page:1 |
|
|
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Z bidonu z rurką, a w nocy o ile pije z niekapka. Obydwa firmy canpol i nie narzekamy zbytnio
![]() Boże, spać!!!! Spanie po 4 godziny w nocy noc w noc wykańcza psychicznie i fizycznie ![]() Nie mam siły na nic. Dzieć nie spi znowu od 2 Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4033 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane, na razie tfu tfu nie zapeszam, nocka bardzo spokojna, bezgorączkowa - mała odpłynęła jak zwykle ok. 20 i spała smacznie do rana.
Moja bździągwa waży 9300, pani doktor jest bardzo zadowolona z jej rozwoju, śmiałam się bo jak była osłuchiwana to bardzo komentowała ten stetoskop No to dzisiaj dzień pod tytułem obserwacja ... na razie ranek bez zarzutów Sonia świergoliła wesoło więc liczę, że tak będzie dalej. Notabene starsza ten MMRII była szczepiona. ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
Lewek to tak jak ja - zasiedziałam się w jednej firmie też już 17 lat za 3 lata jak dotrwam będzie 20 - boszz taka młodziutka byłam jak zaczynałam tu pracować
|
|
#4034 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z niekapka albo ze zwykłego kubka. Cytat:
![]() A te przepisy to jakaś żenada ciekawe jak mój grubasek Hubert ma się zmieścić do nosidełka |
||
|
|
|
#4035 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mój Pauluch Priorixem był szczepiony, ale nie płaciłam wtedy za to. Maggie gratuluję wygranej ![]() Mati ma drzemkę, później do niani, a ja mam w planach prasowanie, posprzątanie łazienki, umycie okna w kuchni i poćwiczenie 3 godziny mam na to
|
||
|
|
|
#4036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia, współczuję. może w ciągu dnia uda się choć zdrzemnąć?
Cytat:
dawaj jakieś zdjęcia czarnookiej piękności![]() Cytat:
czekasz ze szczepieniem, prawda?
|
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam Maggie, jakoś boję się tego MMR, a 2 miesiące to nie wieczność. Matinka niani córka miała dopiero to szczepienie jak miała 5 lat, bo chorowała wcześniej i do 3-ciego roku życia nie mogli jej szczepić. Także te 2 miesiące to pikuś
![]() No i mamy zęba numer 8, górna czwórka lewa wylazła
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie maminka dzwoniła Sońka rajzuje i roznosi całą chałupę a jak tylko zobaczyła, że babcia przez telefon ze mna gadała to chichrała się do telefonu ... no nic liczę że po małej jak to się mówi spłynie i będzie OK. Panie w przechodni zapewniały, że u niech nie odnotowali efektów poszczepiennych.
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Tamlin gratulacje dla Matnka za ząbka ... u nas lenią sie te zęby straszelnie
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie ja mam taki problem że w dzień jak staram sie zdrzemnąć to potem jak sie obudze (o ile w ogóle zasne) to czuje sie jakby mi ktoś w głowe młotem zaiwanił i czuje sie gorzej niż jakbym wcale sie nie kładła
![]() Próbowałam wiele razy i zawsze to samo... Brawa dla Soni za dzielne zniesienie szczepionki ![]() Dziewczyny mi sie wydaje że chyba nie ma sie czego bać z tymi mmr czy priorix. Ja tez sie telepałam ostro ale to co przeżyłam z gorączką wydaje mi sie że to było od zębów a nie od szczepionki.W necie troche za dużo tej paniki nasianej a my to czytamy i wariujemy. Ja chciałam zwlekac ze szczepieniem. Udało mi sie tylko miesiąc bo mi z przychodni 2x dzwonili więc musiałam iść. Gorzej tylko jak przy tym zwlekaniu tfu tfu potem dziecko zachoruje na którąś z tych chorób. Pytałam znajome z porodówki ktore ze mną leżały i szczepiły akurat mmr niedawno. Zero skutków ubocznych u ich dzieciaczków. Także te szczepionki które są u nas na rynku wydaje mi sie że nic złego nie wywołują. Wiem, łatwo mi sie teraz mówi jak u nas już po wszystkim ![]() No ale dziewczynki - noski w góre i myślimy pozytywnie ![]() O, głowa mi pęka tak na marginesie ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko wiesz Iwonka to co w necie nie wzięło się z niczego. A taki Priorix kosztuje tylko 80zł, a jednak jest dużo bezpieczniejszy.
Wiadomo że po każdym szczepieniu mogą wystąpić reakcje niepożądane, tak jak i po wszystkim, ale jeśli można to zmniejszyć, można starać się uniknąć, to dlaczego z tego nie skorzystać? Tak z ciekawości ile wyszło ząbków Alanowi od tej gorączki? |
|
|
|
#4041 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Mała w nocy coś nam zagorączkowała nie spała wczoraj po południu więc padła przed 8 o 9 się przebudziła, polulałam i poszła spać a o 1 obudziła się z gorączką od rana ma stan podgorączkowy ale to chyba zęby bo od rana w ciągu godziy zrobiła 2 mega kupy i jedną jeszcze w nocy co jej się daaaawno już nie zdarzyło ![]() Cytat:
przepłuczę tylko wodą po każdym użyciu i tyle A są chyba takie maleńkie szczoteczki do kupienia muszę popatrzeć na allCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
przez pierwsze miesiące życia małej w ogóle nie interesowałam się tak w sumie tymi szczepionkami...wiedziłam , ze mam zaszczepić, szłam na luzaka, a teraz jak poczytałam to zawału będę dostawać przy każdym szczepieniu teraz ![]() My też mamy nowego zęba Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-10-23 o 12:06 |
||||||
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wyboru nie miałam niestety i na strachu wielkim sie skończyło na szczęście. Tylko bardzej chodziło mi o te autyzmy i tego typu sprawy. Nie ma dowodów a panika w tym temacie jest. Sama panikowałam przed i po szczepieniu ![]() A w momencie ustąpienia gorączki wyszedł jeden ząbek i drugi też już wyszedł w końcu ![]() Dolne dwójki. Także mamy w sumie ich 8 ![]() Cytat:
To jakieś lęki nocne bo w dzień tego nie ma. Lampke ledową kupie i bedzie swiecić to może pomoże. Mam zółwia co swieci ale dziad po około 40 minutach sam sie wyłącza ![]() Też sie mało szczepieniami interesowałam, ale ktoś u nas poruszył temat tego mmr i sie zaczęło szperanie Taka jakaś siła wyższa że sie potem człowiek naczyta i za przeproszeniem sra ze strachu - dosłownie... dwa dni przed szczepieniem chyba 40x na porcelanie siedziałam ![]() No i brawo za ząbki ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#4043 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my też czekamy. po nowym roku Zuzinka bedzie już miała 15mcy więc i organizm będzie silniejszy. boję się tylko, żeby sie nie okazało, że czekam na ten priorix a później po nim będą jakieś komplikacje... jakiś taki ostatnio lęk się we mnie pojawił... Cytat:
mój Antoś był szczepiony na polio i po tym przestał chodzić (po półtora roku wraca powoli do stanu sprzed szczepienia). dosłownie z dnia na dzień. a wiecie, że on i tak późno zaczął się poruszać z racji skrajnego wcześniactwa, wylewów i ponad 15 operacji, które przeszedł. oficjalnie to też nie jest zakwalifikowane jako reakcja poszczepienna. brat stwierdził, że badania, aby potwierdzić, że to na skutek szczepienia są tak bolesne dla dziecka a szanse na uzyskanie jakiegokolwiek odszkodowania tak niewielkie, że sobie odpuścili. wiecie, jak przykro się robi, jak patrzę na 4,5 rocznego chłopca, który nózki ma jak patyczki i chodzi tylko przy meblach, a tak to na kolankach jak żabka. i jaki kontrast z roczną Zuzią, która przy nim drepcze pięknie... a on taki biedniutki. i tak dziękuję Bogu, że mam zdrowe dziecko... Cytat:
z drzemkami to nie zazdroszczę, bo w takim przypadku to w ogóle nie masz szans sie wyspać i nadrobić
|
|
|
#4044 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ząbka! Cytat:
za ząbka! U Nas jak wyszło te 6 tak cisza ![]() Dzień dobry .Rano podjechaliśmy na grzybki ale nie ma zbyt wiele i teraz zaglądam do Was .Maggie gratuluje wygranej! ![]() Bafi trzymam kciuki aby nic się nie działo Iwoncia czemu Alanek ma takie kiepskie spanie ![]() przecież jak w dzień się bawi ladnie to w nocy odsypiać powinien a u Niego cos nie bardzo. Ciekawe czemu taki aktywny w nocy jest,wymęczycie się
|
||
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i rano jak mam wstać już na dobre to potrzebuje z godzinki lub więcej żeby dojść do normalnego stanu. W dzień nie ma już tak źle ale za dobrze też nie bo małego wszędzie pełno to tyram jak na jakichś wyścigach czasami ![]() U nas tak jak u Angel z gazową kichenką. No tak go tam ciągnie do tych kurków że hej. Na razie jeszcze nie udało mu sie odkręcić i niech tak zostanie. A jak zacznie bardziej majstrowac to jakieś blokady kupie ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Widziałam w necie reklame i poszperałam bo sie "nudze" (czyt. Alan spi) Widziałyście taki niekapek? Cena bez komentarza ale tak z tych nudów oglądam ![]() http://www.kra-kra.pl/component/virt...category_id=11 Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Godzinę temu wróciłyśmy do domu bo dzisiaj też miałam jazdy,jeszcze jutro i pojutrze. Teraz Zuzia śpi ja chciałam zrobić obiad,rano wyciągłam filet z kurczaka a teraz jak powąchałam to myślałam że ![]() Wszystko poszło do kosza,także nie mam obiadu Angel pytałaś co robiłam z włosami,mam jaśniejsze refleksy,wkleję zdjęcie jak małż wróci i mi zrobi. Ivoncia oj nawet nie wiesz jak ja Cię rozumiem z tymi nocami. U nas od 2 tygodni jest masakra,Zuzia co godzinę średnio popłakuje,rzuca się po łóżeczku,pojękuje. Tej nocy wstała o 23 i do 2 siedziałam z nią. Nie wiem czy to ząbki jej tak dokuczają,zawsze wstawałam ale to było raz czy dwa na całą noc a teraz non stop. Czasem nie mam siły już.
|
#4047 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie szukałam w necie opinii i znalazłam 2 babki. Teraz muszę podzwonić i zapytać jak przyjmują, jeśli prywatnie to ile biorą i jak z terminami. Znalazłam też tą babkę, u której byliśmy i same negatywne, że się spóźnia, przerywa w połowie zdania i próbuje wcisnąć jakieś produkty. Czyli dokładnie tak jak było ze mną. Szkoda że przed pójściem do niej tego nie przeczytałam, zaoszczędziłabym 80zł za wizytę i drugie tyle za leki które nic nie dały. Cytat:
Cytat:
Używa któraś z was produktów do mycia z Ziajki? Bo jak byliśmy u dermatologa to babka się oburzyła i powiedziała, że mamy używać tylko dobrych aptecznych produktów. Można zrobić rocznemu dziecku testy na uczulenie? Jeżeli tak, to jak się je robi? |
|||
|
|
|
#4048 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Tak mi to do łba weszło że nie da rady inaczej ![]() No to rzeczywiście gorączka na zęby była. Nam czwórka wyszła a jednej dolnej dwójki brak ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w tym temacie ![]() Współczuje Wam też bo u nas identycznie... Cytat:
![]() Tak poważnie to chyba boi sie ciemnosci i zostania w niej samemu a nigdy sam nie zostaje.Wieczorem sam do ciemnej łazienki lub pokoju idzie i sie nie boi ![]() Co do produktów z Ziajki to mam tylko dla siebie i to na rozstępy , a dla dziecka nie używałam.A co do testów to nie wiem jak sie je wykonuje bo nie robiliśmy. Dzidzia wstała to idziemy pochodzić z pchaczem lub bez ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
||
|
|
|
#4050 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w ten piękny i słoneczny dzień, zaraz zabieram się za nadrabianie,ale chyba nie bedzie tego wiele,bo ostatnio podczytywałam Was w pracy i z kom.tylko nie za bardzo mialam czas cytowac,a na kom.nie mam cierpliości stukać. Ale się pięknie zrobiło w tym tygodniu,szkoda tylko,że pracuję do 18 ,bo chetnie bym poszla z malym na specer.No to zabieram sie za czytanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

a kiedy masz Weronika kontrolę? Może o coś innego popros
wchodzi w krzaki, ucieka na ulice... 
a mamy taki z tesco z myszką miki bardzo podobny do tego ze skip hop i już go nie ma w tesco i nie wiem jaki jej teraz kupić 
rozmawiałam dziś w autobusie z koleżanka,co broniła teraz mgr w czerwcu i juz rok szuka pracy JAKIEJKOLWIEK! Nawet do policji zdała testy i kazali czekać...myślała,ze po obronie będzie łatwiej,a tu