|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
proszę:ekspres do kawy (gazeta Ekspres i paczka kawy) rejs Batorym (wódka Batory) kolacja w restauracji chińskie- pałeczki, ryz, świeczka zastawa stołowa- papierowe tacki i plastikowe sztućce polonez caro - papierosy caro i wódka polonez odkurzacz bez przewodowy- szufelka i zmiotka zmywarka- płyn do naczyń i ścierka 7 dniowy karnet na opalanie – 7 saszetek samoopalacza |
|
|
|
|
#3302 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz, nieważne jakie stoły, jak Goście się dobrze bawią to i przy okrągłych biesiadowanie będzie rewelacyjne. Cytat:
Cytat:
ale za pierwszym razem wszyscy Goście z nich byli b. zadowoleni na pewno będą mieć przy tym kupe smiechu!![]() Cytat:
![]() uciekam, miłego dnia
|
||||
|
|
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakies fajne proopzycje na test zgodnosci?
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3304 |
|
Raczkowanie
|
Opiumalfa więcej dowiem się jak wodzirej wyśle nam plan zakupów-ale zobacz jakie prezenty ma alloffkowa
myślę że goście powinni się dobrze przy tym bawićswiat_katarzyny bosz ale masz śliczną sale-zgadzam się odnośnie pokrowców
|
|
|
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje
byłam na sali z pokrowcami i bez i zupełnie nie ma czego porównywac, pokrowce musza być (mimo że to 7 zł sztuka )
|
#3306 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeśli takie porównanie nie trafione (może trudno to do siebie odnieść, ok) to pozostańmy w meblach - to w moim odczuciu tak jak kupić piękną skórzaną kanapę i przykryć ją całkowicie bawełnianą narzutą ładności nijakiej. Albo mieć piękny obraz i powiesić go za zasłonką. No ja jednak jak coś jest miłe dla oka to tego nie zasłaniam. I rozumiem, że dla wielu takie pokrowce są piękne i jeśli są piękniejsze dla was od krzeseł go for it. Moim zdaniem po prostu nie są eleganckie, są weselne
|
|
|
#3307 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyjeżdzać na pewno nie będziemy nigdzie, bo tydzień później lecimy do barcelony ![]() Cytat:
u nas fotograf ma być do 1:00, chyba, że się jakoś dogadamy ![]() Cytat:
![]() czasem krzesła są ładne ale dopiero w pokrowcach nabierają ślubnego charakteru ![]() Cytat:
Cytat:
mogę odgapić ?
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
no jasne, zapisujcie
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117495 wklejam jeszcze wątek, jest tam kilka innych pomysłów ![]() teraz wygoglowałam |
|
|
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajna stronke z zabawami, jest ich duzo i kazda opisana, ktore sa polecane zabawy, ktore mniej
![]() http://www.slubomania.pl/index.php/zabawy-weselne
|
#3310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3311 |
|
Zadomowienie
|
jak myslicie - 2 zabawy przy oczepinach wystarczą + wykupowanie butów PM? a może to za dużo?
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tekst na podziękowania dla rodziców też ju mam wybrany TŻ musi tylko zaakceptować
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam DJ powiedział, że 5 zabaw w ciągu całego wesela, to jest maksymalny max ![]() Ludzie jednak w większości chcą tańczyć, a nie ganiać za krzesłami itp. Zwłaszcza, że w takich zabawach i tak nie wszyscy biorą udział ![]() My chcemy test zgodności, karetę, rzucanie bukietem/krawatem i chyba na tym poprzestaniemy
|
|
|
|
|
#3314 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3315 |
|
Zadomowienie
|
A co sądzicie o zabawach na oczepinach? jeszcze niedawno myslałam że to super pomysł a teraz sama nie wiem...
ale w sumie to chciałabym, ale takie integrujące, może jakiś uklad taneczny? chyba za bardzo kombinuje
|
#3316 |
|
BAN stały
|
Nadrobiłam, muszę Was bardzo lubić
![]() Ja też uważam, że z pokrowcami elegancko ![]() Zabaw jeszcze nie wymyśliłam, ale nie chcę karety, jestem w kropce... I mama mówi, żeby wina tyle nie kupować skoro będzie barman.. no to ile... wrr... |
|
|
|
#3317 |
|
Zadomowienie
|
Świat_katarzyny Ale obłedna sala !!!
mega !Edit: My tort cchcemy podać po obiedzie ! jako deser do obiadu a ten deser z obiadu przesunąć na później
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00"Zestarzej się przy mnie Najlepsze dopiero się zdarzy"
Edytowane przez 21klaudyna Czas edycji: 2013-10-23 o 15:56 |
|
|
|
#3318 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie by było jakby te zabawy połączyć z podobnymi do zabawy prezentami. Do karety by mogła być np wycieczka do Finlandii - ta osoba by wygrała która się nie pomyliła albo ta która pomyliła się jak najmniej.
|
#3319 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z moim TŻ poznałam się na studiach i w przyszłym roku prawie Nam stuknie 10 lat jak się znamy, a ze sobą jesteśmy od 2 lat ... eh... a wszystko zaczeło się od przyjaźni a tymczasem z tego wszystkiego wyszło takie "przeznaczenie" hehe
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Wtajemniczenie
|
Opiumalfa
tak, w maju przecież już są piwonie mam w ogródku więc sobie je użyję akurat na ślub pewnie. W tym roku kwitły u mnie aż do końca czerwca (najdłużej białe) Wrzucam Ci stronki ![]() http://www.swiatkwiatow.pl/piwonia-p...nia-id229.html http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408,3231582.html W niedzielę bierzemy się za wieńce na groby , chcę wiosnę to będziemy uczyć się robić slubne bukiety ![]() już siadam do nadrabiania Was
![]() Edytowane przez namisek1990 Czas edycji: 2013-10-23 o 16:22 |
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
To zależy od warunków itd. także nie neguję tego, że u Ciebie może być inaczej. U mnie np. frezje bardzo długo kwitły w dodatku pierwszy raz sadziłam
.
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze w czerwcu
|
|
|
|
|
#3324 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Ile nadrabiania
![]() Cytat:
W tych butkach czubek absolutnie nie jest kiczowaty, po prostu jakoś szpic z różem mi nie gra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Może coś jeszcze, ale nic na siłę. A jaka to zabawa "kareta"? Co do odległości między weselami, to wg mnie jeśli chodzi o rodzinę, powinien być zachowany odstęp minimum miesiąca, najlepiej dwóch... U kuzynostwa TŻ chyba 2 lata z rzędu były takie, że jedno wesele w czerwcu, drugie w sierpniu - mnóstwo gości się pokrywało - i było ok, wszyscy goście przychodzili. Jednak wpychanie się na tydzień przed uznaję za przegięcie... U nas na szczęście większość już pożeniona, moi kuzyni wszyscy, u TŻ została jedna para w rodzinie i oni też mają w przyszłym roku, ale nie na 100% jeszcze no i jednak my już od jakiegoś czasu datę mamy ustaloną i oni o tym wiedzą, więc mam nadzieję, że się nie wchrzanią jakoś np. 2 tygodnie przed nami Poza tym to taka dziwna para, nie wiem, czy oni w końcu ten ślub wezmą, czy nie...Co do pokrowców, ja jestem ich zwolenniczką... u nas na sali niestety nie ma nawet opcji ich wypożyczenia, bo restauracja ich po prostu nie posiada. Trochę mi żal, no ale trudno. Krzesła są dość ładne (w załączniku), chociaż tyle, a krzesła młodych jakoś sami wymyślimy jak przystroić. |
||||
|
|
|
#3325 |
|
Konto usunięte
|
dzien dobry
![]() dzisiaj juz mam lepszy humor, nawet ciesze sie z wolnego popoludnia
|
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle zabawy przeprowadza u nas orkiestra, nie mamy żadnego wodziereja. Ale wcześniej będę musiała napisać do nich i zapytać, jakie zabawy planują, ewentualnie podesłać swoje propozycje ![]() Też tak robicie? Czy zdajecie się na orkiestrę / DJ-a/ wodzireja? Cytat:
![]() I też się chętnie dowiem co to za zabawa ta kareta :P bo brzmi fajnie
|
|
#3327 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.slubomania.pl/index.php/z...elne/12-kareta zabawa "kareta"
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Fajne to nie jest jak się ktoś dużo razy pomyli... bo wtedy wypija kielonka ![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Ta kareta To coś w stylu "rodzinka" ale jednak inaczej
|
#3328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie osobiście bardziej się one podobają niż krzesła. No ale zależy też, czy te pokrowce są płatne i ile Cytat:
![]() Cytat:
Także są zawsze w maju
|
|||
|
|
|
#3329 |
|
Wtajemniczenie
|
Teraz już kojarzę karetę, brałam w niej nawet kiedyś udział, świetna zabawa
![]() A co do pończoch, to dziewczyny które mają obeznanie w temacie - czy one się nadają na każde nogi? Bo na studniówce miałam, co prawda byłam ponad 10kg grubsza, ale miałam samonośne i niby odpowiednik czwórek z jakiejśtam firmy, ale ech, to była masakra, ściskały mi nogę jak baleron i nabawiłam się mega odparzeń... Teraz schudłam, ale uda nadal mam dość "solidne" i nie wiem, czy pończochy to dla mnie dobre rozwiązanie i czy po prostu nie lepiej wybrać sprawdzonych rajstop? Tylko rajstopy to tak mało sexy na noc poślubną, ale ważniejszy jest chyba komfort podczas wesela... |
|
|
|
#3330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

dla mnie pokrowce są po prostu odświętne
)

15:00

Poza tym to taka dziwna para, nie wiem, czy oni w końcu ten ślub wezmą, czy nie...