|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Melduje sie,ze żyje ale roboty od rana miałam. Musiałam cala chatę wysprzatac,bo jutro sanepid przyjeżdża gdy będę szła na rozmowę. Pozniej zakupy, spacerek i teraz co usiadlam na chwilę. Nadrobilam klub i wątek ale skrobne więcej jutro po rozmowie,bo zaraz muszę iść jeszcze raz do sklepu,bo zapomniałam kupić kawe
Jagoda pije z kubka lovi360,żaden niekapek nie podszel jej ani bidon Co do wozka to w naszym też tak sie zsuwa w dol i półzgieta leży także jak nie spi,to ja muszę co chwilę poprawiać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Iwoncia spróbuj z lameczka,my mamy taka mała do kontaktu i od kiedy nie ma calkowitych ciemnoaci Jagoda tak sie nie budzi. Nie raz słyszę,ze sie przebudzi ale rozejrzy sie po pokoju i idzie spać dalej ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Kalpana nam alergolog powiedziala,ze do 3r.z. sie testów nie robi,bo sa nie wiarygodne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4052 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się tylko na szybko
![]() znowu mnie długo nie było, ale wrócę do was po prostu sytuacja w domu mnie nieraz zniechęca do wszystkiego.... teoretycznie nic się nie dzieje - praktycznie mam dość.... miała może któraś telefon Blackberry Storm 9520? Zakochałam się po uszy chcę go mieć i sporo czytałam o nim w necie - jedyna wada (jak dla mnie) nie ma Wifi, ale teraz są takie fajne pakiety internetowe w plusie, bo tam mam numer, że w sumie nie ma dużej straty...wybaczcie, że wpadam tak ni z gruszki ni z pietruszki i gadam o byle czym, po prostu teraz nie mam czasu nadrobić, ale musiałam się odezwać, bo tak smutno i pusto mi bez wątku |
|
|
|
#4053 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale dzięki za odpowiedź |
||
|
|
|
#4055 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
naprawa 130zł i zanioslam też ten co wylicytowałam na allegro-jednak jest uszkodzony,odsyłamKupiłam Oliwce w Pepco za.ebiste legginsy w panterkę
|
|
|
|
|
#4056 | |
|
Zadomowienie
|
Ale zadowolony
.Super ta huśtawka,gdzie kupiłaś?to było do iwonci,bo widze ,ze cytat ucięło ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Moje włosy:
|
#4058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
a nie widzialas moze takich w norweskie wzory ? podobno sa, ale mi do pepco nie po drodze
|
||
|
|
|
#4059 | |
|
Zakorzenienie
|
tak ale tego żółwika a ten pacan sam sie wyłącza po 40 min. ![]() A ja jak potem do Alanka wstawałam to ze zmęczenia nie wiedziałam czy ja ją sama wyłączyłam czy może mąż ![]() Dopiero jak tż spał z małym to mi uświadomił że sam sie wyłącza ![]() Musze inną jeszcze kupić. Dziś zrobie probe z odsuniętymi żaluzjami. Jest znacznie jaśniej, może coś pomoże. Cytat:
Na all też widziałam ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4060 | |
|
Zadomowienie
|
Witam się
co do szczepienia, to ja póki co czekam, jak uznam, że już czas to zadzwonię i popytam się czym szczepią a jak będzie tylko mmr, to skorzystam z rady Kasiam (dzięki Angel, trzymam kciuki fajnie się złożyło, z pracą i żłobkiem. Co od ilości jedzenia zjadanego przez Jagodę - widocznie tyle potrzebuje Cytat:
![]() Marta, super kolorek
|
|
#4061 | ||
|
Zadomowienie
|
Potwierdza,robilam w sobote żuek z przepisu Tamlin i byl b.dobry
---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
Sam tez na minute nawet nie zostanie,chodzi za mna jak cien,czasem nawet do wc,co zrobic... ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
dołącze do grona nieprzesypiajacych nocy mała zołza rzuca sie po lozeczku, wierci, a jak biore ja do siebie ciągnie mnie za włosy. Mam nadzieje ze dziś bedzie spokojnie ![]() Gratuluję ząbkow u nas wychodzi dolna jedynka, co oznacza ze mamy 5,5 zęba![]() Bagheera, pisz częsciej! Co słychac w domu? Bez zmian? |
|
|
|
#4063 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- [QUOTE=sandra23s;43326530 zrobilam ten sernik bez sera co robila Iwa-pyszny ![]() i placuszki z cukini co lewek wstawila na klubie-tez pyszne [/QUOTE]oj kusicie dziewczyny z tymi przpisami,musze jeszcze ten sernik wyprobowac w weekend bo sie znajomi zapowiedzieli.A jakie to placuszki z cukinii?bo nie mam dostepu do klubu ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- śliczny brzusio,ja mam wiekszy bez ciąży |
|||
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
super! ale pokaż się i przodem
Cytat:
za kolejnego zębola!Kasiam, dziś pierwszy raz Zuzia jechała w nowym foteliku - ale miała radochę. jechałyśmy same a tam piski radości i zachwytu no i my mamy ten zwykły maxi cosi priori i nic a nic się nie rusza. może po prostu idealnie pasuje do kanapy
|
|
|
#4065 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jakie lśniące ![]() Cytat:
|
|
#4066 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też z urwanym łbem wersja My jutro na 10 mamy szczepienie. Weźmiemy Priorix, mam nadzieję, że będzie. Do tego będę się dowiadywała o szczepionkę na ospę, wzw A i hemofilius influenza. Dziś teść powiedział, żeby zrobić te szczepionki. Powiedział też, że nieraz dzieciaczkom przed przeszczepem muszą zrobić po 10 szczepionek na raz i nigdy nic się nie wydarzyło. |
|
|
|
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. Witam się z pracy po dyżurku.
Dziękuje za odzew w sprawie fotelików - rozważamy maxi cosi albo ten chicco własnie. Mój też jak tylko może wejść do łazienki to szczotka do toalety idzie w ruch. Jasiu już całkiem sam chodzi, i to z dnia na dzień coraz szybciej Gda a co to za szczepionka na H. influenza? Bo jedna już była w Infanrixie. Jest jakaś nowa?
|
#4069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. No i co?Wyszło wszystko ujemne (panel wziewny i pokarmowy)poza słabo dodatnim na naskórek psa (dodam ze psa nie mamy).Wiec wiem tyle ile przed pobraniem krwi---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- chyba nie,może teściu miał na myśli starszych,których hib nie objął,no ale kto wie Edytowane przez salud Czas edycji: 2013-10-24 o 08:06 |
||
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Dla odmiany dziś z Paulinką muszę iść do lekarza, bo gardło ją boli, a miałam iść na szkolenie. Nie wiem, ja tam po ulicach to nie znam. Jak coś będę wiedziała to dam znać.
|
|
|
|
#4071 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wow
jaki połysk!Cytat:
Dzieńdobry!Wybieram się do dentysty w końcu(jak sójka za morze ).Jakie są u Was ceny za wzytę np.za plombowanie zęba?Bo poszukałam cen u nas w mieście i włos się na głowie jeży na początku ciąży pamiętam że placiłam 140zł za wizytę...
|
|
|
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 | |
|
Zadomowienie
|
brawa dla Jasia
zdolniacha z niego---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- u mnie za wypełnienie światłoutwardzalne 120 zł,znieczulenie przewodowe w cenie. Teraz jestem niestety w trakcie leczenia kanałowego pierwszy raz w życiu,panicznie sie balam,ale w znieczuleniu nic nie boli,tylko takie rozwlekłe to leczenie,w sobote mam 3 wizyte,mam nadzieje,ze juz ostatnią. |
|
|
|
|
#4074 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od wczoraj K. ma "biegunkę" Wczoraj zrobił 5 kup, dzisiaj już 3 |
||||
|
|
|
#4075 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
Byłam na jazdach,coraz lepiej idzie mi parkowanie Teraz gotuję obiadek,Zuzia śpi jeszcze chcę zdążyć mieszkanko ogarnąć bo jakoś mi czasu ostatnio brakuje. Maggie pokażę zdjęcie przodem na klubie ![]() Ula u mnie plomba światłoutwardzalna od 120-150 zł. Na szczęście ostatnio byłam na przeglądzie,na razie mam wszystkie zęby ok. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Ciekawe jak tam Angel na rozmowie
|
#4076 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a meningokoki? my jeszcze na to chcemy szczepić, ale nie wiem od czego zacząć. daj znac !! |
||
|
|
|
#4077 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Ale u nas dzisiaj fajnie na dworze jak tylko mała się wyśpi to wystawiam ją na dwór i niech łazi z ojcem ja obiad w spokoju zrobię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja fajne leginsy na all znalazłam i muszę małej zamówić Wam też all nie działa od wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Otylka niestety strasznie się wkurza bo nie lubi być skrępowana i te pasy ją strasznie denerwują ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4078 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
pisz częściej. Jak szwagierka? daje w kość? Ja takiego telefonu nie miałam, ale mam koleżankę która nie zamieniłaby tej firmy na żadną inną. Piękne! Boziu, chcę takie długie, hoduję w tej chwili, na razie wyglądam jak półdupek zza krzaka no ale trzeba przetrwać ten okres.Cytat:
PLACUSZKI Z CUKINII Składniki dla 2-3 osób 2 średniej wielkości cukinie 90 g mąki 1 jajko 1 płaska łyżeczka soli oliwa sos czosnkowy 70 ml gęstego jogurtu 30g majonezu 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku Cukinie umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach, odciśnij z wody. Dodaj do niej jajko i wymieszaj, stopniowo dodawaj mąkę i sól. Rozgrzej patelnię, dodaj niewiele oliwy i nakładaj placuszki łyżką. Smaż je ok 3 min z każdej strony. W międzyczasie czosnek i koperek posiekaj, wymieszaj z majonezem i jogurtem, dopraw do smaku. Biedne jesteście z tymi nockami nieprzespanymi, wiem coś o tym, bo Misiek swego czasu przecież też budził się co godzinę, jak na cycu jeszcze wisiał. Matko tak dawno mi się to wydaje W dzień chodziłam taka wymęczona... teraz zupełnie co innego.A w ogóle to moje dziecko zaczęło doić mleko z kubka jak szalony, oczywiście mleko krowie, bo mm mu nie smakuje. W życiu nie widziałam, żeby jednym ciągiem wypił cały kubek ![]() A ja wczoraj miałam przygodę... Jechałam do warszawki, zatrzymałam się w połowie drogi na siku w mcdonaldzie w siedlcach, wycofałam z parkingu i dalej kicha. Ani do przodu ani do tyłu, wajcha od biegów lata luźno i nic wrzucić się nie da. A moje auto to automat, w związku z czym mimo wielu chętnych nie dało rady go wepchnąć z powrotem na ten parking i stałam jak sierota na środku i tarasowałam przejazd. Chyba z 1,5 h tam kwitłam, dopóki mi TŻ lawety nie załatwił, która mnie ściągnęła do warsztatu, gdzie okazało się że poszła linka w skrzyni. Musiałam wrócić busem, bo linki w całym mieście nie było, w dodatku nowa z serwisu kosztuje 1100zł mieli poszukać używanej, mam nadzieję, że koszt będzie duużo mniejszy. Ech, no i musiałam odwołać zdjęcia, bo jechałam na sesje z młodymi, a taka była piękna pogoda wczoraj... dziś już ponuro i deszcz.. |
|||
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej melduje się - Sonia jak narazie super - więc liczę że najgorsze za nami. Do teg moja mama mówi, że małej apetyt wreszcie wrócił, bo wciągnęła swoją porcję zupki. Mam wrażenie że w koońcu ta górna jedynka sie przebiła. Bo ogólnie zrobiła się spokojniejsza. No i sukces wczoraj i dzisiaj zrobiła sobie 2,5 godzinną drzemkę
U nas meningokoki są za darmo, tzn opłaca miasto w ramach akcji i co roku kolejne roczniki 5-6cio latków mają szczepienie. Ja swoją córę miałam wezwaną do tego szczepienia i nie żałuje
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na dodatek pampers mu sie przekrzywił i mnie obsikał więc przebieranie. Po 15min. sie uspokoił i poszedł spać, a godzine potem znow sie rozpłakał troszke i jak go wziełam na chwile na ręce i pobujałam to sie zaraz uspokoił i znowu spał. Potem o 2 cos pomarudził ale wstawać nie musiałam i spał do 9tej. Z tym że tak jak zawsze przy każdym obrocie coś tam brzęczał ale to już mi nie przeszkadzało ![]() No a ja od 6 wyspana byłam Zawsze tak jest że jak mały spi to ja nie bo mi sie nie chce ![]() Dzień dobry tak w ogóle ![]() Deszczowo u nas i jakoś tak... nijak ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

chcę go mieć i sporo czytałam o nim w necie - jedyna wada (jak dla mnie) nie ma Wifi, ale teraz są takie fajne pakiety internetowe w plusie, bo tam mam numer, że w sumie nie ma dużej straty...

a nigdy sam nie zostaje.
naprawa 130zł
i zanioslam też ten co wylicytowałam na allegro-jednak jest uszkodzony,odsyłam

nie spała wczoraj po południu więc padła przed 8 o 9 się przebudziła, polulałam i poszła spać a o 1 obudziła się z gorączką 

za kolejnego zębola!
.