Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz. XXIII - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 15:33   #1501
czaszka_
Zakorzenienie

Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
teacherka od rana się nie odzywala więc sama napisałam do niej i proszę oto jej odpowiedź

"Jak się czuję? Boli rana po cięciu i dopiero pierwsze wstawanie za mna... Zuzinka przyszla na świat przez cc 22.10 o godzinie 23:12! 3940g, 60cm! Jest cudowna i bardzo spokojna poki co! czekamy niestety na konsultacje chirurga dzieciecego, bo na usg dzisiejszym potwierdził sie problem z moczowodem..."
Gratulacje!!!

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:42   #1502
LaLoca
Zakorzenienie

Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.

Angel zazdroszcze kalorycznego pokarmu
Co Ty jesz w tym szpitalu? Moja w ciągu 4 tyg przybrala 400g czyli cienko :/ ale ostatnio przyspieszyla wiec mam nic nie zmieniać w żywieniu ale raz dziennie mm zostaje.

Zapisałam dziś moje maleństwo do żłobka buuu

Gdzie są pampki 1 na promocji? Fajniejsze są od Dadusiów 1
M. Moja mała dupinka już prawie miesiąc na jedynkach jedzie. Dwójki sięgajá jej biustu.

Mam mleko bez laktozy z Lidla. Smaczne. słodkawe. Właśnie popijam z Inką

Moje dziecko w nocy tylko raz wstało na papu i dzisiaj od rana śpi z przerwami na jedzenie. Ale się wyśpi! Aż sie boje tej nocy!
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:47   #1503
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
bylysmy na szczepieniu (6 w 1), jakos sie doczolgalam do poradni. teraz soedze nad dzieckiem i modle sie zeby nie miala zadnych efektow ubocznyh matka wariatka ze mnie ale na szczepieniu plakalam z dzieckiem
My dziś tez po szczepieniu - 6w1, rota i pneumo. Ale Adaś dzielny był, tylko trochę popłakał, ale grzechotka skutecznie odwróciła uwagę. A "drink" rotarixowy wciągnął prawie nosem
Waży 4860g - ma 6 tyg i 3 dni.
Stary 2013-10-23, 15:47   #1504
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Znacie jeszcze jakieś plusy 5w1?Nie wiem jakie mieć argumenty
Kiedyś czytałam o tych szczepionkach na różnych forach. I ludzie bardziej wychwalali te 5w1 i polecali. Ale nie pamiętam jakie to były plusy, dużo osób nie było zadowolonych z tych 6w1
Ja w sumie zdecydowałam się na te refundowane, więc już później nie zagłebiałam się w te szczepionki skojarzone.
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
A w ogole tak czytam o tych witaminach i my w De podajemy tylko witamine D... pytalam polozna o witamine K to mi powiedziala ze podaje sie tylko 3 dawki... i dwie pierwsze dostal w szpitalu, jedna zaraz po porodzie a druga po 48h a teraz na bilansie dostanie 3 dawke i juz ostatnia....dziwne to!!
Ja podaje wit. D+K i dodatkowo wit. D. Tak mi kazał pediatra.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:03   #1505
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość

tylko ze ja mieszkam w de a pieluchy to z DM (drogeria jak rossman) a nie oryginalne pampersa... no ale spoko jakos moze zuzyje (w sumie to dzisiaj zalozylam i o dziwo nie przesikal) albo poczekam az jakies dziecie sie narodzi bo szkoda to wyrzucac...

gratki dla waszych dzieciaczkow

baby dry sa super wg mnie ubieram zawsze na noc i na spacerki ale w sumie przetestowalam juz rossmanowskie, dmowskie i z obu jestem zadowolona (bardziej jednak chyba podszedl mi rossman) i Bartek nie ma alergii ani nic sie nie dzieje takze na dzien zakladam mu tansze bo czy baby dry czy taka zwykla to drze sie w dzien jak cos narobi, a w nocy jak ma baby dry to budzi sie tylko na karmienie i przy okazji zmiane pieluchy ale potrafi spac w kupie jak narobi

a krew beda mu pobierac? bo tego sie boje?

A w ogole tak czytam o tych witaminach i my w De podajemy tylko witamine D... pytalam polozna o witamine K to mi powiedziala ze podaje sie tylko 3 dawki... i dwie pierwsze dostal w szpitalu, jedna zaraz po porodzie a druga po 48h a teraz na bilansie dostanie 3 dawke i juz ostatnia....dziwne to!!
Mojemu nie pobierali.Tylko osłuchali i posprawdzali czy wszystko ma na swoim miejscu, czy kręgosłup prosty.
Z witaminą K też tak miałam jak Ty.

A pieluchy kiedyś z Rossmana teraz z DM daję starszej i jestem zadowolona.Małemu na razie pampki, ale zmienię chuba za jakiś czas.Na razie mam kupony zniżkowe.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Wygląda na to, że chyba tylko Misia została
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:12   #1506
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
teacherka od rana się nie odzywala więc sama napisałam do niej i proszę oto jej odpowiedź

"Jak się czuję? Boli rana po cięciu i dopiero pierwsze wstawanie za mna... Zuzinka przyszla na świat przez cc 22.10 o godzinie 23:12! 3940g, 60cm! Jest cudowna i bardzo spokojna poki co! czekamy niestety na konsultacje chirurga dzieciecego, bo na usg dzisiejszym potwierdził sie problem z moczowodem..."
Nareszcie gratulacje

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Aaaah i udało nam się załatwić to zwolnienie. Mam ochotę skakać pod sufit

Moj koksu wazy 5690g
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:26   #1507
LaLoca
Zakorzenienie

Właśnie przez to, że w wielu krajach Europy obowiązek szczepienia przeciw gruźlicy zniesiono to choroba wraca. Znajoma pracująca w szpitalu mówiła, że rośnie zachorowalność.

Zdecydowaliśmy że szczepimy refundowanymi z engerixem i na pneumokoki po 6mż. Zastanawiam sie jeszcze nad rotą ze wzgl na żłobek.
6in1 ma w skladzie engerix dlatego lepiej pod wzgl finansowym i ilości wkłuć niż 5in1+engerix. Tak mi wyjaśniono.
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:28   #1508
nena_milka
Wtajemniczenie

TEACHERKA super! !! Graty!!!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Teacherka serdeczne gratulacje
rusałka juuupi,gratki
misia

Wkurzona jestem. Julia nie została zaszczepiona przeciw gruźlicy,bo w mieście,w którym mieszkamy nie ma takiego ryzyka :/ Przez ostatnie 2 tygodnie probowałam sie wiecej dowiedzieć,no i miałam nadzieję,że to jednak jakiś kiepski żart... niestety :/
Nie wiem teraz co robić. Chyba zaszczepię ją w przyszłym roku,jak polecimy do Polski...
U nas tez niby nie ma ale powiedziałam że w Pl jest ryzyko i się szczepi a my często podróżujemy i nam dali

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:46   #1509
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
DZIEWCZYNY HELP!

Masakra. Poczytaliśmy o tym zwolnieniu dla męża na opiekę na żonę i wydawało się że to można zdobyć.
Byłam wczoraj w szpitalu i oni nie wydają tego od dawna ponieważ albo wypuszczają kogoś zdrowego albo zostawiają w szpitalu jak faktycznie potrzeba opieki...
Dzwoniłam do znajomej pracującej w przychodni i mówi, że gadała z internistą i jak mam na wypisie stan dobry to oni tego też nie mogą wypisać.

Czy ktoś to w efekcie załatwiał? Ktoś się czegoś dowiadywał? Wydawałoby się że nie jest o to tak ciężko jak widziałam w necie, jedyna przeszkoda to był fakt, że mniej płatne...

I co ja mam robić D siedzi już 3 dni w domu bo myśleliśmy że to załatwimy a tu
Mój maz dostal bez problemu...ale może dlatego, ze ja po cc - sam lekarz mu proponiwal.
Stary 2013-10-23, 16:53   #1510
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Gratuluje kolejnym mamom, jeszcze kilka niewiast i wszystkie będziemy tuliły swoje pociechy .

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:

Czyli opieki nad żoną nie dostaną Ci, których żony rodziły SN?
Wiesz co to wszystko zależy od lekarza. Mój mąż wcześniej pytał swojego interniste jak to wygląda, to babka mu powiedziała, że zarówno po sn jak i po cc mąż może dostać zwolnienie lekarskie dodając, że po cc to nawet można więcej wyciągnąć. Więc my sie napaliliśmy na wolne i bliskość z córką. Życie pokazało, że urodziłam cc. Mąż poszedł do lekarki cały w skowronkach a ta do niego, że nic mu nie da, bo na wypisie napisali, że wychodzę ze stanem ogólnym dobrym. Zaczął jednak tłumaczyć, że jestem obolała, dźwiganie dziecka nie jest wskazane, że rana po cc itp i dała mu 2 dni! Ale odbił to sobie w inny sposób i był z nami 2 tyg. Był mi w tedy bardzo potrzebny.
Stary 2013-10-23, 17:09   #1511
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

teacherka gratulacje!!!!

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:16   #1512
t_89
Zakorzenienie

hej,
moj laktator reczny nie ciagnie ;/ juz nie wiem czy zamawiac nowy elektryczny? jaki jest lepszy reczny czy elektruyczny bo cycki mam twarde nie wiem juz co robic na razie dokarmiam ja sztucznym
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:32   #1513
matallewar
Zakorzenienie

DALSZE INFO OFANGELIKADY:
" Hej rozwarcie sie powiekszylo tak mniej wiecej do 2.5 cm i beda mi probowac wywolac porod ale to jeszcze nie oznacza ze urodze dzisiaj ;-)"

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
boli mnie jak na @ a mieć nie będę bo gin tak na badaniu rzekł bez sensu
idę się ubierać bo zaraz może przyjść przesyłka
Mnie też boli...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
ja też nie, tylko najpierw musiałabym to jedno urodzić

zrobiłam najpyszniejsze kotleciki mielone

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helol. Nadrobilam od 12 strony.. zajelo ni to dwa dni.. a raczej dwie noce bo Fifi tez w dzien niepospi.. chyba ze na dworzu..

Mayal ile dalas tego czopa? Ja raz dalam 1/4 tego dla dzieci i efekt bul ale po kilku godzinach Fifi niebardzo chce pic wode i koper/ rumianek bez cukru.. chyba musze jakas herbatke zarzucic.

Misia - wykrakalas sobie

Dzien lenia - ani mi sie niechce isc na spacer ani sprzatac a Fifi o dziwo w miare spokojnie lezy jak na ta pore i nawet kima troche...
1/4 też

Cytat:

gratuluję!!

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:53   #1514
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Właśnie skończył mi sie połog

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:

GRATULUJĘ, dobrze że w końcu zrobili cc, namęczyłaś się dzielna kobito

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia.
Niepodważalnym plusem tej całej sytuacji jest to, że maluch od tygodnia jest już praktycznie zdrowy, czuje się dobrze, wszystko co robią lekarze ma na celu wykluczenie jakichś innych chorób i ustabilizowanie sytuacji. Okazuje się, że taka wysoka gorączka u takiego maluszka może być oznaką czegoś naprawdę okropnego.

Badań dostaliśmy tyle ile fabryka dała Dzisiaj jeszcze moja mama pobiegła z Julkiem na echo serca i zaordynowała żebym się przespała w tym czasie
Każde badanie wykazuje, że wszystko jest w normie.
Lekarka tylko zapowiedziała, że może zapisze żelazo, bo kruszek tak szybko rośnie, że może tak być że wyczerpie swój zapas. Moje maleństwo przybrało pół kilo w tydzień

Już pojutrze wychodzimy
Rośnie jak na drożdżach

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Teacherka serdeczne gratulacje
rusałka juuupi,gratki
misia

Wkurzona jestem. Julia nie została zaszczepiona przeciw gruźlicy,bo w mieście,w którym mieszkamy nie ma takiego ryzyka :/ Przez ostatnie 2 tygodnie probowałam sie wiecej dowiedzieć,no i miałam nadzieję,że to jednak jakiś kiepski żart... niestety :/
Nie wiem teraz co robić. Chyba zaszczepię ją w przyszłym roku,jak polecimy do Polski...
Jak to nie szczepią myślałam że wszędzie szczepią

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
Hej Kobietki i Dzieciaczki! Ja tylko na chwilę i tylko o nas na szybko.

Nadal jesteśmy w szpitalu. Szymek ma żółtaczke i musi być naswietlany. Mam na sali lampę, więc ciągle synus jest ze mną. Do tego ma podwyższone crp i spadł z wagi 400g. Dostaje kroplówki i antybiotyki (podobno 10dni). Czekamy na wyniki żeby wiedzieć co mu jest dokładnie, ale mówią, że ma to związek z moim dodatnim GBSem, bo poród był za szybki i antybiotyk mi podany nie zadziałał. Ponadto mamy spory problem z karmieniem, bo Szymus nie umiał ssac. Powoli się uczy (ale tylko przez kapturki, golego cyca nie da rady). Do tego jeszcze pediatrze nie podoba się jego lewe bioderko. Jest bardzo niespokojny, dużo płacze, mało śpi.

Wczoraj cały dzień przeplakalam z bezradności i bezsilności. Z równowagi wyprowadzają mnie niektóre położne, bo każda mówi co innego i radzi, wręcz zaleca i nakazuje co innego odnośnie KP. Tak więc jak posłucham jednej, to kolejna na następnej zmianie mnie ochrzania, że coś jest nie tak i że "widocznie kolezanka nie miała racji" Są na szczęście też takie, które przyjda, przytula i wesprą dobrym słowem i doradza, żeby nie słuchać głupich rad, bo sama jako mama wiem co jest dobre.

Pomijając te trudności, to Szymus jest całym moim światem i kocham Go do szaleństwa. Ma fajny kolor wloskow, podobno nietypowy jak dla noworodka. Przychodzą położne i pielęgniarki i się zachwycają moim Skarbem. Dla mnie to czysty Tatuś - mały rudzik będzie zapewne.

Prosimy o mocne kciuki za zdrowie naszego Maluszka. Wracamy niedługo

Gratulacje dla nowych mamusiek i kciuki za dwupaczki

Ah te położne
kciuki za Szymka

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Angelika mocne

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:53   #1515
87czarna
Zakorzenienie

angel dzielna z Ciebie kobitka... dużo zdrówka i siły Wam życzę ;*

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:53   #1516
papuga_69
Zakorzenienie

Angelika mocne

Stary 2013-10-23, 17:54   #1517
ja :)
Zakorzenienie

Teacherka gratulacje!! Wreszcie doczekalas
Misia teraz Ty! Mecz bule ile wlezie i śpij dużo bo ja 3 dni temu narzekałam a teraz każda minutę śpię jak się da i umieram z niewyspania..

Tz jest kochany właśnie buja mała bo coś stęka. Lepiej nam idzie z karmieniem chociaz mleka ciagle nie ma mleko przychodź! No i sutki zaczynaja bolec..

Za 2h idziemy do domku cieszę się i trochę boje jak to ogarniemy bez pomocy pielęgniarek.. Ale jakoś to będzie.

Przepraszam ze nie nadrabiam ale jak tylko się da to śpię żeby zbierać siły..

I angelika kciuki! Moze mała jest już z tobą

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:54   #1518
87czarna
Zakorzenienie

Obcięłam własnie swoje włosiska- masakra ile tego było.. :O
Od razu czuję się jak nowo narodzona

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:58   #1519
papuga_69
Zakorzenienie

Chyba dopadły nas kolki to znaczy Antka..
Wyje tak że nie da się go uspokoić, wyrzuca nóżki, nagle się uspokaja i po chwili znowu przeraźliwy płacz, twardnieje mu brzuszek..
Nie mam wątpliwości Biedny maluszek , nie wiem jak mu pomóc.. Próbuje masować, przykładam termofor z pestkami wiśni, podałam espumisan, parze teraz rumianek.. Czuje się bezradna

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Obcięłam własnie swoje włosiska- masakra ile tego było.. :O
Od razu czuję się jak nowo narodzona
z moich można było peruke zmontować

Stary 2013-10-23, 18:04   #1520
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Chyba dopadły nas kolki to znaczy Antka..
Wyje tak że nie da się go uspokoić, wyrzuca nóżki, nagle się uspokaja i po chwili znowu przeraźliwy płacz, twardnieje mu brzuszek..
Nie mam wątpliwości Biedny maluszek , nie wiem jak mu pomóc.. Próbuje masować, przykładam termofor z pestkami wiśni, podałam espumisan, parze teraz rumianek.. Czuje się bezradna

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

z moich można było peruke zmontować
Niestety na prawdziwe kolki raczej nic nie pomaga
Elenka też mi dziś wyła strasznie, tylko 20 minut, a ja miałam wrażęnie, że to trwa wieki
Teraz przysypia koło mnie na brzuszku...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-23, 18:13   #1521
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Niestety na prawdziwe kolki raczej nic nie pomaga
Elenka też mi dziś wyła strasznie, tylko 20 minut, a ja miałam wrażęnie, że to trwa wieki
Teraz przysypia koło mnie na brzuszku...
Nic nie pomogło , teraz zasnął mój biedaczek Serce mi pęka gdy na mnie patrzy zapłakanymi oczkami i krzyczy z bólu a ja nie umiem mu pomóc

Elenka też ma kolki ?

Stary 2013-10-23, 18:13   #1522
matallewar
Zakorzenienie

I chyba ją umówię do lekarza znów, bo znów nie ma kupy i brzuszek ją męczy
Wiem, że i 4 dni to może być norma, ale ona cały dzień płacze, że ją boli, kurczy nóżki, nie chce jeść i ulewa No i cały czas puszcza takie śmierdzące bąki A ta kupka wczoraj była naprawdę nieciekawa

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-10-23, 18:19   #1523
Asiek84
Wtajemniczenie

Witajcie

My jeszcze w szpitalu, ja po cc miałam zespól popunkcyjny co odczuwałam silnym bólem głowy i dretwieniem karku. Dostałam odpowiednie leki i płyny i jest o niebo lepiej. Hubert ma żółtaczkę jak większość dzieci na oddziale i leży pod lampkami. Mam nadzieję ze szybko mu spadnie bilirubina i wypuszczą nas do domu. Mnie spionizowali w niedzielę, tz pomógł mi się umyć i obecnie śmigam.
Pozdrawiamy nowe mamusie i trzymamy kciuki za dwupaczki
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 18:27   #1524
bojatoja
Zakorzenienie

A ja dzisiaj zostałam okupkana przez Filipa Zaskoczył mnie, a tylko chciałam przebrać mu pampersa
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:29   #1525
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Przepraszam za monotematyczność, ale czy jeszcze jakaś mama poza tymi, które się wypowiedziała starała się o to L4 na opiekę na żonę/dziecko?
Matko ryczeć mi się chce. Niby ok, załatwione to oni teraz nie wiedzą jaki kod wpisać w papiery i znowu latanie i kombinowanie. Jak ktoś to ma i załatwił może mi napisać na PW coś więcej o tym? Błagam

Wiem że męczę bułę jeszcze gorzej niż kiedykolwiek, ale już jestem prawie u celu a tu znowu problem i może ktoś mi akurat coś naświetli? Nie wiem nawet kogo pytać bo w sumie tylko wy jesteście równie na bieżąco w temacie.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:44   #1526
papuga_69
Zakorzenienie

POMOCY moje dziecko nie chce pic z butelki, ani mleka ani nic innego, dostaje wścieklizny gdy przystawiam mu smoczek... próbuje go napoić rumiankiem i wyje wniebogłosy juz wczesniej wiedzialam ze nie jest chetny do picia z butelek ale ignorowalam to bo i tak je tylko z piersi ale teraz mamy powazny problem

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Na dodatek krzyczy jakby go obdzierali ze skóry, nie wiem juz co robić ile to moze trwac ?

Stary 2013-10-23, 18:55   #1527
misia332
Zakorzenienie

A ja mam pytanie do tych co mają hemodziada, czy też macie czasem takie wrażenie, że coś tam wycieka ?? Bo ja tak mam, ale bieliznę mam czysta.

Smutno mi, sama zostałam

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 18:59   #1528
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
Kiedyś czytałam o tych szczepionkach na różnych forach. I ludzie bardziej wychwalali te 5w1 i polecali. Ale nie pamiętam jakie to były plusy, dużo osób nie było zadowolonych z tych 6w1
Ja w sumie zdecydowałam się na te refundowane, więc już później nie zagłebiałam się w te szczepionki skojarzone.

Ja podaje wit. D+K i dodatkowo wit. D. Tak mi kazał pediatra.
nie wiem moze w de sa jakies wieksze dawki tej witaminy k i dlatego tylko 3 razy sie podaje...

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Mojemu nie pobierali.Tylko osłuchali i posprawdzali czy wszystko ma na swoim miejscu, czy kręgosłup prosty.
Z witaminą K też tak miałam jak Ty.

A pieluchy kiedyś z Rossmana teraz z DM daję starszej i jestem zadowolona.Małemu na razie pampki, ale zmienię chuba za jakiś czas.Na razie mam kupony zniżkowe.

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Wygląda na to, że chyba tylko Misia została
ja tez najpierw mialam pampersy oryginalne ale potem dostalam probki i stwierdzilam ze niczym sie to nie rozni wiec po co przeplacac

tata dostal Bartka pod opieke a ja wreszcie mam czas...nie nie zeby odpoczac...musze zajac sie papierami ktore odkladam od jakis 3 tygodni...

a w ogole czy wasze dzieci tez sie zachlystuja mlekiem? co wtedy robicie? bo moj pije czasem tak lapczywie a potem sie krztusi a ja sram w gacie...

i jeszcze jedno jak wasze dzieci leza na brzuszku to cwiczylyscie z nimi obracanie glowki? znaczy sie jak patrzy w lewo to lewa raczka ma byc wzdluz tlowia a prawa raczka i nozka podgiete i dziecko powinno przelozyc glowe z lewej na prawa.... bo nam to ostatnio kazala cwiczyc polozna, ale nie bardzo nam wychodzi... nie wiem czy nie jest za wczesnie bo maly podnosi glowke ale nie bardzo umie ja jeszcze utrzymac...a tu mu kaza strony zmieniac... i nie wiem czy ja cos zle robie ze nie wychodzi czy za wczesnie... poloznej przelozyl glowke, nam raz idzie lepiej raz gorzej, ale ona tak kazala robic 3 razy dziennie po 10 razy...a my jak przelozymy z 4 to jest dobrze bo maly najczesciej utyka z nosem w podloge i boje sie ze mi sie udusi...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do tych co mają hemodziada, czy też macie czasem takie wrażenie, że coś tam wycieka ?? Bo ja tak mam, ale bieliznę mam czysta.

Smutno mi, sama zostałam
ja mam hemodziada po porodzie i nie chce mi zniknac zaraz po porodzie mialam wrazenie ze mi cos tam cieknie ale teraz to najczesciej mnie swedzi i boli przy dwojeczce...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:06   #1529
misia332
Zakorzenienie

Własnie dzisiaj rozmawiałam z koleżanką, która wczoraj z 3 miesięczną córką zaliczyłam jazdę eRką na sygnale.

Rano zaszczepiła ją 6 w1, wieczorem mała zaczęła sinieć, dusić się i straciła przytomność. Lekarka na pogotowiu ją osłuchała, opier*** kumpele, że paniki narobiła i wpisała " dzieccko niespokojne po szczepieniu"

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

samba mnie też swędzi i boli po 2, chociaż myję się dokładnie.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:08   #1530
ladanseuse14
Zakorzenienie

moje dziecko ma dzis bardzo marudny dzien. placze prawie non stop. wyczerpaly mi sie pomysly. probowalam juz wszystkiego. teraz lezy i wyje a ja z nia. zmeczyla sie gdzies kolo 15 i przespala sie do 16 a ja z nia a teraz znow. jestem bezsilna.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości