|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
A dziewczyny tak Was czytam o tym pobieraniu krwi u maluszków, ja jak pracowałam w laboratorium, to mi zawsze było łatwiej i szybciej pobrać z główki niż 5 razy kłuć w rączki.
Wkurzało mnie jak koleżanka kłuła tego malucha po 15 razy, a w końcu i tak sie na główce kończyło.
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ręcznik na sucie,z igłą w tyłku,tak wyglądam w ciąży schyłku,mamy IX-X 2013,cz.
Cytat:
ja też ostatnio robiłam mielone ![]() Cytat:
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
kaśka w sumie mnie już to smieszy troszkę.
Ale wkurzają mnie siostrunie TŻ i T. ![]() Dziewczyny czy puree z ziemniaków jest dobre ?? Bo ja nigdy nie jadłam.
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tluke ziemniaki dodaje troche masla i mleka ![]() Cytat:
przynajmniej u mnie tak jest.
|
||
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
serio nie jadłam.
Jakoś nigdy nie miałam okazji. Możesz mi napisać jak zrobić i jak to smakuje.
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Rusałka - gratuluję ![]() Misia - kciuki, żeby się w końcu zaczęło ![]() Cytat:
Teraz mi dopiero na chwilę zasnęła, ale zaraz musze ją budzić na żarcie i może ją wezmę na spacer. Jest szansa, że w wózku zaśnie... A kupy nie ma już 3 dzień, a normalnie robi co 2. Dzwoniłam do położnej, ale nie kazała nic podawać, tylko wodę. Masakra jak tak dziecko płacze i płacze, serce pęka. A w nocy już mnie frustracja dopadała ze zmęczeniaMaharet - ty tak nie kracz z tą ciążą, bo wykraczesz
|
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Helol. Nadrobilam od 12 strony.. zajelo ni to dwa dni.. a raczej dwie noce bo Fifi tez w dzien niepospi.. chyba ze na dworzu..
Mayal ile dalas tego czopa? Ja raz dalam 1/4 tego dla dzieci i efekt bul ale po kilku godzinach Misia - wykrakalas sobie ![]() Dzien lenia - ani mi sie niechce isc na spacer ani sprzatac a Fifi o dziwo w miare spokojnie lezy jak na ta pore i nawet kima troche...
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to wybaczyć jej można to marudzenie w dzień ![]() Cytat:
męcz ile wlezie!!Cytat:
mój identycznie robi i mówi. Też chciałby już aby Ola była duża i kontaktowaCytat:
![]() Cytat:
![]()
02.09.2013 Aleksandra Edytowane przez Larysa88 Czas edycji: 2013-10-23 o 13:04 |
||||||||
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Larysa to Ty kontaktowałaś sie z teacherka ?? Masz jakieś wieści ?
Już doczytałam. Techerko gratulacje !!!
|
#1482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli opieki nad żoną nie dostaną Ci, których żony rodziły SN? Jestem wściekła. Nie jestem może umierająca, ale nie czuję się jakoś szczególnie super. Że już nie wspomnę o moim stanie psychicznym który jest fest rozchwiany- jednak dwoje dzieci w domu daje popalić. Filip się co chwile albo popisuje, żeby wzrócić na siebie uwagę, albo rzuca na podłogę bo coś mu się nie podoba. Nie ogarniam ich obojgu. Nie chcę nawet myśleć co będzie jak jutro by tż wrócił do pracy . Swoją drogą to nie fair, że jednemu wystawią a inni robią problem. U mnie ani ginekolog ani rodzinny... każdy kręci nosem. Normalnie zła jestem jak nie wiem. Chyba przez to tacierzyński muszę wykorzystać... kurde |
|
|
|
|
#1483 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
teacherka od rana się nie odzywala więc sama napisałam do niej i proszę oto jej odpowiedź
"Jak się czuję? Boli rana po cięciu i dopiero pierwsze wstawanie za mna... Zuzinka przyszla na świat przez cc 22.10 o godzinie 23:12! 3940g, 60cm! Jest cudowna i bardzo spokojna poki co! czekamy niestety na konsultacje chirurga dzieciecego, bo na usg dzisiejszym potwierdził sie problem z moczowodem..."
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A Ty męcz bułę ile wlezie Angelikada ![]() My właśnie wróciłyśmy ze spacerku. Pogoda niby piękna/słoneczko cudne ale wiatr taki,że aż głowę urywa więc pochodziłyśmy tylko godzinkę i do domku. Teraz mała śpi przy otwartych balkonowych drzwiach a ja siędnę se z kawką
|
||
|
|
|
#1486 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Dziwi mnie że wasze dzieci tak długie przerwy w jedzeniu maja, mój najdłużej wytrzymał 6 godz, a tak normalnie to ledwo3 ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje!!!
|
|
|
|
|
#1489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spora Zuzia![]() a ja padam, miałam iść na spacer, ale pójdę później, bo musze się przespać, Lilcia też w końcu zasnęła, bo tak cały czas marudziła, znów cyrki przy piersi, ja nie wiem, aż się boje iść ważyć.... |
|
|
|
|
#1490 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
tak piszecie o tych nieprzespanych nocach, ze aż się boję u nas tfu tfu na razie ok, Marcin budzi się dwa razy na szamkę, zmieniam pieluszke i od razu spi u Andzi też dziś spokojniej, więc wstaliśmy wyspani ![]() Ciekawe jak tam angelikada sobie radzi ![]() misia męcz bułę, męcz jak to ja napisała to dla nas ostatnie piękne chwile ciąży, jesteśmy z Tobą!![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie ostatnio też dopadła ochota na ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Jupiii zrobili cc!! Teacherka gratulacje!!!
No pewnie ma prowizję. Ja byłam w poniedziałek oddać receptę na 6w1 i prosiłam panią w rejestracji,żeby dr wypisała mi receptę na 5w1 i engerixa. I dzisiaj mój małż pojechał po nią, a w rejestracji mówią,że pani doktor chce ze mną pogadać o tym,bo ta 6w 1 jednak tańsza no i mniej wkłuć. Jasne... tylko też pewnie więcej syfu bo jednak dwie dawki więcej na żółtaczkę, a to niepotrzebne. Znacie jeszcze jakieś plusy 5w1?Nie wiem jakie mieć argumenty ![]() Dodam,że ta dr to znajoma mojej Teściowej i chodzili do niej siostrzeniec i siostrzenica męża, więc głupio mi tak...no ale chodzi o dobro mojego dziecka...
|
#1493 |
|
Wtajemniczenie
|
teacherka, w koncu!!! gratulacje!!! zdrowka dla zuzinki!
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- dziewczyny, ile kosztuja dady? kupowalam a nie pamietam? chodzi mi o 1 , widze ze w super pharmie jest promo na pieluchy za 28zl i zastanawiam sie co wyjdzie mi taniej, wolalabym pampki |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1494 |
|
czyli Endżi
|
Dziewczyny, dzięki za słowa wsparcia.
Niepodważalnym plusem tej całej sytuacji jest to, że maluch od tygodnia jest już praktycznie zdrowy, czuje się dobrze, wszystko co robią lekarze ma na celu wykluczenie jakichś innych chorób i ustabilizowanie sytuacji. Okazuje się, że taka wysoka gorączka u takiego maluszka może być oznaką czegoś naprawdę okropnego. Badań dostaliśmy tyle ile fabryka dała Dzisiaj jeszcze moja mama pobiegła z Julkiem na echo serca i zaordynowała żebym się przespała w tym czasie Każde badanie wykazuje, że wszystko jest w normie. Lekarka tylko zapowiedziała, że może zapisze żelazo, bo kruszek tak szybko rośnie, że może tak być że wyczerpie swój zapas. Moje maleństwo przybrało pół kilo w tydzień Już pojutrze wychodzimy
|
#1495 |
|
Zakorzenienie
|
Teacherka serdeczne gratulacje
![]() rusałka juuupi,gratki ![]() misia ![]() Wkurzona jestem. Julia nie została zaszczepiona przeciw gruźlicy,bo w mieście,w którym mieszkamy nie ma takiego ryzyka :/ Przez ostatnie 2 tygodnie probowałam sie wiecej dowiedzieć,no i miałam nadzieję,że to jednak jakiś kiepski żart... niestety :/ Nie wiem teraz co robić. Chyba zaszczepię ją w przyszłym roku,jak polecimy do Polski...
|
|
#1496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
serio. Jak piszesz to jestem pełna podziwu dla dojrzałości i spokoju jaki od tego wszystkiego bije. Ja to się czasami czuję dzieciuch jak czytam to co przechodzicie i jak dobrze sobie z tym radzisz. Tak samo Jo_asiak - widzę że u was sporo siedzenia w szpitalu. Dużo sił wam życzę i mam nadzieję że trzymasz się i maluszek też. To naświetlanie to pamiętam mój koszmar. Teraz siedziałam cała spanikowana w szpitalu w obawie przed tym - tym bardziej, że Miki nie chciał spać w odległości dalszej niż pół metra od cyca Chyba bym musiała mu wkładać w otwór pierś żeby coś wysiedział. Aaaah i udało nam się załatwić to zwolnienie. Mam ochotę skakać pod sufit
|
|
|
|
|
#1498 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1499 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
wpadlam na moment bo wrocilismy ze spaceru i maly jeszcze spi...a ja zdazylam zjesc obiad!! - cieply!! jestem dzisiaj zfrustrowana i zmeczona... tez bym chciala wziac koldre i isc do innego pokoju...ale nie zasnelabym bez mojego "ehe ehe"... nie wiem moze za duzo wymagam ale chcialabym zeby tz sie sam z siebie bardziej zaangazowal...bo nie mowie jak go poprosze to zawsze nakarmi czy przewinie, ale zeby sam z siebie nakarmil czy przewinal to rzadkosc... nawet ostatnio powiedzial ze on bedzie czuwal nad Bartkiem w weekend zebym sie wyspala... na slowach sie skonczylo...
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ubieram zawsze na noc i na spacerki ale w sumie przetestowalam juz rossmanowskie, dmowskie i z obu jestem zadowolona (bardziej jednak chyba podszedl mi rossman) i Bartek nie ma alergii ani nic sie nie dzieje takze na dzien zakladam mu tansze bo czy baby dry czy taka zwykla to drze sie w dzien jak cos narobi, a w nocy jak ma baby dry to budzi sie tylko na karmienie i przy okazji zmiane pieluchy ale potrafi spac w kupie jak narobi ![]() a krew beda mu pobierac? bo tego sie boje? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratuluje ![]() A w ogole tak czytam o tych witaminach i my w De podajemy tylko witamine D... pytalam polozna o witamine K to mi powiedziala ze podaje sie tylko 3 dawki... i dwie pierwsze dostal w szpitalu, jedna zaraz po porodzie a druga po 48h a teraz na bilansie dostanie 3 dawke i juz ostatnia....dziwne to!! |
|||||||
|
|
|
#1500 |
|
Zakorzenienie
|
znowy wycie kij wie o co.... powinna juz jesc ale tak sie wydziera ze za cholere nie chwyci butli. nie czaje, znowu daje jej sie wyryczec bo na rekach mi sie prezy i wygina.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

między jednym a drugim karmieniem płacz, ileż można...
a sorry, ale w domu też trzeba coś zrobić
Teraz mi dopiero na chwilę zasnęła, ale zaraz musze ją budzić na żarcie i może ją wezmę na spacer. Jest szansa, że w wózku zaśnie... A kupy nie ma już 3 dzień, a normalnie robi co 2. Dzwoniłam do położnej, ale nie kazała nic podawać, tylko wodę. Masakra jak tak dziecko płacze i płacze, serce pęka. A w nocy już mnie frustracja dopadała ze zmęczenia

męcz ile wlezie!!
Są na szczęście też takie, które przyjda, przytula i wesprą dobrym słowem i doradza, żeby nie słuchać głupich rad, bo sama jako mama wiem co jest dobre.