![]() |
#4951 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
U mnie w mieście są 3 porodówki państwowe. W najlepszej z nich sale porodowe są 1-osobowe, a poporodowe 3-osobowe. Łazienki są 2 na cały oddział.
Jeśli chodzi o znieczulenie to taka opcja oczywiście jest, ale jeśli na miejscu jest anestezjolog, a wiadomo jak z tym jest. Jak sie trafi do szpitala w weekend lub w święta no to szanse są nikłe nawet na jakieś większe zainteresowanie położnych. Niby możliwy jest porod w wodzie, ale wanna jest tylko w 1 sali, a jest ich łącznie 5 wiec jeśli danego dnia jest tłok to o wannie można zapomnieć, to samo z workami sako czy plikami. Sama nie wiem już co myślec o tym miejscu, bo z jednej strony jest tam dobry personel i sprzęt (do ratowania zarówno matki i dziecka), ale niestety bez "znajomosci" to z ta opieka bywa rożnie. Pozycja do rodzenia jest leżąca i zbytnio nie ma możliwości rodzenia w innej. Mam tez w mieście dobra, prywatna porodówke i chyba w ostateczności tam wyląduje, bo znieczulenie jest tam gwarantowane, możliwość porodu w rożnych pozycjach, 1- osobowe sale porodowe i poporodowe z łazienkami itd. Po prostu normalny standard, ale niestety nie gwarantowany w państwowym szpitalu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w tej sytuacji pewnie rozwazalabym tez poród domowy.
![]() |
#4953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Ja zauwazylam,ze wszystkie psy ktore spotykamy to tak strasznie sie ciesza jak widza czlowieka i sie witaja. I u ludzi tutaj tez bardzo mi sie podoba,ze chociaz nieznajomi to pozdrawiaja na ulicy,mowia dzien dobry. Bardzo to mile.
![]() |
#4955 |
Zakorzenienie
|
Co kupujesz? Pozostało mi się cieszyć waszymi wyprawkowymi zakupami
![]()
#4956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a do innych porodówek mam min 60 kilometrów ale nikt by mnie nie odwiedził tak daleko i nie miałby mi kto pomóc...więc to też odpada. Mimo mieszanych opinii ciągle skłaniam się ku miejscowości obok (jakies 15minut) ale zobaczymy jak to będzie...
![]() |
#4957 |
Zadomowienie
|
Pozostałe pierdoły typu butelki czy podpachy
![]() Kolega tż zaproponował, że da nam całkowicie nowy fotelik do samochodu, on go nie używał bo miał drugi. Chcemy mu za ten fotelik zapłacić, ale on nie chce kasy, bo też go od kogoś dostał. Hmm... nie powiem, bardzo się cieszymy ale jest to drogi sprzęt i tak za darmoche głupio mi brać. Tż stwierdził, że postawi mu flaszkę, ale ja pomyślałam, że może kupię coś jego córce? Jakiś zabawkę czy coś? Tylko, że nie wiem ile ona już ma. Wiem tylko, że raczkuje i powoli zaczyna wstawać, więc podejrzewam, że około 7 mies. może mieć? Macie może jakieś pomysły co można kupić takiemu brzdącowi? ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
moze cos takiego http://allegro.pl/rainforest-mata-ed...613993550.html
albo http://allegro.pl/muzyczny-chodzik-e...617840680.html
![]() Edytowane przez senira666 Czas edycji: 2013-10-23 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 | |
Gang Iren
|
Moze zestaw ksiazeczek ze sztywnymi stronami?
Trudno wyczuc co dziecko juz ma i czym sie interesuje. Albo sorter ksztaltow? Cytat:
![]()
![]() |
#4961 |
Zadomowienie
|
Myślę, że tak do 80 zł
![]() Fajna ta mata ![]() ![]() Wiecie nie chcę pytać co potrzebują tylko najlepiej kupić coś co się przyda nawet jak będzie zdublowane ![]() Gosia pomysł z książeczkami wydaje się super! ![]()
![]() |
#4962 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/edukacyjny-stolik-...617360122.html mój synus miał ten stolik i bardzo go lubił. Dostał go jak miał 9 m-cy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za pomysły!
![]() A druga sprawa, o jakich wymiarach kupowałyście podkłady poporodowe? Tzn. te które się kładzie pod pupę sobie po porodzie, a później przewija na nich maluszka.
![]() |
#4964 |
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/ksiazeczka-interak...603900511.html lubił też zabawki tego typu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Gang Iren
|
Akkma bardzo fajne sa wszelkie kostki edukacyjne.
U nas maja z reguly w kazdej przychodni,szpitalu i dzieciaki sa bardzo zainteresowane. Cos jak to,sa rozne wariacje,mniejsze,wieksze : http://allegro.pl/baby-mix-drewniana...637604855.html
![]() |
#4966 |
Wtajemniczenie
|
uff...jestem po szczepionce na krztusiec dostałam o 14:00, miałam wziąć w zeszłym tygodniu, ale kiepsko sie czułam. Jak na tą chwilkę boli mnie tylko ręka, mam nadzieję, że nie będzie żadnych skutków ubocznych w najbliższych dniach. Pielęgniarka mówiła, że mogą się pojawić przez dwa dni: stan podgorączkowy, zmęczenie itp.
Dodatkowo szczepionka ma chronić przed tężcem, błonicą i polio, chyba dobrą decyzję podjęłam. Bo niektóre mamuśki w UK odmawiają szczepienia. Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-23 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4968 |
Zadomowienie
|
gosia261282 super, że po wizycie wszystko ok
![]() patrycjja dobrze, że wszystko ok. Ja też przytyłam ok 8 kg i wcale nie uważam, żeby to było za dużo. Nie dajmy się ogłupić! vacuity Zuza była moim faworytem imienia dla dziewczynki, ale w drodze kompromisu jest Marysia, choć Zuza dalej mnie kusi. No i na pewno urośnie ![]() Co do szpitala moim typem wciąż jest ten do którego trafiła na początku Iwantyou- z tego co mi wiadomo, jest on dobrze wyposażony, opieka jest na wysokim poziomie no i jest szpitalem położonym najbliżej mnie. Ja patrze też na możliwość jednoczesnego naprawienia mojego przepukliny podczas cc, a tam chirurgia jest podobno ok. jednak gdyby coś się działo z ciążą lub dzieckiem zdecyduje się na szpital położniczy- opieka dla mnie tam jest kontrowersyjna, ale dla dziecka jest nie porównywalna z żadnym innym szpitalem w Poznaniu. Rozważam tez poród w szpitalu prywatnym. |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Daj znac potem czy jakies skutki uboczne (odpukac!) wystapily.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 | |||
Zadomowienie
|
Wróciłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4971 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Jak sie czujecie? Mam nadzieje ze wszystkie Krzywe cukru wyszły dobrze i ze badania usg rownież. Ja juz jestem w domu wiec jak któraś ma jakies pytania odnosnie wrażeń po cc czy tego co sie przydaje to piszcie w wiadomości prywatnej bo pewnie ciezko mi bedzie was czytać na bierzaco.
Jeśli chodzi o jakies info o przyczynach to wiemy napewno ze miałam malowodzie. Powstało w ciagu 13 dni bo tyle czasu było miedzy moim ostatnim usg a cc. Problem polega tylko na tym ze nie wiadomo gdzie sie wody podziały dlatego ze mi sie nic nie saczylo. Najprawdopodobniej zawiniły moje nerki " doładowanie" przez ten okropny monural ba bakterie. Wiecej informacji bede miała za 10 dni po wizycie u lekarza który mnie otwierał. Z dobrych wieści: Domi stracił tylko 80g do 4 doby wiec super. Oddycha samodzielnie. No i terAz hit! Oddał w nocy smolke! Siedem razy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakoś chyba nie widzę sensu szczepienia na grypę. iwantyou99: Kochana naprawdę cieszę się z całego serca, że z maluszkiem wszytsko ok. Nawet dzisiaj mówiłam o Tobie i małym TŻ, i przeżywałam bardzo Waszą sytuację. Oby w dalszym ciągu było tak jak jest -czyli bardzo dobrze. Wiesz już jak długo Twój maluszek będzie w szpitalu? Jak Ty się czujesz? Boli Cię szew? Odciągasz pokarm? Jak psychicznie funkcjonujesz? Edytowane przez _Shiloh_ Czas edycji: 2013-10-23 o 19:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4973 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Iwantyou - gratuluję, wieści są naprawdę super! Widać, że masz pozytywne nastawienie. Postaraj się teraz dużo odpoczywać, siły ci się przydadzą ![]() Edytowane przez krolowa_nilu Czas edycji: 2013-10-23 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4974 |
Zadomowienie
|
No dziewczyny...patrząc na pierwszą stronę, to jak u Mezagi faktycznie są dziewczynki to doszło do tego że babeczek jest więcej
![]()
#4975 |
Zadomowienie
|
A ile wzięłaś sztuk tych i tych?
![]() |
#4976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem cały czas na bieżąco, czytam Was codziennie, także nie zaginelam. Jednak gdybym chciała odpisywać codziennie i cytować, to juz nie starczyłoby mi czasu... Jak juz piszę, to powiem Wam dziewczyny, ze nie wyobrażam sobie, zeby Was teraz nie było.. codziennie rano czytam, co u Was, przeżywam wszystko i stałyscie mi sie naprawdę bliskie ![]() pozdrawiam wieczornie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak ty się czujesz? To wszystko stało się tak szybko, czy masz tak jeszcze ze czekasz na kopniaka albo dolegliwość ciążowa? Czy one wszystkie już minęły.....wiesz zazdroszczę Ci ze możesz już cieszyć się synkiem i patrzeć na niego ![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- 5 szt 60\90 i 25 szt 60\60 ![]()
![]() |
#4978 |
Zadomowienie
|
Witajcie,
zostawić Was na jeden dzień i już prawie wątek wykończony... było już głosowanie co do tytułu nowego? jeśli się nie zakończyło, to głosuję za dotychczasowym ![]() jeszcze muszę zrobić jedno ciasto (mamie na pożegnanie do pracy, tak spędziłam ostatnie dwa dni) i będę Was nadrabiać, tylko jeszcze poskarżę się, że u mnie stanęło jednak na antybiotyku (i tłumaczeniu się, czemu nie przyszłam wcześniej, skoro nie było poprawy://) tak że przeziębione dziewczyny szybko do lekarza! ![]() ![]() wrócę tak szybko jak się da...
#4979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ojej jak super!!!!! strasznie się ciesze że z Dominikiem coraz lepiej, że sam oddycha i zjadł ![]() ![]() co do małowodzia- cholera skąd to się bierze ![]() ![]()
![]() |
#4980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadal trzymamy kciuki za waszą rodzinkę i oby dalej były takie postępy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:16.