|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cytat:
![]() Przytył 2800 ![]() Ehh już po fakcie z tymi szczepieniami. Pani doktor stwierdziła, że to sapka a nie katar, bo nie wylewa się z nosa ![]() W ogóle nie jestem zadowolona z dzisiejszej wizyty-babka ewidentnie humoru nie miała ![]() Na moje pytanie o wzmożone napięcie mięśniowe to prawie na mnie krzyknęła, że wymyślam ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-23 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dobry wieczor!
My pozazdroscilismy Teso i dzisiaj na ponad 3h pojechalismy nad zatoke. Lazilam z Igim po lesie,bo uwielbia drzewa,liscie i byl wniebowziety. Ale i tak po 30min padl. Mi za to nogi z tylka wylaza..tyle ze dotlenieni jestesmy:-o Wczoraj poklocilam sie z mezem i nie chcialo mi sie nic pisac.. Cytat:
wow jaka waga! Jak to zrobilas? A lilo juz taka dorosla z tym jedzeniem! Cytat:
Lemurki cos pisaly jak operacja poszla? Aga oj wspolczuje tych torbieli,mam nadzieje ze to nie bedzie nic groznego Ide nadrabiac Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Neni, brawa za wagę Kubusia i za kotka ![]() Piszę lewą ręką z gnomem zasypiającym na klacie więc trochę niewygodnie. Ale muszę się uwolnić i zejść na dół bo za pół godziny top chef ![]() Wiecie co, chodzę po domu w obrzyganej bluzce i mi to nie przeszkadza... do czego to doszło. Obrzyganej przez Kubę a nie mnie of kors ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
aga zapomnialam napisac, wspolczucia dla Was i malutkiej z powodu torbiela. Powiedzial ci lekarz, gdzie masz sie udac z "tym" i co beda jej robic?
![]() Neni katar to nie choroba ![]() melcia tobie tez zapomnialam - sto lat kochana! katarzynka biedny maly, oby szybko sie wszystko unormowalo ![]() co do mleczka u nas w dzien wiecej jak 90 ml nie przejdzie, w nocy zje 120 ml, natomiast w dzien nie ma bata i 90 ml wystarcza na 3 h.
#1115 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Głowa do góry! Bajkowo nie będzie, ale to wszystko dla jego dobra ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
No to was nadrobiłam wczesniej
![]() ![]() neni juz uzupelniam arabiata tez chcialam obejrzec top chefa ![]() w ogole taka piekna pogoda byla dzisiaj, ze szok, az nawet i ja zrobilam jesienne slit focie. no ale co, tz zostawil w pracy kabelek i doopa ![]()
#1117 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A teraz uciekam na wieczór z książką ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
Wizażowe ciotki kochane,
dziękujemy za kciuki, modlitwy i dobrą energię. Jasiek po sześciogodzinnej operacji jest w niezłej formie, według lekarzy diagnoza się potwierdziła i zabieg został przeprowadzony zgodnie z planem. Teraz Maleństwo leży na OIOM-ie w głębokiej śpiączce farmakologicznej. Wygląda jak mały kosmonauta, ale być może jutro anestezjolog zacznie Go powoli wybudzać. Nikomu nie życzę widzieć dziecka na sali intensywnej terapii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wyglada groznie ale jak ma pomoc to co zrobic [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43395078]My na spacerku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Spacer udany? Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
Z nadrabiania:
Karolajn współczuję jazd z Hanulką ![]() ![]() Idzia - a ja karmię zawsze tylko z jednej piersi. Z obu na jedno karmienie to tylko przy nawale na samym początku karmiłam ![]() I jeszcze nie było tak żebym miała pierś pustą po karmieniu-tam zawsze jest mleko! Surka - śliczna Lili gimnastyczka ![]() Magolina współczuję akcji z ojcem ![]() ![]() Lemurki super, że już po operacji ![]() Teraz Maluch będzie już tylko nabierał sił ![]() A ja dostałam dziś przesyłkę - zawieszkę Fisher Price za darmoszkę ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-23 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja skończyłam pierwsze dzierganki - jutro konkurs na moim blogu i do wygrania taki oto chwytaczek ![]() Także zapraszam do śledzenia www.280dni.com ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
Lemurki super ze po operacji ok. Kciuki dla jasia zacisniete dalej mocno!
Misiaczka wszystkiego najlepszego dla Mai Surka co czytasz? Neni ladna waga Kubusia! I fajnie ze kotek nie musi operacji miec. U nas druga piers w ruch poszla..a ja glodna! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1123 |
Zakorzenienie
|
Kubuś i jego fałdki dziękują za pochawały
![]() ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-23 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1125 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
miejmy nadzieje, ze pozycja na zabke go nie wymeczy ![]() QUOTE=surka;43395036]Czego się nie robi, żeby być na bieżąco ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] rozwalilas mnie ta fota ![]() Cynamonki jak u Was sytuacja??? Ja dzis pomylam mamie okna ![]() ![]() A z nfo co u maluszka: dzis była zielona kupa:/ chyba za duzo jajek jem :/ bo od czego by innego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Rozeznanie
|
Przepraszam....dawno mnie nie było, ale przyznam się bez bicia, że ani nie miałam chęci, sił i czasu...
Anulka ostatnio chorowała, najpierw dostała zapalenie ucha, strasznie płakała, żal mi jej było. Poszłyśmy do pediatry bo nie wie wiedziałam dlaczego tak straszliwie płacze. Dostała antybiotyk, szybko zapalenie minęło. Jednak po tygodniu dostała uczulenie na antybiotyk i dodatkowo rumień na całym ciele, który co chwile zmieniał swe położenie, raz na twarzy a po chwili np na pupie i tak ciągle. W nocy pojechaliśmy na pogotowie. Dostała hydrokortyzon, lek na uspokojenie i wapno. Matko co za cyrk. przez godzienę szukaliśmy żył aby podać lek. Anulka ma tą samą przypadłość co ja, ciężko znaleźć żyłe aby podać lek czy pobrać krew. W nocy było ok, super spała, plamy znikneły lecz rano znowu było gorzej i musiałam się z nią udać do przychodni, tam naszczęście podali inny lek domięśniowo i na szczęście mineło po dwóch dniach. Poza tym jak każda z was mam swoje własne problemy. Z TŻ kryzys już zażegnany, tylko z moimi rodzicami gorzej. Żałuję, żę nie wyprowadziliśmy się przy ostatniej kłótni tak jak chcieliśmy. O jaka ja naiwna byłam, wierzyłam w słowa moich rodziców że się zmienią. Jednak już wiem, że nigdy się nie zmienią, zawsze będą się wtrącać i mącić między mną a TŻ. A Anulka jest słodka, strasznie ją kocham. Za tydzień skończy trzy miesiące. Mam tylko z nią jeden problem, nie chce pić mleka. Pije mniej niż zaleca producent na opakowaniu mleka. Ale za to chętnie wcina jogurciki dla dzieci, mus jabłkowy, ziemniaki z masełkiem, zupki. Ważyłam ją ostatnio w ciągu 5 tygodni przytyła 600 g. Teraz waży 6250 g w 12 tygodniu życia. Spróbuję was dziewczęta choć trochę nadrobić, ale nie wiem czy się uda.
#1127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze ja sie nie spiesze z rozszerzaniem diety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1129 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyluzuj, ja sie nie spinam i nawet nie googlam na temat tej raczki, bo bym z nerwow do 40 kg schudla. Lilo macha jedna raczka, nie chce glowki unosic, nie podciaga sie do siedzenia lapiac za palce, za to w wieku 4 mies. pozera na raz 270 ml kaszki manny na noc. Nie ma to jak norma ![]() Neni, ale Kubulek paker ![]() ![]()
![]() |
#1130 |
Zakorzenienie
|
Neni, my idziemy na szczepienie za tydzień, ale mała już nie kataru. Nie wiem czy bym poszła z katarem szczepic. Robiłaś jednak meningo?
Laski, jestem po laserze. Dym szedł, smród spalonego ciała i te sprawy. Piecze niesamowicie, noc mam z głowy. Nie wspominając jak to wygląda ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1131 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
3mam kciuki za was [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43390834]Hej! Od wczoraj miałam chyba z 15 stron nadrabiania, ale nadrobiłam, jednak mało co pamiętam i lecę jedynie na cytatach. ![]() ![]() ![]() ![]() Nawet mi nie gadaj... Ja brałam w ciąży pół apteki. Całą ciążę Nospę (ale o wpływie Nospy już tu rozmawiałyśmy), Dupka, Euthyrox, Clexane, 2 ostatnie tygodnie Fenoterol, no sporo tego było, ale pewnie części z tych leków zawdzięczam to, że Mały jest na świecie. To u mnie grupa ryzyka x10, bo waga niższa nawet niż u Was, a leków - jw.... U nas spanie ok, z jedzeniem ostatnio są cyrki, ale to nie tylko u nas. Sama już nie wiem. Współczuję niespania ![]() Nie, nie, Smily Play Słodkich snów, genialny produkt - gdyby się nie zepsuł :/ Ślicznie ![]() A ja mam pytanie z ciekawości - gdzieś czytałam, że w USA mało kto ma w domu pralkę, czy to prawda? Wydaje mi się, że to zależy od sprzedawcy. ![]() Mela STO LAAAAT ![]() Ja ostatnio chodzę na spacerki, mój tata aktualnie nie może do mnie przyjechać, to wszystko ogarniam sama, więc na kompa pozostaje mniej czasu. Arturek waży 5600 g, przybrał w tydzień niecałe 90 gramów, trochę mało, ale może odbija się ten brak apetytu - bo teraz je już ociupinkę ociupinkę lepiej. Ale chyba grunt, że przybiera, no nie? Poza tym nocki u nas OK, dzisiaj w nocy (tak, można się popukać w głowę:P) sama obudziłam dziecko na jedzenie... Bo mi się wiercił od 1 i myślałam, że zaraz będzie ryk, poleciałam do kuchni, zrobiłam mleko, wracam, a ten śpi w najlepsze. No to poczekałam chwilę, nic. Delikatnie przewinęłam, trochę się rozbudził, zjadł i kima. Potem jeszcze pobudka ok. 5. Do 8 spaliśmy, częściowo na mnie, ale ja już czasami nie mam siły na usypianie i biorę dziecko na siebie i śpimy... Teraz jeszcze trochę odciągnę, potem ogarnę chatę, siebie i spacerek. Jest taka cudowna pogoda, wczoraj chodziłam w krótkim rękawku. Jak Mały śpi, to ja sobie zakładam słuchawki (jak chodzę po takiej ścieżce, żadnych samochodów ani nic) i ludzie się na mnie dziwnie patrzą, czy to naprawdę coś strasznego? I nie pamiętam, co miałam więcej pisać, jak mi się przypomni, to napiszę. Karuzelka spakowana, mama weźmie i odda ją do sklepu do reklamacji, nie wiem, co ja zrobię do czasu rozpatrzenia... Na razie mam taki pałąk z zabawkami, nieruchomy, ale nie interesuje to zbytnio Arturka. ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- A, jeszcze: wczoraj widziałam na tej ścieżce ludzi z takim totalnie oldschoolowym wózkiem kwadratowym, granatowym, zgadnijcie, o kim od razu pomyślałam? ![]() Podobny do tego: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/i...OIDnn6Re1tZUuB tylko większe i białe koła, a to obicie takie jakby zamszowe, ale też granatowy.[/QUOTE] ladna waga Arturka. Wydaje mi sie zd wazne ze przybiera,jednego tygodnia moze wiecej innego mniej. A co do pralek potwierdzam slowa Samanty - maja albo w piwnicy albo w pralni. Pracowalam w serwisie sprzatajacym i sporo domow i mieszkan ogladalam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
lemurki
trzymaj się kochana i zdrówka dla dzieciątka życzę kejt oczywiscie ze zagladam i bede brala udzial w konkursie Karolajn Brawa za 4 miesiące ![]() jaka bedzie dzisiejsa noc?obysmy sie tu nie spotkaly w nocy ![]() Idzia - ja tez karmię zawsze tylko z jednej piersi. jedno karmienie, jedna piers ![]() przy dobrej laktacji nigdy cycki nie powinny byc bardzo twarde, bo nie produkuja mleka na zapas, a tylko tyle ile dziecko zjada. no chyba ze dziecko bardzo dlugo spi, dluzej niz zawsze i nie je regularnie. normalnie ja zawsze mam w miare miekkie piersi. Surka - Liliwyglada bosko ![]() Magolina trzymaj sie jakos , bo ta sytuacja z ojcem nieciekawa... wspolczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Zakorzenienie
|
Dzoan współczuję nocnych pobudek
![]() Zawsze masz takie jazdy w nocy? Mi też się takie zdarzają, ale nieczęsto ![]() Misiaczka witaj w moim świecie ![]() Nawet już nie pamiętam jak to jest mieć wolny czas w ciągu dnia, bo te dwie 15 min drzemki wykorzystuję na porządne najedzenie się ![]() Jak czytam, że Lachrymy Oliwia śpi po 4-5 h w ciągu dnia to strasznie mi siebie szkoda ![]() Może to u Was efekt skoku? Mela 100 lat ![]() Lachryma ![]() ![]() Tak, dziś była pierwsza dawka meningo. Ale nie dostaliśmy dziś żółtaczki żeby było mniej. Charlize nie za szybko na ziemniaczki z masełkiem?? ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-10-23 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
moj tez uwielbia drzewa wiec my tez na spacerkach ciagle w drodze ![]() Cytat:
![]() Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez bym nie pila mleka, mala wie co dobre. moja wazyla 5680 w 11 tygodniu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
myslałam że posiedzę ale niestety dziecko nie daje dobranoc |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ile ona juz je wow! Cytat:
![]() jeszcze komus miałam cos napisac ![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775]Super, teraz ja zazdroszcze bo dzis bylismy w domu, cos dzien byl do bani... moj tez uwielbia drzewa wiec my tez na spacerkach ciagle w drodze ![]() Bardzo sie ciesze !!! Oby wybudzanie poszlo sprawnie i malutki szybko dochodzil do siebie ! ![]() Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE] o kurcze, a to młoda kobieta? te raki teraz są wszedzie,skad to swiństwo sie bierze ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775]
Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE] ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775]Super, teraz ja zazdroszcze bo dzis bylismy w domu, cos dzien byl do bani...
moj tez uwielbia drzewa wiec my tez na spacerkach ciagle w drodze ![]() Bardzo sie ciesze !!! Oby wybudzanie poszlo sprawnie i malutki szybko dochodzil do siebie ! ![]() Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE] o kurde.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.