Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 10:19   #1021
skylie
Wtajemniczenie

Post Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
A to czemu ?

U mnie gnom walczy. W takich momentach mam ochote dac mu mm, ale nie mam

Ostatnio swiruje ze moje cycki maja zbyt chude mleko. Jakos wydaje mi sie, ze maly ma taki szczuply brzuszek

O! Tylko kuzwa wyjme cycka i juz robaki w dupie. Se zrobie mastektomie i mu je do lozeczka wrzuce. Szkoda, ze nie sa jeszcze jak u murzynek w Afryce bym mu zarzucila i mogla choc tv poogladac lub zjesc cos

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
: rotfl:

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:19   #1022
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Jaka konkretnie herbatkę rumiankowa podajecie dzieciom?? chodzi mi o firmę.
Hipp, ale to ta glukozowa. Ja podawałam ją jedynie w upały w sumie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 10:56   #1023
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Położyłam do bujaczka, dwa razy machnęłam i dziecko śpi
będę musiała go pouczyć zasypiania bez zewnętrznych bodźców ale to sama muszę być wyspana i mieć do tego cierpliwość

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
w sobote ide na wesele, jak sie "wystroje" to zrobie fote i wam wrzuce ale do Klubu

a rzeski - ide machne fote.
śliczne, wyglądają na własne, może i ja se walnę w wakacje bo będą 2 wesela

na swój ślub to robiłam trwałą na rzęsy też całkiem niezly efekt, a że mam długie i proste to ładnie wyszło

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejo,

Masakra jak sie zaniedbalam wątkowo normalnie nie mam na nic czasu

Dziś dopiero zaszczepilysmy druga dawke skojarzonych, ufffffffffff. Bo przez caly zeszly tydzien umieralam na zatoki i krtan - na szczescie Lilo tylko lekko posmarkala jeden dzien i zdrowa poza tym

Moje sloneczko wazy w wieku 4 miesiecy 6250

A myslalam ze z osiem, taka jest tlusciutka na udkach ostatnio.

Apetyt ma jak roczne dziecko, wiec zaprawiam standardowo mleczko kaszką ryżową, poza tym raz dziennie pol sloiczka jabluszka lub marchewki, ale nie lyzeczka (foch ), tylko z kaszka z butli no i odwazylysmy sie sprobowac mleka 0%, krowiego z kartonika - raz dziennie na noc gesta kaszka manna na normalnym mleku od mućki, leciutko slodkawa - no i Lilo jest w niebie zadnych skaz, kolek ani brzydkich kupek nie zaobserwowano wiec dziecko najmlodsze wdalo sie w tym wzgledzie w rodzenstwo

Podczytuje Was czasem, ale jakos tak wypadlam z tematu i ciezko sie wbic z powrotem

Acha, i schudlam strasznie, waze 48 kg i wygladam jak zombiak :/ nie wiem, czemu, wlasnie zjadlam pol kilo pizzy na kolacje sama wszystkie spodnie sciagam bez rozpinania, nosz qva, przeciez nie bede znowu wracac do XS

Sciskam Was wszystkie mocno razem i kazda z osobna tez
dla Lilo
mogę Ci oddać parę kilo

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Mam dość dzisiejszego dnia. Oliwia z okazji 3 miesięcy była marudna jak nigdy. Nie znoszę takich dni, bo czuję, że przerasta mnie to wszystko i pragnę uciec stąd jak najdalej. Najlepiej na samotne wakacje pod palmą.
niech już to dziecko rośnie i niech mi powie o co jej chodzi. A nie marudzenie i kwekanie.
Łeb mnie nawala.
Dziś cały dzień chodziłam w nieumytych włosach, zero makijażu. Dobrze, że chociaż zęby umylam. Nie znoszę siebie takiej niezadbanej.

A jutro idę cierpieć pod laserem.
Dobranoc wszystkim.

ja to bym zbankrutowała z laserem tyle mam rozstępów, zresztą Wam pokazywałam to okropieństwo, dziwie się że jezszcze maż chce na mnie patrzeć w negliżu

Cytat:
Napisane przez Katerine2 Pokaż wiadomość
A teraz wam powiem jaka jazde mamy przed chrzcinami. Chrzestnym niuni będzie mój brat a chrzestna siostra meza i wyobrazcie sobie ze dziś przychodzi do mnie tesciowa i mowi ze chyba musimy sobie innej chrzestnej szukac. Powod: bo chyba idzie z młodszym dzieckiem do szpitala bo cos jest z nim nie tak bo nie chce jesc. A on ma już 11 miesięcy i to samo slysze od samego początku. Mysle sobie ok jeszcze lepiej dla mnie bo jej nie lubie a maz chciał żeby była bo wkoncu to jego siostra. I powiem wam tak: ja wiem ze dziecko jest najważniejsze ze przecież się swiat nie zawali ale ja wiem ze to takie sranie po scianie w jej przypadku. Ja wiedziałam ze wykreci jakas akcje w ostatnim tygodniu bo już tydzień temu jak ja poinformowaam ze zdjęcia mamy w niedziele na 9:30 to już się pytala czy koniecznie musimy te zdecia robic i poinformowala mnie ze na razie nie da niuni zadnego prezentu, ok ja to rozumiem. To nie jest tak ze jej dziecko choruje bo moim zdaniem to normalnie rozwijający się dzieciak ale rozpiescili go i musza cyrki odstawiać żeby skupil się na jedzeniu. A ona to taka cierpietnica i wiecznie mowi jak to ona ma ciężko itp. a tesciowa mnie dobija bo co z nia się nie spotkam to o córeczce mowi jakie to ona ma problemy.
I ta akcja teraz to po to żeby znowu zwrocic na siebie uwagę. Jezdzila po lekarzach i wyobrazcie sobie ze wszyscy się nie znaja a w szpitalu to ich już dosyć maja. Maz jej powiedział mi kiedyś ze lekarze to najpierw kaza wyleczyć mame.
A wogole to temat na napisanie książki.
Nienawidze jej bo wpierdalala się do mnie non stop.

A i jeszcze tak ze to nie jest pewne czy ida do tego szpitala i mamy sobie znaleźć zastepcza chrzestna jakby poszli. I teraz będziemy z geby dupe robic pytac innej osoby czy by chrzestna nie została a ta mi wkoncu oznajmi ze jednak będzie i tamtej mamy powiedzieć - ej no sorry jednak nie będziesz chrzestna?????

Maz w☠☠☠☠iony na maksa. A jak ja mu mowilam ze może kogo innego weźmiemy to nie bo to siostra. Jeszcze zobaczycie ze teście moi nie przyjdą bo przecież jak jak cierpietnica sama wysrac się nie może i musza się na nia patrzeć.

Jak ja dziekuje bogu ze nie jestem taka po☠☠☠ana jak ta cala rodzinka.

Uffff wyzalilam się i mi ciut lzej.
współczuje beznadziejnej sytuacji

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać,że byłyśmy na ważeniu dziś w przychodni-chciałam kontrolnie,bo nie wiem czy nie zwiększać Gabrysi już porcji mleczka-i waży 6,340,czyli ładnie przybiera mój pączuszek

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja stawiam dzis urodzinowe soczki
Jeszcze nigdy nie mialam urodzin wiosna hahahaha

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sto lat

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ita mój tz to dupek. Ham sie z niego zrobił juz nie proszę o pomoc.

Była godzina 8, on na nocki idzie na 10 i go pytam potrzymasz mała, pochodzisz z nią, a on do mnie : a ty do pracy chodzisz?
Odpowiedzialam tylko : po co ja w ogóle pytam

Także on wróci z nocki o 6 rano i idzie spac do 15, 16
A ja sama z dzieckiem.
I tak cały tydzień na nockach sama.
Ale juz mnie wali, dam rade jakos, muszę
nocki to najgorsza zmiana, cieszę się że u mego się zmieniło i ma teraz rano tylko

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Biznes jest ciuchowy, na razie okazyjnie dostalam po dychaczu cale wory odziezy i probuje sprzedac, potem zaczne kupowac cream sort dzieciecy i sprzedawac, plus bede inwestowac w dzieciece japan style z chin ale dzialalnosc zakladam dopero po macierzynskim, na razie szara strefa i wtedy ruszam z retro/vintage store online a kiedys otworze stacjonarny sklep z samymi perelkami, wysmakowanym wnetrzem, kawą w filizankach - w jakims chodliwym miejscu przy Rynku we Wro
liczymy na rabaty po znajomości

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Jaka konkretnie herbatkę rumiankowa podajecie dzieciom?? chodzi mi o firmę.
ja robiłam tylko zwykłą z torebki i jej nie toleruje

SAM ja zwykle kłade się ok 22

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:05   #1024
lachryma
Zakorzenienie

Czytam i czytam i jakaś taka se jestem.
Nie mam weny pisać.

Stary 2013-10-23, 11:14   #1025
Agrafka86
Wtajemniczenie

Idzia ja dawalam z torebki sama robiłam. Ogólnie Michaś pije wszystko co mu dam. Teraz codziennie dostaje sok z jabłka. Najpierw jabłko na tarce a później wyciskam sok. Jabłka dostaje 30ml, a jak mieszam z marchewką to 50 ml. Wypija. Bąki nie męczą, kupki idą ładnie, ogólnie się nie męczy.

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Oli trzymam kciuki za biznes.

Aaa i Tż chyba się przejął awantura. Bo dzisiaj dał radę wyrwać się z pracy i pójść z nami do okulisty
A jednak można.

Wkurzam się, że nie mam nikogo do pomocy mimo tego, że w domu 5 osób. Moi rodzice pomagają jak mogą. Ale mama ma SM, tata pomaga jeszcze mojej siostrze przy dwójce jej dzieciakach, też pracuje do tego. A tutaj nic. Nikt nie weźmie na spacer. Raz się zdarzyło, że siostra Tżta poszła, ale ze swoim chłopakiem chyba na popis przed ludźmi. A tak to nie. Żeby np. W domu posprzatala to nieee, musi spać w ciul i siedzieć na kompie. Zero!
Jakbym mieszkała tylko z Tztem to byn wiedziała ze jestem sama, ale skoro tyle ludzi w domu to chyba mogę oczekiwać trochę pomocy?

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:27   #1026
tysia222
Raczkowanie

Witam się, nadrabiam Was z wczoraj.

Mnie wczoraj nie było 6 godzin w domku. Zebrałam całą odwagę w sobie i w końcu pojechałam do mojej koleżanki, która ma 5 tygodniowego synka na plotki i zabrałam ze sobą Mikołaja. Wszystko wyszło super. Mikołaj przespał całą drogę autem- a jechaliśmy 40 min w jedną stronę. Na miejscu rozkładanie wózka i długi spacer, potem wspólna herbatka laktacyjna i ciacho i powrót do domu (też spał). Odżyłam normalnie.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:31   #1027
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Tari gdzie ten bobotic moge dostać i co to jest?

To podobny skład do Sab Simplex. Nie wiem czy u Was jest. Jakby co mogę Ci wysłać

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
She, ja osobiscie lubie ebay, ale to tylko dlatego, ze korzystam z angielskiego. Polski ebay nie jest tak popularny jak allegro, wiec jezeli masz konto ba allegro to chyba lepiej

Czy ktos sie orientuje czy na allegro mozna placic przez paypal?

Mela, Ty kiedys wspominalas, ze nie widzisz zdjec w aplikacji. Ja jakos w swojej moge wchodzic na strone www, ale bezpisrednio z aplikacji. Chyba ze to tylko w iPhone. W kazdym razie tam gdzie sie robi update na dole jest tez srodkowa ikonka i wlasnie ona prowadzi do www

Raczej nie ma. Zwykły przelew tylko chociaż ostatnio wprowadzili jakieś płatności nowe, ale nie zgłębiałam tematu.

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Tari- Widzew

Dzoan-

Ja uwielbiam ebay.

Karmie wiec nie spie

Nie śpię w nocy bo trzymam cyca

Jestem tak zła że coś chyba zaraz rozwalę Poszłam do gina- same wiecie jakie to trudne organizacyjnie jak się ma małe dziecko. Wchodzę a tam opóźnienie o 1,5h i sie zapowiada na dłużej. Kuźwa wizyta 150 zl i nie potrafia wyslac smsa ze pani doktor ma zabieg?! To ja ściągałam przez pół miasta mamę, która się urwała na trochę z pracy... ah szkoda gadać. Umówiłam się na inny termin do pierwszego lepszego lekarza bo to kpina jest.

Jak ochłonę to ponadrabiam dokładniej.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:33   #1028
tysia222
Raczkowanie

Guusia- nam oliwka na ciemieniuchę też nie pomogła, kupiłam Olejuszkę w aptece i szybko przechodzi, polecam!
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 11:54   #1029
misiaczka555
Wtajemniczenie

Witam się z rana (?) z moją 2 miesięczną córeczką
Kiedy ona tak urosła

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:01   #1030
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

taribari
poszukam u siebie w taki razie te kropelki

a po ile w polsce są te kropelki??

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-10-23 o 12:05
domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:03   #1031
AgaPlast
Zadomowienie

Mala wreszcie zasneła wiec mam czas na .... ogarniecie chałupy
oli fajny pomysł i pochwal sie co tam masz. Bedziesz szła przez allegro?
Jaskierka na allegro jest payu
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 12:17   #1032
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Kiedy ona tak urosła

Cytat:
taribari

ja chyba 12zł płaciłam

rozmawiałam z mama godzine przez telefon dodam ze była dzis u mnie , rano jeszcze pare słów zamieniłyśmy ... nie ma z kim gadać to ze mną wisi, ale zawsze zły moment wybiera

Synek
Stary 2013-10-23, 12:19   #1033
karolajn1987
Wtajemniczenie

Nadaje ze spaceru znad jeziora dzis mój maluch kończy 4 miesiace!

Domi- nam pomógł espumisan, ma większą dawke niz bobotic. Ten drugi u nas sie nie sprawdzil

Surka- te zabawki z lamaze to oryginalne?

Misiaczka- dla Majeczkj!

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-23, 12:21   #1034
misiaczka555
Wtajemniczenie

Surka ale ci długo pospała Lila
Moja jadła o 3:30 i o 6:30 i co ciekawe mówię do TZ czemu ona marudzi przecież dopiero jadła. I mówię do Mai "dopiero jadłaś, nie dostaniesz więcej". TZ patrzy na zegarek i mówi że ona jadła 3 godz temu. Ja byłam taka nieprzytomna że myślałam że jest po 3. Biednymu dziecku mleka zabroniłam
TZ widział że ledwo kumam życie więc wziął Maje a ja spalam do 11

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-23, 12:24   #1035
taribari
Zadomowienie

Cytat:
taribari

Ok. 13 zl. Infacol widze podobny sklad tylko mniejsze stezenie wiec spokojnie mozesz brac.

Cytat:
Kiedy ona tak urosła
Rano?

Sto lat dla Majeczki

Fiazo trwała na rzęsach skojarzyła mi się jak takie mini loczki hehe

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-10-23 o 12:25
Stary 2013-10-23, 12:25   #1036
misiaczka555
Wtajemniczenie

Karo dla twojego czteromiesięczniaka

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-23, 12:36   #1037
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

ja chyba 12zł płaciłam

rozmawiałam z mama godzine przez telefon dodam ze była dzis u mnie , rano jeszcze pare słów zamieniłyśmy ... nie ma z kim gadać to ze mną wisi, ale zawsze zły moment wybiera
12 zloty..
patrzylam w polskiej aptece w londynie chca 6 funtow= 30 zloty) hahaha

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

tarobari, karonajn
a myslicie że to wiercenie to na 100% gazy?
no bo w sumie sama nie wiem co.
bede dawac na razie infacol bo to mam i wiem, ze 2 miesiace temu mi to brala i w miare nie wypluwała

Stary 2013-10-23, 12:41   #1038
lachryma
Zakorzenienie

taribari, ćwiczysz to niby mycie główki rękoma dziecka? dosięga Ci bez problemu? bo ja próbowałam i moja mała to sobie może myć najwyżej skronie
Stary 2013-10-23, 12:41   #1039
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Melduje się ze spaceru
Piękna pogoda! Siedzę przy fontannie laktacyjnej
Zostalam zapytana o udostępnienie zdjęć Fi na stronie www. Ale odmowie, bo to strona Fundacji rodzin adopcyjnych i jakoś tak głupio;P

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 12:53   #1040
ita83
Wtajemniczenie

http://kobieta.onet.pl/nadchodzi-naj...eciu-lat/yv9s6

hahahahah

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

mrozna zima na wyspach oznacza z -5 i 2cm sniegu dla niepoinformowanych

strach sie bac
Stary 2013-10-23, 12:53   #1041
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
ciekawe jak będzie w pl
Stary 2013-10-23, 12:58   #1042
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedy ona tak urosła

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:01   #1043
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Melduje się ze spaceru
Zostalam zapytana o udostępnienie zdjęć Fi na stronie www. Ale odmowie, bo to strona Fundacji rodzin adopcyjnych i jakoś tak głupio;P

a nie mają zdjęć tamtych dzieci???
czy nie chcą dawać autentycznych zdjęć adoptowanych dzieci?

Edytowane przez domciatko
Czas edycji: 2013-10-23 o 13:03
Stary 2013-10-23, 13:09   #1044
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość

Domi- nam pomógł espumisan, ma większą dawke niz bobotic. Ten drugi u nas sie nie sprawdzil

Surka- te zabawki z lamaze to oryginalne?

Misiaczka- dla Majeczkj!

100 lat 100 lat i jeszcze jeden i jeszcze raz!!!

Cytat:
taribari, ćwiczysz to niby mycie główki rękoma dziecka? dosięga Ci bez problemu? bo ja próbowałam i moja mała to sobie może myć najwyżej skronie
A sadzasz ją sobie na kolanach w takiej pozycji rogalika? Mój dosięga ale toto ma długie te kończyny jak małpka

Domi ciężko stwierdzić czy pomoże, ale sytuacja na tyle nieciekawa że warto spróbować wszystkiego. Nam lekarka w ciężkich przypadkach kazała dawać aż 14 kropli, żeby dawka była jak w SabSimplex. Każde dziecko jak się tu na forum przekonujemy jest inne niestety i trzeba sprawdzać na własnej skórze. Mój się wybudza nieskokoniony, bo mu te kończyny latają jak popierdzielone. Gdyby nie woombie to bym miała pobudkę co kilka godzin- sprawdzałam jak spał luzem w śpiworku. Trzymam mocne kciuki aby w końcu znalazł się sposób

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Karolajn tak widzę Twoją Hanię jak zacznie chodzić

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-23, 13:10   #1045
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Koleżanka była dziś u neurologa i powiedział jej że te problemy z napięciem to efekt uboczny tabletek podtrzymujących ciąże. I to by się zgadzało czemu nagle tyle dzieci ma z tym problemy. Duphaston, nospa, fenoferol...

g...o prawda
przez całą ciąże nie brałam żadnych tabletek, ani jednej nospy, nic, zero a mamy napieie jak malowanie

do tego dzisiaj nasza rehabilitantka powiedziała, że to napiecie ćwiczy sie nawet do ukońćzenia 1 r.z bo potem są problemy z siadaniem, wstawaniem, chodzeniem...
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 13:10   #1046
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Surka ale ci długo pospała Lila
Moja jadła o 3:30 i o 6:30 i co ciekawe mówię do TZ czemu ona marudzi przecież dopiero jadła. I mówię do Mai "dopiero jadłaś, nie dostaniesz więcej". TZ patrzy na zegarek i mówi że ona jadła 3 godz temu. Ja byłam taka nieprzytomna że myślałam że jest po 3. Biednymu dziecku mleka zabroniłam
TZ widział że ledwo kumam życie więc wziął Maje a ja spalam do 11
dla tż

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Fiazo trwała na rzęsach skojarzyła mi się jak takie mini loczki hehe
dużo osób się śmieje jak o tym mówię i zaraz pada pytanie "poważnie czy żartujesz"
za 30zł efekt podkręcenia trzymał mi się chyba ze 3miesiące
wszystko oczywiście zależy od pani która robi, jakich wałeczków użyje i czy się stara
za drugim razem się mniej postarała i więcej do niej nie poszłam

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Melduje się ze spaceru

nie dziwie się że odmowiłaś

Cytat:
ciekawe jak będzie w pl
mama mi mówiła że będzie słaba bo na tam na jakieś dni patrzy i jej się sprawdza
a ciotka odczytuje ze śledziony świni dziś mi mama powiedziała to myślałam że padnę i ponoć się sprawdza i to samo na ten rok co moja mama wywnioskowała
żeby nie było to kupiła świniaka na mięsko

Synek
Stary 2013-10-23, 13:14   #1047
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Perse- nic nie wiem na temat braku pralek w amerykanskich domach.
Moze chodzilo tam o to ze pralki stoja zazwyczaj w piwnicy. Tyle ze to nie sa takie piwnice jak w Pl. tutaj sie mieszka w piwnicach

Mialam juz wczesniej napisac, ze super ze Twoj tato umie sie zsjac dzieckiem. Moj tez by poszedl na spacer i by umial, no ofc procz kupy, ale on w Pl jest. Za to tesciu to kompletna porazka. Jemu balabym sie kota w opieke dac. Tesciu jest straszna psuja. Wszystko ma polamane. Tz kupil mu iPada to ladowarka jest w pieciu czesciach polamana, wystaja kable itd.
Ten czlowiek kiedys o malo mnie nie zabil.
Mielismy lampki na balkonie, a wtyczka od nich byla w domu podlaczana i zawsze troche balkon byl otwarty, a ten szedl z balkonu nadziukany z fajki i przecial metalowymi drzwiami kabel. Wtyczka zostala w gniazdku i ja szlam w mokrych butach i stsnelam obok tego rozcietego kabla z wtyczka w gniazdku
Gdybym przeciez stanela na te gole kable to bym mogla powiedziec hello do Jezusa. Masakra.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-23, 13:14   #1048
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
a ciotka odczytuje ze śledziony świni

taribari- ja ćwiczę z nią normalnie na leżąco, leży płasko na macie czy przewijaku i za nic w świecie nie dosięgnie do czubka głowy.
Stary 2013-10-23, 13:15   #1049
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
g...o prawda
przez całą ciąże nie brałam żadnych tabletek, ani jednej nospy, nic, zero a mamy napieie jak malowanie

do tego dzisiaj nasza rehabilitantka powiedziała, że to napiecie ćwiczy sie nawet do ukońćzenia 1 r.z bo potem są problemy z siadaniem, wstawaniem, chodzeniem...
Wiesz tu pewnie chodziło o zwiększenie prawdopodobieństwa, a nie że to tylko od tego. Poza tym wspominał, że rodzice takich dzieci od razu powinni być o tym informowani i przeszkoleni z pielęgnacji, bo to może ale nie musi się ujawnić. Wiem że czasem każą ćwiczyć aż dziecko chodzi przeraża mnie to. Ponoć piłka fajnie rozluźnia napięcie. Chyba kupię żeby jak najszybciej nam to znikło i żeby nie musieć już tam jeździć

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Stary 2013-10-23, 13:17   #1050
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
a nie mają zdjęć tamtych dzieci???
czy nie chcą dawać autentycznych zdjęć adoptowanych dzieci?
Nie mogą dawać.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości