|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1021 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1022 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Położyłam do bujaczka, dwa razy machnęłam i dziecko śpi
będę musiała go pouczyć zasypiania bez zewnętrznych bodźców ale to sama muszę być wyspana i mieć do tego cierpliwość Cytat:
na swój ślub to robiłam trwałą na rzęsy też całkiem niezly efekt, a że mam długie i proste to ładnie wyszło Cytat:
![]() mogę Ci oddać parę kilo ![]() Cytat:
![]() ja to bym zbankrutowała z laserem tyle mam rozstępów, zresztą Wam pokazywałam to okropieństwo, dziwie się że jezszcze maż chce na mnie patrzeć w negliżu Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
SAM ja zwykle kłade się ok 22 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Czytam i czytam i jakaś taka se jestem.
Nie mam weny pisać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1025 |
Wtajemniczenie
|
Idzia ja dawalam z torebki sama robiłam. Ogólnie Michaś pije wszystko co mu dam. Teraz codziennie dostaje sok z jabłka. Najpierw jabłko na tarce a później wyciskam sok. Jabłka dostaje 30ml, a jak mieszam z marchewką to 50 ml. Wypija. Bąki nie męczą, kupki idą ładnie, ogólnie się nie męczy.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Oli trzymam kciuki za biznes. Aaa i Tż chyba się przejął awantura. Bo dzisiaj dał radę wyrwać się z pracy i pójść z nami do okulisty ![]() A jednak można. Wkurzam się, że nie mam nikogo do pomocy mimo tego, że w domu 5 osób. Moi rodzice pomagają jak mogą. Ale mama ma SM, tata pomaga jeszcze mojej siostrze przy dwójce jej dzieciakach, też pracuje do tego. A tutaj nic. Nikt nie weźmie na spacer. Raz się zdarzyło, że siostra Tżta poszła, ale ze swoim chłopakiem chyba na popis przed ludźmi. A tak to nie. Żeby np. W domu posprzatala to nieee, musi spać w ciul i siedzieć na kompie. Zero! Jakbym mieszkała tylko z Tztem to byn wiedziała ze jestem sama, ale skoro tyle ludzi w domu to chyba mogę oczekiwać trochę pomocy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1026 |
Raczkowanie
|
Witam się, nadrabiam Was z wczoraj.
Mnie wczoraj nie było 6 godzin w domku. Zebrałam całą odwagę w sobie i w końcu pojechałam do mojej koleżanki, która ma 5 tygodniowego synka na plotki i zabrałam ze sobą Mikołaja. Wszystko wyszło super. Mikołaj przespał całą drogę autem- a jechaliśmy 40 min w jedną stronę. Na miejscu rozkładanie wózka i długi spacer, potem wspólna herbatka laktacyjna i ciacho i powrót do domu (też spał). Odżyłam normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1027 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Raczej nie ma. Zwykły przelew tylko chociaż ostatnio wprowadzili jakieś płatności nowe, ale nie zgłębiałam tematu. Cytat:
![]() Jestem tak zła że coś chyba zaraz rozwalę ![]() Jak ochłonę to ponadrabiam dokładniej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
Guusia- nam oliwka na ciemieniuchę też nie pomogła, kupiłam Olejuszkę w aptece i szybko przechodzi, polecam!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana (?) z moją 2 miesięczną córeczką
![]() Kiedy ona tak urosła ![]()
![]() |
#1030 |
Zakorzenienie
|
taribari
poszukam u siebie w taki razie te kropelki a po ile w polsce są te kropelki?? Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-23 o 12:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Zadomowienie
|
Mala wreszcie zasneła wiec mam czas na .... ogarniecie chałupy
oli fajny pomysł i pochwal sie co tam masz. Bedziesz szła przez allegro? Jaskierka na allegro jest payu |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rozmawiałam z mama godzine przez telefon ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Wtajemniczenie
|
Nadaje ze spaceru znad jeziora
![]() Domi- nam pomógł espumisan, ma większą dawke niz bobotic. Ten drugi u nas sie nie sprawdzil Surka- te zabawki z lamaze to oryginalne? Misiaczka- ![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#1034 |
Wtajemniczenie
|
Surka ale ci długo pospała Lila
![]() Moja jadła o 3:30 i o 6:30 i co ciekawe mówię do TZ czemu ona marudzi przecież dopiero jadła. I mówię do Mai "dopiero jadłaś, nie dostaniesz więcej". TZ patrzy na zegarek i mówi że ona jadła 3 godz temu. Ja byłam taka nieprzytomna że myślałam że jest po 3. Biednymu dziecku mleka zabroniłam ![]() TZ widział że ledwo kumam życie więc wziął Maje a ja spalam do 11 ![]()
![]() |
#1035 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sto lat dla Majeczki ![]() Fiazo trwała na rzęsach skojarzyła mi się jak takie mini loczki hehe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Marika (23 tc) ![]() Edytowane przez taribari Czas edycji: 2013-10-23 o 12:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1036 |
Wtajemniczenie
|
Karo
![]() ![]()
![]() |
#1037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
patrzylam w polskiej aptece w londynie chca 6 funtow= 30 zloty ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- tarobari, karonajn a myslicie że to wiercenie to na 100% gazy? no bo w sumie sama nie wiem co. bede dawac na razie infacol bo to mam i wiem, ze 2 miesiace temu mi to brala i w miare nie wypluwała |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
taribari, ćwiczysz to niby mycie główki rękoma dziecka? dosięga Ci bez problemu? bo ja próbowałam i moja mała to sobie może myć najwyżej skronie
![]()
#1039 |
Zakorzenienie
|
Melduje się ze spaceru
![]() Piękna pogoda! Siedzę przy fontannie laktacyjnej ![]() Zostalam zapytana o udostępnienie zdjęć Fi na stronie www. Ale odmowie, bo to strona Fundacji rodzin adopcyjnych i jakoś tak głupio;P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1040 |
Wtajemniczenie
|
http://kobieta.onet.pl/nadchodzi-naj...eciu-lat/yv9s6
hahahahah ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- mrozna zima na wyspach oznacza z -5 i 2cm sniegu dla niepoinformowanych strach sie bac
#1041 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
![]() |
#1043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy nie chcą dawać autentycznych zdjęć adoptowanych dzieci? Edytowane przez domciatko Czas edycji: 2013-10-23 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Domi ciężko stwierdzić czy pomoże, ale sytuacja na tyle nieciekawa że warto spróbować wszystkiego. Nam lekarka w ciężkich przypadkach kazała dawać aż 14 kropli, żeby dawka była jak w SabSimplex. Każde dziecko jak się tu na forum przekonujemy jest inne niestety i trzeba sprawdzać na własnej skórze. Mój się wybudza nieskokoniony, bo mu te kończyny latają jak popierdzielone. Gdyby nie woombie to bym miała pobudkę co kilka godzin- sprawdzałam jak spał luzem w śpiworku. Trzymam mocne kciuki aby w końcu znalazł się sposób ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Karolajn tak widzę Twoją Hanię jak zacznie chodzić ![]() ![]()
![]() |
#1045 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez całą ciąże nie brałam żadnych tabletek, ani jednej nospy, nic, zero a mamy napieie jak malowanie ![]() do tego dzisiaj nasza rehabilitantka powiedziała, że to napiecie ćwiczy sie nawet do ukońćzenia 1 r.z ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1046 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dużo osób się śmieje jak o tym mówię i zaraz pada pytanie "poważnie czy żartujesz" za 30zł efekt podkręcenia trzymał mi się chyba ze 3miesiące wszystko oczywiście zależy od pani która robi, jakich wałeczków użyje i czy się stara za drugim razem się mniej postarała i więcej do niej nie poszłam ![]() Cytat:
mama mi mówiła że będzie słaba bo na tam na jakieś dni patrzy i jej się sprawdza a ciotka odczytuje ze śledziony świni ![]() żeby nie było to kupiła świniaka na mięsko |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1047 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Perse- nic nie wiem na temat braku pralek w amerykanskich domach. Moze chodzilo tam o to ze pralki stoja zazwyczaj w piwnicy. Tyle ze to nie sa takie piwnice jak w Pl. tutaj sie mieszka w piwnicach ![]() Mialam juz wczesniej napisac, ze super ze Twoj tato umie sie zsjac dzieckiem. Moj tez by poszedl na spacer i by umial, no ofc procz kupy, ale on w Pl jest. Za to tesciu to kompletna porazka. Jemu balabym sie kota w opieke dac. Tesciu jest straszna psuja. Wszystko ma polamane. Tz kupil mu iPada to ladowarka jest w pieciu czesciach polamana, wystaja kable itd. Ten czlowiek kiedys o malo mnie nie zabil. Mielismy lampki na balkonie, a wtyczka od nich byla w domu podlaczana i zawsze troche balkon byl otwarty, a ten szedl z balkonu nadziukany z fajki i przecial metalowymi drzwiami kabel. Wtyczka zostala w gniazdku i ja szlam w mokrych butach i stsnelam obok tego rozcietego kabla z wtyczka w gniazdku ![]() Gdybym przeciez stanela na te gole kable to bym mogla powiedziec hello do Jezusa. Masakra. Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
![]() taribari- ja ćwiczę z nią normalnie na leżąco, leży płasko na macie czy przewijaku i za nic w świecie nie dosięgnie do czubka głowy.
#1049 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.