Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 21:13   #1141
iwona335
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Byliśmy dzisiaj na kolejnej rehabilitacji
Zuza wytrzymuje tylko 15-20 minut kolejne 10 minut ryk w niebo głosy
ale biore to już bardziej na luzaka, jedni jezdza z dziecmi na angielski, rytmike i inne bajery a my sobie chodzimy poćwiczyc a co
no i wprowadzilismy sobie do pokoju łózeczko, wiec jedno jest w sypialni drugie w dużym pokoju wiec zobaczymy jak sie to sprawdzi

Zuza chyba ma przepukline pepkowa i nie wiem czy czekać do 14 listopada czy isc z tym szybciej do lekarza?? jak myslicie?? eh ten pepek miała taki ładny a po naszych kolkach wyszedł lekko i jest zaczerwieniony
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:17   #1142
czarownica1
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Kto mi podeslal Skoka?
Mama musi byc blisko, spanie na oriencie, najlepiej z mama, maruder ale jak mama na widoku to usmiech od ucha do ucha...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:17   #1143
dzoan
Zakorzenienie

Wróciliśmy z basenu.. Mały zadowolony Nóżki mu chodziły jak żabci Po godzinie już zaczął płakać, ale podejrzewam, że z głodu.. musiałam z nim wyjść do szatni..na przewijaku zaczął już zacieszać.. zrozum tu dziecko
A apetyt miał jak wilk.. od 18 do 20.30 jadł 3 razy i to dłuugo.. padł przed tv siedząc do mnie pleckami zresztą w drodze na basen i z też spał.. śpioszek mój
Przyjaciółka robiła zdjęcia..jak tylko je zdobędę na pewno się pochwalę

A jutro przychodzi do nas rehabilitantka, wizyta domowa, więc wygodnie.. zobaczymy czy nasz maluch rozwija się prawidłowo

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:18   #1144
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Neni, my idziemy na szczepienie za tydzień, ale mała już nie kataru. Nie wiem czy bym poszła z katarem szczepic. Robiłaś jednak meningo?

Laski, jestem po laserze. Dym szedł, smród spalonego ciała i te sprawy. Piecze niesamowicie, noc mam z głowy. Nie wspominając jak to wygląda

Polecam panthenol Albo sobie bepanthenem posmaruj.

Teso... bardzo mi przykro

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:18   #1145
paulinka777
Raczkowanie

Szykujcie baty na mojego TŻta.... Właśnie zobaczył temat wątku i mnie pyta:
TŻ- ale to o dzieciach czy o mamach?
Ja-
TŻ- no skąd ja mam wiedzieć jakie Wy macie zwyczaje w wymyślaniu tych tytułów...

Usprawiedliwiam go- patrząc na siebie i Amelkę- ja spora nadwaga, Amelka- zgrabne niemowlę

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Możemy się kiedyś umówić na wspólne oglądanie

za jutrzejsze wybudzanie. Super,że operacja się powiodła

A ja skończyłam pierwsze dzierganki - jutro konkurs na moim blogu i do wygrania taki oto chwytaczek
Także zapraszam do śledzenia www.280dni.com
Dwie Matki Polki przy pomniku laktacyjnym To będzie fajnie wyglądało!
Super chwytak!!!! Ale Fi będzie miał fajne zabawki! Aż mu zazdroszczę

rozwalilas mnie ta fota

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775]
Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE]

Straszne...
Stary 2013-10-23, 21:19   #1146
czarownica1
Zakorzenienie

3dzien na 3 etatach
Z wiesci pozytywnych wyplacili becikowe

Stary 2013-10-23, 21:20   #1147
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaaa.... dawno Wam w sumie Lilo nie wrzucalam, ciotki

Moje CZTERY MIESIĄCE SZCZĘŚCIA, całe 6,250 kg miłości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4880.jpg (81,2 KB, 40 załadowań)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-10-23 o 21:23
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:21   #1148
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Szykujcie baty na mojego TŻta.... Właśnie zobaczył temat wątku i mnie pyta:
TŻ- ale to o dzieciach czy o mamach?
Ja-
TŻ- no skąd ja mam wiedzieć jakie Wy macie zwyczaje w wymyślaniu tych tytułów...

Usprawiedliwiam go- patrząc na siebie i Amelkę- ja spora nadwaga, Amelka- zgrabne niemowlę
Oplułam siebie i monitor
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:22   #1149
madi82
Zakorzenienie

cała prawda
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1375170_558659604199872_509533092_n.jpg (58,9 KB, 23 załadowań)

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:22   #1150
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
3dzien na 3 etatach
Z wiesci pozytywnych wyplacili becikowe

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Stary 2013-10-23, 21:24   #1151
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Kto mi podeslal Skoka?
Mama musi byc blisko, spanie na oriencie, najlepiej z mama, maruder ale jak mama na widoku to usmiech od ucha do ucha...

my nie, ja nie wiem co to Skok...ale Cii...))

28.07.2013r.
Stary 2013-10-23, 21:24   #1152
Charlize89
Rozeznanie

To nie jest tak, że je wszystko na raz. Jednego dnia daje jej trochę musu jabłkowego roboty mojej mamy a innego na przykład ziemniaki z masełkiem czy zupkę.(Ale tylko kilka małych łyzeczek do spróbowania). Musiałam to zrobić, bo nie chce pić mleka. Czasem minie 6 godzin zanim chce wypić mleko. Pije je bardzo niechętnie, jakbym ją truła, robi przy tym takie minki. A jeść przecież musi.

Dodatkowo problem jest taki, że jest tak do mnie przyzwyczajona, że jak chcę ją zostawić pod opieką mojej mamy to wyje jak syrena strażacka i moja mama nie jest w stanie się uspokoić. dziwi mnie to, bo starałam się aby miała tez kontakt z innymi ludzmi, pozwalam aby inni się nią zajmowali. fakt, że ja jestem z nią najczęściej ale boję się co będzie jak będę musiała iść do pracy.
15.06.2012 Straciliśmy Naszego Aniołka (14tc)
30.07.2013 Narodziny Anulki
Charlize89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:26   #1153
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

teso przykre to nie moge cos ostatnio czytac i sluchac takich "wiesci"

paulinka

yyyyyyy

to tyle ide powiesic pranie i wykapac sie - musze na karczycho strzelic dwie "naklejki" z jednej - rozgrzewajacy plaster bo mi rano strzelilo cos w szyi i glowa w lewo nie moge ruszac, a na prawym plasterek z komorkami macierzystymi na to moje wypadanie wlosow

charlize idziecie jak burza z rozszerzaniem diety. Ale nie za wczesnie na to maselko? mnie sie wydaje ze to troszke "za ciezkie" dla brzuszka takiego maluszka. A kiedy zaczynasz ekspozycje na gluten?

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:26   #1154
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

o kurcze już jej włosy nie stoją?

Duża dziewczynka

28.07.2013r.
Stary 2013-10-23, 21:26   #1155
czarownica1
Zakorzenienie

Mozecie mnie kopnac w d.upe... Nie nadrobie. Antek skonczyl jesc nie przekladam Go do lozeczka. Spi ze mna... Tz to juz chba dozywocie na kanapie pisane i lalka dmuchana...

Stary 2013-10-23, 21:27   #1156
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste
Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!!
Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:29   #1157
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No my uruchomiliśmy rureczki i takie pierdy szły że wichurę mógłby tym rozpętać do tego poszedł zielony kupsztal i wystarczyło żebym przez resztę dnia przepraszała syna za te rewelacje żołądkowe. Zachciało mi się dodatkowe witaminki wprowadzać, głupia ja

mój też tak je

Co do młynka to Tosiek kręci obiema rączkami ale tak mało składnie.
My już po kąpaniu i karmieniu. Niestety moja bida była tak umęczona że zasnął między cyckami a i ja padam bo nawet na spacerku musiałam go nosić na rękach i zabawiać żeby nie myślał o brzuszku.
A w ogóle to TŻ mi kradnie kąpanie a ja lubię kąpać małego, w ogóle wszystko lubię przy nim robić tylko potem nogi mi w doopę wchodzą więc muszę się chyba trochę podzielić z TŻ małym w końcu to też jego syn

nooo bąki sadzil po tej marchwi takie ze myslalam ze mu dupe rozrywa

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Wizażowe ciotki kochane,
dziękujemy za kciuki, modlitwy i dobrą energię. Jasiek po sześciogodzinnej operacji jest w niezłej formie, według lekarzy diagnoza się potwierdziła i zabieg został przeprowadzony zgodnie z planem. Teraz Maleństwo leży na OIOM-ie w głębokiej śpiączce farmakologicznej. Wygląda jak mały kosmonauta, ale być może jutro anestezjolog zacznie Go powoli wybudzać. Nikomu nie życzę widzieć dziecka na sali intensywnej terapii. Ściskam Was mocno i idę się przespać, bo zaraz padnę na pysk.

przesyłam dużo siły i ciągle zaciśnięte

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Przepraszam....dawno mnie nie było, ale przyznam się bez bicia, że ani nie miałam chęci, sił i czasu...

Anulka ostatnio chorowała, najpierw dostała zapalenie ucha, strasznie płakała, żal mi jej było. Poszłyśmy do pediatry bo nie wie wiedziałam dlaczego tak straszliwie płacze. Dostała antybiotyk, szybko zapalenie minęło. Jednak po tygodniu dostała uczulenie na antybiotyk i dodatkowo rumień na całym ciele, który co chwile zmieniał swe położenie, raz na twarzy a po chwili np na pupie i tak ciągle. W nocy pojechaliśmy na pogotowie. Dostała hydrokortyzon, lek na uspokojenie i wapno. Matko co za cyrk. przez godzienę szukaliśmy żył aby podać lek. Anulka ma tą samą przypadłość co ja, ciężko znaleźć żyłe aby podać lek czy pobrać krew. W nocy było ok, super spała, plamy znikneły lecz rano znowu było gorzej i musiałam się z nią udać do przychodni, tam naszczęście podali inny lek domięśniowo i na szczęście mineło po dwóch dniach.

Poza tym jak każda z was mam swoje własne problemy. Z TŻ kryzys już zażegnany, tylko z moimi rodzicami gorzej. Żałuję, żę nie wyprowadziliśmy się przy ostatniej kłótni tak jak chcieliśmy. O jaka ja naiwna byłam, wierzyłam w słowa moich rodziców że się zmienią. Jednak już wiem, że nigdy się nie zmienią, zawsze będą się wtrącać i mącić między mną a TŻ.

A Anulka jest słodka, strasznie ją kocham. Za tydzień skończy trzy miesiące. Mam tylko z nią jeden problem, nie chce pić mleka. Pije mniej niż zaleca producent na opakowaniu mleka. Ale za to chętnie wcina jogurciki dla dzieci, mus jabłkowy, ziemniaki z masełkiem, zupki. Ważyłam ją ostatnio w ciągu 5 tygodni przytyła 600 g. Teraz waży 6250 g w 12 tygodniu życia.

Spróbuję was dziewczęta choć trochę nadrobić, ale nie wiem czy się uda.

Biedna malutka. Ale diete to jej rozszerzyłaś WOW. Nie miała problemów z brzuszkiem? Od czego zaczęłaś? My kurde po 2 łyżeczkach marchewki mieliśmy rewolucje.

Cytat:
Neni, my idziemy na szczepienie za tydzień, ale mała już nie kataru. Nie wiem czy bym poszła z katarem szczepic. Robiłaś jednak meningo?

Laski, jestem po laserze. Dym szedł, smród spalonego ciała i te sprawy. Piecze niesamowicie, noc mam z głowy. Nie wspominając jak to wygląda

hardcorowiec z Ciebie!

Teso

Neni za wagę i yeż dostaliśmy zawieszkę

Oliath ja wiem że przesadzam, bo my latamy jak durni po tych wszystkich lekarzach, ale Lilo też wcześniaczek i dla swojego spokoju ja bym tą rączkę skonsultowała z neurologiem.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:31   #1158
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Kazde dziecko jest inne. Ja wogole w nocy nie odbijam
malej wiec po 10 min karmienia idziemy spac. No chyba ze przewinac trzeba. Czy Sara tak lapczywie je ze sie nalyka powietrza i trzeba ja odbic? Bo Alicja w sumie nie budzi sie do konca w nocy tylko lekko steka to ja biore na spiocha karmie. Ale ja mam lekki sen.
U nas wygląda to identycznie
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
to tyle ide powiesic pranie i wykapac sie - musze na karczycho strzelic dwie "naklejki" z jednej - rozgrzewajacy plaster bo mi rano strzelilo cos w szyi i glowa w lewo nie moge ruszac, a na prawym plasterek z komorkami macierzystymi na to moje wypadanie wlosow
Na jakiej zasadzie działają te komórki macierzyste?

Mi tak zaczęły wypadać włosy, że dramat
No ale co robić, co ...
Stary 2013-10-23, 21:33   #1159
iwona335
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste
Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE]

to straszne, rak jest okropny w kazdym wieku ale jak dopada tak młode osoby albo dzieci/nastolatków to ja sie pytam gdzie jest sprawiedliwosc???
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:34   #1160
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Mozecie mnie kopnac w d.upe... Nie nadrobie. Antek skonczyl jesc nie przekladam Go do lozeczka. Spi ze mna... Tz to juz chba dozywocie na kanapie pisane i lalka dmuchana...

Widziałam na pierwszej stronie, że nasze dzieciaczki mają prawie identyczne wymiary w 3cim miesiącu
Stary 2013-10-23, 21:34   #1161
lachryma
Zakorzenienie

Neni, jeśli u Was są w ciągu dnia tylko dwie drzemki po 15 minut, to ja sobie tego nie wyobrażam. Jak Ty żyjesz? No chyba, że Kubuś sobie potrafi leżeć grzecznie sam przez pół godziny, to rozumiem.

Charlize, ale rozszerzyłas dietę nie wiem czy nie jest za wcześnie na pyre z masłem czy jogurt

Teso, takie wiadomości potrafią dobić. Współczuję. Niestety temat nowotworów jest mi bardzo dobrze znany. To cholerstwo jest okropne.

Po zabiegu dostałam maść- dializat do pielęgnacji z krwi cieląt

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz
Stary 2013-10-23, 21:39   #1162
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Neni, jeśli u Was są w ciągu dnia tylko dwie drzemki po 15 minut, to ja sobie tego nie wyobrażam. Jak Ty żyjesz? No chyba, że Kubuś sobie potrafi leżeć grzecznie sam przez pół godziny, to rozumiem.

Zaraz zacznę płakać nad swoim losem

Potrafi i 40 minut, ale nie zawsze ma ochotę
Stary 2013-10-23, 21:40   #1163
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cholerka tak mi ładnie Majka usnęła o 19:30 a teraz obudziła się z płaczem. Uspokoiłam ale ani myśli spać

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:42   #1164
Charlize89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Biedna malutka. Ale diete to jej rozszerzyłaś WOW. Nie miała problemów z brzuszkiem? Od czego zaczęłaś? My kurde po 2 łyżeczkach marchewki mieliśmy rewolucje.
Z brzuszkiem? Hmm...raczej od urodzenia ma problemy z kupką, robi co 2-3 dni. Żadnych rewolucji nie ma. Podaje jej nawet mleko na kolki i zaparcia, ale raczej nic to nie pomogło, kupka i tak jest rzadko, ale przynajmniej nie ma żadnych kolek. Jak ręką odjął.

Jedynie jak brała antybiotyk to robiła kupkę 3-4 razy dziennie i taką fajną rzadziutką, miękką. Aż miło było

Wczoraj spróbowałam jej dać kleik ryżowy, kupiłam z Lidla. Nie pamiętam firmy.Można podawać po 4 miesiącu. Zrobiłam trochę mniej. Ale pluła tym, z resztą nie dziwię się. Ohydne to w smaku. Bleee...

Ale za to jest bardzo silna, już by najchętniej siadała i stała na nóżkach. Główkę trzyma prosto, a jak lezy na brzuszku to głowa jest wysoko i obraca ją w prawo i lewo. Pediatra była w szoku, jest bardzo kontaktowa. Przy badaniach aż krzyczała i piszczała z radości. Trzymałam ją na kolanach i słuchałam co lekarz do mnie mówi a Anulka w tym czasie głużyła do misia na ścianie.
Stary 2013-10-23, 21:43   #1165
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Charlize, ale rozszerzyłas dietę nie wiem czy nie jest za wcześnie na pyre z masłem czy jogurt

I nie dziwota, ze dziecko mleka pić nie chce

Dziewczyny, które chodzą na rehabilitacje potrzebuje rady...

Jakie są ćwiczenia na to, aby maluszek wyciągał ręce przed siebie?

Mój nie ma wzmożonego napięcia-niby, ale piąstki jeszcze zaciska

Pozostałe odruchy moim zdaniem są ok. Czytam na necie i tak wnioskuje..

Pediatra nie widzi problemu

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:47   #1166
lachryma
Zakorzenienie

Neni, w moim przypadku rozstępy mają zniknąć już po tym jednym zabiegu. Miałam je małe i wąskie. Z tym, że czas odbudowy skóry wraz z całym kolagenem to dobre pół roku.

Lemurki, zdrówka dla dzidzi.

Stary 2013-10-23, 21:49   #1167
madi82
Zakorzenienie

Cytat:

co Cię bedziemy kopać

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste
Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE]

moze jednak jest jeszcze jakaś nadzieja, szansa na wyzdrowienie...?

28.07.2013r.
Stary 2013-10-23, 21:51   #1168
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Wykonczysz sie. Sporobuj moze na noc dawac Olusiowi mm? Zobaczysz czy bedzie lepiej spal

A my po szczepieniu. Ola nawet nie zauwazyla ze zostala zaszczepiona za to dala niezly popis przy ubieraniu bo juz spiaca byla
Na pewno spróbuję z mm.. tylko czekam, żeby kupić w dobrym momencie, by wykorzystać jak najwięcej w ciągu 3 tyg od otwarcia.. muszę sobie zaplanować na ten czas jakieś wyjścia bez dziecka i męża

dla Oli.. dla niej to było jak ukłucie komara

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
i takie w miarę aktualne zdjątko Wiktorii w wersji pokąpielowej
szczęście w najczystszej postaci, już 11 tygodni
śliczna chyba ma długie rzęsy?

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hania w ciagu dnia ok, aż się znowu boje wieczora
wczoraj obudziła się przed 2 na jedzenie, znów był wrzask na cycka, ale że zaspana to jakoś jej wepchałam, potem po 4 i o 6 sobie już gadała w łóżeczku i jadła normalnie o 7
najgorzej było jak wam pisałam, obudziła się z rykiem ok.22, waliła mnie głową w poszukiwaniu jedzenia, cycek be, dobrze ze wczesniej udało mi sie cos odciagnąc więc z bólem zjadła 60ml, chyba lepiej było bo smoczek ma juz 3+ i lepiej leciało, ale i tak wyła i zasypiała mi na rekach. Potem biedulka jeszcze jęczała przez sen

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Wczoraj moja Malutka przeżyła chcwilę grozy jak mnie nie było. Została z Tżtem (strasznie się napalił na siedzenie z małą w domu po tym ojcowskim, tak swoją drogą). Ale sam początek - od znajomych dostaliśmy karuzelkę, taka najprostsza z możliwych - jedna melodyjka, żadnych regulacji, nakręcana ręcznie. Zabawki plastikowe, całą konstrukcja też, ale dobra, przykręciliśmy i się trzymało, Malutka strasznie była zaaferowana jak grało. No i wczoraj jak mnie nie było, Wiktoria kolejny raz pacnęła toto rączką i te zabawki (miśki na konikach) na nią zleciały, a potem cała konstrukcja też podobno przez pół godziny tak strasznie płakała że nic nie pomagało (jeszcze doszedł do strachu brudny pampers). Potem nawet jeść za bardzo nie chciała, taka przestraszona. Wróciłam z zajęć i na szczęście nic jej się nie stało, poobijana nie jest ani nic. ale potem leżała spokojnie u Tżta na rękach i nagle tak zaczęła strasznie płakać, musiała sobie bidulka przypomnieć nie przymocuję tego więcej, chyba że na gwoździa. I z pluszowymi zabawkami
kurcze też mamy taką karuzelkę.. plastikowe wszystko..jakby poleciała, to na pewno by zabolało..
bidulka

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ptyś mówi "Cześć dupeczki" a ja idę nadrabiać

PS. On mnie kiedyś zabije za te zdjęcia
jaki dresik

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Wczoraj na spacerze spotkałam znajomą:
Ona: karmisz?
Ja: No pewnie że tak, a co mam dziecko głodzić?
Ona: No wiesz nie kazdy ma mleko
Ja: (nie załapała ironi...)

Idę dalej. Spotykam koleżankę:
Ona: słyszałam że nie karmisz piersią
Ja: (lekkie zdziwienie że sie rozeszło po mieście )
Ona: moja siostra karmi tylko piersią i ten mały taaaaki fajny i taki pulchniutki na tym mleczku.
Ja: cieszę się że się dobrze rozwija
Ona: nie chce ci nic mówić ale będzie ci chorować, zobaczysz
Ja: jak narazie nie choruje i świetnie się rozwija
Ona: bo trzymacie ją w domu
Ja: gdybym ja trzymała w domu to byśmy się nie spotkały nie sądzisz
Ona: No właśnie nie choruje ci bo nie zapraszacie nikogo żeby obejrzec Maje
Ja: bo Maja nie jest małpką w zoo, zapraszamy naszych przyjaciół
Ona: No jak tam chcesz, ale moja siostra (bla bla bla )
jeszcze je nazywasz koleżankami?

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Zadzwoniła do mnie właśnie pielęgniarka z zaproszeniem na czwartek na szczepienie. I już mam z nerwów rewolucje żołądkowe.
na pewno wszystko będzie dobrze

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43378100]Pozdro z parku szczytnickiego tu tez cudnie ![/QUOTE] ślicznie i jaka fajna perspektywa

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Hej

Nie nadrobię was na razie bo moje dziecko NIE SPAŁO CAŁĄ NOC I DALEJ NIE ŚPI! A ja oczywiście razem z nim.Nie zasnął nawet na spacerze co mu się nigdy nie zdarzyło. Nie wiem co mu się stało ale już nie wyrabiam psychicznie
A jak potrzeba to oczywiście tż nie ma. Zaraz ściągnę mamę na pomoc bo nic nie mogę zrobić w domu
o jejku

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
byliśmy u lekarza i prawie się skończyło antybiotykiem ale protestowałam i dostaliśmy syrop i witaminę. Mały ma gardło zaczerwienione, kaszel i katar. W piątek do kontroli idziemy. I moja kluseczka waży już 5700 Co do zębów to mówiła, że faktycznie coś tam już widać ale może się przebić nawet do kilku miesięcy
mam nadzieję, że Łukaszek już czuje się lepiej
za wagę

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:54   #1169
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
I nie dziwota, ze dziecko mleka pić nie chce

Dziewczyny, które chodzą na rehabilitacje potrzebuje rady...

Jakie są ćwiczenia na to, aby maluszek wyciągał ręce przed siebie?

Mój nie ma wzmożonego napięcia-niby, ale piąstki jeszcze zaciska

Pozostałe odruchy moim zdaniem są ok. Czytam na necie i tak wnioskuje..

Pediatra nie widzi problemu
Do pobudzenia łapek:

- miziaj łapkami dziecka sobie po buzi
- kładz na butelce jesli cos z niej pije bo Wy cyc
- posadz mlodego na kolanach i oprzyj o swoj brzuch, tak aby byl w pozycji pollezacej i uderzaj lapkami w kolana, udawaj ze raczki myja buzie, glowke i brzuszek

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:55   #1170
Charlize89
Rozeznanie

Wiem, że możecie mnie skrytykować, macie do tego prawo. Ale każda by z was podała dziecku co innego do zjedzenia gdyby nie chciało pić mleka. Anulka od początku nie chętnie piła mleko, czy moje czy mm. Zawsze mniej niż się zaleca. Rozszerzyłam jej diete, bo mało przybierała.

A z resztą nie ważne i tak chyba tego nie zrozumiecie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości