|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Byliśmy dzisiaj na kolejnej rehabilitacji
Zuza wytrzymuje tylko 15-20 minut kolejne 10 minut ryk w niebo głosy ale biore to już bardziej na luzaka, jedni jezdza z dziecmi na angielski, rytmike i inne bajery a my sobie chodzimy poćwiczyc a co ![]() no i wprowadzilismy sobie do pokoju łózeczko, wiec jedno jest w sypialni drugie w dużym pokoju wiec zobaczymy jak sie to sprawdzi Zuza chyba ma przepukline pepkowa i nie wiem czy czekać do 14 listopada czy isc z tym szybciej do lekarza?? jak myslicie?? eh ten pepek miała taki ładny a po naszych kolkach wyszedł lekko i jest zaczerwieniony |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Kto mi podeslal Skoka?
Mama musi byc blisko, spanie na oriencie, najlepiej z mama, maruder ale jak mama na widoku to usmiech od ucha do ucha... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z basenu.. Mały zadowolony
Nóżki mu chodziły jak żabci A apetyt miał jak wilk.. od 18 do 20.30 jadł 3 razy i to dłuugo.. padł przed tv siedząc do mnie pleckami zresztą w drodze na basen i z też spał.. śpioszek mój Przyjaciółka robiła zdjęcia..jak tylko je zdobędę na pewno się pochwalę ![]() A jutro przychodzi do nas rehabilitantka, wizyta domowa, więc wygodnie.. zobaczymy czy nasz maluch rozwija się prawidłowo
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teso... bardzo mi przykro
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Raczkowanie
|
Szykujcie baty na mojego TŻta.... Właśnie zobaczył temat wątku i mnie pyta:
TŻ- ale to o dzieciach czy o mamach? Ja- TŻ- no skąd ja mam wiedzieć jakie Wy macie zwyczaje w wymyślaniu tych tytułów... Usprawiedliwiam go- patrząc na siebie i Amelkę- ja spora nadwaga, Amelka- zgrabne niemowlę Cytat:
Super chwytak!!!! Ale Fi będzie miał fajne zabawki! Aż mu zazdroszczę ![]() rozwalilas mnie ta fota ![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775] Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE]
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
3dzien na 3 etatach
![]() Z wiesci pozytywnych wyplacili becikowe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa.... dawno Wam w sumie Lilo nie wrzucalam, ciotki
![]() Moje CZTERY MIESIĄCE SZCZĘŚCIA, całe 6,250 kg miłości
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-10-23 o 21:23 |
|
|
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
cała prawda
|
|
|
|
#1150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Rozeznanie
|
To nie jest tak, że je wszystko na raz. Jednego dnia daje jej trochę musu jabłkowego roboty mojej mamy a innego na przykład ziemniaki z masełkiem czy zupkę.(Ale tylko kilka małych łyzeczek do spróbowania). Musiałam to zrobić, bo nie chce pić mleka. Czasem minie 6 godzin zanim chce wypić mleko. Pije je bardzo niechętnie, jakbym ją truła, robi przy tym takie minki. A jeść przecież musi.
Dodatkowo problem jest taki, że jest tak do mnie przyzwyczajona, że jak chcę ją zostawić pod opieką mojej mamy to wyje jak syrena strażacka i moja mama nie jest w stanie się uspokoić. dziwi mnie to, bo starałam się aby miała tez kontakt z innymi ludzmi, pozwalam aby inni się nią zajmowali. fakt, że ja jestem z nią najczęściej ale boję się co będzie jak będę musiała iść do pracy.
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
teso przykre to
nie moge cos ostatnio czytac i sluchac takich "wiesci"![]() paulinka yyyyyyy to tyle ide powiesic pranie i wykapac sie - musze na karczycho strzelic dwie "naklejki" z jednej - rozgrzewajacy plaster bo mi rano strzelilo cos w szyi i glowa w lewo nie moge ruszac, a na prawym plasterek z komorkami macierzystymi na to moje wypadanie wlosow![]() charlize idziecie jak burza z rozszerzaniem diety. Ale nie za wczesnie na to maselko? mnie sie wydaje ze to troszke "za ciezkie" dla brzuszka takiego maluszka. A kiedy zaczynasz ekspozycje na gluten?
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duża dziewczynka
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
Mozecie mnie kopnac w d.upe... Nie nadrobie. Antek skonczyl jesc nie przekladam Go do lozeczka. Spi ze mna... Tz to juz chba dozywocie na kanapie pisane i lalka dmuchana...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1156 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste
Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!! Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to.. |
|
|
|
#1157 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooo bąki sadzil po tej marchwi takie ze myslalam ze mu dupe rozrywa ![]() Cytat:
przesyłam dużo siły i ciągle zaciśnięteCytat:
Biedna malutka. Ale diete to jej rozszerzyłaś WOW. Nie miała problemów z brzuszkiem? Od czego zaczęłaś? My kurde po 2 łyżeczkach marchewki mieliśmy rewolucje. Cytat:
hardcorowiec z Ciebie! Teso Neni za wagę i yeż dostaliśmy zawieszkę ![]() Oliath ja wiem że przesadzam, bo my latamy jak durni po tych wszystkich lekarzach, ale Lilo też wcześniaczek i dla swojego spokoju ja bym tą rączkę skonsultowała z neurologiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1158 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi tak zaczęły wypadać włosy, że dramat No ale co robić, co ...
|
||
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste
Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!! Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE] to straszne, rak jest okropny w kazdym wieku ale jak dopada tak młode osoby albo dzieci/nastolatków to ja sie pytam gdzie jest sprawiedliwosc??? |
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałam na pierwszej stronie, że nasze dzieciaczki mają prawie identyczne wymiary w 3cim miesiącu |
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, jeśli u Was są w ciągu dnia tylko dwie drzemki po 15 minut, to ja sobie tego nie wyobrażam. Jak Ty żyjesz? No chyba, że Kubuś sobie potrafi leżeć grzecznie sam przez pół godziny, to rozumiem.
Charlize, ale rozszerzyłas dietę nie wiem czy nie jest za wcześnie na pyre z masłem czy jogurt![]() Teso, takie wiadomości potrafią dobić. Współczuję. Niestety temat nowotworów jest mi bardzo dobrze znany. To cholerstwo jest okropne. Po zabiegu dostałam maść- dializat do pielęgnacji z krwi cieląt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz
|
#1162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz zacznę płakać nad swoim losem ![]() Potrafi i 40 minut, ale nie zawsze ma ochotę
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Cholerka tak mi ładnie Majka usnęła o 19:30 a teraz obudziła się z płaczem. Uspokoiłam ale ani myśli spać
|
|
#1164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedynie jak brała antybiotyk to robiła kupkę 3-4 razy dziennie i taką fajną rzadziutką, miękką. Aż miło było ![]() Wczoraj spróbowałam jej dać kleik ryżowy, kupiłam z Lidla. Nie pamiętam firmy.Można podawać po 4 miesiącu. Zrobiłam trochę mniej. Ale pluła tym, z resztą nie dziwię się. Ohydne to w smaku. Bleee... Ale za to jest bardzo silna, już by najchętniej siadała i stała na nóżkach. Główkę trzyma prosto, a jak lezy na brzuszku to głowa jest wysoko i obraca ją w prawo i lewo. Pediatra była w szoku, jest bardzo kontaktowa. Przy badaniach aż krzyczała i piszczała z radości. Trzymałam ją na kolanach i słuchałam co lekarz do mnie mówi a Anulka w tym czasie głużyła do misia na ścianie.
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie dziwota, ze dziecko mleka pić nie chce ![]() Dziewczyny, które chodzą na rehabilitacje potrzebuje rady... Jakie są ćwiczenia na to, aby maluszek wyciągał ręce przed siebie? Mój nie ma wzmożonego napięcia-niby, ale piąstki jeszcze zaciska ![]() Pozostałe odruchy moim zdaniem są ok. Czytam na necie i tak wnioskuje.. Pediatra nie widzi problemu |
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Neni, w moim przypadku rozstępy mają zniknąć już po tym jednym zabiegu. Miałam je małe i wąskie. Z tym, że czas odbudowy skóry wraz z całym kolagenem to dobre pół roku.
Lemurki, zdrówka dla dzidzi. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43401420]Dziewczyna ma 33 lata i wczoraj oprocz tego ze ma raka dowiedziala sie ze zdala jako jedna z najlepszych lekarski egzamin na specjaliste Ku. Rwa i jak tu cokolwiek rozumiec???!! Rok temu zmarla moja kuzynka po 6 latach walki.. A teraz to..[/QUOTE] moze jednak jest jeszcze jakaś nadzieja, szansa na wyzdrowienie...? |
|
|
|
|
#1168 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla Oli.. dla niej to było jak ukłucie komara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
bidulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43378100]Pozdro z parku szczytnickiego tu tez cudnie ![/QUOTE] ślicznie i jaka fajna perspektywa ![]() Cytat:
Cytat:
za wagę
|
|||||||||
|
|
|
#1169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- miziaj łapkami dziecka sobie po buzi - kładz na butelce jesli cos z niej pije bo Wy cyc - posadz mlodego na kolanach i oprzyj o swoj brzuch, tak aby byl w pozycji pollezacej i uderzaj lapkami w kolana, udawaj ze raczki myja buzie, glowke i brzuszek Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1170 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że możecie mnie skrytykować, macie do tego prawo. Ale każda by z was podała dziecku co innego do zjedzenia gdyby nie chciało pić mleka. Anulka od początku nie chętnie piła mleko, czy moje czy mm. Zawsze mniej niż się zaleca. Rozszerzyłam jej diete, bo mało przybierała.
A z resztą nie ważne i tak chyba tego nie zrozumiecie...
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

Nóżki mu chodziły jak żabci
zresztą w drodze na basen i z też spał.. śpioszek mój 
za jutrzejsze wybudzanie. Super,że operacja się powiodła
Aż mu zazdroszczę 

nie moge cos ostatnio czytac i sluchac takich "wiesci"
z jednej - rozgrzewajacy plaster bo mi rano strzelilo cos w szyi i glowa w lewo nie moge ruszac, a na prawym plasterek z komorkami macierzystymi na to moje wypadanie wlosow
przesyłam dużo siły i
nie wiem czy nie jest za wcześnie na pyre z masłem czy jogurt