Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 15:39   #4141
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Ja padam na pyszczek nie mam siły już na nic....o mamo....ale mam maraton domowy od poniedziałku....a pewnie za jakieś 3 tyg znów będzie powtórka z rozrywki jak szafę przywieziemy

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:56   #4142
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez elizabarbara Pokaż wiadomość
No tak, jak sa wskazania, to zrobia. Ale przy klasycznych kariotypach bez wskazan nie robia .

Kurcze, sama nie wiem co Ci poradzic. Piszesz ze bylo duzo # w Twojej rodzinie. Moze to byc jakis szerszy problem.. Niekoniecznie zwiazany z nadkrzepliwością...

Ech..juz wiem że nic nie wiem...
Kiedyś żyło się łatwiej jak internetu nie było.. I lekarze mieli lżej Jutro z lekarzem pogadam. Rzuce mu tekstami typu że nie wszystkie zaburzenia krzepliwości w wynikach wychodzą i że co z tego że będe wyniki robić, jak może się okazać że jest za późno na heparyne.... Najpierw mnie nakręcił na clexane, a jak przyszłam w ciąży to się wycofal A co może się stać jeżeli bez powodu zacznie się heparyne przyjmować? Pewnie ryzyko wystąpienia krwawień, ale czy coś jeszcze?
Nie wiem... Może przesadzam... Jestem po jednym # więc wskazań nawet do badań po jednyn # nie ma....

Iza, przykro mi z powodu oprychy. Nawet nie wiem czym można w ciąży smarować...
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 15:59   #4143
Hosenka*
Zakorzenienie

Niedługo zamkną mnie w wariatkowie, nie wiem jak ja przeżyję do porodu

Wróciłam dzisiaj ... ze szpitala.
Pojechałam w niedziele po południu, bo słabo czułam ruchy no i jeszcze ta historia na tamtym wątku ...

Położona na IP uśmiechnęła się pod nosem jak jej powiedziałam który to tydzień, ale powiedziałam o poprzedniej ciąży i przestała się smiać

Na szczęście wszystko było ok, nie musiałam zostawać, ale TŻ powiedział, że jak mam za pół godziny znowu świrować, to lepiej zostać.

Lekarze mówili, że dziecko ma jeszcze dużo miejsca i nie każdy ruch czuć, ale tłumaczyłam, że ja dziecko do niedzieli czułam bardzo często, z przerwami max godzinnymi i jak się ruszał to intensywnie, a w niedziele były i 2 godziny a czułam ledwie "smyrnięcia". No i w kółko moja gadka o poprzedniej ciąży + powiedziałam o tym zanikającym tętnie u dziewczyny z tamtego wątku.

Poleżałam, badali tętno 2 razy dziennie (zamiast 1 raz na tym etapie) + ciśnienie kilka razy dziennie (miałam ze soba poprzedni wypis, więc mieli na świeżo, z czym byłam tydzień temu).

Wczoraj rano miałam schizę, bo położna nie mogła uchwycić tętna, coś było słychać, ale zaraz znikało, przyszła za jakiś czas i było już ok, bo inaczej się dziecko ułożyło. I badaj tu tętno samej w domu, jak to nie jest takie proste ...

Aaaa no i spotkałam mojego lekarza, chwilę leżałam w sali z jego córką, więc pogadaliśmy o tych ruchach.

Przy wypisie pani ordynator była bardzo miła dla mnie, porozmawiała ze mną spokojnie i powiedziała, żebym ok 32 tyg przyszła, poleżę 2 tygodnie pod obserwacją i "razem przejdziemy ten trudny dla mnie czas".

Wczoraj leżałam z dziewczyną w 28 tyg, której dziecko przestało rosnąć. Tętno ok, na usg wszystko ok, przepływy ok. Byłam pozytywnie zaskoczona, że zamiast skomentować to hasłem "jeszcze nadrobi, ma czas", choć wg nich jest wszystko w porządku i będzie dobrze, to wysłali ją rano karetką do Krakowa, do jakiegoś specjalisty na konsultację i obserwację.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:03   #4144
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
RENA [/B]kobieto jak ja się cieszę!!! Normalnie bym Cię wyściskała ze szczęścia Gratuluję iiii super po prostu Dostałaś l4?

Tak się cieszę, że jesteście obstawione lekami! Trzeba wierzyć, że tym razem wszystkie dotrwacie do pięknych wakacyjnych miesięcy z kruszynkami pod sercem!!!

BARBI, RENA, WADERA, KUCYKU ściskam Was z całych sił i życzę Wam, żebyście znalazły w sobie siłę aby każdego dnia cieszyć się cudem który się dzieje! Aby pomimo ogromnych stresów i zmartwień, który zapewne nieraz będą zaprzątać Wam głowy nigdy nie przestałyście wierzyć w Wasze maluszki i dla nich starały się być silne i pozytywnie nastawione Dbajcie o siebie ze wszystkich sił!!!!

Wadera, Rena mi lekarz od początku powtarzał, że wieczorem brać acard (czy inny lek z aspiryną) a rano robić zastrzyk z heparyny. Nie wiem dlaczego, ale kazał tego pilnować. No i zastrzyk zawsze strać się robić o tej samej godzinie. Po zastrzyku polecam się położyć na np. pół godzinki wtedy przynajmniej u mnie siniaki się rzadziej robią.
dzięki nie mam l4...mój tż powiedział dr że mogę iść na zwolnienie nawet dziś i dr zapytał czy chcę zwolnienie, a ja powiedziałam, że jeśli nie ma wskazań to nie...
kurczę z tą heparyną nie wiem teraz jak to zmienić...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Wadera kiedyś znalazła jakieś medyczne opracowanie nt. aspiryny - że ponoć stwierdzono, że znacznie lepiej się wchłania i działa na nasz organizm przyjmowana wieczorem. Potem gin też mi coś o tym wspominał, no i jak dostałam heparynę to kazał przyjmować właśnie w takiej kolejności - wieczór tabletka, rano zastrzyk, no i ja od początku tak przyjmuję.
A i zaznaczył, żeby absolutnie nie brać tych dwóch rzeczy na raz!!!
cholerka

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Brawa za super podejście. Zazdroszczę Ci go
nie ma czego - u Ciebie też będzie dobrze !!

Cytat:
Rena a jak długo masz przyjmować metformax? Całą ciąże? I jaką masz dawkę? Bo ja 2x1 (500mg).

Jak sprytnie przejść z porannego łykania acardu na wieczorny? Przyjąć jednego dnia normalnie rano, potem wieczorem i już kolejnego tylko wieczorem? Nie chce za długiej przerwy a nie wiem czy 150mg to nie za dużo będzie....
w sumie to nie wiem do kiedy będę go brać... biorę tak jak Ty 2x1 i też 500mg

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43391011]Aaa!! Tak strasznie się cieszę Gratuluję i mocno trzymam kciuki

A i tak dla systematyki - to jakie mamy tu pary?
Anitka i Santom, Kucyk i Berbie, Wadera i Rena?
(chodzi o podobne tp).

Anitka i Santom - majówki, a kolejne dziewczyny - czerwcówki?

A z tą heparyną to mnie zaskoczyłyście.
Ja w domu robiłam sobie zastrzyki ok. 16-17, a w szpitalu Fragmin (to ten zamiennik Clexane) dostawałam o... 22[/QUOTE]
dzięki a mnie wychodzi TP początek lipca chyba...

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
I urodził się Arturo czyli ja swojej wieczornej pory raczej nie będę zmieniać
Musi być dobrze, ważne że jest leczenie
no właśnie się zastanawiam jakby to zrobić...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Wadera, rena: Gratuluję!!!
dziękuję

----------------------------------------------------
dziś do porannych tabletek dodałam nospę max - można ją brać kiedy brzuch boli??
strasznie spać mi się chce więc chyba zaraz się zdrzemnę

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:16   #4145
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
Ech..juz wiem że nic nie wiem...
Kiedyś żyło się łatwiej jak internetu nie było.. I lekarze mieli lżej Jutro z lekarzem pogadam. Rzuce mu tekstami typu że nie wszystkie zaburzenia krzepliwości w wynikach wychodzą i że co z tego że będe wyniki robić, jak może się okazać że jest za późno na heparyne.... Najpierw mnie nakręcił na clexane, a jak przyszłam w ciąży to się wycofal A co może się stać jeżeli bez powodu zacznie się heparyne przyjmować? Pewnie ryzyko wystąpienia krwawień, ale czy coś jeszcze?
Nie wiem... Może przesadzam... Jestem po jednym # więc wskazań nawet do badań po jednyn # nie ma....

Iza, przykro mi z powodu oprychy. Nawet nie wiem czym można w ciąży smarować...
Nie wiem jakie sa skutki uboczne przyjmowania heparyny oprocz mozliwosci wystapienia krwotoku.
Jezeli bierzesz za duza dawke to krew sie za bardzo rozrzedza i moga wystapic krwawienia
Stan krwi pacjenta przyjmujacego heparyne sprawdza sie za pomoca d-dimerow oraz badania anty Xa, ktore monitoruje aktywność heparyny.
Znam kilka dziewczyn, ktore w ciazy przyjmuja heparyne i co 5-6 tygodni robia te 2 powyższe badania, na podstawie których hematolog podtrzymuje, zwieksza lub zmniejsza dawke heparyny.

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:36   #4146
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Wadera, rena: Gratuluję!!!
Dziękuję
I nie stresuj się kochana, jesteś pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze.

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kurczę z tą heparyną nie wiem teraz jak to zmienić...
cholerka
dziś do porannych tabletek dodałam nospę max - można ją brać kiedy brzuch boli??
Renka spokojnie, może nie trzeba zmieniać jeśli są dziewczyny, które brały wieczorem i też było dobrze. A jeśli bardzo chcesz to można zrobić jak pisała Eliza - codziennie o godzinę wcześniej. Dla mnie to żadna utruda (gorsza byłaby zmiana z rana na wieczór). Sama się jeszcze zastanawiam i nie wiem to by zajęło 10-12 dni.
Mąż mnie odsunął od roboty, więc w sumie nie mam nic strasznego na głowie, żeby takiej zmianie nie podołać

Nospę max bierz jeśli Cię boli, mój lekarz tak radził

Cytat:
Nie wiem jakie sa skutki uboczne przyjmowania heparyny oprocz mozliwosci wystapienia krwotoku.
Jezeli bierzesz za duza dawke to krew sie za bardzo rozrzedza i moga wystapic krwawienia
Stan krwi pacjenta przyjmujacego heparyne sprawdza sie za pomoca d-dimerow oraz badania anty Xa, ktore monitoruje aktywność heparyny.
Znam kilka dziewczyn, ktore w ciazy przyjmuja heparyne i co 5-6 tygodni robia te 2 powyższe badania, na podstawie których hematolog podtrzymuje, zwieksza lub zmniejsza dawke heparyny.
O właśnie, tak wczoraj myślałam jakimi badaniami badać aktywność tej heparyny. Czy tylko te dwa badania wystarczą?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 16:49   #4147
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Niedługo zamkną mnie w wariatkowie, nie wiem jak ja przeżyję do porodu

Wróciłam dzisiaj ... ze szpitala.
Pojechałam w niedziele po południu, bo słabo czułam ruchy no i jeszcze ta historia na tamtym wątku ...

Położona na IP uśmiechnęła się pod nosem jak jej powiedziałam który to tydzień, ale powiedziałam o poprzedniej ciąży i przestała się smiać

Na szczęście wszystko było ok, nie musiałam zostawać, ale TŻ powiedział, że jak mam za pół godziny znowu świrować, to lepiej zostać.

Lekarze mówili, że dziecko ma jeszcze dużo miejsca i nie każdy ruch czuć, ale tłumaczyłam, że ja dziecko do niedzieli czułam bardzo często, z przerwami max godzinnymi i jak się ruszał to intensywnie, a w niedziele były i 2 godziny a czułam ledwie "smyrnięcia". No i w kółko moja gadka o poprzedniej ciąży + powiedziałam o tym zanikającym tętnie u dziewczyny z tamtego wątku.

Poleżałam, badali tętno 2 razy dziennie (zamiast 1 raz na tym etapie) + ciśnienie kilka razy dziennie (miałam ze soba poprzedni wypis, więc mieli na świeżo, z czym byłam tydzień temu).

Wczoraj rano miałam schizę, bo położna nie mogła uchwycić tętna, coś było słychać, ale zaraz znikało, przyszła za jakiś czas i było już ok, bo inaczej się dziecko ułożyło. I badaj tu tętno samej w domu, jak to nie jest takie proste ...

Aaaa no i spotkałam mojego lekarza, chwilę leżałam w sali z jego córką, więc pogadaliśmy o tych ruchach.

Przy wypisie pani ordynator była bardzo miła dla mnie, porozmawiała ze mną spokojnie i powiedziała, żebym ok 32 tyg przyszła, poleżę 2 tygodnie pod obserwacją i "razem przejdziemy ten trudny dla mnie czas".

Wczoraj leżałam z dziewczyną w 28 tyg, której dziecko przestało rosnąć. Tętno ok, na usg wszystko ok, przepływy ok. Byłam pozytywnie zaskoczona, że zamiast skomentować to hasłem "jeszcze nadrobi, ma czas", choć wg nich jest wszystko w porządku i będzie dobrze, to wysłali ją rano karetką do Krakowa, do jakiegoś specjalisty na konsultację i obserwację.
Przykro mi że znowu miałaś przejściaWażne że już jest ok.
Cytat:
Jak najbardziej

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 17:14   #4148
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

O właśnie, tak wczoraj myślałam jakimi badaniami badać aktywność tej heparyny. Czy tylko te dwa badania wystarczą?

Tak, powinny. Zaleca sie je zrobic po paru tygodniach odkad sie bierze heparyne.
Ale jest problem. D-dimery zrobisz w kazdym labie, anty Xa (czyta sie anty dziesięć a) tylko w kilku miejscach w PL... Ja szukalam w Lublinie to obdzwonilam wszystkie laby i nic. Okazalo sie, ze najblizsze miejsce gdzie moge zrobic to badanie to Instytut hematologii i transplantologii w Warszawie.
Jednak moja hem powiedziala, ze kiedys z jednego szpitala od nas wysyłano do labolatorium Synevo w Lublinie i w efekcie robilam wlasnie tam.
Badanie to koszt 100zl w IHIT w Wawie, u mnie bylo 135zł.
Wiem na pewno ze robia te badania w 3 city, musialabym dokladnie dowiedziec sie gdzie. Jednak warto podzwonic po labach i ich docisnąć. To rzadkie badanie i malo ktora laborantka sie orientuje
Ja do synevo dzwonilam 2 razy, za pierwszym razem pani nie miala pojecia, dopiero potem, za drugim razem, jak ją przycisnęłam, to poszukala i znalazla.
Coo do tego badania sa wymogi. Musisz je zrobic dokladnie 4 godziny po podaniu dziennej dawki heparyny (dlatego tez warto brac zastrzyki rano, bo kto Ci pobierze krew w środku nocy? )

Wiecej nic nie wiem

WYMIANKA

Edytowane przez elizabarbara
Czas edycji: 2013-10-23 o 17:16
Stary 2013-10-23, 17:39   #4149
agatkaa1
Zakorzenienie

Hosenka strasznie mi przykro że masz takie przejścia w tej ciązy ale chyba każda z Nas Cie doskonale rozumie!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 18:44   #4150
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Renka spokojnie, może nie trzeba zmieniać jeśli są dziewczyny, które brały wieczorem i też było dobrze. A jeśli bardzo chcesz to można zrobić jak pisała Eliza - codziennie o godzinę wcześniej. Dla mnie to żadna utruda (gorsza byłaby zmiana z rana na wieczór). Sama się jeszcze zastanawiam i nie wiem to by zajęło 10-12 dni.
Mąż mnie odsunął od roboty, więc w sumie nie mam nic strasznego na głowie, żeby takiej zmianie nie podołać
no tak...a powiedz mi co wtedy z aspiryną?? codziennie godzinę później?? będzie dzień, że zejdą się w czasie...sama nie wiem a jakby dać zastrzyk wieczorem i po 12h znów??masz jakieś objawy??
---------------------------------------------
ale pospałam normalnie zmogło mnie na maxa jutro robię betę - doktorek kazał powtórzyć, ale jakoś spokojna jestem

Stary 2013-10-23, 19:14   #4151
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Coo do tego badania sa wymogi. Musisz je zrobic dokladnie 4 godziny po podaniu dziennej dawki heparyny (dlatego tez warto brac zastrzyki rano, bo kto Ci pobierze krew w środku nocy? )
To w moim Alabie nawet nie ma co sprawdzać czy to mają.
No właśnie, musieliby pobrać krew o 1 w nocy

Cytat:
no tak...a powiedz mi co wtedy z aspiryną?? codziennie godzinę później?? będzie dzień, że zejdą się w czasie...sama nie wiem a jakby dać zastrzyk wieczorem i po 12h znów??masz jakieś objawy??
---------------------------------------------
ale pospałam normalnie zmogło mnie na maxa jutro robię betę - doktorek kazał powtórzyć, ale jakoś spokojna jestem
Aspirynka też po godzinie wcześniej. Ale myślę, że można wziąć rano a następnego dnia od razu wieczorem. Chyba aspirynka nie taka ważna jak heparyna.
Ja rozmawiałam z mężem i w końcu zostawię jak jest.

A objawy? tylko jeden -

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2013-10-23, 19:31   #4152
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Aspirynka też po godzinie wcześniej. Ale myślę, że można wziąć rano a następnego dnia od razu wieczorem. Chyba aspirynka nie taka ważna jak heparyna.
Ja rozmawiałam z mężem i w końcu zostawię jak jest.

A objawy? tylko jeden -
no właśnie mój też tak mówi...ale dziewczyny zasiały we mnie ziarno niepewności...a jak bierzesz dupka?? bo ja 3x2 - czy to trzeba jakoś co ileś godzin??dziś brałam po 7, ok.15.30 i wezmę o 20.00...wiem, że świruję, ale nie chcę czegoś źle zrobić...
ja oprócz spania jeszcze mdłości rano i wieczorem...ale czy to nie za szybko...??
zaraz idę znów spać - nie wytrzymam długo
Waderka a może dasz mi jakiś kontakt do siebie - np. gg - żeby tu nie "zaśmiecać" takimi rzeczami forum...

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-10-23 o 19:38
Stary 2013-10-23, 19:43   #4153
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Trzymam kciuki za wszystkie badania, bety, przyjmowanie tabletek i za co jeszcze trzeba

Hosenko, lepiej pojechać 100 razy za dużo niż raz za mało. Nic się nie martw, masz prawo się bać i dobrze, że pojechałaś.
A jak się ma maluszek z Waszego wątku?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:44   #4154
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
jutro robię betę - doktorek kazał powtórzyć, ale jakoś spokojna jestem
Tak trzymaj

Kubek co można stosować na opryszczke w ciąży?

Stary 2013-10-23, 19:47   #4155
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Wadera, aspiryne mozna od razu przestawic z wieczoru na rano i odwrotnie. Oby nie za często
Jak bedziesz robic badanie anty Xa to i tak heparyne trzeba wziac z samego ranca

Rena, mi lekarz powiedzial, ze dupka trzeba brac 3xdoba czyli co 8 godzin rowno. To samo tyczy sie np luteiny. Jak masz 3xdziennie to co 8 godzin, a jak 2xdziennie to po 12godzin.
Ale Ty powinnas sie stosowac do zalecen swojego

WYMIANKA
Stary 2013-10-23, 19:48   #4156
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Iza ja mialam opryszczke na uscie w ciazy stosowalam plasterki compeed - rewelacja - pani w aptece powiedziala ze sa bezpieczne w ciazy no i sie nie przenisei opryszczki jak by sie ja traktowalo jakims smarowidlem

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 19:49   #4157
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Wadera, aspiryne mozna od razu przestawic z wieczoru na rano i odwrotnie. Oby nie za często
Jak bedziesz robic badanie anty Xa to i tak heparyne trzeba wziac z samego ranca

Rena, mi lekarz powiedzial, ze dupka trzeba brac 3xdoba czyli co 8 godzin rowno. To samo tyczy sie np luteiny. Jak masz 3xdziennie to co 8 godzin, a jak 2xdziennie to po 12godzin.
Ale Ty powinnas sie stosowac do zalecen swojego
nie mówił tak szczegółowo o godzinach przyjmowania leków...no i stwierdzam, że nie dam rady zmieniać godzin heparyny...pracuję i nie mam jak w pracy zrobić zastrzyku...

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-10-23 o 19:52
Stary 2013-10-23, 19:49   #4158
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

...ach o znow II kreski gratulacje

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2013-10-23, 19:51   #4159
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Iza ja mialam opryszczke na uscie w ciazy stosowalam plasterki compeed - rewelacja - pani w aptece powiedziala ze sa bezpieczne w ciazy no i sie nie przenisei opryszczki jak by sie ja traktowalo jakims smarowidlem
DziękujeWłaśnie plasterki mam w domu ale nie byłam pewna czy moge użyć.

Stary 2013-10-23, 19:51   #4160
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:
nie mówił tak szczegółowo o godzinach przyjmowania leków...
Bo lekarze tak naprawde maja to w d... Moja mi tak samo kiedys powiedziala. Dopiero jak zapytalam i przycisnelam to mi powiedziala ze mam sie rowno trzymac godzin

WYMIANKA
Stary 2013-10-23, 19:56   #4161
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

pochwale sie - mamy juz 4 zeby Tosia wyglada rozkosznie, Dzis w nocy ugryzla mi cycucha az podskoczylam, a Tosia sie przelekla i rozplakala

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2013-10-23, 19:57   #4162
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale sie - mamy juz 4 zeby Tosia wyglada rozkosznie,
pokaż

Stary 2013-10-23, 20:05   #4163
Kubek29
Zadomowienie

Iza- ginekolodzy, których znam dają kobietom w ciąży heviran doustnie.
Nawet jesli nie jest to pierwszorazowe zachorowanie. Uważają ze tak jest bezpieczniej.

Skontaktuj sie ze swoim ginem, moze tez tak stosuje.
Zdania odnosnie tego tez sa podzielone...

Jak nie to kup sobie krem z acyklowirem np. hascovir i stosuj miejscowo.

-edycja-
Ooo.. A jak masz plasterki to sobie dzisiaj naklej
Ale o ten heviran tez sie zapytaj.

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-10-23 o 20:16
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:11   #4164
rena5
Zakorzenienie

idę spać zaraz biorę leki, małż zrobi mi zastrzyk...boli mnie podbrzusze :/

Stary 2013-10-23, 20:24   #4165
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
pochwale sie - mamy juz 4 zeby Tosia wyglada rozkosznie, Dzis w nocy ugryzla mi cycucha az podskoczylam, a Tosia sie przelekla i rozplakala
No pięknie
Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Iza- ginekolodzy, których znam dają kobietom w ciąży heviran doustnie.
Nawet jesli nie jest to pierwszorazowe zachorowanie. Uważają ze tak jest bezpieczniej.

Skontaktuj sie ze swoim ginem, moze tez tak stosuje.
Zdania odnosnie tego tez sa podzielone...

Jak nie to kup sobie krem z acyklowirem np. hascovir i stosuj miejscowo.

-edycja-
Ooo.. A jak masz plasterki to sobie dzisiaj naklej
Ale o ten heviran tez sie zapytaj.
DziekujeA czy moge zaczekać do piątku a do tego czasu stosować plasterki?Bo w piątek się bede widziała z ginem na tym usg płatnym.

Stary 2013-10-23, 20:31   #4166
Kubek29
Zadomowienie

Iza, tak.
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:31   #4167
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Tyyyle ciaz i od razu pogoda lepsza

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43391011]
Ale kiedy dostał rumieńców? Przy ekspozycji?
[/QUOTE]kilka czynników się nałożyło... ekspozycja, nie eko owoce, użycie kremu BD

Cytat:
Bo lekarze tak naprawde maja to w d...
nie wszyscy.
mój mi powiedział.

Cytat:
pochwale sie - mamy juz 4 zeby
komplet jedyneczek?

Edytowane przez pani22ka
Czas edycji: 2013-10-23 o 20:34
pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 20:49   #4168
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Waderka a może dasz mi jakiś kontakt do siebie - np. gg - żeby tu nie "zaśmiecać" takimi rzeczami forum...
Jasne, już piszę do Ciebie na priv
Ja luteinę przyjmuję o 9 i 21.
Lecę zrobić zastrzyk i też spać

Cytat:
no i stwierdzam, że nie dam rady zmieniać godzin heparyny...pracuję i nie mam jak w pracy zrobić zastrzyku...
U mnie też zawsze jakieś cyrki rano, często o tej porze jestem w mieście i byłoby ciężko. A wcześniej niż o 9 nie chcę, bo do 9 zwykle śpię

Stary 2013-10-23, 21:06   #4169
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Artur to samo, jak się wystraszy, to zaczyna krzyczeć aż.
Dziś się musiał wybudzić przez jakiś hałas (choć było względnie cicho) i tak strasznie żałośnie płakał, że go z 10 minut uspokajałam (a spał na mnie)... Jeju ale wrażliwe te nasze dzieci.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

kilka czynników się nałożyło... ekspozycja, nie eko owoce, użycie kremu BD
I co obstawiasz jako winowajcę?
Skąd bierzesz eko owoce? Ja nie mam żadnego takiego sklepu :/ Może lepiej podawać słoiczki zatem?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 21:30   #4170
Hosenka*
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43399055]Trzymam kciuki za wszystkie badania, bety, przyjmowanie tabletek i za co jeszcze trzeba

Hosenko, lepiej pojechać 100 razy za dużo niż raz za mało. Nic się nie martw, masz prawo się bać i dobrze, że pojechałaś.
A jak się ma maluszek z Waszego wątku?[/QUOTE]

Dziecko samo oddycha, samo je i robi już kupkę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości