Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-23, 22:01   #1111
Seleniti
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Nikii braciszek ma 9 miesięcy

hope 5 listopada na 17:30

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 22:13   #1112
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny i pewnie bym nie panikowała z tą wizytą tylko że ja mam podwójną macicę i bojęsię bo często z tego powodu wychodzą kłopoty No ale mam nadzieję że na następnej wizycie zobaczę już serduszko
Dziewczyna z mojego wczesniejszego watku tez ma podwojna i nie miala klopotow w ciazy, co prawda urodzila ciut przd terminem, ale to raczej nie z tego powodu

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość

Co do pory roku, ja mam Filipka z grudnia i też bardzo sobie chwalę, święta były urocze z takim dzieciątkiem, byliśmy sami, tak naprawdę to byla chyba moja najlepsza wigilia taka prawdziwa rodzinna : ja, mąż i dziecko Wszystko takie nowiuśkie, pachnące No a drugi powód który jest ok to to, że na lato już wróciłam do w miarę normalnej figury
Teraz też się cieszę, ze na wiosnę urodzę bo będę miała porównanie

[/COLOR]ahaa i do kobietek z okolic Gliwic, może kiedyś uda nam się spotkać w realu??
oj tak, na zime pod plasczem faldki luzne sie pochowaly, a na lato juz laski z nas byly ja bym wolala drugie jesienne, ale nie ma co narzekac

i jeszcze jedna sprawa mi sie nasunela po rozmowach z sasiadka: rozszerzanie diety: jej synek z czerwca, rozszerzanie przypadlo na zime (bo na cycu byl tylko) i miala problem z dostaniem dobrej jakosci warzyw, moj mia rozszerzana diete latem i same swiezutkie warzywka z babciowego eko ogordka a teraz bede kombinowac, mam zamiar porobic marchwi, dyni itd do soiczkow malych, z Fifim tez narobilam duzo i bylo jak znalazl do zupek np na zime

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-23, 23:46   #1113
janeczka7891
Zadomowienie

Muff nie uwierzysz ale ja dziś o tym rozszerzaniu też myślałam i tak samo jak Ty już sobie poplanowałam hehe
Stary 2013-10-24, 06:38   #1114
martuszka0
Rozeznanie

Dzień dobry
miłego dnia życzymy
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 06:54   #1115
kaorlak
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie!
Wczoraj o 21 już sobie smacznie spałam, więc jestem w miarę wyspana
Misia też już troszkę lepiej.

No i najważniejsze: witamy się z Dzidzią w II trymestrze , czyli 14 tyg. !!! Doczekałam się

Miłego dnia Mamusie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:04   #1116
Seksta
Rozeznanie

hej dziewczyny
choruje do poniedzialku, przed chwila gadalam z kolezanka ( kierowniczka ) i mowi, ze mam sie niczym nie martwic a spokojnie wychorowac choc w pracy paru osob nie ma tez z powodu choroby i ciezko ale ja mam sie nie martwic.
jeden plus poza tym ze nic nie zarobie to chociaz jest luz ehehehe....
wlasnie wyczesalam kota ( dziwnie brzmi ) , oczywiscie mnie podrapal....

my myslelismy o tescie Pappa i idziemy jesli dostane skierowanie na NFZ a pewnie nie bedzie z tym problemu.

Dzis wkraczam w 11 tydz!! moj groszek w zeszlym tygodniu w czw na usg mal 22 mm, nie wiem czy to duzo, malo? Czytalam ze w normach sie miesci....
Ale czytam ze wasze maluchy takie duze to zaczynam sie martwic....

TP 15.05.2014 majowa mama!
Seksta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:17   #1117
Nikii89
Zakorzenienie

Janeczka U Nas tak samo było. Oskara sadzałam od 8m i przez większość wakacji latał w majtkach a jak się zmoczył to nie zwracał na to uwagi. Teraz zaczęłam kilka dni temu z tego samego powodu co Ty. I zauważyłam że jak narobi w majtki to idzie z rozszerzonymi nóżkami i się maca że ma mokro i od razu podnosi nogę aby ściągnąć. Wczoraj nawet się macał jak miał sucho, posadziłam na nocnik posiedział ok. 5min bo dłużej nie chciał i wrócił do zabawy nie minęła minuta i siku do majtek i przybiegł że ma mokro. Ja nie zmuszam do siedzenia. Posiedzi ile chce, bo nie chcę go zrazić. Mamy jeszcze 5m do kolejnej dzidzi
A czy ja wiem czy sadzanie jak zacznie siedzieć ma sens ?? My zaczęliśmy jak Oskar miał 8m sadzać i najpierw ładnie siedział zdarzało się że coś zrobił , a potem zaczął uciekać od nocnika , płakać i przestałam go sadzać .

Kashha może TŻ coś zaczęło przerastać, pracuje sam, spłaca kredyt za dom , pojawi się kolejne dziecko. A on chce jak najlepiej dla rodziny i potem robi się nerwowy z przepracowania. Mam nadzieję że szybko się pogodzicie

Martuszka fajnie że na wizycie wszystko OK.
A powiedział dlaczego chce abyście zrobili ten test PAPPA?? Czy ma jakieś podejrzenia czy bardziej zleca profilaktycznie?

Dark lady przykro mi z powodu konkursu
Wiem że pewnie źle się czujesz widząc że inne ciężarne czują się dobrze, a Ty cierpisz. Ale kochana każda ciąża jest inna.
Ehhh , te teściowe … widzę że kolorowo tez nie masz .
Moja w poprzedniej ciązy ciągle powtarzała „wnuczek urodzi się na urodziny dziadka” (miałam termin 2 dni przed urodzinami teścia) może uznacie że przesadzam, ale jakbym usłyszała to raz , dwa to OK. ale codziennie to już mnie wkurzało i powtarzałam do brzuszka „nie waż się wychodzić 22” i synek posłuchał mamusi i urodził się 2 dni przed terminem
Teraz mam termin 3 dni przed urodzinami teściowej i nie mówię jej dokładnie na kiedy

Karolak gratulacje II trymestru

Seksta jesteśmy mniej więcej na tym samym etapie ja wczoraj weszłam w 11 tydzień

Dzień dobry

A ja jestem ciekawa czy przed drugim się wyśpię Bo pobudka dziś o północy Oskar jadł mm , potem o 3 marudził przez sen bo smoczek mu wypadł i nie umiał znaleźć, o 4.45 pobudka na mm i 6.45 na dobre .

Ja bym chciała chociaż kilka nocy całych przespanych
za wizyty

No i dla Gosiaczka wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia

(bo to chyba dzisiaj nie ?? )

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 07:23   #1118
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Co do nocnika to podobno najlepszy czas jak dziecko zaczyna siadać, dużo moich znajomych tak zrobiło i naprawde szybko poszło maluszkom o co kaman My trochę to przegapiliśmy, w sumie nawet nie, po prostu mały plakał a nie chciałam go zmuszać.
Nie do końca my zaczęliśmy jak Olaf zaczął siadać i rzeczywiscie chętnie to robił do czasu jak... Nauczył sie wstawać Zaczęło si uciekanie i już nie chce nocnika, tylko się bawi. Poza tym takie półroczne dziecko nie rozumie że sika...

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
i jeszcze jedna sprawa mi sie nasunela po rozmowach z sasiadka: rozszerzanie diety: jej synek z czerwca, rozszerzanie przypadlo na zime (bo na cycu byl tylko) i miala problem z dostaniem dobrej jakosci warzyw, moj mia rozszerzana diete latem i same swiezutkie warzywka z babciowego eko ogordka a teraz bede kombinowac, mam zamiar porobic marchwi, dyni itd do soiczkow malych, z Fifim tez narobilam duzo i bylo jak znalazl do zupek np na zime
O tak, to prawda, ciężej z rozszerzaniem

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
No i najważniejsze: witamy się z Dzidzią w II trymestrze , czyli 14 tyg. !!! Doczekałam się

Miłego dnia Mamusie
O jak miło, kolejna mamusia )

A ja się pochwale... Doczekałam sie Spałam bez tv na samym materacu I wstawałam tylko 3 razy w nocy do wc, ten tv mnie tak rozprasza że przed północą łaziłam 3-4 razy a teraz pólnoc przespałam

Jeszcze dwa razy antybiotyk, teraz to już musze na młodym niemal siadac i go przykleszczać ;/ Co do żłobka to naprawde cieżko bedzie mi go oddac znów ale chce zobaczyć reakcje Olafa, czy bedzie płakał czy zadowolony, do końca października zostanie, to 4 dni... Chociaz Tż ta nie będzie i sama będe musiała prowadzić...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:23   #1119
Seksta
Rozeznanie

Nikki Idziemy leb w leb a jak duzy na ostatnim usg byl Twoj groszek?

Jak bylismy na usg tydzien temu to lekarz tez mowil ze poleca zrobienie testu Pappa, nie wydaje mi sie zeby bylo cos nie tak. Mowil, ze wszystko poki co jest ok bo tak naprawde okaze sie po porodzie. I tyle

Stary 2013-10-24, 07:25   #1120
Dark lady
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dark lady przykro mi z powodu konkursu
Wiem że pewnie źle się czujesz widząc że inne ciężarne czują się dobrze, a Ty cierpisz. Ale kochana każda ciąża jest inna.
Ehhh , te teściowe … widzę że kolorowo tez nie masz .
Moja w poprzedniej ciązy ciągle powtarzała „wnuczek urodzi się na urodziny dziadka” (miałam termin 2 dni przed urodzinami teścia) może uznacie że przesadzam, ale jakbym usłyszała to raz , dwa to OK. ale codziennie to już mnie wkurzało i powtarzałam do brzuszka „nie waż się wychodzić 22” i synek posłuchał mamusi i urodził się 2 dni przed terminem
Teraz mam termin 3 dni przed urodzinami teściowej i nie mówię jej dokładnie na kiedy
Ja wiem że inne, tylko że moje takie same Nieprzyjemne, nawet nie umiem się cieszyć tą ciążą, a to źle...

Pamiętam jak pisałaś że teściowa tak robiła. Nie wiem co te kobiety sobie czasem myślą. Moja też np. uważa że po każdej większej imprezie przeze mnie i TŻ organizowanej (wesele, chrzciny itd.) należy jej się spora część tego co zostało. Ja się zawsze podzielę, ale nie sądzę że wchodzenie do kuchni i zarządzanie co mam dać jest ok...

Nie będę chyba dziś pisać, bo mam giga doła i nie chcę smęcić.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:37   #1121
Nikii89
Zakorzenienie

Seksta ja miałam ostatnie USG robione w 9tyg i wtedy miał 193mm

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Dark Lady mnie wkurzyło to że na siłę w 1rocznicę ślubu musieliśmy zrobić imprezę dla rodziny ;/ wg mnie rocznice należą już do Nas. Jeszcze ja 3m po porodzie z małym dzieckiem i musiałam imprezę zrobić ;/ Wtedy robiłam a bo byłoby gadanie, teraz szczerze bym to olała.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 07:43   #1122
kaorlak
Zadomowienie

Kurczę, ale Wy macie z tymi teściowymi. Ja mam naprawdę rewelacyjną! Nigdy nie powiem na Nią złego słowa, bo też nigdy na to nie zasłużyła! Co jakiś czas przyjeżdża, żeby mi poprasować czy porobić w ogródku. Ostatnio przyjechała i umyła mi wszystkie okna Zawsze też przywozi dla Nas obiad, żeby (jak twierdzi) Nas nie objadać
Bardzo ją lubię i mam szczęście że mi się trafiła taka
Stary 2013-10-24, 07:47   #1123
martuszka0
Rozeznanie

Okej, nadrobiłam Was

monita01 jakiś nie ogarnięty ten Twój szef :/ przecież wiadomo, że nie każda kobieta dba tak samo o siebie podczas ciąży. Jedne się niczym nie przejmują (co czasem mnie przeraża), a z kolei inne czasem aż przesadnie do tego podchodzą, ale to jest moje zdanie... Nie przejmuj się nim

Pallas Ril może koleżanka zazdrosna, że Ty w ciąży jesteś?

Cytat:
Napisane przez /Mycha/ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj i dzisiaj korzystam z wrocławskiej pięknej jesieni i spacerkuję... ale jak wracam to jestem taki padzioch, że od razu drzemka się należy
A w której dzielnicy Wrocławia mieszkasz? Może my sąsiadki jesteśmy

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Mój miś, na monitorze lepiej wyglądał
Cudne maleństwo

Dark lady jak tam, dziś masz lepszy humorek?

Cytat:
Napisane przez Seksta Pokaż wiadomość
Dzis wkraczam w 11 tydz!! moj groszek w zeszlym tygodniu w czw na usg mal 22 mm, nie wiem czy to duzo, malo? Czytalam ze w normach sie miesci....
Ale czytam ze wasze maluchy takie duze to zaczynam sie martwic....
Mój w 9 tygodniu miał 2 cm, a wczoraj na badaniu w 12 t miał już 5 więc myślę, że nie musisz isę martwić

Cytat:
Martuszka fajnie że na wizycie wszystko OK.
A powiedział dlaczego chce abyście zrobili ten test PAPPA?? Czy ma jakieś podejrzenia czy bardziej zleca profilaktycznie?
W zasadzie powiedział, że w naszym przypadku nie jest konieczne, żeby go zrobić... a wspomniał o tym teście, podejrzewam tylko dlatego, że ma obowiązek poinformować pacjentkę o tym badaniu.
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 07:49   #1124
kaorlak
Zadomowienie

Mam już wczorajsze wyniki badań i w zasadzie większość jest w porządku oprócz hemoglobiny (czego się spodziewałam, bo mam zawroty głowy i dwa razy mało nie zemdlałam), która wyniosła 10,4 Także witaj anemio! Pewnie we wtorek na wizycie dostanę tabletki z żelazem, a już dzisiaj lecę po buraki i będę wyciskać sok
Stary 2013-10-24, 08:15   #1125
pomarancza24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Hej

Ja wiem że inne, tylko że moje takie same Nieprzyjemne, nawet nie umiem się cieszyć tą ciążą, a to źle...

Pamiętam jak pisałaś że teściowa tak robiła. Nie wiem co te kobiety sobie czasem myślą. Moja też np. uważa że po każdej większej imprezie przeze mnie i TŻ organizowanej (wesele, chrzciny itd.) należy jej się spora część tego co zostało. Ja się zawsze podzielę, ale nie sądzę że wchodzenie do kuchni i zarządzanie co mam dać jest ok...

Nie będę chyba dziś pisać, bo mam giga doła i nie chcę smęcić.
Ściskam mocno na poprawę humoru

Gosiaczek szczęścia na nowej drodze życia nie denerwuj się, wszystko będzie po twojej myśli
pomarancza24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:22   #1126
carolyna86
Zakorzenienie

cześć dziewczyny! - Nie nadążam za wami
wczoraj i dziś z rana w pracy miałam takiego nerwa na kol. która jest wręcz niereformowalna, chcemy ułatwić pracę a ta nie bo nie (jak dziecko z przedszkola
a teraz sobie myślę: na co mi to, durna jestem że się tak spinam i tak zaraz mnie tu nie będzie...

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:24   #1127
Seleniti
Zadomowienie

Dzień dobry

Gosiaczku wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo, dużo miłości

Kobitki czy, któraś z Was studiując, była w ciąży i starała się o IOS?
Bo właśnie się dowiedziałam, że już jeden z prowadzących burzy się o moją nieobecność na zajęciach i tak mam to w nosie, bo nawet gdyby mnie chciała wykreślić z zajęć do pójdę do dziekana i to załatwię, gorzej jak małpa się uweźmie

Stary 2013-10-24, 08:26   #1128
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pomarancza24 Pokaż wiadomość
Mój miś, na monitorze lepiej wyglądał
cuuudo

Cytat:
Dzień dobry Mamusie!
Wczoraj o 21 już sobie smacznie spałam, więc jestem w miarę wyspana
Misia też już troszkę lepiej.

Miłego dnia Mamusie
Gratulacje wkroczenia w II trymestr

Cytat:
Mam już wczorajsze wyniki badań i w zasadzie większość jest w porządku oprócz hemoglobiny (czego się spodziewałam, bo mam zawroty głowy i dwa razy mało nie zemdlałam), która wyniosła 10,4 Także witaj anemio! Pewnie we wtorek na wizycie dostanę tabletki z żelazem, a już dzisiaj lecę po buraki i będę wyciskać sok
Wy też tyle czekałyście na wyniki??
Ja mam dopiero odbiór za 10 dni.

Witam się w 9 tygodniu
Wczoraj poszłam spać po 9 i niedawno wstałam :P

Miłego dzionka życzę

Gosiaczek najlepszego na Nowej Drodze

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-24 o 08:27
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:26   #1129
Seksta
Rozeznanie

Nikki a to jestem juz spokojna, moj w zeszlym tyg ( wg om 10 tydz, wg usg 9t4d ) mial 2,2 cm a teraz pewnie ma ze 3 cm. Wybaczcir ale lubie sie chyba martwic
martuszkao 5cm! Ale ogromniasty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 08:26   #1130
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
selenitko - dobrze ze juz zmienilas myslenie, bo inczej musialabym chyba naprawde ci sprac dupsko. co ja mam powiedziec ? jak jeszcze tez mnie cycki przestaly bolec, a nwet byc wrazliwe na dotyk, mdlosci niemal wogole nie mialam, a coraz wiecej widze eksperckich porad gdzie mowia ze one wielce swiadczą o prawidłowo rozwijającej się ciąży. Jak czytam to aż mnie denerwuje już. naprawdę.
Dziewczyny, ja tez nie mam zadnych mdlosci, piersi juz nie bola a ciaza rozwija sie super, maluszek rosnie. To, ze te mdlosci to oznaka zdrowo rozwijajacej sie ciazy, to moze tak na pocieszenie dla tych biednych mam, ktore sie mecza? Mysle, ze powinnysmy sie cieszyc, ze nas to ominelo, bo jednak wiekszosc kobiet w ciazy przez to przechodzi, co zreszta widac na tym forum.

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
A swoją drogą złożyłam zamówienie dzisiaj w końcu w next dla Milci. Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie paczka
Jak na jakosc i na wielkosc te ubranka z NEXTA, rozmiarowka ok? Zamawiasz do Polski? Mi sie strasznie te och kolekce podobaja i chcialam zamowic cos dla mojego noworodka

Witam sie juz w czwartek Dzis robie sobie dzien bez chleba, wczoraj te dwie kanapki jakos bokiem mi wyszly! Na sniadanie zjadlam taka obfitsza osianke. Na drugie mam jogurt z musem owocowym i jabluszko, a na obiad wzielam sobie piersc z indyka w sosie z kasza i do tego ogorek W domu, po pracy zrobie sobie moze krem z dyni na obiado-kolacje i jakos przetrwam bez pieczywka
Stary 2013-10-24, 08:27   #1131
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Super! U mnie dopiero 11 tydzień

Cytat:

Dark Lady mnie wkurzyło to że na siłę w 1rocznicę ślubu musieliśmy zrobić imprezę dla rodziny ;/ wg mnie rocznice należą już do Nas. Jeszcze ja 3m po porodzie z małym dzieckiem i musiałam imprezę zrobić ;/ Wtedy robiłam a bo byłoby gadanie, teraz szczerze bym to olała.
Oczywiście, że rocznica jest dla Was

Cytat:
Kurczę, ale Wy macie z tymi teściowymi. Ja mam naprawdę rewelacyjną! Nigdy nie powiem na Nią złego słowa, bo też nigdy na to nie zasłużyła! Co jakiś czas przyjeżdża, żeby mi poprasować czy porobić w ogródku. Ostatnio przyjechała i umyła mi wszystkie okna Zawsze też przywozi dla Nas obiad, żeby (jak twierdzi) Nas nie objadać
Bardzo ją lubię i mam szczęście że mi się trafiła taka
Ja na swoją też nie mogę złego słowa powiedzieć. Też mi we wrześniu okna pomyła, żeby mi oszczędzić pracy. A dziś Dziadek przywiózł naleśniki i pokrojoną zieleninę w pojemnikach do zamrożenia na zimę Przetwory póki co dostaję od Niej i od Mamci - także nie mogę narzekać bo mam dużą pomoc

Madziula, a kiedy wysyłasz Olafa do żłobka? My dziś kończymy antybiotyk, ale poślę Go pewnie dopiero około środy, albo i później, bo jednak organizm osłabiony po kuracji antybiotykowej szybko może coś złapać.

Katar mi ustąpił i w końcu mogę oddychać Duże lepiej się czuje. Kuba chyba też - przynajmniej tak wygląda. Na 11:45 jedziemy na kontrolę. Zobaczę co tam 'słychać'.

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 08:27   #1132
monita01
Zakorzenienie

Ah, moj maluszek w 12stym tygodniu na usg genetycznym mial troszke ponad 6 cm
Stary 2013-10-24, 08:31   #1133
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Gosiaczku wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia, dużo, dużo miłości

Kobitki czy, któraś z Was studiując, była w ciąży i starała się o IOS?
Bo właśnie się dowiedziałam, że już jeden z prowadzących burzy się o moją nieobecność na zajęciach i tak mam to w nosie, bo nawet gdyby mnie chciała wykreślić z zajęć do pójdę do dziekana i to załatwię, gorzej jak małpa się uweźmie
Ja miałam IOS z innego powodu (wyjazd zagraniczny), ale dostałam ten sam formularz do wypełnienia co kobiety w ciąży. Trzeba było zaznaczyć tylko, że jest się w ciąży i donieść zaświadczenie od lekarza. Na mojej uczelni tylko nie za bardzo chcieli dawać IOS na pierwszym roku (a z tego co pamiętam, to Ty zaczęłaś teraz nowy kierunek?). Nie wiem czy też tak jest u Ciebie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 08:33   #1134
Seleniti
Zadomowienie

Każda ciąża inna, każdy maluch rośnie w swoim tempie, tak samo jak już jest na świecie, innym szybciej rosną ząbki, zaczynają mówić, chodzić, a innym dzieciom przychodzi to wolniej, no tak już jest i nie ma czym się martwić

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Ja miałam IOS z innego powodu (wyjazd zagraniczny), ale dostałam ten sam formularz do wypełnienia co kobiety w ciąży. Trzeba było zaznaczyć tylko, że jest się w ciąży i donieść zaświadczenie od lekarza. Na mojej uczelni tylko nie za bardzo chcieli dawać IOS na pierwszym roku (a z tego co pamiętam, to Ty zaczęłaś teraz nowy kierunek?). Nie wiem czy też tak jest u Ciebie.
Tak Będę musiała się dowiedzieć, bo to by mi bardzo ułatwiło życie. Mam nadzieję, że nie będą robić z tym problemów

Stary 2013-10-24, 08:34   #1135
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość

Jak na jakosc i na wielkosc te ubranka z NEXTA, rozmiarowka ok? Zamawiasz do Polski? Mi sie strasznie te och kolekce podobaja i chcialam zamowic cos dla mojego noworodka
Ja polecałam next'a, bo zamawiam już dość długo Mają polską wersję sklepu internetowego http://pl.nextdirect.com/pl/Przesyłka najczęściej idzie 3 dni robocze i jest darmowa. Ja jestem bardzo zadowolona z tych ubranek, świetna jakość! Rozmiar jest trochę zawyżony Przynajmniej dla chłopców Jedyne co mi nie odpowiadało od nich to czapka na zimę - dla mnie była za płytka i Kubie uszy wychodziły.

Gosiaczku, dużo szczęścia na nowej drodze życia!

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-24 o 08:37
Stary 2013-10-24, 08:34   #1136
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość

Bo i kochana co Ci wiecej moze powiedziec?
A co to za bole? jak ciagnie, kluje i 'rozpiera' to calkiem normalne, ja w pierwszej ciazy nie robilam testu dlugo, bo tak mnie bolal brzuch, ze bylam w 100% pewna, ze dostane @, a tu synek wyszedl

No ja miałam to samo z testem, jakoś po prostu liczyłam że się czegoś dowiem, poza podwójną macicą mam też dwie szyjki macicy i przedzieloną pochwę, zwyczajnie się martwię że może coś się stać. Wczoraj Teściowa i wy mnie troszkę uspokoiłyście ale i tak się martwię no ale mam nadzieję, że faktycznie te bóle to dlatego że maluszek rośnie, chociaż nie sądziłam że mogą one być aż tak mocne.
Stary 2013-10-24, 08:35   #1137
Pallas Ril
Rozeznanie

A w ogóle to mnie dziś taka niemoc ogarnęła, że po prostu nie mogę się ruszyć... a najgorsze, że nie mogę też ruszyć moimi szarymi komórkami, a tu tyle pracy mnie dziś czeka ((
Stary 2013-10-24, 08:40   #1138
monita01
Zakorzenienie

O, wlasnie sie kapnelam ze i ja koncze dzis 13sty tydzien i wkraczam w 14sty

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Ja polecałam next'a, bo zamawiam już dość długo Mają polską wersję sklepu internetowego http://pl.nextdirect.com/pl/Przesyłka najczęściej idzie 3 dni robocze i jest darmowa. Ja jestem bardzo zadowolona z tych ubranek, świetna jakość! Rozmiar jest trochę zawyżony Przynajmniej dla chłopców Jedyne co mi nie odpowiadało od nich to czapka na zimę - dla mnie była za płytka i Kubie uszy wychodziły.
Dzieki, dzieki, ja mieszkam w Hiszpanii, ale tez chyba mozna tu zamowic Kupilabym te na 56 i 62, nie? Poczekam tylko na wiosenno-letnia kolekcje no i chyba na plec
Stary 2013-10-24, 08:45   #1139
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Dzieki, dzieki, ja mieszkam w Hiszpanii, ale tez chyba mozna tu zamowic Kupilabym te na 56 i 62, nie? Poczekam tylko na wiosenno-letnia kolekcje no i chyba na plec
No właśnie nad 56 to się zastanawiam, może wezmę jeden zestaw. Kuba urodził się mając 57cm i niektórych ubranek w ogóle nie założyłam Ale 62 to będę szaleć tylko, żeby płeć znać

Lecę po kawę

Stary 2013-10-24, 08:47   #1140
Seksta
Rozeznanie

monita gratulacjeeeeeeee. Ja jakos za dwa tyg na genetycxnym zobacze co tam u naszego brzdaca slychac )))

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości