|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Już po wizycie. Widziałam mózg, rączki, nóżki, serduszko i wpadło jak pluszowy miś ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1083 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Wtajemniczenie
|
light Limara - jesteś świetnym przykladem dla dziewczyn ktore schizują z powodu zbyt wczesnej wizyty lub "nie ramowych" zarodków
![]() ![]() a i mnie tez brzuszek wyglada n zupelnie ciążowy a nie wydęty ![]() lecimy z tym samym tp a u mnie ni chu chu brzuszka ![]() co do twojej tesciowej to wiesz, jedno rozwiązanie widze - jak cos bedzie chciala to jej powiedz: "pozwoli teściowa że ją zacytuję: przeciez to Twój problem" ![]() selenitko - dobrze ze juz zmienilas myslenie, bo inczej musialabym chyba naprawde ci sprac dupsko. co ja mam powiedziec ? jak jeszcze tez mnie cycki przestaly bolec, a nwet byc wrazliwe na dotyk, mdlosci niemal wogole nie mialam, a coraz wiecej widze eksperckich porad gdzie mowia ze one wielce swiadczą o prawidłowo rozwijającej się ciąży. Jak czytam to aż mnie denerwuje już. naprawdę. Szukaj kochana w tym wszystkim plusów i ciesz się z tego co jest dobrze. Mnie np nic innego nie pozostało datego \tym bardziej nie moge patrzec jak ktos niepotrzebnie doklada sobie zmartwien! pojdziesz na nastepne usg i bedzie jeszcze inny wymiar, nie czepiaj sie tych kilku dni bo o nie wcale nie trudno. przypominam ze ja raz bylam na usg i mialam 9t,4d a na drugi dzien 8t.0 d. To chyba nie mialabym szans co? ![]() ![]() pomarańcza - suuuperancko ze wracasz taka zadowolona! ![]() ![]() paulkaa - pewnie musialas wszystkim zarządzać , to nie jest taka prosta sprawa! ![]() asiulka - podziwiam cie z tą pensetą - ze tez i tyle dalas radę! |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my GT-P5100 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zadomowienie
|
Mój miś, na monitorze lepiej wyglądał
![]() Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-10-23 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() hope następne USG to będzie to genetyczne, więc myślę, że wymiarowo, to będzie wszystko tak jak ma być i wszystko oczywiście na swoim miejscu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
Tu chyba lepiej widać
Edytowane przez pomarancza24 Czas edycji: 2013-10-23 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O teściowej nic nie wspomnę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- ![]() ![]() ![]() ----------- Cholera! Coś mnie zaczyna na nowo mdlić ![]()
![]() |
#1090 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hehe i cały sezon grillowy jak ktoś sie uprze ![]() Jak ja myśle o tych wszystkich diagnozach Olisia w ciaży to ja nie wiem jak tą ciaże przeżyje ![]() Tż zjadł mi całą pomidorówke jak usypiałam młodego noooo ![]() ![]()
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
kasian86 >> a ja nie wiem jak to z czereśniami jest, wogóle później to napewno znajdziemy jakieś listy / diety co mozna jesć a czego nie w czasie karmienia piersią,
pomarancza24 >> ślicznota ![]() madziuuula >> ojjj żeby tak ciążarną objadać ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
co do poduszki / do karmienia i do spania, ja jeszcze myślałam nad " cebuszką "
http://www.cebuszka.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
BAN stały
|
madziuuula no tego to już całkiem nie rozumiem, po co wymyślają, że musi być dziecko 6h koniecznie. Eh..i coś już postanowiłaś czy dalej się wachasz?
Nikii89 z tym praniem to mi by się przydał ogórdek to może wtedy jakbym miała gdzie wieszać pozbyłabym się ogromnje sterty :P Magdi555 dzięki! Już właśnie przepadłam i przeglądam body Fixoni :P A swoją drogą złożyłam zamówienie dzisiaj w końcu w next dla Milci. Nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie paczka ![]() Light Limara☠ ale super foty. Dzidziol już taki duży ![]() /Mycha/ dziękuję za radę ![]() ![]() Chociaż czasem dostaję też w prezencie te tescowe od kogoś więc może jak dostanę znowu to wtedy pobawię się w doszywanie żeby mnie szlag znowu nie trafiał ![]() A! No i co do tej pogody to dzisiaj niania była z Milą 3h na spacerze..a potem po pracy ja z mężem jeszcze wyszliśmy z nią na 2h. Tak było pięknie, że aż szkoda w domu siedzieć. Mała padła już i śpi po tych spacerach ![]() pomarancza24 ciesze się, że wszystko ok i że wizyta udana! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Rozeznanie
|
Zapraszam do mnie
![]() ![]() Hope, widziałam Twoje zdjęcie ![]() ![]() A w ogóle to ja Cię skądś kojarzę ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-23 o 20:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Madziula to dobrze że Oliś już lepiej się czuje
![]() No to fakt może być ciężko, oczywiście nie życzę Ci leżenia. Więc jeśli w pierwszej ciąży miałaś problemy i się tego boisz bo jednak różnie bywa , to posyłaj Olisia nadal do żłobka. Chyba że w razie czego możesz liczyć na czyjąś pomoc jeśli tak się stanie a TŻ będzie w pracy. Ty wiesz że ja nie miałam wyboru i duzo na początku ryzykowałam. Co do tycia w ciąży ja w pierwszej przytyłam 16kg i mam nadzieje że teraz tak samo ![]() ![]() Monita bezsensowne te gadanie szefa. Ale co do palenia to powiem Wam że jak koleżanka była w ciąży nałogowa palaczka to lekarz powiedział jej że ma nie rzucać od razu tylko stopniowo , bo organizm przeżyje szok i to jeszcze gorzej dla dziecka. W sumie ja się na tym nie znam , trochę mnie to zdziwiło. Selenita boże co za kuzynka .!!!! Jak tak można powiedzieć !! A ile braciszek ma lat/ miesięcy? Magdi siły chyba z kosmosu ![]() Light śliczny maluszek. ![]() Ta „Twój problem” bo Ty dziecko zrobiłaś sobie sama , boś wiatropylna … co za teściowa A siostra co taka na nie ?? i że się nie nadajecie? Janeczka też jesteśmy na etapie nocnika. Dobre jest to że już jak się posika to widać i sygnalizuje że mu nie wygodnie bo majteczki mokre ![]() Kasian ogólnie chyba pestkowe owoce odpadają przy karmieniu piersią .. tak mi się przypomina :P Pomarańcza super że wizyta OK. ![]() Ilkas zapraszam do mnie mam około 2tys m2 działki ![]() ![]() spędziliśmy dziś prawie całe popołudnie na dworze , piekna pogoda słońce ... żyć nie umierać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś zabiłam jakiegoś dziwnego dużego robala na kaloryferze bleee. ![]() Tak z innej beczki, nie przeszkadza Ci, ze widać Twoje imię i nazwisko? ![]() No dziewczyny mój brzdąc siedział prawie 1,5 h na nocniku ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Nikii no mojemu właśnie mokre majty jak narazie nie przeszkadzały. Ja wcześniej już próbowałam ale mijało się z celem, płakał, uciekał, nie chciałam go zmuszać i zrazić ale teraz już zbliżają się jego 2 urodzinki i w ogóle na wiosnę drugie maleństwo, nie chcemy z TZ kupować 2 paczek pampersów ![]() Tak w ogóle zastanawiam się teraz nad tymi wielorazówkami. Muszę o nich dokładniej poczytać.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
ta podusia jest fajna,,,,ale cena: 209 zł ! ale to jak by 2 w 1: i do spania i do karmienia
http://poofi.pl/shop/#/shop/products...obiet-w-ciazy/ Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2013-10-23 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Wtajemniczenie
|
wampirka- ale masz piekny brzusio!
buuuuuu kiedy moj sie pojawi! juz od Om4 mc i nic ;( boje sie ze jak mnie wywali to sie nie uratuje od rozstepow... selenitka - to kiedy nast.wizyta? ![]() ![]() pomarancza- no widac widac! raczki nozki, wszystko na swoim miejscu! piekny dzidek! ![]() Magdi - dziekuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |||||
Zadomowienie
|
O matko z córką lub synem!
Ja śpię a wy produkujecie, że nadrobić Was nie idzie!! Cytat:
Prawda jest też taka, że oboje nie mamy łatwych charakterów, nie są spięcia między nami, a u mnie teraz jeszcze szaleństwo hormonów. Było już u nas bardzo źle, w okolicach wakacji... i się pakowałam do Polski... a w między czasie coś mnie tknęło żeby test zrobić i pojawiły się dwie kreseczki... i stwierdziłam że może jednak zostane... i jestem... Cytat:
Tż nie wyobraża sobie powrotu na stałe do PL. Ja odkąd tu przyjechałam jeszcze w Pl nie byłam, może to też ma jakieś znaczenie i wpływ na to jak postrzegam Amerykę, prawda jest taka, że dużo ludzi którzy wyjechali bez możliwości powrotu bardzo żałuje, a Ci którzy mogą wrócić po roku, dwóch w PL wracają z powrotem... więc coś w tej Ameryce musi być, że ludzi ciągle tu ciągnie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co prawda dają ubezpieczenie dla kobiet w ciąży i dzieci i na to ubezpieczenie przysługują darmowe witaminki w ciąży i później mleko dla dzidzi, ale my się nie łapiemy ze względu na zarobki tż... Tż w sumie i tak nas utrzymuje, niestety tu do pomocy socjalnej liczą zarobki brutto, a to że on musi 30% tego oddać państrwu już nikogo nie interesuje. Wiem, że nie jest teraz mu łatwo, bo wynikła na początku roku taka sytuacja, że musiał odebrać przyrodniej siostrze dom, który wziął jej na kredyt. Ona kredytu nie spłacała, a wszystkie konsekwencje spadły na tż i miał wybór, albo zrobić bankructwo, albo walczyć z bankiem o ten dom i wybrał to drugie rozwiązanie i teraz co miesiąc rata za dom do banku, a to każdy wynajmujący czy spłacający swoje mieszkanie wie jak wygląda... Po za tym wy się chwalicie jak u Was ciepło, a u mnie w nocy już -1 a w dzień tylko 6... Patrzeć tylko, jak śnieg spadnie...
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Janeczko, a nie boisz się sadzać dziecko na taki długi czas? (1,5h) Moim zdaniem lepiej chyba częściej, a krócej. Koleżanka pielęgniarka opowiadała mi, że ona z pewnego żłobka zabrała swoje dziecko, bo panie sadzały na nocnik na długi czas, a to może mieć wpływ na wystąpienie hemoroidów w późniejszym wieku. No i ja bym nie dawała dziecku nic do jedzenia na nocniku - sama też raczej wtedy nie jesz ![]() ![]() U nas sprawdziły się naklejki, bo każdym udanym siedzeniu Kuba naklejał sobie naklejkę, oczywiście były też brawa i pochwały. Zobaczysz, że załapie, każde potrzebuje na to indywidualnego czasu ![]()
Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-10-23 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle to podziwiam tych lekarzy, że oni to wszystko widzą!! ![]() Jutro Was nadrobię, bo dziś już nie dam rady... jutro pobudka o 5:30 ![]() Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny.
Wpadłam tylko na chwilę. Nie dostałam więcej zleceń... Przegrałam przetarg, chociaż niby byłam pewniakiem... Nie mam dobrego nastroju. Zabrałam dziś koleżankę na warsztaty dla kobiet w ciąży. No i oczywiście ona się czuje świetnie, NIC jej nie dolega i na pocieszenie dla mnie jeszcze powygrywała konkursy na warsztatach na które nie miała zamiaru iść, tylko ja ją wyciągnęłam (fajnie że wygrała, ale ja też bym chciała coś dla dzidzi wygrać ![]() Wiem że są gorsze problemy, ale jakoś mi tak źle dzisiaj ![]() Cytat:
Cytat:
Z takich błahostek to mogę wam napisać jak moja "druga mama" jak byłam w poprzedniej ciąży cały czas mówiła - "o jak ładnie wyglądasz, taką okrągłą buzię masz". Zaznaczę tu że z natury mam szczupłą twarz, a w ciąży bardzo puchłam i tyłam i twarz miałam jak księżyc. Nie było to dla mnie miłe, a mówiła to przy każdej okazji i przy kim się dało. Powiedziałam jej kiedyś niby żartem że to nie komplement, ale nie dotarło, dopiero mąż jej zakazał (chociaż oczywiście sam nic złego w tym nie widział). Cytat:
![]() Cytat:
Przedszkole to może i tak, ale żłobek to myślę że zależy od indywidualnych predyspozycji. Idę spać, może jutro będzie lepszy dzień ![]() Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2013-10-23 o 21:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro z rana będzie to inaczej wyglądać heh już widzę te 10 par majtek obsikanych ale cóż jak uczył się jeść to też nie zawsze jedzenie trafiało do buźki, więcej było na podłodze niż w buzi taka natura ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do nocnika to podobno najlepszy czas jak dziecko zaczyna siadać, dużo moich znajomych tak zrobiło i naprawde szybko poszło maluszkom o co kaman ![]() Wyciągnęłam szydełko ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
Dzięki, nie zwrocilam na moje dane uwagi, już zmieniłam ide spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
DarkLady przykro mi z powodu przegranego przetargu
![]() ![]()
#1110 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
A co to za bole? jak ciagnie, kluje i 'rozpiera' to calkiem normalne, ja w pierwszej ciazy nie robilam testu dlugo, bo tak mnie bolal brzuch, ze bylam w 100% pewna, ze dostane @, a tu synek wyszedl ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.