|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Gratulacje fajnego porodu ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale naprawdę podziwiam osoby które decydują się nie korzystać z tego znieczulenia ![]() Kurcze piszecie o tych bólach okresowych, mnie tak pobolewa od wczoraj wieczór, to nie są jakieś skurcze boli mnie po prostu brzuch i to nawet nie w środku ale tak jakby zewnętrzna część. Miałam iść do miasta ale nie wiem czy ryzykować ![]() Ale humor mam wisielczy, boję się że coś się zaczyna dziać, i boję się już wszystkiego, nawet nie samego porodu, ale tego co będzie potem, jak piszecie o tych wszystkich problemach z maluchami ( a swoją drogą bardzo dobrze- dobrze to wszystko wiedzieć ![]() ![]() ![]()
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Ja dzisiaj muszę zaliczyć wycieczkę do dziekanatu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
lineczka oj widze ze nie zadzialalas w nocy
![]() ![]() witam sie z rana nie bardzo mam humor bo jade do lekarza i oczywiscie problem bo nie ma mi kto z dzieckiem zostac ale jakos dam rade,zawsze daje ale przykro ze na nikogo nie moge liczyc mimo ze mieszkam z rodzicami..eh....rodzice chyba tylko do pieszczenie i bawienia sie dzieckiem a nie z nim..;/
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A Wituś jaki przystojniak ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Piszę jedną ręką bo młody wisi u cyca więc wybaczcie że nie cytuję ![]() Kolejna nieprzespana noc za nami, u nas podobnie jak u Trele od 2 do 6 młody się wierci, marudzi i nie chce spać ![]() Teraz czekamy na położną... Tak w ogóle tatuśko przyjechał i maluje nam korytarz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||||
Rozeznanie
|
Hej!
Fajnie, że wczoraj umyłam okna :/ Dzisiaj całe już zachlapane deszczem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dzidziadziumdzia Wituś śliczny! ![]() Cytat:
![]() Pomyśl sobie tylko, że niezależnie czy kp czy mm to co te 3,4 godz. i tak się będziesz budzić na karmienie, także tu dla mnie nie byłoby różnicy. Ja karmiłam piersią 13 miesięcy, ale dla mnie było tak łatwiej - nic nie wyparzasz, nie kombinujesz butelek, termosików, podgrzewaczy i innych pierdół ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy to o tym przystojniaku z warsztatów mówicie?
![]() U nas był właśnie on ![]()
#938 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Wpadlam na chwile zeby napisac ze sie zle czuje. O d szostej rano nie spie bo mam bole krzyzowe. Nospy juz dwie wzielam i dwa mg i nie pomaga. Poki co leze i czekam czy to sie nasili. Najgorsze jest to ze czuje wewnetrzny niepokoj... Nie chce i nie moge jeszcze rodzic: remont nie skonczony, pare rzeczy jeszcze do kupienia i torba nje spakowana. Nie jestem gotowa... Poza tym dzis koncze 35 tydzien wiec jeszcze za wczesnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Moje plany wziely w leb. Mialam jechac do parku z ku,pela a potem na zakupy, zeby wreszcie torbe spkowac. Niestety cukier mam bardzo wysoki z niewiadomych przyczyn i bardzo kiepsko sie czuje :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też dzisiaj nie mam sił na nic...patrzę na te Wasze dzieciaki i się rozpływam. Z jednej strony chciałabym już mojego przytulić, z 2 boję się jak o będzie... Chyba mnie jakaś myślówa przez tą pogodę dopadła ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz jadę na wizytę i mi się nie chce jak nie wiem ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki.
Dzidzia Wituś taki malutki słodziaczek. Az się wzruszyłam. Co do faceta ze zdjęcia - przystojny, ale jakoś mnie nie jara. Może na żywo lepiej wygląda. Wczoraj wieczorem pokłóciłam sie z mężem. Miał ciężki dzien w pracy, obiadu nie zrobiłam i nie wzięłam mu od mamy, więc powód żeby się obrazić. Dziś już jakby nigdy nic. Nawet masować mnie chciał. A w nocy biodra strasznie mnie bolą. Ciężko mi sie przewrócić z boku na bok, na siku to z 10 razy muszę wstawać. I śluzu też mam więcej niż wcześniej. Powodzonka na dzisiejszych wizytach ![]()
#945 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
Buuuu...taka piekna pogoda a ja nie daje rady...nie mam sily, kreci mi sie w lebku, klopoty z oddychaniem...
---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Kyte zawsze jak mam wysoki cukier to kreci mi sie w lebku, mam mroczki przed oczyma i nie moge oddychac. Kilka razy poszlam w tym stanie na spacer i ledwo wrocilam do domu.... |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tez się poużalam troszkę nad sobą, mój mężul wychodzi z domu o 8 a wraca 21-22. Widzę, że wiele z nas nie ma wesoło. Dzisiaj spakuję torbę (tak sobie powtarzam od tygodnia) ![]() Widziałyście te cuda? http://artillo.pl/shop/wesole_drzewk...ge=1#shopprods
![]() |
#948 |
Rozeznanie
|
Laski, poniżej pępka, na tych moich świeżych rozstępach, które intensywnie smaruję balsamem, pojawiła mi się strasznie brzydka i swędząca wysypka
![]() ![]() ![]() A co do pracujących TŻtów.. mój wychodzi z domu o 8:20, wraca najwcześniej o 19.. i później jeszcze musi zająć się klientami + praca na komputerze, co daje kolejne dwie godziny. Więc zbyt przydatny nie jest.. Mówi niby, że jak Leo się urodzi, to inaczej będzie pracować, ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć ![]()
![]() ![]() Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-10-24 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Jezuniu, ale mi niedobrze, zaraz chyba zwymiotuje.
Wgl dziewczyny tez jest Wam tak gorąco? Ja śpię przy otwartym oknie od kilku dni, normalnie mam takie wybuchy gorąca, że masakra... ola_k11 nie rodz jeszcze, masz ten sam tp co ja ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#951 |
Rozeznanie
|
Mi też cały czas jest gorąco, a jak jest mi gorąco to jest mi słabo
![]() A na rozstępach czasem się zdarza, że wyskakują swędzące krostki. Może to być wynikiem przesuszenia skóry. Ale zanim pójdziesz do dermatologa, pokaż to ginkowi. On powinien coś na to poradzić.
#952 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do pakowania torby, marsz! ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ktosiula super te rzeczy na ściane! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie ja tez tak mam, że jak mi jest gorąco to mi niedobrze. Czuję się dosłownie jakbym @ miała dostać, ale brzuch aż tak mnie nie boli. Pobolewa, ale przestaje. Stękam, sapie. jakas masakra... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciebie ona i tak ma już z głowy, jeśli sytuacja jest podobna jak u mnie w szpitalu. Ponieważ u mnie chęć skorzystania z zzo musisz zgłosić w momencie przyjścia na IP. Jak będziesz już na sali i w kryzysie będziesz ich błagać o zzo, to oni wtedy przeczekają Cie do tych 8 cm i powiedzą, że już za późno. Albo że nie ma w tej chwili anestezjologa, albo coś tam jeszcze. Co najśmieszniejsze mówiła nam o tym ginekolog na sr. Ogólnie fajna kobietka, powiedziała, że przecież możemy się rozmyślić w każdej chwili i dla nas łatwiej będzie się rozmyślić, niż nagle namyślić. A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że ja zrobiłam już taki wywiad jak to wygląda, co trzeba zrobić, żeby Cie nie olali i żeby dostać to cholerne zzo, a czuję że i tak go nie dostanę i będę mega wkurzona. Cytat:
Jak taka sytuacja potrawa jeszcze trochę i definitywnie stwierdzisz, że się męczysz, to przechodź na mm i nie słuchaj ich gadania. Na razie trzymam kciuki, żeby sytuacja się polepszyła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Choć faktycznie na filmie trochę jak koń ![]() Cytat:
![]() Zuzziak oby teściowa coś pomogła. Współczuję ![]() Rusałka dla Ciebie też ![]() I dla wszystkich dziewczyn po ciężkiej nocy też ![]() Pogoda u mnie do d..py, a chciałam męża na spacer po lesie wyciągnąć. No nic trzeba będzie zamienić spacer na dokończenie porządków generalnych. Co tak będzie w domu bezczynnie siedział po nocnej zmianie. Wiem jestem okropna, ale żeby nie brzmiało to tak źle, to dam mu jeszcze trochę pospać i dopiero go zaprzęgne do roboty ![]() Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-10-24 o 11:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie wsadziłam do pralki pokrowiec od leżaczka fisher price wesoła planeta..tam z tyłu na pleckach jest coś usztywnionego i tego się nie wyjmuje, ale czytałam że laski normalnie prały w pralkach...ciekawe co mi z tego wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Ktosiula pytałaś ile razy przychodzi położna, moja ma zaplanowane 8 wizyt
![]() Była położna, Jaś waży już 3 kg ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
witam w zaczętym 37 tc ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie osobiście wydaję się, że nie rodzisz jeszcze i tego się trzymajmy ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zadomowienie
|
Dziekuje babeczki za pocieszenie. Tak jakos sie kiepsko czuje, ze siedze i rycze. Jeszcze tak nie mialam., zeby wyc bez powodu. Musze poczuc sie lepiej do popoludnia bo musimy cos zjesc na obiad (nie chce nic zamawiac :-/) i musze zrobic zakupy do szpitala, spakowac torbe bo cos ostatnio sie tak czuje, ze zaczynam sie bardzo martwic, ze nie zdaze sie przygotowac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Widzę, że jakiś głupkowaty dzień dziś mamy dziewczyny. Ja mam ataki paniki przez to wszystko (bezsenność, stres, nerwy), staram się jakoś opanować i nie brać tabletki na uspokojenie, tyle dałam rady bez nich to jeszcze te 4 tygodnie muszę dać radę. Obawiam się że wraca moja depresja z przed ciąży. Oby tylko to się na małym nie odbiło. Posprzątałam w domu, ale co chwila zadyszka i zmęczenie mnie łapie. Po paracetamolu ból głowy nie przeszedł, ale przyjdzie niedługo moja mama z siostrą i chrześnicą to mam nadzieję, że zajmą mi czas i nie będę o tym wszystkim myślała.
Dziewczyny trzymajcie się mocno! Ciężko jest, ale musimy dać radę ![]() Jeśli chodzi o napady gorąca...mam to samo. W nocy jak i w ciągu dnia, pada czy nie pada muszę mieć otwarte okna, mój TŻ ma już dość, bo marznie:P
![]() killer abs by Jill mel b abs / cardio / brzuch Edytowane przez Zuzziak Czas edycji: 2013-10-24 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.