![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406625]Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Nie każdy ruch się czuje - mi na IP USG pokazało, że dziecko się rusza, a ja nie czułam. I to samo mówiła ordynatorka - że nie koniecznie dziecko musi spać, może fikać, a ja tego nie czuję, bo dziecko jeszcze małe (jesteśmy na tym samym etapie). Ale żeby tak całkiem brzuch znieczuliło? Napisz koniecznie co Ci lekarz powie ![]()
#122 | |
Gang Iren
|
Cytat:
A to faktycznie szkoda by go było zabierać skoro fajnie tam czas spędza ![]() Oj to teraz mimo wszystko może niech mąż wychodzi z psem nawet jak winda nie działa,jednak co to dla młodego faceta zlecieć z psem,tylko na zdrowie mu to wyjdzie,a tobie na końcówce ciąży już ciężko... Dzięki,już szaleje ![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406625]Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje ![]() [/QUOTE] Hmmm... najważniejsze,że na ktg wychodzą ruchy. Może chwilowo tak się ułożyła,że tobie ciężko poczuć. A łożysko masz może na przedniej ścianie?
![]() |
#123 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I za poprawę nastroju. Na pewno jak ją zobaczysz, to od razu Ci lepiej będzie. ![]() Cieszę się, że to napisałaś, bo mnie już zaczęło martwić, że ruchy tak dziewczyny budzą w nocy, a ja śpię i w ogóle ich nie czuję. Tylko jak przewrócę się na prawy bok to czuję kopniaczki, bo tak leży mój dzidziuś, że nóżki ma tam właśnie wyciągnięte. Więc sama za mnie dba, żebym spała na lewym boku. ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406812]Hej, tak, badanie jest prawidłowe. Będę jeszcze miała USG i konsultacje. Jestem teraz spokojna bo wiem że jest ok - spytam lekarza czemu przestałam czuć ruchy i jak w ogóle je oceniać. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No to super, to najważniejsze. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
A ja zaczęłam czuć ruchy syncia na samym dole. Przy tzw. trójkącie. Ułożenie mam miednicowe, więc może kopie tam?
![]() Ale i tak zdecydowanie ruchy te są słabsze niż jakieś 2 tygodnie temu. Weszłam w 27 tc - może mało mu miejsca we mnie ![]()
![]() |
#126 |
Zadomowienie
|
Witam się w nowym wątku!
Wczoraj byłam wieczorem taka ścięta, że już nie miałam siły się odezwać. A od rana morfo i przeciwciała- mam nadzieję, że hemoglobina ruszyła w górę. Iwantyou ogromnie trzymam za Was kciuki. Płacz ile wlezie, jak pisały dziewczyny- płacz pomaga odreagować. Mam nadzieję, że z każdym dniem będziesz czuła się coraz lepiej,a Domi będzie zyskiwał na wadzę i sile. Myślami jestem u Was każdego dnia ![]() Mezaga strasznie Ci współczuje. Mam nadzieję, że powoli ten ból zacznie mijać! Hosenka dobrze, że z dzieciem wszystko ok i jesteś juz w domku! Katarzyniak teraz dużo wypoczywaj i się nie stresuj! Lidka ale poranek! oby tą windę szybko naprawili! Justien oby dzieć drgnął, tak żebyś poczuła. Moja córa też miała wczoraj leniwy poranek, dzisiaj też, więc siedzę i czekam aż dygnie konkretnie, jak wczoraj koło 12 ![]() I jeszcze jedno: głupia ja, kajam się mocno! czy któraś z Was mogłaby mi podesłać nazwy zaufanych sprzedawców na allegro jeśli chodzi o mamusiowe rzeczy wyprawkowe? gatki siateczkowe, podkłady itp.? Będę bardzo wdzięczna i wiem, że to już tyle razy było wypisywane, że aż mi głupio znów o to prosić ![]() Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-10-24 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406625]Hej dziewczyny, melduje się z Izby Przyjęć. Zrobili mi KTG, mężowi kazali kupić batony i słodkie picie. Zjadłam Kit Kata (o matko strasznie słodkie) popiłam Mirindą - co za bomba cukrowa! Kazali mi wciskać guzik jak poczuje ruch no i ja poczułam tylko raz. Ogólnie na KTG wyszło że mała się rusza ale jej nie czuje nic a nic, nawet pomimo tego cukru. Czekam teraz na konsultacje z lekarzem bo nie wiem jak mam oceniać ruchy płodu skoro ich w ogóle nie czuje
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Trzymam kciuki , żeby wszytsko dobrze było ![]() Dziewczyny wiem ,ze nie jedne z was mierzą ciśnienie i tętno . Możecie mi powiedzieć jakie macie średnio tętno ? wiem , że kobieta w ciąży ma wyższe ale zastanawiam się jak wysokie może mieć ? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-10-24 o 10:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zadomowienie
|
u mnie wali strasznie bo średnio jest to ok 100-108 w spoczynku. zdarza się i 120.
|
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Za to ciśnienie niskie 90/55
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
o dziękuje bardzo za odpowiedz . Ja zazwyczaj teraz miałam 80-98 a dziś aż 109 aż się wystraszyłam ale tak sądziłam , ze może być wyższy tylko nie sądziłam , ze aż tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=17454731 http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4222926 http://allegro.pl/listing/user/listi...12773&id=11763 http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=5927936 Moje tętno to zazwyczaj tak ok. 80-100. Czasem 70 z hakiem. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#134 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
To musi być bardzo frustrujące, bycie unieruchomionym praktycznie. Ja świra dostaję jak bolą mnie plecy i nie mogę za bardzo się udzielać w domu a co dopiero taki ból jak u Ciebie.. Obyś poczuła się lepiej szybciutko! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;43406812]Hej, tak, badanie jest prawidłowe. Będę jeszcze miała USG i konsultacje. Jestem teraz spokojna bo wiem że jest ok - spytam lekarza czemu przestałam czuć ruchy i jak w ogóle je oceniać. [/QUOTE] Dobrze, że z dzidziem wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Ja mam dziś jakiś taki średni nastrój, chyba go sobie poprawię robiąc zakupki na BU albo mazidłach ![]()
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]ojej dobrze że pojechałaś bo lepiej na zimne dmuchać. Wszystko na pewno jest ok a Ty się nie denerwuj bo to na dzieciaczka też wpływa. Katarzyniak----- dobrze że już w domu jesteś Ja mam dziś dziwne uczucie w brzuchu tak jakby mi ktoś tam grzebał i flaki wyciągał. Adaś się rusza więc spoko tylko to uzucie- może młody urusł i teraz inaczej czuć???
#136 |
Zadomowienie
|
Amberelladziękuje bardzo
![]() sadlaczyca również dziękuje ![]() ![]() Aniolku zgodnie z tym co napisała Hosenka- najważniejsze jest ciśnienie. Wysokie tętno nie zagraża ani nam ani Maluchowi, no może trochę mocno obciąża mięsień sercowy. A ja się przyznam, że nie mam zielonego pojęcia jak jest ułożone moje Małe. Jak parę dni temu pisałam waliła mi po kroczu, więc podejrzewam, że głowę ma u góry, ale szczerze zupełnie tego nie ogarniam. Na wizycie muszę pogadać o tym z lekarką bo jestem ciekawa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Musiałabym wkleić ze 40 aukcji z allegro ![]() Ale większość pierdół już na szczęście mam ![]() Zostało mi do kupienia: elektroniczna niania, chusta do noszenia, bepanthen, sól fizjologiczna, octanisept, pampersy, chusteczki nawilżane i proszek do prania ![]() Dodatkowo jeszcze zostały do kupienia wszystkie rzeczy związane ze spaniem czyli łóżeczko, ochraniacz, rożek, karuzela, śpiworek itp. Ale tutaj jeden dziadek się zadeklarował do kupienia więc wezmę wszystko w komplecie z babyraju ![]() ![]() Wózek już wybrany i tutaj moi rodzice postanowili się szarpnąć ![]() Fotelik dostaniemy od kolegi ![]() i koooniec ![]() Cytat:
![]() Justien trzymam kciuki za mocniejsze ruchy Twojego dzieciaczka ![]() Aaaa i zapomniałam dodać! Pojechałam dzisiaj rano do gina z tym opuchniętym cyckiem ![]() ![]() ![]() Dostałam duomox 750 g. Trochę się boję, bo to antybiotyk ale mam nadzieję, że będzie ok ![]() Dostałam skierowanie na USG i jak opuchlizna zejdzie to mam iść ![]() Hmm.. nie dał mi żadnych osłonowych do tego antybiotyku ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2013-10-24 o 10:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zadomowienie
|
Kurcze wymiękam, chyba się zdrzemne. Wypiłam kawke ale efektu brak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Rozeznanie
|
katarzyniak, Hosenka - dobrze ,że jesteście już w domu
![]() Lidka- mam nadzieje ,że winda już sprawna. Ja nie wiem jakbym weszła na 8 piętro. haha męczę sie z 2, a co dopiero 8. ![]() emma- kciuki za dzisiejszą wizytę. ![]() Justien - tez ![]() ![]() Widzę ,że wszystkie macie łóżeczko 120/60, to znaczy ja będę mieć 140/70 jako jedyna ?? ![]() Standardowo co macie dziś na obiad ? U mnie makaron z pesto z bazylii, i będę piec jabłecznik jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#141 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Wreszcie dogoniłam Was z nadrabianiem. Czytam Was w miarę na bieżąco, ale wolno mi to idzie bo robię to w tzw. 'międzyczasie' w pracy. ![]() Przede wszystkim gratulacje dla iwantyou że sobie tak dobrze i dzielnie poradziłaś. Dużo zdrówka dla Ciebie i Twojego syneczka. ![]() W ogóle dużo zdrowia dla każdej z nas bo z tego co widać każdej coś dolega i nie ma tak pięknie i bezproblemowo w tej ciąży. ![]() Ja sama przeżyłam poślizgnięcie na leżącej folii i bliskie spotkanie z płytą chodnikową.. Na szczęście skończyło się na siniakach i obdrapaniach. Teraz boję się nadchodzącej zimy.. jak będzie lód na chodnikach to ja nigdzie się nie ruszam... Moja córeczka też delikatnie daje o sobie znać, chociaż były 3 dni kiedy chyba się obróciła jakoś inaczej i czułam non stop ruchy, istne szaleństwo byłp, brzuch mi falował i byłam zachwycona. ![]() Co do wyprawki to my na razie zamówiliśmy łóżeczko i komodę. Z Anglii idzie do nas paczka od szwagierki z koszem mojżesza i ubrankami, także na razie wstrzymuję się z większymi zakupami, chociaż w smyku coś kupiłam jak dałyście znać o promocjach. ![]() Byliśmy także w sobotę na pierwszych zajęciach SR - udało się dostać do św. Zofii. Dzięki perfuzja za cynk wtedy bo to mnie zmotywowało żeby do nich zadzwonić i zapisać się na listę rezerwową. ![]() I to tyle u mnie. Czekam teraz z niecierpliwością na USG które mam za tydzień, żeby zobaczyć moje Maleństwo i wiedzieć że rośnie zdrowo.
#142 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A na obiad specjalność mojego męża - zupa meksykańska. Wieczorem ugotował żeby żonka dziś mogła odpoczywać. Jakieś przeczucie chyba miał ze będę miała cieżką noc i ranek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#144 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Akkma ja także szukam łóżeczka 70/140. Z innego powodu jednak. Mam po pierworodnym wszystko to, co jest w łóżeczku potrzebne, całą pościel, "boki" itd. na taki własnie wymiar. Łóżeczko muszę kupić, ponieważ stare wywaliłam. A głupotą byłoby wyrzucanie pieniędzy na rzeczy, które już mam.
Edytowane przez mengazhu Czas edycji: 2013-10-24 o 11:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie dziś meksykańskie naleśniki ![]()
![]() |
#146 |
Zadomowienie
|
Jak tu się zdrzemnąć jak mój nawiedzony pies dostaje spazmów jak tylko ktoś idzie korytarzem. Nie wiem co mu sie znów w główce poprzestawiało. Oszaleć można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#147 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mi ciągle brzuch twardnieje. Wczoraj wieczorem przeżyłam mikrozawał bo tam na dole było baardzo mokro do tego te twardnienia ciągłe... muszę się zaopatrzyć w papierki lakmusowe. Nie na moją psychikę to wszystko a dopiero 25 tydz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#148 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z windą wiem, o co chodzi, keidyś też na 8 mieszkałam i dla sportu też mi się zdarzało chodzić piechotą, teraz po 2 już mam zadyszkę... Cytat:
dziś na szczęście też mamusi nie oszczędza, bo ja tu już mam panikarę przez ten antybiotyk (Duomox 1g dwa razy dziennie:/) szczególnie że mnie zmula bardzo Justien cieszę się, że jest ok. dobrze że pojechałaś- nam położna na SR mówiła, że trzeba słuchać swojej intuicji i jak coś niepokoi, to jechać
![]() |
#149 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Nawet kiedyś w Polsce jak lekarza spytałam to mi głupio odpowiedział,że o tym nie mówi,bo to każdy powinien wiedzieć,żeby wziąć. Cytat:
U mnie placki ziemniaczane po węgiersku i zupa ogórkowa ![]()
![]() |
#150 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam mniej mokro odkąd nie noszę.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.