|
|
#151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: egipt
slicznie ci dziekuje za odp wlasnie o takie konkrety mi chodzilo
ja wykupilam program tutanchamon(z rejsem po nilu) wiec nie bede miala bardzo czasu na lezakowanie z czego bardzo sie ciesze bo chce jak najwiecej zobaczyc jeszecze raz dziekuje za przydatne mi informacje pozdr i Wesolych Swiat zycze wszystkim wizazanka |
|
|
|
#152 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma sprawy
jak tak dalej pójdzie, to będę ekspertem od Egiptu ![]() Wiatrem się nie przejmuj, nawet jeśli jest mocny to nie zimny. Jeśli rejs- tzn, że sporo czasu spędzisz w Upper Egypt- z moich źródeł wiem, że teraz jest tam już konkretnie gorąco. Miłego zwiedzania i wypoczywania! |
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
Hallo Misia
Wrocilas juz z Egiptu?Opowiedz jak bylo...jestem ciekawa...bo mnie czekaja wczasy w Egipcie w czerwcu i jestem bardzo ciekawa twoich relacji!!!!! Pozdrawiam |
|
|
|
#154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wrocilam ale ci zazdrosze ze w czerwcu jedziesz do jakiego miejsca sie wybierasz?napisalam ci pw pozdr |
|
|
|
|
#155 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam i dzieki za PW. |
|
|
|
|
#156 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pogoda byla super nie bylo jeszcze tak goraca(ok30st ) ale spiec sie latwo na plazy wiec zalecam dobry fitr Potem bylam w Luksorze(35st) w Asuanie gdzie temperatury dochodzily prawie 50 st i na koniec wrocilam ponownie do Hurgady.Ciezko jest opisac i przekazac to drugiej osobie co tam widzialam i dlaczego zrobilo to na mnie takie wrazenie-to trzeba samemu przezyc... NIe wiem jak jest na stacjonarnym pobybcie bo ja bedac 15 dni w Egipcie naprawde duzo zwiedzilam dzieki Programowi Tutanchamon-a naprawde go polecam. Apropo snurkowania i raf koralowych to przezycia sa niesamowite-tak mi sie spodobalo ze jako ostatnia wracalam na statek ![]() Z wycieczek fakultetywnych polecam rowniez Mega Safari-caly dzien wrazen bardzo milo spominam te wycieczki Jezeli chodzi o ceny to jezeli masz All inclusive to nie musisz sie martwic o napoje-jezeli nie(ja mialam HB) to ja zaopatrywalam sie w sklepikach (nie zapomnij sie targowac!!!) bo w hotelach maja ceny zaporowe Na bazarkach trzeba sie dobrze targowac-ja traktowalam to jako dobra zabawe i zawsze zjezdzalam z ceny o 50% Jezeli masz jeszcze jakies pytania to z checia ci odpowiem Pozdr |
|
|
|
|
#157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak mam All Inklusive,tak ze sie nie martwie o napoje O targowaniu sie wiem ze trzeba,ale sa oni tak samo nachalni i nieuprzejmi jezeli czegos nie kupisz,tylko poogladac chcesz,jak np w Turcji?Slyszalam,ze nie,ze w Egipcie z tym jest lepiej.A jaki filtr polecasz?Ja jade w czerwcu to upaly beda niemozliwe Juz sie tego boje!!!No pozwiedzac tez troche chcemy,ale béde widziala jak to bedzie z pogoda,bo jak beda upaly 50 stopni to ja dziekuje...wole w wodzie siedziecMasz jakies zdjecia...moze wkleisz?Ale nie zmuszam.Pozdrawiam i caluje |
|
|
|
|
#158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z nieuprzejmoscia sie nie spotkalam z ich storony Jezeli chodzi o filtr to uzywalam 30.Apropo fotek to wkleje na dniach bo dzisiaj nie bardzo mam czas pozdr |
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Egipt!!! Cudowny kraj!
Jedzie może ktoś do Hurghady 24.05 do Sultan Beach ??
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
mam nadzieje ze sie spodobaja
|
|
|
|
#162 |
|
Wtajemniczenie
|
i jeszcze nasze recznkiowe cuda
|
|
|
|
#163 |
|
Zadomowienie
|
misia
Piekne zdjecia....juz sie nie moge doczekac wyjazdu Pozdrawiam i caluje |
|
|
|
#164 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Osz kurcze!;( tyle kasy :p ale to nic i tak pojade (kiedys:P) ;] ja bardzo chcetnie o tym hotelu sie dowiem . jaka cena?
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
Wybieram sie na poczatku listopada do Taba Heights
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
W tym roku chciałabym z TŻtem wyjechac do Egiptu, przełom sierpnia i wrzesnia, najlepiej z last minute. Mogłbyście polecic dobre biuro podróży. My myslimy o TUI ( w zeszłym roku robiliśmy wstępny wywiad), ale ceny sa porażające, więc może jakies tańsze, ale równie solidnie. |
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
byl ktos z was moze w el gounie ??
jaki hotel polecacie?? |
|
|
|
#168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to standard napewno nie będzie niższy niż oferowany w katalogu,raczej podają niższy standard niż jest w rzeczywistości.Najlepiej spisać nazwy hoteli,które oferuje TUI i poszukać po innych biurach,może będzie taniej.ja korzystam z Selectours i jestem zadowolona.W tym roku jadę do Tunezji na 2 tyg za 2,1 tys i w Selectoursie znalazlam ten hotel najtaniej, w innych biurach ceny zaczynaly sie od 2,4 tys az do prawie 3 tys za to samo.
|
|
|
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#170 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do osobb ktore byly w egipcie, czy tam sa normalne kontakty i normalny prad czy potrzeba jakies przejsciowki
|
|
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
byl ktos z was moze w el gounie??
|
|
|
|
#172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#173 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za informacje
|
|
|
|
#174 |
|
Raczkowanie
|
ja byłam w Egipcie w październiku, temp. powietrza 35-38 stopni, widoki piękne, wklejam swoje fotki ręcznikowych cudów
|
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja byłam w El Gounie w hotelu Panorama Inn, a dokładniej odwiedziłam tam znajomą.
![]() Bardzo ładny hotel, ale samo miasteczko... dla mnie to taka oaza spokoju, odcięta od świata. Dla mnie za spokojnie tam jest.
|
|
|
|
#177 |
|
Rozeznanie
|
Doradźcie mi. Znajomi, którzy też wybierają się do Egiptu doradzili mi żebym wzięła sobie jakiś dmuchany materac
<oczywiście nie napompowany> bo tam nie dostane.Jakoś mi sie wierzyć nie chce, że tam tyle wody< baseny, morze> i nie było by nic, co można by było zakupić do leniuchowania na wodzie A może coś jest tylko drogie? Jak to jest ?
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
byliśmy w Hurghadzie, 3 lata temu, mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam wrócimy. Pozdrawiam
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Przyznam, że było ciężko się przestawić, przyjechaliśmy na początku października, w tym czasie temperatura w Polsce wynosiła 10 stopni C. Całymi dniami leżeliśmy na plaży, bo nie sposób było chodzić po sklepach w taki upał, dopiero wieczorami ruszaliśmy na podbój Hurghady (sklepiki, bazar). Zaliczyliśmy kilka wycieczek fakultatywnych. Szczerze, to nie wyobrażam sobie jak ludzie spędzają tam urlop w lipcu lub sierpniu, gdzie temp. nie schodzi poniżej 35 stopni C, a odczuwalna jest jak 40 stopni. Rezydentka mówiła nam, że na południu temp. w lipcu i sierpniu sięga 45-50 stopni C. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić.
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
ja ze swoim TŻ po długich zastanawianiach sie i pomysłach, zdecydowalismy się jednak na rejs po Nilu. W pierwszym tygodniu będziemy płyneli statkiem i zwiedzali różne atrakcje po drodze, a w drugim tygodnoiu czas na wypoczynek i zabawę w Hurghadzie. Wybralismy sobie hotel Coral Beach, który z tego co czytałam cieszy się dobrymi opiniami (oczywiście z opcją All Inc.).Lecimy we wrześniu a ja już doczekac sie nie mogę.
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.

jak tak dalej pójdzie, to będę ekspertem od Egiptu 

Juz sie tego boje!!!No pozwiedzac tez troche chcemy,ale béde widziala jak to bedzie z pogoda,bo jak beda upaly 50 stopni to ja dziekuje...wole w wodzie siedziec