|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marnuje mi się brat
Abstrahujac od osobowosci rzeczonego brata osobiscie uwazam ze siostra nie powinna wynajdywac bratu dziewczyny ;p
Znam to z autopsji. Siostra 2 razy probowala mnie swatac z kolezankami z pracy. Zeby bylo zabawniej byly starsze ode mnie o kilka lat. Do tej pory sie zastanawiam czy siostra nie dala sie zmanipulowac bo wspomniane panny mialy ewidetne parcie na lozko. Takie 30+ karierowiczki ktore nie maja faceta bo zaden albo sie nie nadaje albo po prostu nie maja czasu na poznawanie kogos. Jednoczesnie najwyrazniej mialy swoje potrzeby. |
|
|
|
|
#182 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie wygląd to przedłużenie osobowości. Przykładowo widząc faceta z porządnym, mechanicznym zegarkiem na ręku mogę z dużą dozą trafności stwierdzić, że ma gust. Widząc człowieka z tatuażem mogę z równą pewnością powiedzieć, że zbyt dojrzały i poważny, to on nie jest. Mogę Cię zapewnić, że wiele osób ma podobne zdanie. Mój znajomy przykładowo (młody człowiek) w swojej firmie nie zatrudnia ludzi z widocznymi tatuażami, piercingiem i palących, bo jak twierdzi "tacy ludzie to idioci". Cytat:
Cytat:
Ale żeby ich unikać muszę je wpierw rozpoznać, prawda? Cytat:
|
|||||
|
|
|
|
#183 | |||
|
sissy that walk
|
Cytat:
A jeśli wcale się nie chwali? ---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#184 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#185 |
|
Copyraptor
|
Wojskowi nie budzą we mnie żadnego szacunku, raczej same negatywne skojarzenia. Dlaczego niby generał ma budzić szacunek?
|
|
|
|
|
#186 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#187 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Rozwiniesz myśl? Zdaję sobie sprawę z tego, że polska nauka mocno kuleje, ale bez najmniejszych wątpliwości zawód profesora, to jednak coś więcej, niż wykładanie towaru w sklepie, klepanie rowerów w fabryce czy bezmyślna praca w korporacji. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#188 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Chyba Cię rozczaruje, ale niemal każdy może się teraz dostać na uczelnię. Jeśli zaś chodzi o pracę naukową, to praca jak praca - w każdej trzeba coś umieć i czymś się wykazać. Poza tym "elitarne" to dość ogólne pojęcie, możesz uczynić elitarnym chociażby Klub Zjadaczy Kóz z Nosa.
|
|
|
|
#189 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Przy każdym eksponacie dodawał coś od siebie, dowiedziałam się na przykład, że żołnierzom III Rzeszy mundury projektował Hugo Boss . I byłam absolutnie zachwycona tą randką i samym TŻ-tem, spędziliśmy kilka godzin na oglądaniu eksponatów, a bawiłam się lepiej, niż na niejednym filmie w kinie .Jaki z tego morał? Dobierając się w pary, należy dopasować również takie rzeczy, bo dla niektórych wykład o mundurach żołnierzy będzie przynudzaniem i mądrzeniem się, ale dla mnie był bardzo ciekawy i jeszcze bardziej przyciągnął mnie do mojego obecnego partnera. Uważam, że również przemądrzały wykładowca może spotkać kogoś, kto polubi jego przemądrzałość i będzie chciał dyskutować przy porannej kawie o problemach geopolitycznych we współczesnym świecie. Żadne "obniżenie standardów" moim zdaniem nie jest tutaj potrzebne - wręcz przeciwnie, byłoby na dłuższą metę szkodliwe. Bo co komu po partnerze, z którym nawet nie można sobie porozmawiać na interesujące tematy, w obawie żeby nie wyjść na przemądrzalca i nie zanudzić na śmierć. Z takiego pokręconego podejścia wychodzą potem związki, w których kobieta z mężczyzną zupełnie nie nadaje na tych samych falach i są osobnymi jednostkami, którym zdarza się spotkać i pouprawiać razem seks. Każdy z nas ma swoje dziwnostki i będąc w związku raczej liczymy na to, że partner je zaakceptuje, albo przynajmniej uszanuje. Inaczej co to za związek, gdzie nawet nie można być sobą i trzeba uważać na to, co się mówi. Zbyt wiele jest sytuacji, w których trzeba tak nad sobą panować i związek powinien być bezpieczną przystanią, gdzie można nie kryć się na przykład z patologiczną skłonnością do pożerania Białych Michałków, czy potrzebą sprawdzania, czy pod łóżkiem nie kryją się potwory. Wiadomo, że tolerancja w związku ma swoje granice - jakąkolwiek przemoc, czy ograniczanie siebie nawzajem. Ale z drugiej strony należy być też wyrozumiałym, bo samemu tej wyrozumiałości po prostu się potrzebuje. Takiego poczucia, że nawet jeśli w czymś się potkniemy, w czymś będziemy nieidealni, to partner zawsze gdzieś tam będzie i nie przestanie wspierać. Dla mnie te teksty o tatuażach, czy wychodzeniu po 21:00 to tylko takie dziwnostki, być może nawet głupie teksty, które nie zostały jakoś dogłębnie przemyślane. Poza tym - nawet jeśli jest ironiczny i sarkastyczny, to przecież i tacy ludzie wchodzą w związki, biorą ślub i płodzą dzieci. Naprawdę to nie zbrodnia, a już na pewno nie wyklucza możliwości poznania miłości życia - która właśnie za ten sarkazm i bezkompromisowość pokocha ![]() Ja z opisu nie widzę żadnego odstręczającego bufona, tylko może raczej człowieka dosyć nieporadnego w bliskich kontaktach, a przy tym ponadprzeciętnie inteligentnego. Czy nieporadność emocjonalna jest zbrodnią? W takim razie ukamieniujcie mnie .
Edytowane przez busch Czas edycji: 2013-10-24 o 01:19 |
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i tak samo brat autorki mógłby powiedzieć, że nie lubi kolczyków w nosie niż np, że takie to tylko krowy mają. Dla mnie jest to różnica, dla mnie dobre wychowanie to jest właśnie, by umieć wyrazić się, a nie obrażać wszystkich na każdym kroku, bo coś nam się nie podoba. No i ok, gdyby to była jedna wypowiedź o tym kolczyku i krowie, ale jak widać on ma takich dużo np z tą godziną 21 i pewnie to w dużej mierze zraża ludzi, do tego podchodzi do ludzi z pogardą. No bo ja uważam, że jest wielu ludzi, którzy są inteligentni, mają dużą wiedzę, ale nie oburzają się, gdy ktoś nie wie czegoś co oni wiedzą i nie oceniają ludzi tylko pod kątem wiedzy . A Twój brat wydaje się, że tak robi. Moim zdaniem to zgubne. Owszem, ktoś spekulował o czymś z rodzaju autyzmu, owszem może Twój brat mieć, ale wiadomo, diagnoza należy do specjalistów. Jednak, ja uważam, że Twój brat mógłby popracować nad sobą, wtedy byłoby mu po prostu łatwiej. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-10-24 o 01:25 |
|
|
|
|
|
#191 |
|
Copyraptor
|
Ale ja mówię o takim zwykłym generale, odkładając politykę na bok. Czym ma sobie zasłużyć na szacunek osoba na ciepłej posadce wojskowej, której praca w żaden sposób się do niczego nie przyczynia, poza wydawaniem pieniędzy z kasy państwa?
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
wielkie mecyje, toż to typowy portret zawodnika, co to jak Bozia kontakt z emocjami dawała, stał w kolejce do inteligencji. A później pominął lekcję o tym, że ludzie są różni. Zdarza się. A jak się zdarzy, to trzeba się naprostować, najprościej drogą wizyty u stosownego specjalisty.
Bo konserwatyzm, rozwój intelektualny, nawet to towarzyskie wyszczekanie to jedynie rozpaczliwa obrona przed stanięciem twarzą w twarz ze swoimi emocjami, swoimi słabościami, swoją ułomnością. |
|
|
|
|
#193 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Strasznie wspolczuje ci znajomego w takim razie. O ile istnieja branze, w ktorych np. kolczyk w brwi czy nosie nie bylby zbyt dobrze widziany, o tyle argumentacja typu 'nie przyjme go do pracy -> bo ma kolczyk -> w zwiazku z tym jest idiota' dla mnie jest ponizej wszelkiej krytyki. Jesli postanowie sobie, ze dla mnie kazdy kto nosi biale buty jest leniwy, bo wsrod moich znajomych 90% osob noszacych takie wlasnie obuwie jest leniwa to czy bedzie to prawda, czy raczej glupi i szkodliwy stereotyp? Tak samo rzecz sie ma tatuazy i kolczykow-to tylko ozdoba, jak moze rzutowac na to, jakim jestes czlowiekiem?I na koniec zmartwie cie: nie zawsze to, co czlowiek ma na sobie swiadczy o jego dobrym badz zlym guscie. A facet z dobrym zegarkiem moze byc zwyczajnym szpanerem i w/w idiota, ktory np. zasiegnal porady w internecie, a nie inteligentem z dobrym gustem. Naprawde, strasznie dziwne i plytkie kryteria oceny masz ty i twoj znajomy. Jak wspominalam wyzej-wyglad i pierwsze wrazenie bardzo czesto okazuja sie byc mylne, mam nadzieje, ze kiedys sie o tym przekonacie. Dokladnie. Edytowane przez czarna_maciejka Czas edycji: 2013-10-24 o 03:36 |
||
|
|
|
|
#194 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Więc całkiem spora część społeczeństwa nawet nie ma pojęcia o tym, że tyle zarabiają, że co miesiąc kilku HH proponuje im pracę, relokację itd.
|
|
|
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Jak to wszystko prawda, co pisze w pierwszym poscie autorka watku, bo dalej nie chcialo mi czytac i siostra brata nie idealizuje, to jak dla mnie facet jest idealny. Naprawde nic bym nie miala przeciwko takiemu zieciowi, a wrecz przeciwnie.
Czemu jest do tej pory sam, normalne, ze w stosunku do partnerki ma wymagania i chce zeby byla na takim samym poziomie jak on, a takich kobiet jak i mezczyzn jest malo. Wiekszosc ludzi to przecietniaki, wiec sprawdza sie to co zawsze twierdzilam, ze najlatwiej jest znalezc druga polowke osobom przecietnym, kto wychodzi z tej sredniej w gore lub w dol, ma trudniej. A w przypadku takiej idealnej osoby, to w gre wchodzi jeszcze zazdrosc i zawisc przecietniakow, ktore czesto staraja sie oczernic taka osobe, dodac jej nieistniejacych wad, itp. To jest "normalne" i powszechne zjawisko oraz takie idealne osoby, oniesmielaja spora czesc osob, co tez moze utrudniac znalezienie drugiej polowki.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U Edytowane przez Lazurowewybrzeze Czas edycji: 2013-10-24 o 10:36 |
|
|
|
|
#196 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Ale z tym ideałem to trochę jednak pojechałaś, facet ma spore deficyty. No ale nie w tym, co widać na zewnątrz, więc się nie liczy
|
|
|
|
#197 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale strasznie poprawiasz mi humor.
|
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
Wojskowi budzą jedynie niechęć. Musi ich utrzymywać państwo, czyli my wszyscy. Dodatkowo dostają od państwa jeszcze mieszkania, co jest już w w ogóle chore, bo PRL dawno minął.
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam mam do wojskowych szacunek. To ciężki i niebezpieczny zawód. Kto na nich psy wiesza, niech sam zapisze się do wojska i zobaczy, jak to jest.
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znam trochę wojskowych i może przez ich pryzmat ciężko mi mieć do nich szacunek. Są to właśnie osoby o mentalności nie różniącej się od stereotypowego polityka, na zasadzie ale fajnie, my dostajemy nowe mieszkanie w Piasecznie, a inni to jakieś kredyty muszą brać na 30 lat, hahahah, frajerzy, do tego jeszcze tyle innych wycieczek i innych przywilejów, hahahah, gdzie byśmy mieli tak dobrze.
A dzisiejsi generałowie to ludzie, którzy umacniali reżim komunistyczny, więc też ciężko mieć do nich szacunek.
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2013-10-24 o 12:17 |
|
|
|
|
#202 |
|
Zadomowienie
|
We Francji wojskowi i policja tez dostaja panstwowe mieszkania. Nie mam im tego za zle i mam szacunek do policji i wojskowych. Bylam tu kiedys na takm slubie, gdzie tata w mundurze i z medalami prowadzil corke do oltarza, nie powiem fajne to wygadalo. Wojskowi i policja w Polsce budza niechcec, gownie przez PRL, ale z czasem sie to zmieni, jak ludzie zapomna PRL.
![]() mary-poppins, zawsze to lepiej jak jest sie czym pochwalic, niz jak sie trzeba wstydzic. Moj poprzedni post jak z niego wynika, odnosil sie do pierwszego postu autorki watku, dalej sie nie rozczytywalam i jak dla mnie nie ma facet wad, no moze ma jakies ukryte nie przecze, (az tak bardzo nie analizowalam jego osobowosci, bo psychologiem nie jestem), wszak nikt nie jest bez wad... Tyle, ze sa male wady latwo akceptowalne i duze wady, ktore zaakceptowac duzo trudniej.
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
Wątek Autorki skojarzył mi się z historią przeczytaną kiedyś na Kwejku:
Project Manager usiadł kiedyś w samolocie obok małej dziewczynki, która czytała książkę. Mężczyzna zagadał do dziewczynki czy ma ochotę z nim porozmawiać. Dziewczynka spokojnie zamknęła książkę, którą czytała i powiedziała: - Dobrze. Bardzo chętnie. To o czym będziemy rozmawiać? Manager na to: - To może o logistyce? - Ok. Bardzo interesujący temat. Mam jednak najpierw pytanie: Jak to się dzieje, że koń, krowa i jeleń jedzą to samo, czyli trawę. Jeleń wydala małe suche kuleczki, krowa duże płaskie, rzadkie placki, a a koń wysuszone klumpy. Może potrafi mi Pan wyjaśnić to zjawisko? - Nie mam pojęcia. - odpowiedział manager po chwili zastanowienia. Na to dziewczynka odpowiedziała: - Czy czuje się Pan zatem naprawdę wystarczająco kompetentny by rozmawiać o logistyce skoro temat zwykłego g*wna przekracza Pana możliwości? Może bardzo wyolbrzymiony przykład, ale według mnie osoba inteligentna i obyta potrafi rozmawiać z każdym niezależnie od wieku i wykształcenia, nie obrabiając mu później za plecami tyłka. Brat Autorki ma przerośnięte ego oraz zaściankowe poglądy. Znam osoby bardzo inteligentne, z którymi potrafię rozmawiać zarówno o swoich pasjach jak również o zainteresowaniach mojego rozmówcy, a jestem tylko przeciętną studentką 3 roku studiów na przeciętnej uczelni. ![]() + raz w pociągu dosiadł się do mnie starszy Pan. Wdałam się z nim w rozmowę. Okazało się, że jest właścicielem jednej z galerii sztuki w Kazimierzu Dolnym. Mimo iż nie znam się za bardzo na sztuce rozmawiałam z nim. Był bardzo inteligentny - potrafił dostosować poziom rozmowy w taki sposób, że żadne z nas nie było znudzone. To jest inteligencja - bo stopień doktora świadczy o mądrości i oczytaniu, nie o inteligencji. Znam kilku doktorów, którzy są naprawdę dużo mniej inteligentni niż nie jeden student.
|
|
#204 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rembertowa zgrabnie to podsumowała. |
||
|
|
|
|
#205 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#206 | |
|
Zadomowienie
|
Poziom rozmowy to fakt, ze trzeba dostosowac do rozmowcy i wiekszosc ludzi posiadajaych wiedze ponad przecietna z powodzeniem to robi, ale partnera, czy partnerki lepiej szukac na wlasnym poziomie, jezei chodzi o inteligencje, wyksztalcenie, a nawet wyglad, chociaz to juz ma moim zdaniem duzo mniejsze znaczenie i z takiego samego, lub podobnego kregu kulturowego (np.osobisce nie wierze w naprawde szczesliwe zwiazki katolikow, czy osob wywodzacych sie z kregow kultury chrzescijanskiej z muzulmanami) i o podobnym charakterze. Wedlug roznych badan takie pary zyja lepiej i rzadziej sie rozwodza, temu czesto jest tak ze podobny zeni sie z podobnym, bo ludzie czuja sie najlepiej i najlepiej rozumieja z osobami do siebie podobnymi. Temu
moim zdaniem ludziom powyzej przecietnej, trudnej jest znalezc partnera, bo jest duzo mniej osob, kore do nich pasuja. ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Marseille 2014 http://www.youtube.com/watch?v=fNdpsOBWbc8# Marseille Capitale Européenne du Sport 2017 https://www.youtube.com/watch?v=ZFhJPOJDLPA Gipsy K http://www.youtube.com/watch?v=xUZpoogW_40 Cantique gitan http://www.youtube.com/watch?v=bPwHF_9hE8U |
|
|
|
|
|
#207 |
|
Biała Dama
|
Oj czy wykładowca akademicki, pracownik naukowy jest poważany w tych czasach, nie powiedziałabym. Bo jak sie zastanowić, to nie ma ku temu powodów, jeśli nie jest genialnym człowiekiem o osiągnięciach robiących wrażenie, za które dostaje nagrody, który sie zapisał w historii. Studiowałam na dwóch uczelniach, pracuje na trzeciej, miałam do czynienia z wieloma naukowcami, a naprawde powszechnie szanowany był z nich wszystkich tylko jeden zwykły pan doktor, który nie gonił tytułow ani stanowisk tylko sie zajmował tym na czym sie naprawde znał i naprawde imponująco poszerzył swoja dziedzine nauki. Oczywiście jeszcze wszystko przed niejednym, ale trzydziestoletni doktor to nie jest wyrażenie które zwala z nóg. Tym bardziej jak sie widzi tych wszystkich profesorów w bardzo różnych, codziennych sytuacjach, kiedy wychodzi szydło z worka i sie okazuje ze wiedza nie musi isc w parze ani z mądrościa życiowa, ani z inteligencja, jeszcze mniej z wychowaniem, porzadnym, wiarygodnym wygladem, itp. Ale często bywa że przewrócone w doopie maja nie ci którzy z racji osiagniec mieliby moze ku temu racje, ale ci ktorzy niczym specjalnym nie imponuja
|
|
|
|
|
#208 |
|
Rozeznanie
|
Dziesięć stron nawijki, a może rzecz sprowadza się do tego, że brat autorki jest emocjonalnie ułomny.
Albo jest zwyczajnym dupkiem. A jeśli tak, to lepiej żeby sam się "marnował", niż jakaś dziewczyna przy nim. |
|
|
|
|
#209 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#210 | |
|
jestę wieszczę
|
Cytat:
. Miał zawsze sporą frekwencję na wykładach, podchodził do nas z szacunkiem, więc my do niego z jeszcze większym. A mieliśmy też jeszcze bardziej zasłużonego profesora, którym wszyscy pogardzali, bo nami pomiatał.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

Wchłaniał mnóstwo książek, gardził aktywnością fizyczną (sport to zło, bo krzesi rywalizację i przemoc itp :P), materiał miał opanowany na kilka lat do przodu. Ja wtedy byłam młoda (gimbaza