|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonku odgoń precz czarne myśli!!! Adaś jest silny i walczy dla ciebie i dla siebie. Wiem ze nam łatwo pisac i pocieszac bo to nie my codziennie oglądamy cierpienie maleństawa ale Cynamonku musisz jeszcze znależć w sobie troche siły dla Adasia. Jesteś na pewno wykończona do granic ale jeszcze tylko troche... nie możesz mu okazać ze się poddajesz czy ze juz nie wierzysz. Bedzie wszystko dobrze
nasze kciuki są magiczne |
|
|
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Cynamonku będzie dobrze, nie możesz myśleć inaczej. Wy jesteście kochanymi rodzicami, a Adaś jest silny i potrzebuje od was teraz wiele wsparcia i czułości
|
|
|
|
#1383 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie w nowy dzien po spacerku walczac ze spaniem a raczej niespaniem malego no coz w nocy znow sie poddalam i wyladowal u mnie w wyrku
ktos pisal ze przyzwyczajal do lozeczka - moge sie zapytac jak i po ilu dniach sa efekty bo u mnie Leo spi w lozeczku do 2 a potem juz jest cyrk...czasami juz o 23 chce spac ze mna ale wtedy nie jestem na tyle spiaca by sie poddac i go odkladam a potem zmeczenie zwycieza Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1384 |
|
Raczkowanie
|
Cynamonku, nie wolno Ci myśleć inaczej!!! Na pewno z Maluszkiem będzie dobrze, jest bardzo silny i ma piekielnie silną Mamę!!! a nasze kciuki tutaj działają cuda. Jeszcze chwila i ten okres będzie tylko strasznym wspomnieniem bez śladu
Dziewczyny, pytanie na szybko Jaki laktator ręczny byście poleciły? Do tego taki, co raczej nie kosztuje fortuny (czyli tak do 100 zł), miałam Canpola pożyczony, dobrze działał, ale w tłoku zrobiła się dziurka i już nie ciągnie i od jakichś dwóch tygodni jadę ręcznie, pomóżcie!
|
#1385 |
|
Wtajemniczenie
|
cynamonku my wierzymy moze nasza wiara i slowa tu napisane dodadza ci sil
chetnie bym cie przytulila i posiedziala z toba dla otuchy trzymaj sie kochana Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
|
#1386 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas jestctak ze Zuzia do pierwszego karmienia czyli ok3 spi w lozeczku a pozniej z nami..ale wsumiei to juz nie przeszkadza chociaz zaniedligo pasowalo by zaczac oduczac bo klocek rosnie i ltos bedzie musial wyladowac na ziemi hahahahha
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Rasha ja mialam medeli i wsumie fajny byl..a dalam za niego chyba 80 |
|
|
|
#1387 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Kubusia i dla kotka ![]() Ja tez szczepilam Ole za pierwszym razem jak miala katar i bylo ok. Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775]Super, teraz ja zazdroszcze bo dzis bylismy w domu, cos dzien byl do bani... moj tez uwielbia drzewa wiec my tez na spacerkach ciagle w drodze Bardzo sie ciesze !!! Oby wybudzanie poszlo sprawnie i malutki szybko dochodzil do siebie ! Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE] Kurcze nie fajnie Cytat:
zeby skok sobie szybko poszwdl w cholere ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
TWEE- wpisz Oli na 3 miesiace wage 5980g i 62 cm Chyba nie nadrobie bo pedzicie jak szalone a u mnie sa rodzice
|
|
#1388 |
|
Wtajemniczenie
|
Perse pamiętam. A później będziemy trzymać kciuki za przedszkola i szkoły
![]() Sylwia witajcie. Elain brawo za przewrot ![]() My po spacerze. Mam pytanie czy Pan Skoku może objawiać się tym, że dziecko nagle dużo śpi? ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1390 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi a co do wykresu
Ja prowadzę zeszyt od początku narodzin Misia. Zapisując tam każdy dzień. Teraz widzę jaką będzie miał fajną pamiątkę. Dodam, że jak przychodzili znajomi to śmiali się i wpisywali do zeszytu dla Michała różne notki ![]() Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
|
#1391 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Dziewczyny głosujemy na Anulkę
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Całkowita przebudowa skóry to prawie rok, ale pierwsze efekty są widoczne po około trzech miesiącach. Sam zabieg nie bolał jakoś specjalnie (znieczulenie), dopiero potem w domu zaczęło boleć.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
Wtrace sie jeszcze odnosnie rozszerzania diety. Moja bratowa w wieku 30 lat dostala Celiaki. Pytanie skad? Lekarz kazal dowiedziec sie od mamy co i kiedy zaczela jesc. Okazalo sie ze bardzo wczesnie (nie pamietam dokladnie w ktorym mcu a nie chce klamac), i wlasnie m.in manne za wczesnie i za duzo dostawala. Nikogo nie krytykuje, kazdy robi jak chce, ale ja przypadek mojej bratowej biore pod rozwage bo pamietam jak sie meczyla.
Alicja spi od godz na dworze. Moze i ja powinnam? Ale znajac zycie jak tylko sie poloze to oba sie obudzi. Mialam dzis duze plany sprzataniowe, a w rezultacie tylko lodowke umylam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od razu z grubej rury Ja jeszcze czuję dyskomfort, ale głównie podczas @[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408033]Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku? Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P[/QUOTE] Ja zaczęłam używać pare tygodni po porodzie. Czasami Lila ciągnie ładnie smoka, czasami, jak jej daje to wygląda jakby nie wiedziała do czego to służy
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Elaine, brawa za przewrót! Postęp za postępem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1396 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj dzien walczenia z ciemieniuchą i robienia sosu pomidorowego na zime.. Musze sie czyms zajac bo zwariuje od myslenia o raku...
Sposob na ciemieniuche: Mlodego polozylam sobie na kolanach, ogladal hansa klossa, ja mu posmarowalam łepek olejkiem z migdałów i wyczesałam wszystko szczoteczką .. Teraz glowe ma czerwoną jakbym mu caly dzien beny hilla robila, ale ciemieniuchy sie pozbylismy W miedzy czasie zrobilam 20 dwulitrowych sloikow sosu pomidorowego z malinowek... caly dom pachnie toskania: pomidorami, czosnkiem, ziolami i cebula Mlody kima na tarasie, potem moze rusze tylek gdzies na spacer... |
|
|
|
#1397 |
|
Zakorzenienie
|
Margos co tam?jak Piotr?:-P
---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Pytanie z seri zbudynialych...jak dajemy marchewke czy cos takiego...cokolwiek to odbijamy dziecko?:-P |
|
|
|
#1398 |
|
Zadomowienie
|
rasha medela
persepodałam w 2 tyg. bo mała ssała kciuki, Czytałam ze masełko w diecie tak ale po roku. Do zupek dodawac oleje. Ale kazdy robi to co lubi ja nie podam bo mała uczulona.Moje dziecko spi dzisiaj tylko na mnie:/ zasypia na fasolce podczas karmienia. Od 2 dni nie chce mi w dzien spac
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
cynamonku nawet nie wolno ci tak myslec
Oli To jest Twoja sprawa co i ile dajesz swojej corce. Ja sie dowiadywalam i wiem, ze nie jest to ani zdrowe ani wskazane dla takich dzieci, chociazby ze wzgledu ktory poruszyla mela w swoim poscie. I tak jak ty mam prawo wyrazic swoja opinie. Dziekuje za uwage
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Hej żabulki
![]() Przez te ogarnianie wczoraj nie miałam czasu na kompa wejsc,tyle co na fb w telefonie zerkam. Powoli Was nadrobie ![]() Mój kłapouchy Pies jest osowiały,mało je ,nie cieszy sie jak zawsze...moze teskno mu za starym domem? sama juz nie wiem,jak mu do jutra nie minie to wezwe weta.Niby dzis cosik zjadł,bylismy na spacerze,bawił sie -rzucałam mu patyki ale to nie mój Cziko
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Eveewe jestesmy dwie. Uff ulzylo mi, myslalam, ze tylko ja taka restrykcyjna.
Co do masla to zwroccie uwage ze to maslo co jest teraz to co innego niz maslo, ktore bylo jak my bylysmy male. Teraz to szajs straszny. Rocky, spokojnie, dla psa zmiana miejsca moze byc problematyczna. Skoro je i za patykami biega to daj mu wiecej czasu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-24 o 15:11 |
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Rockyy pies nie jest przywiazany terytorialnie tylko jest szczesliwy tamgdzie sa pancie
moze go cos boli? moze cos zjadł jak nie widziałas? to jest baset? moze ma cos z oczkami albo zebami?
|
|
|
|
#1403 |
|
Wtajemniczenie
|
Surka- o te zabawki z lamaze chodzi mi czy capia chińskim szajsem
![]() Siade do was chyba wieczorem jak dziecko postanowi isc spac Wysłane z mojego GT-I9300
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, ja tez akurat w tej kwestii jestem restrykcyjna. I mnie tez ulzylo, bo poczatkowo mialam jakies zastrzezenia do siebie, ze tylko Ja widze, "nieprawidlowosc" w tym co napisala Oliath. Ale, widze ze i ty to dostrzeglas i ulzylo mi ze nie tylko ja mam jakies "ale" do kaszy manny u takich maluszkow.
|
#1405 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kilka dni poswięciliśmy na to.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Laura pokochała smoka jak skonczyła 3 miesiące ![]() Cytat:
moze nie trzeba?
|
|
#1406 | ||
|
Konto usunięte
|
A gdzie rodziłaś?
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Eve - trzy, ale ja mniej doświadczona, to z krzaczorów i się nie wypowiadam. |
||
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po wazeniu.
Sara w 13 tygodniu waży 5960kg . I jesteśmy na spacerze i ładnie śpimy. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To kłapouch mieszaniec czegos ze spanielem.Wlasnie było ok,cały czas był ze mną a jak sam na dworze to plac jest ogrodzony...no chyba ze cosik znalazł ,wygrzebał i mu zaszkodziło.Ale sika i klexy normalnie robi........
|
|
#1410 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do glutenu, to ogólnie teraz jest tendencja do tego żeby go ograniczać. I ostatnio oglądałam wywiad z dietetykiem i mówili że gluten podnosi poziom cukru w organizmie bardziej niż słodycze. I tego doświadczyłam na własnej skórze w ciąży, gdy miałam cukrzycę- po razowym chlebie na zakwasie cukier skakał mi w kosmos
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.

nasze kciuki są magiczne
i od jakichś dwóch tygodni jadę ręcznie, pomóżcie!

dla Kubusia i dla kotka 
. Ściskam Was mocno i idę się przespać, bo zaraz padnę na pysk.
zeby skok sobie szybko poszwdl w cholere 

a u mnie sa rodzice 

12.06.2010
sama juz nie wiem,jak mu do jutra nie minie to wezwe weta.