Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 14:10   #1381
AgaPlast
Zadomowienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cynamonku odgoń precz czarne myśli!!! Adaś jest silny i walczy dla ciebie i dla siebie. Wiem ze nam łatwo pisac i pocieszac bo to nie my codziennie oglądamy cierpienie maleństawa ale Cynamonku musisz jeszcze znależć w sobie troche siły dla Adasia. Jesteś na pewno wykończona do granic ale jeszcze tylko troche... nie możesz mu okazać ze się poddajesz czy ze juz nie wierzysz. Bedzie wszystko dobrze nasze kciuki są magiczne
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:11   #1382
surka
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cynamonku będzie dobrze, nie możesz myśleć inaczej. Wy jesteście kochanymi rodzicami, a Adaś jest silny i potrzebuje od was teraz wiele wsparcia i czułości
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:24   #1383
ita83
Wtajemniczenie

witam sie w nowy dzien po spacerku walczac ze spaniem a raczej niespaniem malego no coz w nocy znow sie poddalam i wyladowal u mnie w wyrku

ktos pisal ze przyzwyczajal do lozeczka - moge sie zapytac jak i po ilu dniach sa efekty

bo u mnie Leo spi w lozeczku do 2 a potem juz jest cyrk...czasami juz o 23 chce spac ze mna ale wtedy nie jestem na tyle spiaca by sie poddac i go odkladam a potem zmeczenie zwycieza

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2013-10-24, 14:27   #1384
rasha90
Raczkowanie

Cynamonku, nie wolno Ci myśleć inaczej!!! Na pewno z Maluszkiem będzie dobrze, jest bardzo silny i ma piekielnie silną Mamę!!! a nasze kciuki tutaj działają cuda. Jeszcze chwila i ten okres będzie tylko strasznym wspomnieniem bez śladu

Dziewczyny, pytanie na szybko
Jaki laktator ręczny byście poleciły?
Do tego taki, co raczej nie kosztuje fortuny (czyli tak do 100 zł), miałam Canpola pożyczony, dobrze działał, ale w tłoku zrobiła się dziurka i już nie ciągnie i od jakichś dwóch tygodni jadę ręcznie, pomóżcie!
Stary 2013-10-24, 14:28   #1385
ita83
Wtajemniczenie

cynamonku my wierzymy moze nasza wiara i slowa tu napisane dodadza ci sil

chetnie bym cie przytulila i posiedziala z toba dla otuchy

trzymaj sie kochana

Stary 2013-10-24, 14:31   #1386
d0tkaaa
Zakorzenienie

A u nas jestctak ze Zuzia do pierwszego karmienia czyli ok3 spi w lozeczku a pozniej z nami..ale wsumiei to juz nie przeszkadza chociaz zaniedligo pasowalo by zaczac oduczac bo klocek rosnie i ltos bedzie musial wyladowac na ziemi hahahahha

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Rasha ja mialam medeli i wsumie fajny byl..a dalam za niego chyba 80

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:35   #1387
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
O kurde
A na pierwszej wizycie wszystko było ok?
Byliście prywatnie czy na NFZ?

----
Hej
Nadrobiłam tylko ostatnią stronę, ale zaraz postaram się trochę poczytać co tam u Was, bo się stęskniłam

Z kotkiem lepiej i operacji raczej nie będzie
Jutro jedziemy jeszcze na prześwietlenie i będziemy wiedzieć więcej.

Mały dziś miał szczepienia - podstawowe+ pneumokoki i meningokoki.
Pani doktor stwierdziła, że katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepień
Nie wiem, czy dobrze zrobiłam, że jej zaufałam w tej kwestii ...
Lachryma Ty w końcu szczepiłaś Oliwkę z katarem?

Tweed wpisz proszę na pierwszą stronę wymiary Kuby na 3 miesiące- waga 6600 i wzrost 64 cm
dla Kubusia i dla kotka
Ja tez szczepilam Ole za pierwszym razem jak miala katar i bylo ok.

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Wizażowe ciotki kochane,
dziękujemy za kciuki, modlitwy i dobrą energię. Jasiek po sześciogodzinnej operacji jest w niezłej formie, według lekarzy diagnoza się potwierdziła i zabieg został przeprowadzony zgodnie z planem. Teraz Maleństwo leży na OIOM-ie w głębokiej śpiączce farmakologicznej. Wygląda jak mały kosmonauta, ale być może jutro anestezjolog zacznie Go powoli wybudzać. Nikomu nie życzę widzieć dziecka na sali intensywnej terapii. Ściskam Was mocno i idę się przespać, bo zaraz padnę na pysk.
Super wiadomosci teraz jeszcze niech Jasiu nabierze sil i do domciu dokuczac mamie
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43400775]Super, teraz ja zazdroszcze bo dzis bylismy w domu, cos dzien byl do bani...
moj tez uwielbia drzewa wiec my tez na spacerkach ciagle w drodze

Bardzo sie ciesze !!! Oby wybudzanie poszlo sprawnie i malutki szybko dochodzil do siebie !

Mi zycie podcielo skrzydla, wlasnie sie dowiedzialam ze siostra przyjaciolki ma raka z przerzutami juz wszedzie...[/QUOTE]
Kurcze nie fajnie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Kto mi podeslal Skoka?
Mama musi byc blisko, spanie na oriencie, najlepiej z mama, maruder ale jak mama na widoku to usmiech od ucha do ucha...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zeby skok sobie szybko poszwdl w cholere

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Szykujcie baty na mojego TŻta.... Właśnie zobaczył temat wątku i mnie pyta:
TŻ- ale to o dzieciach czy o mamach?
Ja-
TŻ- no skąd ja mam wiedzieć jakie Wy macie zwyczaje w wymyślaniu tych tytułów...

Usprawiedliwiam go- patrząc na siebie i Amelkę- ja spora nadwaga, Amelka- zgrabne niemowlę

Dwie Matki Polki przy pomniku laktacyjnym To będzie fajnie wyglądało!
Super chwytak!!!! Ale Fi będzie miał fajne zabawki! Aż mu zazdroszczę

rozwalilas mnie ta fota

Straszne...
dla tz

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
To nie jest tak, że je wszystko na raz. Jednego dnia daje jej trochę musu jabłkowego roboty mojej mamy a innego na przykład ziemniaki z masełkiem czy zupkę.(Ale tylko kilka małych łyzeczek do spróbowania). Musiałam to zrobić, bo nie chce pić mleka. Czasem minie 6 godzin zanim chce wypić mleko. Pije je bardzo niechętnie, jakbym ją truła, robi przy tym takie minki. A jeść przecież musi.

Dodatkowo problem jest taki, że jest tak do mnie przyzwyczajona, że jak chcę ją zostawić pod opieką mojej mamy to wyje jak syrena strażacka i moja mama nie jest w stanie się uspokoić. dziwi mnie to, bo starałam się aby miała tez kontakt z innymi ludzmi, pozwalam aby inni się nią zajmowali. fakt, że ja jestem z nią najczęściej ale boję się co będzie jak będę musiała iść do pracy.
a moze mleczko jej nie podeszlo? Ola wzgardzila Hippem i nawet do buzi nie chciala wziac, a zbebilon ciagnie az sie uszy trzesa

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
I nie dziwota, ze dziecko mleka pić nie chce

Dziewczyny, które chodzą na rehabilitacje potrzebuje rady...

Jakie są ćwiczenia na to, aby maluszek wyciągał ręce przed siebie?

Mój nie ma wzmożonego napięcia-niby, ale piąstki jeszcze zaciska

Pozostałe odruchy moim zdaniem są ok. Czytam na necie i tak wnioskuje..

Pediatra nie widzi problemu
A moze nie ma problemu?
Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Na pewno spróbuję z mm.. tylko czekam, żeby kupić w dobrym momencie, by wykorzystać jak najwięcej w ciągu 3 tyg od otwarcia.. muszę sobie zaplanować na ten czas jakieś wyjścia bez dziecka i męża
agę
W Rossie mozna kupic Bebilon w saszetkach. Jedna saszetka jest na 180ml wody. Wtedy nie bedziesz misiala sie zastanawiac czy i kiedy zuzyjesz. kup na probe 2-3

TWEE- wpisz Oli na 3 miesiace wage 5980g i 62 cm

Chyba nie nadrobie bo pedzicie jak szalone a u mnie sa rodzice

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 14:37   #1388
Agrafka86
Wtajemniczenie

Perse pamiętam. A później będziemy trzymać kciuki za przedszkola i szkoły

Sylwia witajcie.

Elain brawo za przewrot

My po spacerze.
Mam pytanie czy Pan Skoku może objawiać się tym, że dziecko nagle dużo śpi?

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:38   #1389
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1986sz Pokaż wiadomość
Również witam
Moja Emila miała 52cm i 3240g. W 6 tygodniu mierzyła 55cm i 4350g.
My nawet nie próbowaliśmy jeszcze współżyć... Po pierwsze ja bardzo się boję, po drugie ten dyskomfort, po trzecie po 2 podejściach mój TŻ chyba dał sobie spokój :P
Moja rana jest beznadziejnie zszyta Szwy miałam zdejmowane dopiero w 14 dobie, a w między czasie dwa się rozeszły przy wejściu przez co wszystko jest tak jakby "otwarte"... Dziwnie się z tym czuję, tym bardziej, że wcześniej byłam zamknięta i raczej wąska... A mój lekarz na to " Jeśli myślała Pani że ciąża nic nie zmieni w cielesności to byłą Pani w błędzie"
witaj z nami. co do rany to niestety ale mam podobnie. ranę miałam zszytą szwami rozpuszczalnymi, które puściły od razu w domu. Wszystko mnie piekło i bolało, położna dawała Rivanol do robienia okładów ale mało pomogło, potem jakąś maść na trudno gojące się rany ale tez nie pomogło. W końcu poszłam do gina i okazało się, że narosło mi dzikie mięso i musiałam mieć to wycinane w szpitalu. W 9 tygodniu dopiero się pierwszy raz kochaliśmy, ja dalej czuję tam dyskomfort, widzę, że ta rana jest jakby taka otwarta. To fizycznie nie ma nic wspólnego z dyskomfortem seksualnym ale psychicznie czuję się jakby miało mi się tam coś porwać, więc szału z sexem nie ma niestety

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:42   #1390
Agrafka86
Wtajemniczenie

Domi a co do wykresu
Ja prowadzę zeszyt od początku narodzin Misia. Zapisując tam każdy dzień. Teraz widzę jaką będzie miał fajną pamiątkę. Dodam, że jak przychodzili znajomi to śmiali się i wpisywali do zeszytu dla Michała różne notki

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:44   #1391
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
aaa i Igi dzisiaj pierwszy raz przerzucił sie z brzuszka na plecki)))) musiałam się pochwalić

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
czy ktorys dzieciaxzek po 12/13tyg jeszcze sie nie smieje na glos?bo moja jeszcze nie..wsumie to ma cos takiego ze jak jest rozbawiona bardzo to tak rzy ale to bym smiechem nie nazwala:-P woec czekamy dalej..

Mama moja w sobote robi ur 50tke i dzis i jutro robimy salaaaatki galarettkiii itp alez sie najemhihi
MOja się jeszcze nie śmieje w głos

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Hej
Tęskniłyście?
Postaram się wrócić dzisiaj do was. Wypędziliśmy diabła w niedzielę, teście dzisiaj wyjeżdżają W końcu wrócimy do swojego rytmu

Pojawię się później na pewno jeszcze i spróbuję poczytać co tam u was
Brawa za chrzciny

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Dziewczyny była któraś z was na szczepieniu wózkiem czy lepiej w samochód i jak najszybciej do domu?
Ja zawsze chodzę wózkiem

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Wydaje mi się, że tak.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Dziewczyny głosujemy na Anulkę
Stary 2013-10-24, 14:50   #1392
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa umklo mi widocznie...i co kiefy bedzie widac efekty?bolalo?
Całkowita przebudowa skóry to prawie rok, ale pierwsze efekty są widoczne po około trzech miesiącach. Sam zabieg nie bolał jakoś specjalnie (znieczulenie), dopiero potem w domu zaczęło boleć.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
Napisane przez rasha90 Pokaż wiadomość
Cynamonku, nie wolno Ci myśleć inaczej!!! Na pewno z Maluszkiem będzie dobrze, jest bardzo silny i ma piekielnie silną Mamę!!! a nasze kciuki tutaj działają cuda. Jeszcze chwila i ten okres będzie tylko strasznym wspomnieniem bez śladu

Do tego taki, co raczej nie kosztuje fortuny (czyli tak do 100 zł), miałam Canpola pożyczony, dobrze działał, ale w tłoku zrobiła się dziurka i już nie ciągnie i od jakichś dwóch tygodni jadę ręcznie, pomóżcie!
Avent isis

Stary 2013-10-24, 14:55   #1393
mela1234
Zakorzenienie

Wtrace sie jeszcze odnosnie rozszerzania diety. Moja bratowa w wieku 30 lat dostala Celiaki. Pytanie skad? Lekarz kazal dowiedziec sie od mamy co i kiedy zaczela jesc. Okazalo sie ze bardzo wczesnie (nie pamietam dokladnie w ktorym mcu a nie chce klamac), i wlasnie m.in manne za wczesnie i za duzo dostawala. Nikogo nie krytykuje, kazdy robi jak chce, ale ja przypadek mojej bratowej biore pod rozwage bo pamietam jak sie meczyla.

Alicja spi od godz na dworze. Moze i ja powinnam? Ale znajac zycie jak tylko sie poloze to oba sie obudzi.
Mialam dzis duze plany sprzataniowe, a w rezultacie tylko lodowke umylam.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:55   #1394
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny! Jestem tutaj po raz pierwszy, a już żałuję! Czytam i czuję, że to o czym piszecie dotyczy również mnie! Zacznę od przedstawienia się, bo na pewno zagoszczę na stałe : Sylwia 27lat, tp 27.08.2013 moją Emilię urodziłam 03.09.2013 sn. I tu właśnie mam do Was pytanie - jak długo po nacinaniu krocza czułyście dyskomfort? Bo ja już 7 tygodni a nadal czuję coś w rodzaju "ocierania i wypychania". Po dłuższym spacerku muszę usiąść bo coś mnie ciśnie... O współżyciu nie ma mowy bo mnie nawet bielizna uwiera Mój lekarz powiedział, że to normalne a ja mam wrażenie, że coś jest ie tak... A poza tym przechodzę z moją myszką to samo co Wy... nieprzespane noce, kolki, brak apetytu, brak snu w dzień, szczepienia, słabe napięcie stawów biodrowych... Będzie mi miło wymieniać się z Wami przeżyciami, opiniami i wskazówkami
Hej
Od razu z grubej rury Ja jeszcze czuję dyskomfort, ale głównie podczas @

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43408033]Mam pytanie z ciekawości: czy któraś z Was w ogóle nigdy nie podała smoczka dziecku?

Ja sobie nie wyobrażam bez smoczka :P[/QUOTE]

Ja zaczęłam używać pare tygodni po porodzie. Czasami Lila ciągnie ładnie smoka, czasami, jak jej daje to wygląda jakby nie wiedziała do czego to służy
Stary 2013-10-24, 14:56   #1395
lachryma
Zakorzenienie

Elaine, brawa za przewrót! Postęp za postępem

Stary 2013-10-24, 14:58   #1396
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Dzisiaj dzien walczenia z ciemieniuchą i robienia sosu pomidorowego na zime.. Musze sie czyms zajac bo zwariuje od myslenia o raku...

Sposob na ciemieniuche:
Mlodego polozylam sobie na kolanach, ogladal hansa klossa, ja mu posmarowalam łepek olejkiem z migdałów i wyczesałam wszystko szczoteczką .. Teraz glowe ma czerwoną jakbym mu caly dzien beny hilla robila, ale ciemieniuchy sie pozbylismy

W miedzy czasie zrobilam 20 dwulitrowych sloikow sosu pomidorowego z malinowek... caly dom pachnie toskania: pomidorami, czosnkiem, ziolami i cebula

Mlody kima na tarasie, potem moze rusze tylek gdzies na spacer...
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:01   #1397
d0tkaaa
Zakorzenienie

Margos co tam?jak Piotr?:-P

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Pytanie z seri zbudynialych...jak dajemy marchewke czy cos takiego...cokolwiek to odbijamy dziecko?:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:03   #1398
AgaPlast
Zadomowienie

rasha medela
persepodałam w 2 tyg. bo mała ssała kciuki,

Czytałam ze masełko w diecie tak ale po roku. Do zupek dodawac oleje.
Ale kazdy robi to co lubi ja nie podam bo mała uczulona.
Moje dziecko spi dzisiaj tylko na mnie:/ zasypia na fasolce podczas karmienia. Od 2 dni nie chce mi w dzien spac
Stary 2013-10-24, 15:03   #1399
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

cynamonku nawet nie wolno ci tak myslec

Oli To jest Twoja sprawa co i ile dajesz swojej corce. Ja sie dowiadywalam i wiem, ze nie jest to ani zdrowe ani wskazane dla takich dzieci, chociazby ze wzgledu ktory poruszyla mela w swoim poscie. I tak jak ty mam prawo wyrazic swoja opinie. Dziekuje za uwage

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:03   #1400
Rockyyy
Zakorzenienie

Hej żabulki
Przez te ogarnianie wczoraj nie miałam czasu na kompa wejsc,tyle co na fb w telefonie zerkam.
Powoli Was nadrobie

Mój kłapouchy Pies jest osowiały,mało je ,nie cieszy sie jak zawsze...moze teskno mu za starym domem? sama juz nie wiem,jak mu do jutra nie minie to wezwe weta.
Niby dzis cosik zjadł,bylismy na spacerze,bawił sie -rzucałam mu patyki ale to nie mój Cziko
Stary 2013-10-24, 15:10   #1401
mela1234
Zakorzenienie

Eveewe jestesmy dwie. Uff ulzylo mi, myslalam, ze tylko ja taka restrykcyjna.
Co do masla to zwroccie uwage ze to maslo co jest teraz to co innego niz maslo, ktore bylo jak my bylysmy male. Teraz to szajs straszny.

Rocky, spokojnie, dla psa zmiana miejsca moze byc problematyczna. Skoro je i za patykami biega to daj mu wiecej czasu.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-24 o 15:11
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:12   #1402
AgaPlast
Zadomowienie

Rockyy pies nie jest przywiazany terytorialnie tylko jest szczesliwy tamgdzie sa pancie moze go cos boli? moze cos zjadł jak nie widziałas? to jest baset? moze ma cos z oczkami albo zebami?
Stary 2013-10-24, 15:14   #1403
karolajn1987
Wtajemniczenie

Surka- o te zabawki z lamaze chodzi mi czy capia chińskim szajsem

Siade do was chyba wieczorem jak dziecko postanowi isc spac

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-24, 15:16   #1404
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Co do masla to zwroccie uwage ze to maslo co jest teraz to co innego niz maslo, ktore bylo jak my bylysmy male. Teraz to szajs straszny.
Nie, ja tez akurat w tej kwestii jestem restrykcyjna. I mnie tez ulzylo, bo poczatkowo mialam jakies zastrzezenia do siebie, ze tylko Ja widze, "nieprawidlowosc" w tym co napisala Oliath. Ale, widze ze i ty to dostrzeglas i ulzylo mi ze nie tylko ja mam jakies "ale" do kaszy manny u takich maluszkow.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:16   #1405
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
witam sie w nowy dzien po spacerku walczac ze spaniem a raczej niespaniem malego no coz w nocy znow sie poddalam i wyladowal u mnie w wyrku

ktos pisal ze przyzwyczajal do lozeczka - moge sie zapytac jak i po ilu dniach sa efekty

bo u mnie Leo spi w lozeczku do 2 a potem juz jest cyrk...czasami juz o 23 chce spac ze mna ale wtedy nie jestem na tyle spiaca by sie poddac i go odkladam a potem zmeczenie zwycieza

Moja Laura spała od początku w łózeczku.Potem sie na nie obraziła i 3 tygodnie tylko w wózku spała.Pozniej przemęczałam ja przez pare razy i taką juz znokautowaną kładłam do lozeczka,głaskałam po głowce i zasypiała.Pozniej znów jakby zaskoczyła i spi w nim Kilka dni poswięciliśmy na to.
Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
witaj z nami. co do rany to niestety ale mam podobnie. ranę miałam zszytą szwami rozpuszczalnymi, które puściły od razu w domu. Wszystko mnie piekło i bolało, położna dawała Rivanol do robienia okładów ale mało pomogło, potem jakąś maść na trudno gojące się rany ale tez nie pomogło. W końcu poszłam do gina i okazało się, że narosło mi dzikie mięso i musiałam mieć to wycinane w szpitalu. W 9 tygodniu dopiero się pierwszy raz kochaliśmy, ja dalej czuję tam dyskomfort, widzę, że ta rana jest jakby taka otwarta. To fizycznie nie ma nic wspólnego z dyskomfortem seksualnym ale psychicznie czuję się jakby miało mi się tam coś porwać, więc szału z sexem nie ma niestety
Kochana....te dzikie mięso to tzn.moja ziarnina nieszczesna.Miałam isc wczoraj do gina na kontrole i zeby zobaczyc czy sie po globulkach zmniejszyła czy trzeba usuwac.Napisz mi jak wygladało to usuwanie bo sie tego boje.Jak nie chcesz tu to na priv.Plisssssss
Cytat:
Domi a co do wykresu
Ja prowadzę zeszyt od początku narodzin Misia. Zapisując tam każdy dzień. Teraz widzę jaką będzie miał fajną pamiątkę. Dodam, że jak przychodzili znajomi to śmiali się i wpisywali do zeszytu dla Michała różne notki

Ja mam kalendarz od poloznej ,,Pierwszy rok maluszka" i tam codziennie jakis wpisik robie
Cytat:
Wtrace sie jeszcze odnosnie rozszerzania diety. Moja bratowa w wieku 30 lat dostala Celiaki. Pytanie skad? Lekarz kazal dowiedziec sie od mamy co i kiedy zaczela jesc. Okazalo sie ze bardzo wczesnie (nie pamietam dokladnie w ktorym mcu a nie chce klamac), i wlasnie m.in manne za wczesnie i za duzo dostawala. Nikogo nie krytykuje, kazdy robi jak chce, ale ja przypadek mojej bratowej biore pod rozwage bo pamietam jak sie meczyla.

Alicja spi od godz na dworze. Moze i ja powinnam? Ale znajac zycie jak tylko sie poloze to oba sie obudzi.
Mialam dzis duze plany sprzataniowe, a w rezultacie tylko lodowke umylam.
Ostatnio sąsiadka mowila ze jej kolezanka sie chwaliła ze dawała dziecku bigos jak to miało 3 miesiące to jest masakra!!!!!!
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Hej
Od razu z grubej rury Ja jeszcze czuję dyskomfort, ale głównie podczas @

Ja zaczęłam używać pare tygodni po porodzie. Czasami Lila ciągnie ładnie smoka, czasami, jak jej daje to wygląda jakby nie wiedziała do czego to służy
Ja tez przy @ czuje jeszcze ze kapa jest jakas dziwna.

Laura pokochała smoka jak skonczyła 3 miesiące
Cytat:
Margos co tam?jak Piotr?:-P

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Pytanie z seri zbudynialych...jak dajemy marchewke czy cos takiego...cokolwiek to odbijamy dziecko?:-P
wiesz...ze nie wiem ????????
moze nie trzeba?
Stary 2013-10-24, 15:18   #1406
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Sosnowiec

A gdzie rodziłaś?

Cytat:
czy ktorys dzieciaxzek po 12/13tyg jeszcze sie nie smieje na glos?bo moja jeszcze nie..wsumie to ma cos takiego ze jak jest rozbawiona bardzo to tak rzy ale to bym smiechem nie nazwala:-P woec czekamy dalej..
Mój starszy i się nie śmieje.

Cytat:

Avent. Poleca specjalistka uzależniona od odciągania

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Eve - trzy, ale ja mniej doświadczona, to z krzaczorów i się nie wypowiadam.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:19   #1407
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego w schematach żywieniowych jest zaznaczone, że to zupek używa się wysokogatunkowego tłuszczu/masła
Stary 2013-10-24, 15:19   #1408
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Jesteśmy po wazeniu.
Sara w 13 tygodniu waży 5960kg .

I jesteśmy na spacerze i ładnie śpimy.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:19   #1409
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:

Rocky, spokojnie, dla psa zmiana miejsca moze byc problematyczna. Skoro je i za patykami biega to daj mu wiecej czasu.
Moze tak jest faktycznie .Martwie sie ,tz kazał mi tez wyluzowac.Na razie go obserwuje.....
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Rockyy pies nie jest przywiazany terytorialnie tylko jest szczesliwy tamgdzie sa pancie moze go cos boli? moze cos zjadł jak nie widziałas? to jest baset? moze ma cos z oczkami albo zebami?
To kłapouch mieszaniec czegos ze spanielem.Wlasnie było ok,cały czas był ze mną a jak sam na dworze to plac jest ogrodzony...no chyba ze cosik znalazł ,wygrzebał i mu zaszkodziło.Ale sika i klexy normalnie robi........
Stary 2013-10-24, 15:20   #1410
taribari
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam Mebby i ciągnie lepiej niż mini electric Medela ale trzeba się namachać ostro. Jakby co mam oba do sprzedania bo laktację miałam miesiąc tylko.

Cytat:
Perse pamiętam. A później będziemy trzymać kciuki za przedszkola i szkoły

Sylwia witajcie.

Elain brawo za przewrot

My po spacerze.

Może

A co do glutenu, to ogólnie teraz jest tendencja do tego żeby go ograniczać. I ostatnio oglądałam wywiad z dietetykiem i mówili że gluten podnosi poziom cukru w organizmie bardziej niż słodycze. I tego doświadczyłam na własnej skórze w ciąży, gdy miałam cukrzycę- po razowym chlebie na zakwasie cukier skakał mi w kosmos

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości