Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21 - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 13:08   #3601
ola_gie
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.21

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Mam 2 pary botków, obie są okropnie śliskie Praktycznie każda nawierzchnia błyszcząca stwarza możliwość przewrócenia się, jakiekolwiek płytki ;/ Macie jakieś patenty na to?
W sklepach obuwniczych są dostępne takie spraye antypoślizgowe, trzeba tym popsikać podeszwę co jakiś czas. W moim przypadku działało
Cytat:
Napisane przez Kwaśna truskawka Pokaż wiadomość
Tak, wiem- tak jest tez u mnie. Jest to spotkanie na 3 miesiące przed ślubem a ja chciałabym wiedzieć jak jest z rezerwacją terminu (ślub za 11 miesięcy).
Możesz zadzwonić i wyjaśnić, że masz zajęcia uniemożliwiające przyjście w godzinach otwarcia kancelarii i spróbować umówić się na inny termin.
Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Pytanie dziwne.
Czy Wy też tak macie, że Wam się nie chce robić normalnych codziennych czynności? Że wkurzają Was takie rzeczy jak codzienny prysznic, konieczność zrobienia czegoś (np.użycia jakiegoś kosmetyku, wzięcia leku). Nie umiem tego dobrze wytłumaczyć, ale czasem mam wrażenie, że nie mam siły/nie chce mi się wykonywać podstawowych czynności. Np. wiem, że muszę nałożyć krem, w przeciwnym wypadku moja skóra będzie swędzącym wiórkiem, ale zrobienie tego czasem mnie przerasta, fizycznie i psychicznie.
Pytam, bo nie wiem, na ile to normalne
tak

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:09   #3602
jaksy
Zasiedzenie

Szczepić się przeciwko grypie czy nie szczepić?
Dwie osoby już mi mówiły, że jak się zaszczepiły to chorowały całą zimę. Ja każdej zimy/wczesnej wiosny jestem chora. Nigdy się nie szczepiłam.
Stary 2013-10-24, 13:09   #3603
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
Pracowalam przez rowno miesiac w jednym miejscu. Ale przez ten miesiac nie moglam doprosic sie umowy (dlatego przez ten czas nie wyrejestrowalam sie z Urzedu Pracy, bo chcialam miec jakiekolwiek ubezpieczenie, a i tak bylam bez prawa do zasilku. A o umowe dopominalam sie codziennie. Dyrektorka tez mowila, ze mam sie wyrejestrowac jak juz dostane umowe do reki).
Ostatniego dnia oznajmilam dyrektorce, ze od pazdziernika nie bede juz pracowac. A ona wyjela umowe z dniem w 1 wrzesnia i powiedziala, ze albo podpisuje umowe z taka data albo nie dostane wyplaty za wrzesien. Ja nie podpisalam tej umowy, bo nie wiedzialam czy bede miala jakies nieprzyjemnosci w PUP z tego powodu (tym bardziej, ze 20 wrzesnia bylam na podpisie).
Wyplate inni ludzie z zakladu dostali juz wczoraj, wiec ja tez juz powinnam miec. Wyplaty NIE MAM na koncie swoim.

Co mam zrobic? Jak zalatwic to w kulturalny sposob (o ile taki istnieje, bo ta pani nie wyplacajac mi moich pieniedzy postapila bardzo nie fajnie)?

Dodam, ze to troche nieprzyjemna sytuacja, bo pracuje tam osoba z mojej rodziny i nie chce zeby przeze mnie stracila prace.
Pierwsza sprawa: dlaczego pracowałaś bez umowy ?
Druga: po co podpis w PUP ?
Gdybyś nie podpisała listy w PUP nie było by sprawy, a teraz jeśli podpiszesz umowę z dniem 01.09 to musisz wyjaśniać w PUP czemu podpisałaś listę jak byłaś zatrudniona.
Co do pracodawcy to masz jakikolwiek dowód, że pracowałaś od 01.09 ? Jeśli masz, a nie dostałaś wynagrodzenia to najpierw idziesz do kadr a jeśli to nie pomoże to prezes/dyrektor, w ostateczności sąd.
Stary 2013-10-24, 13:25   #3604
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
Pierwsza sprawa: dlaczego pracowałaś bez umowy ?
Druga: po co podpis w PUP ?
Gdybyś nie podpisała listy w PUP nie było by sprawy, a teraz jeśli podpiszesz umowę z dniem 01.09 to musisz wyjaśniać w PUP czemu podpisałaś listę jak byłaś zatrudniona.
Co do pracodawcy to masz jakikolwiek dowód, że pracowałaś od 01.09 ? Jeśli masz, a nie dostałaś wynagrodzenia to najpierw idziesz do kadr a jeśli to nie pomoże to prezes/dyrektor, w ostateczności sąd.
1) Z kazdym dniem pracy mialam mowione "na nastepny dyzur bedzie przygotowana umowa".

2) Podpis w PUP, bo nie mialam umowy. A gdybym nie poszla na podpis to nie mialabym zadnego ubezpieczenia. Wiec nie chcialam zostac tak bez niczego. A niestety tez nie bylo mnie stac na ubezpieczenie siebie na wlasna reke, bo i tak na dojazdy do pracy musialam wydac duzo pieniedzy.

3) Umowy na pewno nie podpisze, bo i tak nie pracuje tam. A po drugie ja nie zamierzam sie tlumaczyc w PUP, bo to ja za kazdym razem przypominalam o umowie.

4) To jest zaklad prywatny. Tam jest dyrektorka i sekretarka tylko.

5) Dowod mam, mam ksero grafiku pracy.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:36   #3605
Agnieszka987
Zakorzenienie

nieaktualne

Edytowane przez Agnieszka987
Czas edycji: 2013-10-24 o 13:51
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:00   #3606
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wiolusia00 Pokaż wiadomość
1) Z kazdym dniem pracy mialam mowione "na nastepny dyzur bedzie przygotowana umowa".

2) Podpis w PUP, bo nie mialam umowy. A gdybym nie poszla na podpis to nie mialabym zadnego ubezpieczenia. Wiec nie chcialam zostac tak bez niczego. A niestety tez nie bylo mnie stac na ubezpieczenie siebie na wlasna reke, bo i tak na dojazdy do pracy musialam wydac duzo pieniedzy.

3) Umowy na pewno nie podpisze, bo i tak nie pracuje tam. A po drugie ja nie zamierzam sie tlumaczyc w PUP, bo to ja za kazdym razem przypominalam o umowie.

4) To jest zaklad prywatny. Tam jest dyrektorka i sekretarka tylko.

5) Dowod mam, mam ksero grafiku pracy.
W takim razie idź z tym do dyrektora z pytaniem kiedy dostaniesz wynagrodzenie. Jeśli będzie kręcił, że jak podpiszesz umowę itp. to powiedz, że idziesz z tym do PIP-u. Szybko dostaniesz przelew
Stary 2013-10-24, 14:08   #3607
201604191001
Konto usunięte

Co to za zwierza? Sarna? Jelonek? Łania? Byk? Daniel? Kompletnie nie odróżniam takich zwierząt i dla mnie sarna to żona jelenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopiuj z IMG_4342.jpg (169,8 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopiuj (2) z IMG_4342.jpg (145,0 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kopiuj z IMG_4347.jpg (190,2 KB, 49 załadowań)
201604191001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 14:27   #3608
wiolusia00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadin_ Pokaż wiadomość
W takim razie idź z tym do dyrektora z pytaniem kiedy dostaniesz wynagrodzenie. Jeśli będzie kręcił, że jak podpiszesz umowę itp. to powiedz, że idziesz z tym do PIP-u. Szybko dostaniesz przelew
Okej, dziekuje.
Dzwonilam dowiedziec sie, w ktorym dniu bedzie dyrektorka (bo to jednak 60 km wiec wolalam sie upewnic). Wiec w poniedzialek czeka mnie rozmowa. I sekretarka powiedziala jeszcze, ze z wyplata bedzie tak jak wczesniej mowila dyrektorka-ze nie bedzie, bo nie podpisalam umowy. Ciekawe co nowego dowiem sie w poniedzialek.
wiolusia00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:27   #3609
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Co to za zwierza? Sarna? Jelonek? Łania? Byk? Daniel? Kompletnie nie odróżniam takich zwierząt i dla mnie sarna to żona jelenia
To są sarny te z rogami to samce, te bez - samice

Samiec sarny to kozioł, samica to koza.

Łania to samica jelenia albo daniela, byk to samiec jelenia albo daniela.

Sarna najmniejsza, daniel średni i ma jasne plamy na ciele, jeleń największy
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:56   #3610
softgrey
Zadomowienie

Wczoraj przed godziną 11 nadałam paczkę priorytetem poleconym, jest to gabaryt B. Sprawdziłam przed chwilą jej status na stronie Poczty Polskiej i jedyne zdarzenie to "nadanie przesyłki" z wczoraj rano Czy w takim razie paczka nie została jeszcze nadana?
softgrey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:01   #3611
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
To są sarny te z rogami to samce, te bez - samice

Samiec sarny to kozioł, samica to koza.

Łania to samica jelenia albo daniela, byk to samiec jelenia albo daniela.

Sarna najmniejsza, daniel średni i ma jasne plamy na ciele, jeleń największy
Mam sarenki pod domem

Postaram się przyswoić
Stary 2013-10-24, 16:05   #3612
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie dziwne.
Czy Wy też tak macie, że Wam się nie chce robić normalnych codziennych czynności? Że wkurzają Was takie rzeczy jak codzienny prysznic, konieczność zrobienia czegoś (np.użycia jakiegoś kosmetyku, wzięcia leku). Nie umiem tego dobrze wytłumaczyć, ale czasem mam wrażenie, że nie mam siły/nie chce mi się wykonywać podstawowych czynności. Np. wiem, że muszę nałożyć krem, w przeciwnym wypadku moja skóra będzie swędzącym wiórkiem, ale zrobienie tego czasem mnie przerasta, fizycznie i psychicznie.
o, a myślałam, że to tylko ja jestem taka leniwa
ale czasem też mam takie dni, że posprzątam wszystko i jeszcze mam masę energii do spożytkowania, a tu pomysłu brak.

Cytat:
Napisane przez a34 Pokaż wiadomość

ryż (dziki albo mieszanka dzikiego z innym) + łosoś (gotowany na parze/w mleku) + duuużo natki pietruszki + duuuużo szczypiorku + sok z limonki
ooo, ta powinna być smaczna
Stary 2013-10-24, 16:11   #3613
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez _Judith_ Pokaż wiadomość
Mam sarenki pod domem

Postaram się przyswoić
O kurcze, to pod Twoim domem? Ale Ci fajnie, ja je mogę obserwować najwyżej z okien samochodu jak jadę autostradą, czy coś
Stary 2013-10-24, 16:14   #3614
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
O kurcze, to pod Twoim domem? Ale Ci fajnie, ja je mogę obserwować najwyżej z okien samochodu jak jadę autostradą, czy coś
nie jest tak fajnie jak jedziesz sobie leśną drogą i nagle wyskoczy Ci pod koła taka sarna
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:14   #3615
mary_poppins
sissy that walk

Czemu wpina się modelkom chusteczki we włosy? Żeby im się nie robiły gniotki od spinek?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg backstage-with-the-models-at-the-victorias-secret-fashion-show.jpg (118,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tommy+Hilfiger+Backstage+Spring+09+MBFW+4Yqiyz3Imdll.jpg (44,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tumblr_lwyh0ihP0g1r4gjppo1_500.jpg (27,6 KB, 34 załadowań)
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:21   #3616
Delli
Zakorzenienie

Od kilku lat sprzedaję rzeczy na allegro. Teraz wystawiłam coś na Tablica.pl. Okej wszystko pięknie ładnie, ogłoszenie jest zamieszczone ale jak wygląda sprawa ceny wysyłki, danych kontaktowych itd? Nic takiego nie miałam uzupełnić... (tylko kwotę, za którą chcę to sprzedać).
Stary 2013-10-24, 16:24   #3617
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delli Pokaż wiadomość
Od kilku lat sprzedaję rzeczy na allegro. Teraz wystawiłam coś na Tablica.pl. Okej wszystko pięknie ładnie, ogłoszenie jest zamieszczone ale jak wygląda sprawa ceny wysyłki, danych kontaktowych itd? Nic takiego nie miałam uzupełnić... (tylko kwotę, za którą chcę to sprzedać).
Portal tablica.pl z założenia służy do sprzedaży przedmiotów za pośrednictwem odbioru osobistego, nie wysyłki
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:32   #3618
201604191001
Konto usunięte

Cytat:
tuz za plotem ^^

Wlasnie u nas nie wyskakuja na ulice, nie ma znakow, myslalam, ze ich tu nie ma, ze tylko dzikie ptactwo. Zdziwilam sie rano bardzo, jak :slowo za dwa punkty:.
Stary 2013-10-24, 16:32   #3619
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Jak wstawic ava na Tumblr? Szukalam ale mi cos nie idzie : /
Prosze mi wytlumaczyc jak krowie na rowie,bo normalnie czarna magia.
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:37   #3620
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
nie jest tak fajnie jak jedziesz sobie leśną drogą i nagle wyskoczy Ci pod koła taka sarna
No wiem, jestem kierowcą. I co to wnosi do tematu, że fajnie jak Ci takie sarenki pod domem chodzą?
Stary 2013-10-24, 16:39   #3621
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
No wiem, jestem kierowcą. I co to wnosi do tematu, że fajnie jak Ci takie sarenki pod domem chodzą?
Bo możesz stuknąć w drodze do domu
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:49   #3622
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie dziwne.
A ja myslalam, ze tylko ja tak mam. Dodam, ze ja mam tak czesto.

Sent from my S7560 using Wizaz Mobile App.
Stary 2013-10-24, 17:05   #3623
Mitsukki
Naczelny Hipster

Ej ja też jestem leniem w takich właśnie banalnych sprawach. I to nie tak, że "jestem taka śpiąca, ze nie chce mi się kremu w lewą piętę wsmarować" tylko przegladam fejsa czy coś i nie chce mi sie dupska ruszyć

Macie pomysł jak do opaski do włosów przymocować mysie uszy zrobione z kartonu?
Nie może być na stałe, bo lubię tę opaskę Ale musi przetrwać imprezę Halloweenową

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Z cyklu głupie pytanie jeszcze

Mam sobie mój ulubiony krem do stóp z Rossmanna, w Pl kupiłam wersję 10% mocznika, dzisiaj kupiłam 5% ale w niemieckim Rossmannie. No i ten 5% jest wyraźnie bardziej gęsty i zastanawiam się czy jak jest więcej mocznika to krem się robi rzadszy czy mamy inne standardy w Polsce? Bo ponoć z proszkami do prania tak jest, że są bardziej skoncentrowane, nie?

A bez kitu ten mi się wydaje zdecydowanie bardziej konkretny niż ten 10%, no.

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:06   #3624
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
Ej ja też jestem leniem w takich właśnie banalnych sprawach. I to nie tak, że "jestem taka śpiąca, ze nie chce mi się kremu w lewą piętę wsmarować" tylko przegladam fejsa czy coś i nie chce mi sie dupska ruszyć

Macie pomysł jak do opaski do włosów przymocować mysie uszy zrobione z kartonu?
Nie może być na stałe, bo lubię tę opaskę Ale musi przetrwać imprezę Halloweenową
Przyszyć? W sensie zrobić dziurki igłą w uszach na dolnej krawędzi i prowadzić nitkę dookoła opaski. Najlepiej żeby uszy miały też na dole skrzydełka na których się oprą żeby nie opadały. Takie w sensie... rozciąć kawałek w poprzek dolnej krawędzi, połowę wygiąć w jedną stronę a połowę w drugą, mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:08   #3625
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Przyszyć? W sensie zrobić dziurki igłą w uszach na dolnej krawędzi i prowadzić nitkę dookoła opaski. Najlepiej żeby uszy miały też na dole skrzydełka na których się oprą żeby nie opadały. Takie w sensie... rozciąć kawałek w poprzek dolnej krawędzi, połowę wygiąć w jedną stronę a połowę w drugą, mam nadzieję że rozumiesz o co mi chodzi
Przeszło mi to przez myśl, a skoro ty też to proponujesz to stwierdzam, że to genialny pomysł
Tez właśnie myślałam o skrzydełkach. Teraz rozkminiam jak to z opaską powiązać, bo mam dwie, jedna jest z kolcami, wiec odpada, a druga to dwa cienkie druciki spiete w jednym miejscu motylkiem. No i ten motylek nieco wadzi kierwa

Cytat:
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Stary 2013-10-24, 17:09   #3626
czokled
Wtajemniczenie

GG do czokled

Ja w ogóle jak się położę na kanapie z laptopem to bym się najchętniej nie ruszała, i jak muszę wstać po coś to jest tragedia
czokled jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:13   #3627
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez czokled Pokaż wiadomość
Ja w ogóle jak się położę na kanapie z laptopem to bym się najchętniej nie ruszała, i jak muszę wstać po coś to jest tragedia

Ja właśnie muszę iść naczynia umyć i pranie zdjęłam z suszarki i leży w torbie, bo włożenie go do szafy mnie przerasta

Cytat:
Stary 2013-10-24, 17:18   #3628
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:

Z cyklu głupie pytanie jeszcze

Mam sobie mój ulubiony krem do stóp z Rossmanna, w Pl kupiłam wersję 10% mocznika, dzisiaj kupiłam 5% ale w niemieckim Rossmannie. No i ten 5% jest wyraźnie bardziej gęsty i zastanawiam się czy jak jest więcej mocznika to krem się robi rzadszy czy mamy inne standardy w Polsce? Bo ponoć z proszkami do prania tak jest, że są bardziej skoncentrowane, nie?

A bez kitu ten mi się wydaje zdecydowanie bardziej konkretny niż ten 10%, no.
Dziwne, kremy z 10% mocznika są zdecydowanie bardziej gęste, niż te 5%.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:21   #3629
Mitsukki
Naczelny Hipster

Cytat:
Napisane przez kawa_zmlekiem Pokaż wiadomość
Dziwne, kremy z 10% mocznika są zdecydowanie bardziej gęste, niż te 5%.
O widzisz. Nie no, naprawdę, mam nawet oba w tej chwili ze sobą i ten germański 5% jest bardzo gęsty, a polski 10% ma moim zdaniem konsystencję normalnego kremu do stóp

Cytat:
Stary 2013-10-24, 17:23   #3630
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
O widzisz. Nie no, naprawdę, mam nawet oba w tej chwili ze sobą i ten germański 5% jest bardzo gęsty, a polski 10% ma moim zdaniem konsystencję normalnego kremu do stóp
A skład? Rożni się oprócz stężenia mocznika?
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości