Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec 2014 - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 15:59   #1321
janeczka7891
Zadomowienie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

my jechaliśmy z małym do Niemiec jak miał 5 miesięcy, w zasadzie co półtora miesiaca potem jeździliśmy takie trasy z PL do DE i na odwrót.
Stary 2013-10-24, 16:00   #1322
martuszka0
Rozeznanie

Dot.: Chociaż małe Nasze brzuszki, szybko rosną w nich Maluszki. Mamusie maj-czerwiec

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
odebrałam dzisiaj wyniki badań: z tych najważniejszych to tak :

jeśli chodzi o mocz to mi wyszło : "Bakterie- dość liczne"
=====
u mnie też wyszły liczne bakterie, mam powtórzyć badanie i jak wyjdzie to samo to b ędziemy leczyć. Moja gin powiedziała, że kobiety w ciąży często mają bakterie :/
Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja tylko na chwile, bo jakos nie mam czasu ostatnio. Mezem sie zajmuje..
Na o 18 do lekarza - kciuki prosze

Ide was troche poczytac

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość

Jeśli uda nam się pojechać samochodem to pewnie w okolice Barcelony właśnie Z racji, że to daleko, to pewnie będzie to, jakaś objazdówka (nie zrobimy tej drogi na raz) wiec może połączymy z Normandią we Francji. Na razie to taki cel (Hiszpanię) sobie wyznaczamy na następną wyprawę A jak wyjdzie to zobaczymy. Na pewno na ten cel potrzebowalibyśmy trzytygodniowego urlopu Chociaż mojemu Mężowi w przyszłości marzy się też ta pielgrzymka śladami św. Jakuba. Akurat w Jego przypadku to mało ma to znaczenie z jakąś wielką wiara - po prostu zafascynowany jest tą drogą, ale to pewnie we dwoje na starość, jak dzieci podrosną
Ojej Francja... My w tym roku rozpoczęliśmy naukę francuskiego no i pojechaliśmy na wakacje do Francji... i właśnie tam poczęło się nasze dziecko hihi na pewno tam jeszcze wrócę
Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość

Ja jutro mam usg wiec rowniez prosze o trzymanie kciukow.
Dzis ogolnie mam gorszy dzien, Wszystko mnie pobolewa. Najbardziej prawy dol plecow, doslownie przy kazdym ruchu czuje bol.

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jak u Was z ciśnieniem? Ja zawsze miałam niskie, ok 110/70. U gina okazało się że mam górne 130 a ostatnio to wyszło 130/95 Wcześniej się tym nie przejmowałam, bo mam tzw syndrom białego fartuch i na widok lekarzy zawsze jest mi gorzej, ale teraz, po tylu wizytach już powinnam się przyzwyczaić no i chyba gorzej się czuję przez to ciśnienie... tzn jest mi tak "ciężko" na całym ciele i głowa wydaje mi się taka "pełna"... to może być to nadciśnienie?
Już kiedyś poruszałam temat ciśnienia, tak jak Ty przed wizytą mam wysokie, ale dużo wyższe niż Twoje i to przez stres lekarka kazała mi mierzyć ciśnienie 2 razy dziennie i zapisywać... w domu mam w normie lub niskie, także na pewno u mnie skacze od stresu. Może mierz sobie w domu też, jak masz ciśnieniomierz. I przede wszystkim zapytaj się lekarza co z tym robić.
martuszka0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:02   #1323
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Ten szlak Sw Jakuba robi tutaj bardzo duzo osob, i tez z jakas wielka wiara zazwyczaj nie ma to zbyt duzo wspolnego... raczej traktuja to jako przygode: spotyka sie ciekawych ludzi na szlaku, spi w hostelikach na trasie i ta radosc, jak sie dotrze do Santiago.

Ja polecam poludnie Hiszpani, Andaluzje, biedny, ale przepiekny region!
Co do Andaluzji to popieram w 100%!! Byliśmy tam w czerwcu. Co prawda spaliśmy w hotelu, za który zapłaciliśmy majątek. Ale potem się okazało, że można było wynająć mieszkanko na cały miesiąc za ułamek tej kwoty. W dodatku jedzenie tam jest za grosze (a uważam, że jedna z lepszych kuchni Europy), samochód też można wynająć chyba najtaniej w EU (my znaleźliśmy za 50 EUR za tydzień. Jest co zwiedzać, jest cieplutko. Żyć nie umierać
Stary 2013-10-24, 16:21   #1324
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Dasz sobie radę! Pierwsze dni mogą być trudne, ale później wszystko się poukłada
:

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Ty kochana, chyba powinnaś mieć książkę "W oczekiwaniu na bliźniaki" wydaje mi się, że każda mama, która się spodziewa pierwszego dziecka/dzieci ma obawy... Czy da sobie radę z tak małą istotą, czy potrafi dobrze wychować, czy wystarczy jej cierpliwości... Ja również się nad tym zastanawiam i szczerze to się boję bardzo, ale tak jak pisały dziewczyny, wszystko się zmienia jak już to dziecko jest na świecie razem z nami jestem pewna, że sobie wszystkie poradzimy i będziemy wspaniałymi mamuśkami
Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam po drzemce i obiadku. Dzisiaj zrobiłam sobie warzywa na patelnie z papryką i ziołami z makaronem i zółtym serem. Teraz herbatka, chwila relaksu i idę po córkę do przedszkola.

Każdy ma takie obawy, zwłaszcza przy pierwszym dziecku. A to, że trafiły nam się dwa szczęścia dodatkowo przysparza troski, czy sobie poradzimy. U mnie jest jeszcze dodatkowy element - córcia, której też trzeba będzie poświęcić czas. Mój mąż pracuje w takim samym systemie godzinowym jak twój. Tylko, ze my nie mamy blisko rodziny, wszyscy mieszkają w innym mieście.
Zobaczysz, że damy sobie radę, kto jak nie my. Czasami macierzyństwo daje takiego powera, że sama się zdziwisz.
Musimy się trzymać i wspierać nawzajem, a wszystko będzie dobrze.
Dziękuję Wam kochane za miłe słowa , duzo mi to dało

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Teśc niestety nie chce się sam leczyc, stwierdził, że jemu nic nie jest - typowe dla alkoholika A z przymusowym jest tak, że trzeba zanieśc wniosek do Urzędu Gminy o skierowanie go przez GOPS czy MOPS. Wniosek leży wypełniony od sierpnia, ale po ostatnim piciu było spoko i teściowa sobie odpuściła. Niestety tak jest za każdym razem jak on przestaje chlac w domu jest ok i ona zachowuje się niestety tak jakby się nic nie stało I jak to my mówimy są wtedy "miodowe lata". Tak było podobno całe życie. To ona mojemu mężowi i dwójce jego rodzeństwa zgotowała taki żywot niestety przez to, że nie skierowała go na leczenie. Wiecie nawet jak policja przyjedzie na interwencje, bo ją wzywa mąż to się śmiej z teściowej, że jest taka głupia i ślepa.
Tylko, że chyba nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji jakie mogą wypłynąc po takim ignorowaniu. Uczę się w tych temat i wiem jakie spustoszenie w głowie sieje choroba alkoholowa... Dziś mija 13 dzień picia, po dwutygodniowej przerwie gdzie wtedy pił 29 dni
Współczuję Ci tej całej sytuacji, jak jeździmy do rodziny męża to za każdym razem szlak mnie trafia.... mieszka tam wujek który non stop pije , masakra jakaś....

[QUOTE=asiulka_22;43412218]janeczka7891
========================= ==================
nie mogłam się powstrzymać i zobaczcie co dziś kupiłam w ciucholandzie >> sukieneczka 100% bawełna kremoea w małe fioletowe różyczki razem z doszytymy majcioszkami - 1 zł
- buciki lakierowane z kokardką zapinane na rzep 1 zł
wiem że jeszcze za wscześnie na ubranka, tym bardziej że nie znamy płci jeszcze ,,,, no ale jak tu nie kupić takich piękności hehe

a mój mąż jak zobaczył to się uśmiechnął i mówi " a jak mały będzie chodził w takich butach???"[\QUOTE]

Ale cuuda, ja też bym chętnie pokupowała już jakieś ciuszki ale wstrzymam sie do stycznia chyba

Wróciłam z zakupów, kupiłam książkę zapłaciłam 25zł bo znalazłam wczoraj kartę podarunkową na której było 25 zł , radocha jak nie wiem

Mąż na poprawę humoru zabrał mnie na zakupy i kupił mi tablecika żeby łatwiej mi sie z wami gadało 

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:37   #1325
Magdi555
Rozeznanie

Dziewczyny, jeśli chodzi o wakacje z małym dzieckiem - 3m- to nie chodzi o to jak dziecko zniesie podróż - bo zniesie lepiej o nas To jest niemowlak i jasne, że prześpi całą drogę, a jak jeszcze jest karmiony piersią to żyć nie umierać - wakacje marzeń. Tylko, że takie 3 miesięczne dziecko nie powinno być w takiej pozycji (fotelik samochodowy ) dużo godzin. Pewnie, że można robić postoje, ale moim zdaniem cały dzień (tyle się od nas jedzie nad nasze polskie morze) w tej pozycji to zdecydowanie za dużo dla malutkiego dziecka Mnie tylko i wyłącznie to powstrzymuje Kuba na pierwszych wyjeździe był, jak miał roczek, pojechaliśmy wtedy do Wiednia, z Wiednia do Wenecji i z Wenecji do Toskanii. Drogę zniósł super Z roku na rok było tylko dalej W tej chwili 600km jedziemy z jednym przystankiem i nie marudzi Ja jestem, jak najbardziej za tym, żeby dziecko od najmłodszego uczyć podróżowania, ale przesadzić też nie wolno. Nasz jest zaprawiony, bo już trochę z nami pojeździł Z tym, że zaczynaliśmy od krótkich tras. Najpierw Sandomierz, Kraków i rozszerzaliśmy Jego horyzonty Oczywoście każdy robi, jak uważa
Cytat:
Ja polecam poludnie Hiszpani, Andaluzje, biedny, ale przepiekny region!
Dzięki z info To jeśli uchowam się na wątku to będę Cię 'męczyć'

Cytat:
Kasiab, widzę, że jest coraz gorzej... spróbuj nie myśleć o teściowej i tym wszystkim, bo nerwy teraz tylko Ci szkodzą... może jakiś filmik... a myśleliście z TŻ o mieszkaniu komunalnym? Może je dostaniecie (chociaż wiem, że długo się czeka)? My z TŻ też się nad tym zastanawiamy (teraz wynajmujemy)
A patrzyłyście na ten nowy projekt dofinansowania przez Państwo do zakupu nowego mieszkania - Mieszkanie dla Młodych?

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A wiecie co ja sobie myślałam a propos wakacji? Że w sumie do końca sierpnia można by zostać w Polsce, bo (miejmy nadzieje) powinna być dobra pogoda. Natomiast od września pojechałabym sobie tak na 2 miesiące gdzieś na południe Europy. Nie cierpię jak jest zimno i zawsze mi się marzyło, żeby wynająć sobie mieszkanie z widokiem na morze i po prostu się delektować ciepłem i widokiem No ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu...

Co do jazdy z dzieckiem na długie dystanse to moja przyjaciółka ostatnio jechała z 5 miesięcznym dzieciaczkiem do Chorwacji i powiem wam, że co się przed tym naczytała to jej.. Masakra, wszyscy odradzali. W koniec końców się okazało, że dzieciak najlepiej zniósł podróż, że wszystkich pasażerów )
Chyba najwięcej kwater (w przystępnej cenie) z widokiem na morze jest w Chorwacji Byliśmy tam 3 razy i za każdym razem patrzyliśmy na morze
My, jak pierwszy raz jechaliśmy z Kubą to większość osób stukała się w głowę

Cytat:
no co ty kiecy mu nie założe hehe jak by bylo coś ładniutkiego dla chłopaka tez bym kupiła dziś ale nic mi nie wpadło w oko
Cudny strój dorwałaś

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Ojej Francja... My w tym roku rozpoczęliśmy naukę francuskiego no i pojechaliśmy na wakacje do Francji... i właśnie tam poczęło się nasze dziecko hihi na pewno tam jeszcze wrócę
My też w tym roku na wakacjach byliśmy we Francji Z tym, że nad Lazurowym Wybrzeżu A Chciałabym też Normandię zobaczyć

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-24 o 16:44
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:44   #1326
Pallas Ril
Rozeznanie

A w ogóle od kiedy santom wrzuciła zdjęcia swojego domku to mi się marzy wycieczka do Norwegii
Stary 2013-10-24, 16:48   #1327
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
A w ogóle od kiedy santom wrzuciła zdjęcia swojego domku to mi się marzy wycieczka do Norwegii
O, to akurat marzenie mojego Męża
Ja uwielbiam gorąco!

Lecę dalej sprzatać kuchnię W końcu mam wenę

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:49   #1328
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
O, to akurat marzenie mojego Męża
Ja uwielbiam gorąco!

Lecę dalej sprzatać kuchnię W końcu mam wenę
Ja też uwielbiam gorąco, więc dlatego jeszcze nigdy nie byłam na północy i nawet nie przypuszczałam, że tam może być tak pięknie )
Stary 2013-10-24, 16:50   #1329
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, jeśli chodzi o wakacje z małym dzieckiem - 3m- to nie chodzi o to jak dziecko zniesie podróż - bo zniesie lepiej o nas To jest niemowlak i jasne, że prześpi całą drogę, a jak jeszcze jest karmiony piersią to żyć nie umierać - wakacje marzeń. Tylko, że takie 3 miesięczne dziecko nie powinno być w takiej pozycji (fotelik samochodowy ) dużo godzin. Pewnie, że można robić postoje, ale moim zdaniem cały dzień (tyle się od nas jedzie nad nasze polskie morze) w tej pozycji to zdecydowanie za dużo dla malutkiego dziecka Mnie tylko i wyłącznie to powstrzymuje Kuba na pierwszych wyjeździe był, jak miał roczek, pojechaliśmy wtedy do Wiednia, z Wiednia do Wenecji i z Wenecji do Toskanii. Drogę zniósł super Z roku na rok było tylko dalej W tej chwili 600km jedziemy z jednym przystankiem i nie marudzi Ja jestem, jak najbardziej za tym, żeby dziecko od najmłodszego uczyć podróżowania, ale przesadzić też nie wolno. Nasz jest zaprawiony, bo już trochę z nami pojeździł Z tym, że zaczynaliśmy od krótkich tras. Najpierw Sandomierz, Kraków i rozszerzaliśmy Jego horyzonty Oczywoście każdy robi, jak uważa
No niby się zgadzam, ale myślę że jak to jest jednorazowy dłuższy wyjazd to raczej nic się nie stanie. Problemem wg mnie jest wożenie takiego maluszka w foteliku nas stelażu zamiast w gondoli. Niektóre dzieci spędzają tak wiele godzin dziennie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:08   #1330
mala85
Raczkowanie

Cześć Mamuśki

Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
Ale my tu dziś produkujemy jak, któraś zechce nadrobić to zemdleje jak zobaczy ile tego jest

Masz racje...

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 17:59   #1331
VwVampirka
Zakorzenienie

Cytat:
A patrzyłyście na ten nowy projekt dofinansowania przez Państwo do zakupu nowego mieszkania - Mieszkanie dla Młodych?
Nie stać nas na zakup mieszkania, tym bardziej na rynku pierwotnym... a poza tym TŻ ma 36 lat i już się nie łapiemy...

“Aby pozbyć się pokusy należy jej po prostu ulec"
Oscar Wilde
VwVampirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:10   #1332
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Na o 18 do lekarza - kciuki prosze
proszę
Cytat:
u nas jest tak że dzień przed nowym towarem robią " wszytsko po 1 zł" no i dla dzieci naprawde można znalezć pełno rzeczy... kiedyś kupiłam koleżance dla małego 23 pary: śpioszki, body, pajacyki... / takie malutkie na 2 mies, / no i tylko 23 zł.... a że mam kolezankę która też lubuje się w lumpkach to nie było problemu / no bo wiecie jak ktoś nie kupuje uzywanych ciuchów to taki prezent pewnie nie zabardzo by się spodobał/
i tak koleżanka mi powiedziała że całę pudło małych ubranek / po chłopaku/ na mnie czeka
jak ja ci zazdroszczę, ceny i zdobycze

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:13   #1333
asiulka_22
Zakorzenienie

...zaczynam schizować....
czy przez cały okres ciąży jest podwyższona temp? ok 37 st. a może któraś z was zmierzy .... wiem chyba nienormalna jestem ale
/wiem należą mi się baty....za to.../ naczytałam sie w internecie troszkę.. /p.s a temp. mam normalną 36,6/.. jeśli nie chcecie się denerwowac/ martwić jak ja nie czytajcie tego>
/ obumarła ciąża nie dająca objawów,,, duży brzuch z powodu z byt dużej ilości płynu owodniowego, nierozwijający się zarodek, bakterie w moczu moga spowodowac u dziecka choroby... itp.../ <
nie ne ide oglądać jakiś film, wyłączam lapka, bo mi nie służy chyba dzisiaj...

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

carolyna86 >> DZIĘKI

Edytowane przez asiulka_22
Czas edycji: 2013-10-24 o 18:15
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:18   #1334
Light Limara
Zadomowienie

Cytat:
czy przez cały okres ciąży jest podwyższona temp? ok 37 st. a może któraś z was zmierzy .... wiem chyba nienormalna jestem ale
/wiem należą mi się baty....za to.../ naczytałam sie w internecie troszkę.. /p.s a temp. mam normalną 36,6/.. jeśli nie chcecie się denerwowac/ martwić jak ja nie czytajcie tego>
/ obumarła ciąża nie dająca objawów,,, duży brzuch z powodu z byt dużej ilości płynu owodniowego, nierozwijający się zarodek, bakterie w moczu moga spowodowac u dziecka choroby... itp.../ <

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

carolyna86 >> DZIĘKI

Sioo z neta. A kysz... Daję Ci szlaban na neta.
Stary 2013-10-24, 18:26   #1335
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
No niby się zgadzam, ale myślę że jak to jest jednorazowy dłuższy wyjazd to raczej nic się nie stanie. Problemem wg mnie jest wożenie takiego maluszka w foteliku nas stelażu zamiast w gondoli. Niektóre dzieci spędzają tak wiele godzin dziennie
u nas było tak, że podróżował długo ale np w domu w ogóle nie siedział w takiej pozycji, nawet go do tego fotelika do karmienia nie dawałam na półleżąco bo to podobna pozycja.
Dokładnie zgadzam się z Tobą, niektórzy paradują na spacerach w parku z tymi fotelikami sam., jak dla mnie pomyłka totalna. Ok zgodze się na szybkie zakupy itp ale na normalny spacer????przesada. Takie moje zdanie. Moja znajoma znowu nie jezdziła z malym autem ale mieli fotelik i dziecko 3/4 dnia spędzał w tym foteliku "bo się mogło bujać"

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 18:27   #1336
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:

carolyna86 >> DZIĘKI
Przez pierwszy trymestr to normalka, u mnie było 37,5 albo dwie kreski więcej , mierzyłam z rana i od razu sięgałam po termometr, teraz już przestałam, bo termometr rtęciowy zbiłam a te elektryczne szajstwo jak dla mnie jest do i pokazuje nawet 35 stopni mimo, że trzymam go dłużej chwile później wsadzę w to samo miejsce i jest 36.6 nie zadreczaj się Dziewczyno!! Też się ostatnio naczytałam w internecie i co? I wszystko dobrze, a niepotrzebnie sobie stresów narobiłam tym. Pij dużo wody z cytryną i najlepiej wcinać żurawinę i dużo jogurtów jeść, żeby podbudować naturalną florę bakteryjną Pójdziesz do lekarza, to na pewno Ci wszystko powie co i jak, ale głowa do góry noooo

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:29   #1337
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Witajcie mamusie

Dzisiaj był pierwszy dzień, kiedy nie miałam nawet kiedy Was podczytywać na komórce ogólnie Hania spała tylko 40 minut na cały dzień, byłyśmy większość czasu same, raz mi się udało zasnąć na siedząco ogólnie ciężki i długi dzień, Hania już śpi, a ja też zaraz idę pod prysznic i chyba spać, bo padam...

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, jutro jadąc do Poznania w samochodzie spróbuję Was trochę ponadrabiać

Jutro mamy wizytę o 10, mam nadzieję, że usłyszę bicie serca maleństwa i że nadgoniło trochę do OM nieśmiało proszę o kciuki jedziemy całą rodziną, bo mąż ma do pozałatwiania kilka spraw służbowych jeszcze, więc będziemy w trójkę. Boże mam nadzieję, że wszystko jest dobrze tam w brzuchu

Pozdrawiam Was mamusie i życzę miłego wieczora
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:33   #1338
Seleniti
Zadomowienie

kasian nic się nie martw wszystko będzie cacy zaciśnięte

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 18:40   #1339
Zytus
Rozeznanie

Cytat:
Ale my tu dziś produkujemy jak, któraś zechce nadrobić to zemdleje jak zobaczy ile tego jest
I z dnia na dzien bedzie nas wiecej i jeszcze wiecej stron do czytania, aż sie boje. Przyznam że dzisiaj tylko Was przelecialam (ale to brzmi )

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość

to trzymam kciukasy ja najbardziej nie boje sie kolejnego poronienia, lecz chorob, obecnie biore zastrzyki na podtrzymanie, aspiryne, a o ktorej sie naczytalam, ze nie mozna brac w ciazy, ale lekarz kazal nie czytac internetu, wiec mu ufam...
Witaj princi, i znowu sie spotykamy na watku mamusiowym
Ja też na poczatku ciąży bralam encorton i powiem Ci że jak zaczelam czytać ulotke, to zamiast sie cieszyc, to cała w nerwach chodzilam co to będzie. ale w koncu sie okazalo ze ten encorton nie taki zly, nie ja jedna brałam i dzieciaczki sie piękne i zdrowe porodzily

A w ogóle dziewczyny czym ja moge sobie ulżyć?? Mam nos tak zapchany że nie mam jak oddychać.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

kasian86, kciuki trzymamy: kciuki: I czekamy jutro na dobre wieści!
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 18:43   #1340
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

carolyna86 >> DZIĘKI
szalona

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
u nas było tak, że podróżował długo ale np w domu w ogóle nie siedział w takiej pozycji, nawet go do tego fotelika do karmienia nie dawałam na półleżąco bo to podobna pozycja.
Dokładnie zgadzam się z Tobą, niektórzy paradują na spacerach w parku z tymi fotelikami sam., jak dla mnie pomyłka totalna. Ok zgodze się na szybkie zakupy itp ale na normalny spacer????przesada. Takie moje zdanie. Moja znajoma znowu nie jezdziła z malym autem ale mieli fotelik i dziecko 3/4 dnia spędzał w tym foteliku "bo się mogło bujać"
No właśnie o to mi chodzi bezmyślni rodzice, a potem się zastanawiają dlaczego ich dzieci takie krzywe są

Cytat:
Napisane przez kasian86 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Dzisiaj był pierwszy dzień, kiedy nie miałam nawet kiedy Was podczytywać na komórce ogólnie Hania spała tylko 40 minut na cały dzień, byłyśmy większość czasu same, raz mi się udało zasnąć na siedząco ogólnie ciężki i długi dzień, Hania już śpi, a ja też zaraz idę pod prysznic i chyba spać, bo padam...

Mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze, jutro jadąc do Poznania w samochodzie spróbuję Was trochę ponadrabiać

Jutro mamy wizytę o 10, mam nadzieję, że usłyszę bicie serca maleństwa i że nadgoniło trochę do OM nieśmiało proszę o kciuki jedziemy całą rodziną, bo mąż ma do pozałatwiania kilka spraw służbowych jeszcze, więc będziemy w trójkę. Boże mam nadzieję, że wszystko jest dobrze tam w brzuchu

Pozdrawiam Was mamusie i życzę miłego wieczora
Wszystko będzie dobrze i będziesz miała mocne wsparcie

Ilkas miałam Ci wczoraj pisać, ale oczywiście zapomniałam Ty jesteś z Wrocławia, więc napewno znasz sklepy Askot. Ja tam głównie kupowałam body, pajace i inne tego typu rzeczy. Mają rzeczy w różnych cenach, ale w bardzo dobrej jakości Teraz też mam zamiar tam zrobić zakupy, tym bardziej że mam Askota bardzo blisko siebie i to największego
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:15   #1341
kasian86
Zakorzenienie

GG do kasian86

Dziękuje Wam za kciuki

Jutro się odezwe po wizycie, teraz juz idę lulać buziaki dobrej nocy

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kasian86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:17   #1342
Zytus
Rozeznanie

Chyba wszystkie poszly mecz oglądać, że taka cisza.
10.04.2014

Zytus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:20   #1343
Light Limara
Zadomowienie

Kurdę, nie wymiotowałam od 3 tygodni, a teraz mnie tak naciągnęło, że śliną zymiotowałam
Zawsze wieczorem mnie naciaga, ale nigdy aż tak.
Mam nadzieję, ze mdłości nie wracaja, bo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 19:44   #1344
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Dlatego też napisałam, że zwykle ja mam nadzieję, że dzidzia odziedziczy krew po TŻcie bo mója grupa krwi jest do mogą mnie kłóć ile wlezie byleby nie miało tej grupy hehe
O tym, też mi gina mówiła, żeby pilnować sobie tego, bo to bardzo ważna sprawa
A ja wolałam dla chłopaka, żeby minusa odziedziczył, bo jemu by nie szkodziło a jakby matka jego dziecka miała minusa to też by oszczędził stresu Za to dziewczynka lepiej plus... Jutro ide badać, tylko ciekawe co zrobie jak wyjda jakieś antygeny skoro robie prywatnie...

Cytat:
Wręcz przeciwnie, podwyższona temperatura jest prawidłowa iświadczy o prawidłowo rozwijajacej się ciaży w pierwszym trymestrze ;p NPR się kłania :P

Cytat:
Napisane przez Zytus Pokaż wiadomość
A w ogóle dziewczyny czym ja moge sobie ulżyć?? Mam nos tak zapchany że nie mam jak oddychać.
Zrób sobie inhalacje z wody z solą (choćby pod ręcznikiem) A poza tym oczyszczaj nochal wodą morską tą dla dzidziusiów Mi pomogło bo też sie zasmarkałam :p

Cytat:
Chyba wszystkie poszly mecz oglądać, że taka cisza.
Ciii nie zapeszaj :p
Jo leci jakiś mecz w tv ale ja nawet nie wiem co to
Jeszcze tylko jutro i opuszczam moja rolę kata dla synka...

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:50   #1345
principessina
Zakorzenienie

Mamcie ale skrobiecie, nie nadazam za Wami przepraszam jesli ktoras pomine w odpisywaniu

Cytat:
Chodzi o to, że pierworódki przy pierwszej ciąży nie mogą mieć konfliktu gdyż, krew matki nie przenika do krwioobiegu maleństwa. Z racji że współczynnik Rh+ jest "silniejszy" zwykle dziecko dziedziczy krew właśnie z +, ale podczas porodu, poronienia, czy zabiegu łyżeczkowania, dochodzi właśnie do zmieszania się krwi dziecka z krwią matki, dlatego kobiecie z współczynnikiem Rh- podaje się zastrzyk z immunoglobiny D. Bo w momencie gdy dochodzi do zmieszania się krwi + z krwą - , organizm matki nie zna tego + i w ten sposób tworzą się przeciwciała, które je zwalczają, immunoglobina powoduje, że organizm wymazuje z pamięci, że doszło do takiej sytuacji i po prostu tych przeciwciał nie produkuje. Natomiast do konfliktu dochodzi wtedy, gdy pacjentce nie podano tego zastrzyku, wtedy te przeciwciała przenikają do łożyska, organizm traktuje dziecko jako ciało obce, coś nieznanego i dlatego próbuje się go pozbyć. Skoro dostałaś zastrzyk to nie masz się czym martwić
tak wiem, ze w pierwszej ciazy nie moze wystapic konflikt, chodzilo mi o druga i kolejna dostalam zastrzyki i po porodzie i po lyzeczkowaniu, teraz przeciwcial jeszcze nie robilam, learz mowil ze dopiero po 16 tyg ciazy

Cytat:
Kryzys.... jest jest niestety Nas akurat bezposrednio az tak nie dotyka, ale widze jaka prace maja moi znajomi w PL (na jakich stanowiskach, itp) a jaka znajomi TZ, ktorzy mieszkaja na poludniu kraju (tam najbiedniej). Ludzie ciesza sie wogole z tego, ze prace maja (jezeli ja maja) a jakies narzekanie, ze nudna czy ze chcieliby kariere robic, to wogole w glowie sie nie miesci (a ja wlasnie marudze i nikt mnie sluchac nie chce )

Principessina, a gdzie byliscie w Hiszpanii?

Magdi: a Wy co zwiedzac planujecie?
no tak jakby powiedziec we Wloszech tez na pld najbiedniej, ale ludzie sa mega ciepli i zyczliwi bylismy tradycyjnie na Costa Brava, mega komercja no i pozniej w Madrycie i Valenci, ta ostatnia super wspominamy, szczegolnie moj maz, ktory uwielbia budowle nowoczesne i wszystko co futurystyczne

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Bo ja mam krew po dziadku akurat. I ciotka, moja chrzestna miała konflikt w obu ciążach ale wtedy nie badali, starszy syn jest lekko opóźniony prawdopodobnie przez to... A młodszy miał transfuzje krwi w brzusiu, dwa razy...
madziuuula tak jak pisalam wyzej te przeciwciala chyba dopiero po 16 tyg,wiec spij spokojnie

Cytat:
A tak ogólnie chciałam zapytac o wakacje. Planujecie coś. Mi po głowie chodzi wyjazd nad morze... I jak myślicie to dobry pomysł, żeby jechac z takim Bąbelkiem 3miesięcznym?? Mój mąż to neguje, ale dla mnie to raczej same plusy.
Kochana jesli chodzi o podrozowanie to my pierwsze w wakacje zaliczylismy jak maly mial skonczone rowno 3 miesiace, pojechalismy nad morze do Calabrii jakies 350 km od nas, jak dziecko jest karmione cycusiem to juz w ogole "luksusy" jak mial 5 m-cy pojechalismy do Toskanii oddalonej od nas ponad 750km no i tam intensywne zwiedzanko pozniej na Sylwestra maly mial 8 m-cy pojechalismy w gory takie najblizej nas czyli 450 km drogi, pozniej to juz wiecznie gdzies jezdzilismy, Sycylia, Dolomity 1200 km od nas, w to lato Chorwacja oraz Czaronogora, 3 tyg temu bylismy w Wenecji, nie wspomne o lotach do Polski, jeszcze sama z przesiadka matko ile moje dziecko juz zwiedzilo! jesli macie tylko taka mozliwosc i lubicie podroze to od malego jak najbardziej

Cytat:

Chyba najwięcej kwater (w przystępnej cenie) z widokiem na morze jest w Chorwacji Byliśmy tam 3 razy i za każdym razem patrzyliśmy na morze
My, jak pierwszy raz jechaliśmy z Kubą to większość osób stukała się w głowę

My też w tym roku na wakacjach byliśmy we Francji Z tym, że nad Lazurowym Wybrzeżu A Chciałabym też Normandię zobaczyć

odnosnie Chorwacji to ja mam porownanie z wloskimi plazami i te sa bardziej przystosowane dla dzieci, sa piaszczyste z cieniutkim zlotym piaskiem, przede wszystkim szerokie, w Chorwacji jest zwirek no chyba ze nieliczne jakies malusie plazyczki na Krk typu Baska, pozatym w Chorwacji woda jest lodowata

Cytat:
I z dnia na dzien bedzie nas wiecej i jeszcze wiecej stron do czytania, aż sie boje. Przyznam że dzisiaj tylko Was przelecialam (ale to brzmi )

Witaj princi, i znowu sie spotykamy na watku mamusiowym
Ja też na poczatku ciąży bralam encorton i powiem Ci że jak zaczelam czytać ulotke, to zamiast sie cieszyc, to cała w nerwach chodzilam co to będzie. ale w koncu sie okazalo ze ten encorton nie taki zly, nie ja jedna brałam i dzieciaczki sie piękne i zdrowe porodzily

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

kasian86, kciuki trzymamy: kciuki: I czekamy jutro na dobre wieści!
Zytus witaj jak ja sie naczytalam ostatnio o rozszczepach podniebienia to sie prawie rozchorowalam, jeszcze najgorsze ze powiedzialam o tym ginkowi, to powiedzial ze powinnam sie leczyc, ze on jest wariatem i od tak przepisuje leki...az mi sie glupio zrobilo, no ale wiadomo mam obawy...
Stary 2013-10-24, 19:59   #1346
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
a mój dalej płaski
Zaczynam się martwić
spoko mała, ja mam to samo

wooow Justynka, piękny brzusio!

hahaha paulka - tak będziesz wyglądać !
a co do brzuszka dont łori - ja jestem w 13 i nic nie widać ;[

witaj nadia :hej:

seleniti - moi są wręcz żałośni, bo ja mam zaświadzenie o hospitalizacji i o tym że muszę prowdzić leżący tryb życia, a jak oni zakładali listy grup i koleżanka mnie zgłaszała, i moją sytuację, to oni twierdzą, że ja mam sama im przyjść o tym powiedzieć, ze mam indywisualne. czyli przez 2 bite tyg musialabym wyjezdzac o 6 z domu na calutkie dni , bo mamy jak na zlosc w chuu zajęć 5 dni w tyg, i kazdego po dupie całować, kłaniać się nisko itd. w dodatku choć wyraźnie mam napisane że indywidualny tok nauczania, ale zaliczanie na tych samych zasadach co wszyscy, to wymyślają mi dodatkowe kolosy itd. Uroczo kopnąć ich w dupe co najwyżej mogę. Wierzę w życiu, że dobro powraca, tak samo jak i zło .
ps - nie wiem jak jest u ciebie na uczelni, ale u mnie na panstwowej dziennej to mialam tylko 2 tyg od rozpoczęcia semestru na załatwienie tego. mam nadzieję, że będzie się dało. nie wahaj się, bo wówczas na te zajęcia na które będziesz chciała to przyjdziesz, a jak nie to mozesz mieć wyrąbane

anteria- polecam meliskę do picia- różne smaki są. a i zwykła jest pychotka.

monita - tylko niektóre zioła...

kasiab-
dziekuje za komplementy, co prawda calkiem jestem zwyczajna, a bez makijazu to juz mega przecietna, ale co mnie podbudujecie to moje wiadomka, że wstawiłam jedno z korzystniejszych
nie stresuj mi sie tam pindolu bo na pewno wszystko jest wporządku!

ja sie czuje dobrze. od 2,5 doby jest ok, czysto, ale dzis odstawili mi leki i to dosc agresywnie bo z 6 tabsów do 0, w mojej opinii się tak nie robi ale cóż poradzę.

principessa - a czemu bierzesz te zastrzyki? co one zawierają?

Justyna- faktycznie kawał kuuutasa!!!! niech go kule biją! :gan: ja rozumiem ze chciałaś się pośpieszyc wyjątkowo i tyle. co tu dużo mówić, jeśli nie stworzyłaś zagrożenia..
zwłaszcza, ze mogli równie dobrze dać upomnienie , a nie dwie i pół stówy!

asiulka - no z moczem w ciąży to nie trudno o bakterie. zanim pojdziez do lekarza to dobrze by bylo jakbys sobie zrobila powtórną próbkę, bo i tak ci nic nie przepisze tylko kazde powtórzyc , a tak to bedziesz juz kompleksowo przygotowana i nie bedziesz się musiała "wracać" i czekac do nastepnj wizyty. trzeba że tak powiem podmyć się dokładnie, do pojemniczka tylko ze srodkowego strumienia i brzydko mówiąc rozszerzyć wary wtedy jak ponownie wyjda ci bakterie to chociaz lekarz zareaguje od razu, a nie dopiero na nastepnej wizycie.

piekne bajerki zakupiłaś! cudowne! u nas nie ma takich ciucholandów z takimi promkami ;/ ale i tak nie moge sie doczekac kiedy bede mogla chodzic i isc na zakupy

co do tej temperatury to wyluzuj, stara ja na wykresie w szpitalu mam skaczącą, od 36, do 37 i spoko! jej jakbym chciala tak sobie wymyslac a tym bardziej sie przejmowac to juz bym zeszła z tego swiata... wczoraj selenitka schizowala, dzisiaj ty. aha, i bakterie w moczu tez mam. i ty tez mozesz miec nawet co chwile. uroki ciąży to są, baaabo! wiadomo ze trzeba kontrolowac i jk cos to tak jak pisze wampirka - żurawit i żurawinka

kasian -
trzymam kciuki wszystkie cztery!

gosius czekam na relacje z wizyty!
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:04   #1347
monika83
Raczkowanie

Czesc mamusie gratuluje udanych wizyt i usg i witam nowe mamy!

Cytat:
Tak, 62 znaczy ze pasuje na szkraba do 62 centymetrow dlugosci. Mi kolezanki mowily, ze uzywaly 56, jedne 2 tygodnie, drugie miesiac i ze jak pajace byly za duze, to bylo to niewygodne i denerwujace, wiec chyba kilka sztuk na poczatek warto miec, sama nie wiem.

No ale jednak przez ten miesiac trzeba w cos ubrac dziecko Ja chyba na 56 kupie body, pajace i pizamki tylko, a jakies spodenki czy bluzki, sukieneczki (jezeli dziewczynka), to juz na 62
Mi wszyscy odradzali kupowanie rozmiaru 56, wiec mialam tylko 62. Na tydzien przed porodem stwierdzilam, ze jednak maly moze sie utopic i poza tym jakos glupio mi bylo przed pielegniarkami, ze nawet wlasciwych ubranek dzidzi nie kupilam (wiem, wiem, glupie, ale ja lubie sobie stwarzac problemy). I cale szczescie ze kupilam, Adas mial 56 cm i okolo miesiaca nosil te ciuchy. Moze to nie dlugo, ale w tych 62 naprawde sie topil i bylo to mega wygodne. A co do sukienek to na 56 nie polecam, ogolnie takie ubranka nie sa zbyt wygodne, wiec takiego maluszka raczej nigdy w to nie ubierzesz.

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Cieszę się że noszę w sobie dwa małe serduszka, owoc naszej miłości ale jakoś na samą myśl to płakać mi się chce, zwyczajnie panicznie się boję.
Cieszę się oczywiście z każdej wizyty, USG, bijących serduszek ale ten strach i tak mam w sobie...

Idę na zakupy, chyba kupię sobie książkę "W oczekiwaniu na dziecko"

Miłego
Paulka, ja mam dokladnie to samo. Dodatkowo mam wyrzuty sumienia, bo jak na usg sie okazalo ze sa blizniaki to sie poplakalam (i to nie z radosci...). Na pewno bedzie ciezko, ale ile szczescia. Ja sie jeszcze boje, bo Adas ma ciezki charakter i jest tylko "mamusiowy", wiec na pewno poczatki beda bardzo ciezkie.

Cytat:
Dzieki za przepisik, rozumiem, ze fileta kroisz w kostke, tak? Kiedys na pewno wyprobuje

Czytam o tych Waszych porodach i w sumie sie uspokajam, bo u mnie w szpitalu jest tak, ze dziecka wogole nie zabieraja, jest caly czas z mama i ja szczerze mowiac sie tym stresowalam, ze nie odpoczne/odespie. Ale widze, ze Wy wlasnie mialyscie na odwrot, wiec moze i ja tak bede miec i bede sie cieszyc, ze malenstwo jest ciagle przy mnie Poza tym dla dziecka to tez chyba szok i wysilek i musi odpoczac, nie?
U mnie nawet na minute nei zabrali nam malucha, z czego sie bardzo cieszylam. Na pierwsze badania/szczepienie pojechal z nim maz, a ja wtedy odpoczywalam, ale synus caly czas byl z ktoryms z nas. Nie wyobrazam sobie, zeby mi go wtedy zabrali (oczywiscie moj stan zdrowia pozwolil na opieke).
Co do ciuszków to u nas sprawdzily sie body + spiochy, lub body +pajac.
Hope, cudowne zdjecie, az mi lzy do oczu naplynely.
lolitko, ja tez w ciazy bylam szczesliwa ze malenstwo sie rozwija, cieszyl mnie kazdy ruch ktory czulam, czekalam az pojawi sie na swiecie, ale to nie byla milosc. Ale po porodzie jak polozyli mi synka na brzuchu... to juz byla milosc i zadnymi slowami nie potrafie opisac tego co poczulam. Zreszta pozniej wiele razy patrzac na spiacego synka ogarnialo mnie niesamowite wzruszenie, ze to tylko moj, malutki okruszek. Wydaje mi sie, ze nikt kto nie ma dzieci nie przezyl takich chwil.

Cytat:
Kochaniutkie moje dziękuję za dobre słowa każdej z Was przesyłam buziaka

A tak ogólnie chciałam zapytac o wakacje. Planujecie coś. Mi po głowie chodzi wyjazd nad morze... I jak myślicie to dobry pomysł, żeby jechac z takim Bąbelkiem 3miesięcznym?? Mój mąż to neguje, ale dla mnie to raczej same plusy.
My bylismy z niespelna 4 miesiecznym synkiem w Bieszczadach, wyjechalismy w nocy, zeby maly spal w drodze. Koncowka podrozy byla kiepska, bo synek jak sie wyspal to sie strasznie nudzil. Ale spedzilismy wspanialy tydzien cala rodzina.

Cytat:
Dziewczyny, a jak u Was z ciśnieniem? Ja zawsze miałam niskie, ok 110/70. U gina okazało się że mam górne 130 a ostatnio to wyszło 130/95 Wcześniej się tym nie przejmowałam, bo mam tzw syndrom białego fartuch i na widok lekarzy zawsze jest mi gorzej, ale teraz, po tylu wizytach już powinnam się przyzwyczaić no i chyba gorzej się czuję przez to ciśnienie... tzn jest mi tak "ciężko" na całym ciele i głowa wydaje mi się taka "pełna"... to może być to nadciśnienie?
Kontroluj cisnienie, ja w poprzedniej ciazy mialam nadcisnienie indukowane ciaza. Polowa ciazy na lekach, 3-4 razy dziennie pomiar, wizyty na IP, pobyt w szpitalu i sterydy dla dziecka na rozwoj plucek. Powiedz o tym lekarzowi i kontroluj codziennie!

Cytat:
Cala skandynawia jest piękna. Bylam 2 razy w Finlandii i sie zakochałam
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:12   #1348
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
madziuuula tak jak pisalam wyzej te przeciwciala chyba dopiero po 16 tyg,wiec spij spokojnie
O dziękuje, to pewnie Ty wiesz dobrze, bo zakładam że o Twoją ciąże po przejściach jakoś bardziej dbaja
Ale jesteś trzecią osobą na wątku z grupą 0rh- więc spokojnie nie jest nas tak mało - zbieram liste potencjalnych dawców Jesteś kolejna

Hope no to dobrze że u was dobrze Zmniejszyli dawkę bo pewnie uznali że weszłaś w 3 trymestr i łożysko przejęlo funkcje hormonów Ale fakt jakoś tak mogliby delikatnie, stopniowo... Ja sobie sama dawkowałam jak juz rozgryzłam które leki którymi i na co (mam brata w branży ) . Ale dali cos innego konkretnego?

Dobra, uciekam bo wam spamuje i posty nabijam. To przez ten konflikt
Dobranoc )

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:13   #1349
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus7ia Pokaż wiadomość
Ja jutro mam usg wiec rowniez prosze o trzymanie kciukow.
Dzis ogolnie mam gorszy dzien, Wszystko mnie pobolewa. Najbardziej prawy dol plecow, doslownie przy kazdym ruchu czuje bol.
3mam kciuki za usg.

Vampirka dzięki za zrozumienie. Tego mi od was trzeba Małż powiedział żebym sie nie przejmowała = pokryje ten nieszczęsny mandat.

Asiulka super te ciuszki... Nie dziwie się że je kupiłaś

Seksta ja też jeżdze dużo i uważam. Najlepsze jest to że to mój pierwszy mandat. I zrobiłam to nieświadomie. Ludzie gorsze rzeczy robią na drodze i dostają np upomnienia, mnie dotknęło to że nie zszedł mi na np. 100 zł tylko dowalił od razu z górnej półki... I nie dał się ubłagać.

A poza tym ja to robię (robiłam) po kilka razy dziennie... Bo często tamtędy jeździłam... teraz już tego nie zrobię. Ale też bym zrozumiała i zapamiętała jak bym dostała upomnienie czy niższej kwoty mandat.
Pierwszy mandat i takie potraktowanie. Chodzi też że policjant był nieuprzejmy...

paulka dla małża za hojność.

magdi555 popieram takie podejście do wyjazdów z dzieckiem. Od małego w drogę.... super
A co do projektu MDM ja
zajmuję się sprzedażą nieruchomości i uważam ten program za kpinę i żart... To jest program dla bogatych małżenśtw i deweloperów!!!!!!!!!!!!!

kasiana 3mam kciuki za wizytę... Będzie dobrze.

zytus ja byłam znów z małżem na spacerze. Muszę się zdecydowanie więcej ruszać. Pogoda super. Ciepła i mega gęsta mgła... jak w horrorze...

Zmykam pod prysznic i odpocząć... Bo mnie dzisiejszy dzień troszkę zmęczył... Udanego wieczorku Kochane

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:17   #1350
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

madziula - to nie o to chodzi ze mi zmniejszyli dawkę hormonów, bo to czaję i rozumiem i nie o tym mówiłam. tylko o to że z dnia na dzień odstawili mi ten lek na krzepnięcie krwi, z 6 tabletek dziennie a dziś 0. Uważam, że powinno się to odbyc stopniowo, ale nie bylo komu zwrocic uwagi, a gdy zapytalam położną to powiedziala mi krótko " ja nie jestem lekarzem". brawissimo zeby mi chociaz jeszcze tylko dziś 2 taby dały. No ale ok, ufam w to, że tak można
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości