|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#302 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach
Widzę że tylko ja taki antyszpitalowiec jestem
Dziewczyny które robiły test dość szybko napiszecie mi w którym dniu cyklu albo ile dni przed spodziewaną miesiączką coś Wam wychodziło. Bo mnie tak korci jutro już zrobić ten test, ale chyba się wstrzymam do soboty bo mogę jutro dostać @ i przynajmniej testa zaoszczędze....
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#305 |
|
Zakorzenienie
|
Przekonałyście mnie.. jadę dziś do szpitala.. i niech się dzieje wola Boska... pozostaje mi już jedynie się modlić..
Pamiętaj dziś, Zubi, żeby się za nas pomodlić.. będę wdzięczna... katekatee, z tymi testami to różnie bywa.. jesli u Ciebie wszystko przebiega regularnie, to już na moje powinno Ci pokazać... u mnie po @, a nie było prawie nic widać.. więc każda z nas jest inna... wyraźny test wyszedł mi dopiero w 37dc... ![]() na Twoim miejscu już bym zrobiła, patrząc na długość Twoich cykli... ![]() Dziekuje dziewczyny za wsparcie.. Tak mi się przypomniało, że gin mi jeszcze dzis mówiła, że pecherzyk urusł przez te dwa dni i ze ma prawidłowy, regularny kształt, a to daje nadzieję... bo niby przy zatrzymaniu ciąży lub poronieniu ma nieregularne kształty... wiecie coś na ten temat może?...
Zuzka - ur. 19.11.2009 Julcia - II - 22.05.2014 Natalka - 28.01.2015 16.01.2015 Edytowane przez meire Czas edycji: 2013-10-24 o 13:53 |
|
|
|
#306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do pęcherzyka to mój od początku był dziwny, bardzo mały jak na ten tydzień ciąży. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- A testy robiłyście rano? Wiedziałam że jak będę na forum siedzieć to mnie będzie kusić ten test zrobić, że już nie wspomnę o tym że wszystkie objawy ciąży u mnie występuję
|
|
|
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy robiłam z rana Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2013-10-24 o 14:14 |
|
|
|
|
#309 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też czytałam o tym pęcherzyku, że regularny to dobry znak Cytat:
|
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
meire nie wytrzymałam i musiałam to choć zajrzeć, ja też sądzę, że ten szpital do dobra decyzja. Jedź dowiesz się więcej,no przecież 2 tyg nie będziesz czekać. 3 mam
|
#311 | ||
|
Zakorzenienie
|
meire no to leć do szpitala. trzymam kciuki za Ciebie
Cytat:
---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|
#312 |
|
Zadomowienie
|
Carmenna dzięki, z tym,że ja nie mam właśnie czasu na dwa wątki. dziś się przygotowuję do wyjazdu, to zaglądam, normalnie ciężko mi jeden nadrobić.
meire mam nadzieję,że jednak będzie ok i że to Twoja gin jest jakaś dziwna, albo ze sprzętem jest coś nie tak. Musi być dobrze. Jak będę potrawiła się połączyć z netem na wyjeździe, to będę zaglądać,żeby sprawdzić co i jak.
|
#313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#314 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski
Cytat:
Cytat:
35 zł zapłaciłam za 30 tabletek...Cytat:
Mój ze mną chodzi, ale nie każdemu to pasuje Super, że wszystko dobrze Brzuchem się nie denerwuj, mnie bolał 3 tygodnie BARDZO mocno, leżałam w szpitalu i nic mi nie pomagało (luteina, nospa...), ale przeszło SAMO z siebie Tak widocznie się czasem dzieje.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja robiłam test 10 dpo, ale kreska była LEDWO widoczna i to dopiero po 5 minutach 12 dpo też kreska była słaba, ale już widoczniejsza Wczoraj byłam na wizycie znowu Maluch rośnie, skubaniec przez 9 dni urósł prawie 2 cm Teraz brakuje mu milimetr do 5 cm Mam przyjść za 2 tyg, czyli w 13t i zrobimy jakieś bardziej rozszerzone badanie USG
|
||||||
|
|
|
#315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja na bank będę miała osobno, bo potem chce wybrać lekką spacerówkę to super, że wszystko okej Mi lekarz mimo, że widział tydzień wcześniej potwierdził i powiedział dopiero na połówkowym w 21tygodniu.
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najbardziej mnie przekonuje argument z kołami - racja, że latem wszystko jedno jakie będą, a w gondoli dziecko nie pojeździ dłużej niż 6 miesięcy, więc na spacerówkę przerzucać się będziemy najpóźniej w listopadzie... Hm - wtedy śniegów wielkich nie powinno jeszcze być. Dobrze myślę, że 6 miesięcy w gondoli? Gdzieś tak przeczytałam, ale doświadczenia nie mam ![]() A my mieszkamy na 4 piętrze i z tego co mi się kojarzy jest wózkarnia na dole, ale chyba z niej coś ukradziono rok czy dwa temu i za bardzo bym wolała tam nie zostawiać wózka... Zresztą niby szczurów tam nie ma, ale ja mam traumę z dzieciństwa i się boję, żeby mi szczur do wózka nie wlazł... Więc super by było, jakby wózek był lekki, bo skończy się na tym, że będę go zostawiać w samochodzie pod blokiem ![]() A co do płci, to wiadomo, jestem ciekawa jak cholera Chętnie przyjmę wszystkie sugestie, jakby coś było widać, ale wiem, że nie powinnam się super do tego przywiązywać |
|
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- a co do x landerów to oglądam na allegro właśnie i się zorientuję, bo dawno temu oglądałam szczezre mówiąc
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No widzisz, to mam złe informacje. A to jakby wcześniej miało wyrosnąć z tej gondoli to jeszcze lepiej, to znaczy, że na śniegi na pewno się nie załapie |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo pamiętać trzeba, że wózki się niszczą od targania po schodach, w sensie stopień po stopniu
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzięłam się wreszcie i pozamawiałam wszystkie darmowe próbki, jakie mi wpadły w oko Ale ta grzechotka z Fisher Price nie doszła do mnie, a już 2 tygodnie temu chyba się rejestrowałam...
|
|
|
|
|
#321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. nie mam pojęcia jak kobiety w ciąży sobie radzą z takimi ciężkimi wózkami choćby z z 9/10kilowym dzieckiem ![]() ja też zamówiłam i też nie mam ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- wiesz tam gdzie ja mieszkałam większość sklepów wejście miało schodkami, także wyobraź sobie dziennie taką turę po sklepach, a jeszcze niektóre sklepy mają drzwi tak ciężko otwierane (niekiedy na zewnątrz) że to jest jakaś porażka, bo nie idzie jednocześnie podnieść wózka i otworzyć drzwi, a nie zawsze jest ktoś kto ci pomoże
|
|
#323 | ||
|
Zadomowienie
|
Do moich urojeń właśnie doszła zgaga
Oszaleje, muszę zrobić ten test przynajmniej mi wszystkie objawy ustąpiąCytat:
Fajnie że z fasolinką wsio okJa mam test quixxa on chyba nie jest zbyt dokładny więc chyba poczekam do soboty, choć coś czuję że jutro już dostanę @ i nie będe musiała robić ![]() Cytat:
Ja też od zawsze na xlandery zaglądam, czasami wychodzą takie limitowane edycje te są dopiero super |
||
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam jeszcze raz i chyba poprzednio coś źle zrobiłam, bo nie pamiętam, żebym dostała maila
A teraz dostałam ![]() Cytat:
Jakieś 17 kilo chyba ma.No tak, z wózkiem nigdy nie ma łatwo... Ja się zawsze wkurzam jak widzę babkę z wózkiem, przeważnie się zwalą z tym na środek sklepu i nie idzie ich wyminąć... No ale w sumie, co biedaczki mają zrobić, przed sklepem nie zostawią. No cóż i na mnie przyjdzie pora szarpać się z tym Oby moje dziecko szybko się nauczyło chodzić
|
|
|
|
|
#325 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do testu to dasz radę wierzę w ciebie ![]() Cytat:
no ja nie wchodziłam do sklepów w których nie było miejsca lub było go potwornie mało, niestety widzisz jakbyś jeździła komunikacją miejską to byś się chociaż przekonała co to oznacza jeździć z wózkiem w autobusie i czasem ile nerwów trzeba na tych ludzi
|
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Grypę żołądkową miałam straszną, chyba 2 tygodnie temu to było, ale 2-3 dni i chwała Bogu po krzyku Nikomu nie życzę, okropne to było, ale od tej pory nie mam już regularnych mdłości Chociaż jedno dobre ![]() E tam, dokładny nie dokładny, ja robiłam oba testy z Tesco, takie, co trzeba zanurzyć w moczu i było widać, musiałam się nawpatrywać ale było A teraz fasola mi rośnie jak szalona, wg USG jest o tydzień większa niż powinna być ![]() Cytat:
Ja zresztą też wcześniej o tym nie myślałam, jakoś skupiałam się na pierwszych miesiącach i gondoli ![]() Trochę się w komunikacji miejskiej napatrzyłam i zawsze było mi żal tych matek... Nie dość, że połowa autobusów w ogóle nieprzystosowana, to każdy patrzy spod byka jak jest tłok, bo miejsca nie ma, tyłka nikt nie ruszy, żeby pomóc... a nieraz to przecież jest kilka stromych schodków, żeby się z tym wszystkim zapakować... Szczerze współczuję i cieszę się, że mnie to ominie... |
||
|
|
|
#327 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki kochane
przyjmiecie mnie? spowrotem? po raz pierwszy? sam nie wiem jak to okreslic
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam wlasnie ze szpitala.. Nie zostawili mnie na oddziale, bo zrobil USG i powiedzial, ze nie widzi noc niepokojacego.. A Robalek z bijacym serduszkiem od razu pokazal sie na ekranie.. Nawet jeszcze specjalnie mi powiekszyl na ekranie i pokazal.. Powiedzial, ze poki co jest OK.. Ze faktycznie ciaza jest mlodsza, niz z OM, ale prawidlowa, jak na 6 tydzien.. Zglupialam juz totalnie teraz.. I wiecej nic nie robie.. Bede czekac do listopada na kolejna wizyte.. Nie mam juz sily na te nerwy.. Niech sie dzieje przez te dwa tyg, co ma byc.. Ale chyba troche mi ulzylo.. Teraz nie wiem, co bylo przyczyna, ze tamta nie widziala dzis nic.. I pomyslec, ze idealnie prowadzila moja poprzednia ciaze... Ale teraz juz chyba nie bede do niej chodzic....
|
|
#329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Teraz najlepsze co możesz zrobić to nie denerwować się i spokojnie czekać Wiem, że łatwo powiedzieć, ale naprawdę już nic więcej nie możesz zrobić. Bierzesz coś na podtrzymanie? Luteinę, Dupka?Przytulam mocno
|
||
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Dotka ja nie ma nic przeciwko
Cytat:
Bardzo dobrze, że nas posłuchałaś i pojechałaś teraz możesz spać spokojnie mam nadzieje, że i u mnie wszystko w porządku jeszcze 2 tygodnie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

dokładnie widziałam... 

Dziewczyny które robiły test dość szybko napiszecie mi w którym dniu cyklu albo ile dni przed spodziewaną miesiączką coś Wam wychodziło. Bo mnie tak korci jutro już zrobić ten test, ale chyba się wstrzymam do soboty bo mogę jutro dostać @ i przynajmniej testa zaoszczędze....

18.08.2010 - zaręczyny
Brzuchem się nie denerwuj, mnie bolał 3 tygodnie BARDZO mocno, leżałam w szpitalu i nic mi nie pomagało (luteina, nospa...), ale przeszło SAMO z siebie 
Więc super by było, jakby wózek był lekki, bo skończy się na tym, że będę go zostawiać w samochodzie pod blokiem
Teraz najlepsze co możesz zrobić to nie denerwować się i spokojnie czekać
teraz możesz spać spokojnie
jeszcze 2 tygodnie