Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach 2014 - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 12:57   #301
vioris
Zakorzenienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Cytat:
Napisane przez meire Pokaż wiadomość
Też to właśnie czytałam... ale mój przyrost i tak się chyba nie mieści w normie, skoro dzis gin też powiedziała, że przyrosło za mało...

Będę dzis myśleć jeszcze do po południa co robić... czy sie spieszyć i leciec dziś do szpitala, czy zrobić betę jutro i w poniedziałek na wizytę... ciężka decyzja... chciałabym juz po prostu wiedzieć, czy w tą, czy w tamta stronę, niż tkwic w tym zawieszeniu... zwłaszcza po tym, jak ja widziałam ten pulsujący punkcik na USG dwa dni temu... dokładnie widziałam...
Ja bym poszła do szpitala. Powiedziałabym że mnie boli brzuch i że byłam na Usg i było serduszko itd. Oni wtedy na pewno zdobią też usg i betę. Zostawią Cię w szpitalu i będą kontrolować co się dzieje. Myślę że na pewno nie zrobią zabiegu jeśli nie będzie 100% pewności

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-24, 13:10   #302
katekatee
Zadomowienie

Dot.: Były mierzenia, wiesiołki, teraz każda zazdrości fasolki-mamusie po staraniach

Widzę że tylko ja taki antyszpitalowiec jestem Dziewczyny które robiły test dość szybko napiszecie mi w którym dniu cyklu albo ile dni przed spodziewaną miesiączką coś Wam wychodziło. Bo mnie tak korci jutro już zrobić ten test, ale chyba się wstrzymam do soboty bo mogę jutro dostać @ i przynajmniej testa zaoszczędze....

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:29   #303
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Widzę że tylko ja taki antyszpitalowiec jestem Dziewczyny które robiły test dość szybko napiszecie mi w którym dniu cyklu albo ile dni przed spodziewaną miesiączką coś Wam wychodziło. Bo mnie tak korci jutro już zrobić ten test, ale chyba się wstrzymam do soboty bo mogę jutro dostać @ i przynajmniej testa zaoszczędze....
Ja zrobiłam 10 dni po owu i była II kreska

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:41   #304
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vioris Pokaż wiadomość
Ja bym poszła do szpitala. Powiedziałabym że mnie boli brzuch i że byłam na Usg i było serduszko itd. Oni wtedy na pewno zdobią też usg i betę. Zostawią Cię w szpitalu i będą kontrolować co się dzieje. Myślę że na pewno nie zrobią zabiegu jeśli nie będzie 100% pewności

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja też pojechałabym do szpitala. W 100% zgadzam się z vioris

Cytat:
Ja robiłam dzień po @, ale wyszła mi już dość wyraźna druga krecha
Stary 2013-10-24, 13:50   #305
meire
Zakorzenienie

Przekonałyście mnie.. jadę dziś do szpitala.. i niech się dzieje wola Boska... pozostaje mi już jedynie się modlić..
Pamiętaj dziś, Zubi, żeby się za nas pomodlić.. będę wdzięczna...

katekatee, z tymi testami to różnie bywa.. jesli u Ciebie wszystko przebiega regularnie, to już na moje powinno Ci pokazać... u mnie po @, a nie było prawie nic widać.. więc każda z nas jest inna... wyraźny test wyszedł mi dopiero w 37dc...
na Twoim miejscu już bym zrobiła, patrząc na długość Twoich cykli...

Dziekuje dziewczyny za wsparcie..

Tak mi się przypomniało, że gin mi jeszcze dzis mówiła, że pecherzyk urusł przez te dwa dni i ze ma prawidłowy, regularny kształt, a to daje nadzieję... bo niby przy zatrzymaniu ciąży lub poronieniu ma nieregularne kształty... wiecie coś na ten temat może?...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

Edytowane przez meire
Czas edycji: 2013-10-24 o 13:53
meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 13:57   #306
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Przekonałyście mnie.. jadę dziś do szpitala.. i niech się dzieje wola Boska... pozostaje mi już jedynie się modlić..

katekatee, z tymi testami to różnie bywa.. jesli u Ciebie wszystko przebiega regularnie, to już na moje powinno Ci pokazać... u mnie po @, a nie było prawie nic widać.. więc każda z nas jest inna... wyraźny test wyszedł mi dopiero w 37dc...

Tak mi się przypomniało, że gin mi jeszcze dzis mówiła, że pecherzyk urusł przez te dwa dni i ze ma prawidłowy, regularny kształt, a to daje nadzieję... bo niby przy zatrzymaniu ciąży lub poronieniu ma nieregularne kształty... wiecie coś na ten temat może?...
Ja mogę tylko Ci powiedzieć, że czytałam na dniach o tym, że jeżeli pęcherzyk ma odpowiedni kształt to znaczy, że jest dobrze...

Stary 2013-10-24, 14:10   #307
katekatee
Zadomowienie

Cytat:

Ja się z tym testem wstrzymam do soboty jednak, bo po mojej przygodzie jakby się okazało że jestem w ciąży to raczej wskazane będzie spokój a jutro mam trochę latania w pracy.
Co do pęcherzyka to mój od początku był dziwny, bardzo mały jak na ten tydzień ciąży.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

A testy robiłyście rano? Wiedziałam że jak będę na forum siedzieć to mnie będzie kusić ten test zrobić, że już nie wspomnę o tym że wszystkie objawy ciąży u mnie występuję

Stary 2013-10-24, 14:11   #308
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się z tym testem wstrzymam do soboty jednak, bo po mojej przygodzie jakby się okazało że jestem w ciąży to raczej wskazane będzie spokój a jutro mam trochę latania w pracy.
Co do pęcherzyka to mój od początku był dziwny, bardzo mały jak na ten tydzień ciąży.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

A testy robiłyście rano? Wiedziałam że jak będę na forum siedzieć to mnie będzie kusić ten test zrobić, że już nie wspomnę o tym że wszystkie objawy ciąży u mnie występuję

Każdy robiłam z rana

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2013-10-24 o 14:14
Stary 2013-10-24, 14:20   #309
wik_and_ola
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że to dobra decyzja. Zrobią znów usg, betę, tam zawsze jest kilku specjalistów, więc jak coś nie będzie do końca jasne, więc skonsultują się, a co dwie głowy to nie jedna. A Ty będziesz chociaż wiedziała co się dzieje, bo najgorsze to żyć w takim zawieszeniu.
Też czytałam o tym pęcherzyku, że regularny to dobry znak

Cytat:

Rano robiłam, z tzw. pierwszego moczu
Stary 2013-10-24, 14:43   #310
agnieszkaK
Zadomowienie

meire nie wytrzymałam i musiałam to choć zajrzeć, ja też sądzę, że ten szpital do dobra decyzja. Jedź dowiesz się więcej,no przecież 2 tyg nie będziesz czekać. 3 mam
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:05   #311
Carmenaa_88
Zakorzenienie

meire no to leć do szpitala. trzymam kciuki za Ciebie i potem dawaj znać jak tylko wyjdziesz

Cytat:
ja robiłam rano dzień po spodziewanej @ wyszła blada krecha po 5minutach dopiero

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszkaK Pokaż wiadomość
meire nie wytrzymałam i musiałam to choć zajrzeć, ja też sądzę, że ten szpital do dobra decyzja. Jedź dowiesz się więcej,no przecież 2 tyg nie będziesz czekać. 3 mam
nie wytrzymałaś i musiałaś? przecież nikt Ci nie broni tu być a nawet lepiej jak będziesz z nami czasem siedzieć w miarę możliwości

Igorek ur.4.09.2010

Maja 16.04.2014- 26.04.2014
(na zawsze w moim sercu Aniołku)

Carmenaa_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 15:51   #312
agnieszkaK
Zadomowienie

Carmenna dzięki, z tym,że ja nie mam właśnie czasu na dwa wątki. dziś się przygotowuję do wyjazdu, to zaglądam, normalnie ciężko mi jeden nadrobić.

meire mam nadzieję,że jednak będzie ok i że to Twoja gin jest jakaś dziwna, albo ze sprzętem jest coś nie tak. Musi być dobrze. Jak będę potrawiła się połączyć z netem na wyjeździe, to będę zaglądać,żeby sprawdzić co i jak. 3maj się Kochana
agnieszkaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:19   #313
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny... u mnie złe wieści..
Byłam dziś u ginki, która prowadziła moja pierwszą ciążę... ona niestety nie widziała na USG akcji serca.. i wszystko jakby zmalało przez te dwa dni, także... niestety ale chyba nic z tego u mnie nie będzie....

za dwa tygodnie do kontroli, ale juz się nie nastawiam.. powinno raczej rosnąć, a nie maleć, więc... jestem załamana...
oooo kurcze tak jak dziewczyny pisały leć do szpitala. Ja bym tak zrobiła.
Cytat:
Ja robiłam 3 dni przed @ i to po południu w sumie wieczorem. I miałam 2 wyraźne krechy i na drugi dzień rano z porannego żeby się upewnić.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:35   #314
fantastka
Zakorzenienie

Hej laski

Cytat:
Napisane przez Carmenaa_88 Pokaż wiadomość
tak sobie wchodzę co jakiś czas na te wózki głębokie i czytam opinie, to mi się w głowie kręci. Żeby mieć super wózek to trzeba wydać MINIMUM 1500 złotych według tych opinii, no chyba ich pogięło że tyle dam
My kupimy używany I chcemy 3 w 1 X Landera, ale tak poczytałam i może faktycznie gondolę osobno i spacerówkę osobno też... No zobaczymy, czas jeszcze jest

Cytat:
dziewczyny, a czy Wy bierzecie juz jakieś witaminy typowo dla kobiet w ciąży? czy nadal tylko kwas foliowy?..
Bo ja sobie właściwie kupiłam witaminy, bo przy moim stulu życia i beznadziejnym odżywianiu, to nie wiem, czy nie mam tam jakiś niedoborów witaminowych... ale z koleji moja gin mówi, że na razie nie potrzeba niczego brać poza kwasem... i sama teraz nie wiem, co robić...
Mi dopiero ostatnio ginka poradziła, żeby jakieś witaminy zacząć brać W 10 tygodniu. Kupiłam Femibion dla pierwszego trymestru, ale drogie to jak nie wiem co 35 zł zapłaciłam za 30 tabletek...

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
No więc tak. Jestem już po wizycie. Wyniki badań w porządku tylko muszę się trzymać z dala od kotów bo nie mam przeciwciał toksoplazmy.

TSH niby ok bo wyszło mi 2.61 a normy na wyniku mam min. 0.400 a max. 4.000 ale powiedziała że jak dla niej to ciut za dużo i mam jeszcze zrobić z TSH coś takiego jak fT3 i fT4.

Cieszyła się tak jak i ja na wiadomość o ciąży. Pokazałam jej wynik bety. Powiedziała że 6 tydzień Co do pobolewania w podbrzuszu. powiedziałam że ostatnio obudziłam się aż z bólu. Dała mi receptę na luteinę ale dopochwowo 3x dziennie. Mówi że to na podtrzymanie a i nie powinnam czuć tak bardzo też tego pobolewania.

No i najważniejsze. Powiedziała że póki co nie robi w tym tyg USG bo może być widać tylko sam pęcherzyk a nie chce żebym później siedziała i się zamartwiała czy coś innego przez cały kolejny tydzień, więc kazała mi przyjść w przyszłym tygodniu w czwartek tak między 10 a 12 rano do niej do szpitala na oddział i wtedy będziemy robić USG i powinien być już zarodek widoczny

Aaaaa no i mam powtórzyć morfologie i mocz.

Achhhh a teraz siedzę i zacieszam do ekranu Taaaaka zadowolona z wizyty jestem. Jak ja do tego czwartku wytrzymam Pewnie mężuś też będzie chciał pójść tylko w tych godzinach to on w pracy będzie. Ależ będzie kombinowanie teraz

Aaaa bom zapomniała z tą pierwszą stroną, nie podała mi jeszcze TP więc ja się dopiszę na pierwszą stronę jak już będę wiedzieć ale prawdopodobnie będzie to czerwiec. Kartę ciąży założy mi po USG więc przy kolejnej wizycie
Mąż wie, że to pierwsze USG będzie robione dopochwowo? Mój ze mną chodzi, ale nie każdemu to pasuje
Super, że wszystko dobrze Brzuchem się nie denerwuj, mnie bolał 3 tygodnie BARDZO mocno, leżałam w szpitalu i nic mi nie pomagało (luteina, nospa...), ale przeszło SAMO z siebie Tak widocznie się czasem dzieje.

Cytat:
Dziewczyny... u mnie złe wieści..
Byłam dziś u ginki, która prowadziła moja pierwszą ciążę... ona niestety nie widziała na USG akcji serca.. i wszystko jakby zmalało przez te dwa dni, także... niestety ale chyba nic z tego u mnie nie będzie....

za dwa tygodnie do kontroli, ale juz się nie nastawiam.. powinno raczej rosnąć, a nie maleć, więc... jestem załamana...
Kochana, może to wina sprzętu

Cytat:
Może lepiej, żeby mnie zostawili.. będą przynajmniej na bieżąco kontrolować, czy coś się dzieje, czy nie....

A czy oni w takiej sytuacji zrobią mi betę w szpitalu, czy nie? Bo już sama nie wiem, czy zrobić bete jutro i poczekać do poniedziałku.... czy iść od razu dziś do szpitala...
Zrobią na pewno betę w szpitalu i USG też

Cytat:
O nie, ja po tym jak leżałam przez te 5 dni na patologii ciąży to chyba bym się zaryczała na śmierć, jakbym miała tam wrócić... I chyba nikt by mnie nie zmusił, chyba że już naprawdę lała by się ze mnie krew Oni tak naprawdę nic nie mogą tam pomóc w tych pierwszych tygodniach, leżeć i brać zalecone leki można w domu, a przynajmniej nie słyszy się ciągle jak obok ktoś słucha przez KTG bicia serca swojego dziecka, albo jak ktoś inny właśnie roni... Myślałam, że tam wpadnę w depresję...

Ja robiłam test 10 dpo, ale kreska była LEDWO widoczna i to dopiero po 5 minutach 12 dpo też kreska była słaba, ale już widoczniejsza

Wczoraj byłam na wizycie znowu Maluch rośnie, skubaniec przez 9 dni urósł prawie 2 cm Teraz brakuje mu milimetr do 5 cm Odwrócił się do mnie plecami, no i ginka mówiła, że za wcześnie na rozpoznawanie płci, ale na kolejnej wizycie może uda się rozszyfrować kto tam się chowa Mam przyjść za 2 tyg, czyli w 13t i zrobimy jakieś bardziej rozszerzone badanie USG Nie mogę się doczekać

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 16:48   #315
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fantastka Pokaż wiadomość

My kupimy używany I chcemy 3 w 1 X Landera, ale tak poczytałam i może faktycznie gondolę osobno i spacerówkę osobno też... No zobaczymy, czas jeszcze jest

Wczoraj byłam na wizycie znowu Maluch rośnie, skubaniec przez 9 dni urósł prawie 2 cm Teraz brakuje mu milimetr do 5 cm Odwrócił się do mnie plecami, no i ginka mówiła, że za wcześnie na rozpoznawanie płci, ale na kolejnej wizycie może uda się rozszyfrować kto tam się chowa Mam przyjść za 2 tyg, czyli w 13t i zrobimy jakieś bardziej rozszerzone badanie USG Nie mogę się doczekać
no mi się x-landery bardzo podobają szczerze mówiąc (mam 2 na oku, ale nie wiem jakie to modele) ale nawet używane sobie ludzie cenią
No ja na bank będę miała osobno, bo potem chce wybrać lekką spacerówkę

to super, że wszystko okej no na płeć może być zdecydowanie za wcześnie. Najbezpieczniej jest sprawdzać od 20tc wtedy lepiej widać, potem tylko się upewniać.
Mi lekarz mimo, że widział tydzień wcześniej potwierdził i powiedział dopiero na połówkowym w 21tygodniu.

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-10-24, 16:54   #316
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
no mi się x-landery bardzo podobają szczerze mówiąc (mam 2 na oku, ale nie wiem jakie to modele) ale nawet używane sobie ludzie cenią
No ja na bank będę miała osobno, bo potem chce wybrać lekką spacerówkę

to super, że wszystko okej no na płeć może być zdecydowanie za wcześnie. Najbezpieczniej jest sprawdzać od 20tc wtedy lepiej widać, potem tylko się upewniać.
Mi lekarz mimo, że widział tydzień wcześniej potwierdził i powiedział dopiero na połówkowym w 21tygodniu.
Jak przeglądałam tablicę to sama gondola albo i ze spacerówką bywały po 300 zł, najwięcej chyba widziałam 600 - w porównaniu do nówki to bezcen jak dla mnie Najbardziej mnie przekonuje argument z kołami - racja, że latem wszystko jedno jakie będą, a w gondoli dziecko nie pojeździ dłużej niż 6 miesięcy, więc na spacerówkę przerzucać się będziemy najpóźniej w listopadzie... Hm - wtedy śniegów wielkich nie powinno jeszcze być. Dobrze myślę, że 6 miesięcy w gondoli? Gdzieś tak przeczytałam, ale doświadczenia nie mam

A my mieszkamy na 4 piętrze i z tego co mi się kojarzy jest wózkarnia na dole, ale chyba z niej coś ukradziono rok czy dwa temu i za bardzo bym wolała tam nie zostawiać wózka... Zresztą niby szczurów tam nie ma, ale ja mam traumę z dzieciństwa i się boję, żeby mi szczur do wózka nie wlazł... Więc super by było, jakby wózek był lekki, bo skończy się na tym, że będę go zostawiać w samochodzie pod blokiem

A co do płci, to wiadomo, jestem ciekawa jak cholera Chętnie przyjmę wszystkie sugestie, jakby coś było widać, ale wiem, że nie powinnam się super do tego przywiązywać

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-24, 17:07   #317
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Jak przeglądałam tablicę to sama gondola albo i ze spacerówką bywały po 300 zł, najwięcej chyba widziałam 600 - w porównaniu do nówki to bezcen jak dla mnie Najbardziej mnie przekonuje argument z kołami - racja, że latem wszystko jedno jakie będą, a w gondoli dziecko nie pojeździ dłużej niż 6 miesięcy, więc na spacerówkę przerzucać się będziemy najpóźniej w listopadzie... Hm - wtedy śniegów wielkich nie powinno jeszcze być. Dobrze myślę, że 6 miesięcy w gondoli? Gdzieś tak przeczytałam, ale doświadczenia nie mam

A my mieszkamy na 4 piętrze i z tego co mi się kojarzy jest wózkarnia na dole, ale chyba z niej coś ukradziono rok czy dwa temu i za bardzo bym wolała tam nie zostawiać wózka... Zresztą niby szczurów tam nie ma, ale ja mam traumę z dzieciństwa i się boję, żeby mi szczur do wózka nie wlazł... Więc super by było, jakby wózek był lekki, bo skończy się na tym, że będę go zostawiać w samochodzie pod blokiem

A co do płci, to wiadomo, jestem ciekawa jak cholera Chętnie przyjmę wszystkie sugestie, jakby coś było widać, ale wiem, że nie powinnam się super do tego przywiązywać
nie no 6miesięcy to już dziecko siedzi i się często już dźwiga same, więc gondola wtedy to zły pomysł. ja myślę gondolę do max 5miesięcy, ale to też zależy od dziecka i wielkości gondoli, bo niektóre są tak małe że 4miesięczne dzieci się nie mieszczą potem

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

a co do x landerów to oglądam na allegro właśnie i się zorientuję, bo dawno temu oglądałam szczezre mówiąc

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-10-24, 17:12   #318
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
nie no 6miesięcy to już dziecko siedzi i się często już dźwiga same, więc gondola wtedy to zły pomysł. ja myślę gondolę do max 5miesięcy, ale to też zależy od dziecka i wielkości gondoli, bo niektóre są tak małe że 4miesięczne dzieci się nie mieszczą potem

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

a co do x landerów to oglądam na allegro właśnie i się zorientuję, bo dawno temu oglądałam szczezre mówiąc
Ja najwięcej znalazłam na Tablicy, tak jak pisałam No i szukałam tylko w swoim województwie

No widzisz, to mam złe informacje. A to jakby wcześniej miało wyrosnąć z tej gondoli to jeszcze lepiej, to znaczy, że na śniegi na pewno się nie załapie Muszę to wszystko przekazać mężowi, niech to weźmie pod uwagę

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-24, 17:25   #319
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja najwięcej znalazłam na Tablicy, tak jak pisałam No i szukałam tylko w swoim województwie

No widzisz, to mam złe informacje. A to jakby wcześniej miało wyrosnąć z tej gondoli to jeszcze lepiej, to znaczy, że na śniegi na pewno się nie załapie Muszę to wszystko przekazać mężowi, niech to weźmie pod uwagę
oglądam właśnie, te "xa" mi się podobają, ale to 3w1. Tyle, że te xlandery to 14/15kilo wzwyż za równo wersja z gondolą jak i spacerówka, więc dodaj sobie 13kilowe dziecko i miłego wchodzenia do autobusu czy sklepu ze schodami bo pamiętać trzeba, że wózki się niszczą od targania po schodach, w sensie stopień po stopniu

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-10-24, 17:42   #320
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
oglądam właśnie, te "xa" mi się podobają, ale to 3w1. Tyle, że te xlandery to 14/15kilo wzwyż za równo wersja z gondolą jak i spacerówka, więc dodaj sobie 13kilowe dziecko i miłego wchodzenia do autobusu czy sklepu ze schodami bo pamiętać trzeba, że wózki się niszczą od targania po schodach, w sensie stopień po stopniu
No tak, a ja myślałam, że to nie jest dużo... hmm... gondola by mogła ważyć tyle. Ale spacerówka koniecznie jak najmniej, bo wtedy dziecko już będzie cięższe... Wprawdzie autobusami nie jeżdżę, no ale nie powiem, że do sklepów nie będzie schodów, bo nie wiem

Wzięłam się wreszcie i pozamawiałam wszystkie darmowe próbki, jakie mi wpadły w oko Ale ta grzechotka z Fisher Price nie doszła do mnie, a już 2 tygodnie temu chyba się rejestrowałam...

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-24, 17:47   #321
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, a ja myślałam, że to nie jest dużo... hmm... gondola by mogła ważyć tyle. Ale spacerówka koniecznie jak najmniej, bo wtedy dziecko już będzie cięższe... Wprawdzie autobusami nie jeżdżę, no ale nie powiem, że do sklepów nie będzie schodów, bo nie wiem

Wzięłam się wreszcie i pozamawiałam wszystkie darmowe próbki, jakie mi wpadły w oko Ale ta grzechotka z Fisher Price nie doszła do mnie, a już 2 tygodnie temu chyba się rejestrowałam...
Fan bo tak długo się na nią czeka. Ja czekałam prawie miesiąc

Stary 2013-10-24, 17:52   #322
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

ja miałam spacerówkę która ważyła 7kilo i z 13kilowych dzieckiem bywało ciężkawo. A gdzie tam zakupy które bywają w wózku czy pierdołki różne Np. nie mam pojęcia jak kobiety w ciąży sobie radzą z takimi ciężkimi wózkami choćby z z 9/10kilowym dzieckiem

ja też zamówiłam i też nie mam

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

wiesz tam gdzie ja mieszkałam większość sklepów wejście miało schodkami, także wyobraź sobie dziennie taką turę po sklepach, a jeszcze niektóre sklepy mają drzwi tak ciężko otwierane (niekiedy na zewnątrz) że to jest jakaś porażka, bo nie idzie jednocześnie podnieść wózka i otworzyć drzwi, a nie zawsze jest ktoś kto ci pomoże

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-10-24, 18:07   #323
katekatee
Zadomowienie

Do moich urojeń właśnie doszła zgaga Oszaleje, muszę zrobić ten test przynajmniej mi wszystkie objawy ustąpią

Cytat:
O nie, ja po tym jak leżałam przez te 5 dni na patologii ciąży to chyba bym się zaryczała na śmierć, jakbym miała tam wrócić... I chyba nikt by mnie nie zmusił, chyba że już naprawdę lała by się ze mnie krew Oni tak naprawdę nic nie mogą tam pomóc w tych pierwszych tygodniach, leżeć i brać zalecone leki można w domu, a przynajmniej nie słyszy się ciągle jak obok ktoś słucha przez KTG bicia serca swojego dziecka, albo jak ktoś inny właśnie roni... Myślałam, że tam wpadnę w depresję...

Ja robiłam test 10 dpo, ale kreska była LEDWO widoczna i to dopiero po 5 minutach 12 dpo też kreska była słaba, ale już widoczniejsza

Fan o ile dobrze pamiętam miałas grypę żołądkową ostatnio, rozumię ze szybko Ci przeszło i wszystko ok? Co do leżenia w szpitalu to mam to samo zdanie, jak widziałam te kobiety w ciąży w tym szpitalu to chciałam spierniczać z tamtąd gdzie pieprz rośnie Fajnie że z fasolinką wsio ok
Ja mam test quixxa on chyba nie jest zbyt dokładny więc chyba poczekam do soboty, choć coś czuję że jutro już dostanę @ i nie będe musiała robić

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
oooo kurcze tak jak dziewczyny pisały leć do szpitala. Ja bym tak zrobiła.

Ja robiłam 3 dni przed @ i to po południu w sumie wieczorem. I miałam 2 wyraźne krechy i na drugi dzień rano z porannego żeby się upewnić.
O a jaki miałaś test, chyba jakiś super czuły

Cytat:

Ja też od zawsze na xlandery zaglądam, czasami wychodzą takie limitowane edycje te są dopiero super

Stary 2013-10-24, 18:08   #324
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Fan bo tak długo się na nią czeka. Ja czekałam prawie miesiąc
Zamówiłam jeszcze raz i chyba poprzednio coś źle zrobiłam, bo nie pamiętam, żebym dostała maila A teraz dostałam

Cytat:
ja miałam spacerówkę która ważyła 7kilo i z 13kilowych dzieckiem bywało ciężkawo. A gdzie tam zakupy które bywają w wózku czy pierdołki różne Np. nie mam pojęcia jak kobiety w ciąży sobie radzą z takimi ciężkimi wózkami choćby z z 9/10kilowym dzieckiem

ja też zamówiłam i też nie mam

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

wiesz tam gdzie ja mieszkałam większość sklepów wejście miało schodkami, także wyobraź sobie dziennie taką turę po sklepach, a jeszcze niektóre sklepy mają drzwi tak ciężko otwierane (niekiedy na zewnątrz) że to jest jakaś porażka, bo nie idzie jednocześnie podnieść wózka i otworzyć drzwi, a nie zawsze jest ktoś kto ci pomoże
Kurde, racja... Znajomi teraz kupili wózek jeszcze cięższy od tego X Landera, wydali chyba 1300 zł, chociaż namawiałam ich na używkę... Ciekawe, jak sobie będą radzić Jakieś 17 kilo chyba ma.

No tak, z wózkiem nigdy nie ma łatwo... Ja się zawsze wkurzam jak widzę babkę z wózkiem, przeważnie się zwalą z tym na środek sklepu i nie idzie ich wyminąć... No ale w sumie, co biedaczki mają zrobić, przed sklepem nie zostawią. No cóż i na mnie przyjdzie pora szarpać się z tym Oby moje dziecko szybko się nauczyło chodzić

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-24, 18:16   #325
Carmenaa_88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też od zawsze na xlandery zaglądam, czasami wychodzą takie limitowane edycje te są dopiero super
nooo

a co do testu to dasz radę wierzę w ciebie

Cytat:
Kurde, racja... Znajomi teraz kupili wózek jeszcze cięższy od tego X Landera, wydali chyba 1300 zł, chociaż namawiałam ich na używkę... Ciekawe, jak sobie będą radzić Jakieś 17 kilo chyba ma.

No tak, z wózkiem nigdy nie ma łatwo... Ja się zawsze wkurzam jak widzę babkę z wózkiem, przeważnie się zwalą z tym na środek sklepu i nie idzie ich wyminąć... No ale w sumie, co biedaczki mają zrobić, przed sklepem nie zostawią. No cóż i na mnie przyjdzie pora szarpać się z tym Oby moje dziecko szybko się nauczyło chodzić
17kilowy wózek????? no to powodzenia kobitce życzę

no ja nie wchodziłam do sklepów w których nie było miejsca lub było go potwornie mało, niestety

widzisz jakbyś jeździła komunikacją miejską to byś się chociaż przekonała co to oznacza jeździć z wózkiem w autobusie i czasem ile nerwów trzeba na tych ludzi

Igorek ur.4.09.2010

Stary 2013-10-24, 19:13   #326
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Do moich urojeń właśnie doszła zgaga Oszaleje, muszę zrobić ten test przynajmniej mi wszystkie objawy ustąpią

Fan o ile dobrze pamiętam miałas grypę żołądkową ostatnio, rozumię ze szybko Ci przeszło i wszystko ok? Co do leżenia w szpitalu to mam to samo zdanie, jak widziałam te kobiety w ciąży w tym szpitalu to chciałam spierniczać z tamtąd gdzie pieprz rośnie Fajnie że z fasolinką wsio ok
Ja mam test quixxa on chyba nie jest zbyt dokładny więc chyba poczekam do soboty, choć coś czuję że jutro już dostanę @ i nie będe musiała robić
Mam nadzieję, że to nie żadne urojenia

Grypę żołądkową miałam straszną, chyba 2 tygodnie temu to było, ale 2-3 dni i chwała Bogu po krzyku Nikomu nie życzę, okropne to było, ale od tej pory nie mam już regularnych mdłości Chociaż jedno dobre

E tam, dokładny nie dokładny, ja robiłam oba testy z Tesco, takie, co trzeba zanurzyć w moczu i było widać, musiałam się nawpatrywać ale było A teraz fasola mi rośnie jak szalona, wg USG jest o tydzień większa niż powinna być

Cytat:
17kilowy wózek????? no to powodzenia kobitce życzę

no ja nie wchodziłam do sklepów w których nie było miejsca lub było go potwornie mało, niestety

widzisz jakbyś jeździła komunikacją miejską to byś się chociaż przekonała co to oznacza jeździć z wózkiem w autobusie i czasem ile nerwów trzeba na tych ludzi
No właśnie chyba nie przeliczyli sobie tego, co mi napisałaś, że spacerówka + jeszcze kilkanaście kilo dziecka i makabra... Ja zresztą też wcześniej o tym nie myślałam, jakoś skupiałam się na pierwszych miesiącach i gondoli

Trochę się w komunikacji miejskiej napatrzyłam i zawsze było mi żal tych matek... Nie dość, że połowa autobusów w ogóle nieprzystosowana, to każdy patrzy spod byka jak jest tłok, bo miejsca nie ma, tyłka nikt nie ruszy, żeby pomóc... a nieraz to przecież jest kilka stromych schodków, żeby się z tym wszystkim zapakować... Szczerze współczuję i cieszę się, że mnie to ominie...

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-24, 19:26   #327
D0tk4
Zadomowienie

dziewczynki kochane

przyjmiecie mnie? spowrotem? po raz pierwszy? sam nie wiem jak to okreslic
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:34   #328
meire
Zakorzenienie

Wrocilam wlasnie ze szpitala.. Nie zostawili mnie na oddziale, bo zrobil USG i powiedzial, ze nie widzi noc niepokojacego.. A Robalek z bijacym serduszkiem od razu pokazal sie na ekranie.. Nawet jeszcze specjalnie mi powiekszyl na ekranie i pokazal.. Powiedzial, ze poki co jest OK.. Ze faktycznie ciaza jest mlodsza, niz z OM, ale prawidlowa, jak na 6 tydzien.. Zglupialam juz totalnie teraz.. I wiecej nic nie robie.. Bede czekac do listopada na kolejna wizyte.. Nie mam juz sily na te nerwy.. Niech sie dzieje przez te dwa tyg, co ma byc.. Ale chyba troche mi ulzylo.. Teraz nie wiem, co bylo przyczyna, ze tamta nie widziala dzis nic.. I pomyslec, ze idealnie prowadzila moja poprzednia ciaze... Ale teraz juz chyba nie bede do niej chodzic....

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:37   #329
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
dziewczynki kochane

przyjmiecie mnie? spowrotem? po raz pierwszy? sam nie wiem jak to okreslic
Jestem na tak

Cytat:
Wrocilam wlasnie ze szpitala.. Nie zostawili mnie na oddziale, bo zrobil USG i powiedzial, ze nie widzi noc niepokojacego.. A Robalek z bijacym serduszkiem od razu pokazal sie na ekranie.. Nawet jeszcze specjalnie mi powiekszyl na ekranie i pokazal.. Powiedzial, ze poki co jest OK.. Ze faktycznie ciaza jest mlodsza, niz z OM, ale prawidlowa, jak na 6 tydzien.. Zglupialam juz totalnie teraz.. I wiecej nic nie robie.. Bede czekac do listopada na kolejna wizyte.. Nie mam juz sily na te nerwy.. Niech sie dzieje przez te dwa tyg, co ma byc.. Ale chyba troche mi ulzylo.. Teraz nie wiem, co bylo przyczyna, ze tamta nie widziala dzis nic.. I pomyslec, ze idealnie prowadzila moja poprzednia ciaze... Ale teraz juz chyba nie bede do niej chodzic....
Cieszę się, że w szpitalu jednak pokazał się zarodek i serduszko Teraz najlepsze co możesz zrobić to nie denerwować się i spokojnie czekać Wiem, że łatwo powiedzieć, ale naprawdę już nic więcej nie możesz zrobić. Bierzesz coś na podtrzymanie? Luteinę, Dupka?

Przytulam mocno

25.05.2013

Michał
Szymon

Stary 2013-10-24, 19:38   #330
zubi89
Zakorzenienie

Dotka ja nie ma nic przeciwko

Cytat:
Ale super wiedziałam, że tak będzie Bardzo dobrze, że nas posłuchałaś i pojechałaś teraz możesz spać spokojnie mam nadzieje, że i u mnie wszystko w porządku jeszcze 2 tygodnie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości