My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-24, 19:14   #3571
KaMilka4891
Zadomowienie

Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Jak już to kiedyś na wątku zostało powiedziane - przesadę każdy widzi inaczej - ja na ogół nie golę rąk, również mam baaaaardzo jasne i wręcz niewidoczne włoski na rękach, ale zgolenie ich to kwestia kilku minut, a wiem, że komfortowo będę się czuła mając gładką skórę na całym ciele
Włoski nie będą grubsze i ciemniejsze alloffkowa - gwarantuję Ci to

No właśnie nie mogę się podzielić - prawa autorskie TŻta
Mam nadzieję, że wybaczysz
no trudno wybaczam z prawami autorskimi się bić nie będę
Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Pochwale się choć nie wiem czy jest czym.
Na wódkę i inne alko robie takie wstążeczki. Tutaj akurat może nie za ładna bo pierwsza i jeszcze jej nie wyrównałam.
Druga rzecz to kwiatowa kula na Nasz stół.
Zamiast takiej standardowej wiązanki jak zawsze przed Młodymi leży będa takie trzy kule kwiatowe ( prawdopodobnie dwie fioletowe i jedna pośrodku ecru).Postawie je na szkle w towarzystwie świeczek. Docelowo będzie to mnie więcej wyglądało tak jak na tym obrazku z trzema białymi kulami.
piękne te kule mi się bardzo podobają i chciałabym coś takiego na stołach, kura to gąbka florystyczna (jaka średnica)? i ile kwiatów na taką kulę Ci zeszło?
Cytat:
Ja bym się bała balonów, bo jak zbyt blisko mnie huczy to piszczę, więc byłaby to mega żenada
a to by mogło byc całkiem zabawne ja się jakoś rozczulam jak dziewczyna tak piszczy z okazji takiej pierdoły
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a ja główkuje za co ślubnego się teraz zabrać
kokardki prawie skończone
wódkę odhaczyłam już z mojej listy... hmmm
mogę Cię zatrudnić do klejenia moich pudełek, bo dość czasochłonne się okazały
Cytat:
Napisane przez mmona24 Pokaż wiadomość
Ale tu sie wlasnie przyszla pm boi, ze ja upija

Kochane a myslalyscie juz nad jakims prezentem dla meza na Wielki Dzien?
haha to jak PM się boi, to powinna ze swoją flaszką magiczną chodzić u nas każdy rozumie, że młodzi z każdym się nie napiją i lepiej się soczkiem stukać

a co do prezentu, to pojęcia nie mam, ale na pewno będzie to coś co będzie mu przypominało o Naszym Wielkim Dniu
Stary 2013-10-24, 19:15   #3572
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
O kurcze dziewczyny, ale mi na ambicję weszłyście z tym prezentem Ja miałam w planie kupić mu te wsuwki do mankietów "i love my wife" i żeby nałożył je na poprawiny, a później na plener, ale trochę podniosłyście poprzeczkę :P
Spytałam się za to, co on mi kupi, bo dzień ślubu to jednocześnie dzień moich urodzin, to mi odpowiedział, że dostanę najlepszy prezent jaki mogę sobie wyobrazić. Dopytuję się, cóż to może być, a on mi na to odpowiada "JA"
ah ta skromność
Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
no trudno wybaczam z prawami autorskimi się bić nie będę

piękne te kule mi się bardzo podobają i chciałabym coś takiego na stołach, kura to gąbka florystyczna (jaka średnica)? i ile kwiatów na taką kulę Ci zeszło?

a to by mogło byc całkiem zabawne ja się jakoś rozczulam jak dziewczyna tak piszczy z okazji takiej pierdoły

mogę Cię zatrudnić do klejenia moich pudełek, bo dość czasochłonne się okazały

haha to jak PM się boi, to powinna ze swoją flaszką magiczną chodzić u nas każdy rozumie, że młodzi z każdym się nie napiją i lepiej się soczkiem stukać

a co do prezentu, to pojęcia nie mam, ale na pewno będzie to coś co będzie mu przypominało o Naszym Wielkim Dniu
ok, dawaj
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:16   #3573
springtime
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
swiat_katarzyny wiem, że to już może zbyt późno, ale jak chcesz to chętnie mogę Ci podesłać moją listę od barmana i sobie zweryfikujesz. Jest ona z myślą o 250 gościach.

.
A ja mogę prosić o listę? Dostałam ofertę drink baru: 2 barmanów + alkohole na 160 osób - 1800 zł. Jednak lista alkoholi, którą dostałam wydaje mi się dość uboga jak na tą cenę. Mogłabym porównać z Twoją? Masz może też listę drinków?
Stary 2013-10-24, 19:19   #3574
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Chcę kupić TŻtowi porządny zegarek Ostatnio mi powiedział, że chciałby mieć jakiś fajny, na ślubie może też.

P.S. Taaak, wiem, odlicza godziny do rozstania itepe
Nie jestem przesądna
Kupiłam TŻ zegarek jakieś 3 tygodnie temu na 30-te urodziny Zostawił sobie na ślub
Ja też nie wierzę w gusła, bo kto wierzy w gusła, temu dupka uschła
No w sumie trochę uschnąć by mogła

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:21   #3575
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
A ja mogę prosić o listę? Dostałam ofertę drink baru: 2 barmanów + alkohole na 160 osób - 1800 zł. Jednak lista alkoholi, którą dostałam wydaje mi się dość uboga jak na tą cenę. Mogłabym porównać z Twoją? Masz może też listę drinków?
Jasne, nie ma problemu. Podaj mi tylko @ Listy drinków nie mam, ale byłam na weselu, które obsługiwał ten barman i nie widziałam ograniczenia U nas będzie także dwóch barmanów.
P.S. Listy drinków nie robimy, bo i tak przeważnie słyszy się "coś słodkiego" albo już idą konkretne drinki "sex on the beach", "mojito" "margerita" itp. lub "niech Pan nam coś zaproponuje od siebie"

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.

Edytowane przez no_doubt
Czas edycji: 2013-10-24 o 19:24
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:42   #3576
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Wrócił tż z pracy, położyliśmy się na chwilę i spaliśmy prawie 3 godziny. Zjedliśmy obiad i ja w sumie mogę już iść spać, ta jesień mnie wykończy
też tak mam przychodzę z pracy, śpię 2-3 godziny, wstanę i z chęcią dalej bym spała

Panna Izabela jeżeli nie jesteś przekonana - nie decyduj się. Ewentualnie obejrzyjcie jakąś płytę z wesela na którym grał i ocenicie czy goście się bawią, jakie zabawy organizuje. Ja tak zrobiłam z fotografem i do tej pory żałuję.

Atomoowka gratuluję zakupu wódki, super cena

Blondi2989 w naszym regionie "alternatywa" częściej się pojawia, dlatego rozważamy jeszcze test zgodności.
Nie planujemy dużo zabaw - test zgodności (albo alternatywa), rzucanie welonem + mucha/krawat i zbieranie na wózek (chociaż negocjacje jeszcze trwają bo ja nie chcę tej zabawy).

justynkie podziel się wrażeniami po pierwszych zajęciach Przed weselem na indywidualne lekcje również będziecie szli?

Ps. dodałam foty z sesji do klubu

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:46   #3577
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

Na wódkę i inne alko robie takie wstążeczki. Tutaj akurat może nie za ładna bo pierwsza i jeszcze jej nie wyrównałam.
Zamiast takiej standardowej wiązanki jak zawsze przed Młodymi leży będa takie trzy kule kwiatowe ( prawdopodobnie dwie fioletowe i jedna pośrodku ecru).Postawie je na szkle w towarzystwie świeczek. Docelowo będzie to mnie więcej wyglądało tak jak na tym obrazku z trzema białymi kulami.
piękny kolor kokardek
a te kule kwiatowe super się prezentują mi też się średnio podoba standardowa wiązanka przed PM

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Offtopując, byłam dzisiaj spontanicznie oddać krew, bo jest na mojej uczelni akcja krwiodawstwa... Byłam 3 lata temu, ale zdyskwalifikowało mnie przeziębienie i nie oddałam. Później nie było okazji, aż poszłam dzisiaj - już myślałam, że się uda, ale okazało się, że mam nieznacznie obniżone żelazo i nie mogłam Niby w normie, ale jednak za niskie żeby być krwiodawcą. A czuję się w "obowiązku" oddawać krew, bo mam gr 0...
piona też mam gr 0

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Aż mi głupio że Wy co chwilę robicie jakieś ślubne rzeczy a ja jakoś nie mogę się za to zabrać Żeby mi tylko czasu nie brakło bo mam ambitny plan żeby samodzielnie zrobić jak najwięcej pierdółek a narazie nie mam do tego natchnienia
ja też nic nie robiłam jeszcze bo się nie mogę zdecydować na kolor przewodni miałam się już dawno z dekoratorką sali spotkać ale zawsze coś..
waham się pomiędzy fuksją a tiffany blue (ale Tż się "taki niebieski" nie podoba"

Cytat:
aha i jeszcze jedno pytanie- kto przypina welon pm? dzisiaj slyszalam ze chrzestna??
welon nie wiem kto przypina hmmm
a co do prezentu dla męża to ja swojemu strzelę kurs prawka na motocykl bo wiem, że to jego skryte marzenie

Edytowane przez madzixx88
Czas edycji: 2013-10-24 o 19:47
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 19:49   #3578
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja mam pytanie z innej beczki. Niedawno ktoras dostala certyfikat na uslugowe prowadzenie ksiag, moglaby sie do mnie odezwac na pw?

Co do ptrzentu dla TZta, spinki planuje na Mikolajki... a zegarek faktycznie fajny pomysl, mozr jakas "kiete" czyt. lancuszek, bo cos kiedys mowil ze moze by nosil jskby mial...

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:49   #3579
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Kupiłam TŻ zegarek jakieś 3 tygodnie temu na 30-te urodziny Zostawił sobie na ślub

również rozważam zegarek dla Tż źródła doniosły mi, że D. chce mi mój upatrzony w Aparcie zegarek kupić

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-10-24 o 19:57
Stary 2013-10-24, 19:53   #3580
aneczka25057
Rozeznanie

Witam się wieczorkiem
Nadrobiłam 10 str. i zostało mi jeszcze kilka ale chyba nie dam już rady Dzisiejsza noc nieprzespana w całości byłam na inwentaryzacji do 6.30, a o 7.30 zaczynam pracę więc zmrużyłam oczy w międzyczasie na dosłownie pół godziny
Ze spraw ślubnych, wczoraj z Tż zdecydowaliśmy się zamówić próbki zaproszeń z Amelii, nie mogę się już doczekać kiedy dotrą
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 19:55   #3581
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość

również rozważam zegarek dla Tż źródła doniosły mi, że D. chce mi mój upatrzony w Aparcie zegarek kupić
Jak ja marzę o zegarku. Miałam w życiu 5 zegarków, każdy mnie uczulał, ręka tak wysypana, że była leczona sterydami. Oddałam mamie. Alergolog i dermatolog powiedzieli, że o zegarku mogę pomarzyć. Posrebrzane i pozłacane też uczulają, a jak są tytanowe to najczęściej mają zwykłą kopertę (z niklem) albo zapinanie z niklem, a to głównie koperta zegarka ma bezpośredni kontakt z ręką.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-10-24 o 19:59

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 20:05   #3582
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Nadrobiłam tylko bieżącą stronę sorry
Nie mogę się doczekać Twojej relacji Liczę na nią
napewno się pojawi

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

życzę Wam śniegu po kolana piękne są sesje ślubne zimowe, ja nawet o tym myślałam ale moja mama powiedziała,że to zimno i lepiej latem
Oby tak było jak piszesz, albo chociaż za kostki

Cytat:
Tak dziewczyny piszecie o tych zegarkach ja mojemu TŻowi chcę kupić na świeta w sumie od świąt do naszego dnia bardzo krótko

Jakie firmy zegarków kupujecie/kupiłyście?

Chciałabym kupić jakiś porządny
Przeglądam oferty i nie wiem na co się zdecydować.
kuli1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:10   #3583
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuli1986 Pokaż wiadomość
Jakie firmy zegarków kupujecie/kupiłyście?[/B]
Chciałabym kupić jakiś porządny
Przeglądam oferty i nie wiem na co się zdecydować.
Jak porządny to trzaśnij Rolexa

Mój TŻ na bransolecie miał zegarek firmy Lorus i był zadowolony, więc ja postawiłam na zegarek tej samej firmy w wersji eleganckiej, coś w tym stylu http://www.lorus.pl/lorus-rl425ax9g-p-445.html
Nie stać mnie na zegarek droższy niż do 400 zł.

Założył w dniu urodzin, ale teraz zostawił do ślubu

2014

Stary 2013-10-24, 20:12   #3584
Anesthesia
Wtajemniczenie

Ja tam niż TŻtowi nie planowałam kupować, w ogóle nie słyszałam że przyszli małżonkowie sobie coś z okazji ślubu kupują... ale zegarek to na pewno dobry pomysł, chociaż mój TŻ nie nosi
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:16   #3585
cikulada
Zadomowienie

Cytat:
aha i jeszcze jedno pytanie- kto przypina welon pm? dzisiaj slyszalam ze chrzestna??
Ja TŻowi nie planuję kupować żadnego prezentu, z resztą on mi też nie. Sam fakt, że będziemy już małżeństwem i powiemy sobie ''tak'' będzie dla nas obojga wystarczającym prezentem

Co do welonu to mi będzie go przypinać świadkowa tak samo jak będzie pomagać mi przy ubieraniu Poza tym nigdy nie słyszałam żeby to zadanie należało do jakiejś konkretnej osoby

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
ja też nic nie robiłam jeszcze bo się nie mogę zdecydować na kolor przewodni miałam się już dawno z dekoratorką sali spotkać ale zawsze coś..
waham się pomiędzy fuksją a tiffany blue (ale Tż się "taki niebieski" nie podoba"
Ja już mam wybrany kolor przewodni ale coś się nie mogę zabrać za robotę bo wydaje mi się że mam na to jeszcze tyyyle czasu

cikulada jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 20:20   #3586
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Blondi2989 w naszym regionie "alternatywa" częściej się pojawia, dlatego rozważamy jeszcze test zgodności.
Nie planujemy dużo zabaw - test zgodności (albo alternatywa), rzucanie welonem + mucha/krawat i zbieranie na wózek (chociaż negocjacje jeszcze trwają bo ja nie chcę tej zabawy).
No proszę
A ostatnio znajomi opowiadali, że goście wymusili zabawę zbierania na wózek na weselu, choć PM nie chcieli W szoku byłam, mnie nigdy ta zabawa nie jarała, bo zarówno w mojej rodzinie jest znana, a w rodzinie TŻ wręcz uwielbiana Więc u nas na pewno będzie, TŻ chce, no to muszę się zgodzić, w końcu to też jego wesele

Ja w ogóle zawsze byłam mega prezentowa, ale ostatnio straciłam zapał... Dziś TŻ obronił magistra i ja mu tylko postawiłam coś dobrego do jedzenia
Stary 2013-10-24, 20:25   #3587
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
Jak porządny to trzaśnij Rolexa

Mój TŻ na bransolecie miał zegarek firmy Lorus i był zadowolony, więc ja postawiłam na zegarek tej samej firmy w wersji eleganckiej, coś w tym stylu http://www.lorus.pl/lorus-rl425ax9g-p-445.html
Nie stać mnie na zegarek droższy niż do 400 zł.

Założył w dniu urodzin, ale teraz zostawił do ślubu
hehe może nie aż tak porządnego
może w przyszłoście będzie mnie stać na rolexa hehe

fajny ten lorus, też myślałam coś na skórzanej bransolecie Festina też ma ciekawe wzory i w rozsądnej cenie bo coś koło 600zł
Stary 2013-10-24, 20:26   #3588
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
No proszę
A ostatnio znajomi opowiadali, że goście wymusili zabawę zbierania na wózek na weselu, choć PM nie chcieli W szoku byłam, mnie nigdy ta zabawa nie jarała, bo zarówno w mojej rodzinie jest znana, a w rodzinie TŻ wręcz uwielbiana Więc u nas na pewno będzie, TŻ chce, no to muszę się zgodzić, w końcu to też jego wesele

Ja w ogóle zawsze byłam mega prezentowa, ale ostatnio straciłam zapał... Dziś TŻ obronił magistra i ja mu tylko postawiłam coś dobrego do jedzenia
u nas też jest znana i lubiana i będzie.
Choć wiem że wiele dziewczyn z wątku ją linczuje :P

co do Rolexów: ten niczego sobie:
http://allegro.pl/rolex-gmt-ii-ref-1...635422207.html

może policytuje, hahahaha
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-10-24 o 20:28
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:28   #3589
kuli1986
Raczkowanie

Cytat:
No proszę

U nas też jest tradycja zbierania na wózek i raczej przy niej zostaniemy

Tak samo, zawsze byłam prezentowa, uwielbiam robić i wymyślać niespodzianki prezentowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-24, 20:33   #3590
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
No proszę

U nas jest popularna, na każdym weselu była Podobnie jak u Ciebie - Tż chce, próbowałam go przekonać, ale nie będę tego robiła na siłę bo to też jego wesele Żeby to urozmaić chcę aby później Tż wziął uzbierane pieniądze, przekazał je mnie mówiąc że tak będzie po każdej wypłacie (chociaż czuję, że tutaj mogę opór napotkać )

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-10-24 o 20:35
Stary 2013-10-24, 20:36   #3591
moooniaaaa
Zakorzenienie

Welon przypina chyba fryzjerka? a jak się chce w domu to świadkowa, mama, ktokolwiek :P
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:45   #3592
mariuszwojcicki
Raczkowanie

Zbieranie na wózek, temat rzeka Mam dwa rekordy związane z tą zabawą
1) czas akcji 50 minut, zebrane 3860 zł
2) czas akcji 3 minuty, zebrane 17 zł

Wnioski: jeśli wiecie, że w Waszych rodzinach zabawa jest popularna to śmiało, uda się. Czasem faktycznie nawet sami goście się dopytują czy to będzie. Natomiast jeśli pewności nie macie to nic na siłę bo efekt może być kiepski
mariuszwojcicki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:46   #3593
enzunio
BAN stały

U mnie też jest zbieranie na wózek, ludzie rozmieniają sobie kasę (niektórzy) na jednodolarówki i wszystkim po kolei odbijają, albo wrzucają zdrapki lotto Ogólnie to jest bardzo na luzie i bardzo mi się to podoba
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 20:53   #3594
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
U nas jest popularna, na każdym weselu była Podobnie jak u Ciebie - Tż chce, próbowałam go przekonać, ale nie będę tego robiła na siłę bo to też jego wesele Żeby to urozmaić chcę aby później Tż wziął uzbierane pieniądze, przekazał je mnie mówiąc że tak będzie po każdej wypłacie (chociaż czuję, że tutaj mogę opór napotkać )
No właśnie myśmy ustalili, że po zakończeniu zabawy nie bawimy się w żadne przekazywanie pieniędzy, liczenie, rzucanie, zbieranie.
A i przy okazji - warto zwrócić zespołowi/djowi uwagę, że wrzucane do koszyka/welonu pieniądze mogą być jakiekolowiek, bo raz się spotkałam, że zespół powiedział, że wrzucane pieniądze mogą być tylko i wyłącznie papierowe - mnie to zniesmaczyło do uczestniczenia w zabawie.

A! I jeszcze przypomniała mi się taka pierdółka - warto mieć ze sobą jakąś małą torebkę wizytową do której będzie się zbierać pieniądze rozrzucone pod Kościołem (jeżeli jest u Was taka tradycja) - ostatnio na weselu PM zostali obficie obrzuceni moneciakami i nie wiedzieli gdzie je składować - Mama PM zaoferowała zwykłą, przezroczystą reklamówkę, bo jedynie to miała Nie wyglądało to zbyt elegancko

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
U mnie też jest zbieranie na wózek, ludzie rozmieniają sobie kasę (niektórzy) na jednodolarówki i wszystkim po kolei odbijają, albo wrzucają zdrapki lotto Ogólnie to jest bardzo na luzie i bardzo mi się to podoba
U mnie goście na pewno będą przygotowani - na weselu miesiąc temu dostaliśmy nawet po dyszce od mamy TŻta żeby tylko wziąć udział Bo my nieprzygotowani jak zwykle byliśmy
Stary 2013-10-24, 21:03   #3595
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie myśmy ustalili, że po zakończeniu zabawy nie bawimy się w żadne przekazywanie pieniędzy, liczenie, rzucanie, zbieranie.
A i przy okazji - warto zwrócić zespołowi/djowi uwagę, że wrzucane do koszyka/welonu pieniądze mogą być jakiekolowiek, bo raz się spotkałam, że zespół powiedział, że wrzucane pieniądze mogą być tylko i wyłącznie papierowe - mnie to zniesmaczyło do uczestniczenia w zabawie.

A! I jeszcze przypomniała mi się taka pierdółka - warto mieć ze sobą jakąś małą torebkę wizytową do której będzie się zbierać pieniądze rozrzucone pod Kościołem (jeżeli jest u Was taka tradycja) - ostatnio na weselu PM zostali obficie obrzuceni moneciakami i nie wiedzieli gdzie je składować - Mama PM zaoferowała zwykłą, przezroczystą reklamówkę, bo jedynie to miała Nie wyglądało to zbyt elegancko [COLOR="Silver ]
U nas liczenie jest "tradycją" Tylko nie będziemy rozdzielali kto więcej uzbierał tylko łącznie policzymy. I wtedy ewentualnie Tż mi je przekaże.

Miesiąc przed ślubem mamy spotkanie z zespołem, na pewno zwrócę im uwagę. Dzięki za zwrócenie uwagi Chętnie poczytam na co jeszcze powinnam im zwrócić uwagę

Świadkowa będzie miała małą torebkę, chociaż my chcieliśmy aby po wyjściu z Kościoła wystrzeliły nam tuby, ale proboszcz spłatał nam psikusa i w tym roku zrobił kopułę i zadaszenie jest prawie na cały podest, obawiam się że z tub będzie

Nasz Kościół zmienił nazwę z Diecezjalne Sanktuarium na Bazylika Mniejsza, jak tu zamówić zaproszenia wcześniej

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Anka zapomniałam wczoraj, świetne zdjęcia!!! Fajny klimat. Robiliście gdzieś nad morzem?
dziękuję tak, zdjęcia były robione nad morzem, w okolicach Mielna we wrześniu

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-10-25 o 08:44
Stary 2013-10-24, 21:35   #3596
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
My z TŻ zrobiliśmy go na weselu, które prowadziliśmy - ze szklanej kuli PM losowali po kolei (po 5) z pudełek po jajkach niespodziankach "zadania", np. Gotować będę JA! Wracać z imprezy samochodem będę JA!
Super wyszło jak Panna Młoda wylosowała, że będzie naprawiać samochód

2 zabawy to według mnie mało - optymalnie 3,4.
Znam podobną wersję, tylko z balonikami, które PM po kolei przebijają i ze środka wyskakuje karteczka

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
MAMY WÓDZIĘ
47 BUTELEK SOPLICY :d
PO 17,20
Gratulacje! ekstra cena!

Cytat:

Super te kule! To sztuczne kwiaty?

Cytat:
rozwaliłaś mnie tym tekstem o dupce

Cytat:
Napisane przez Anesthesia Pokaż wiadomość
Ja tam niż TŻtowi nie planowałam kupować, w ogóle nie słyszałam że przyszli małżonkowie sobie coś z okazji ślubu kupują... ale zegarek to na pewno dobry pomysł, chociaż mój TŻ nie nosi
Kurcze, u nas też nie ma takiego zwyczaju Wystarczającym prezentem będzie dla niego świeżo poślubiona żona

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 21:37   #3597
asiulek8
Wtajemniczenie

U mnie też zbieranie na wózek jest tradycją, natomiast mój TŻ pierwszy raz o tym słyszał. Ja bym chciała, ale chyba będę musiała stoczyć o to bój . Na jednym weselu jak byłam odbijane były co jakieś 10 sekund, a zabawa trwała może z 15 minut. Najlepsze jest to, że najczęściej do koszyczka podchodził kolega pana młodego i to jego odbijał a widząc ile wrzucał uzbierałaby się druga koperta. Ciekawa jestem czy jak wytrzeźwiał pamiętał

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2013-10-24 o 21:38
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 21:43   #3598
anannke
Zakorzenienie

co myślicie o takich zaproszeniach http://allegro.pl/verso-eleganckie-z...48879109.html?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-24, 21:55   #3599
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
co myślicie o takich zaproszeniach http://allegro.pl/verso-eleganckie-z...48879109.html?
bardzo ładne, eleganckie i z klasą brązowe V9 lub V13 jeszcze fioletowe V 15

Stary 2013-10-24, 22:04   #3600
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładne, eleganckie i z klasą brązowe V9 lub V13 jeszcze fioletowe V 15
ciekawe jak z jakością ale cena mają fajną też mi te v9 wpadły w oko

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-10-24 o 22:07
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości