W³osy proste czy falowane? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury

Notka

Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-10-24, 19:23   #1
201701261449
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 385

W³osy proste czy falowane?

Hej
przez ca³e swoje 19-letnie ¿ycie my¶³a³am, ¿e mam falowane w³osy, poniewa¿ zawsze krzywo, bo krzywo, raz mocniej raz s³abiej, ale siê falowa³y.
Od kilku miesiêcy bardziej dbam o w³osy: oprócz podstaw pielêgnacji próbowa³am zdefiniowaæ skrêt, wypróbowa³am wszystko, co polecaj± dziewczyny w zakrêconym w±tku ale w³osy nie reagowa³y na nic, mimo, ¿e nie s± ju¿ suche ani zniszczone, zosta³y ¶ciête i zregenerowane porz±dnie.

Kilka dni temu pierwszy raz w ¿yciu umy³am rano w³osy - wiem, ¿e to dziwnie brzmi, ale od dziecka my³am w³osy wieczorem (z lenistwa, z braku czasu rano, z obawy przed zniszczeniem w³osów suszark± i za rad± mamy, ¿eby tego nie robiæ, bo a nu¿ nie dosuszê dobrze i po wyj¶ciu na zewn±trz zapalenie p³uc gotowe ), nie czesa³am ich na mokro, tylko od razu sz³am spaæ albo przeczesa³am i wi±za³am w kucyk/warkocz i z takich popl±tanych w³osów rano wychodzi³o co¶ ala fala, z czego ka¿dy w³os by³ wywiniêty w inn± stronê i czasem jeden bok g³owy by³ ty³ko z³amany w jednym miejscu, a z drugiej strony mia³am w³a¶nie falki.
Wracaj±c do tematu: zmy³am rano oliwê z oliwek hegronem, potem od¿ywkê isany do w³osów krêconych, na³o¿y³am trochê od¿ywki b/s joanny miód i mleko i odrobinkê isanowskiej pianki do w³osów krêconych, potem zakrêci³am w ¶limaczki. Po paru godzinach (w³osy d³ugo mi schn±) rozu¶ci³am w³osy, przeczesa³am rêk± i posz³am do ³azienki spojrzeæ w lustro i prze¿y³am ma³y szok.
W³osy mia³am idealnie proste, jak nigdy, nawet o prostownicy.
Przez calutki dzieñ efekt siê trzyma³, mimo kosmetyków pomagaj±cych w skrêcie. Wieczorem dopiero mi siê koñcówki wywinê³y, ale wiem, ¿e to dlatego, ¿e jestem w trakcie zauszczania i koñce opadaj± parê cm na ramiona i siê unosz±, bo s± za krótkie.

Wybaczcie, ¿e tak siê rozpisa³am, ale trochê siê zgubi³am i w koñcu nie wiem, czy mam proste w³osy czy falowane? A mo¿e zawsze by³y proste (mama, dziadkowie i siostra maj± w³osy jak druty, tata jako jedyny w m³odo¶ci mia³ krêcio³ki) ale odkszta³ca³y siê przez spanie w nierozczesanych, mokrych w³osach?
Dzi¶ spróbowa³am jeszcze raz umyæ rano w³osy, z tym, ¿e umy³am je hegronem i na³o¿y³am ww. od¿ywkê joanny. W³osy s± nadal proste i nie wiem co my¶leæ pytanie mo¿e wydaæ siê idotyczne, ale no nie do tego przywyk³am przez niemal¿e dwadzie¶cia lat
201701261449 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-24, 20:48   #2
Lady_Caroline
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 574
Dot.: W³osy proste czy falowane?

My¶lê, ¿e to wina oliwy. Czêsto dzia³a prostuj±co na w³osy, tymbardziej, ¿e nak³ada³a¶ na noc, wiêc kilka godzin mia³a¶ j± na w³osach.
Stary 2013-10-24, 20:53   #3
201701261449
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 1 385

Cytat:
Napisane przez Lady_Caroline Poka¿ wiadomo¶æ
My¶lê, ¿e to wina oliwy. Czêsto dzia³a prostuj±co na w³osy, tymbardziej, ¿e nak³ada³a¶ na noc, wiêc kilka godzin mia³a¶ j± na w³osach.
Dziêki za odpowied¼ tylko nie sprecyzowa³am - dzi¶ nie mia³am oliwy, poza tym, czêsto oliwê nak³ada³am, zmywa³am i sz³am spaæ i by³y fale. Podejrzewam, ¿e to po prostu od tarcia poduszk± albo moim w³osom siê odwidzia³o co¶, ale z ciekawo¶ci wolê siê upewniæ
201701261449 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-25, 08:44   #4
nati-mo
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 515
GG do nati-mo

Rany, mam podobny problem, tylko odwrotny ca³e ¿ycie by³am ¶wiêcie przekonana ¿e mam proste w³osy, tylko takie "krzywe". Ostatnio odkry³am, ¿e mam falowane
Wracaj±c do tematu - zwróæ uwagê na to, czy proste w³osy po wyschniêciu pusz± siê chocia¿ troszkê. Je¶li nie - to najprawdopodobniej jeste¶ dumn± w³a¶cicielk± prostych w³osów, a fale to móg³ byæ wynik spania z warkoczem czy innym spiêciem. Je¶li natomiast siê pusz± - a jak piszesz - w³osy masz zdrowe, to... sprawd¼ jeszcze raz te fale

->
nati-mo jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-25, 19:59   #5
Lady_Caroline
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 574

Cytat:
Napisane przez smellsliketeenspirit Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki za odpowied¼ tylko nie sprecyzowa³am - dzi¶ nie mia³am oliwy, poza tym, czêsto oliwê nak³ada³am, zmywa³am i sz³am spaæ i by³y fale. Podejrzewam, ¿e to po prostu od tarcia poduszk± albo moim w³osom siê odwidzia³o co¶, ale z ciekawo¶ci wolê siê upewniæ
A z falami tak bywa, czasem wyjdzie ³adny skrêt, a czasem niewiadomo co. P.S. Te¿ jestem z Torunia.
Stary 2013-10-28, 08:33   #6
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 438

Du¿o produktów u¿ywasz do w³osów na raz tzn: oliwa, od¿ywka, pianka, od¿ywczy szampon - a co za du¿o to nie zdrowo - to obci±¿y³o twoje w³osy na tyle ¿e do wieczora by³y proste.
Odstaw oliwê i piankê a zobaczysz siê z powrotem pofaluj±, je¿eli masz krêcone naprawdê, a nie odgniecone przez spanie.
Sylwia1900r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-29, 20:32   #7
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 245

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Poka¿ wiadomo¶æ
Du¿o produktów u¿ywasz do w³osów na raz tzn: oliwa, od¿ywka, pianka, od¿ywczy szampon - a co za du¿o to nie zdrowo - to obci±¿y³o twoje w³osy na tyle ¿e do wieczora by³y proste.
Odstaw oliwê i piankê a zobaczysz siê z powrotem pofaluj±, je¿eli masz krêcone naprawdê, a nie odgniecone przez spanie.
Olej, szampon, od¿ywka i pianka to jest za du¿o? a sk±d taka ciekawa teoria?
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-30, 09:38   #8
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 438

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Poka¿ wiadomo¶æ
Olej, szampon, od¿ywka i pianka to jest za du¿o? a sk±d taka ciekawa teoria?
Ka¿dy u¿ywa ile chce, dla mnie 4 produkty u¿ywane w ten sam dzieñ na w³osy, to du¿o.
A teoria sk±d? Mo¿e z forum w³osomaniaczek? ¿e za du¿o kosmetyków na w³osie na raz = w³osy obci±¿one, ciê¿kie, przyklapniête.
Chce siê lekko¶ci, to nie oblepiajmy w³osów zbyt mocno.

Edit o godz 11:06 - zauwa¿y³am ¿e autorka w±tku sie nie odzywa, ma nas daleko w d...e, nie ma co siê rozwodziæ.

Edytowane przez Sylwia1900r
Czas edycji: 2013-10-30 o 11:07
Sylwia1900r jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-10-30, 11:32   #9
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 245

Cytat:
Napisane przez Sylwia1900r Poka¿ wiadomo¶æ
Ka¿dy u¿ywa ile chce, dla mnie 4 produkty u¿ywane w ten sam dzieñ na w³osy, to du¿o.
A teoria sk±d? Mo¿e z forum w³osomaniaczek? ¿e za du¿o kosmetyków na w³osie na raz = w³osy obci±¿one, ciê¿kie, przyklapniête.
Chce siê lekko¶ci, to nie oblepiajmy w³osów zbyt mocno.

Edit o godz 11:06 - zauwa¿y³am ¿e autorka w±tku sie nie odzywa, ma nas daleko w d...e, nie ma co siê rozwodziæ.
No tylko ze olej zmywamy. zawsze zmywamy olej wiec uzycie myjadla jest konieczne, uzycie odzywki rowniez jest konieczne, a stylizator przy wlosach falowanych to normalna rzecz ja bym jeszcze obowiazkowo dala odzywke b\s, no i moze jakies serum na koncowki takze wlosy na pewno nie sa proste od nadmiaru kosmetykow, zwlaszcza ze byly zawiniete. No ale chyba rzeczywiscie nie ma sie co rozwodzic
Wizazanka5000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2014-09-15, 16:33   #10
kartona30
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Jak ja bym chcia³a mieæ fale na g³owie to nie macie pojêcia.Ka¿de rano wstajê o 1.5 godz wcze¶niej aby zkrêciæ w³osy mam je proste jak drut
kartona30 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-06-22, 12:46   #11
cece1992
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 1

No w sumie ja te¿ mam taki problem... W³osy mam od dobrych lat farbowane z czego wynika, ¿e od niedawna zaczê³y siê wrêcz ³amaæ i porz±dnie wychodziæ. Stosowanie Radicalu pomog³o, ale ju¿ nied³ugo zaczynam walkê z nimi, a raczej lecê im na ratunek z maskami i od¿ywkami
Bêd±c ma³± dziewczynk± mia³am jasne blond proste w³oski, a teraz wygl±dam jak stógg sianka Sama siê zastanawiam jak siê z tym uporaæ, bo ju¿ stosowa³am tego miliony i dalej nic... Mo¿e kto¶ pomo¿e?
_________________________ _________

"Nim kobieta wyjdzie za m±¿, ubiera siê ³adnie po to, by podobaæ siê mê¿czyznom. Po ¶lubie za¶ ubiera siê ³adnie po to, by denerwowaæ kobiety."
cece1992 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2015-06-24, 18:02   #12
NATALA5214
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 98

A mo¿e po prostu teraz s± d³u¿sze, przy czym ciê¿sze i dlatego proste? Ja od dziecka mia³am mocno krêcone, teraz tylko lekko siê faluj± ale akurat niezale¿nie od d³ugo¶ci. No chyba, ¿e wycieniujê, wtedy mam jak ja to mówiê "jak choinka" xD.
NATALA5214 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-06-24 18:02:44

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.