|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 385
|
W³osy proste czy falowane?
Hej
![]() przez ca³e swoje 19-letnie ¿ycie my¶³a³am, ¿e mam falowane w³osy, poniewa¿ zawsze krzywo, bo krzywo, raz mocniej raz s³abiej, ale siê falowa³y. Od kilku miesiêcy bardziej dbam o w³osy: oprócz podstaw pielêgnacji próbowa³am zdefiniowaæ skrêt, wypróbowa³am wszystko, co polecaj± dziewczyny w zakrêconym w±tku ale w³osy nie reagowa³y na nic, mimo, ¿e nie s± ju¿ suche ani zniszczone, zosta³y ¶ciête i zregenerowane porz±dnie. Kilka dni temu pierwszy raz w ¿yciu umy³am rano w³osy - wiem, ¿e to dziwnie brzmi, ale od dziecka my³am w³osy wieczorem (z lenistwa, z braku czasu rano, z obawy przed zniszczeniem w³osów suszark± i za rad± mamy, ¿eby tego nie robiæ, bo a nu¿ nie dosuszê dobrze i po wyj¶ciu na zewn±trz zapalenie p³uc gotowe ), nie czesa³am ich na mokro, tylko od razu sz³am spaæ albo przeczesa³am i wi±za³am w kucyk/warkocz i z takich popl±tanych w³osów rano wychodzi³o co¶ ala fala, z czego ka¿dy w³os by³ wywiniêty w inn± stronê i czasem jeden bok g³owy by³ ty³ko z³amany w jednym miejscu, a z drugiej strony mia³am w³a¶nie falki.Wracaj±c do tematu: zmy³am rano oliwê z oliwek hegronem, potem od¿ywkê isany do w³osów krêconych, na³o¿y³am trochê od¿ywki b/s joanny miód i mleko i odrobinkê isanowskiej pianki do w³osów krêconych, potem zakrêci³am w ¶limaczki. Po paru godzinach (w³osy d³ugo mi schn±) rozu¶ci³am w³osy, przeczesa³am rêk± i posz³am do ³azienki spojrzeæ w lustro i prze¿y³am ma³y szok. W³osy mia³am idealnie proste, jak nigdy, nawet o prostownicy. Przez calutki dzieñ efekt siê trzyma³, mimo kosmetyków pomagaj±cych w skrêcie. Wieczorem dopiero mi siê koñcówki wywinê³y, ale wiem, ¿e to dlatego, ¿e jestem w trakcie zauszczania i koñce opadaj± parê cm na ramiona i siê unosz±, bo s± za krótkie. Wybaczcie, ¿e tak siê rozpisa³am, ale trochê siê zgubi³am i w koñcu nie wiem, czy mam proste w³osy czy falowane? A mo¿e zawsze by³y proste (mama, dziadkowie i siostra maj± w³osy jak druty, tata jako jedyny w m³odo¶ci mia³ krêcio³ki) ale odkszta³ca³y siê przez spanie w nierozczesanych, mokrych w³osach? Dzi¶ spróbowa³am jeszcze raz umyæ rano w³osy, z tym, ¿e umy³am je hegronem i na³o¿y³am ww. od¿ywkê joanny. W³osy s± nadal proste i nie wiem co my¶leæ pytanie mo¿e wydaæ siê idotyczne, ale no nie do tego przywyk³am przez niemal¿e dwadzie¶cia lat
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 385
|
Dot.: W³osy proste czy falowane?
Cytat:
tylko nie sprecyzowa³am - dzi¶ nie mia³am oliwy, poza tym, czêsto oliwê nak³ada³am, zmywa³am i sz³am spaæ i by³y fale. Podejrzewam, ¿e to po prostu od tarcia poduszk± albo moim w³osom siê odwidzia³o co¶, ale z ciekawo¶ci wolê siê upewniæ
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Rany, mam podobny problem, tylko odwrotny
ca³e ¿ycie by³am ¶wiêcie przekonana ¿e mam proste w³osy, tylko takie "krzywe". Ostatnio odkry³am, ¿e mam falowane ![]() Wracaj±c do tematu - zwróæ uwagê na to, czy proste w³osy po wyschniêciu pusz± siê chocia¿ troszkê. Je¶li nie - to najprawdopodobniej jeste¶ dumn± w³a¶cicielk± prostych w³osów, a fale to móg³ byæ wynik spania z warkoczem czy innym spiêciem. Je¶li natomiast siê pusz± - a jak piszesz - w³osy masz zdrowe, to... sprawd¼ jeszcze raz te fale
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 574
|
Cytat:
. P.S. Te¿ jestem z Torunia .
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 438
|
Du¿o produktów u¿ywasz do w³osów na raz tzn: oliwa, od¿ywka, pianka, od¿ywczy szampon - a co za du¿o to nie zdrowo - to obci±¿y³o twoje w³osy na tyle ¿e do wieczora by³y proste.
Odstaw oliwê i piankê a zobaczysz siê z powrotem pofaluj±, je¿eli masz krêcone naprawdê, a nie odgniecone przez spanie. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 245
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 438
|
Cytat:
A teoria sk±d? Mo¿e z forum w³osomaniaczek? ¿e za du¿o kosmetyków na w³osie na raz = w³osy obci±¿one, ciê¿kie, przyklapniête. Chce siê lekko¶ci, to nie oblepiajmy w³osów zbyt mocno. Edit o godz 11:06 - zauwa¿y³am ¿e autorka w±tku sie nie odzywa, ma nas daleko w d...e, nie ma co siê rozwodziæ. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2013-10-30 o 11:07 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 245
|
Cytat:
takze wlosy na pewno nie sa proste od nadmiaru kosmetykow, zwlaszcza ze byly zawiniete. No ale chyba rzeczywiscie nie ma sie co rozwodzic
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Jak ja bym chcia³a mieæ fale na g³owie to nie macie pojêcia.Ka¿de rano wstajê o 1.5 godz wcze¶niej aby zkrêciæ w³osy mam je proste jak drut
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
No w sumie ja te¿ mam taki problem... W³osy mam od dobrych lat farbowane z czego wynika, ¿e od niedawna zaczê³y siê wrêcz ³amaæ i porz±dnie wychodziæ. Stosowanie Radicalu pomog³o, ale ju¿ nied³ugo zaczynam walkê z nimi, a raczej lecê im na ratunek z maskami i od¿ywkami
Bêd±c ma³± dziewczynk± mia³am jasne blond proste w³oski, a teraz wygl±dam jak stógg sianka
18.03.2011 r. - 13.06.2015 r. - szczê¶liwa narzeczona _________________________ _________ "Nim kobieta wyjdzie za m±¿, ubiera siê ³adnie po to, by podobaæ siê mê¿czyznom. Po ¶lubie za¶ ubiera siê ³adnie po to, by denerwowaæ kobiety." |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 98
|
A mo¿e po prostu teraz s± d³u¿sze, przy czym ciê¿sze i dlatego proste? Ja od dziecka mia³am mocno krêcone, teraz tylko lekko siê faluj± ale akurat niezale¿nie od d³ugo¶ci. No chyba, ¿e wycieniujê, wtedy mam jak ja to mówiê "jak choinka" xD.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.

), nie czesa³am ich na mokro, tylko od razu sz³am spaæ albo przeczesa³am i wi±za³am w kucyk/warkocz i z takich popl±tanych w³osów rano wychodzi³o co¶ ala fala, z czego ka¿dy w³os by³ wywiniêty w inn± stronê i czasem jeden bok g³owy by³ ty³ko z³amany w jednym miejscu, a z drugiej strony mia³am w³a¶nie falki.
pytanie mo¿e wydaæ siê idotyczne, ale no nie do tego przywyk³am przez niemal¿e dwadzie¶cia lat