|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 6
Połóż się i zjedz coś bardzo słodkiego, nie denerwuj się bo to tylko pogarsza sytuację, pewnie zaraz się poruszy
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Popros tz zeby przylozyl ucho do brzucha. Polozna nam tak poradzila, czasem nie czujemy ruchow dziecka, ale tz mozecje "uslyszec" i tetno tez przez skore moze wyczuc.
|
#363 |
|
Zadomowienie
|
Proszę przekazać em me moje kciuki i życzenia wszystkiego dobrego. Jestem z nią myślami.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia jak sie niepokoisz to jedz do szpitala Ja wróciłam z SR, dzisiaj mocno bez szału...
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
gosia261282 pomerdaj brzuszkiem, pewnie śpi. Albo się połóż na plecach, dzieci raczej tego nie lubią, mój się zawsze wkurza jak się tak położę. Oczywiście nie na długo.
em ma też trzymam kciuki, mam nadzieję że wszystko dobrze i że wkrótce będziesz nam mogła napisać że to fałszywy alarm był. Mojej koleżance przed porodem żeby się dzieć obrócił kazali mu puszczać muzykę. Lekarz już ją straszył cc, a jednak ta muzyka pomogła, kilka dni przed porodem dosłownie. [QUOTE=Olcia_1983;43416356] Też chciałam kupić tylko turystyczne, ale w sklepie sobie je dokładniej pooglądałam i wydawały mi się takie 'chwiejne'. QUOTE] Też mam w planach turystyczne bo po kilku miesiącach od urodzenia czeka nas przeprowadzka do innego kraju i nie chcemy się ze wszystkimi gadżetami tłuc, a już łóżeczko zwykłe to najmniej nam będzie potrzebne, tak sobie myślę. Ale jeszcze się zastanawiam. Fajne macie brzuszki dziewczyny ![]() A ja dziś byłam na długim spacerze i na gimnastyce i przypominam o mięśniach K które dziś ćwiczyłam też ! |
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
EVI i Sadlaczyca, porównywanie do byłej było przed ciążą... Najlepsze zrobiła kiedy mój tz planował mi się oświadczyć i chciał zabrać mnie na zagraniczny weekend we dwoje. Kobieta to ukróciła tłumacząc, że skoro przyjechał na chwilę do Polski to nie ma na to czasu... Mojemu narzeczonemu się to wymsknęło ostatnio.
Mam nadzieję, że wszystko dobrze z Emma! Mnie na jednym usg lekarka powiedziała, że szyjkę mam 2,5 cm - czyli krótką i stwierdziła, że urodzę dużo przed czasem albo będę leżeć ostatni miesiąc. Na następnej wizycie i kolejnych było 4 cm, czyli wtedy się pomyliła?? Tak, że miejmy nadzieję, że chwilowo coś się podziało. Zestresowała mnie tym bardzo, czułam się winna, bo gimnastykowałam się od początku ciąży. Nie jakiś hardcore, pilates, joga itp. Proszę również o dopisanie mnie do listy lutowej Aneta, 24 l, chłopiec 14 luty termin
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
A na jaki temat dzisiaj mieliście zajęcia?
My mamy trochę nie w tej kolejności co trzeba, ponieważ główna prowadząca miała niedawno operację wyrostka robaczkowego i plan zajęć uległ zmianie. Ostatnie zajęcia dot. pielęgnacji malucha, prowadziła je położna ze Św. Zofii - Wiola Mierzejewska. Niestety niektóre moje pytania zbywała
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pamiętasz dane położnej? (czy nie chcesz pisać oficjalnie?) Mi przypadła do gustu położna z pierwszych zajęć (lekko nawiedzona w stylu new age, ale z pozytywną energią), niestety jest na macierzyńskim i z tego co zrozumiałam to w tej chwili w szpitalu nie pracuje. |
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym tygodniu prowadziła Beata Kolodziejczyk i zrobiła na mnie duuzo lepsze wrażenie, ale niestety jest na wychowawczym.
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tez zaczelam tą szkole rodzenia, dzis byly czwarte zajecia, z psychologiem 2 h wykladu, jak to bylo, jak jest teraz i jak to bedzie. Fajnie, ze udalo mi sie wyciagnac tzta na zajecia, chociaz komunikowal dosadnie, ze robi to dla swietego spokoju. Na 5 dziewczyn, 4 udalo sie przytargac faceta. I szczerze mowiac wszyscy wygladali na takich, co przyszli dla swietego spokoju. Jeden nawet uciął komara Poczytalam na wyrywki, za Emme oczywiscie kciuki, miejmy nadzieje, ze nawet jesli porod przedwczesny, to nie az tak bardzo przedwczesny. Pisalyscie o swoich 100dniówkach, ja swoja przespalam A co do marchewki z groszkiem, bo i taki temat widzialam, to polecam knajpe o takiej wlasnie nazwie na krakowskim kazimierzu, mniami! Pomidoróweczka tamtejsza mmmmm i racuszki z jabłkami.... Mniam mniam, tak samo buraczki na ciepło i surówka z kiszonej kapuchy i kompocik do tego tak, wszystkomto zamówiłam na jeden raz, razem
|
|
#372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojej koleżance, która kilka m-cy temu rodziła w Św. Zofii też zupełnie nie "podeszła" Katarzyna Grzybowska (chyba o tej koleżance kiedyś pisałam - podpisała umowę z Magdaleną Kukulską - to ta, która niedawno miała operację wyrostka - ona nie mogła pojawić się przy porodzie i w zastępstwie była Katarzyna Grzybowska). Zatrzymywały się jej przy obecności tej położnej skurcze porodowe Dużo lepiej "pracowało" się mojej koleżance z położną z przydziału szpitalnego.
|
|
|
|
|
#373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We wtorek mam usg, i tak do tego czasu nie będę dzwonić do żadnej położnej, bo jednak przy ułożeniu miednicowym na sn się nie piszę.
|
|
#374 |
|
Rozeznanie
|
Mój mąż wlasnie mnie wygonil z kanapy do łóżka. Stwierdził ze tak źle to juz dawno nie wygladalam (w sensie ze taka zmęczona sie wydaje) i mam natychmiast iść spać!! No to leże juz w łóżeczku
PawMaj13 - witaj
|
#375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą mi dwie dziewczyny (m.in. ta koleżanka) mówiły, żebym się zastanowiła nad podpisywaniem umowy z położną Generalnie wg nich to wcale nie jest takie potrzebne
|
|
|
|
|
#376 |
|
Zadomowienie
|
Mi nie kazał robić sama się upomnialam , o toxo, a w sumie jak widziałam jak przeglądał moje pierwsze badania...to jeszcze je z ciocia pielęgniarka omowilam. Idź jutro zrób sobie prywatnie i po 15będziesz miała wynik. Będziesz spokojniejsza.
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie, w sumie w DN na dyżurze jest 1 polozna na 3 lozka (z czego podobno baaardzo rzadko zdarza się, zeby wszystkie były zajęte), na poloznictwie 4 na 7 łóżek (tu oblozenie jest duzo większe). Wiec w sumie opieka darmowa jest chyba całkiem niezła.
|
#378 |
|
Gang Iren
|
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady.
Już jest OK,tzn rusza się ![]() Mi się też chyba atmosfera wątku udziela,bo wcześniej też miałam dłuższe przerwy w ruchach,a nie świrowałam tak jak teraz...
|
#379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez od narodzin Dominika jestem bardziej wyczulona
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dopiero będę miała ten temat (poród) na zajęciach to się jeszcze wypytam. Gdyby to była mniejsza kwota to pewnie bym się tak nie zastanawiała, ale 1500 zł to jednak sporo kasy, a jeszcze nie ma się pewności, że akurat ta położna na którą się nastawię i z którą podpiszę umowę będzie mogła być przy porodzie. Jeszcze żebym jakąś fajną znalazła…
|
|
|
|
|
#381 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od wczoraj też pilnie monitoruję ruchy małego, nie tylko w związku z porodem iwantyou, ale też w związku ze szczepionką. Bo czytałam wczoraj, że może powodować słabsze ruchy dziecka.
No, ale staram się nie popadać w paranoję, bo w okolicach 30 tc ruchy stają się mniej intensywne gdyż dziecko ma mało miejsca. |
|
|
|
#382 |
|
Zadomowienie
|
Uff od 4godz was nadrabiam.
Em ma 3 mam kciuki, żeby wszystko było. I dobranoc
|
|
|
|
#383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No nic, w poniedzialek ide robic badania i od razu zrobia mi tez te na toxo. A co do interpretacji wynikow na tokso tu masz dokladnie opisane: http://parenting.pl/portal/wyniki-toksoplazmozy |
|
|
|
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak się przejeżdża przez tory to widoczna jest duża reklama
|
|
|
#385 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A mój mąż CHODZI O 2 KULACH!!!I w Rossmanie staliśmy w dłuuugiej kolejce do kasy z paczką pieluch newborn Przyszła pani, otworzyła drugą kasę i...wiecie co? Normalnie nas stratowali...zostaliśmy stać, trzy kobiety nas wyminęły, jedna mnie szturchnęła koszykiem i w ogóle...przykro...mój mąż twierdzi, że może ludzie się boją, że zatarasujemy przejście lub zablokujemy kasę....a każdemu się przecież spieszy...cały mój mąż...
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Tego to już nie rozumiem, jeśli ktoś chodzi o kulach to jest już zupełnie zwolniony ze stania w kolejce...
|
|
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem, czy ludzi po prostu te dodatkowe 3 minuty czegoś pozbawią, czy jak... pamiętam jak przyjaciółka wpadła. chodziłyśmy do liceum. rano jak wsiadałyśmy do autobusu to ja taranowałam ludzi i zajmowałam jej miejsce ona w tym czasie kasowała bilety albo powoli szła w moją stronę. normalne, że kobieta w ciąży się przepychać nie będzie. a ile komentarzy przy tym, że dziecko z brzuchem (dawniej lat 19 nikogo nie dziwiło) sama teraz czasem też się czuję pod ostrzałem spojrzeń, szczególnie właśnie w laboratorium. i nawet świecenie obrączką nic nie da, bo przecież ślub pewnie był z przymusu. może i moje 23 lata to mało, ale jestem młoda i świadoma. u Was w ogóle kiepska sytuacja- kobieta z brzuchem, mężczyzna o kulach ... ale co poradzimy, że w takich czasach żyjemy. najgorsze, że jak ktoś nie umie krzyczeć po swoje to go zjedzą. no. to się wyżaliłam na wszystkich
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Kliknęłam coś dla siebie na ASOSie (gdyby któraś z Was chciała to jest kod na -10% 10XTRA)
biustonosz klik i legginsy klik Mam nadzieję, że będą dobre
Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2013-10-24 o 23:02 |
|
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ja mam poczucie, ze na jakiejs innej planecie żyje. Od kiedy moj brzuch jest widoczny ani razu nie zdarzyło mi sie, zeby ktos nie ustąpił mi miejsca w komunikacji miejskiej. W kolejkach tez baardzo czesto mnie przepuszczają albo kasjerki wołają.
|
#390 |
|
Gang Iren
|
A jak się czujesz po szczepionce?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.

i kompocik do tego 

Dużo lepiej "pracowało" się mojej koleżance z położną z przydziału szpitalnego.
16.06.2012r.