|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Ktosiula to prawda - podsypuje sie cukrem pudrem - mysle, ze ten link Ci pomoze - http://m.youtube.com/watch?v=iykrcxzW6os
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Kacperek bardzo fajny, a jak rączki ułożył ![]() Rusalka super brzusio. Taki zgrabniutki. Jak przywiozłam mojemu mężowi kapuśniak od mamy i zrobiam zapiekankę żeby się nawpier.....lał, to on mi mówi, że wróci pewnie ok 2. ![]() ![]() ![]() To po co wczoraj ta pretensja ???? Czy pampersy te białe 78 sztuk za 50 zł to dużo czy normalnie?
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogólnie pampki to przeliczam zawsze na cene za sztuke i wtedy mam porównanie ![]() ![]() biedronkowe Dady jak są w dużych pudłach to dwójki wychodziły po 31 gr ![]() ![]() ![]() Przy natalce zamawiałam w internetowym sklepie pieluszki bella happy w dużych pakach, bardzo się opłacają ![]() ![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2013-10-24 o 20:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Rozeznanie
|
No to żadna rewelacja. Musze poszukać taniej.
Coś mnie muli. Idę chyba spać. A i jeszcze dziś pierwszy raz w aptece pani mgr obsłużyła mnie bez kolejki ![]()
#1115 |
Zadomowienie
|
Ależ cichutko tu. Cały dzień podczytuję sobie na bieżąco z tel, więc będzie bez cytowania.
Kacperka pamiętam śpiącego słodko i Rusałkę ze zgrabnym brzuszkiem piłeczką ![]() Widzę też, że coraz więcej dziewczyn szykuję się do porodu. Się zaczyna nieźle dziać ![]() A mnie znów wydaję się teraz, że mam jeszcze mnóstwo czasu... Ja to zawsze skrajności tydzień temu panika, że na dniach będę rodzić, a teraz, że jeszcze szmat czasu przede mną. Żebym się nie zdziwiła przypadkiem ![]() ![]() Tak myślę nad jakimiś zapasami jedzenia, ale nie bardzo mam pomysły co można zrobić i zamrozić, żeby było jako takie później w smaku. Pierogi z serem zamówione u babci. Podrzućcie mi jakieś pomysły. |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zadomowienie
|
Jestem już tak zmęczona ciążą, że nie wiedziałam, iż można aż tak.
Wcześniej byłam niesamowicie aktywna, a teraz siedzę w 4 ścianach sama, czekam na męża, nawet posprzątać mi nie wolno. Brzuch albo się stawia, albo są skurcze. Poszłabym na spacer, ale ciężko mi nawet do łazienki dojść, bo kręgosłup napitala jak głupi. Nie mam siły. Czuję się jak padnięty króliczek duracella. |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
babku jeżeli chodzi o coś co Ty będziesz mogła jeść na pewno to nie mam pomysłu. A dla męża bigos albo leczo
![]() ![]() ![]() oglądam gesslerke i zjadłabym sałate zieloną ze śmietaną ![]() ![]() jak dziś weszłam na wage u gina to się mocno zdziwiłam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-24 o 20:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1119 |
Zadomowienie
|
Dzidzia jakoś pominęłam na telefonie post jak pisałaś, że w poniedziałek albo we wtorek Witka wypiszą. Dopiero teraz jak Asist zacytowała. Ale super, w końcu troszkę odpoczniesz, no i Witek też na pewno lepiej będzie czuł się w domku. Naprawdę bardzo się cieszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Trele- może to ten termin, 7/10? bo tego samego dnia rodziłyśmy. Mój zasnął, wykąpany.. oby pospał i budził się tylko na jedzenie.. ![]()
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
NASTURCJA - ja czuje ze Twoje dziecko bedzie aniołem. Nie moze byc inaczej po tym co przechodzisz
![]() ACELINKA ciekawa jestem ile? Tak czy siak zgubisz wszystko w mig, bo po Tobie widac ze raczej nie w naturze masz byc przy kości ![]() Ja dzis znowu widzialam na Chodakowskiej metamorfoze młodej mamy I serce mi pękło - Ja tez tak chce !!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1122 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie nie mam zamiaru bardzo dietować, ale też nie chciałabym szaleć z jedzeniem. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Rozeznanie
|
melduje że wszystko załatwione
![]() ![]() ![]() ![]() a własnie czy ktoraś z was nie chce wymienić butelek? bo kupiłam 2 z TT o takie http://allegro.pl/butelka-dekorowana...651108535.html bo miałam miec laktator z TT a w koncu mam z Avent. w sklepie niechca mi wymienic i tak pomyslałam że ktoras by może chciała..... |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla siebie to ja mam zamiar pomrozić kawałki indyka i ryby. Bo wydaje mi się to praktyczne. Z takiego indyka to możesz zrobić potrawkę z ryżem i warzywami [ mam zamiar w sobotę robić takie coś właśnie: indyk, gotowany ryż, marchewka, pietruszka, trochę koncentratu pomidorowego, zioła, poddusić i potem mrozić], no a ryby to wiadomo: wrzucę potem w folię i do piekarnika ![]() A - ja mam jeszcze ziemniaki obrane, umyte i pokrojone w kostkę pomrożone. Ale to chyba mam 1.5 kg ziemniaków na 5 porcji rozbite. W razie, gdyby nie było w domu świeżych do zupy czy obiadku ![]() Edit: odkryłam jeszcze, że pomroziłam grzyby [nie lubię suszonych], w kilku porcjach: na zupę, do sosów, do nadzienia. Pewnie ja nie skorzystam zbyt prędko, ale jak będę na wigilię cos przygotowywać: np farsz do uszek, to będą idealne. W ogóle to mój zamrażalnik powoli pęka w szwach ![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-24 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ziemniaczki i resztę też ![]() Edytowane przez babku Czas edycji: 2013-10-24 o 21:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() babydream też używałam do natalki czasami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do wagi to startowa 55 kg, teraz 72 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Normalnie piore dziś trzecią pralke ciuchów ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1127 | |||
Rozeznanie
|
Witam wieczorkiem
Ja dziś po wizycie, szyjka ok bez zmian ale mam jeszcze leżeć ze 3 tyg. Pani doktor pomierzyła Zosię i wyszło dopiero 1600g, czyli maluteńko. Doktorka mówi że będzie w realu jakie 1900g bo jej usg zaniża na tym etapie o jakieś 300g. Biorąc pod uwagę ze ciąża może być młodsza z tydzień lub dwa kazała się nie martwić. A tak to ponoć wszystko jest ok, może też coś źle pomierzyła bo mała strasznie fikała i nie dała się mierzyć, ale za to chętnie pokazywałam to co ma między nóżkami. Mała ma szczupły brzuszek i ogólnie malutka jest, a mój brzuszek też stwierdziła że niezbyt wielki /98cm obwodu/. Miałam badanie na gbs. Następna wizyta 14,11 na 17 ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
Trele tez widzialam ta metamorfoze u Chodakowskiej i jak popatrzylam ze potrzebowala na to 3 miesiace to az normalnie pozazdroscilam :O
Tak poczytalam ze Wasi TZ przez caly dzien w pracy siedza i szczerze Wam wspolczuje ![]() ![]() A u mnie humor kiepski bo sie dowiedzialam smutnej rzeczy ze w moim bliskim otoczeniu sie stala ale nie wiem czy bedziecie chcialy wiedziec bo to chodzi o dziecko... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Lineczko to na pewno cos baaardzo przykrego
![]() No niestety taka rzeczywistosc ze ci nasi tz'ci tyle musza pracowac. Ja namawiam tz na zmiane pracy ale on sie boi ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm, chyba to Ktosiuli Tż jest pająko-fanem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Dobrej nocki kobietki ![]()
![]() |
#1131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie możesz pisać. Pewnie trochę Ci ulży jak nam napiszesz. Przynajmniej ja tak mam. Najwyżej na biało napisz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Wtajemniczenie
|
Trele mój tz mtp miłośnik i hodowca ptaszników, musiałaś rodzic/karmić /odsypiac jak o tym pisałam
![]() Rusałka dziękuję, będę walczyć. Nasturcja niezłe masz zapasy, gdzie ci się to zmieściło. Ja też muszę się za to wziąć. Dzisiaj kupiłam pieczarki i mielone to poporcjuje i kotletów usmaze na zapas a w przyszłym tygodniu ciag dalszy. Mam juz trochę pierogów i rybke. A takie ziemniaki po zamrożeniu i ugotowaniu to dobre są? Newtrend gratki za wizytę. Lineczka na biało napisz. Miki mi robi turbomasaz flaczkow...ma parę w nogach mój syneczek... Do jutra dziewczyny!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-25 o 07:18 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Witam się w ten ciemny, piątkowy poranek. Oczywiście moja nocka dzis była masakryczna, ale to przez to, że mąż jeszcze z pracy nie wrócił. Jak go nie ma to ja jestem taka niespokojna i nie mogę spać. Teraz z kotem leżymy na łóżku i czekamy na niego. Myślałam, że troche naskrobiecie, a tu bida z nędzą. Nie mam nawet co nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Ale nas tu o tej porze masakrycznie dużo ![]()
![]() |
#1135 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja
![]() Mąż wyszedł do pracy myślałam że może zasne ale nie da rady.Przyzwyczaiłam sie do nieprzespanych nocek.Malutka tak mi daje po żebrach że czuje jakby mnie ktoś pobił...ehh..chyba wstane z wyra i zrobie sobie śniadAnko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Już sobie podjadłam i mnie zmorzyło na spanie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do mieszczenia wszystkiego- mam duuuży zamrażalnik. NIby tylko 3 szuflady, ale baaardzo pojemne. Np. wszystkie pierogi. ziemniaki, grzyby i porcje na zupę spokojnie mieszczą się w jednej szufladzie. ![]() Witam się! Mąż wyszedł przed 7 do pracy, a ja przekręcam się z boku na bok. Kolejna ciężka noc za mną. Może uda mi się zdrzemnąć trochę ![]() Dziękuję za słowa otuchy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Ja dziś spałam jak zabita i nawet siku nie wstałam. Mój mąż pracuje na 6,30 - 14,30 do pracy ma niecałe 15 min /pn-pt/. Bardzo mnie to cieszy bo jest szybciutko w domu i jeszcze jak moja mama nie może małego odebrać z przedszkola to on go bierze przed 15. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- polecam bo przy maleństwie też możemy narzekać na mało czasu a jeść trzeba zwłaszcza jak się karmi. A wystawczy dodać kaszy i ziemniaczka i po chwili mamy pyszny i zdrowy krupniczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.