Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 09:42   #1621
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Dziewczyny jak wy robicie z tym linomagiem na ciemieniuche? Smarujecie i co? Ala ma taką malutką jeszcze ale mnie wkurza!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:46   #1622
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Ale to jest linomag normalny do pupy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Mojemu też się zaczyna

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:51   #1623
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Sylwia
Szkoda isc spac, za chwilę robi sie jasno, szkoda życia na spanie. Pogadaj z nami

---------- Dopisano o 05:47 ---------- Poprzedni post napisano o 05:46 ----------

Chętnie bym z Wami pogadała nad ranem ale byłam padnięta... A teraz jak to zawsze z Emilą trzeba organizować sobie życie póki ona spokojna, bądź ucina sobie krótkie drzemki

Jakierka sto lat

Mój TŻ idzie dzisiaj opijać z malutką z kolegami z pracy... Wybaczam tylko dlatego że dostaliśmy śliczny prezent dla małej. Ale już zapowiedziałam, że jak wróci na bombie to

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Jakierka niestety Leo w ogole malo spi chyba zaczme spisywac jego pory spania ciekawe czy mi przynajmniej 12 h wyjdzie z tych jego drzemek...zaczal plakac i jak go wzielam to taki bek ze chyba wszyscy na wizazu slyszeli

A teraz oczy jak piec zlotych i guga....

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
Ita83 mam dokładnie tak samo! Emi mało śpi w dzień, chociaż tyle dobrze że nocki w miarę... My stosujemy ten sab simplex na kolki bo też mooooocno beka i cały czas pracują jelitka. A wy jak sobie radzicie z niespaniem? Bo ja mało co mogę w domu zrobić... Obiad gotuję a 2 dni bo niekiedy nie mam możliwości... Pomaga Ci ktoś?
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:53   #1624
Margosia__
Zakorzenienie

Jakierka spełnienia marzeń!

Dotkaa... my to musimy się umówić na spacer z Zuzią i Zuziowym Dziadkiem a nie z Tobą Jakoś mamy te same pory i te same trasy

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:53   #1625
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
ja juz wstalam o 6)
podchodze do lozeczka, patrze a sara ma cale czolo podrapane!!!
tak wierzgala i sie wiła że sobie czoło zmasakrowała. wielkie czerwone linie(

a my dzis do fotografa na sesje idziemy((((((((((((((
miejmy nadzieje, ze on zna fotoszopa, i jest w tym dobry
Nic się nie martw! Moja Emi w 2 tygodniu miała sesję i skórka jej się łuszczyła na całym ciałku (przenoszona). Ale cyk-myk i zdjęcia bomba Wszystko się wyretuszuje !
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:55   #1626
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Jakierka100 lat
O pieluchowaniu mi mówili, że do 5mc
Domcia, ja sie uczyłam dziergac na ty. Po hiszpańsku i angielsku Haha
Powodzenia na sesji

Zaskakujesz mnie

Maja po intensywnych ćwiczeniach (czyli "pływanie" na łóżku ) padła ze zmęczenia. Przeniosłam ją do łóżeczka. Wg to TZ się dziś ze mnie śmiał że w szpitalu nawet tak często nie mierzą temperatury jak ja Mai

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 09:59   #1627
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Sylwia ja Cię pytałam o szpital , bo jestem z okolic
Sama rodziłam - a raczej moje dziecko uratowali lekarze z Ligoty

Jak oceniasz szpital? Bo niestety "na zewnątrz" ginekologia w Sosnowcu ma fatalną opinię.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:00   #1628
misiaczka555
Wtajemniczenie

Wow w DDTVN była Urszula Dudziak ktora ma 70 lat a wygląda na 50 ciekawe czy miała jakies operacje.

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-25, 10:00   #1629
surka
Zakorzenienie

Witam się po super przespanej nocy, u nas długie drzemki Lilki to mam nadzieję już norma. Mój bąbel kochany dalej je z obrzydzeniem na twarzy, mam nadzieję, że jak pozbędziemy się bakterii to trochę nam się apetyt poprawi, tzn. Lilce

Ostatnio zdarza się, że Lilka zaczyna głośno i żałośnie płakać przez sen, jakby śnił się jej koszmar, a potem mam problemy, żeby ją uspokoić, nie wiem o co chodzi Waszym dzieciom też się tak zdarza?

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
No i III karmienie

Mialam glupie sny, w ktorych TZ byl niedobry i ciagle chcial isc spotkac sie z Perse, co mnie z zazdrosci doprowadzalo do szalu Edziu snil mi sie jakis dziwny, caly napiety a ja go glaskalam i powtarzalam mu: "Jestes dobrym chlopcem, uwierz w to" i tak w kolko A kiedys dziwilam sie, ze snicie o wizazanlach

Oraz wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Sis z ust mi wyjelas Zelmera, też mam wiekszosc AGD od nich i z czystym sumieniem polecam. Odkurzacz zelmera ma takie ssanie, ze od podlogi czasem ciezko oderwac

A my wczoraj o 21 bylysmy z Lalą i Lilo w gościach u moich przyjaciol zawiezc im spozniony prezent na rocznice - reprodukcję Szału Podkowinskiego. Lilo przespala wizyte w foteliku moja owca cudna
Wydaje mi się, że Lilo to wykapana mamusia

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Jakierka niestety Leo w ogole malo spi chyba zaczme spisywac jego pory spania ciekawe czy mi przynajmniej 12 h wyjdzie z tych jego drzemek...zaczal plakac i jak go wzielam to taki bek ze chyba wszyscy na wizazu slyszeli
2
Spisuj spisuj

Cytat:
ja juz wstalam o 6)
podchodze do lozeczka, patrze a sara ma cale czolo podrapane!!!
tak wierzgala i sie wiła że sobie czoło zmasakrowała. wielkie czerwone linie(

a my dzis do fotografa na sesje idziemy((((((((((((((
miejmy nadzieje, ze on zna fotoszopa, i jest w tym dobry
Mam nadzieję, że da radę zatuszować rysy i oczywiście pochwal się potem efektem

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
C
U nas nieciekawie...mały miał katar miesiąc temu, przeszło mu ale po tym tygodniu w domu u rodziców znow sie przypałętał (lub tamten był niedoleczony) i niestety pojawił się kaszel. Walczylismy łagodnymi sposobami ale pediatra dała w końcu z bólem antybiotyk. Zresztą chyba słusznie, bo mały z dnia na dzień gorzej wyglądał do tego wczoraj dostał luźnych kupek ze śluzem...zobaczę jak dzisiaj i jeśli będą nadal to znowu do lekarza, a jak tak nie cierpię ciągać go po przychodni bo teraz tam najwięcej chorych żeby mało było z tego stresu mam mniej mleka, wczoraj podałam małemu mój zapas z zamrażarki, a z piersi odciągnęłam. Mały wypił 120/130ml, a ja z piersi, którą miał wtedy ssać sciągnęłam tylko 90ml

Biedny maluszek

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Mogę się uśmiechnąć z rana, bo miałam całkiem ładną noc Mały chyba się wystraszył mleka, które wczoraj mu kupiłam i postanowił grzecznie spać.. czego się nie robi dla cycusia mamusi
Tylko 4 karmienia o 22:30, 2:50, 4:20 i 7:10 Spałam 2h30min., 4h10min., 1h20min. i 2h40min...naprawdę super jak na nas
choć ja, jakbym miała taką noc to bym się załamała

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
My już wstałyśmy, Maja po śniadanku świruje obok mnie. Mieliśmy naprawdę dobrą noc. Jak narazie Misiolinka super się czuje po szczepionce. Oby już tak zostalo

Wypije z wami kawke i idę do sklepu po coś na obiad i do piekarni.
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:04   #1630
Anulka_p
Zakorzenienie

misiaczka- ja po szczepieniu też mierzę ciągle mimo, że widać i czuć dotykając ręką, że nie ma gorączki.

Margoś- co tam w małżeństwie? Niech się ten twój chłop ogarnie i nie kłóćcie się więcej.

Pościerałam kurze i coś bym jeszcze porobiła.

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

O i nic nie porobię, bo pierworodny mój się budzi.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:06   #1631
surka
Zakorzenienie

A ja się pytam dlaczego nie głosujecie na Anulkę
Stary 2013-10-25, 10:07   #1632
misiaczka555
Wtajemniczenie

Surka Mai czasem się zdarza takie kwilenie przez sen. Lecę wtedy d niej pędem by ją utulić. Cieżko ją jednak wtedy uspokoić bo ma zamknięte oczka. To chyba sen

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
misiaczka- ja po szczepieniu też mierzę ciągle mimo, że widać i czuć dotykając ręką, że nie ma gorączki.
A jaką Michałek miał noc? Wszystko ok?

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-10-25, 10:11   #1633
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
ja codziennie wchodze, odaje pod rzad 3 glosy i uciekam

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:12   #1634
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
ja
weź mnie nie strasz bo i my tam byliśmy....a co się działo z Lilą, ze badania robiliscie???
W sumie to ogólny brak apetytu i ja ciągle mówiłam o zielonych kupkach, ale zielone kupki to i tak nie od tego
Stary 2013-10-25, 10:13   #1635
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Margoś- co tam w małżeństwie? Niech się ten twój chłop ogarnie i nie kłóćcie się więcej.

O i nic nie porobię, bo pierworodny mój się budzi.
A dziękuję w małżeństwie cudownie Już nie kłócę się z Tż
(bo z nim nie rozmawiam ha ha ha))

Za to ja mego pierworodnego muszę spacyfikować
Zjadł swoje jabłuszko z porcją glutenu to pozwolę Mu się zdrzemnąć

Mały
Stary 2013-10-25, 10:17   #1636
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mój sposób na sprawdzenie temperatury to sprawdzanie ustami czółka. Ręką wydaje się, że czółko jest gorące, a ustami chłodne. Nigdy mnie usta nie zawiodły jeżeli chodzi o Małgosię. Oczywiście nie zimnymi ustami, najlepiej wypić herbatę przed. No i oczywiście przy temp jest przyśpieszony krótki oddech, choć u takich maluszków ciężko poznać bo one mają szybszy oddech niż starsze dzieci.

Młodsza już śpi na dworze, to ze starszą szykujemy się na kontrolę do lekarza.

Też głosuję na Anulkę, ale dopiero od dzisiaj po przerwie jak nie miałam int stacjonarnego. Ale wcześniej głosowałam sumiennie.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-25 o 10:19
Stary 2013-10-25, 10:18   #1637
Samantha7
Zakorzenienie

Surka- tak moj maly tak ma. Mnie to przeraza. Tyle ze on sam sie uspokaja.
Mysle, ze to albo zly sen albo poprostu jelita bardzo bola. Nie wiem sama

Malego mecza baki

Sammi- hehe to fajnie, ze Ci "gnom" przypadl

Domi- milo, ze jestem Ci bliska
A tak btw to ile taka sesja kosztuje? Tez bym taka chciala, ale boje sie ze sie skonczy syrena i tyle.

Lece spac.
Milego dzionka

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:26   #1638
Oliath
Zakorzenienie

Aaaaa, Eve, mialam Ci napisac kochana, ze tez jestes moim guru jesli chodzi o zorganizowanie i pracowitosc
I juz sie nie bocz na mnie, ja w zadnym momencie istnienia na forum nie pretendowalam do bycia autorytetem w jakiejkolwiek sprawie, i nikt mnie nie powinien tak postrzegac ani nie szukam kolka adoracji a z manna i krowim masz absolutna racje obiektywnie, ja tylko napisalam, co u nas i teraz dodam wyraznie PROSZE MNIE NIE NASLADOWAC kiedy uprawiam hazard typu mleko dla cielat podawane owcom!!!
I masz PRZE-bossssskie rzesiory

DZIEWCZYNY - LILA PODNOSI ŁEBEK NA BRZUSZKU!!!
Troszku sie obslinila, za co wrazliwych przepraszam, ale bylam pod takim wrazeniem, ze malo nog nie polamalam pedzac po aparat

A juz sie tak martwilam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5847.jpg (64,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5850.jpg (68,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5859.jpg (75,4 KB, 36 załadowań)
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-10-25 o 10:44
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:32   #1639
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaaa, Eve, mialam Ci napisac kochana, ze tez jestes moim guru jesli chodzi o zorganizowanie i pracowitosc
I juz sie nie bocz na mnie, ja w zadnym momencie istnienia na forum nie pretendowalam do bycia autorytetem w jakiejkolwiek sprawie, i nikt mnie nie powinien tak postrzegac ani nie szukam kolka adoracji a z manna i krowim masz absolutna racje obiektywnie, ja tylko napisalam, co u nas i teraz dodam wyraznie PROSZE MNIE NIE NASLADOWAC kiedy uprawiam hazard typu mleko dla cielat podawane owcom!!!

Troszku sie obslinila, za co wrazliwych przepraszam, ale bylam pod takim wrazeniem, ze malo nog nie polamalam pedzac po aparat

A juz sie tak martwilam.
I to odnosi nie byle jak
I z tego jasno wynika, że na każde Dziecko przyjdzie właściwa pora : D

Ps. Oli muszę Cię zmartwić... Niestety i tak jesteś moim guru... nawet jeśli podajesz Lilo manne na mleku z kartonu ha ha h ah a

Malinka
za odsmoczkowanie Miałam nadzieję, ze do pół roku też mi się uda odsmoczkować (na razie szanse są), ale w tym momencie u nas to nie przejdzie... Bo Młody do zaśnięcia musi ssać, jak mu nie dam smoczka to ssie kciuk... z dwojga złego wolę smoczek

Ale jak zaśnie i smoczek mu wypadnie to go nie wybudza

Mały
Stary 2013-10-25, 10:34   #1640
mela1234
Zakorzenienie

A tu moje gwiazdy Małgosia szczerbata.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg m 022.jpg (97,5 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-10-25 o 10:37
Stary 2013-10-25, 10:39   #1641
taribari
Zadomowienie

Hej lasencje

Jaskierka najlepszego

Nadrobiłam ale nie cytuje bo czuje się dziś jak łajno

Nie spałam pół nocy przez ten pitolony kaszel. Dobrze że dziecka nie obudziłam. Nad ranem dostałam @. Brzuch mnie napitala i jakby tego było mało nie ma dziś ciepłej wody, bo jakaś awaria i musiałam się w misce myć jak jakiś Amisz. Najchętniej przeleżałabym cały dzień ale za godzinę jedziemy na rehabilitację. Niech mnie ktoś dobije

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:41   #1642
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

A jaką Michałek miał noc? Wszystko ok?
Jak zwykle. Żadnych niepożądanych zachowań nie odnotowałam. Po pierwszym szczepieniu nie było tak dobrze, dlatego podwójnie się cieszę, że tym razem obyło się bez płaczu.

Margoś-
Stary 2013-10-25, 10:43   #1643
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Aaaale szczęśliwe obie

Margosia a ja myslalam, ze mnie nie lubisz
Ile wazy teraz Piotrunio, ze tak spytam wscibsko przy okazji?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:43   #1644
Anulka_p
Zakorzenienie

Tari- współczuję. Dasz radę. Przeżyjesz!!
Stary 2013-10-25, 10:44   #1645
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość

Aha, stawiam wszystkim urodzinowe soczki!

100 lat!!!

Cytat:
Sis z ust mi wyjelas Zelmera, też mam wiekszosc AGD od nich i z czystym sumieniem polecam. Odkurzacz zelmera ma takie ssanie, ze od podlogi czasem ciezko oderwac

A my wczoraj o 21 bylysmy z Lalą i Lilo w gościach u moich przyjaciol zawiezc im spozniony prezent na rocznice - reprodukcję Szału Podkowinskiego. Lilo przespala wizyte w foteliku moja owca cudna

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki

Odzywam się, jak zwykle zresztą ostatnimi czasy, na chwilkę

Jakierka STO LAT, SAMYCH PIĘKNYCH DNI, MNÓSTWA ZDROWIA DLA CIEBIE I NAJBLIŻSZYCH, SPEŁNIENIA MARZEŃ I NIECH EDZIULEK ZDROWO SIĘ CHOWA I DAJE SAME POWODY DO DUMY

U nas nieciekawie...mały miał katar miesiąc temu, przeszło mu ale po tym tygodniu w domu u rodziców znow sie przypałętał (lub tamten był niedoleczony) i niestety pojawił się kaszel. Walczylismy łagodnymi sposobami ale pediatra dała w końcu z bólem antybiotyk. Zresztą chyba słusznie, bo mały z dnia na dzień gorzej wyglądał do tego wczoraj dostał luźnych kupek ze śluzem...zobaczę jak dzisiaj i jeśli będą nadal to znowu do lekarza, a jak tak nie cierpię ciągać go po przychodni bo teraz tam najwięcej chorych żeby mało było z tego stresu mam mniej mleka, wczoraj podałam małemu mój zapas z zamrażarki, a z piersi odciągnęłam. Mały wypił 120/130ml, a ja z piersi, którą miał wtedy ssać sciągnęłam tylko 90ml

Powiedzcie mi, czy jak Wasze pociechy śpią dłużej w nocy to Wasze cycki nie wariują?? bo moje albo ze stresu tak reagują albo przestawiły się, że mniej mleka trzeba produkować skoro w nocy mały ich nie ssie, co też jest logiczne...
Kuba potrafi spać od 9.00 do 3 albo i 4 rano. Może to za długa przerwa?
I mam jeszcze jedno pytanie do Was - czy w kupkach maluchów nadal macie niestrawione resztki pokarmu?

Ogólnie jak nie urok to s...Już widziałam, że brzuszkowe sprawy zaczynają Kubikowi przechodzić to zaczęło się z chorobą
zdrówka

Cytat:

A juz sie tak martwilam.

Cytat:
śliczne gwiazdy

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:47   #1646
surka
Zakorzenienie

Cytat:

A juz sie tak martwilam.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Ale radosne dziewczyny
Stary 2013-10-25, 10:48   #1647
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Hej lasencje

Jaskierka najlepszego

Nadrobiłam ale nie cytuje bo czuje się dziś jak łajno

Nie spałam pół nocy przez ten pitolony kaszel. Dobrze że dziecka nie obudziłam. Nad ranem dostałam @. Brzuch mnie napitala i jakby tego było mało nie ma dziś ciepłej wody, bo jakaś awaria i musiałam się w misce myć jak jakiś Amisz. Najchętniej przeleżałabym cały dzień ale za godzinę jedziemy na rehabilitację. Niech mnie ktoś dobije

nadrobiłam wszystko i się zbieram do pracy bo muszę papiery wypełnić do ZUSu, 2go listopada kończy mi się umowa o pracę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:52   #1648
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Dady 4 są od 7-14kg dziś się tym interesowałam i sprawdzałam, dość długo się zastanawiałam, które wziąć
A dlaczego nasze dady 4 są 7-18kg?!
Neni też pisała, ze ma takie do 14 kg
Cytat:
Margoś-
Ej skoro mi to nie przeszkadza to Tobie też nie musi ha ha ha ah))
Cytat:

Margosia a ja myslalam, ze mnie nie lubisz
Ile wazy teraz Piotrunio, ze tak spytam wscibsko przy okazji?
Bóg azał Kochać nieprzyjaciół (żart)
Jakoś tak wyszło, ze jednak Cię lubię

Razem ważymy 57 kg A ile sam waży to nie mam pojęcia (wynikało by z tego, że trochę ponad 7kg w ubraniu i z pieluchą, ale nie wierzę tej wadze) Dowiemy się w listopadzie na szczepieniu

Mały
Stary 2013-10-25, 10:53   #1649
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
ja głosuję, mimo że nie mam kiedy po d.upce się podrapać

-----------

No właśnie, wczoraj ponadrabiałam troszkę i wiem co mniej więcej się u kogo dzieje. Wybaczcie, że tak po łebkach wszystko.

Moje dziecko ma drzemki po 20-30 min. Nie spi już w dzień ja za czasów kiedy Tato był w domu
Koleżanka dziś mi powiedziała, że może przez moje spięcie i nerwy z powodu ogarniania wszystkiego sama.
Pije znów Bocianka z melisą na uspokojenie.
Dziś jak zobaczyłam, jakie pajęczyny mam w chałupie to się wzięłam za porządki.
Antek ostatnią kupę zrobił w sobotę... i znów ma zastój i znów czekam z niecierpliwością. Jak dzis nie zrobi do wieczora to się umawiam z pediatrą. Antek nie ma żadnych dolegliwości z tego powodu, to bardziej ja się stresuję.

Jeśli chodzi o żywienie Antka: nie będę podawać mleka z kartonu, nie chcę by byłprzyzwyczajany do cukru od małego, nie chcę tłustych kotlecików, "goloneczki", zup na kościach, ociekających cukrem soków, coca coli i fast foodów. Oboje z Tż mamy tendencję do tycia i bardzo bym chciała uchronić Antka przed prasowaniem tyłka przed kompem, tv w towarzystwie fryteczek, "ciućków". Ja wiem, że Babcie są po to by rozpieszczać, ale liczę że moje wytyczne będą traktowane z szacunkiem...(z moją Mamą nie będzie problemu).

kurde muszę iść...
zajrzę jeszcze

CYNAMONKU, dasz radę, Adaś da radę ... my to wiemy i Ty w to uwierz, kochana.

LEMURKU, trzymajcie się. Buziak dla Jasieczka
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 10:53   #1650
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Tari łączę się w BULU i bez NADZIEJI na poprawę, teraz już co miesiąc nas to czeka ;( A tak było pięknie...

Ale ale, przy tabletkach miałam słabsze i mniej bolesne okresy, to jest jakaś nadzieja.

Ja w ogóle już jestem napalona na te tabletki, bo po pierwsze - jw, po drugie miałam ładną cerę przy ich braniu (brak tych wszystkich objawów danego okresu w cyklu), uregulował mi się metabolizm...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości