|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
| Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
|
6 | 9,38% |
| Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
20 | 31,25% |
| Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
|
7 | 10,94% |
| Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
|
19 | 29,69% |
| Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
|
5 | 7,81% |
| Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
|
1 | 1,56% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Dziewczyny jak wy robicie z tym linomagiem na ciemieniuche? Smarujecie i co? Ala ma taką malutką jeszcze ale mnie wkurza!
|
#1622 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Ale to jest linomag normalny do pupy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Mojemu też się zaczyna ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakierka sto lat Mój TŻ idzie dzisiaj opijać z malutką z kolegami z pracy... Wybaczam tylko dlatego że dostaliśmy śliczny prezent dla małej. Ale już zapowiedziałam, że jak wróci na bombie to ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1624 |
|
Zakorzenienie
|
Jakierka spełnienia marzeń!
![]() Dotkaa... my to musimy się umówić na spacer z Zuzią i Zuziowym Dziadkiem a nie z Tobą
|
#1625 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko się wyretuszuje !
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maja po intensywnych ćwiczeniach (czyli "pływanie" na łóżku
|
|
|
#1627 |
|
Konto usunięte
|
Sylwia ja Cię pytałam o szpital , bo jestem z okolic
![]() Sama rodziłam - a raczej moje dziecko uratowali lekarze z Ligoty Jak oceniasz szpital? Bo niestety "na zewnątrz" ginekologia w Sosnowcu ma fatalną opinię. |
|
|
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
Wow w DDTVN była Urszula Dudziak ktora ma 70 lat a wygląda na 50
ciekawe czy miała jakies operacje.
|
|
#1629 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po super przespanej nocy, u nas długie drzemki Lilki to mam nadzieję już norma. Mój bąbel kochany dalej je z obrzydzeniem na twarzy, mam nadzieję, że jak pozbędziemy się bakterii to trochę nam się apetyt poprawi, tzn. Lilce
Ostatnio zdarza się, że Lilka zaczyna głośno i żałośnie płakać przez sen, jakby śnił się jej koszmar, a potem mam problemy, żeby ją uspokoić, nie wiem o co chodzi Waszym dzieciom też się tak zdarza?Cytat:
![]() Oraz wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i oczywiście pochwal się potem efektem ![]() Cytat:
Biedny maluszek Cytat:
choć ja, jakbym miała taką noc to bym się załamała![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
misiaczka- ja po szczepieniu też mierzę ciągle mimo, że widać i czuć dotykając ręką, że nie ma gorączki.
Margoś- co tam w małżeństwie? Niech się ten twój chłop ogarnie i nie kłóćcie się więcej. Pościerałam kurze i coś bym jeszcze porobiła. ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- O i nic nie porobię, bo pierworodny mój się budzi.
|
|
|
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się pytam dlaczego nie głosujecie na Anulkę
|
|
|
|
#1632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Surka Mai czasem się zdarza takie kwilenie przez sen. Lecę wtedy d niej pędem by ją utulić. Cieżko ją jednak wtedy uspokoić bo ma zamknięte oczka. To chyba sen
![]() Cytat:
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
ja codziennie wchodze, odaje pod rzad 3 glosy i uciekam
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie kłócę się z Tż![]() (bo z nim nie rozmawiam ha ha ha ))Za to ja mego pierworodnego muszę spacyfikować ![]() Zjadł swoje jabłuszko z porcją glutenu to pozwolę Mu się zdrzemnąć
|
|
#1636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodsza już śpi na dworze, to ze starszą szykujemy się na kontrolę do lekarza. Też głosuję na Anulkę, ale dopiero od dzisiaj po przerwie jak nie miałam int stacjonarnego. Ale wcześniej głosowałam sumiennie.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-25 o 10:19 |
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Surka- tak moj maly tak ma. Mnie to przeraza. Tyle ze on sam sie uspokaja.
Mysle, ze to albo zly sen albo poprostu jelita bardzo bola. Nie wiem sama ![]() Malego mecza baki ![]() Sammi- hehe to fajnie, ze Ci "gnom" przypadl ![]() Domi- milo, ze jestem Ci bliska A tak btw to ile taka sesja kosztuje? Tez bym taka chciala, ale boje sie ze sie skonczy syrena i tyle. Lece spac. Milego dzionka ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, Eve, mialam Ci napisac kochana, ze tez jestes moim guru jesli chodzi o zorganizowanie i pracowitosc
I juz sie nie bocz na mnie, ja w zadnym momencie istnienia na forum nie pretendowalam do bycia autorytetem w jakiejkolwiek sprawie, i nikt mnie nie powinien tak postrzegac ani nie szukam kolka adoracji ![]() I masz PRZE-bossssskie rzesiory DZIEWCZYNY - LILA PODNOSI ŁEBEK NA BRZUSZKU!!! ![]() Troszku sie obslinila, za co wrazliwych przepraszam, ale bylam pod takim wrazeniem, ze malo nog nie polamalam pedzac po aparat ![]() A juz sie tak martwilam.
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-10-25 o 10:44 |
|
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to odnosi nie byle jak ![]() I z tego jasno wynika, że na każde Dziecko przyjdzie właściwa pora : D ![]() Ps. Oli muszę Cię zmartwić... Niestety i tak jesteś moim guru... nawet jeśli podajesz Lilo manne na mleku z kartonu ha ha h ah a ![]() Malinka za odsmoczkowanie Miałam nadzieję, ze do pół roku też mi się uda odsmoczkować (na razie szanse są), ale w tym momencie u nas to nie przejdzie... Bo Młody do zaśnięcia musi ssać, jak mu nie dam smoczka to ssie kciuk... z dwojga złego wolę smoczekAle jak zaśnie i smoczek mu wypadnie to go nie wybudza
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
A tu moje gwiazdy
Małgosia szczerbata.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-10-25 o 10:37 |
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Hej lasencje
Jaskierka najlepszego Nadrobiłam ale nie cytuje bo czuje się dziś jak łajno ![]() Nie spałam pół nocy przez ten pitolony kaszel. Dobrze że dziecka nie obudziłam. Nad ranem dostałam @. Brzuch mnie napitala i jakby tego było mało nie ma dziś ciepłej wody, bo jakaś awaria i musiałam się w misce myć jak jakiś Amisz. Najchętniej przeleżałabym cały dzień ale za godzinę jedziemy na rehabilitację. Niech mnie ktoś dobije ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Jak zwykle. Żadnych niepożądanych zachowań nie odnotowałam.
Po pierwszym szczepieniu nie było tak dobrze, dlatego podwójnie się cieszę, że tym razem obyło się bez płaczu. Margoś- |
|
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaale szczęśliwe obie
Margosia a ja myslalam, ze mnie nie lubisz ![]() Ile wazy teraz Piotrunio, ze tak spytam wscibsko przy okazji?
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Tari- współczuję.
|
|
|
|
#1645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() śliczne gwiazdy
|
||||
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Ale radosne dziewczyny
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nadrobiłam wszystko i się zbieram do pracy bo muszę papiery wypełnić do ZUSu, 2go listopada kończy mi się umowa o pracę |
|
|
|
|
#1648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Neni też pisała, ze ma takie do 14 kg ![]() Ej skoro mi to nie przeszkadza to Tobie też nie musi ha ha ha ah ))Cytat:
Jakoś tak wyszło, ze jednak Cię lubię ![]() Razem ważymy 57 kg A ile sam waży to nie mam pojęcia (wynikało by z tego, że trochę ponad 7kg w ubraniu i z pieluchą, ale nie wierzę tej wadze
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
ja głosuję, mimo że nie mam kiedy po d.upce się podrapać
----------- No właśnie, wczoraj ponadrabiałam troszkę i wiem co mniej więcej się u kogo dzieje. Wybaczcie, że tak po łebkach wszystko. Moje dziecko ma drzemki po 20-30 min. Nie spi już w dzień ja za czasów kiedy Tato był w domu ![]() Koleżanka dziś mi powiedziała, że może przez moje spięcie i nerwy z powodu ogarniania wszystkiego sama. Pije znów Bocianka z melisą na uspokojenie. Dziś jak zobaczyłam, jakie pajęczyny mam w chałupie to się wzięłam za porządki. Antek ostatnią kupę zrobił w sobotę... i znów ma zastój i znów czekam z niecierpliwością. Jak dzis nie zrobi do wieczora to się umawiam z pediatrą. Antek nie ma żadnych dolegliwości z tego powodu, to bardziej ja się stresuję. Jeśli chodzi o żywienie Antka: nie będę podawać mleka z kartonu, nie chcę by byłprzyzwyczajany do cukru od małego, nie chcę tłustych kotlecików, "goloneczki", zup na kościach, ociekających cukrem soków, coca coli i fast foodów. Oboje z Tż mamy tendencję do tycia i bardzo bym chciała uchronić Antka przed prasowaniem tyłka przed kompem, tv w towarzystwie fryteczek, "ciućków". Ja wiem, że Babcie są po to by rozpieszczać, ale liczę że moje wytyczne będą traktowane z szacunkiem...(z moją Mamą nie będzie problemu). kurde muszę iść... zajrzę jeszcze CYNAMONKU, dasz radę, Adaś da radę ... my to wiemy i Ty w to uwierz, kochana. LEMURKU, trzymajcie się. Buziak dla Jasieczka
|
|
|
|
#1650 |
|
Konto usunięte
|
Tari łączę się w BULU i bez NADZIEJI na poprawę, teraz już co miesiąc nas to czeka ;( A tak było pięknie...
Ale ale, przy tabletkach miałam słabsze i mniej bolesne okresy, to jest jakaś nadzieja. Ja w ogóle już jestem napalona na te tabletki, bo po pierwsze - jw, po drugie miałam ładną cerę przy ich braniu (brak tych wszystkich objawów danego okresu w cyklu), uregulował mi się metabolizm... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.

ciekawe czy miała jakies operacje.
Waszym dzieciom też się tak zdarza?
A kiedys dziwilam sie, ze snicie o wizazanlach 
i oczywiście pochwal się potem efektem
do tego wczoraj dostał luźnych kupek ze śluzem...zobaczę jak dzisiaj i jeśli będą nadal to znowu do lekarza, a jak tak nie cierpię ciągać go po przychodni bo teraz tam najwięcej chorych
żeby mało było z tego stresu mam mniej mleka, wczoraj podałam małemu mój zapas z zamrażarki, a z piersi odciągnęłam. Mały wypił 120/130ml, a ja z piersi, którą miał wtedy ssać sciągnęłam tylko 90ml
o 22:30, 2:50, 4:20 i 7:10
choć ja, jakbym miała taką noc to bym się załamała

12.06.2010
a ja myslalam, ze mnie nie lubisz