|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Cytat:
![]() DeszczowyPiesku, nie mogę przestać się zachwycać Przyszłam ze szkoły, wymęczona, po drodze wstąpiłam do Rossa po lakier do zdobień, bo dzisiaj jak zdążę do zmaluję coś Halloweenowego ![]() Na jutro wzięłam sobie Dzień Niepytany (za wzorową frekwencję we wrześniu), więc pani 'profesor' od polskiego nic mi nie może zrobić
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę u nas było po prostu losowanie numerka niepytanego czyli taka loteria trochę
jak się przyszło to pierwsze co na piętro sprawdzić czy przypadkiem nie ma się numerku ![]() Wstawiam w załączniku mój ogromny problem puszku wokół twarzy. Zawsze tak wyglądam kiedy złapie mnie deszcz, bądź jest mgła Może, któraś miała podobny problem i się go pozbyła? Druga sprawa cięcie, czy lekkie wycieniowanie poprawiło by trzymanie fali? Czy pozostaje mi tylko zejście z długości?
Edytowane przez izaa29 Czas edycji: 2013-10-24 o 17:52 |
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też w danym miesiącu jest wywieszona lista numerów, które w dany dzień są niepytane
|
|
#786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to mobilizuje ![]() Cytat:
|
|
#787 |
|
Spaceroholiczka
|
Pluskocie, widzę Cię, odezwij się czasem
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#788 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Włosomaniacze zboczenie Nie widać, że są rozdwojone na pierwszy rzut oka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Znam Twój ból. Deszczowa pogoda= masakra włosowa
180, 107->60 completed walka o piękne włosy ![]() ćwiczę ! Edytowane przez delightful_ Czas edycji: 2013-10-24 o 20:37 |
||||
|
|
|
#789 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#790 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kończy mi się przed ostatnia maska do włosów i chce kupić coś przemyślanego, stąd moje pytanie do was. Możecie polecić coś na prawdę mocno nawilżającego?
Pytanie pewnie pojawiało się milion razy i to nie moje lenistwo że pytam zamiast szukac, tylko po prostu jak anrazie moich włosów nic nie jest w stanie nawiżyć. Czytam różne blogi, przeglądam KWC i nic. Kończe właśnie aloesową maske Natur Vital, przyznam że chodziłam za nią bardzo długo i liczyłam chyba na jakiś cud po recenzjach, niestety jak dla mnie to zwyczajna maska, nic specjalnego z włosami nie robi. Gdybym po niej nie nakłądała odżywki to już w ogóle włosy byłyby beznadziejne. Niedawno skończyłam też scandica bananowego, kallosa late wcześniej, stapiza z jedwabiem, welle treatment. Nic nie nawilżyło włosów wystarczająco. Dodam że olejowanie jest pratkycznie przed każdym myciem, wczesniej olej lniany, sezamowy, obecnie kokos, on chyba najlepiej się sprawdza. Po myciu garnier AiK albo Nivea long repair. Potem Isana bawełniania, Gliss kur w mgiełce z olejami ( on najlepiej ujarzmia moje włosy), na końcówki jedwab GP, który swoją drogą chyba nic mi nie daje. Próbowałam wydobyć skręt z włosów jednak bezskutecznie, zastanawiam się nad prostowaniem keratynowym, może to byłoby jakieś rozwiązanie. Wrzucam zdjęcie włosów, gdyby ktoś zdecydował się coś poradzić to może pomoże. Dodam że dbam o włosy od roku świadomie, wczesniej też były zawsze maski i odzywki ale raczej takie z przypadku. |
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mnie zdemaskowała no, aż mi się gorąco zrobiło
Podczytuję Was
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#792 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeżuniu, dopiero do dom wróciłam
![]() Włosowo dziś kompletne zero, nawet skrzypokrzywy nie wypiłam, nie mam już siły schodzić i parzyć. Pochwalę się: w końcu grałam dziś moją pierwszą Mszę!
|
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
Nie, bo nie sięgają do jego połowy tylko pod pępek i są z materiału, który się opina, co powoduje zmniejszone spadanie
To jedyne spodnie, których nie muszę trzymać w zębach, coby nie stracić
|
#794 | |
|
Spaceroholiczka
|
Odzywaj się, a nie
![]() Cytat:
Niedawno kupiłam w H&M jeansy. Wysoki stan, w pasie luźne na max. 2 cm, obcisłe rurki. Aktualnie jeśli nie trzymam ich rękami - zjeżdżają mi zapięte do samych kostek |
|
|
|
|
#795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43405559]
genialne zdjęcia i gratulacje! wczoraj trochę popiłam z współlokatorką, która też dostała się na swoje seminarium Dzisiaj dzielnie wstałam po 8 i zaczęłam zmywać po wczoraj Ogarnęłam notatki, pościągałam kodeksy na Kindle, bo nie chce mi się nosić kpk i innych kodeksów na wykłady Dzisiaj jadę z współlokatorką do Hebebebebebebebebe dziękii bardzo dobrze że popiłaś, należało się ![]() dziękuję ![]() ja to na jutro nic nie muszę robić, ale cudowne uczucie
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, dziewczyny, wpadam po prośbie
![]() Robię badanie do mgr nt. dorosłych dzieci rozwodników. Może dotyczy to Was lub Waszego TŻta. Ważne, by być w związku, jeszcze nieformalnym. Jeśli któraś z Was byłaby chętna mi pomóc (a każda pomoc będzie niezwykle cenna), proszę o kontakt PW, wszystko wyjaśnię
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś miałam fajny dzień, byłam z TŻ na rybach, przed chwilką wróciłam, okąpałam się i zaodżywkowałam włosy na olej winogronowy, a raczej zamaskowałam biovaxem latte i zmyję dopiero rano, nałoże albo FP albo bingo drożdżowe
i od jutra do niedzieli widzę się z TŻ |
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jutro mam strasznie zabiegany dzień... Nie będę miała nawet czasu umyć włosów, a wieczorem jadę do teatru... Nie mam pomysłu co z nimi zrobić, żeby jako tako wyglądały...
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#801 |
|
Wtajemniczenie
|
To jest jakiś pomysł, ale czasami mi nie wychodzi... Chyba spróbuję, a jak nie wyjdzie, to będzie kucyk
|
|
#802 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
![]() Nie pisałam trochę, mam cięższe dni niestety, podobnie mają się moje włosy. Całe szczęście, że przyszłam z uczelni i nałożyłam maskę Garniera, chociaż pachną pięknie *.* |
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
o, ale fajny pomysł! tylko ja bym z króciaków nie zaplotła
|
#804 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w H&M też nie potrafię kupić porządnych spodni Zawsze się rozciągają i są niedopasowane Za to kiecuszki mają spoko- przynajmniej trzymają się na tyłku ![]() Dokładnie I nie tykać włosów ![]() Cytat:
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
Figlak Jesli Ci sluzy olej kokosowy to moze zapoluj na Bioetike z olejem kokosowym i aloesem
![]() Fajna, tresciwa, nawilzajaca polecam
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj miałam nieprzyjemność spojrzenia w lustro na zajęciach z logopedii
(ćwiczyliśmy wymowę do lustra )
|
|
|
|
#807 | |
|
Konto usunięte
|
Dzień dobry
Witam się z owsianką i aktualizacją włosów ![]() Zrezygnowałam ze wcierania Capitavitu, przeboleję te linienie Cytat:
![]() O tak, francuz jest mega, jak nie chce żeby latały mi włosy dookoła
|
|
|
|
|
#808 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Ewa piękne włosy! Wczoraj kupiliśmy z TŻ biurko. Dzisiaj jedziemy po farby i mamy zamiar pomalować ściany .---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Dziękuję za wszystkie pozytywne komentarze dotyczące włosów! |
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to też mogłabym jakieś śniadanie zarządzić, ale na razie się lenię w łóżku... dzisiaj w planach joga, sprzątanie, trochę nauki, pieczenie ciasta (jeśli tylko współlokatorka jeszcze nie wyjechała i pomoże mi obsłużyć gazowy piekarnik
|
|
#810 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
Kiecek z H&M nie miałam okazji nosić, odradzam Reserved, ponieważ kurczą się po praniu - moja mama kupiła L, dł. za kolano, a po dwóch praniach sięga do połowy uda i nie dopina się zamek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:38.

Może, któraś miała podobny problem i się go pozbyła?
Druga sprawa cięcie, czy lekkie wycieniowanie poprawiło by trzymanie fali? Czy pozostaje mi tylko zejście z długości? 

Znam Twój ból. Deszczowa pogoda= masakra włosowa 

dzięki

dzisiaj w planach joga, sprzątanie, trochę nauki, pieczenie ciasta (jeśli tylko współlokatorka jeszcze nie wyjechała i pomoże mi obsłużyć gazowy piekarnik