|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Tyle piszecie, że chyba nigdy tego nie nadrobię
![]() Od piątku nie miałam czasu nic napisać ani poczytać
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1353 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Trolololo, dopiero do domu wróciłam
Nareszcie zagrałam sama moją pierwszą Mszę! Stresik mały, ale nie pomyliłam nic, nie urwałam niczego i fajnie jest ![]() Włosowo dzisiaj nic, jutro nic, dopiero w sobotę. Jutro mam 3 chemie, a tak się już nie chce uczyć... |
|
|
|
#1355 |
|
Uzależnienie
|
Zmyłam vatikę i
|
#1356 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1357 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj na noc położyłam na odżywkę pierwszy raz olejek alterra migdał i papaja, dzisiaj rano umyłam szamponem do włosów zniszczonych z olejkiem arganowym, odżywka danielle laroche z minerałam z morza martwego po osuszeniu ręcznikiem odzywka w sprayu scandic line 3w1 i na końcówki serum got2b z olejkiem arganowym.
Moje włosy pokochały ten olejek i wynagrodziły mi to zdyscyplinowaniem i blaskiem. Są niesamowicie błyszczące i sypkie. Nie mogę przestać ich dotykać! Gorąco wam go polecam! |
|
|
|
#1358 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę spróbować tych naturalnych suplementów,o ktorych mowa jest w książce, pieniądze rzecz nabyta,zdrowie, niestety już nie... ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
teraz testuję inne oleje, i chyba nie za bardzo im to odpowiada. ![]() Wczoraj naolejowałam tylko jedną stronę głowy jakąś 1/4 włosów i zasnełam nawet nie wiem kiedy ;] masakraaaa.....
|
|
#1359 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a w jakich proporcjach mieszacie skrzyp i pokrzywe? Ja gotuję 2 łyżeczki skrzypu przez 15-20min w 300ml wody i zalewam tym 1 łyżeczkę pokrzywy.
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ganiam co chwilę siku hihihiha i nie zauważyłam wzmożonego apetytu przy jej piciu, apetyt był taki jak zawsze :P ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Ale dziś miałam fajny dzień, byłam z TŻ na rybach, przed chwilką wróciłam, okąpałam się i zaodżywkowałam włosy na olej winogronowy, a raczej zamaskowałam biovaxem latte i zmyję dopiero rano, nałoże albo FP albo bingo drożdżowe i od jutra do niedzieli widzę się z TŻ |
|
|
|
|
#1361 |
|
Rozeznanie
|
@Amalia, ja tam nie narzekam na Aveę, dobrze oczyszcza, a że przesusz jest po niej... mam go po wszystkich myjadłach innych niż Facelle, więc mi nie robi :P A że tania jest i ma krótki skład, to używam raz na tydzień.
Swoją drogą, mam nadzieję, że jak dłużej powłosomaniaczę i porowatość mi się zmniejszy, to będę mogła używać innych szamponów, bo całe życie myć czerep płynem do higieny intymnej... ![]() Potraktowałam dzisiaj swoje kłaki podwójną dawką oleju arganowego (łyżeczka do olejowania i odżywka Isany po myciu), nie chcę zapeszać, bo jeszcze mokre, ale wygląda na to, że go lubią
Edytowane przez cpp Czas edycji: 2013-10-25 o 00:23 |
|
|
|
#1362 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam skrzyp i pokrzywe w saszetkach jak herbate, zalewam w osobnych szklanakach, a potem pije naraz
choc moze uda mi sie znalesc taki wielki kubek co mi 350-400 ml pomiesciWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Co do odchudzania dla mnie to nawet lepiej. Choc zauwazylam, ze mussze wstac na siku w srodku nocy po tych herbatkach ![]() A facelle jeszcze nie probowalam, jak powykanczam wszystkie szampony (a w szafce czeka jeszcze 500ml johnson i dwie alterry, przy krotkich wlosach schodzi doslownie odrobinka) to on bedzie pierwszy na mojej liscie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1364 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() zamówiłam olejek arganowy, poczytałam trochę o jego wspaniałych i się napaliłam na to cudo. 100ml za 30 zł nie wiem czy coś to nie mało, bo kiedyś płaciłam więcej za arganowy. poza tym to miłego dnia wszystkim
|
#1365 |
|
Z deszczem w butach
|
Ja dziś na całą noc nałożyłam po raz pierwszy olejek kokosowy, jestem bardzo ciekawa, co powiedzą włosy gdy wyschną. Poza tym kupiłam też olejek łopianowy i łagodny szampon bez sls i silikonów.
Moja mama za namową fryzjerki nakupowała kosmetyków z olejkiem arganowym i teraz chce się tym podzielić, więc czekam na grudzień aż przyjedzie do mnie ![]() Co do skrzypokrzywy ja stosuję każdego po jednej łyżeczce |
|
|
|
#1366 | ||
|
Raczkowanie
|
Ok czekam na Twoją relację. Ja miałam zamawiać Planeta Organica szampon Turecki wzmacniający, ale po przejrzeniu magazynku w domu-odpuściłam
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie po wczorajszym myciu puch jest ale już mniejszy. Nie było olejowania, bo nie miałam czasu. Na 30min Placenta przed myciem, później mycie Barwą i na 5min Nivea Long Repair. Później na takie wilgotne włosy nałożyłam kropelkę oleju arganowego. Szału jeszcze nie ma, ale jest lepiej niż było. ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- I miłego dnia Wszystkim Życzę, zwłaszcza, że dzisiaj PI TECZEK
|
||
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Konto usunięte
|
Ja używałam olejku arganowego. Trochę przepłaciłam (niestety), bo wydałam ok 60 zł za 100 ml. Na początku nie widziałam żadnych rewelacyjnych zmian, dopiero zaczęłam go mieszać z wodą (w taki sposób moje włosy najlepiej przyswajają olejki) i był świetny. szkoda tylko, że odkryłam to tak późno
|
|
|
|
#1369 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w piątek!
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
I w sumie, tak się czaję od jakiegoś czasu, żeby zapytać... Co nazywacie puchem na głowie? Nie wiem, o co chodzi i ciężko mi to sobie wyobrazić
Edytowane przez cpp Czas edycji: 2013-10-25 o 10:31 |
||
|
|
|
#1370 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie wygodniej... ale nie mam tak duzego kubka, a nie chce pis bardzo mocnej
W rossie jest argan? Gdzie lezy i jak wyglada? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1371 |
|
Rozeznanie
|
Takie małe pudełeczko z pomarańczowym napisem "Argan Öl", chyba gdzieś przy odżywkach u mnie było.
|
|
|
|
#1372 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w rosie chyba nie ma, słabo jest zaopatrzony, ale jak pojade do Katowic to się obkupię
|
|
#1373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takie leciutkie i unoszące się w górę zamiast zwisać elegancko w dół. Mało mięsiste. Nie zdefiniowane loki tylko takie ni to ni sio
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Nie martw się, nie tylko ty
![]() Nie można czesach zbyt suchych oraz trzeba troche dociążyć. |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny.
Musze stwierdzic ze albo nie zrobilam dokladnie te encanto albo moja prostownica ciulowa. Fakkt ze na zlosc sie zepsula i kabel nie laczy juz wtedy sie wylaczala ale mimo to prostowalam. Moje wlosy sie zaczynaja gdzie niegdzie puszyc mimo ze jeszcze nie wymagaja prostowania dalej sa miekkie. No i sie podkrecaja ale to moze przez dluugosc bo odrosly . Mam jeszcze odzywke od encanto ciekawe czy mozna poprawic efekt... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1377 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1378 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1379 |
|
Z deszczem w butach
|
Dziewczyny, po pierwszym użyciu olejku kokosowego na całą noc jestem zachwycona efektem.
Ponieważ sensowną pielęgnację prowadzę od niedawna, zastanawiam się, czy na początek nie stosować olejku na noc przez kilka dni z rzędu, a od przyszłego tygodnia już normalnie, dwa razy w tygodniu? Czy myślicie, że taka intensywniejsza kuracja na dobry początek to dobry pomysł?
|
|
|
|
#1380 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

ja wiem na pewno, że działa moczopędnie, bo latałam siku co 5 minut