|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
1 | 2,04% |
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
19 | 38,78% |
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
0 | 0% |
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
7 | 14,29% |
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
22 | 44,90% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
a ja własnie w nocy gadam z moim dzieciem
![]() Dostałam drugiego lewka ![]()
#1172 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Hej
![]() Podczytywałam wczoraj, ale nie miałam siły pisać. To co dzieje się z moim kręgosłupem wieczorem, to jakaś masakra. Pół nocy nie przespałam, bo tak mnie bolał ![]() Dzisiaj odstawiłam małego do przedszkola, męża do pracy i zasnęłam na kanapie ![]() Mały chyba ma dzisiaj dzień lenia, bo dopiero raz poczułam jak się rusza...zobaczymy jak będzie później. Zazdroszczę Wam tych remontów! Fajnie tak wybierać, kupować, urządzać. Mój żywioł ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43420339] Aaa i jeszcze 1- blizna po cc ma 5mm i jeśli każą mi próbować rodzić naturalnie to jeśli będę bardzo się bała to mam mówić, że mnie bardzo boli- nie będą ryzykować. Tak czy inaczej mnie w niej kuje, a na dodatek wyhodowałam paciorkowca więc raczej nie chcę ryzykować. [/QUOTE] Dobrze, że się uspokoiło ![]() ![]() Co do sposobów na cc, to pamiętam jak rodziłam, że z 8 porodów tylko mój był sn. Laski tak się darły i wrzeszczały, że położne wpisywały - brak kontaktu z pacjentką, panika itp. i to podobno jest wskazaniem do cc. Także jak marzycie o cc, to nie słuchać co mówi położna, lekarz i wrzeszczeć jak oszalałe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Straszne ![]() Nie dziwię się, że humor miałaś do bani ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie bój się!! Na tych durnych już trafiłaś...reszta będzie OK ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1173 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do przedszkola to powiem ci z własnego doświadczenia bo u nas nigdy nie było problemu póki nie pojawiła sue nowa pani i zaczęły się skargi typu biega bawi się w wojnę krzyczy itp.wiem że moje dziecko ma dużo aż za dużo energii i ciągle gada nawet do talerza z zupa ale to bie jest nic złego.ale zadzwoniłam do znajomej terapeuty i najpierw kazała ni powiedzieć jakiego typu są uwagi potem zaczęła się śmiać a potem podsumowała że to nauczycielka powinna skoczyć na terapię bo widocznie nie daje sobie rady z dzieckiem i najłatwiej zwalić na rodziców i psychologów. Bo skoro w domu dziecko zachowuje się jak wcześniej i skarg nie było to coś jest nie tak.bo jeśli jest problem to najpierw powinno się go między dziećmi rozwiązywać. Że sobie chciał zupę zrobić z monte to może będzie kucharzem a magdalena gessler też takerzami rzuca:-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1174 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chyba, że dajesz butelkę to można wymieszać z mlekiem ![]() U mnie działało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1175 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;43420339]Jestem!!! Żyję! Boże, jak dobrze wrócić do normalnego życia... Ale od początku, taka szybka relacja z tego co działo się przez ostatni tydzień. Pisałam Wam, że źle się czuję serce mi wali i nie mogę spać. Miałam momentami puls 150, skoki ciśnienia, walenie serca. Poszłam na ekg-nic. Zrobiłam badania-nic. Byłam pewna, że jeśli kobieta w zaawansowanej ciąży ma nagle takie problemy to coś się z tym robi- ale myliłam się, nie skierowali mnie u mnie na szczegółowe badania. Czuję, że to przez to, że chodzę do ginekologa w Lublinie a nie u mnie. Usłyszałam, że byłoby inaczej gdybym tu chodziła... Zwyłam się jak głupia i mąż zawiózł mnie do Lublina. A tam od razu konsultacja kardiologiczna i położyli mnie na patologię ciąży. 1 nocy miałam silne i bolesne skurcze- pewnie z tych nerwów. Kolejnego dnia dali mi lek na arytmię serca i przeszło- pierwszy raz od ponad tygodnia zasnęłam spokojna w nocy. Robiono mi badania, ale wyszła tylko jakaś infekcja i niedobór magnezu. Założono mi tez Holtera sercowego na 24h- czekam na wyniki- odbiorę je w poniedziałek bo mam 28.10 o 17:00 wizytę. Codziennie miałam 4 razy sprawdzane tętno dziecka i 2 razy dziennie ktg. Wciąż pokazywało skurcze, maksymalnie 90%. Ale podczas skurczy czuję ucisk brzucha, nie ból, no i straszną duszność. Pani ordynator stwierdziła, że skoro nie bolą to nie urodzę jeszcze. W piątek zaczął mi odchodzić w większych ilościach czop śluzowy i odchodzi do dziś zaraz po tym jak czuję mocne ukłucie gdzieś w środku. Moja pani dr przychodziła do mnie często, pytała jak się czuję, zawołała mnie na usg. Powiedziała, że daje mi jeszcze z tydzień, ale przy wypisie szyjka była jeszcze zamknięta. Michał w 36tc waży 2840g Ciężko mi straszliwie, brzuch mam jak głaz i czuję, że to już niedługo. Aaa i jeszcze 1- blizna po cc ma 5mm i jeśli każą mi próbować rodzić naturalnie to jeśli będę bardzo się bała to mam mówić, że mnie bardzo boli- nie będą ryzykować. Tak czy inaczej mnie w niej kuje, a na dodatek wyhodowałam paciorkowca więc raczej nie chcę ryzykować. Tyle na razie ode mnie ![]() Dobrze że Cię babeczka potraktowała poważnie, ja nie wiem jak można nie zrobić kobiecie w ciąży dodatkowcyh badań..jak się źle czuje to znaczy że trzeba!Bardzo ładna waga smyka ![]() Cytat:
Ja nie zamierzam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lineczko- ![]() ale mają burdel w tych przychodniach.. Poszła mi mamuska zarejestrować młodego do neurologa i wyobraźcie sobie że na skierowaniu zamiast danych Kacpra to jakiegoś Maćka ![]()
![]() |
#1177 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Wtajemniczenie
|
Acelinko jak to jest z tym sklepem internetowym?Ja z małej miejscowości też mogę sobie zamówić coś z tego sklepu i mi dowiozą?Kompletnie się na tym nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Zakorzenienie
|
mało tego, terminy dopiero na przyszły rok.. kuźwa. ciekawe jak ja mam go do przyszłęgo roku trzymać bez szczepień itd.......
Czy ktos tu z okolic moich- śląsk- BYTOM,CHORZÓW,KATOWICE,GL IWICE,ZABRZE wie gdzie mozna sie szybciej dostać na USG główki i do neurologa dla małego? BYTOM batorego odpada..
#1180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1181 | |||
Wtajemniczenie
|
Jakiś mi się dzisiaj motorek załączył. Pichcę jak szalona. Przyszłam sobię usiąść chwilę i kawę wypić bo już plecy mocno bolą. Oj będę zdychać.
Cytat:
Już niedługo! Na szczęście kolejne 3 miesiące ciąży Ci nie grożą. No ..ewentualnie 9 miesięcy ale to za jakiś czas ![]() ![]() Cytat:
Jak fajnie, że się odezwałaś ![]() ![]() No i gratuluję udanej pierwszej kąpieli, tak trzymać! Mały jest słodki! Takie maleńswo kochane. Rozpływam się jak widzę te wasze dzieciaczki! Cytat:
![]() ![]() ![]() Lepiej? Mój Miki był ułożone skośnie, główką w dole ale bardziej po lewej stronie w kierunku kości biodrowej. Teraz to już chyba klasycznie się ułożył główkowo bo jak się wyciąga to takie czuję rozpieranie i wypychanie w pipce ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() weronisiek88 ja też bym chyba nie ryzykowała tylko zdecydowała się od razu na cc. Tym bardziej jak tego paciora złapałaś. A odnośnie Twoich perypetii, to szkoda gadać nawet. Jak człowiek nie chodzi do lekarza tam gdzie chcą, to mają cie w d...pie. To się w głowie nie mieści. Cytat:
Przedszkolanką się martw, każde dziecko czasem ma takie dni, a w sumie nie zrobił nic strasznego. Sfrustrował się zabawką, to sobie nią rzucił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wigilia może być ciężka dla Was i dla nich, ale nic na to nie poradzisz. Musicie zachowywać się naturalnie, innej rady nie ma. Taszanta może ta położna miała wagę w oczach? ![]() ![]() Witam i od razu żegnam się na dwa dni. Przyjeżdża dzisiaj przyjaciółka z mężem. Mamy się wybrać na warsztaty "Świadoma mama" (bo ona też w ciąży), wieczorem oglądamy ich płytę z wesela i imprezujemy ![]() a w sobotę rajd po hurtowniach dziecięcych, bo chcą pooglądać wózki, łóżeczka itp. Ciekawe z czym ja przyjadę do domu, bo mam wszystko, nawet w nadmiarze, ale czy zdołam się powstrzymać? ![]() Trzymajcie się mamuśki. Pewnie dopiero w niedzielę zajrzę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z rzeczami neonatologicznymi i wczesnopediatrycznymi jest inaczej niż dla dorosłych. Nie mogą powiedzieć "nie ma terminu". To tak, jak na porodówce nie mogą powiedzieć "nie ma terminu na poród do przyszłego roku". Edit: gdyby Ci nie znalazły terminu szczepień, to spokojnie możesz zawiadomić prokuraturę. Bo szczepienia są w PL obowiązkowe i lekarz, który ich nie zaleci/ dyrektor placówki, która ich nie wykona są ścigani z urzędu za zagrożenia życia lub zdrowia ![]() Edytowane przez nasturcja7667 Czas edycji: 2013-10-25 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1184 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My witaminke podajemy tak, że mąż ją wlewa małej do buźki a ja jej trzymam buziaka żeby nie wypluła, nie jakoś na siłe tylko prosto a nie żeby kręciła na boki Mała dzisiaj coś niespokojna, niby śpi, ale jakoś tak kwili dzisiaj, pręży się, dużo bączków puszcza więc pewnie brzuszek jej coś dolega, na szczęście kupki ładnie robi. Ja mam biegaczkę więc jej też może coś tam w brzusiu się dzieje, tylko nie mam pojęcia po czym by to mogło być ![]() Ostatnio nie wrzucałam więc dzisiaj wstawię fotki, mój mały ziewacz ![]() ![]()
![]() |
#1185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
śliczna ![]() a Ty super wyglądasz ![]() Hej!!! już chyba nigdy na bieżąco nie będę ![]() u nas remont łazienki w toku, więc nadal jesteśmy na emigracji u rodziców: ja, mąż i kot ![]() ostatnio zakupiliśmy nareszcie wanienkę (zielona, niech będzie uniwersalna;p) i rożek ![]() a wczoraj brykę dla Marysi ![]() chodzę też na SR, zajęcia są bardzo przydatne i myślę, że pomogą w tym wielkim dniu na porodówce ![]() ściskam Was mocno, dwupaki, mamuski i dzieciaczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1189 |
Zadomowienie
|
Pytanie do Krakowianek:
Znacie jakiś komis dziecięcy w Krk? Bo szukam torby do wózka, a na all nic ciekawego nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Rozeznanie
|
idę obiadek szykować, dziś robię pstrąga pieczonego w folii, frytki i sałatkę colesław, a dla młodszych paluszki rybne i ich ulubiona surówka z marchewki. Mniam, zapraszam chętne do siebie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1192 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A ja dziś mam żeberka w sobie z kaszą i nie wiem co na surówkę, w sumie nie mam nic..może pomidorka pokroję? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Rozeznanie
|
No więc my już po wizycie
![]() Szyjka się skraca, na KTG "coś się rusza", ale nie zapowiada się, że urodzę w najbliższych dniach .. Grzeczny synuś ![]() ![]() Leo w 39t3d waży 3463 g (Rybko, dopisz proszę na pierwszą stronę ![]() Poza tym ta moja wysypka to może być grzybica ![]() Moja mama mówiła, że jak była w ciąży z moim bratem, to taka wysypka pojawiła jej się na udach i strasznie męczyła się z nią jakiś czas, stosując leki od dermatologa. Mam nadzieję, że mi szybko przejdzie, bo w nocy nieświadomi się drapię przez sen. A co do nocy, to kolejną mogę uznać za nieprzespaną.. w ogóle się nie wyspałam, co chwila budzenie, przekręcanie, oczy jak 5 zł.. ![]() ![]() W czasie KTG miałam jeszcze rozmowę z położną, która "uświadamiała" mnie, że wcale nie jest super, ekstra i kolorowo po porodzie, że nie ma co się nastawiać na sielankę, bo rzeczywistość jest inna i niektórzy mogą się rozczarować, bo np. nie czują ogromnej miłości do swojego dziecka, tylko takie "o, fajnie. mam dziecko. super" . Ogólnie mówiła o baby blues, o karmieniu, o tym, że "nie ma spania, jest opróżnianie cycków" ![]() ![]() We wtorek mam przyjść na kolejne KTG, o której mi się zachce ![]() A teraz wrzucam mój 40 tygodniowy brzuszek ( 107 cm w obwodzie ) , sypialnię i kuchnię - jakość beznadziejna, no ale czego wymagać od telefonu ![]()
![]() ![]() Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-10-25 o 11:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1194 |
Zadomowienie
|
lineczko straszna ta historia...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
Newtrend- pstrąg
![]() Ja robię krem z ziemniaków z boczkiem. Co prawda jest piątek, ale mam taką ochotę na boczek, ze chyba umrę. Zjem już po zmroku, co by było "po Bożemu" i koszernie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() samą prawdę powiedziała Ci ta położna ![]()
![]() |
#1197 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() za brzuch ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- już mi pachnie - jak to się robi? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No i piękny brzuś!!
![]() |
#1200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.