|
|
#4741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. X
Hania już śpi prawie 2h ide do niej zobaczyć.....
|
#4742 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w doopce sie poprzewracalo i tyle ![]() Cytat:
![]() jej, tez sie stracham co to bedzie od niedzieli... cos czuje ze nam produkcja postow wzrosnie lawinowo, szczegolnie rano Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale fajny!!! uwielbiam te kulki, przeeeepyyyyszne sa! Cytat:
sprawdzalas w pieluszce? Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4743 |
|
Wtajemniczenie
|
Lady co za bezczelna baba z tej Twojej kuzynki. Ja bym jej od razu napisała, że ma wszystko spakować i odesłać priorytetem pocztą skoro się jej aż tak nie podoba. Ja też dostawałam i dostaję ciuszki od kuzynki TŻ i wiadomo, ze różne się trafiają, ale te "gorsze" odkładam i nieużywane oddaje, a ona nawet nie wie że z nich nie skorzystałam. Cały dzień rozkminiam jak rozłożyć wydatki zakupowe na grudzień. No bo mikołaj i gwiazdka, plus moje imieniny, teścia imieniny i roczek Majusi ![]() No i zrobiłam pierwszy prezentowy zakup dla Majusi - jeździk/pchacz Smoby o taki http://allegro.pl/listing/listing.ph...category-86393 swoją drogą to rozbieżność cenowa jest kosmiczna za tę samą rzecz, od 70-150 zł nie muszę mówić w jakiej cenie kupiłam ![]() Dla Karinki się zastanawiam nad klockami JDLT domek 85 sztuk SZAJA wiesz coś na ich temat? Bo Karinka uwielbia klocki i wiecznie się nimi bawi Sama sobie zabawy wymyśla- ostatnio wchodze do pokoju a ona sobie poukładała kolorami, a innym razem kształtami ![]() a sobie od męża i dziewczynek chyba zrobię zakupy kosmetyczne w cocolita.pl po co się ma TŻ męczyć a ja być średnio zadowolona
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy u pediatry. Kuba wazy szalone 7590g, czyzby bil sie o podium szczuplakow? Tylko z kim ![]() Stanelo na tym, ze taka jego uroda... W miesiac przybral ledwie 400g. Ma 71cm "wzrostu" ![]() Mowilam tez o tej asymetrii i napieciu miesniowym... Jej zdaniem asymetrie ma sporo dzieci i zupelnie nie ma sie czym przejmowac, a napieciem tez sie jakos zbytnio nie przejela. I tak, jak mowilam - mamy skierowanie do kolejnego osrodka reh. - terminy na styczen. ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Macie link do siatki centylowej? Bo pediatra sprawdzala w ksiazeczce i wyszlo, ze od 6msca Kubus jest na 3 centylu
|
|
|
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde mała śpi w dzień max 20min... A że wstałyśmy rano i znowu się nie wyspałam to jak szła spać przed 10 to położyłam się z nią na te 20 min... i co? Wstała po 13.... A teraz muszę szybko zrobić to co miałam na dziś zaplanowane... Codziennie coś odkładam i odkładam a czas leci i robota się nawarstwia..... Silver super , że to nie refkuls... Lady straszne to co piszesz.... My dla małej kupiliśmy tylko wózek i higieniczne rzeczy.. Reszte dostaliśmy od siostry mojej... bratowa dała mi też troche ubranek ale nie dość, że chłopięce to mocno zniszczone, więc trzymam je, bo głupio mi oddać i jak już widzę, że są za małe to wtedy jej oddaje. Wiem, że byłoby jej przykro gdyby wiedziała, że nie używam tych rzeczy, dlatego trzymam i pomału oddaje... Sąsiadka też daje mi zniszczone ubranka po dwoich córkach, ale też trzymam, bo do piachu czy na wieś będą idealne. W domu do malowania farbami też się przydadzą.... Poza tym nie wiem co będzie za jakiś czas, czy będzie mnie stać na ładne ubranka... Różnie może być, dlatego cieszę się, że ktoś jest tak miły i mimo, że nie musi to coś daje... |
|
|
|
|
#4746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja nie szczepię
Cytat:
![]() Cytat:
za super nockęCytat:
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja Dominisia
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Siatek szukaj WHO bo polskie dotyczą karmienia mm niestety, moja Ola was detronizuje Teraz moze 7kg już osiągnęła, ale nie więcej ![]() dzien dobry |
|
|
|
|
#4751 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy właśnie ze spaceru ale zimno jak diabli. Ręce mi przemarzły. W załączniku mój śmieszek
![]() Marsi-bo widzisz,czuje jakbym ze wszystkim była sama. Oskar jest bardzo wymagający a mi zamiast odejmować obowiązków to dokładają. Wszystko mnie dosłownie wkurza. Wszystko. Przez to psuje się między mną a tż(on też mi nie szczędzi czasami). Ehh nie wyrabiam. Bokeh-a może za bardzo jej leci ze smoczka? Sprawdź czy nie jest dziurawy (niedawno przerabialiśmy taki problem).
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Silver super, że Daria nie ma tego refluksu! ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Mała, ale z Oskara przystojniacha jest
|
|
|
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do kuzynki, to należą jej się baty, jak tak można w ogóle? Ja mam kalendarzyk na ścianie, gdzie jest opisany rozwój dziecka i w tym wieku, tzn generalnie po 6. miesiącu, powinno przybierać 300-400g na miesiąc... Moja Oliwa w 10 tygodni, między jednym szczepieniem, a drugim, w sierpniu, przytyła np 1kg i wg lekarza to był bardzo dobry wynik.
|
|
|
|
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
przybral idealnie...co do wagi to wiesz, jakby wazyl za duzo to tez by sie przypierdzielic mogli... im nigdy nie dogodzisz ![]() poprostu szczuplaczk bedzie i tyle... najwazniejsze ze sie w ogole miesci w siatce http://siatkicentylowe.edziecko.pl/ a tak w ogole to jakim cudem zdalolyscie zwazyc dzieci?
|
||
|
|
|
#4756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój przystojniacha właśnie usnął Wiecie... Potrzebuje odpoczynku(od wszystkiego i od wszystkich) takiego psychicznego. Potrzebuje chwili dla siebie (niestety to niemożliwe chyba do samodzielności Oskara). ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, a nie mozesz powiedziec poprostu NIE!!! mam male dziecko i najzwyczajniej w swiecie jestem zmeczona, nie daje rady, nie jestem robotem.... |
|
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
Mała-współczuję "wsparcia"rodziny
Ale mam dziś dzień! Mama wyjechała na tydzień więc nie szłam na spacer bo chciałam trochę w domu poogarniać. Zrobiłam kilka obiadków-burak został mile przyjęty przez mojego Bąbla a bałam się bo mi on nie smakował. No i dziś tak sobie siedziałyśmy w domu aż tu nagle moja panna sobie wstała I oczywiście teraz cały czas wstaje. Żeby było śmieszniej to dziś zaczęła czołgać się do przodu Skoki istniejąPrzedstawiam nowego stacza: http://www.youtube.com/watch?v=rn8tuppi_Fg I czołgacza (babcia kupiła jeździk a okropna mama odsuwała )http://www.youtube.com/watch?v=sEQr2...ature=youtu.be |
|
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
to prawie jak u mnie i tza
|
|
#4761 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o kurde współczuję strasznie trzymaj się!Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale 400g na tydzień to dobrze
|
|
#4762 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
przesłodka jestmy byłysmy na długim spacerze, kupiłam nosidło- takie o http://allegro.pl/pentelka-nosidelko...647471536.html szału nie robi, ale na początek może być. Jak Hania polubi to pomyślę nad tula albo boba
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ile wtedy miala?
![]() Cytat:
![]() Dziekuje za inf. Cytat:
Cytat:
![]() Oczywiscie TZ juz wymyslil rade - dajmy mu nie jedna, a dwie butle mm po 240ml :/ Kurde, kaszki je ok 210ml, na obiadek ok 240ml, deser 150g, na noc 210ml mm, w miedzyczasie pierdyliard razy uu, gdzie on to miesci? |
|||
|
|
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam wszystko, ale nie idzie mi coś cytowanie, bo ciągle od komputera muszę odchodzić; mamy z Filipem codzienny rytuał - chodzimy do sąsiada karmić kozę Filip jej daje po jednym listku i aż piszczy ze szczęścia, jak ona go porywa; od poniedziałku nie ma dnia bez kozy![]() dziekuję za miłe komentarze w klubie, nawet z nimi nie dyskutuję, bo i tak mnie zakrzyczycie ![]() wczoraj byłam w UM i energetyce załatwiać budowlane sprawy i oczywiście nerwa złapałam z tego co pamiętam: Silver, jakieś lepsze wieści widziałam, super Deli, z tą kontrolą z US to różnie może być, powinniście dostać zawiadomienie o wszczęciu kontroli i nie ważne, że TŻ zamknął działalność, bo chyba 3 albo 5 lat wstecz trzeba przechowywać dokumenty ![]() Lady, ta kuzynka paskudnie się zachowała, masakra; ja też mam dużo ciuszków, które mi się nie podobają, ale chyba bym się zapadła pod ziemię jakbym miała coś takiego powiedzieć; w ogóle taka sąsiadka mi ciągle ciuszki przynosi i nie wiem, jak się wykręcić od tego, bo żadnego z tych ubranek nie uzyłam, bo są strasznie zniszczone (po dwójce dzieci), często brudne i strasznie stęchlizną śmierdzą; i już próbuję jej unikać, żeby sobie o mnie nie przypomniała, bo kiedyś mi wspominałą, że zniosła ze strychu kolejne ciuszki
|
#4765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rano kaszka na 150 wody/mleka obiadek 200 deserek owocki ze 150 II danie 200 cyc kaszka na 150 na kolacje w nocy cyc co chwila :/ i co prawda nie wiem ile wazy teraz bo jest niezwazalny ale jak jeszcze dalo sie go zwazyc to nie przekraczalismy 10 centyla ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Też tak zareagowałam
No... Normalnie Pola sobie np. siadła na wadze i biła ją rączką ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Halo kochane baby
Poczatek weekendu a ja sie poprztykalam z malzem ja pierdziu..... Nigdy nie dojdziemy do porozumienia z tymi jego weekendowymi 5godzinnymi wypadami na tenisa on po prostu nie kuma, ze ja jak idiotka z wielkim zacieszem na ryju czekam na weekend calutki tydzien, a on w niedziele sobie bach na pol dnia wychodzi i dalej ma to wszystko gdzies. No nie kuma i nie mam zielonego pojecia jak do niego trafic :'( do d.upy z tym wszystkimSilver super, ze Darunia nie ma refluksu ![]() Wracamy od mamy, babel zasnal po minucie w aucie, M.poszedl do dentysty a ja czekam w aucie ze spiacym Pietraszkiem pod przychodnia az skonczy i sie wymieniamy ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4768 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze to u mnie na wsi z dala od wielkiego mieszkania mieszkania 70m2 sa od 100 do 150 tys Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Malenkiej |
||||
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wpierdaszyłam teraz cały talerz kopytek, tak żem siadła na pufie :
, a młoda napieprza na organkach |
|
|
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mi zaj..biste krokiety wyszly aaaaaaaaaaaaaaa sama se az brawo bije ![]()
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

po zmianie czasu Domcia będzie się budzić przed 5, jeśli dobrze liczę - palnę sobie w łeb 
Ale nagrałam go telefonem jak chrapie to uwierzył i śpi w salonie
prosze sie nie smiac;p ide ogarniac teraz zlew;p

Sama sobie zabawy wymyśla- ostatnio wchodze do pokoju a ona sobie poukładała kolorami, a innym razem kształtami
Tylko z kim 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I to wcale nie w centrum...