|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
![]() Cytat:
a mała.. słodka Cytat:
ja mam dzisiają wątróbkę z kapustą kiszoną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zdjecie miałaś wrzucić ![]() Cytat:
![]() przespałam się 2 godziny i jakaś przybita się czuję
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Witam się z Wami i uciekam nadrabiać
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ja tak na szybkiego bo czasu brak ostatnio.
Wczoraj mężul wyciągnał mnie do galerii,w ogóle mi się nie chciało.Ale cóż trzeba było posłuchać Dostałam fajne kozaczki właściwie nie wiem z jakiej okazji.Stwierdził że chce mi coś kupić Przyjemny geścik ![]() Potem czas dla rodzinki-kawka z siostrą a wieczorem pizza.Normalnie dzień rozpusty może to jeden z ostatnich.Poza tym włączył mi się mega syndrom wicia gniazda wiecie o co chodzi Wszystko musi być na tip top ![]() A teraz relacja z wizyty: Skończony tydzień 37 ginka z dumą wpisała w kartę i kazała myśleć o porodzie I to na poważnie ![]() Odstawić Nospę,magnez brać tylko witaminki (Basiula 19 przekazuję więc oficjalnie że odstawić można ) i do dzieła!!!!Szyjka mi się skróciła,rozwarcie na palucha ![]() Wpisała termin następnej wizyty na 8.10 ale powiedziała że nie dotrwam raczej.Minę miała bardzo przekonującą ![]() Po mnie na wizycie była siostra i jej też powiedziała że mało prawdopodobne żebym wytrzymała tak długo. Zobaczymy.... Umówiłam się na przyszły tydzień na USG,ja chcę doczekać!!!!! ![]() Proszę o wpisanie 8.11 wizyta oraz 30.10 USG Do później Poczytam Was wieczorkiem ![]() PS.Zaczął mi czop odchodzić ![]() 20 dni do TP ....... |
|
|
|
#1234 | |
|
Zadomowienie
|
Jaki spokój
Coś Kabrieli dawno nie było..... ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czop.. dlaczego wszystkim Wam odchodzi a mi nie?!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#1236 |
|
Wtajemniczenie
|
nemosek..czop??? masakra nie chce tu wrozyc jak na lineczke bo jej wrozylam z 3 dni temu a jeszcze na wizazu siedzi ale czop jak odchodzi to juz napewno porod..chyba ze sie znowu myle
aaa wy dziewczyny ja wam zazdroszcze ja tu jeszcze 30 dni do terminu a wy wszystkie lecicie jak strzala...z lena bylo to samo na forum wszystkie porodzily a ja zostalam na koniec wczoraj na wizycie mi wpisala w karte 35 tydzien( a przeciez mam 35 i pare dni to juz 36) i wcale nie myslala o porodzie jeszcze mi powiedziala ze ma urlop od 14 do 28 .11 i na t.p jej moj nie bedzie ...21 .11 mam wizyt u innego lekarza;/ jakbym wiedziala to bym do niej nie chodzila....prawdopodobni e ostatnia wizytee bede miala u innego a 2 jeszcze u niej![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- colorady myslalam ze mamy podobnie a tu prosze....zazdroszcze wszystkim zazdraszczaaaam <beksa> ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- jeszcze se nakladki na cycki kupilam za duze bo l-ki ..makabra chcialam wymienic ale dupa zbita mowie gosciowi ze jeszcze nie uzylam tylko otworzylam to nie...wrrr jakbym dziecka nie miala;/ 15 zl poszlo sie rypac..na co mi takie wielkie jak dla krowy
|
#1237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, mnie odszedł na porodówce i to dopiero jak mi pani przebiła pęcherz płodowy więc nic się nie stresuj
|
|
#1239 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kto by pomyslal ze takiego czegos mozna sie nie umiec doczekac nie? Juz juz nie długo .. Wyszlam z Majka na spacer ale chyba jakis samolot gume spalił I tak cuchnie jakby ktos wulkanizacje podjarał bleh.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Też o niej myślałam ostatnio. Kabriela where are you????? I jeszcze Anka_85 się nie pokazuje wcale... Ciekawe jak tam De - napewno mały już na świecie. Mam nadzieję, że wszystko tam dobrze u nich będzie. Magalska odezwij się do nas! Ciekawe jesteśmy jak sobie radzicie z Brunem! Anggie na Ciebie też tu czekamy!
Edytowane przez ktosiula Czas edycji: 2013-10-25 o 16:08 |
||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam na szybko korzystając z chwili kiedy młody śpi
![]() Ryba i Trele - widzę że nie tylko ja męczę się po nocach, moje dziecko 2 noc z kolei postanowiło podokuczać mamusi i nie spał od 2 do 4, później się przespał 20 minut i od 4 z czymś do rana marudził Ledwo żywa jestem ale nawet nie ma kiedy odespać bo Jaś ostatnio sypia po 20 minut i się wybudza. Dziś planuję dać mu na noc butelkę z mm i liczę na to że bardziej się naje i dłużej pośpi Lineczka choć sytuacja u Ciebie w rodzinie jest o wiele inna niż u mnie doskonale Cię rozumiem. Pamiętasz jak u mnie było ze szwagierką ? Ona w poniedziałek miała zabieg usuwania dziecka a ja tydzień później we wtorek urodziłam Jaśka... Też musiała się czuć okropnie kiedy płakała po stracie dziecka a cała rodzina cieszyła się z przyjścia na świat Jaśka Maomami ale zgrabny brzuszek ? Jak Ty to zrobiłaś ? Zwariowane widać po brzuszku że Leo już niedługo z niego wyjdzie Nemosek rzuciło mi się w oczy że jakiś porodzik się szykuje ?
|
|
|
|
#1244 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
|
#1245 |
|
Rozeznanie
|
tak z okazji że nie wklejałam nigdy ( chyba) wrzucam nasze fotki z dzisiaj, szykujemy sie na pasowanie do szkoły a potem urodziny rodziców
|
|
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale masz zapachy ![]() ale pojadłam teraz najchętniej bym się położyła ale trzeba się za robotę brać ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Domii, pamiętam i nie umiem i w sumie nie chcę sobie wyobrażać jak one muszą się czuć w takim momencie... jutro prawdopodobnie jest pogrzeb ![]() Antibia, ale słodko wyglądacie na drugim zdjeciu
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-10-25 o 16:28 |
|||
|
|
|
#1247 |
|
Wtajemniczenie
|
Jaka tu ciszaaaaaaaaa
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
niestety cisza, a szkoda bo nie ma co czytać
|
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Antibia bardzo ładnie wyglądasz
Lineczka ja również nie chcę sobie nawet wyobrażać co oni przechodzą po stracie dziecka ![]() W ogóle to byliśmy z Jaśkiem dzisiaj na usg główki - wszystko w porządku. Oddaliśmy jego mocz do badania i właśnie mój tatko pojechał po wyniki (dzwonił że nie ma powodu do niepokoju bo jest wszystko w porządku). Odwiedziliśmy też panią doktor rodzinną, osłuchała nam Jaśka i stwierdziła że nic mu nie jest, żadnej infekcji też nie wyhaczyła. I teraz najważniejsze UWAGA, UWAGA Jaśko mierzy 59cm ![]() Zapisaliśmy się na szczepienie na 30.10 ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- aaaa i jeszcze mam pytanie do swiezo upieczonych mamus. Kiedy planujecie ochrzcić swoje dzieci ?
|
|
|
|
#1250 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ciezko bylo siuski zlapac ?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My chyba pomyślimy coś o świętach żeby chrzcić ale dokładnie jeszcze nie rozmawialiśmy dokładnie
|
|
#1252 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sorry jeszcze raz dziewczyny, ale musiałam się rano wygadać, w ogóle jestem cała zestresowana i takie rzeczy mnie wkurzają, w ogóle to rano pomyliły mi się dni, i myślałam że jest dziś sobota, bo jak bym wiedziała że jest piątek, to bym poszła do szpitala na 100 % i z nią to wyjaśniała ![]() No teraz już mi przeszlo, i patrzę realnie, że bez sensu tracić nerwy na takie głupoty, w poniedziałek to załatwię na spokojnie, a TZ mi doradził żeby się awanturować przed wyjściem ze szpitala a nie na początku pobytu ![]() Co do wczorajszej wizyty, to jestem w ósmym stresie. W poniedziałek mam o 9.00 zjawić się w szpitalu na cc. Nie wiem co mi będą dokładnie robić, mam nadzieję że zrobią wcześniej jakieś badania a nie wpiszą coś z głowy . Lekarz powiedział, że mam nie jeść od niedzieli od północy i tyle. TŻ może być bez problemu przy zabiegu, tylko ma wyjść na czas znieczulania mnie, nie wiem w sumie dlaczego, ale cieszę się ze będzie, bo sama bym umarła No i mają mi przy okazji usunąć torbiel, ale teraz znowu się boję, żeby mi tam za dużo rzeczy nie wycieli, jajnika itp. ![]() Aha i denerwuje się bo mała jakaś taka mniejsza wychodzi, to znaczy cały czas przybiera, ale wczoraj na USG miała niecałe 2900 kg ( przez dwa tygodnie przybrała 0,6 kg) , z tego co piszecie, to zawsze ta waga z USG jest zawyżona, wiec boję się żeby nie wyszło że ma niedowagę. Podsumowując to ![]() Cytat:
A jeszcze z miłych rzeczy to pisałam wam, że zamawiamy listę prezentów z takiego sklepu z artykułami dziecięcymi, ten sklep wchodzi w skład takiej grupy firm i tam jest m.in. sieć sklepów spożywczych. No i ni z tego ni z owego dostaliśmy niespodziewanie pocztą książeczkę kuponów na gratisowe zakupy w tych marketach. Wartość ok. 70 euro, nie chciałam wierzyć że to tak za nic, no ale dziś byliśmy i rzeczywiście jest tak że można wejść do sklepu i wybrać tylko te przedmioty i się je dostaje. Aż ciągle nie mogę uwierzyć w taką promocję. No my oczywiście zrobiliśmy też przy okazji zakupy. Te gratisowe rzeczy to takie związane z dzieckiem jak pieluchy, chusteczki, krem na odparzenia, płyn do prania, itp. ale też zupełnie nie związane, jak kawa, ciastka, szampan itp. itd. To się chociaż trochę odstresowałam
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- http://demotywatory.pl/4227250/Wystr...m-halloweenowy
|
||
|
|
|
#1254 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cześć, ale mam dziś dzień śpiocha:/ Już druga drzemka była
Cytat:
weronisiek88dobrze, że jesteś ola_k11 Oleńka, nie martw się, pani przedszkolanka ewidentnie minęła się z powołaniem skoro po takich rzeczach już sobie taką opinię o Twoim synku wyrobiła Chyba jeszcze nie uświadczyła naprawdę niegrzecznego dziecka! Ona jakaś nowa jest czy co???Cytat:
w końcu termin tuż tuż Kasiula ![]() lineczka ![]() Powiem Ci na pocieszenie ( o ile można pocieszyć w takiej sytuacji), że u mojej kuzynki była ciut podobna sytuacja, w ciąży już wykryli, że z malutką coś nie tak i zmarła im 10 dni po porodzie-wiadomo, że się nie zżyli aż tak bardzo z nią jak Twoja rodzinka, bo nie mieli kiedy, ale po upływie paru lat sama mi powiedziała, że tak chyba miało być-dziecinka się nie męczyła a i dla nich takie codzienne myślenie, że nie znasz dnia ani godziny i może córeczki zabraknąć, bo jakiś narząd wysiądzie to byłoby dla nich za duże obciążenie psychiczne. 2 lata po tej tragedii urodził im się zdrowy synek i teraz tworzą szczęśliwą rodzinkę we 4(bo jeszcze starsza dziewczynka była). Teraz potrzeba czasu i wyczucia, będzie dobrze, choć na pewno wigilia będzie dla Was ciężka, ale jak dziewczyny pisały-nie narzucajcie się ze swoim skarbkiem, będą chcieli to sami podejdą, zapytają Dzastin fajnie, że jesteście z powrotem Taszantanie denerwuj się na głupią babę bo nie warto Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Kuźwa... Jak rano chciałam chociaż ociupinkę moczu to Jaśkowi jak na złość nie chciało się siku a teraz zaczęłam przebierać mu pampersa wyciągnęłam jednego i chciałam podłożyć drugiego a tu taki strumień poleciał że cała podusia mokra, nóżki, kocyk, nasze prześcieradło i nasz materac również
|
|
|
|
#1256 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() widzę że dziś spokojnie na forum, ale jednak coś się dzieje, porody się szukują i dobrze. Tak sobie myślę czy stresowała bym się jeśli dotrzymałabym terminu raczej takNemosek miło ze strony męża że zrobił ci niespodzinkę, i gratuluje 37 tyg już niedługoTaszanta spokojnie nie denerwuj się, bardziej nerwowa jesteś bo zbliża się termin 0, i się poprostu boisz jak już będziesz w szpitalu to sie uspokoisz, zobaczysz![]() Ryba jak zagęszczacz? Dzastin słodziak z Kamilka Antibia powiem krótko, Dupa z ciebie ![]() Domi niewyspanie to uroki macierzyństwa a Jasko ładnie urósłMaomami mam podobny brzuszek, też praktycznie nie widać że w ciąży byłam ![]() Cora termin cc na moj były termin porodu mam sentyment![]() Trele karmiłaś już piersią na widoku?
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, to już tuż tuż |
|
|
|
|
#1258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przy zmienie pieluszki Liwce się zachciało, i w konsekwencji zużyłam 2 pampersy mnóstwo chusteczek, 2 razy z tyłkiem pod kran, do tego cała bluzka była w kupie, łącznie z moimi rękoma i nogami Liwki A w nocy przeszłam sama siebie. ![]() Obudziłam sie bo Liwka płakała bo głodna więc zrobiłam mleko i wkładam do podgrzewacza i w tym momencie świadomośc mi wróciła. Nie pamiętam żebym się budziła, jak robiłam mleko. Po prostu byłam totalnie skasowana.
|
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój Jaśko ciągle wszystko obsikuje... Na pierwszej wizycie kontrolnej osikał panią doktor, w pierwszą noc w nowej sypialni osikał nam tą śliczną malinową ścianę mnie osikał już mnóstwo razy + dzisiejszy "wybryk"
|
|
|
|
|
#1260 |
|
Wtajemniczenie
|
Moje dziecię śpi już 2,5 godziny, ciekawe czy w nocy też będzie chciała spać
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.

wczoraj zjadłam kisiel z nowości, no ale po kisielu to chyba nie
i królewna w bujaczku
ja mam dzisiają wątróbkę z kapustą kiszoną
szok normalnie, wiadomo, że jest granica tolerancji +/- 0,5 kg, ciekawa jestem jak w końcu wyjdą z wagą, teraz mamy 35 tc. Czyli patrząc normalnie to mam 5,4 kg dziecka w brzuszku

I to na poważnie 

KCIUKI DLA ANI 

Kolejna głupia baba 

jak już będziesz w szpitalu to sie uspokoisz, zobaczysz