Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r. cz.XI - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę:
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII 0 0%
Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! 1 2,04%
JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI 19 38,78%
1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! 0 0%
Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! 7 14,29%
RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK 22 44,90%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 17:59   #1261
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Moje dziecię śpi już 2,5 godziny, ciekawe czy w nocy też będzie chciała spać
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę moje dziecko śpi niby od 14 ale co jakieś 30-40 minut budzi się na jedzenie albo tak po prostu, żeby sobie pomarudzić
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:04   #1262
Olenka_24
Zadomowienie

Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość

Dziekuje
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:04   #1263
domii29
Zakorzenienie

Zapomniałam Wam napisać że jak byliśmy u lekarza to pani doktor od razu zauważyła że mój Damian ma katar i powiedziała że on jej na zdrowego nie wygląda i że ma się trzymać z dala od małego, ma nie spać z nami w łóżku, najlepiej żeby się na kilka dni z domu wyprowadził Jak dla mnie to lekka przeginka... Powiedziałam Damianowi że nie będziemy się do tego stosować tylko po prostu ma być ostrożny, często myć ręce, nie kaszleć ani nie kichać przy małym i takie tam . Choć kusi mnie to całe łóżko tylko dla mnie i Jaśka, bez Damiana bo wkurza mnie to że śpię między nimi i co noc jestem "zgnieciona"
Stary 2013-10-25, 18:05   #1264
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę moje dziecko śpi niby od 14 ale co jakieś 30-40 minut budzi się na jedzenie albo tak po prostu, żeby sobie pomarudzić
Ona dzisiaj do południa tak miała że spała ale coś jej brzuszek dokuczał i tak spała nie spała, a teraz zjadła o 15 do 16 sobie poleżała w łóżeczku grzecznie i sama zasnęła i śpi, a za niedługo muszę ją budzić do jedzenia, chociaż sama się coś wierci.

Ogólnie na jutro chyba musze się zaopatrzyć w jakieś leki uspokajające bo szwagierka nas zaprosiła na imieniny swoje i jej męża, a wcześniej teściowa na obiad już przewiduje że usłyszę od niej milion dobrych rad i będzie mi się cały czas wpierdzielała do małej ja wiem że to babcia jest i się cieszy, ale kurde mieszkamy z moimi rodzicami i u mnie mama czy tata przychodzą raz na jakiś czas w ciągu dnia popatrzą na małą, pogadają coś do niej i tyle. Nie próbują się na siłe wciskać i nosić małej

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:07   #1265
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość

A teraz wrzucam mój 40 tygodniowy brzuszek ( 107 cm w obwodzie ) , sypialnię i kuchnię - jakość beznadziejna, no ale czego wymagać od telefonu
Piękny brzuszek I mieszkanko super teraz tylko rodzić
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

jasne, dowiozą wszędzie gdzie chcesz bo to kurier wozi jak masz zakupy za jakąs kwote (kiedyś było 150 zł) to za darmo wysyłają nawet

eeee, nosz bezsensu nie mam pojęcia gdzie by było najszybciej.
W jakim wieu ma być to usg i wizyta u neurologa? Podpytam koleżanke bo ona jeździ z synkiem gdzieś w te okolice Twoje
Dziękuję jeszcze raz za linka super jeszcze dowiozą
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Ja robię tak: na oliwie podsmażam 1 cebulę oraz ok. 0.5 kg obranych, umytych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Tak 3-4 minutki, co by ziemniaki nabrały aromatu tej podszklonej cebuli Potem siup do garnka, zalewam 0.5 litra bulionu, dodaję odrobinę pora jak mam, i gotuję tak. ok. godziny. Co by się niemal rozpadały. Do tego dodaję: cząber, ciut czosnku [bo mój chłop nie lubi], tymianek, soli trochę, pieprzu, papryki słodkiej, ostrej - jak kto lubi Blenduję na krem. Na patelni podsmażam boczuś. łączę razem, chwilę gotuję, podaję w miseczkach. Na wierzch robię kleksa z kwaśnej śmietany
I ślinka mi poleciała..
Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Oczywiście pochwaliłam sie T ich wagą, a ta na to to jakieś duże te dzieci, w poniedziałek to samo, ja ☠☠☠☠☠☠☠e, czy ona nie wie, że to nie są dokładne pomiary, w☠☠☠☠ia mnie
Ale ekstra słyszeć dwa serduszka narazA T się nie przejmuj, zawsze muszą sobie pogadać
Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie z innej beczki apropo mojej pechowej zmywarki...od kilku dni zauwazyłam że nie domywami naczyń, sprzwadziłam dysze, filtr....sól i nabłyszczacz jest...i jak najpierw myslałam ze moze po prostu było zaschniete i nie dała sobie rady to tak teraz watpiebonie domywakubka z herbaty czy np noża z nutelli....macie jakis pomysł?
Mi nutelli nie domywa jak mój TŻ korzysta z noża, bo mam takie paski wygrawerowane tam nawłazi i zmywarka nie daje sobie rady.
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam!Kto będzie parą dla mnie i mojego Filipka w poniedzialek 28.10? Cc wkońcu ustalona
Za 3 dni będziesz tlić Filipka
Ja niestety parą być nie mogę, obiecałam dziś teściowej że upiekę ciasta na święta.
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
fuuuj żeberka
mniam!
Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
A teraz relacja z wizyty:

Skończony tydzień 37 ginka z dumą wpisała w kartę i kazała myśleć o porodzie I to na poważnie
Odstawić Nospę,magnez brać tylko witaminki (Basiula 19 przekazuję więc oficjalnie że odstawić można ) i do dzieła!!!!
Szyjka mi się skróciła,rozwarcie na palucha
Wpisała termin następnej wizyty na 8.10 ale powiedziała że nie dotrwam raczej.Minę miała bardzo przekonującą

Po mnie na wizycie była siostra i jej też powiedziała że mało prawdopodobne żebym wytrzymała tak długo.
Zobaczymy....

Umówiłam się na przyszły tydzień na USG,ja chcę doczekać!!!!!

Proszę o wpisanie 8.11 wizyta oraz 30.10 USG

Do później Poczytam Was wieczorkiem

PS.Zaczął mi czop odchodzić

20 dni do TP .......
uuuuu ...a co się wybierasz wcześniej na porodzik??

Cytat:
tak z okazji że nie wklejałam nigdy ( chyba) wrzucam nasze fotki z dzisiaj, szykujemy sie na pasowanie do szkoły a potem urodziny rodziców
Pięknie wyglądasz a synek jaki w mamusie wtulony
kyte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:09   #1266
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Ona dzisiaj do południa tak miała że spała ale coś jej brzuszek dokuczał i tak spała nie spała, a teraz zjadła o 15 do 16 sobie poleżała w łóżeczku grzecznie i sama zasnęła i śpi, a za niedługo muszę ją budzić do jedzenia, chociaż sama się coś wierci.

Ogólnie na jutro chyba musze się zaopatrzyć w jakieś leki uspokajające bo szwagierka nas zaprosiła na imieniny swoje i jej męża, a wcześniej teściowa na obiad już przewiduje że usłyszę od niej milion dobrych rad i będzie mi się cały czas wpierdzielała do małej ja wiem że to babcia jest i się cieszy, ale kurde mieszkamy z moimi rodzicami i u mnie mama czy tata przychodzą raz na jakiś czas w ciągu dnia popatrzą na małą, pogadają coś do niej i tyle. Nie próbują się na siłe wciskać i nosić małej
Skąd ja to znam... u mnie jest to samo... Teściowa się wtrąca a rodzice starają się nie wciskać swoich 5 groszy, jeśli chcę usłyszeć jakąś radę od mamy czy taty to ich po prostu pytam ale oni sami się nie odzywają bo wiedzą jakie to wkurzające. Za to teściowa ma naprawdę dużo do powiedzenia, problemem jest to że mieszkam z nią pod jednym dachem

Życzę dużo cierpliwości na tym jutrzejszym spotkaniu
Stary 2013-10-25, 18:09   #1267
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:

Oj to jakaś meliska jutro by się przydała
Stary 2013-10-25, 18:11   #1268
Kociak85
Zadomowienie

maomami, śliczna córa no i ten brzuch ładnie Ci zleciał

serduszko, jaaaaki brzucholek fajny no to u Ciebie to już tylko czekanie jak na szpilkach.

nemosek, czyli mówisz, że Twoje dni są już policzone? to nospy masz już w ogóle nie brać? nawet jakby Cię coś bolało?

My zaraz z mężem jedziemy się przejechać do szpitala tutaj do Wrocławia, żeby jednak w razie czego trasę obczaić bo nigdy jeszcze tam nie byliśmy. Ze spacerku dzisiaj nic nie wyszło niestety, ale jakiś taki przytulaśny dzień mamy no i miły weekend się zapowiada.

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2013-10-25 o 18:13
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:11   #1269
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
ja dizs zostałam dosłownie osrana
przy zmienie pieluszki Liwce się zachciało, i w konsekwencji zużyłam 2 pampersy mnóstwo chusteczek, 2 razy z tyłkiem pod kran, do tego cała bluzka była w kupie, łącznie z moimi rękoma i nogami Liwki

A w nocy przeszłam sama siebie.
Obudziłam sie bo Liwka płakała bo głodna więc zrobiłam mleko i wkładam do podgrzewacza i w tym momencie świadomośc mi wróciła. Nie pamiętam żebym się budziła, jak robiłam mleko. Po prostu byłam totalnie skasowana.
A Cię córcia przechrzciła
Biedna przemęczona jesteś..
Stary 2013-10-25, 18:12   #1270
domii29
Zakorzenienie

Wszem i wobec obwieszczam że dzisiaj o godzinie 7.15 urodziła mi się synowa Znaczy się koleżanka napisała mi smsa że urodziła dzisiaj córeczkę - Majkę Niesamowicie się cieszę, mieszka niedaleko mnie i Jasiek będzie się miał z kim bawić a ja będę miała z kim poplotkować o dzieciaczkach
Stary 2013-10-25, 18:16   #1271
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecię śpi już 2,5 godziny, ciekawe czy w nocy też będzie chciała spać
znając życie to nie, Liwka teraz usneła, o 19 będzie kąpana. A potem do 22 nie ma spania, co chwile je, patrzy na mnie tymi oczętami ale nie śpi a ja ledwo na oczy patrzę. W nocy powtórja, jak zmieniam pieluchę to przez godzinę nie ma spania.
Do tego jak sie już w nocy obudzi to musze świecić jej światło bo się boi jak ciemno jest. A jeszcze lampki się nie dorobiłam.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
A Cię córcia przechrzciła
Biedna przemęczona jesteś..
no wąłśnie sobie myśle co u Ciebie, jakoś straciłam cię z oczu, na ktore ledwo patrzę

przechrzciła i to równo, nie wiedziłam w co ręce włożyć, taka bezradna dawno nie byłam
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:23   #1272
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
Witam!Kto będzie parą dla mnie i mojego Filipka w poniedzialek 28.10? Cc wkońcu ustalona
może moja córcia

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybkiego bo czasu brak ostatnio.
Wczoraj mężul wyciągnał mnie do galerii,w ogóle mi się nie chciało.Ale cóż trzeba było posłuchać Dostałam fajne kozaczki właściwie nie wiem z jakiej okazji.Stwierdził że chce mi coś kupić Przyjemny geścik
Potem czas dla rodzinki-kawka z siostrą a wieczorem pizza.Normalnie dzień rozpusty może to jeden z ostatnich.
Poza tym włączył mi się mega syndrom wicia gniazda wiecie o co chodzi Wszystko musi być na tip top

A teraz relacja z wizyty:

Skończony tydzień 37 ginka z dumą wpisała w kartę i kazała myśleć o porodzie I to na poważnie
Odstawić Nospę,magnez brać tylko witaminki (Basiula 19 przekazuję więc oficjalnie że odstawić można ) i do dzieła!!!!
Szyjka mi się skróciła,rozwarcie na palucha
Wpisała termin następnej wizyty na 8.10 ale powiedziała że nie dotrwam raczej.Minę miała bardzo przekonującą

Po mnie na wizycie była siostra i jej też powiedziała że mało prawdopodobne żebym wytrzymała tak długo.
Zobaczymy....

Umówiłam się na przyszły tydzień na USG,ja chcę doczekać!!!!!

Proszę o wpisanie 8.11 wizyta oraz 30.10 USG

Do później Poczytam Was wieczorkiem

PS.Zaczął mi czop odchodzić

20 dni do TP .......
ooooo to fajnie to też odstawiam chociaż przyznam sie, że od środy juz mniej brałam................... .a mi czop nie odchodzi w sumie z pierwszej ciąży tez mi odszedł dopiero w trakcie porodu nie pamietam dokładnie kiedy......

Cytat:
noo to szykuj się na porodzik

a czop.. dlaczego wszystkim Wam odchodzi a mi nie?!
mój też sie zassał i nie chce odpaść

ja dziś zrobiłam pranie, posprzątałam łazienke ( jak konczyłam pomyślałam no wysprzątane to moge dziś jechać rodzić mężuś bedzie miał porządek) i posadziłam truskawki.......ciekawe co mała na to.......

domii pytanie co prawda jeszcze nie do mnie ale my planujemy na święta bo moja sis wtedy dostanie urlop i bedzie mogła przyjechać z Holandii.....

ide się kąpać i nogi wydepilować w razie jak by sie Nikolcia namyśliła, że to już dziś........

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:27   #1273
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
znając życie to nie, Liwka teraz usneła, o 19 będzie kąpana. A potem do 22 nie ma spania, co chwile je, patrzy na mnie tymi oczętami ale nie śpi a ja ledwo na oczy patrzę. W nocy powtórja, jak zmieniam pieluchę to przez godzinę nie ma spania.
Do tego jak sie już w nocy obudzi to musze świecić jej światło bo się boi jak ciemno jest. A jeszcze lampki się nie dorobiłam.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

no wąłśnie sobie myśle co u Ciebie, jakoś straciłam cię z oczu, na ktore ledwo patrzę

przechrzciła i to równo, nie wiedziłam w co ręce włożyć, taka bezradna dawno nie byłam
hehe ja tu cały czas jestem
Stary 2013-10-25, 18:28   #1274
89Beatka
Wtajemniczenie

Miałam dziś ambitne plany zrobienia czegokolwiek przy sobie, umyć i wyprostować włosy wymalować paznokcie, może się wydepilować i co? jedyne co zrobiłam z mojego planu to przespać się z godzinę jutro weekend to może będę mieć luźniej, niech tatuś się córką zajmie, dziś jeszcze nawet z pracy nie wrócił
Stary 2013-10-25, 18:28   #1275
maomami
Wtajemniczenie

uwielbiam jak mojemu dziecku odbija sie jeszcze z cycusiem w buzi :P

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:29   #1276
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
hehe ja tu cały czas jestem
ja nawet jak jestem to mam wrażenie ze mnie nie ma zbudynienie mozguuuuuuuu
Stary 2013-10-25, 18:45   #1277
nasturcja7667
Zadomowienie

Pleecy mi odpadnąąąąąąąąąąąąąąąąąąą ąąąą
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:49   #1278
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
może moja córcia

ooooo to fajnie to też odstawiam chociaż przyznam sie, że od środy juz mniej brałam................... .a mi czop nie odchodzi w sumie z pierwszej ciąży tez mi odszedł dopiero w trakcie porodu nie pamietam dokładnie kiedy......

mój też sie zassał i nie chce odpaść

ja dziś zrobiłam pranie, posprzątałam łazienke ( jak konczyłam pomyślałam no wysprzątane to moge dziś jechać rodzić mężuś bedzie miał porządek) i posadziłam truskawki.......ciekawe co mała na to.......

domii pytanie co prawda jeszcze nie do mnie ale my planujemy na święta bo moja sis wtedy dostanie urlop i bedzie mogła przyjechać z Holandii.....

ide się kąpać i nogi wydepilować w razie jak by sie Nikolcia namyśliła, że to już dziś........
Pytam bo moja tesciowa oczywiscie twierdzi ze taki maluszek powinien byc chrzczony na wiosne bo w grudniu bedzie zimno a poza tym to niby za wczesnie

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Stary 2013-10-25, 18:52   #1279
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
tak z okazji że nie wklejałam nigdy ( chyba) wrzucam nasze fotki z dzisiaj, szykujemy sie na pasowanie do szkoły a potem urodziny rodziców
Pięknaś I brzuszek jaki ładny, i synek! A w tle moje ulubione szarościo z bielą piękny ten kolor szarości, co to za farba?

Cytat:
Antibia bardzo ładnie wyglądasz

Lineczka ja również nie chcę sobie nawet wyobrażać co oni przechodzą po stracie dziecka

W ogóle to byliśmy z Jaśkiem dzisiaj na usg główki - wszystko w porządku.
Oddaliśmy jego mocz do badania i właśnie mój tatko pojechał po wyniki (dzwonił że nie ma powodu do niepokoju bo jest wszystko w porządku).
Odwiedziliśmy też panią doktor rodzinną, osłuchała nam Jaśka i stwierdziła że nic mu nie jest, żadnej infekcji też nie wyhaczyła. I teraz najważniejsze UWAGA, UWAGA Jaśko mierzy 59cm Aż pani doktor w szoku była że przez miesiąc tyle urósł
Zapisaliśmy się na szczepienie na 30.10

---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

aaaa i jeszcze mam pytanie do swiezo upieczonych mamus. Kiedy planujecie ochrzcić swoje dzieci ?
Masz pożywne mleczko, że aż Jasiek rośnie jak na drożdżach!

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość

A jeszcze z miłych rzeczy to pisałam wam, że zamawiamy listę prezentów z takiego sklepu z artykułami dziecięcymi, ten sklep wchodzi w skład takiej grupy firm i tam jest m.in. sieć sklepów spożywczych.

No i ni z tego ni z owego dostaliśmy niespodziewanie pocztą książeczkę kuponów na gratisowe zakupy w tych marketach. Wartość ok. 70 euro, nie chciałam wierzyć że to tak za nic, no ale dziś byliśmy i rzeczywiście jest tak że można wejść do sklepu i wybrać tylko te przedmioty i się je dostaje. Aż ciągle nie mogę uwierzyć w taką promocję. No my oczywiście zrobiliśmy też przy okazji zakupy. Te gratisowe rzeczy to takie związane z dzieckiem jak pieluchy, chusteczki, krem na odparzenia, płyn do prania, itp. ale też zupełnie nie związane, jak kawa, ciastka, szampan itp. itd. To się chociaż trochę odstresowałam
Fajnie z tym bonem! Kupa kasy
No ale szampana to się raczej nie napijesz :P

Cytat:
ja dizs zostałam dosłownie osrana
przy zmienie pieluszki Liwce się zachciało, i w konsekwencji zużyłam 2 pampersy mnóstwo chusteczek, 2 razy z tyłkiem pod kran, do tego cała bluzka była w kupie, łącznie z moimi rękoma i nogami Liwki
Uroki macierzyństwa

Cytat:
Zapomniałam Wam napisać że jak byliśmy u lekarza to pani doktor od razu zauważyła że mój Damian ma katar i powiedziała że on jej na zdrowego nie wygląda i że ma się trzymać z dala od małego, ma nie spać z nami w łóżku, najlepiej żeby się na kilka dni z domu wyprowadził Jak dla mnie to lekka przeginka... Powiedziałam Damianowi że nie będziemy się do tego stosować tylko po prostu ma być ostrożny, często myć ręce, nie kaszleć ani nie kichać przy małym i takie tam . Choć kusi mnie to całe łóżko tylko dla mnie i Jaśka, bez Damiana bo wkurza mnie to że śpię między nimi i co noc jestem "zgnieciona"
To śpiecie z Jaśkiem w nocy?

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:59   #1280
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Pięknaś I brzuszek jaki ładny, i synek! A w tle moje ulubione szarościo z bielą piękny ten kolor szarości, co to za farba?

Masz pożywne mleczko, że aż Jasiek rośnie jak na drożdżach!

Fajnie z tym bonem! Kupa kasy
No ale szampana to się raczej nie napijesz :P

Uroki macierzyństwa

To śpiecie z Jaśkiem w nocy?
Jeśli chodzi o to gdzie Jasiek śpi to odpowiadam że śpi z nami bo jest mi łatwiej bo nie muszę się do niego zrywać tylko mam go ciągle obok A co do tego "spania" źle to ujęłam bo nie śpimy a leżymy znaczy ja i Jasiek bo TŻ całkiem dobrze sypia pomimo tych wrzasków, jeszcze ani razu do Jaśka nie wstał w nocy ale mniejsza z tym, szkoda nerwów. No więc poprawka, leżę między Jaśkiem a Damianem zgnieciona jak naleśnik
Stary 2013-10-25, 19:03   #1281
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
ło ho ho, ale laseczka
Cytat:
Mi też

Tż wróci dopiero po 21.30 tak więc ja idę spać.. Jestem dziś nie do życia
Stary 2013-10-25, 19:07   #1282
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
Miałam dziś ambitne plany zrobienia czegokolwiek przy sobie, umyć i wyprostować włosy wymalować paznokcie, może się wydepilować i co? jedyne co zrobiłam z mojego planu to przespać się z godzinę jutro weekend to może będę mieć luźniej, niech tatuś się córką zajmie, dziś jeszcze nawet z pracy nie wrócił
Mój TŻ też w pracy...
Jutro OBOWIĄZKOWO zrób coś dla siebie!!Najpierw się wyśpij, a później zadbaj o siebie, zregenerujesz siły na cały następny tydzień

Cytat:

De mam nadzieję że u Was jest wszystko dobrze..
Stary 2013-10-25, 19:12   #1283
NEWTREND
Rozeznanie

ja też dziś padam na pyszczek już, właśnie się wykąpałam i zjadłam nospe bo mi brzuszek twardnie i boli coś. Chyba się dziś szybciej położę spać. Mąż właśnie chłopaków kąpie i piszczą tam na cały dom. Wygłupy na maxa z tatusiem.
A zjadłabym coś jeszcze, tylko jeszcze nie ogarnęłam co by to miało być.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:14   #1284
domii29
Zakorzenienie

Uciekam kąpać Jasia zaglądnę do Was później
Stary 2013-10-25, 19:22   #1285
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Kuźwa... Jak rano chciałam chociaż ociupinkę moczu to Jaśkowi jak na złość nie chciało się siku a teraz zaczęłam przebierać mu pampersa wyciągnęłam jednego i chciałam podłożyć drugiego a tu taki strumień poleciał że cała podusia mokra, nóżki, kocyk, nasze prześcieradło i nasz materac również
A ja wczoraj zostalam lekko osrakana
Majka miała problem z kupka to ja pomasowałam I za chwile juz bylo slychac bulgotanie. Za wczesnie sie za to zabralam I jak otworzylam pampersa to mi sie oberwalo.

Edit. Widze ze Liwka tez taka zdolniacha - na mame srac
Cytat:

widzę że dziś spokojnie na forum, ale jednak coś się dzieje, porody się szukują i dobrze.
Tak sobie myślę czy stresowała bym się jeśli dotrzymałabym terminu raczej tak

Nemosek miło ze strony męża że zrobił ci niespodzinkę, i gratuluje 37 tyg już niedługo

Taszanta spokojnie nie denerwuj się, bardziej nerwowa jesteś bo zbliża się termin 0, i się poprostu boisz jak już będziesz w szpitalu to sie uspokoisz, zobaczysz

Ryba jak zagęszczacz?

Dzastin słodziak z Kamilka

Antibia powiem krótko, Dupa z ciebie

Domi niewyspanie to uroki macierzyństwa a Jasko ładnie urósł

Maomami mam podobny brzuszek, też praktycznie nie widać że w ciąży byłam

Cora termin cc na moj były termin porodu mam sentyment

Trele karmiłaś już piersią na widoku?
Nie jeszcze nie karmilam

Ale dzis bedziemy robic kolejne podejscie do butli I moze , moze ...

W poniedzialek idziemy z mała na zdjecia do paszportu. Juz to widze. Dziecko musi miec otwarte oczy I patrzec prosto. Cos czuje ze to beda ciezkie zdjeciA :/

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:31   #1286
89Beatka
Wtajemniczenie

Liwka usneła, cierkawwe ile pośpi, i musze jej co 3 h zmieniać pieluszkę, ma straszne odparzenia, pomimo że się dba o tą pupe
Stary 2013-10-25, 19:35   #1287
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Łatwo sie mowi ale musisz przetrzymac
Włacz tryb olewka I notuj te wszystkie madrości dla nas

Cytat:
uwielbiam jak mojemu dziecku odbija sie jeszcze z cycusiem w buzi :P
Taka mała rzecz a cieszy

Cytat:
Ja tak miałam wczoraj - zdarzyłam sie AZ wysikac
Dzis juz lepiej . Oby noc nie była gorsza
Cytat:
Odpadná I bedzie spokoj - przestanie boleć

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Liwka usneła, cierkawwe ile pośpi, i musze jej co 3 h zmieniać pieluszkę, ma straszne odparzenia, pomimo że się dba o tą pupe
A moze pieluszki jej nie służá?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:47   #1288
sorento
Rozeznanie

Zrobiłam zapiekaneczki, nakarmiłam siebie i męża i czytam dalej

Cytat:
Ostatnio nie wrzucałam więc dzisiaj wstawię fotki, mój mały ziewacz i królewna w bujaczku i jeszcze mój brzuch- prawie dwa tygodnie po porodzie
A Twój brzuszek
Jak tam pierwszy dzień bez męża???

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
No więc my już po wizycie
Szyjka się skraca, na KTG "coś się rusza", ale nie zapowiada się, że urodzę w najbliższych dniach .. Grzeczny synuś Słucha tatusia
Leo w 39t3d waży 3463 g (Rybko, dopisz proszę na pierwszą stronę )
A teraz wrzucam mój 40 tygodniowy brzuszek ( 107 cm w obwodzie ) , sypialnię i kuchnię - jakość beznadziejna, no ale czego wymagać od telefonu
super brzuś i sypialnia i kuchnia też
Za wizytę i wagę Leosia i żeby wysypka przeszła!

Cytat:
Ja robię krem z ziemniaków z boczkiem. Co prawda jest piątek, ale mam taką ochotę na boczek, ze chyba umrę. Zjem już po zmroku, co by było "po Bożemu" i koszernie Dobrze, że ciemno się ok. 18 robi

Cytat:
Napisane przez Messsuah Pokaż wiadomość
nie nadążam za wami już nowy wątek.... to się melduję i witam w 32 tc
za tydzień

Basiaaaaaaaaaale rosną maluszki

Cytat:
No ja to nie ale zaciskam

lusesita23 za wózek

Cytat:
zdjecie miałaś wrzucić
Basiaaa, popieram Lineczkę

nasz synek
sorento jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:51   #1289
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość

A moze pieluszki jej nie służá?

tez się zastanawiam, ale myślę że to nie przez pieluszki ale będę kontrolować
Stary 2013-10-25, 19:52   #1290
kyte
Wtajemniczenie

Cytat:
a stsowlas na odparzenia make ziemniaczaną?Tutaj mamusie polecają
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości