Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 19:14   #1741
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

chcialam napisać tztowi coś milego na kartce urodzinowej no wiecie cos w stylu ze ostatni rok bla bla bla bo ma dzis urodziny ale.. to trudne bo jestem na niego troche zła wypije piwko wezmie mnie na przytulanki itp to wtedy napisze hahahahahaha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:15   #1742
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

hej
moj tz zajmuje sie Sara a ja mam chwile dla siebie, wiec oczywiście nadrabiam zaleglosci internetowe))
wykąpałam się, odpoczywam i nic nie robię

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:17   #1743
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny..

ale mnie połamało.. nie mogę dziecka nosić, podnosić, kłaść..samo chodzenie to problem Krzyż mi wysiadł Ostatnio pobolewało mnie tam, ale nie tak tragicznie jak dzisiaj.. podejrzewam, że wczoraj na spacerze mogło mnie trochę przewiać, za cienko się ubrałam, a pogoda złudna.. i teraz mam Mąż musi iść jutro do pracy, ale jak mi po nocy nie przejdzie, to będzie musiał zostać, bo nie dam rady przy dziecku..zaryczy się przy mnie, a mi już konkretnie strzeli w krzyżu

Dzisiaj odwiedził nas brat męża z żoną i ich dzieckiem..Przyjechali na 2 tyg. z Niemiec.. pierwszy raz widzieliśmy małą Wiktorię..1,5 miesiąca starsza od Olka. Aż byliśmy w szoku, jakie dzieci w przeciągu 1,5 miesiąca postępy robią..wiemy już jaki Olek lada tydzień będzie komunikatywny i sprawny ruchowo
Dostał kurtałkę puchową rozm. 74.. brązowa w poarańczowo-biało-zielone paski..czapeczkę brązową polarową i nosidełko jak już będzie główkę trzymał sztywno..Fajne i ładne prezenty

Idziemy kapać Małego..wrócę później
A moze od noszenia tego wózka też Cię kręgol boli...?

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:17   #1744
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dotkaa
zawsze mozesz jakies zyczenia z internetu sciagnac:P kopiuj, wlej:P

kejt

ja tez wszystkie ciuszki malej piore razem, póki co jeszcze mi nic nie zafarbowało, ale prawde mowiac mam wiekszosc rzeczy bialych, kremowych i oczywiscie roz we wszystkich odcieniach

Stary 2013-10-25, 19:17   #1745
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Jak już się na dobre wprowadzi gluten moim zdaniem.

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Co myślicie o takim nawilżaczu powietrza?
http://allegro.pl/duzy-nawilzacz-pow...627036546.html

Pasowałby mi do wystroju, ale nie wiem na co się powinno patrzeć kupując taki sprzęt
Ja mam nawilżacz i minus jest taki że nie da się otworzyć tego pojemnika na wodę i trochę tam w środku się osad zebrał i nie można tego nijak doczyścić więc fajnie by było żeby się dało otworzyć ten pojemnik
Cytat:
Właśnie się zastanawiałam jak to fotografowie robią, że tak małe dzieci ich słuchają Na pewno jakieś perełki się znajdą Pochwal się potem . Ja właśnie szukam inspiracji na sesje domowe. Oczywiście robię kolejne kompromitujące foty Uwaga!
Cytat:
Mam poduchy z napisem DREAMS ale jak to z marzeniami bywa...
Uwielbiam Twoje poczucie humoru ale radzę ukryć te zdjęcia przed synem bo jak je kiedyś zobaczy to możesz mamuśka mieć ciepło
Roxi bidulka oby się ułozyło wszystko i zazdroszczę wysypiania się
Surka duuużo zdrówka dla malutkiej
Kejt no ja bym się też wkurzyła, o ciuchy tośkowe dbam bardziej niż o swoje.
A ja polatałam dziś po mieście, zakupiłam sobie buty i Tośkowi komplecik polarowy co by mi synek nie zmarzł. Szukałamteż ubranka na chrzciny i kurcze były fajne ale za 150 zeta. Sobie myślę na raz trochę szkoda poza tym mało praktyczne. No i poszperałam na tablicy i wyszeprałam komplecik jak mi się podoba z czapeczką i bucikami za UWAGA 35 zł NOWY jutro jadę po odbiór Babeczka dostała w prezencie i z niego nie skorzystała. Trzymajcie kciuki żeby nie było lipy.
Antoniuszowi się coś lejce pochrzaniły po południu i pory jedzenia z porą kąpania pozamieniał się trochę nagimnastykować musiałam zeby chociaż o normalnej porze spać poszedł, ale jakoś się na szczęście udało. TŻ jakąś plastikową zbroję sobie zakupił na kulasa i wygląda jak robocop ale przynajmniej chodzi kuternoga jedna Wygoniłam po zakupy, nie będzie mi tu odłogiem leżał i się byczył
Standardowo ryję nosem o podłogę więc idę spać
Dobranoc.
Stary 2013-10-25, 19:18   #1746
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

dzoan
o kurde, to nie dobrze...
ale powiem Ci , ze mnie tez codziennie krzyż boli od noszenia. czuje sie coraz slabsza i wiaodmo Sara rosnie i juz lzejsza nie bedzie niestety.

Stary 2013-10-25, 19:19   #1747
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
mogę podrzucić, jeszcze trochę zostało

ooo....zasypia

A jeszcze się wkurzyłam, bo zawsze piorę Filipowe ciuszki wszystkie razem, nie dzielę na kolory, bo bym zbierała ze 3 tygodnie. A wczoraj uprałam body z pepco i większość rzeczy mi zafarbowała w tym śliczna bluza z kubusiem puchatkiem...taki mnie wziął wk**w!
oj jak ja to doskonale znam. Kupil TZ Marysi sliczna sukienke w TKMaxx kupe kasy bo chyba 70 zl (wychodze z zalozenia ze jak cena wysoka to i jakos materialu tez), miala wtedy 3 miesiace, jechalismy na wielka impreze mojego dziadka 75 urodziny. Sukienka fiolet z czarnymi wstawkami. Spojrzalam na metke, mozna prac w pralce, przy 40 stopniach. No to bach do pralki - jak wyjelam pranie myslalam, ze sie zarycze. wszystko ufarbowane, wszystko doslownie mialo jasny fiolet.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zaraz poczytam co tam u Was, ale potrzebuję przytulenia
Byliśmy z kotkiem znów u weterynarza-niby już lepiej choć dalej bez szału ale na rentgenie wyszło coś nie tak.
Zrobili dodatkowe badania i konsultacje i prawdopodobnie jest nieuleczalnie chory
Podejrzewają wirusowe zapalenie otrzewnej-kotkowi zbiera się woda w brzuchu prowadząc do śmierci w męczarniach.
Objawem jest właśnie m.in. problem z prestylaktyką jelit...
Póki co mamy obserwować kindziorka-jeśli zacznie rosnąć mu brzuch to trzeba go od razu uśpić żeby się nie męczył
biedny kotek i biedni wy przytulam
Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
wyobraziłam soie Twojego "Szatanka" na tej sesji zdjeciowej
a buty wow!! baw sie dobrze na weselichu!!

Zuza zasnela chyba pierwszy raz odkad widzi ten swiat bez ryku po kapieli - jest przesłodka!!
Iwona, wtedy ona jeszcze byla grzeczna nie dziekuje, mam nadzieje, ze wesele spoko bedzie, pojem, napije sie i wroce do domu
No to pochwala dla Zuzy. Moj dzis w dzien meczyl sie strasznie, co usnal to sie budzil. Teraz spi - ciekawe jak dlugo. Ponadto znow mu sie poprzestawialo i co 2-3h pobudka w nocy - szalu idzie dostac bo zrobie 90 ml MM i nie zawsze zje do konca.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 19:19   #1748
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
witam się z Radlerem i chlebem z Nutella dziecko juz spi.

tari- co za agentka z Ciebie

dzoan- biedna Ty...

Rocky- fajna wyprawa

katerine- przykro mi

roxi- czesc!

Oliath- jak Lilo pieknie trzyma glowke!

Baloniku- nie wiem czy to to, ale wyglada okropnie. mam luzne bluzki i brzuch wystaje jak w ciazy

ghia- dla Antosia

surka- biedna Lila wy to tez macie...

ita- no i dobrze! kciuki za dofinansowanie

strawberry - ja podawalam Espumisan przed kazdym karmieniem, nie miala potem problemow z pierdami
a do mnie nic???:P

28.07.2013r.
Stary 2013-10-25, 19:21   #1749
d0tkaaa
Zakorzenienie

tari fajne zdjecie hehehe widac ze Ci sie nudzi :P hahhaha )) to ostatnio dresiarskie z łańcuchem tez było wypas aż pokazywalam tztowi

pochwale sie co zalatwilismy z bierzmowaniem u innego ksiedza.. otoz to ... dało sie hahahhahaha mamy sie nauczyc prowizorycznie tylko 70 pytan ( co to jest modlitwa itp itd) ale wsumie powiedzial ze jak nie bedziemy umiec to tez nas przepusci no i mamy przyjsc w grudniu powiedziec mu i 19 grudnia mamy w Mariackim Bierzmowanie .... opowiedzialabym Wam co ten ksiadz do nas ( mnie i szw) mowił ale niewiem czy moge hahahhaa
( mojej szwag synek jest mulatem) no i ksiadz do mojej szw czy to prawda ze murzyni maja duze pen i sy ... oczywiscie nie musze mowic jaka byla nasza reakcja --->
pozniej mowił ze .. zycie jest niesprawiedliwe bo ( pokazujac palcem na szw) Pani ma male piersi ... ( pokazujac na mnie) a Pani ma duze....

i na zakonczenie powiedzial ze ludzie chodza tylko swiecic koszyczki i jajeczka i wtedy mu sie chce smiac i ma ochote na mszy powiedziec zeby faceci sciagli spodnie i swoje jajeczka poswiecili

ale mimo to.. Ksiadz B byl w deche i gadało sie jak z kumplem wiara w ksiezy ? powraca hahahhaha )))
to tak zeby umilić Wam wieczór hahha

Zuza

Razem
Stary 2013-10-25, 19:26   #1750
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zaraz poczytam co tam u Was, ale potrzebuję przytulenia
Byliśmy z kotkiem znów u weterynarza-niby już lepiej choć dalej bez szału ale na rentgenie wyszło coś nie tak.
Zrobili dodatkowe badania i konsultacje i prawdopodobnie jest nieuleczalnie chory
Podejrzewają wirusowe zapalenie otrzewnej-kotkowi zbiera się woda w brzuchu prowadząc do śmierci w męczarniach.
Objawem jest właśnie m.in. problem z prestylaktyką jelit...
Póki co mamy obserwować kindziorka-jeśli zacznie rosnąć mu brzuch to trzeba go od razu uśpić żeby się nie męczył
o kurde...biedny kicik....oby tylko nie cierpiał

Przytulam Neni...

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
hej
moj tz zajmuje sie Sara a ja mam chwile dla siebie, wiec oczywiście nadrabiam zaleglosci internetowe))
wow..ustawienie do pionu pomogło

28.07.2013r.
Stary 2013-10-25, 19:27   #1751
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra!
Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam.
BOLI!!!!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 19:30   #1752
arrabbiata
Zadomowienie

Małe wykąpane i odłożone do łóżeczka...ciekawe na jak długo

Mój syn się bardzo szybko nudzi. Włączam karuzelę-przez max 15 minut gada z maskotkami i się cieszy, po tym czasie zaczyna się ryk i trzeba mu wymyślić inne zajęcie. No to przekładam do huśtawki- 10 minut i zaraz ryk- zmiana na matę- 5-10 min i to samo. Zostaje wózek i fotelik samochodowy też na jakieś 15 min góra i ryk i na rączki. Pogadać z mamusią? Fajnie przez 15 minut. Poleżeć na brzuszku? 2 minut nie uleży. I tak dzień w dzień aż nie zaśnie....

Mam pytanie w sumie to 2...
1.Karmicie z obu piersi na jedno karmienie?
2. Myjecie główkę przy każdej kąpieli?

Ostatnio mama wyciągnęła swoje poradniki o ciąży i macierzyństwie sprzed 30 lat i tak szybko przeleciałam ale znalazłam takie perełki Np. właśnie o karmieniu z 2 piersi... "Nigdy nie karmić z obu piersi przy 1 karmieniu, bo to prowadzi do przekarmienia i otyłości dziecka" Pierwsze słyszę, że na piersi można przekarmić ale ok Albo: "Na spacer z dzieckiem można wyjść po 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala a w zimie po miesiącu Po każdym spacerze myć wózek z zewnątrz i wewnątrz!" "Twarz dziecka myjemy tamponikiem z waty maczanym w oliwce" No mówię wam, dramat Pożyczę sobie te książki, żeby się pośmiać :p

Dzoan, ale się załatwiłaś, współczuję, więc co to jest ból pleców....to zapewne od noszenia naszych klocków. Mi pomogła seria masaży codziennie przez 10 dni. Może weź kąpiel gorącą? Albo takie plastry rozgrzewające specjalnie na plecy.

Tari Wiesz co, jak kiedyś będziesz chciała synowi siarę zrobić np. przy jego dziewczynie, której nie będziesz lubić, to te zdjęcia będą w sam raz

no i się obudził...to się napisałam ...
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:30   #1753
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze się wkurzyłam, bo zawsze piorę Filipowe ciuszki wszystkie razem, nie dzielę na kolory, bo bym zbierała ze 3 tygodnie. A wczoraj uprałam body z pepco i większość rzeczy mi zafarbowała w tym śliczna bluza z kubusiem puchatkiem...taki mnie wziął wk**w!
i dlatego ja każdą nową, nie-białą rzecz najpierw przepłukuję ręcznie w dobrze ciepłej wodzie... Już nie raz uniknęłam pofarbowania sobie dużej ilości na jakieś róże / niebieskie czy fiolety

Neni - zdrówka dla KIndziorka

Czy Wasze dzieci też zjadają własne ręce??? Weronika tak mlaszcze, że obcy gotów by pomyśleć, że dziecko głodne w łóżeczku zostawiam

Sylwia1986sz - z jakiej dzielnicy S-ca jesteś?

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:32   #1754
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość

Czy Wasze dzieci też zjadają własne ręce??? Weronika tak mlaszcze, że obcy gotów by pomyśleć, że dziecko głodne w łóżeczku zostawiam
moja wklada piesc .. jak juz włozy piesc jedna ... to proboje druga włozyc ale nie ma miejsca juz hahhahah

Zuza

Razem
Stary 2013-10-25, 19:33   #1755
madi82
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra!
Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam.
BOLI!!!![/QUOTE]

oby to nie była taka tendencja W-wianek

28.07.2013r.
Stary 2013-10-25, 19:33   #1756
karolajn1987
Wtajemniczenie

Madi- a co ci sloneczko napisac?
Dalabys lepiej jakieś nowe foteczki Witusia

Roxy- moja tez tak mlaska z tymi lapskami. A wnerwa mam na nia jak dziamgoli smoczek razem z reka.. bo teraz smoczek jest do gryzienia. Cmoka i cmoka

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-25, 19:33   #1757
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
moja wklada piesc .. jak juz włozy piesc jedna ... to proboje druga włozyc ale nie ma miejsca juz hahhahah
Moj to samo
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:34   #1758
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a do mnie nic???:P
nie wiem czy ode mnie moz ebyc cos, jesli tak to masz:
błogosławieństwo)

Stary 2013-10-25, 19:35   #1759
karolajn1987
Wtajemniczenie

Arrabbiata- ja karmie z jednej tylko, a co do glowki to myje za każdą kąpielą. A kąpie roznie :p

Stary 2013-10-25, 19:35   #1760
d0tkaaa
Zakorzenienie

suprajs w klubie

Zuza

Razem
Stary 2013-10-25, 19:36   #1761
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

arrabiata
u nie jedno karmienie - jedna piers
myje glowke przy kazdym kąpaniu, ale nie kapie codziennie

Stary 2013-10-25, 19:37   #1762
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Mój syn się bardzo szybko nudzi. Włączam karuzelę-przez max 15 minut gada z maskotkami i się cieszy, po tym czasie zaczyna się ryk i trzeba mu wymyślić inne zajęcie. No to przekładam do huśtawki- 10 minut i zaraz ryk- zmiana na matę- 5-10 min i to samo. Zostaje wózek i fotelik samochodowy też na jakieś 15 min góra i ryk i na rączki. Pogadać z mamusią? Fajnie przez 15 minut. Poleżeć na brzuszku? 2 minut nie uleży. I tak dzień w dzień aż nie zaśnie....

Ostatnio mama wyciągnęła swoje poradniki o ciąży i macierzyństwie sprzed 30 lat i tak szybko przeleciałam ale znalazłam takie perełki

Tari Wiesz co, jak kiedyś będziesz chciała synowi siarę zrobić np. przy jego dziewczynie, której nie będziesz lubić, to te zdjęcia będą w sam raz

Ja przez to że nie mam za wiele pokarmu to karmie różnie, raz tylko 1 wystarcza na jakis czas a czasem karmię z dwóch.

W nocy karmie z 1 i wystarcza na 3 h....
Ad 2. nie myję co każdą kąpiel główki, czasem pod rząd kilka dni myjemy a czasam co 2 kąpania

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-10-25 o 19:43
Stary 2013-10-25, 19:37   #1763
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nasze piorę w normalnym płynie i używam płynu do płukania, bo lubię jak mi pachnie pranie
Na szczęście sporo ubranek była niebieska. No ale 3 rzeczy zafarbowały + tetrówki
Zasnął, lecę prasować
moze tetrówki wrócą do normy po paru praniach

Cytat:
hej
jak miło to słżyszec, odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Iwona, wtedy ona jeszcze byla grzeczna nie dziekuje, mam nadzieje, ze wesele spoko bedzie, pojem, napije sie i wroce do domu
No to pochwala dla Zuzy. Moj dzis w dzien meczyl sie strasznie, co usnal to sie budzil. Teraz spi - ciekawe jak dlugo. Ponadto znow mu sie poprzestawialo i co 2-3h pobudka w nocy - szalu idzie dostac bo zrobie 90 ml MM i nie zawsze zje do konca.
u nas karmienie 18-18:30, a potem dopiero miedzy 23 a 2 ,róznie bywa, a kolejne karmienia równiutko co 2 h.
Dzisiaj ja nakarmiezanim pójde spacmoze pospitroszke dłuzej

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
tari fajne zdjecie hehehe widac ze Ci sie nudzi :P hahhaha )) to ostatnio dresiarskie z łańcuchem tez było wypas aż pokazywalam tztowi

pochwale sie co zalatwilismy z bierzmowaniem u innego ksiedza.. otoz to ... dało sie hahahhahaha mamy sie nauczyc prowizorycznie tylko 70 pytan ( co to jest modlitwa itp itd) ale wsumie powiedzial ze jak nie bedziemy umiec to tez nas przepusci no i mamy przyjsc w grudniu powiedziec mu i 19 grudnia mamy w Mariackim Bierzmowanie .... opowiedzialabym Wam co ten ksiadz do nas ( mnie i szw) mowił ale niewiem czy moge hahahhaa
( mojej szwag synek jest mulatem) no i ksiadz do mojej szw czy to prawda ze murzyni maja duze pen i sy ... oczywiscie nie musze mowic jaka byla nasza reakcja --->
pozniej mowił ze .. zycie jest niesprawiedliwe bo ( pokazujac palcem na szw) Pani ma male piersi ... ( pokazujac na mnie) a Pani ma duze....

i na zakonczenie powiedzial ze ludzie chodza tylko swiecic koszyczki i jajeczka i wtedy mu sie chce smiac i ma ochote na mszy powiedziec zeby faceci sciagli spodnie i swoje jajeczka poswiecili

ale mimo to.. Ksiadz B byl w deche i gadało sie jak z kumplem wiara w ksiezy ? powraca hahahhaha )))
to tak zeby umilić Wam wieczór hahha
jakos nie widza mi sie tacy księża, wogole
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:38   #1764
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Madi- a co ci sloneczko napisac?
Dalabys lepiej jakieś nowe foteczki Witusia

Roxy- moja tez tak mlaska z tymi lapskami. A wnerwa mam na nia jak dziamgoli smoczek razem z reka.. bo teraz smoczek jest do gryzienia. Cmoka i cmoka

a prześlij mi np. uśmiechy od Ciebie i Hanulki

28.07.2013r.
Stary 2013-10-25, 19:38   #1765
d0tkaaa
Zakorzenienie

a ja myje głowke przy kazdym kąpaniu a kąpie codziennie

Zuza

Razem
Stary 2013-10-25, 19:39   #1766
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
i dlatego ja każdą nową, nie-białą rzecz najpierw przepłukuję ręcznie w dobrze ciepłej wodzie... Już nie raz uniknęłam pofarbowania sobie dużej ilości na jakieś róże / niebieskie czy fiolety

Neni - zdrówka dla KIndziorka

Czy Wasze dzieci też zjadają własne ręce??? Weronika tak mlaszcze, że obcy gotów by pomyśleć, że dziecko głodne w łóżeczku zostawiam :mur
:

Sylwia1986sz - z jakiej dzielnicy S-ca jesteś?
taaa...to ostatnio ulubiona przekąska Gawroszka

28.07.2013r.
Stary 2013-10-25, 19:39   #1767
d0tkaaa
Zakorzenienie

iwona-mi tez nie ale przynajmniej bylo smiesznie

Zuza

Razem
Stary 2013-10-25, 19:41   #1768
madi82
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy ode mnie moz ebyc cos, jesli tak to masz:
błogosławieństwo)
o dzięki, oby jeszcze nie stan błogosławiony:P

28.07.2013r.
Stary 2013-10-25, 19:43   #1769
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
a prześlij mi np. uśmiechy od Ciebie i Hanulki
Alez prosze Cie bardzo

Moj musi być tymczasowo taki

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1382726584661.jpg (54,2 KB, 25 załadowań)
Stary 2013-10-25, 19:43   #1770
iwona335
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra!
BOLI!!!![/QUOTE]

wez kapiel i połóz ie na czyms twardym moze pomoze

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Ostatnio mama wyciągnęła swoje poradniki o ciąży i macierzyństwie sprzed 30 lat i tak szybko przeleciałam ale znalazłam takie perełki Np. właśnie o karmieniu z 2 piersi... "Nigdy nie karmić z obu piersi przy 1 karmieniu, bo to prowadzi do przekarmienia i otyłości dziecka" Pierwsze słyszę, że na piersi można przekarmić ale ok Albo: "Na spacer z dzieckiem można wyjść po 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala a w zimie po miesiącu Po każdym spacerze myć wózek z zewnątrz i wewnątrz!" "Twarz dziecka myjemy tamponikiem z waty maczanym w oliwce" No mówię wam, dramat Pożyczę sobie te książki, żeby się pośmiać :p

Dzoan, ale się załatwiłaś, współczuję, więc co to jest ból pleców....to zapewne od noszenia naszych klocków. Mi pomogła seria masaży codziennie przez 10 dni. Może weź kąpiel gorącą? Albo takie plastry rozgrzewające specjalnie na plecy.

z tym urozmaicaniem aktywnosci dziecka to i tak podziwiam, ze daje rade 15 minut, u nas to trwa zdecydowanie krócej ale to raczej normalne

1. karmie z jednej piersina jedno karmienie
2. kapiemy sie codziennie i codziennie myjemy główke
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości