|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
chcialam napisać tztowi coś milego na kartce urodzinowej no wiecie cos w stylu ze ostatni rok bla bla bla bo ma dzis urodziny ale.. to trudne bo jestem na niego troche zła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
hej
![]() moj tz zajmuje sie Sara a ja mam chwile dla siebie, wiec oczywiście nadrabiam zaleglosci internetowe ![]() wykąpałam się, odpoczywam i nic nie robię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
dotkaa
zawsze mozesz jakies zyczenia z internetu sciagnac:P kopiuj, wlej:P kejt ja tez wszystkie ciuszki malej piore razem, póki co jeszcze mi nic nie zafarbowało, ale prawde mowiac mam wiekszosc rzeczy bialych, kremowych i oczywiscie roz we wszystkich odcieniach |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Roxi ![]() ![]() Surka duuużo zdrówka dla malutkiej ![]() Kejt no ja bym się też wkurzyła, o ciuchy tośkowe dbam bardziej niż o swoje. A ja polatałam dziś po mieście, zakupiłam sobie buty i Tośkowi komplecik polarowy co by mi synek nie zmarzł. Szukałamteż ubranka na chrzciny i kurcze były fajne ale za 150 zeta. Sobie myślę na raz trochę szkoda poza tym mało praktyczne. No i poszperałam na tablicy i wyszeprałam komplecik jak mi się podoba z czapeczką i bucikami za UWAGA 35 zł NOWY ![]() Antoniuszowi się coś lejce pochrzaniły po południu i pory jedzenia z porą kąpania pozamieniał ![]() ![]() ![]() ![]() Standardowo ryję nosem o podłogę więc idę spać Dobranoc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1746 |
Zakorzenienie
|
dzoan
o kurde, to nie dobrze... ale powiem Ci , ze mnie tez codziennie krzyż boli od noszenia. czuje sie coraz slabsza i wiaodmo Sara rosnie i juz lzejsza nie bedzie niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No to pochwala dla Zuzy. Moj dzis w dzien meczyl sie strasznie, co usnal to sie budzil. Teraz spi - ciekawe jak dlugo. Ponadto znow mu sie poprzestawialo i co 2-3h pobudka w nocy - szalu idzie dostac bo zrobie 90 ml MM i nie zawsze zje do konca.
![]() |
#1748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zakorzenienie
|
tari fajne zdjecie hehehe widac ze Ci sie nudzi :P hahhaha
![]() ![]() pochwale sie co zalatwilismy z bierzmowaniem u innego ksiedza.. otoz to ... dało sie hahahhahaha mamy sie nauczyc prowizorycznie tylko 70 pytan ( co to jest modlitwa itp itd) ale wsumie powiedzial ze jak nie bedziemy umiec to tez nas przepusci no i mamy przyjsc w grudniu powiedziec mu i 19 grudnia mamy w Mariackim Bierzmowanie .... opowiedzialabym Wam co ten ksiadz do nas ( mnie i szw) mowił ale niewiem czy moge hahahhaa ( mojej szwag synek jest mulatem) no i ksiadz do mojej szw czy to prawda ze murzyni maja duze pen i sy ... ![]() ![]() ![]() pozniej mowił ze .. zycie jest niesprawiedliwe bo ( pokazujac palcem na szw) Pani ma male piersi ... ( pokazujac na mnie) a Pani ma duze.... i na zakonczenie powiedzial ze ludzie chodza tylko swiecic koszyczki i jajeczka i wtedy mu sie chce smiac i ma ochote na mszy powiedziec zeby faceci sciagli spodnie i swoje jajeczka poswiecili ![]() ale mimo to.. Ksiadz B byl w deche i gadało sie jak z kumplem ![]() ![]() ![]() to tak zeby umilić Wam wieczór hahha |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przytulam Neni... ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Konto usunięte
|
Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra!
Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam. ![]() BOLI!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Zadomowienie
|
![]() Małe wykąpane i odłożone do łóżeczka...ciekawe na jak długo ![]() Mój syn się bardzo szybko nudzi. Włączam karuzelę-przez max 15 minut gada z maskotkami i się cieszy, po tym czasie zaczyna się ryk i trzeba mu wymyślić inne zajęcie. No to przekładam do huśtawki- 10 minut ![]() ![]() Mam pytanie w sumie to 2... 1.Karmicie z obu piersi na jedno karmienie? 2. Myjecie główkę przy każdej kąpieli? Ostatnio mama wyciągnęła swoje poradniki o ciąży i macierzyństwie sprzed 30 lat i tak szybko przeleciałam ale znalazłam takie perełki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzoan, ale się załatwiłaś, współczuję, więc co to jest ból pleców....to zapewne od noszenia naszych klocków. Mi pomogła seria masaży codziennie przez 10 dni. Może weź kąpiel gorącą? Albo takie plastry rozgrzewające specjalnie na plecy. Tari ![]() ![]() no i się obudził...to się napisałam ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Neni - zdrówka dla KIndziorka ![]() Czy Wasze dzieci też zjadają własne ręce??? Weronika tak mlaszcze, że obcy gotów by pomyśleć, że dziecko głodne w łóżeczku zostawiam ![]() Sylwia1986sz - z jakiej dzielnicy S-ca jesteś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1754 |
Zakorzenienie
|
moja wklada piesc .. jak juz włozy piesc jedna ... to proboje druga włozyc ale nie ma miejsca juz hahhahah
|
![]() ![]() |
![]() |
#1755 |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra!
Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam. ![]() BOLI!!!![/QUOTE] oby to nie była taka tendencja W-wianek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Wtajemniczenie
|
Madi- a co ci sloneczko napisac?
![]() Dalabys lepiej jakieś nowe foteczki Witusia ![]() Roxy- moja tez tak mlaska z tymi lapskami. A wnerwa mam na nia jak dziamgoli smoczek razem z reka.. bo teraz smoczek jest do gryzienia. Cmoka i cmoka Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#1757 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy ode mnie moz ebyc cos, jesli tak to masz:
błogosławieństwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Wtajemniczenie
|
Arrabbiata- ja karmie z jednej tylko, a co do glowki to myje za każdą kąpielą. A kąpie roznie :p
Wysłane z mojego GT-I9300
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
suprajs w klubie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Zakorzenienie
|
arrabiata
u nie jedno karmienie - jedna piers myje glowke przy kazdym kąpaniu, ale nie kapie codziennie |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy karmie z 1 i wystarcza na 3 h.... Ad 2. nie myję co każdą kąpiel główki, czasem pod rząd kilka dni myjemy a czasam co 2 kąpania ![]() Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-10-25 o 19:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1763 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj ja nakarmiezanim pójde spacmoze pospitroszke dłuzej Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zakorzenienie
|
a ja myje głowke przy kazdym kąpaniu a kąpie codziennie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
iwona-mi tez nie ale przynajmniej bylo smiesznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Zakorzenienie
|
o dzięki, oby jeszcze nie stan błogosławiony:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Wtajemniczenie
|
Alez prosze Cie bardzo
![]() Moj musi być tymczasowo taki ![]() Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1770 | |
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra!
Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam. ![]() BOLI!!!![/QUOTE] wez kapiel i połóz ie na czyms twardym moze pomoze Cytat:
1. karmie z jednej piersina jedno karmienie 2. kapiemy sie codziennie i codziennie myjemy główke |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.