W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012 - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 13:12   #4141
kaczuszka69
potworkowa

Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez jagoda9283 Pokaż wiadomość
A ile Twoje dziecko śpi w dzień? Nie je nic w nocy?
nie śpi w dzień w ogóle, do spania butla mleka, rano kaszka, jak się nie budzi do jedzenia, to ja jej budzić specjalnie nie będę

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:20   #4142
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
nie śpi w dzień w ogóle, do spania butla mleka, rano kaszka, jak się nie budzi do jedzenia, to ja jej budzić specjalnie nie będę
aha moja śpi 2,5h w dzień ale jestem w szoku, że Twoje dziecko nie śpi w dzień a w nocy tak długo potrafi i to jeszcze tyle godzin bez jedzenia. Ja moją często muszę o 7 budzić żeby nie przespała pory karmienia bo działam zgodnie z książką Zaklinaczka dzieci.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:24   #4143
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
aha moja śpi 2,5h w dzień ale jestem w szoku, że Twoje dziecko nie śpi w dzień a w nocy tak długo potrafi i to jeszcze tyle godzin bez jedzenia. Ja moją często muszę o 7 budzić żeby nie przespała pory karmienia bo działam zgodnie z książką Zaklinaczka dzieci.
mi odpowiada taki tryb, bo wieczorem mamy dużo czasu, a i wyspać się można, a dni szybko lecą, to na spacer, to do sklepu, to na pocztę trzeba podskoczyć a przez dzień omiecie jedzenia dużo, więc te noce jej nie robią wolę tak, niż jak ma moja siostra, jej 2,5letnia córka śpi do 12, po południu czasami jeszcze śpi i koło północy idzie spać. no ale tak sobie ją nauczyli.

Mysza

-15kg

Stary 2013-10-25, 13:43   #4144
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Życie z moim mężem jest też stresujące i nie raz myślałam o rozwodzie. No ale jeszcze trwamy. Zobaczymy.

Chciałam jeszcze oznajmić, że staramy się o rodzeństwo dla Aluni.
Szkoda tylko, że moje libido dalej kuleje. Cóż, trudny mąż + zmęczenie nie pomagają.
Skoro nachodzą Cię yśli o rozwodzie z mężem to nie boisz się drugiego dziecka?
salud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:48   #4145
kraven
Zakorzenienie

Cześć.

Kasiam, Dearlie mnie czeka PLL dzisiaj więc zobaczę o czym piszecie. Ale dobiłyście mnie tym czekaniem do stycznia.
A Ravenswood już jest?

Ja ruchy Jasia poczułam szybko jak na 1 ciąze bo w 17 tygodniu. Nie wierzyli mi, ale to co wtedy czułam to tak też potem czułam Jego ruchy.

Angel kurcze do d..y z tą pracą, ale tak jak pisze Tamlin przedłużaj ile się da, a może w tym czasie coś się znajdzie.

Mój śpi w dzień 1 - 1,5 h i to też nie codziennie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 13:59   #4146
salud
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że od jakichś dwóch tygodni czuję ruchy. Możliwe to tak wcześnie? Przecież to dziecko to jeszcze takie tyci tyci, a ja na brzuchu mam więcej tłuszczu niż ciąży Z Michałem poczułam dopiero w 19 tygodniu, ale to był konkretny kopniak, a teraz jakieś motylki od czasu do czasu..
A w ogóle to powiedzcie mi, czy dzieci bardzo ruchliwe w brzuchu później też są bardziej energiczne i żywiołowe? Jakie są Wasze obserwacje? Bo Michał był chyba taki przeciętny, nie skakał jakoś przesadnie, i teraz też jest taki spokojny w miarę. Za to mojej siostry córa w brzuchu była bardziej kręcona i po urodzeniu też. Za to szybciej się rozwija.
w drugiej ciązy szybciej sie czuje ruchy wiec wszystko mozliwe.
Ja culam slabo,ale moze dlatego ,ze mialam lozysko na przedniej scianie,a teraz Marcys jest wiercipięta straszny,ubrac się nie da,nie usiedzi na miejscu.No ale to jest taki wiek kiedy energii sie nie oszczedza

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

O matko nie boisz się, że małemu coś "sprzedasz"? ja to bym się chyba kąpała po twojej pracy w płynie do dezynfekcji
niech się chłopak uodparnia.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A na meningokoki ile razy się szczepi?

.
neisvac 2 razy jeśli zaczniesz w 1 roku życia,wiec naszych malych to juz nie dotyczy,a po ukonczeniu 1 rz 1 dawka. Nimenrix 1 dawka i zczepi się tylko po ukonczeniu 1 rż. Sprawdziłam ten Nimenrix jest szczepionką skojarzoną ,a neisvac tylko typ C,wiec bede szczepic Nimenrixem.
14 wybiła i koncze pierszą pracę,jeszcze tylko 3 h i od 18 zaczynam weekendu,jupii!
Reszte nadrobie juz w domu

Edytowane przez salud
Czas edycji: 2013-10-25 o 14:00
Stary 2013-10-25, 14:03   #4147
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
dawno mnie tu nie było

Oliwka ostatnio grzebała w sedesie, jak zapomniałam zamknąć, bo fajna piana się zrobiła z kostki po spłukaniu

za chodzenie

ja muszę dzisiaj zważyć tego mojego chudzielca, ciekawe, czy przekroczyła już 9kg

co do spania, to chyba mam luksus, bo mala śpi od 19 do 9:30

mojego też do kibelka ciągnie oglądać co tam sie kryje
Też mojego zważe dzisiaj jak znowu nie zapomne
Kurde no luksus to z tym spaniem masz
Dla mnie to już marzenie ściętej głowy
Chyba że mu sie odmieni na lepsze

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
widzisz, jakiego masz zdolnego synka
To prawda mówi malutko ale o co go zapytam to wie gdzie to coś jest
Pytałam ostatnio tżta gdzie jest mój telefon, to mały poczłapał do małego pokoju i woła "aja aja" i trzyma go w ręce
No prawie padłam ze zdziwienia
Dużo zapamiętuje co mnie cieszy bardzo!

Jak dziewczyny u Was wygląda kąpanie sie maluchów w wannie?
U nas jest tak że mały zamiast bawić sie zabawkami to chodzi po całej wannie i bawi sie prysznicem, albo gryzie sylikonową poduszke co przyklejona jest do wanny nie usiedzi tylko człapie

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 14:07   #4148
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
mojego też do kibelka ciągnie oglądać co tam sie kryje
Też mojego zważe dzisiaj jak znowu nie zapomne
Kurde no luksus to z tym spaniem masz
Dla mnie to już marzenie ściętej głowy
Chyba że mu sie odmieni na lepsze

To prawda mówi malutko ale o co go zapytam to wie gdzie to coś jest
Pytałam ostatnio tżta gdzie jest mój telefon, to mały poczłapał do małego pokoju i woła "aja aja" i trzyma go w ręce
No prawie padłam ze zdziwienia
Dużo zapamiętuje co mnie cieszy bardzo!

Jak dziewczyny u Was wygląda kąpanie sie maluchów w wannie?
U nas jest tak że mały zamiast bawić sie zabawkami to chodzi po całej wannie i bawi sie prysznicem, albo gryzie sylikonową poduszke co przyklejona jest do wanny nie usiedzi tylko człapie

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
my mamy prysznic, ale młoda kąpana jest w dużej miedniczce z korkiem, więc za bardzo ruchu nie ma... ale wciąga do niej wszystkie żele pod prysznic i szampony słuchawki od prysznica się boi, więc jej nie rusza

Mysza

-15kg

Stary 2013-10-25, 14:51   #4149
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
Hejka my dzis po szczepieniu naszaKluseczka wazy 12kg ale nie ma co sie dziwic na 2 kuchniach i na cycu pozdrawiam wszystkich cieplutko
Niezła waga

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość

a jakie to kropelki?
nasze pediatryczki zapisują maluszkom czopki viburcol i rodzice sobie chwalą. Juz ostatnio myslalam ,zeby u malego wyprobowac,ale jakos uspokoil sie w nocy.
Kiedyś Kamilowi kupowałam viburcol jak miał kolki

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
też uwielbiam jeździć.
od niedawna korzystam z samochodu służbowego produkowanego dla idiotów na desce rozdzielczej pojawia się informacja na jakim biegu powinno się jechać
Samochód dla blondynek

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki kochane, pisze na biegu,bo zaraz czas oprawiania małej,a nie miałam neta wcześniej.Do pracy mnie przyjęli ale niestety tylko cały etat...i popoludniowku do 1w nocy. Nie mam jak po nich wrócić do domu.jedynie przez park koło godziny drogi pieszo.,teściowa z Jagoda na 8h+dojazd mój i jej nie zostanie...max 4h... Chyba,ze Jagode do niej będziemy zawozili ale przy zarobkach mc 900zł, po 3mc 960zl nie ma szans. 5dni w tyg po8h.Czuje sie beznadziejnie przyjelam prace,a po powrocie i rozmowie z teściowa i mężem muszę zadzwonić i zrezygnować
Z jednej strony szkoda ale z drugiej śmieszne pieniądze za tyle wysilku

Cytat:

koszt zależy od przychodni. Ostatnio porównywałam w dwóch których pracuję i tak neisvac-150 zl,nimenrix 160 zł,a w drugiej odpowiednio 120 i 185 zł.Szczepimy głównie NeisVac,ale podobno Nimenrix lepszy,muszę sprawdzic dokladnie czym sie roznią,bo w poradni szczepien zastepowalam kogos raz na ruski rok,ostatnio przed ciaza
O ospie są zdania podzielone,jedni twierdzą ,że lepiej przechorowac,inni,zeby szczepic,aby zapobiec ewentualnym powiklaniom.
Ja na pewno w pierwszej kolejnosci zajmę się meningokokami,ale na ospe pewnie tez zaszczepię,bo przynosze do domu rozne cholerstwa. A nie chcialabym,zeby maly w takim mlodym wieku musial ospe znosic. Dzis piekny dzien,ludzi malo,ale 2 ospy,szkarlatynę i gorączkę bostońską miałam,wiec co będę na rzeczach przynosic jak sie zrobi plucha i zimno?
haha i jeszcze świerzb też był
A ile jest dawek meningokoków?Przy Twojej pracy ja też bym zaszczepiła na wszystko co tylko można

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Życie z moim mężem jest też stresujące i nie raz myślałam o rozwodzie. No ale jeszcze trwamy. Zobaczymy.

Chciałam jeszcze oznajmić, że staramy się o rodzeństwo dla Aluni.
Szkoda tylko, że moje libido dalej kuleje. Cóż, trudny mąż + zmęczenie nie pomagają.
Hmm...Naprawdę chcesz mieć 2 dziecko z człowiekiem z którym i tak kiedyś się rozstaniesz?

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że od jakichś dwóch tygodni czuję ruchy. Możliwe to tak wcześnie? Przecież to dziecko to jeszcze takie tyci tyci, a ja na brzuchu mam więcej tłuszczu niż ciąży Z Michałem poczułam dopiero w 19 tygodniu, ale to był konkretny kopniak, a teraz jakieś motylki od czasu do czasu..
A w ogóle to powiedzcie mi, czy dzieci bardzo ruchliwe w brzuchu później też są bardziej energiczne i żywiołowe? Jakie są Wasze obserwacje? Bo Michał był chyba taki przeciętny, nie skakał jakoś przesadnie, i teraz też jest taki spokojny w miarę. Za to mojej siostry córa w brzuchu była bardziej kręcona i po urodzeniu też. Za to szybciej się rozwija.
Który masz tydzien?W drugiej się szybciej czuje ruchy
Oliwka była kręcona w brzuchu,właziła mi pod żebra,2 tyg przed porodem się obróciła do góry łebkiem u teraz taki satanHubek był grzeczniutki w brzuchu i teraz grzeczny anioleczek

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Cześć kobiety. Większość mnie pewnie nie pamięta bo bardzo dawno się nie udzielałam na tym portalu. Ostatnio pisałam gdy byłam jeszcze w ciąży a teraz moja kruszyna ma 13 miesięcy i 1 dzień Czy przyjmiecie mnie z powrotem? Miło mi też poznać wizażanki, z którymi nie miałam okazji się poznać
Przyjmiemy,przyjmiemy

Cytat:
zresztą to i tak na chwilę obecną nie ma sensu,bo tesciowa powiedziała,że do 3r.ż. Jagody się nią nie zajmie,bo się boi a po co się oferowała cały czas mąż każe dalej szukac pracy,chociaz takiej bym te 1300zł miałą na rękę to wtedy pogada z mamą,że dowoziłby do niej Jagodę chyba,że wcześniej zadzwonią ze żłobka
No wiesz co???Sz.ma.ta normalnie ale mi babsko ciśnienie podniosło,jak się boi to niech do dziecka nie podchodzi wogóle

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Ehh teściowe :P Moja mówiła, że się zajmie, potem się jakoś rozeszło po ościach, a teraz mówi znowu, że od stycznia nie pracuje i może się zająć, wierzyć jej czy nie ? Chociaż teraz powiedziała mi to tak oficjalnie, więc chyba wierzyć.
Też zaczynam szukać pracy no i liczę na minimalna na początek, nie ma co się spodziewać cudów. Dobrze będzie jak w ogóle coś znajdę...
Powiedz jej że chcesz to mieć na piśmie

Cytat:
dawno mnie tu nie było
co do spania, to chyba mam luksus, bo mala śpi od 19 do 9:30
O znalazła się zguba
To już wiem kiedy Ty te swoje cuda produkujesz-w nocy!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
my mamy prysznic, ale młoda kąpana jest w dużej miedniczce z korkiem, więc za bardzo ruchu nie ma... ale wciąga do niej wszystkie żele pod prysznic i szampony słuchawki od prysznica się boi, więc jej nie rusza
Ja muszę wszystkie kosmetyki do umywalki przełozyć bo by mi wypili

Maja sto lat kruszynko Kochana
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 15:02   #4150
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Angel kurcze ja nie wiem co radzić.

Kasiam no co Ty! Czyli dobrze rozkminiłam? Oglądałaś zapowiedź styczniowego odcinka? Jeszcze nie widziałam Ravenswood, ale jutro chyba obejrzę, bo jestem ciekawa tego serialu. Wydaje mi się, że będzie bardziej mroczny od PLL i nie wiem czy to zniosę, bo ogólnie boję się horrorów itp. Czasami nawet na PLL mi adrenalina nieźle skacze, ale mam nadzieję, że Was też tak trzyma w napięciu ten serial.

Kraven, tak jest już Miłego oglądania! Podziel się później wrażeniami!

Cytat:
U nas to samo! Też myjemy w misce pod prysznicem i powiem szczerze, że ubolewam nad tym, że Antek boi się słuchawki, bo o wiele łatwiej byłoby go wówczas spłukiwać.
Stary 2013-10-25, 15:04   #4151
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
O znalazła się zguba
To już wiem kiedy Ty te swoje cuda produkujesz-w nocy!

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Ja muszę wszystkie kosmetyki do umywalki przełozyć bo by mi wypili
w nocy, w nocy czasami nawet do 4 nad ranem siedzę

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
U nas to samo! Też myjemy w misce pod prysznicem i powiem szczerze, że ubolewam nad tym, że Antek boi się słuchawki, bo o wiele łatwiej byłoby go wówczas spłukiwać.
jak zaczynam głowę myć, to wlewam sobie do miseczki ciepłej wody normalnie tą spienioną wodą spłukuję głowę i później generalne płukanie czystą bo jak na ciele piana zostanie, to się wytrze

Mysza

-15kg

Stary 2013-10-25, 18:23   #4152
lilka00
Wtajemniczenie

Kinga też już śpi tylko raz dziennie 1-1,5 H.

W nocy śpi od 20:30-21 do 7:30-8, oczywiście z pobudkami na tulenie i picie, bo w nocy już od dłuższego czasu nie karmię.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Siostra mojego M. mnie ostatnio" pocieszyła" że 2 z jej 3 dzieci budziły się w nocy do ok. 3 roku życia, fajnie nie? Mam wrażenie, że nas też to czeka...
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:16   #4153
angel166
Zakorzenienie

Melduje tylko,że zadzwonili dzis z h&m popołudniu i z pkojuz nie czuje sie tak beznadziejnie. Miałam rozmowe przez telefon wstepną-1etap. Do tyg dadzą znac czy przeszłam czy nie do drugiego etapu rekrutacjipko w ciagu 3dni da znac

Za przeproszeniem sram w gacie że szczęscianawet jak mnie nie zaprosza na druga rozmowę to i tak sie ciesze,że ktoś zadzwonił
pko byloby super

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Swoją droga dziwne takie rozmowy przez telefon wstępnie kwalifikacyjne

Co do kąpieli to Jagoda w dużej wannie sie kapie i jest w niej cala drogeria wszystko ściąga i broń boże jej zabrać

U nas spanie jest od średnio 19:30 do 5,maaaax 6rano. Ok. północy poje wodę,a o 3/4 nad ranem sie budzi na mm. Jak nie dam mm to koniec spania i zabawa a tak chociaż te 2h jeszcze można pospać. Co jakbym dała by zasypiala pozniej i spala do tej 7 chociaż raz w tygale nie ma szans pada juz po 19.
W dzień spi tylko raz,koło południa godzinę, czasem 2/3ale to wtedy gdy wstanie o 3/4rano

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:18   #4154
Katiaskaa
Zadomowienie

Mam zajęcia na kompach to mogę odpisać haha
Cytat:

W nocy śpi od 20:30-21 do 7:30-8, oczywiście z pobudkami na tulenie i picie, bo w nocy już od dłuższego czasu nie karmię.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Siostra mojego M. mnie ostatnio" pocieszyła" że 2 z jej 3 dzieci budziły się w nocy do ok. 3 roku życia, fajnie nie? Mam wrażenie, że nas też to czeka...
ja do 2 r.ż wstawałam w nocy i boję się, żę Antek to odziedziczył
Cytat:
Melduje tylko,że zadzwonili dzis z h&m popołudniu i z pkojuz nie czuje sie tak beznadziejnie. Miałam rozmowe przez telefon wstepną-1etap. Do tyg dadzą znac czy przeszłam czy nie do drugiego etapu rekrutacjipko w ciagu 3dni da znac

Za przeproszeniem sram w gacie że szczęscianawet jak mnie nie zaprosza na druga rozmowę to i tak sie ciesze,że ktoś zadzwonił
pko byloby super

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cudowne wieści, trzymam kciuki będzie dobrze
Stary 2013-10-25, 19:39   #4155
Dearlie
Zakorzenienie

Angel bosko!!! Trzymam mocno kciuki!

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Antek, jak większość maluchów, ma jedną drzemkę w ciągu dnia, która trwa niecałą godzinę . W nocy spi 20:30 - 9 i budzi się raz na mleko.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2013-10-25, 20:08   #4156
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość

skąd weźmiecie szczepionkę na wszystkie typy?
Jest na receptę w Polsce.

Cytat:
Chyba masz racje!! czytałam na amerykańskim fb PLL, to samo tez bylam pewna ze bedzie Cece. uff i jak tu czekac do stycznia
ogladałas juz RAwenswood? ja jeszcze nie, aż boje się znowu wciągnąć
Ja właśnie się zabieram do oglądania A kiedy kolejny odcinek PLL?

Cytat:
A Ty byś chciała być budzona rano, kiedy chciałabyś pospać dłużej?

Cytat:

U nas będzie na bank to samo. Henio się nadal budzi na cyca kilka razy. Czasem jak jest lepsza noc, to tylko raz, a czasem kilkanaście...

Niestety po wakacjach Henio znienawidził kąpiel... Tam się kąpał w pompowanym, malutkim baseniku pod prysznicem. A teraz jest ryk w wanience i dużej wannie też.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:12   #4157
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Dziewczyny jeśli chodzi o sen waszych dzieci to nie jest kwestia dziedziczenia tylko nawyków! Miałam z córką kilka problemów, między innymi nie chciała zbytnio jeść, spała w dzień max 40 minut w nocy piła kilka razy mleko z piersi(karmiłam do 11 miesiąca(spała z nami). Chodziła późno spać, wcześnie wstawała. Zasypiała tylko przy cycu albo we jeżdżąc we wózku. Ale wszystko mi się udało zmienić. Nareszcie się wysypiamy, ona się najada co równa się z jej lepszym samopoczuciem i moim także.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
Stary 2013-10-25, 20:14   #4158
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Dziewczyny jeśli chodzi o sen waszych dzieci to nie jest kwestia dziedziczenia tylko nawyków! Miałam z córką kilka problemów, między innymi nie chciała zbytnio jeść, spała w dzień max 40 minut w nocy piła kilka razy mleko z piersi(karmiłam do 11 miesiąca(spała z nami). Chodziła późno spać, wcześnie wstawała. Zasypiała tylko przy cycu albo we jeżdżąc we wózku. Ale wszystko mi się udało zmienić. Nareszcie się wysypiamy, ona się najada co równa się z jej lepszym samopoczuciem i moim także.
no niestety g.wno prawda, bo każde dziecko jest inne, jedno da się bez problemu wsadzić w schematy i zaprogramować jak zegarek, a drugie na schematy wypnie się pieluchą.

Mysza

-15kg

Stary 2013-10-25, 20:29   #4159
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

gda-moja córka ma ustalony stały plan dnia...a mnie budzi budzik!

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:
no niestety g.wno prawda, bo każde dziecko jest inne, jedno da się bez problemu wsadzić w schematy i zaprogramować jak zegarek, a drugie na schematy wypnie się pieluchą.
no niestety każde dziecko będzie potrafiło wdrożyć się w dany plan tylko rodzic musi umieć pomóc w tym dziecku. Potrzeba dużo cierpliwości i wytrwałości. I tu nie chodzi o to, że dziecko ma spać co do minuty albo zasypiać zawsze np. w 10 minut i nie krócej ani dłużej. Mały poślizg czasowy to normalne.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
Stary 2013-10-25, 20:37   #4160
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
gda-moja córka ma ustalony stały plan dnia...a mnie budzi budzik!

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

no niestety każde dziecko będzie potrafiło wdrożyć się w dany plan tylko rodzic musi umieć pomóc w tym dziecku. Potrzeba dużo cierpliwości i wytrwałości. I tu nie chodzi o to, że dziecko ma spać co do minuty albo zasypiać zawsze np. w 10 minut i nie krócej ani dłużej. Mały poślizg czasowy to normalne.
rozumiem, ale jaki schemat by nie obowiązywał, to budzenie dziecka specjalnie, bo teraz ma jeść, to jest przesada, jakby dziecko zgłodniało w czasie snu, to na pewno nie spałoby sobie smacznie dalej

Mysza

-15kg

Stary 2013-10-25, 20:47   #4161
salud
Zadomowienie

Cytat:
szczepilas 6w1? jest teraz jakas powtórka?

skąd weźmiecie szczepionkę na wszystkie typy?
ostatnia dawka hexy-16-18 mc

wszystkie typy są w nimenrixie
Stary 2013-10-25, 20:53   #4162
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Jeśli karmisz w nocy oznacza to, że niemowlę będzie jadło mniej w dzień i nabierze nawyku budzenia się w nocy z głodu. To uwstecznianie się.
Czasami rodzice nie zdają sobie sprawy, że muszą dostosować plan dnia do bardziej zaawansowanego poziomu dziecka. Np. półroczne dziecko nagle zaczęło budzić się w nocy i wydawało się być głodne. Pełni dobrej woli rodzice karmili go co 3 godziny a nie co cztery, całkiem słusznie dochodząc do wniosku, że dziecko przechodzi skok wzrostu. Ale to dobre rozwiązanie dla niemowlęcia trzymiesięcznego, a nie półrocznego, które powinno jeść co cztery godziny oraz przesypiać noc. Powinni dawać mu więcej jeść przy każdym karmieniu.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
Stary 2013-10-25, 20:54   #4163
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnia dawka hexy-16-18 mc

wszystkie typy są w nimenrixie

W nimenrixie są A i C, jeśli się nie mylę. A ja chcę A, C, W i Y.
Stary 2013-10-25, 20:55   #4164
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja właśnie się zabieram do oglądania A kiedy kolejny odcinek PLL?
7 stycznia cry:
Stary 2013-10-25, 20:57   #4165
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli karmisz w nocy oznacza to, że niemowlę będzie jadło mniej w dzień i nabierze nawyku budzenia się w nocy z głodu. To uwstecznianie się.
Czasami rodzice nie zdają sobie sprawy, że muszą dostosować plan dnia do bardziej zaawansowanego poziomu dziecka. Np. półroczne dziecko nagle zaczęło budzić się w nocy i wydawało się być głodne. Pełni dobrej woli rodzice karmili go co 3 godziny a nie co cztery, całkiem słusznie dochodząc do wniosku, że dziecko przechodzi skok wzrostu. Ale to dobre rozwiązanie dla niemowlęcia trzymiesięcznego, a nie półrocznego, które powinno jeść co cztery godziny oraz przesypiać noc. Powinni dawać mu więcej jeść przy każdym karmieniu.
Wybacz, ale to wyjątkowe brednie.
Dziecko nic nie "powinno". Dziecko ma jeść, kiedy jest głodne i spać, kiedy jest śpiące. To jest najbardziej naturalny stan rzeczy i najbardziej sprzyjające dla rozwoju. Owszem spanie i jedzenie "na godziny" jest wygodne dla rodzica, ale nic więcej się za tym nie kryje...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
7 stycznia cry:
Coooo?! O nieee... Powariowali!
Stary 2013-10-25, 21:05   #4166
salud
Zadomowienie

Cytat:
W nimenrixie są A i C, jeśli się nie mylę. A ja chcę A, C, W i Y.
Sa wszystkie
Stary 2013-10-25, 21:05   #4167
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Cytat:
Wybacz, ale to wyjątkowe brednie.
Dziecko nic nie "powinno". Dziecko ma jeść, kiedy jest głodne i spać, kiedy jest śpiące. To jest najbardziej naturalny stan rzeczy i najbardziej sprzyjające dla rozwoju. Owszem spanie i jedzenie "na godziny" jest wygodne dla rodzica, ale nic więcej się za tym nie kryje...

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Coooo?! O nieee... Powariowali!
Widzę, że się nie rozumiemy. No trudno. Nie będę Cię więcej przekonywać bo każda z nas ma inne na to spojrzenie. Dziwi mnie tylko to, że uważasz iż jedzenie w nocy przez roczne dziecko jest normalne.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
Stary 2013-10-25, 21:12   #4168
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Sa wszystkie
Super!

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Widzę, że się nie rozumiemy. No trudno. Nie będę Cię więcej przekonywać bo każda z nas ma inne na to spojrzenie. Dziwi mnie tylko to, że uważasz iż jedzenie w nocy przez roczne dziecko jest normalne.
Każdy lekarz jakiego spotkałam tak uważa, więc słucham się mądrzejszych od siebie
Stary 2013-10-25, 21:15   #4169
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Cytat:
Super!

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Każdy lekarz jakiego spotkałam tak uważa, więc słucham się mądrzejszych od siebie
Życzę powodzenia dalej!Lekarze to tylko ludzie tacy jak my. Oni się znają na leczeniu a nie na tym czy dziecko może jeść w nocy.
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
Stary 2013-10-25, 21:18   #4170
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
zaczynasz sama sobie zaprzeczać pytałaś przedtem, czy moje dziecko je w nocy, żeby mi zrobić wykład o tym, że nie powinno, jakbym potwierdzila?

Mysza

-15kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości