|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII
Jeszcze nie, lecz o ile dobrze sobie przypominam sklepy z półproduktami biorące udział w DDD w ostatnich latach można było policzyć na palcach jedn.. dwóch palcach.
Wątpię, żeby w tym roku jakoś zaszaleli.
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już jest sukces bo ponoć w ciągu 24 h od ogłoszenia o zapisach dla sklepów zgłosiło się ponad 300 sprzedawców Pewnie po kolei ich tam weryfikują, część odsiewają, ale powoli się robi lista ![]() Cytat:
Też sobie pomyślałam o biednej Kaś
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|||
|
|
|
#844 |
|
Wtajemniczenie
|
Czym jest DDD?
![]() Kurdełe, znowu mnie zaczyna w nodze łupać, a został już tylko jeden Ibuprom... |
|
|
|
#845 |
|
Konto usunięte
|
Hej
![]() EdizA wszystkiego najlepszego kochana, samych wspaniałych dni, spełnienia marzeń, samych GHD i wszystkiego co tylko sobie życzysz Jestem w domu, odpoczywam, bo czuje jakby przejechało po mnie stado słoni. Jutro mój tata ma urodziny i do prezentu dokupiłam mu gorzką czekoladę z pomarańczą i herbate w postaci takiej kulki kwiatka, która pod wpływem ciepłej wody rozwinie się Pomalowałam sobie paznokcie, zrobiłam brwi, więc prawie jestem gotowa na jutrzejsze wesele ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Silikony to nie beton. Cytat:
Cytat:
(mówi osoba, która zaliczyła egzamin komisyjny z tego powodu na 5.0 Cytat:
![]() Bo ja swoją planuję pisać maksymalnie miesiąc. Całą
|
|
#847 |
|
Wtajemniczenie
|
patka Widzialam dzis te herbatki w Biedronnie
![]() A Ty cos ostatnio czesto sie weselisz
|
|
#848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#849 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#850 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tylko proszę Cię, nie mów mi, że nie masz czasu Jestem człowiekiem praktycznie o 14-godzinnym dniu pracy i MUSZĘ jeść regularnie, bo doprowadziłam organizm do stanu przedcukrzycowego. Teraz jesteś jeszcze młoda, ale... ![]() Cytat:
A co do walenia chemii... pozdrawia człowiek ćpiący ciekawe rozpuszczalniki organiczne 5 razy w tygodniu po 4-5h ![]() Cytat:
Witam się z powrotem. W Zakopcu pogoda była megasuperhipercudowna, opaliłam sobie pyszczek mimo spf 50+, w ogóle przekonałam się, że mam cudowną kondycję ![]() Żyć, nie umierać, a teraz czekam, aż mnie zniszczy przeziębienie/zapalenie płuc/oskrzeli po wyjściu na Gubałówkę i Morskie Oko w samym podkoszulku
|
|
#851 |
|
Zakorzenienie
|
edytah DDD to dzień darmowej dostawy
![]() patka fajny prezent, kiedyś siostrze takie kupiłam, sama nie miałam jeszcze.... jeszcze! ![]() dziś w końcu się zaolejuję po kilku myciach bez oleju mam masakrozę na głowię ale ludzie twierdzą, że mam kręcone włosy (o falowanych mało kto wspomina jeśli nie wlosomaniaczy ), b kiedyś ciągle słyszałam, że siano krzywe
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyznam się, pierwszy rozdział w półtora miesiąca to moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. To była moja droga krzyżowa, bolesna zgaga i wrzód na dupie, a wszystko spowodowane brakiem aktualnej literatury do tematu. Wszystko, co było dostępne w bibliotekach datowane było na lata 60. i śmierdziało filozofią socjalizmu, więc robiłam wszystko, byle tylko nie pisać. ![]() Drugi rozdział miałam już bardziej teoretyczno-badawczy (analiza rynku lokalnego), więc nacierpiałam się dużo mniej (chociaż myślałam momentami nad zakupami w sklepie chemicznym, zrobieniu bumby i wysadzeniu siedziby GUSu w kosmos). Ty dasz radę w miesiąc, boś cyborg, geniusz i nadkobieta.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-10-25 o 20:17 |
|
|
|
|
#853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A leniwy każdą wymówkę znajdzie. Co nie sprawia, że nie masz racji No może poza czwartkiem, bo wychodząc z domu na autobus o 7 i wracając o 21 nie mam kiedy zjeść cokolwiek stałego
|
|
|
|
|
#854 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie wszamałam 4 pierogi ruskie na świętą noc, Boże aby poszło tam gdzie trzeba
|
|
|
|
|
#857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#858 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny kochane ! Wszystkim Wam z całego serducha dziękuję ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43428672]EdizA wszystkiego najlepszego kochana, samych wspaniałych dni, spełnienia marzeń, samych GHD i wszystkiego co tylko sobie życzysz I jeszcze raz- dziękuję ! Gdybym kogoś pominęła, przepraszam. Się naebaam.
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#860 |
|
Rozeznanie
|
Ediza, Wszystkiego czego sobie tylko zapragniesz, spełnienia marzeń, dużo zdrowia i szczęścia!
Ostatnimi czasy wciąż chodzę w koczku bo tak wygodniej, a i pogoda jest dla włosów okrutna ( wiatr i spora wilgotność przyczyniaj się do plątania i puszenia ) Pamiętacie historię z pewnym chłopakiem sprzed tygodnia? Jutro idziemy do kina. Czy ja wytrzymię ten stres?
|
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43390488]
wydaje mi się, że te 2-3 godziny powinno być w porządku ![]() ja bym tak całkowicie nie odrzucała tych odżywek, a co do silikonów, to nie jestem ich totalną przeciwniczką, używam ich do zabezpieczania końcówek, ale że teraz pogoda jest jaka jest, więc będę po nie częściej sięgała. Zależy też jakie są to te kosmetyki, jaki mają skład itd. Ale suma sumarum: jeżeli użyjesz tych silikonów raz na jakiś czas to nie powinno być źle, takie jest moje zdanie [/QUOTE]Ja właśnie nie wiem, jak rozpoznać, że włosy potrzebują silikonów. Moje są dziwne, nie potrafię ich określić. Niby o nie dbam, niby nie są jakieś suche i zniszczone, a i tak często się puszą, strączkują i wyglądają nieciekawie. Taka wisząca choinka. Silikonów nie używam prawie wcale. Od czasu do czasu używam maski Stapitz z silikonem zmywalnym. Teraz mam Gliss Kura z olejkami, skład ma dobry, ale nie wiem czy g spróbować, czy zaczekać na działanie oleju. Może spróbować nałożyć olej z inną odzywką, albo olej bez odżywki i zobaczyć jak włosy się zachowają? |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
A we włosowych zbiorach mam takie odżywki : garnier oleo, alterra granat i aoles, DeBa (biedronkową) , YR jojoba, nivea long repair ale tej to w sumie nie używam
no i dwie dotrą do mnie w przyszłym tyg(Planeta Organica - Odżywka do włosów wzmacniająca, a druga odżywcza) - w tym momencie uświadomiłam sobie, że mam nadmiar odżywek
|
|
|
|
#864 |
|
Raczkowanie
|
Muszę Wam powiedzieć, że bingo dz glinką ghasoul robi mi dobrze
Kupiłam dzisiaj rękawice kessa, a jutro jadę po savon noir. Mam nadzieję, że się sprawdzi może jutro w końcu wrzuce zdjęcia moich podcietych włosów jak namówie mamę żeby mi zrobiła.
|
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#866 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Cytat:
Uśmiałam się przy tekście z "waleniem chemii". A ja się modlę, aby nie zarazić się grypą żołądkową. ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
W moim wydaniu tak
jeszcze półtorej roku temu miałam aż szampon Mogłabyś mnie oświeć, która z nich nie jest emolientowa? Kiedyś byłam przekonana że alterra ale w jakimś wątku ktoś pisał że niby jest (jednak na moje oko ten aloes był podejrzany ) no ale składu jako całości chyba nigdy nie będzie mi dane rozszyfrować ![]() Szybko się wieści rozeszły ale ja dopiero swoją będę jutro testować
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
Dołączam się do życzeń.
![]() ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- A ja za jakieś 2-3 dni, gdy mi się skończy odzywka z Garniera bez IPA. Może z powodu braku tego składnika jest dla mnie dobra, bo już tyle bubli poza Ziają miałam.
|
|
|
|
#869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wszystko, co w jakiś sposób obciąża trzustkę. Czasem warto poczytać, bo nikomu nie życzę znalezienia się z marszu w takiej sytuacji Pierwsze dni stabilizacji były ciężkie, ale teraz jest cudnie, i jeszcze schudłam ![]() To jest tak średnio śmieszne, bo statystycznie kilka razy dziennie słyszę bądź czytam tekst "wszystko chemia" w kontekście kosmetycznym, ale nie dotyczy to tylko tej sfery. Prawda jest taka, że bez chemii (oprysków, utrwalaczów, sztucznych tkanin, konserwantów, nawozów...) Ziemia nie byłaby w stanie wyżywić 7 miliardów ludzi. Usunięcie tej "chemii" poskutkuje tym, że liczba ludności spadnie do poziomu z początku wieku XIX. Czyli około miliarda (7 razy mniej). Sytuacja więc sama się zapętliła... Cytat:
Pękły mi OBA kciuki (paznokcie) w połowie długości na 7 mm z boku. Magic, czyli za miesiąc muszę je obciąć, będzie to ciekawie wyglądać Kupiłam piaskowy niebieski lakier Catrice
|
|
#870 |
|
Konto usunięte
|
Cześć!
Jem śniadanie i za chwilę lecę do szkoły!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.

Już jest sukces bo ponoć w ciągu 24 h od ogłoszenia o zapisach dla sklepów zgłosiło się ponad 300 sprzedawców

Może, któraś miała podobny problem i się go pozbyła?
Druga sprawa cięcie, czy lekkie wycieniowanie poprawiło by trzymanie fali? Czy pozostaje mi tylko zejście z długości?
ale ludzie twierdzą, że mam kręcone włosy (o falowanych mało kto wspomina jeśli nie wlosomaniaczy