Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 18:30   #841
Scarrabeo
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
ale teraz chyba nie ma jeszce pełnej listy sklepów, nie?
Jeszcze nie, lecz o ile dobrze sobie przypominam sklepy z półproduktami biorące udział w DDD w ostatnich latach można było policzyć na palcach jedn.. dwóch palcach.

Wątpię, żeby w tym roku jakoś zaszaleli.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 18:35   #842
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Jeszcze nie, lecz o ile dobrze sobie przypominam sklepy z półproduktami biorące udział w DDD w ostatnich latach można było policzyć na palcach jedn.. dwóch palcach.

Wątpię, żeby w tym roku jakoś zaszaleli.
ja się łudzę, że z roku na rok będzie lepiej
Stary 2013-10-25, 18:52   #843
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
O kurczę! Ciocia Scarrabeo coś miała zamawiać z okazji DDD, pamiętam, że chciałam podłączyć się do zamówienia. Ciociu Scarrabeo, przypomnij mi, co chciałam
Cytat:
Huehuehue. Niestety, ja wiem jedynie co chcę ja, nie mam bladego pojęcia co chcesz Ty.
Znów będzie ciężko, bo sklepów w półproduktami w DDD jak na lekarstwo, a ja się w kwasiory zaopatrzyć muszę. A pff.
Cytat:
ale teraz chyba nie ma jeszce pełnej listy sklepów, nie?
No jasne dziołszki, spokojnie, dopiero się rozkręcają. Lukajcie przy okazji na sklepy ze zdrową żywnością, bo mimo, że nie ma ich w kosmetykach to wyhaczyłam tam kosmetyki i wodę różaną Już jest sukces bo ponoć w ciągu 24 h od ogłoszenia o zapisach dla sklepów zgłosiło się ponad 300 sprzedawców Pewnie po kolei ich tam weryfikują, część odsiewają, ale powoli się robi lista

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
O, Pluskotka! Hej

Ja jak zobaczyłam zdanie o waleniu chemii to od razu pomyślałam o Kascysko. Dobrze, że tego nie widzi
Halo

Też sobie pomyślałam o biednej Kaś
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:14   #844
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Czym jest DDD?
Kurdełe, znowu mnie zaczyna w nodze łupać, a został już tylko jeden Ibuprom...
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:14   #845
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Hej

EdizA wszystkiego najlepszego kochana, samych wspaniałych dni, spełnienia marzeń, samych GHD i wszystkiego co tylko sobie życzysz

Jestem w domu, odpoczywam, bo czuje jakby przejechało po mnie stado słoni. Jutro mój tata ma urodziny i do prezentu dokupiłam mu gorzką czekoladę z pomarańczą i herbate w postaci takiej kulki kwiatka, która pod wpływem ciepłej wody rozwinie się

Pomalowałam sobie paznokcie, zrobiłam brwi, więc prawie jestem gotowa na jutrzejsze wesele

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:43   #846
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aredhel125 Pokaż wiadomość
Miałam zamiar mieć na głowie olej całą noc, ale jednak zrezygnowałam. Czyli optymalnie ile ten olej trzymać? Tak ze 2-3 godziny?

Chyba też będę nakładała raz w tygodniu. Przy częstotliwości mojego mycia to powinno wystarczyć. Nie wiem też, czy potem opłaca sie nałożyć jakas bogatsza maskę? Chodzi o to, że chcę zobaczyć jak olej działa na moje włosy i żeby żadna maska tego efektu nie "oszukała" poprzez swoje dodatkowe działanie. Ostatnio zrobiłam tak, ze olej nałożyłam na suche włosy, potem spłukałam, nałożyłam odzywkę Mrs Potters na jakieś 15 minut, umyłam głowę facelle dwa razy jak zwykle, potem znowu Mrs Potters i to tyle. Olej był dokładnie spłukany. Ta odzywka nie jest jakaś szałowa, ale mam ją w zanadrzu jako wspomagacz. Nie wiem, czy na razie spasować w ogóle z odżywkami po olejach, czy jednak wzmocnić efekt dodatkowym produktem?
I jak się mają do tego silikony? "zagłuszą" działanie oleju? Od dłuższego silikonów prawie nie używam, ale mam jedną odzywkę i maskę z silikonem na wszelki wypadek i dlatego pytam.
Olej optymalnie jest trzymać od 0,5 do 48 h, a ile konkretnie - zależy od danych włosów. Ja tam zawsze po myciu nakładam coś, mniej lub bardziej bogatego. Jeśli olej będzie "zły dla włosów", to i tak zauważysz.

Silikony to nie beton.
Cytat:
Napisane przez Amalia1989 Pokaż wiadomość
Miałam sianowate końcówki po płukance lnianej. A jestem pewna,że to nie jest wina szamponu ani maski, bo nie żonglowałam kosmetykami.
Pewnie glut to jak dla Ciebie za dużo humektantów. Parę takich osób znam.
Cytat:
Lepiej jest nie pyskować, choć nie raz nie mogłam języka w gębie utrzymać, bo wykładowca może nie zaliczyć przedmiotu.
E tam, można pyskować, jak się jest pewnym swego

(mówi osoba, która zaliczyła egzamin komisyjny z tego powodu na 5.0 ).
Cytat:
Dasz radę, trzeba tylko mocno spiąć pośladki.
Ja swój pierwszy rozdział teoretyczny męczyłam półtora miesiąca (z przerwami na święta i sylwester ), drugi teoretyczny dwa tygodnie, badawczy-3 dni. Jak się już człowiek rozkręci, to już potem leci z górki.

Odebrałam właśnie brata z wycieczki szkolnej- wygląda jakby miał kaca, ale ja jestem dobrą siostrą, o nic nie pytam. Niech się gimbuzeria bawi.
Scar, zapytam z ciekawości - ile stron miała Twoja praca?

Bo ja swoją planuję pisać maksymalnie miesiąc. Całą
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:44   #847
justusia16
Wtajemniczenie

patka Widzialam dzis te herbatki w Biedronnie

A Ty cos ostatnio czesto sie weselisz
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 19:55   #848
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Pomożecie? Poszukuję czarnych, grubszych legginsów do chodzenia na co dzień? Byle nie z H&M; schudłam trochę ostatnio, ale chyba nie do tego stopnia, by jeansy zsuwały mi się z ciała bez rozpinania
Forever 18 albo Colloseum. Ogólnie mam ten sam problem teraz z gaciami
Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Wstawiam w załączniku mój ogromny problem puszku wokół twarzy. Zawsze tak wyglądam kiedy złapie mnie deszcz, bądź jest mgła Może, któraś miała podobny problem i się go pozbyła? Druga sprawa cięcie, czy lekkie wycieniowanie poprawiło by trzymanie fali? Czy pozostaje mi tylko zejście z długości?
Humektanty i proteiny out, emolienty do oporu.
Cytat:
Napisane przez Figlak Pokaż wiadomość
Dziewczyny kończy mi się przed ostatnia maska do włosów i chce kupić coś przemyślanego, stąd moje pytanie do was. Możecie polecić coś na prawdę mocno nawilżającego?
Pytanie pewnie pojawiało się milion razy i to nie moje lenistwo że pytam zamiast szukac, tylko po prostu jak anrazie moich włosów nic nie jest w stanie nawiżyć. Czytam różne blogi, przeglądam KWC i nic.
Kończe właśnie aloesową maske Natur Vital, przyznam że chodziłam za nią bardzo długo i liczyłam chyba na jakiś cud po recenzjach, niestety jak dla mnie to zwyczajna maska, nic specjalnego z włosami nie robi. Gdybym po niej nie nakłądała odżywki to już w ogóle włosy byłyby beznadziejne.
Niedawno skończyłam też scandica bananowego, kallosa late wcześniej, stapiza z jedwabiem, welle treatment. Nic nie nawilżyło włosów wystarczająco.
Mi się wydaje, że włosy Twe mają za dużo nawilżenia lub protein i stąd widzę nie suche sianko, a puch.
Stary 2013-10-25, 20:00   #849
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
patka Widzialam dzis te herbatki w Biedronnie

A Ty cos ostatnio czesto sie weselisz
jutro będziemy ją pić, więc dam znać czy dobra

ano, tak jakoś wyszło ale w poniedziałek po poprawinach muszę jechać do Wrocławia o 6.40 autobusem, bo mam ćwiczenia
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:09   #850
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie dzisiaj dzień lenia, wstałam po 10 i boli mnie głowa, bo oczywiście okazało się, że to jednak dla mnie za długo.

W ogóle, to dostaję życzenia od obcych ludzi, a mój własny prywatny mąż jedyne co, to na mnie nawarczał i wyszedł. Hmm..
Ediza, sto lat w zdrowiu i spełnienia wszystkich marzeń!
Cytat:
Napisane przez edytah10 Pokaż wiadomość
Dla mnie szczytem jest jedzenie regularnie, a nie co śniadania jem tylko w soboty, obiady w soboty i niedziele, a kolację jak wypadnie... w czwartki mam szansę zjeść tylko kolację.
A dlaczego sama męczysz swój organizm?

Tylko proszę Cię, nie mów mi, że nie masz czasu Jestem człowiekiem praktycznie o 14-godzinnym dniu pracy i MUSZĘ jeść regularnie, bo doprowadziłam organizm do stanu przedcukrzycowego.
Teraz jesteś jeszcze młoda, ale...
Cytat:
Napisane przez miszek Pokaż wiadomość
napisze wam kilka mądrych słów moze ktos wyciągnie z tego wnioski
cały sekret tkwi w odzywianiu taka prawda nie ważne co i ile będziesz walic na włosy jak twoja dieta jest nędznej jakości
sama jestem na to przykładem odkąd zmieniłam diametralnie diete widzę różnice na włosach i paznokciach
zacznijcie się zdrowo odżywiać duuuużo nasion pestki dyni słonecznika siemię lnianę warzywa mięso jajka
mogę wam podać mega zdrowy przepis na koktajl który wspaniale dziala na włosy i paznokcie
Jeeli chodzi o odżywki to przetestowałam wszystko od tych kczowatych drogeryjnych po pare zlotych, fryzjerskich, takich z wyzszej polki i z pewno stanowczością i przekonaniem mogę powiedziec ze najlepsza jest zwykla odzywka z jajek widac nie ma to jak natura a im wiecej walisz chemii to gorzej patrzcie na sklad kosmetykow bo robicie sobie krzywde
Tak, szczególnie jak tymi jajami przeproteinujesz sobie włosy ostro i ile włosów złapiesz, tyle Ci się ukruszy.

A co do walenia chemii... pozdrawia człowiek ćpiący ciekawe rozpuszczalniki organiczne 5 razy w tygodniu po 4-5h To jest walenie chemii prawdziwe.
Cytat:
Ja jak zobaczyłam zdanie o waleniu chemii to od razu pomyślałam o Kascysko. Dobrze, że tego nie widzi
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Też sobie pomyślałam o biednej Kaś
A miałam nie nadrabiać

Witam się z powrotem. W Zakopcu pogoda była megasuperhipercudowna, opaliłam sobie pyszczek mimo spf 50+, w ogóle przekonałam się, że mam cudowną kondycję

Żyć, nie umierać, a teraz czekam, aż mnie zniszczy przeziębienie/zapalenie płuc/oskrzeli po wyjściu na Gubałówkę i Morskie Oko w samym podkoszulku
Stary 2013-10-25, 20:11   #851
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

edytah DDD to dzień darmowej dostawy

patka fajny prezent, kiedyś siostrze takie kupiłam, sama nie miałam jeszcze.... jeszcze!

dziś w końcu się zaolejuję po kilku myciach bez oleju mam masakrozę na głowię ale ludzie twierdzą, że mam kręcone włosy (o falowanych mało kto wspomina jeśli nie wlosomaniaczy ), b kiedyś ciągle słyszałam, że siano krzywe
Stary 2013-10-25, 20:14   #852
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Scar, zapytam z ciekawości - ile stron miała Twoja praca?

Bo ja swoją planuję pisać maksymalnie miesiąc. Całą
Całość- 102. W portfelu trzymam rachunek z punktu ksero, na wieczną pamiątkę.

Przyznam się, pierwszy rozdział w półtora miesiąca to moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. To była moja droga krzyżowa, bolesna zgaga i wrzód na dupie, a wszystko spowodowane brakiem aktualnej literatury do tematu. Wszystko, co było dostępne w bibliotekach datowane było na lata 60. i śmierdziało filozofią socjalizmu, więc robiłam wszystko, byle tylko nie pisać.
Drugi rozdział miałam już bardziej teoretyczno-badawczy (analiza rynku lokalnego), więc nacierpiałam się dużo mniej (chociaż myślałam momentami nad zakupami w sklepie chemicznym, zrobieniu bumby i wysadzeniu siedziby GUSu w kosmos).

Ty dasz radę w miesiąc, boś cyborg, geniusz i nadkobieta.

Edytowane przez Scarrabeo
Czas edycji: 2013-10-25 o 20:17
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:49   #853
edytah10
Wtajemniczenie

GG do edytah10

Cytat:

Tylko proszę Cię, nie mów mi, że nie masz czasu Jestem człowiekiem praktycznie o 14-godzinnym dniu pracy i MUSZĘ jeść regularnie, bo doprowadziłam organizm do stanu przedcukrzycowego.
Bo po prostu jestem zbyt leniwa, przyznaję się bez bicia
A leniwy każdą wymówkę znajdzie. Co nie sprawia, że nie masz racji
No może poza czwartkiem, bo wychodząc z domu na autobus o 7 i wracając o 21 nie mam kiedy zjeść cokolwiek stałego
edytah10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:54   #854
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Forever 18 albo Colloseum. Ogólnie mam ten sam problem teraz z gaciami
Zawsze pokusisz czymś, co jest poza moim zasięgiem. Idę zapytać internetów gdzie w pobliżu to to się znajduje
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:55   #855
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
No może poza czwartkiem, bo wychodząc z domu na autobus o 7 i wracając o 21 nie mam kiedy zjeść cokolwiek stałego
Papu najlepiej robić wieczór wcześniej, ja tak robię moje sałatki i rzadko kanapki. Rano czasami też nie zdążę, jem na wydziale/w pracy
Stary 2013-10-25, 20:57   #856
201704240919
Konto usunięte

Cytat:
Nie wyobrażam sobie nie jeść śniadań, obiadów, kolacji.. Właśnie wszamałam 4 pierogi ruskie na świętą noc, Boże aby poszło tam gdzie trzeba
201704240919 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:58   #857
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze pokusisz czymś, co jest poza moim zasięgiem. Idę zapytać internetów gdzie w pobliżu to to się znajduje
Pocieszę Cię, że poza moim zasięgiem obecnie też, oba te przybytki w Krakowie zlikwidowali
Stary 2013-10-25, 21:02   #858
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Pocieszę Cię, że poza moim zasięgiem obecnie też, oba te przybytki w Krakowie zlikwidowali
Chlip, myślałam, że właśnie w Krakowie je znajdę. Idę szukać dalej.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:10   #859
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez delightful_ Pokaż wiadomość
Wszystkiego najwspanialszego
Cytat:
Wszystkiego najlepszego!
Cytat:
Edi, spełnienia marzeń, uśmiechu i ogólnej szczęśliwości! Sto lat!
Cytat:
Ediza spełnienia marzeń i stu szczęśliwych lat
Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
EdiZa, wszystkiego co najlepsze Kochana!
Cytat:
Napisane przez Ewuniaa16 Pokaż wiadomość
Ediza, wszystkiego najlepszego, aby wszystko ułożyło się po Twojej i myśli i przede wszystkim zdrówka !
Cytat:
Ediza wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ;*
Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ediza, wszystkiego najwspanialszego

Dziewczyny kochane ! Wszystkim Wam z całego serducha dziękuję

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43428672]EdizA wszystkiego najlepszego kochana, samych wspaniałych dni, spełnienia marzeń, samych GHD i wszystkiego co tylko sobie życzysz [/QUOTE]
Cytat:

I jeszcze raz- dziękuję !

Gdybym kogoś pominęła, przepraszam. Się naebaam.
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:19   #860
Inkus97
Rozeznanie

Ediza, Wszystkiego czego sobie tylko zapragniesz, spełnienia marzeń, dużo zdrowia i szczęścia!

Ostatnimi czasy wciąż chodzę w koczku bo tak wygodniej, a i pogoda jest dla włosów okrutna ( wiatr i spora wilgotność przyczyniaj się do plątania i puszenia ) .

Pamiętacie historię z pewnym chłopakiem sprzed tygodnia? Jutro idziemy do kina. Czy ja wytrzymię ten stres?
Inkus97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:20   #861
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkus97 Pokaż wiadomość
Pamiętacie historię z pewnym chłopakiem sprzed tygodnia? Jutro idziemy do kina. Czy ja wytrzymię ten stres?
Trzymam podwójnie, bo sama też idę, ale dopiero po 1 listopada
Stary 2013-10-25, 21:48   #862
Aredhel125
Zadomowienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;43390488]
wydaje mi się, że te 2-3 godziny powinno być w porządku
ja bym tak całkowicie nie odrzucała tych odżywek, a co do silikonów, to nie jestem ich totalną przeciwniczką, używam ich do zabezpieczania końcówek, ale że teraz pogoda jest jaka jest, więc będę po nie częściej sięgała. Zależy też jakie są to te kosmetyki, jaki mają skład itd. Ale suma sumarum: jeżeli użyjesz tych silikonów raz na jakiś czas to nie powinno być źle, takie jest moje zdanie [/QUOTE]

Ja właśnie nie wiem, jak rozpoznać, że włosy potrzebują silikonów. Moje są dziwne, nie potrafię ich określić. Niby o nie dbam, niby nie są jakieś suche i zniszczone, a i tak często się puszą, strączkują i wyglądają nieciekawie. Taka wisząca choinka.
Silikonów nie używam prawie wcale. Od czasu do czasu używam maski Stapitz z silikonem zmywalnym. Teraz mam Gliss Kura z olejkami, skład ma dobry, ale nie wiem czy g spróbować, czy zaczekać na działanie oleju.

Może spróbować nałożyć olej z inną odzywką, albo olej bez odżywki i zobaczyć jak włosy się zachowają?
Aredhel125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:03   #863
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Humektanty i proteiny out, emolienty do oporu.
A we włosowych zbiorach mam takie odżywki : garnier oleo, alterra granat i aoles, DeBa (biedronkową) , YR jojoba, nivea long repair ale tej to w sumie nie używam no i dwie dotrą do mnie w przyszłym tyg(Planeta Organica - Odżywka do włosów wzmacniająca, a druga odżywcza) - w tym momencie uświadomiłam sobie, że mam nadmiar odżywek
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 22:43   #864
swieczka23
Raczkowanie

Muszę Wam powiedzieć, że bingo dz glinką ghasoul robi mi dobrze Kupiłam dzisiaj rękawice kessa, a jutro jadę po savon noir. Mam nadzieję, że się sprawdzi może jutro w końcu wrzuce zdjęcia moich podcietych włosów jak namówie mamę żeby mi zrobiła.
swieczka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 23:13   #865
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A we włosowych zbiorach mam takie odżywki : garnier oleo, alterra granat i aoles, DeBa (biedronkową) , YR jojoba, nivea long repair ale tej to w sumie nie używam no i dwie dotrą do mnie w przyszłym tyg(Planeta Organica - Odżywka do włosów wzmacniająca, a druga odżywcza) - w tym momencie uświadomiłam sobie, że mam nadmiar odżywek
Nadmiar? To jest nadmiar?
Stary 2013-10-25, 23:55   #866
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Pewnie glut to jak dla Ciebie za dużo humektantów. Parę takich osób znam.
Pewnie tak, bo dodawanie kwasu hialuronowego do maski też nie polubiły. Ostatnio nałożyłam olej lniany na włosy i podsuszył mi trochę końcówki.

---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ----------

Cytat:

Tak, szczególnie jak tymi jajami przeproteinujesz sobie włosy ostro i ile włosów złapiesz, tyle Ci się ukruszy.

A co do walenia chemii... pozdrawia człowiek ćpiący ciekawe rozpuszczalniki organiczne 5 razy w tygodniu po 4-5h To jest walenie chemii prawdziwe.

A miałam nie nadrabiać

Witam się z powrotem. W Zakopcu pogoda była megasuperhipercudowna, opaliłam sobie pyszczek mimo spf 50+, w ogóle przekonałam się, że mam cudowną kondycję

Żyć, nie umierać, a teraz czekam, aż mnie zniszczy przeziębienie/zapalenie płuc/oskrzeli po wyjściu na Gubałówkę i Morskie Oko w samym podkoszulku
Myślałam,że do stanu przedcukrzycowego doprowadzają m.in wysoko glikemiczne produkty, a nie nieregularnie spożywanie posiłków.

Uśmiałam się przy tekście z "waleniem chemii".
A ja się modlę, aby nie zarazić się grypą żołądkową.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:
Widzę,że u Was też szał na odżywkę DeBy.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:02   #867
izaa29
Zakorzenienie

Cytat:
Nadmiar? To jest nadmiar?
W moim wydaniu tak jeszcze półtorej roku temu miałam aż szampon
Mogłabyś mnie oświeć, która z nich nie jest emolientowa? Kiedyś byłam przekonana że alterra ale w jakimś wątku ktoś pisał że niby jest (jednak na moje oko ten aloes był podejrzany) no ale składu jako całości chyba nigdy nie będzie mi dane rozszyfrować

Cytat:
Szybko się wieści rozeszły ale ja dopiero swoją będę jutro testować
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:10   #868
Amalia1989
Rozeznanie

Cytat:
Ediza wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ;*
Dołączam się do życzeń. Trochę późno, ale rzadko tu zaglądam.

---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:

Szybko się wieści rozeszły ale ja dopiero swoją będę jutro testować
A ja za jakieś 2-3 dni, gdy mi się skończy odzywka z Garniera bez IPA. Może z powodu braku tego składnika jest dla mnie dobra, bo już tyle bubli poza Ziają miałam.
Amalia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-26, 00:25   #869
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam,że do stanu przedcukrzycowego doprowadzają m.in wysoko glikemiczne produkty, a nie nieregularnie spożywanie posiłków.

Uśmiałam się przy tekście z "waleniem chemii".
A ja się modlę, aby nie zarazić się grypą żołądkową.

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Wszystko, co powoduje skoki poziomu cukru, a to jest mocno związane z niestabilnością posiłków Czyli wszystko, co w jakiś sposób obciąża trzustkę.
Czasem warto poczytać, bo nikomu nie życzę znalezienia się z marszu w takiej sytuacji Pierwsze dni stabilizacji były ciężkie, ale teraz jest cudnie, i jeszcze schudłam

To jest tak średnio śmieszne, bo statystycznie kilka razy dziennie słyszę bądź czytam tekst "wszystko chemia" w kontekście kosmetycznym, ale nie dotyczy to tylko tej sfery.

Prawda jest taka, że bez chemii (oprysków, utrwalaczów, sztucznych tkanin, konserwantów, nawozów...) Ziemia nie byłaby w stanie wyżywić 7 miliardów ludzi. Usunięcie tej "chemii" poskutkuje tym, że liczba ludności spadnie do poziomu z początku wieku XIX. Czyli około miliarda (7 razy mniej). Sytuacja więc sama się zapętliła...
Cytat:
W moim wydaniu tak jeszcze półtorej roku temu miałam aż szampon
Mogłabyś mnie oświeć, która z nich nie jest emolientowa? Kiedyś byłam przekonana że alterra ale w jakimś wątku ktoś pisał że niby jest (jednak na moje oko ten aloes był podejrzany) no ale składu jako całości chyba nigdy nie będzie mi dane rozszyfrować
garnier oleo, alterra granat i aoles, DeBa (biedronkową) , YR jojoba te są emolientowe, ale może nie zawierają olejów takich, jakich potrzebujesz? Czym zabezpieczasz włosy?

Pękły mi OBA kciuki (paznokcie) w połowie długości na 7 mm z boku. Magic, czyli za miesiąc muszę je obciąć, będzie to ciekawie wyglądać

Kupiłam piaskowy niebieski lakier Catrice
Stary 2013-10-26, 06:38   #870
201703240903
Konto usunięte

Cześć!

Jem śniadanie i za chwilę lecę do szkoły!
201703240903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości