Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3 - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 6 9,38%
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 20 31,25%
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 7 10,94%
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 19 29,69%
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 5 7,81%
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 1 1,56%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 20:08   #1801
madi82
Zakorzenienie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Kapiemy 19-20 zwykle 19 30. Dzisiaj akurat po 20tej..zajmuje to wraz z pielegnacja 30min potem ok 5-10min inhalacja i dopiero karmienie. Normalnie o 21 maly spi;-)

ja podnioslam do siedzacej ale chyba obnize do 2 czyli pollezacej bo na 1 juz kompletnie nie chce.

Oczy same mi sie zamykaja

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
aaa no to luzik

28.07.2013r.
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:10   #1802
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
jednak jak jest ta klamerka z tylu spieta to jest troche za wysoko.. hm a Hania lubi bujaczek tzn te płozy czy jak to nazwać zwiniete zeby sie bujalo bo moja to tak se .. ale za to ostatnio lubi palak i zacieszac do wiszących zawieszek...

przyszła mi dzis zawieszka z FP zapytajcie Margosi jak mnie listonosz wolal hahahhahahahahahahhah eejjjj ejjj .. :P
Też dostałaś gratis? Do Mai dzisiaj przyszedł prezent o FP w postaci lustereczka lwiątka, które jest też grzechotką i ma metki do ciumkania

Idę oglądać film z TZ i jeść okropne bekonowe chrupki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (13,0 KB, 8 załadowań)

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:11   #1803
d0tkaaa
Zakorzenienie

ide .. pogadalam troche o sobie i spadam hihi

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Też dostałaś gratis? Do Mai dzisiaj przyszedł prezent o FP w postaci lustereczka lwiątka, które jest też grzechotką i ma metki do ciumkania

tak dokladnie to...Niuncia juz do niego zacieszala

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:13   #1804
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Dzoan wspolczuje bolu kregoslupa bardzo..masakra

Roxi wpis na blogu boski!

Arabiatta wspolczuje ze malenstwo tak krotko sypia. A w nocy lepiej? Bo ostatnio to maraton mialas jak pamietam..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:13   #1805
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
tari fajne zdjecie hehehe widac ze Ci sie nudzi :P hahhaha )) to ostatnio dresiarskie z łańcuchem tez było wypas aż pokazywalam tztowi

pochwale sie co zalatwilismy z bierzmowaniem u innego ksiedza.. otoz to ... dało sie hahahhahaha mamy sie nauczyc prowizorycznie tylko 70 pytan ( co to jest modlitwa itp itd) ale wsumie powiedzial ze jak nie bedziemy umiec to tez nas przepusci no i mamy przyjsc w grudniu powiedziec mu i 19 grudnia mamy w Mariackim Bierzmowanie .... opowiedzialabym Wam co ten ksiadz do nas ( mnie i szw) mowił ale niewiem czy moge hahahhaa
( mojej szwag synek jest mulatem) no i ksiadz do mojej szw czy to prawda ze murzyni maja duze pen i sy ... oczywiscie nie musze mowic jaka byla nasza reakcja --->
pozniej mowił ze .. zycie jest niesprawiedliwe bo ( pokazujac palcem na szw) Pani ma male piersi ... ( pokazujac na mnie) a Pani ma duze....

i na zakonczenie powiedzial ze ludzie chodza tylko swiecic koszyczki i jajeczka i wtedy mu sie chce smiac i ma ochote na mszy powiedziec zeby faceci sciagli spodnie i swoje jajeczka poswiecili

ale mimo to.. Ksiadz B byl w deche i gadało sie jak z kumplem wiara w ksiezy ? powraca hahahhaha )))
to tak zeby umilić Wam wieczór hahha
ksiadz z jajem - no i dobrze, bo od tych wazniakow zglupiec mozna

Moja starsza uparcie wylazi z pokoju, a ja uparcie wsadzam ja do wyra i wychodze. Mam nadzieje, ze sie zmeczy i usnie, bo musze sie isc kapac i tam troszke SPA uczynic - czyt. ogolic sie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:19   #1806
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

kejt ja tez wszystko wsadzam razem do prania ... ale nauczylam sie ze na rzeczy z pepco lepiej uwazac

Neni wspolczuje,oby z Kicia bylo ok.
Tylko co dziwne, ja już to raz prałam i było ok... wielki shit.

Cytat:
tari fajne zdjecie hehehe widac ze Ci sie nudzi :P hahhaha )) to ostatnio dresiarskie z łańcuchem tez było wypas aż pokazywalam tztowi

pochwale sie co zalatwilismy z bierzmowaniem u innego ksiedza.. otoz to ... dało sie hahahhahaha mamy sie nauczyc prowizorycznie tylko 70 pytan ( co to jest modlitwa itp itd) ale wsumie powiedzial ze jak nie bedziemy umiec to tez nas przepusci no i mamy przyjsc w grudniu powiedziec mu i 19 grudnia mamy w Mariackim Bierzmowanie .... opowiedzialabym Wam co ten ksiadz do nas ( mnie i szw) mowił ale niewiem czy moge hahahhaa
( mojej szwag synek jest mulatem) no i ksiadz do mojej szw czy to prawda ze murzyni maja duze pen i sy ... oczywiscie nie musze mowic jaka byla nasza reakcja --->
pozniej mowił ze .. zycie jest niesprawiedliwe bo ( pokazujac palcem na szw) Pani ma male piersi ... ( pokazujac na mnie) a Pani ma duze....

i na zakonczenie powiedzial ze ludzie chodza tylko swiecic koszyczki i jajeczka i wtedy mu sie chce smiac i ma ochote na mszy powiedziec zeby faceci sciagli spodnie i swoje jajeczka poswiecili

ale mimo to.. Ksiadz B byl w deche i gadało sie jak z kumplem wiara w ksiezy ? powraca hahahhaha )))
niezłe jaja mieliście ;P

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;43429949]Mi tez cos przed chwila przeskoczylo w lewej łopatce... boli jak cholera i nie moge sie wyprostowac... Masakra!
Dzisiaj ogladalam te mieszkania z malizna... Ja go nie nosze na co dzien nprawie wcale, a dzisiaj wnosilam go w gondoli na drugie pietro bo spał, potem nosilam w nosidle, a potem w foteliku... To teraz mam.
BOLI!!!![/QUOTE]
weź gorącą kąpiel i porozciągaj się powoli. A później niech Cię tż pomasuje
Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

Małe wykąpane i odłożone do łóżeczka...ciekawe na jak długo

Mój syn się bardzo szybko nudzi. Włączam karuzelę-przez max 15 minut gada z maskotkami i się cieszy, po tym czasie zaczyna się ryk i trzeba mu wymyślić inne zajęcie. No to przekładam do huśtawki- 10 minut i zaraz ryk- zmiana na matę- 5-10 min i to samo. Zostaje wózek i fotelik samochodowy też na jakieś 15 min góra i ryk i na rączki. Pogadać z mamusią? Fajnie przez 15 minut. Poleżeć na brzuszku? 2 minut nie uleży. I tak dzień w dzień aż nie zaśnie....

Mam pytanie w sumie to 2...
1.Karmicie z obu piersi na jedno karmienie?
2. Myjecie główkę przy każdej kąpieli?

Ostatnio mama wyciągnęła swoje poradniki o ciąży i macierzyństwie sprzed 30 lat i tak szybko przeleciałam ale znalazłam takie perełki Np. właśnie o karmieniu z 2 piersi... "Nigdy nie karmić z obu piersi przy 1 karmieniu, bo to prowadzi do przekarmienia i otyłości dziecka" Pierwsze słyszę, że na piersi można przekarmić ale ok Albo: "Na spacer z dzieckiem można wyjść po 2 tygodniach od wyjścia ze szpitala a w zimie po miesiącu Po każdym spacerze myć wózek z zewnątrz i wewnątrz!" "Twarz dziecka myjemy tamponikiem z waty maczanym w oliwce" No mówię wam, dramat Pożyczę sobie te książki, żeby się pośmiać :p

A może on płacze, bo jest zmęczony zabawą?
Mój po karmieniu bawi się 40 min. do 1h 20 min. później marudzi i nie daj Boże go zabawiać. Od razu do wózka go kładę, bujam i zasypia Jak próbowałam go zabawiać to był ryk i nie mógł zasnąć. A teraz odbywa się wszystko bez płaczu

1.Karmiłam z jednej.
2. myję codziennie

Co do poradników, to się nie śmiej, bo skoro znalazłaś je u mamy, to znaczy, że z nich korzystała przy Twoim wychowaniu
Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Czy Wasze dzieci też zjadają własne ręce??? Weronika tak mlaszcze, że obcy gotów by pomyśleć, że dziecko głodne w łóżeczku zostawiam

Sylwia1986sz - z jakiej dzielnicy S-ca jesteś?
Mój nawet ma czerwone obtarcie na piąstce-tak zasysa
I w nocy po położeniu wciska piąstki i oczy jak 5 zł, wsadzam mu smoka - zasypia

Poprasowałam, ale tylko FIlipowe rzeczy, bo już zmęczona jestem. Czekam aż się obudzi, kąpiel i lulu. I ja też lecę od razu.

Filipiśko

Edytowane przez malaczarnakejt
Czas edycji: 2013-10-25 o 20:22
malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:22   #1807
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Karolajna
Bujaczek u nas w pozycji pół siedzącej, ale sara często główkę podnosi i stara sie siadać.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 20:23   #1808
roxi1980
Zakorzenienie

aaaaa no właśnie - 3-mies. Weronika waży ok. 5400

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:26   #1809
arrabbiata
Zadomowienie

Zasnął
Wyszło na to, że tylko ja mam takie żarłoczne dziecko co z 2 cycków za każdym razem ściąga Ale dziwna sprawa, bo jak ściągam laktatorem to z jednej ściągnę 120ml a z drugiej tylko 50... może dlatego się nie najada jedną. Na SR nas uczyli, żeby zawsze po skończeniu karmienia z jednej piersi "zaproponować" drugą. To też proponuję. Kuba nigdy nie odmawia Moje każde karmienie trwa 20 minut.......po 10 na cycek

Neni... biedny kotek...może to nie będzie to?

roxi zdrówka dla was oboje

dotka...jaki ksiądz w ogóle

elaine, tak w nocy śpi lepiej...jak nie ma takich faz jak ostatnio, że całą nie spał, to budzi się tylko na jedzenie średnio co 3h, w porywach do 5h. Tylko chce wstawać już o 4 i zaczyna imprezę ale go uspokajam szybko i zasypia

kejt, niemożliwe, że jest zmęczony bo to zawsze jest rano po całej przespanej nocy

Tż pojechał do kfc Też bym obróciła taką tortillę ale cóż

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Co do poradników, to się nie śmiej, bo skoro znalazłaś je u mamy, to znaczy, że z nich korzystała przy Twoim wychowaniu
właśnie też o tym pomyślałam

Edytowane przez arrabbiata
Czas edycji: 2013-10-25 o 20:25
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:28   #1810
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
te z Biedronki??? jeśli tak to ja uwieeelbiam mimo, że są okropne

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Roxi wpis na blogu boski![
bardzo mi miło, że ktoś docenił moje pisane z Wercią na kolanach wypociny

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Wyszło na to, że tylko ja mam takie żarłoczne dziecko co z 2 cycków za każdym razem ściąga
moja też z dwóch - pisałam wyżej

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:29   #1811
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Dziecko mi zasnelo to i ja ide spac. Dobranoc babuszki, dozobaczenia
Za kilka godzin

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 20:30   #1812
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
moja też z dwóch - pisałam wyżej
fakt...wybacz To jesteśmy tylko we 2
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:35   #1813
Agrafka86
Wtajemniczenie

Tari

Dzoan kurcze mam nadzieję, że przejdzie szybko. I super, że takie prezenty dostaliście.

Kejt okropne body z pepco

Neni przykro mi z powodu kotka ale jak trzeba będzie to lepiej uśpić niż miałby się męczyć

Domi mi też czasem kręgosłup daje popalić. Kładę się na podłodze i leżę.

Arabiata ja myje głowę podczas każdej kąpieli, nie wiem czy robię dobrze i kąpie codziennie.

Dziecko śpi. A ja będę się godzić x Tztem

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:43   #1814
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Tari

Dzoan kurcze mam nadzieję, że przejdzie szybko. I super, że takie prezenty dostaliście.

Kejt okropne body z pepco

Neni przykro mi z powodu kotka ale jak trzeba będzie to lepiej uśpić niż miałby się męczyć

Domi mi też czasem kręgosłup daje popalić. Kładę się na podłodze i leżę.

Arabiata ja myje głowę podczas każdej kąpieli, nie wiem czy robię dobrze i kąpie codziennie.

Dziecko śpi. A ja będę się godzić x Tztem

Tylko sobie dzidziusia nie zróbcie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Roxi fajnie, że wróciłaś a co do komentarza na blogu - nocą tworzą się najlepsze opowieści.

Filipiśko

Stary 2013-10-25, 20:44   #1815
sylwia1986sz
Zadomowienie

Cytat:
i dlatego ja każdą nową, nie-białą rzecz najpierw przepłukuję ręcznie w dobrze ciepłej wodzie... Już nie raz uniknęłam pofarbowania sobie dużej ilości na jakieś róże / niebieskie czy fiolety

Neni - zdrówka dla KIndziorka

Czy Wasze dzieci też zjadają własne ręce??? Weronika tak mlaszcze, że obcy gotów by pomyśleć, że dziecko głodne w łóżeczku zostawiam

Sylwia1986sz - z jakiej dzielnicy S-ca jesteś?
Z Dandowki a Ty?
sylwia1986sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:45   #1816
karolajn1987
Wtajemniczenie

Chyba ide spac

Wysłane z mojego GT-I9300
Stary 2013-10-25, 20:48   #1817
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba każdy dostaje ten gratis. Ja go dostałam chyba w poniedziałek.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
bo musze sie isc kapac i tam troszke SPA uczynic - czyt. ogolic sie.
Ja już wykąpana. Też powinnam się ogolić bo zaraz będę mogła warkocze kręcić na nogach, ale jakoś zebrać się nie mogę. Jutro to zrobię bo w nd idziemy na chrzciny do mojego brata. Co prawda zakładam spodnie ale wypada mieć ogolone nogi.

Ja też karmię z jednej piersi na posiedzenie. Moje dziecko nie je tyle, żeby jeść z obu. Widać starcza jej. Nie wiem ile teraz waży, będziemy za jakieś 2 tyg się ważyły, ale wg dobrze wygląda i raczej przybiera na wadze.

Elaine mieliśmy iść dziś na terapię, ale po pierwsze terapia na 15, a Małgosi zajęcia z tańca na 16 i byśmy nie zdążyli, a do teściowej nie szło się dodzwonić. Poza tym mój dziadek wylądował w szpitalu i jakoś nie miałam nastroju na terapię. Zadzwoniłam i przełożyłam na 8 listopada.

Idę spać bo nie mam humoru.
Dobrej nocy (choć pewnie będę was z tel podglądała).
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:50   #1818
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że mój Maluszek został już przewieziony z OIOM-u na salę, w której może przebywać razem ze mną. Jest jeszcze monitorowany, dostaje mnóstwo leków, jest bardzo odwodniony i może przyjmować minimalne ilości mleka, więc nie jest łatwo. Rokowania są jednak dobre, co trzyma mnie przy życiu . Chudy jest niemiłosiernie, ale przynajmniej najtrudniejszy etap mamy już za sobą. Dziękuję wszystkim, za słowa otuchy i trzymanie kciuków!
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:51   #1819
dzoan
Zakorzenienie

Sylwia jeszcze ja Cię nie powitałam..a więc witaj

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-25, 20:51   #1820
taribari
Zadomowienie

Dzoan,Teso wspolczuje bolu kregoslupa wszystkie nas to chyba czeka predzej czy pozniej

Neni biedny kocurek miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i Kubus niedlugo da mu popalic

Dotka- ksiądz niezły

Co do moich kompromitujacych zdjęć to sama mam podobne z dzieciństwa i ryję za każdym razem jak na nie patrzę. Mam nadzieję że syn odziedziczy poczucie humoru po matce. Narazie wiecej sie smieje niz placze, oby mu tak zostalo
Wiem że jestem posrana ale nie mam poduszek SRAM tylko DREAMS ewentualnie dres jeszcze można ułożyć :P

Padam na ryj i ide spac. Przespanych nocy zycze

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-10-25 o 20:53
taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:52   #1821
malaczarnakejt
Zakorzenienie

trzymam mocno kciuki!!!!

Filipiśko

Stary 2013-10-25, 20:53   #1822
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, chciałam tylko zameldować, że mój Maluszek został już przewieziony z OIOM-u na salę, w której może przebywać razem ze mną. Jest jeszcze monitorowany, dostaje mnóstwo leków, jest bardzo odwodniony i może przyjmować minimalne ilości mleka, więc nie jest łatwo. Rokowania są jednak dobre, co trzyma mnie przy życiu . Chudy jest niemiłosiernie, ale przynajmniej najtrudniejszy etap mamy już za sobą. Dziękuję wszystkim, za słowa otuchy i trzymanie kciuków!
kciuki nadal są bardzo się cieszę, że rokowania dobre..nic tylko patrzeć jak z dnia na dzień wraca do zdrowia

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:54   #1823
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Dzoan,Teso wspolczuje bolu kregoslupa wszystkie nas to chyba czeka predzej czy pozniej

Neni biedny kocurek miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i Kubus niedlugo da mu popalic

Dotka- ksiądz niezły

Co do moich kompromitujacych zdjęć to sama mam podobne z dzieciństwa i ryję za każdym razem jak na nie patrzę. Mam nadzieję że syn odziedziczy poczucie humoru po matce. Narazie wiecej sie smieje niz placze, oby mu tak zostalo
Wiem że jestem posrana ale z poduszek DREAMS wychodzą mi tylko wyrazy sram i dres

Padam na ryj i ide spac. Przespanych nocy zycze

Jeszcze MARS, DAR, SAM, SMAR zobacz ile Ci dałam inspiracji na zdjęcia

Filipiśko

Stary 2013-10-25, 20:58   #1824
ita83
Wtajemniczenie

ekhem...
Leo spal cale 20 minut po ostatnim uśpieniu - czyli w ciągu dnia przespał
cala 1 godzinę i 50 minut

potem dotrwał do kąpieli o 19 (czyli od 18:10-19:00), karmienie
i 20 minut samodzielnego usypiania podczas którego tylko raz go musiałam brać na ręce i policzyć do 10 - odłożyłam pokręcił się z 10 sek i zasnął...

ciekawe do której pośpi i jak będzie z pobudkami w nocy

DOMI - do pierwszego

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

DOMI - dzięki twojej córce i jej wierceniu nocą jesteś na top 3 w liście spamiar wątku

może Ci się uda troche dziś pospać - trzymam kciuki za Twoja nocke Ty trzymaj za moja

ciekawe czy u cynamonkow i lemurkow jakies zmiany - a jesli mam nadzieje ze na dobre
Stary 2013-10-25, 20:58   #1825
Neni1984
Zakorzenienie

Arrabita to mój syn tak samo się szybko nudzi Kilka razy poleżał pod karuzelką ok 40 minut, a tak to ok 15 minut i "Mamo pomocy"

Teso, Dzoan współczuję dolegliwości
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 20:59   #1826
mela1234
Zakorzenienie

Tari gdzie ty w Łodzi mieszkasz? Może jakiś spacer? Sammi można jeszcze wyciągnąć. Twoje poczucie humoru mnie powala.
Stary 2013-10-25, 21:01   #1827
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

I nadal trzymamy kciuki
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:04   #1828
lachryma
Zakorzenienie

Poczytałam i tyle.
Czekam na jakieś wieści od Cynamonowej...

Stary 2013-10-25, 21:08   #1829
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Zaraz poczytam co tam u Was, ale potrzebuję przytulenia
Byliśmy z kotkiem znów u weterynarza-niby już lepiej choć dalej bez szału ale na rentgenie wyszło coś nie tak.
Zrobili dodatkowe badania i konsultacje i prawdopodobnie jest nieuleczalnie chory
Podejrzewają wirusowe zapalenie otrzewnej-kotkowi zbiera się woda w brzuchu prowadząc do śmierci w męczarniach.
Objawem jest właśnie m.in. problem z prestylaktyką jelit...
Póki co mamy obserwować kindziorka-jeśli zacznie rosnąć mu brzuch to trzeba go od razu uśpić żeby się nie męczył
Biedny kicuś, mam nadzieję, że to jednak nie to

Cytat:

niezły ksiądz.

Cytat:
]
Mam pytanie w sumie to 2...
1.Karmicie z obu piersi na jedno karmienie?
2. Myjecie główkę przy każdej kąpieli?
1. mnie nie dotyczy
2. kąpię codziennie i przy każdej kąpieli myję głowę

Cytat:
i

Jak tylko ma chwilę wolną i nic lepszego pod ręką do ciumkania, to pięści idą w ruch. Czasami tak głęboko wsadzi palca do budzi, że ma aż odruchy wymiotne

Cytat:
Domi zawsze mu moge wpisać w kartke Milosc laskawa jest ... ) haha

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do mam z bujaczkami:
W jakiej pozycji je macie?

Wysłane z mojego GT-I9300
Prawie na leżąco.

Cytat:
Super, że już jest z tobą, dalej zaciskam
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-25, 21:09   #1830
mela1234
Zakorzenienie

Lemurki

Zapomniałam wam napisać jak mnie mąż dziś wkurzył. Zostawiłam go z Alicją na czas jak z Małgosią pojechałam na kontrolę do lekarza. Ona wyspana, nakarmiona godzinę wcześniej więc powinno być ok. Ona je co 3 h. Przed nami były 2 osoby i w sumie pół godz tam siedziałyśmy. Już w gabinecie tel dzwonił. Oddzwoniłam i słyszę jak mówi, że mała płacze i kiedy będę. Ok już wracamy tylko recepty pielęgniarka wypisze. Ale pomyślałam, że właściwie recepty nie są na cito więc później odbiorę. Wchodzę do domu a Alicja w łóżeczku, karuzela włączona, mąż nad nią stoi a ona zanosi się od płaczu. Ja szybko ręce umyłam i ją podnoszę bo przecież ona cała czerwona. W sumie przy szczepieniu tak ostatnio płakała i nie zdarza jej się tak płakać. Ja ją zostawiłam w bujaczku jak wychodziłam. Mąż mówi, że trochę w bujaczku, trochę wziął ją na ręce, ale zaczęła płakać to ją odłożył. No ok, ale żeby doprowadzić do takiej histerii? Ledwo ją przy cycu uspokoiłam. Powinien wziąć ją na ręce i przytulić a ten jak ta du.pa stał nad nią z tą włączoną karuzelą której ona już nawet nie słyszała, że grała. Miała ją gdzieś. Ale się wkurzyłam. Wyszłam na pół godziny! I jak ja mam go zostawić na dłużej z Alicją? Ech.
Dobra idę spać.
Dobranoc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości