![]() |
#1 |
Nind¿opesz
Wiadomo¶ci: 26 402
|
Poszukiwany zapach: ch³odny, gorzki, industrialny, rze¶ki, bezosobowy unisex
Mój gust zapachowy znowu wywróci³ siê o 180 stopni i poszukujê „czego¶” b³±dz±c jak dziecko we mgle. Pomó¿cie
![]() Chcia³abym dorwaæ perfumy, które s± ch³odne, bezosobowe, unisex (w sensie odbioru, niekoniecznie targetu), stosunkowo ¶wie¿e, przestrzenne, trochê nienoszalne, trochê chemiczne, industrialne, gorzkawe, melancholijne, nie kojarz±ce siê z niczym konkretnym... Taki zapach dla cienia ![]() EDIT: i koniecznie pikantne, najlepiej pieprzne. EDIT 2: wygrywa Isos Farmazia Annuziata ![]() By³oby prosto gdyby nie szereg wymagañ: - nie chodzi mi o ¶wie¿aka na lato - nie chcê zapachów ozonowych, ogórkowych, wodnych, typowo cytrusowych, koloñskich, lawendowych, miêtowych - nie chcê konkretnego zapachu krwi, szpitala, metalu, torów kolejowych, towotu, czystego prania, zimowego lasu itp. - ani elegancko-minimalistycznego dla manekina z Zary - zdecydowanie nie chcê perfum kobiecych ani zmys³owych - nie mog± mieæ otulaj±cej, „cielesnej” bazy (np. oudy s± na mnie takie, oczywi¶cie te¿ pi¿mo, ambra, sanda³) - odpadaj± wyczuwalne kwiaty (tak¿e irys, fio³ki, ja¶min), wanilia, te sprawy - nie chcê kadzid³a, znudzi³o mi siê, przynajmniej ko¶cielne. Mo¿e byæ kadzid³o kojarz±ce siê z lasem ale nie interesuje mnie efekt „fiñskiej ³a¼ni” - nie chcê ¿eby zapach by³ s³odki - odrzucaj± mnie perfumy mydlane, aldehydowe i szypry Natomiast mile widziane nuty takie jak pieprz (co¶ pikantnego), herbata, wetiwer (ale „zwyk³ego” wetiwerowca nie chcê, mam EN i starczy). Póki co najbli¿szy idea³u jest Greyland Montale chocia¿ w po³owie swego ¿ywota zaczyna mnie podduszaæ „oleistowato¶ci±”. Zgodzê siê, ¿e ten idealny pocz±tek przypomina Gustawa ale G. jako taki niestety odpada – za s³odki i równie¿ zbyt otulaj±cy. EDIT: imbir odpada, wychodzi na mnie jak musuj±ca oran¿adka w proszku. Z zapachów uznawanych za ch³odne, metaliczne czy chemiczne znam póki co i odrzuci³am: - Zagorsk – zbyt le¶ny, zbyt chemiczny ale przestrzeñ i zimno ma w pytkê - Avignon – zbyt s³odki i ko¶cielny, za du¿o czystka - Kyoto – zbyt kwiatowy, s³odki chocia¿ podoba mi siê jego bezosobowo¶æ, medytacyjno¶æ - Cardinal – zbyt ko¶cielny, znowu za du¿o czystka - Messe – zbyt s³ita¶ny, damski - Nu EDP i EDT – zbyt kwiatowe w bazie, trochê za ciep³e ale otwarcie (pieprz i kardamon) super - Scent Intense – zbyt cielesny, ambrowy - Rain Demeter – zbyt zatêch³y, b³otnisty - Eau du Fier – zbyt wycofany ha ha... A poza tym ¶wietny, mo¿e trochê za zimny - Bvlgari Black – zbyt s³odki, waniliowy - Kenneth Cole Black – zbyt kwiatowy - Alien – oesu, NIE - Incense Extreme Tauer – zbyt sosnowy - Eden – o nie, majciochy - Sienne l’Hiver – zbyt zwilgotnia³y - Per³y – zbyt staroszafowy a jednocze¶nie zbyt dostojny - Chaos stary – za ciep³y i przyprawowy, hm jestem dziwna - Rock Crystal i Black Tourmaline – zbyt cielesne ale akuratnie gorzkie - Aoudy Micallefa – zdecydowanie za s³odkie - Thundra – zbyt grzybowy - Gris Clair – jak woda koloñska - Ogródki – zbyt letnio¶wie¿akowate - Mania – zupe³nie mi nie podesz³a - Green Tea – znowu letni ¶wie¿ak, nie - Image – zbyt li¶ciasty, zwyk³y, w bazie "tania" nuta - Innocent – zbyt s³odziutki, kobiecy - Dzongkha – zbyt zupowy - Capsule Woody – o nie, trauma, toæ to cukier w wodzie - Desperado – nie pamiêtam dlaczego ale nie - Lonestar Memories – zbyt otulaj±cy, gor±cy i oleisty - Tygrys Heeleya – kamfora urocza ale to nie to - Garage – zbyt dos³ownie gara¿owy - Tar – czu³am tylko kffiaty - Nemo - nie pamiêtam dok³adnie ale by³ jakby gumowy EDIT po testach: - Artek Standard - zbyt nijaki, kadzid³o jakich pierdylion - Blood Concept AB stara seria - ³obrzydliwy, tak po prostu - Blood Concept AB czarna seria - nijaki - Pale Grey Mountain, Small Black Lake - pocz±tek fajny, istne lodowate górskie jezioro ale ju¿ w sercu powszednieje i siê wys³adza - Odeur 53 - czujê tylko nijaki babski krem - Klej CdG - jw - Eau du Gentiane Blanche - zielsko, strasznie gorzkie - CdG 888 - raz kadzidlany, raz mydlany, myd³o mnie odrzuca - Autoportrait - zatêch³e zielsko z zatêch³ym pieprzem - Rochas Lui - ³adny ale za ciep³y i bez pazura - Black CdG - piêkny, chcê, ale jak na tê kategoriê za ciep³y i ko¶cielny. Pachnie jak gasn±cy popió³ podsypany czarnym pieprzem - Padparadscha - ¶wietny, ja³owiec i ¿ywica, trochê za ma³o pikantny i fatalna trwa³o¶æ. Tak czy siak te¿ chcê, jest ch³odny, bezosobowy, przestrzenny i siê nie wys³adza - Loewe 7 - do opisu pasuje ale dla mnie zbyt md³y, pachnie jak jab³kowy kompot + para z ¿elazka - Hinoki - trochê za bardzo jak pasta do butów, le¶na pasta do butów ![]() - Escentric 02 i 01 - prawie ich nie czujê - Carbone Balmain - zupe³nie nie w moim gu¶cie, zatêch³y starom³ynkowy pieprz i md³a figa - Jacobs Bang - wetiwerowo-cedrowa nuda, pieprzu brak, wszystkiego brak - Craft - znienawidzona przeze mnie nuta z Cardinala do potêgi entej (tutaj aldehydy) - Coal - wyg³adzony Black CdG bez pieprzu, wystarczy mi Black bo bardziej pazurzasty - Om - wybi³y siê go¼dziki z wanili± daj±c efekt oran¿adkowych perfum dla nastolatki - Visit Azzaro - brak pieprzu i pazura, ³adne, nieinwazyjne, nie tego szukam - Noir Reminiscence - mhroczne, paczula i ambra ale dla mnie zbyt kobiece - Cartier Declaration - ma³o wydumane, kardamon nie ratuje, takie zwyk³e mêskie - Penhaligon's Opus - blah, przyprawa do ryby zmieszana z tani± perfum± - Piver Epices - na mnie musuj±ca oran¿adka, na T¯cie ambra z cynamonem, to nie to - Dark Aoud - raz ¿ywica, becherovka, zio³a, raz miêtowe cukierki na kaszel, nie mam zdrowia oswajaæ - Naomi Goodsir Bois d'Ascese- du¿o dymu, tabaki i whisky, kadzid³a nie wyczuwam, mêcz±ce - Nu_be Oxygen- 5 min cedru a dalej nic nie czujê. Utleni³ siê ![]() ![]() Wyczyta³am, ¿e mo¿e mi siê spodobaæ Artek Standard, Craft Andrei Maack, Blood Concept AB oraz B i Small Lake co¶tamco¶tam Durgi (pasuj± do opisu, warto siê zabijaæ o próbki?) oraz zaklepa³am odlewkê Hinoki, którego ju¿ nie pamiêtam. Moleku³ nie znam ale chyba odpadaj± jako s³odkie? Mo¿e wiêc Escentric? Halloween chyba jest kwiatowy? Ultraviolet kobiecy? Jak przez mg³ê pamiêtam, ¿e Encens Flamboyant mog³o byæ w tym gu¶cie ale czy nie by³o aby oblepiaj±co-zio³owo-zatêch³e? Uff, ostatnio rozpisa³am siê tak na maturze ![]() Bêdê wdziêczna za porady ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-11-18 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN sta³y
|
Dot.: Poszukiwany zapach: ch³odny, gorzki, industrialny, rze¶ki, bezosobowy unisex
£a³, uwielbiam takie w±tki
![]() Niestety nic nie przychodzi mi do g³owy, ale ciekawa jestem, jakie dostaniesz sugestie. Aha, dodam tylko, ¿e moleku³y mimo wszystko warto przetestowaæ - to jest zapach widmo i nie uwa¿am, ¿eby by³ s³odki, oj nie. Prêdzej w³a¶nie gorzkawy. Z gorzkawych zapachów jeszcze Terre Hermesa mi ¶wita, ale to chyba trochê ¶wie¿ak... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 064
|
Dot.: Poszukiwany zapach: ch³odny, gorzki, industrialny, rze¶ki, bezosobowy unisex
Encens Flamboyant jest dok³adnie taki jak piszesz
![]() Edytowane przez rawita Czas edycji: 2013-10-25 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN sta³y
|
Wiem! Loewe 7.
Zapach pary z ¿elazka, tak mi siê kojarzy ![]() Bardzo podobny do Let me play the lion LesNez, ale ³atwiej dostêpny. Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2013-10-25 o 18:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Her Worshipfulness
Wiadomo¶ci: 3 106
|
A Black CdG próbowa³a¶?
Nie wiem czy interesuje Ciê AB Blood Concept z nowej czarnej serii, co prawda mam niewie ale mogê podes³aæ na testy. ![]()
![]() |
#6 | |
grozi wypollizowaniem
Wiadomo¶ci: 24 151
|
Cytat:
black Ccg jest zupe³nie nie taki jak potrzeba w tym w±tku-wg mnie wg mnie: Berlin oraz któres z NU BE (ale zabij mnie nie spamietuje ktory poierwiatek to ktory zapach) Blood Concept 1 seria (oprócz B bo on jest ca³kiem inny ![]() seria synthetic CDG?
![]() |
![]() |
#7 | |||||
Nind¿opesz
|
Cytat:
![]() 2. spróbujê je dorwaæ, moleku³y znaczy, a Terre faktycznie! Mia³am, jest trochê w tym stylu ale chyba zbyt oczywisty o ile pamiêtam, znaczy taki mêski ¶wie¿ak. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nowa seria BC ma jaki¶ punkt wspólny z tym opisem (na który siê niezdrowo napali³am ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
2. có¿ to? ![]() 3. 1 seria znaczy srebrna, a 2 jest czarna? 4. znam Tar i Garage, jedno kwiatowe ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
BAN sta³y
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nind¿opesz
|
Nawet doczyta³am ¿e mêskie
![]() ![]() EDIT: " Loewe zamkniêto w niebieskim flakonie w pawim odcieniu..." pawiogennym ![]() Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-10-25 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
grozi wypollizowaniem
Wiadomo¶ci: 24 151
|
Cytat:
ode mnie mia³as o ile dobrze pamietram i kopenhage i berlin. nu be to to http://www.lulua.pl/manufacturer.php?id_manufacturer=49 co do opisów to jeden z nich pachnie ewidentnie szarlotk± a zaden opis o tym nie wspomina ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN sta³y
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Nind¿opesz
|
Cytat:
2. dziêki. O rany, jakie mam zaleg³o¶ci perfumeryjne ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Her Worshipfulness
Wiadomo¶ci: 3 106
|
Pewnie masz racjê, bo ja zwykle dziwacznie odbieram zapachy
![]() Na mnie jest ch³odny i zupe³nie nies³odki, z przewag± ¶widruj±cego w nosie pieprzu, dlatego mi siê skojarzy³ z opisem Red. Z tym ¿e z pewno¶ci± nie mogê powiedzieæ ¿e jest industrialny, raczej "surowy", ale bardziej budzi skojarzenia z natur± ni¿ czymkolwiek co stworzy³ cz³owiek. W moim odczuciu oczywi¶cie. ![]() Powinnam mieæ i jego gdzie¶ jeszcze na stanie, poszukam. ![]() Cytat:
Oj niestety tu nie rozbudzê Twojej wyobra¼ni bo mnie siê w ogóle nie spodoba³ ![]() Nie przyci±ga w ¿adnym stopniu, ani nie budzi po¿±dania, bo najbardziej kojarzy mi siê z wodami jakich u¿ywa³ mój tata na prze³omie lat 80/90. ![]() ![]() Przypomina mi dzieciñstwo ![]() ![]() Zapach AB ma taki "metaliczny" akord który kojarzy mi siê z ciêtym, lutowanym lub spawanym metalem (w tamtych czasach tata czêsto pracowa³ "w domu" a w³a¶ciwie przed, robili na zamówienie rzeczy typu ogrodzenia czy gara¿e ![]() Tak ¿e wiesz...chyba tu nie pomogê ![]() Ale z chêci± oddam Ci próbkê ¿eby¶ sama zweryfikowa³a. ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Nind¿opesz
|
Biegnê na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 12 076
|
No jak mowa o mêskich pachnid³ach, to przybywam na odsiecz
![]() 1. Tumulte PH, bardzo w stylu Gucia, ale zdecydowanie bardziej surowy, taki zdzicza³y Gucio ![]() 2. del Pozo Arabian Nights, na mnie s± bardzo podobne do Grylanda (oba uwielbiam), ale Arabskie noce s± ciemniejsze, mocniejsze i prostsze ![]() Ale zaznaczam, ¿e na mnie nie wychodz± w tym wypadku ¿adne ró¿e czy ambry. Mam to szczê¶cie, ¿e ma skóra nie wys³adza zapachów ![]() 3. Rochas Lui, no có¿, cholernie ciê¿ko go opisaæ, polecam reckê Sabb ![]() 4. Kenzo PH, no dobra, tych nie polecê, bo to wodniak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 391
|
Moim zdaniem warto spróbowaæ Escentric Molecules, Escentric 02. Nieco chemiczny, ch³odny, zdecydowanie uniseks, z subteln± nut± wetiweru, który lubisz... Jakby co, mam w w±tku wymiankowym 9 ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 284
|
Dorzucê do listy Coal Andrei Maack, dziwaczny, ciep³o-zimny, industrialny, bezcielisty ale zarazem dobrze projektuj±cy.
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 514
|
Klej CdG, Odeur 53 CdG
![]()
![]() |
#19 | ||
Nind¿opesz
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;43430482]No jak mowa o mêskich pachnid³ach, to przybywam na odsiecz
![]() 1. Tumulte PH, bardzo w stylu Gucia, ale zdecydowanie bardziej surowy, taki zdzicza³y Gucio ![]() 2. del Pozo Arabian Nights, na mnie s± bardzo podobne do Grylanda (oba uwielbiam), ale Arabskie noce s± ciemniejsze, mocniejsze i prostsze ![]() Ale zaznaczam, ¿e na mnie nie wychodz± w tym wypadku ¿adne ró¿e czy ambry. Mam to szczê¶cie, ¿e ma skóra nie wys³adza zapachów ![]() 3. Rochas Lui, no có¿, cholernie ciê¿ko go opisaæ, polecam reckê Sabb ![]() 4. Kenzo PH, no dobra, tych nie polecê, bo to wodniak ![]() ![]() ![]() 1. Tumulciaka znam ale na mnie by³ s³odki co mnie niezmiernie irytowa³o 2 i 3 dopisujê do testów, dziêki ![]() 4. eee to chyba sobie darujê ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hmm, Galilu nie wysy³a próbek? Klej to który dok³adnie? A mog³aby¶ przybli¿yæ swoje odczucia n/t Odeur? Bo ju¿ Polly mnie nim kusi³a ale w rezultacie nie skusi³a ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 694
|
Durbano Jade, Reminiscence Noir, Hermes Eau de Gentiane Blanche (acz to ¶wie¿ak poniek±d)
![]() Edytowane przez MysiaJadwisia Czas edycji: 2013-10-25 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Nind¿opesz
|
Cytat:
![]() Psiknê³am sobie dla przypomnienia Eau du Fier ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 776
|
![]() oraz Not a Perfume JHaG i Moleku³y (ale co do projekcji, wg niektórych wcale jej nie ma) Artek Standard chyba zbyt kadzid³owy (w abstrakcyjny sposób). Craft jw Mo¿e ew. Six Scents Don't Smell Fear Loewe 7 chyba zbyt konktretno kadzidlany Z tego, co zrozumia³am, szukasz zapachu enigmatycznego, niekoniecznie (albo wcale) nie kojarz±cego siê z perfumami - wymienione przeze mnie posiadaj± tê cechê. Przesz³am przez to - Klej mi zosta³ tylko jako bezkonkurencyjny
Nie jestem przes±dna. To przynosi nieszczê¶cie. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-10-25 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Nind¿opesz
|
Cytat:
![]() O których Moleku³ach piszesz? 2? Artka i Crafta mimo wszystko chcia³abym niuchn±æ, Loewe je¶li jest w Syforze to ju¿ w ogóle obowi±zkowo. Taaak, chyba w³a¶nie tego szukam... Klej to to: http://www.lulua.pl/product.php?id_product=22 ? Trochê mnie przera¿a opis bo ta¶ma klej±ca + bez nijak maj± siê do mojej wizji ![]() ![]() EDIT: wypatrzy³am na Allegro próbkê Eau de gentiane... ale w dziale perfum damskich, pomy³ka sprzedawcy czy s± dwie wersje? Bo jako¶ tak przyjê³am, ¿e Mysia poleca mêsk±... http://allegro.pl/hermes-eau-de-gent...650557454.html EDIT 2: ok, doczyta³am, to unisex :P Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2013-10-26 o 00:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 776
|
Tak, Klej to to. Co ja mogê o nim napisaæ? to zapach jednocze¶nie abstrakcyjny, syntetyczny, ale i w przedziwny sposób naturalny, uk³ada siê bardzo ró¿nie - jeden dzieñ na przetestowanie nie wystarczy. Potrafi zmêczyæ chemiczno¶ci±, ¶widruj±c± w nosie, a kiedy indziej lekko migda³owo - bzowa nuta ³±czy siê miêkko z zapachem jakby kredek typu pastele woskowe, ale te¿ na ch³odno. Ma charakter i jest bardzo oryginalny, nie spotka³am niczego podobnego. O dziwo - komplementogenny. Dzie³o sztuki. Ale noszalne.
Ju¿ go nieraz wystawia³am na sprzeda¿ - ale wreszcie Pani Stettke gor±co mnie poprosi³a, ¿ebym jeszcze raz go przetestowa³a - i wycofa³am aukcjê. Dziêkuj±c Jej i wszystkim, którzy siê nie zdecydowali. Odeur 53 - równie¿ enigmatyczny, syntetyczny, ch³odny, czasem przypomina mi lekko co¶ roso³kowatego, ale to znika na szczê¶cie. Nie ma plastiku, raczej jest to zapach powietrza w pracowni grafiki warsztatowej, gdzie dominuj± ró¿ne odczynniki, odrobinê farba drukarska, cynkowe blachy, grzej±ce siê w piecu. Trudny zapach do okre¶lenia. Podsumowywuj±c - wskazanie do osobistego przetestowania. Z naciskiem na "osobistego".
Nie jestem przes±dna. To przynosi nieszczê¶cie. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-10-26 o 00:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 443
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;43430482]No jak mowa o mêskich pachnid³ach, to przybywam na odsiecz
![]() 1. Tumulte PH, bardzo w stylu Gucia, ale zdecydowanie bardziej surowy, taki zdzicza³y Gucio ![]() 2. del Pozo Arabian Nights, na mnie s± bardzo podobne do Grylanda (oba uwielbiam), ale Arabskie noce s± ciemniejsze, mocniejsze i prostsze ![]() Ale zaznaczam, ¿e na mnie nie wychodz± w tym wypadku ¿adne ró¿e czy ambry. Mam to szczê¶cie, ¿e ma skóra nie wys³adza zapachów ![]() 3. Rochas Lui, no có¿, cholernie ciê¿ko go opisaæ, polecam reckê Sabb ![]() 4. Kenzo PH, no dobra, tych nie polecê, bo to wodniak ![]() ![]() A pogrubione to dla mê¿czyzn jest? Tzn. z za³o¿enia? Bo ró¿y i ambry to niekoniecznie... a w Greylandzie te¿ co¶ mi nie pasowa³o... (choæ nie wiem, co ![]() Red, sorki za offtop.
![]() Edytowane przez tricolor Czas edycji: 2013-10-26 o 05:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 215
|
Pierwsza my¶l to damskie DKNY w wersji podstawowej czyli wie¿owiec.
Drugi typ - Aqua Universalis Forte MFK.
Edytowane przez renia30 Czas edycji: 2013-10-26 o 06:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 154
|
Skoro Molekuly, to moze olejki beda dobre?
znasz Iso? z nowosci mam jeszcze Timbersilk i Ambroxan moge podeslac probki z cekawosci co wyniknie ![]() ![]()
![]() |
#28 | |||
Nind¿opesz
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aqua Universalis trochê mnie przerazi³ nutami - cytrusy i kwiaty, nie s± zbyt wyczuwalne? Bo kwiaty to raczej moja trauma ![]() Cytat:
![]() Reasumuj±c postanowi³am na pocz±tek zamówiæ tylko kilka próbek: - Blood AB - Craft i Coal - Standard, Hinoki, Klej, Odeur 53 i ewentualnie Black je¶li carlajna nie znajdzie - Escentric 01 - Small Lake, chyba nie bardzo pasuje ale i tak chcê pow±chaæ Stacjonarnie poszukam DKNY, Loewe, Hermesa Gentiane i Kenzo PH. Dziêki za wszelkie typy ![]() Lubiê takie poszukiwania ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Vegemamita
Wiadomo¶ci: 2 896
|
Nie wiem czy próbowa³a¶ ale polecam Ci Etro Vetiver - ziemisty , ziarnisty trochê orzechowy trochê s³odki i zarazem ¶wie¿y ale bez nut cytrusowych doskonale komponuje siê na mnie w dni jesienne takie mgliste i d¿d¿yste. Moja kole¿anka okre¶li³a je jako trupia pogoda
![]()
![]() |
#30 | |
Nind¿opesz
|
Cytat:
![]() Etro jeszcze bywa w Douglasach? O ile w ogóle by³o ale co¶ mi siê kojarzy, ¿e tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:02.